Ihmetyttää

Koiraton nykyisin

että kun kauppaan menee koiran kanssa ja sen laittaa kiinni siihen missä on oikea koiran kiinnitys paikka. Niin miksi siihen pitää mennä vierailla silittelemään?. Kaikki omistajat ei tykkää että koiraa mennää silittämään. Antakaa vieraitten koirien olla rauhassa niin välttyy kaikelta ikävältä.

18

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläimet on ihquja

      Mut ku se hellanduudelis on niin ihku ja söpö hauva. Tekkee mieli niin silitellä ja paijata pennuraukkaa ja lipoa kieltä ja kuonoa.

      Vaan annas olla jos siinä joku mummovanhus nyhjöttää. Silloin tekee mieli karjaista parit haistatukset kun siinä norkoilee vanha ja ryppynen, haiseekin varmaan.

    • jättäkää rauhaan

      Omaa "adoptio"-koiraani on aiemmin lapsien toimesta kohdeltu huonosti ja sille on jäänyt traumat lapsista. Jos lapsi yrittää koskea siihen, se automaattisesti alkaa murista ja saattaa yrittää näykkäistä kättä, vaikka lapsi yrittää vain silittää. Tästä syystä en jätä koskaan koiraani vartioimatta, mutta jos sen joskus yksin jättäisin toivoisin todella, että sitä ei kukaan menisi koskemaan. Vaikka koira onkin pienikokoinen, sen puraisu saattaa silti sattua.

      Koirista ei koskaan tiedä, niihin ei siis pidä koskea jos omistaja ei ole paikalla ja siihen antanut lupaa!

    • Itse hoidan koiranulkoilutuksen ilman kaupassa käyntiä..
      Ei koskaan tulisi mieleenkään näitä asioita yhdistää!

    • Yksi koiranomistaja

      Joo sama juttu täälläkin :/ Ihmettelen mikä kumma siinä on että pitää mennä koskemaan koiraan jos se on jätetty esim. kaupan pihalle kiinni. Eilen itselleni sattui tälläinen tapaus täällä viirinkankaan siwan pihassa. Jätin pentukoirani pihalle kiinni odottamaan kun kävin vain pikaisesti kaupassa, ei mennyt kyllä kauan ehkä noin alta 5min niin joku sattu siihen lässyttämään koiralleni ja silittelee. Kyllä sanoin että annappas olla että se on minun koira ja en pidä siitä että sitä silitellään ilman lupaa. Missä käytöstavat on? Olkoon vaikka kuinka pentu hellyttävä,suloinen ja ihana niin siihen ei tarvii mennä koskemaan tai puhumaan mitään sille! Kaikki ei välttämättä pidä siitä että heidän koiraan kosketaan... Kunnioitusta koiran omistajaa kohtaan, kiitos.

      • 11+12

        Kannattaa opettaa niille lapsillekin että vaikka koira on pieni ja nätti, se voi purra. Itselläni on tällainen lasten mielestä "aivan ihana koira", joka ei todellakaan kuitenkaan pidä siitä että vieraat tulee liian lähelle. Vikahan ei ole kiinni olevassa koirassa jos lapsi tulee liian lähelle ja vahinko sattuu.11 12


    • hurtallinen

      Tää on niin totta. Mun oma koira on arvaamaton vieraiden ihmisten seurassa silloin kun en itse ole paikalla vaikka muuten aivan kiltti. Saattaa käydä kiinni aivan yhtäkkiä. Kaikki koirat eivät todellakaan pidä siitä että niiden lähelle tungetaan, näyttivätpä ne miten kilteiltä ja sööteiltä tahansa. Vähänkin arempi koira puolustautuu mitä todennäköisimmin eikä kyse ole lainkaan mistään luonnevikaisuudesta tai vihaisuudesta vaan aivan koiraeläimen luontaisesta käyttäytymisestä tilanteessa, jonka se jostain syystä kokee uhkaavana.

    • pureva ei hauku

      Kasvattajassa vika jos koira on arvaamaton. Koirat sellaisilta pois. Samaa mieltä kuitenkin ettei sais vieraat omin neuvoin silitellä.

      • 1+9

        En ymmärrä miksi yleensä pitäisi mennä silittelemään kaupan edessä omistajaansa odottavaa koiraa, ei se ole siinä kaikkien silittelyä varten! Jos tällainen koira puree, ei todellakaan syy ole kasvattajassa vaan siinä typeryksessä joka outoa koiraa menee koskeen! Ei koiran tarvitse sietää vieraiden silittelyä.


      • ruhahahaa
        1+9 kirjoitti:

        En ymmärrä miksi yleensä pitäisi mennä silittelemään kaupan edessä omistajaansa odottavaa koiraa, ei se ole siinä kaikkien silittelyä varten! Jos tällainen koira puree, ei todellakaan syy ole kasvattajassa vaan siinä typeryksessä joka outoa koiraa menee koskeen! Ei koiran tarvitse sietää vieraiden silittelyä.

        Puhuttiinkin arvaamattomasta koirasta. Ei kytketystä. Edellinen sanoi koiransa arvaamattomaksi. Olisko lukikertaus paikoillaan.


    • 14+3

      Lukemisen ymmärtämisen harjoitusta sinulle itsellesi. Luehan koko viestiketju niin tiedät mistä keskustellaan, kauppojen edessä olevista kytketyistä koirista, joita vieraat ihmiset menevät silittelemään. Hauskoja nämä tämän palstan keskustelut, kun alkuperäinen aihe unohdetaan aina.

    • haharuha

      No miksi sitten puutut viestiin missä puhutaan arvaamattomasta koirasta. Puhu sitten vaan siitä aloittajan aiheesta.

    • Mulle ei äristä

      Potkasen nokkaan jos on arvaamaton.

    • 16+3

      Jätetäänkö vain toisten ihmisten koirat rauhaan. Juuri sinunlaistesi ihmisten takia on parempi ettei koiria jätettäis sinne kaupan eteen ootteleen...

    • pääset helpommalla

      Olet aivan oieassa. Ei jättettäs koiria kaupan eteen odotteleen. Kuten tuolla alkupäässä yksi vastuuntuntoinen koiranomisaja kirjoitti. Kauppareissu ja koiran lenkitys erikseen.

    • omapa on asias

      samaa mieltä!tai sitten eri mieltä!

    • kyjuadwzsxdcfg

      Ei ne ole tosiaankaan maailman parasta katsottavaa/kuunneltavaa. Koirat räksyttää ja hyökyilee ohikäveleviä ihmisiä kohti. Joskus lehmänkokoinen hurtta on ihan opielessä kiinni. Pitäkää koiranne kiinni jossain muualla.

    • joo joo

      mulla 2 rottweileria, tosi kilttejä, mutta en oo koskaan jättäny niitä kaupan pihalle enkä jätä, koska ihmiset on niin saatanan vatipäitä, ei tiiä mitä ne keksii

    • Schefer hound

      Kyllä koiran voi kaupan eteen jättää kiinni niille varatuille paikoille. Kun itsekin lenkkeilen ja monesti kaupan kautta kierrän juotavaa ostamassa lenkille. En jumalauta ala montaa reissua reissaamaan kaupan ja kodin välillä sen takia että vatipäät ei tajua jättää koiraa rauhaan. Toki omakoira pitää puolensa ja eikä päästä vieraita lähellekkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe