Vanha juttu

Katleija n.

Tuttu juttu muutaman vuoden takaa tuli tänään mieleen jonottaessani Cittarin kasalle. Olipa paljon väkeä jo ennen kolmea. Pääsevätkö ihmiset perjantaisin aikaisemmin pois työstä.

Aina sitä joutuisinta ja lyhyintä jonoa hakee vanhasta tottumuksesta, vaikka kiireet ovat itsellä menneet menojaan.

Tänään edelläni nuori nainen oli päässyt jo maksuvaiheeseen. Ajattelin että kohta tulisi vuoroni, kun neidillä oli noin vähän ostoksia. Siitä manööveristä tulikin pitkä, kun maksuvälineitä ei tahtonut millään löytyä.

Vetoketjulokerosta tyhjennettiin ensin kolikot tiskille - ei riittänyt. Seteleitä ei löytynyt lompsasta eikä taskuista eikä olkalaukun lokeroista.

Ilmeisesti hoksasi sitten, että pankkikortti pitäisi lompsassa jossain olla. Hän alkoi lappaa lompsaa tyhjäksi tiskille. Sieltä tuli uskomaton määrä lippua, lappua ja korttia.

Osa lenteli lattialle. No lopulta löytyi pankkikortti ja kauppa sai rahansa. Nainen oli jo aika hermostunut ja sulloi lompsansa ja lipukkeensa sikin sokin olkalaukkuun. Oli minulla naurussa pitelemistä.

Pakostakin tulee katsottua muitten ostoksia odotellessa vuoroaan. Em neidin edellä oli nuori pariskunta, jolla oli kaksi kärryllistä tavaraa. Kolme koria juotavia, ties kuinka monta pussia shipsejä tms. ym ym. Oho tulipa iso lasku, pussukasta kaivettiin sileät viissatanen ja pari sadan euron seteliä. Kassa tarkisti aitouden. Huhh, huhh. Näinkö oikein, eikö viissatanen olekin olemassa, satasta näkee useammin ja sen tunnistaa.

4

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi armas...

      lattiaa ja koko käytävän täyttäen tulivat kaksi naista vastaani, niin itseenä keskittyneinä,
      ja muutaa porukkaa halveksivana, että jouduin pysähtymään paikalleni katsoakseni, tulevatko suoraan päälle,
      mutta antoivat kuitenkin sitten huomionsa kohdistua minunkin vähäpätöiseen,
      kapeaan olemukseeni sen verran, että no, mitäs jos annettaisiin tuon jäädä eloon kuitenkin,
      eihän siitä haittaakaan oo.

      Sama pari tuli jo aikaisemmin ALKOsta, ja kärryt aivan piripinnassa siinä jutun lomassa kuin automaattisesti pysähdyttiin limsajääkaapin eteen ja lastattiin sieltä pulloja kuormaan aivan koko ajan muuta puhellen kuin automaattisesti.

      Suomi armas synnyinmaa!

      • erno o

        Minuu harmittaa, ettei suomenksi laiteta sitä depid/credit toimintoa näkyville. Nuoriltakin muisti näkyy pätkivät taas sen nelinumeroisen tunnusluvun kanssa kassajonoissa. Nopeita silloin toimivat.


      • sinisirkku-
        erno o kirjoitti:

        Minuu harmittaa, ettei suomenksi laiteta sitä depid/credit toimintoa näkyville. Nuoriltakin muisti näkyy pätkivät taas sen nelinumeroisen tunnusluvun kanssa kassajonoissa. Nopeita silloin toimivat.

        Läppätasku on käytössäni, jos ruuhka-aikaan asioin. Kortteineen päivineen.Onneks' ei itsellä enää ole kiire, on aikaa hymyilläkin joskus tilanteille.


      • sinisirkku- kirjoitti:

        Läppätasku on käytössäni, jos ruuhka-aikaan asioin. Kortteineen päivineen.Onneks' ei itsellä enää ole kiire, on aikaa hymyilläkin joskus tilanteille.

        En minäkään viissatasta nähnyt, mutta tuskinpa tulee tilannetta, että joutuisin sellaisen "saamaan." Niin on pienet ympyräni. Olen järjestellyt ruokalaskuni maksamiset kortin näyttöön, jota ei tarvitse survoa näyttölaitteeseen.

        Tuleehan noita kommelluksia tehtyä. Joskus irtoaa punnituksessa saatu lappu, hyvä tuuri, jos on liimautunut koriin tai muihin tavaroihin. Ainakin kerran olen joutunut kipaisemaan uuden vaakareissun ja jono seisoo...kyllä se ottaa tunaroijankin päähän.

        Kerran katosi säitytyslokeron avain. Ravasin ympäri myymälää, tutkin taskuni ihan kiemurrellen tarkkaan. Ei löytynyt...kävin palvelutiskillä kyselemässä. Ei muuta kuin 13 eron maksua ehdottivat. Vielä kerran päätin hakea, kopeloin housuni lahkeet joka kohdasta...ja viimein tärppäsi. Taskussani oli pieni reikä, jota en edes huomannut, mutta avain löytyi ihan kengän rajasta. Eipä muuta kuin sakseja tai puukkoa kyselemään.

        Eipähän noista isoja painajaisia jää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1896
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1542
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      81
      850
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      27
      727
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe