Ihmetyttää

Koiraton nykyisin

että kun kauppaan menee koiran kanssa ja sen laittaa kiinni siihen missä on oikea koiran kiinnitys paikka. Niin miksi siihen pitää mennä vierailla silittelemään?. Kaikki omistajat ei tykkää että koiraa mennää silittämään. Antakaa vieraitten koirien olla rauhassa niin välttyy kaikelta ikävältä.

18

317

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eläimet on ihquja

   Mut ku se hellanduudelis on niin ihku ja söpö hauva. Tekkee mieli niin silitellä ja paijata pennuraukkaa ja lipoa kieltä ja kuonoa.

   Vaan annas olla jos siinä joku mummovanhus nyhjöttää. Silloin tekee mieli karjaista parit haistatukset kun siinä norkoilee vanha ja ryppynen, haiseekin varmaan.

  • jättäkää rauhaan

   Omaa "adoptio"-koiraani on aiemmin lapsien toimesta kohdeltu huonosti ja sille on jäänyt traumat lapsista. Jos lapsi yrittää koskea siihen, se automaattisesti alkaa murista ja saattaa yrittää näykkäistä kättä, vaikka lapsi yrittää vain silittää. Tästä syystä en jätä koskaan koiraani vartioimatta, mutta jos sen joskus yksin jättäisin toivoisin todella, että sitä ei kukaan menisi koskemaan. Vaikka koira onkin pienikokoinen, sen puraisu saattaa silti sattua.

   Koirista ei koskaan tiedä, niihin ei siis pidä koskea jos omistaja ei ole paikalla ja siihen antanut lupaa!

  • Itse hoidan koiranulkoilutuksen ilman kaupassa käyntiä..
   Ei koskaan tulisi mieleenkään näitä asioita yhdistää!

  • Yksi koiranomistaja

   Joo sama juttu täälläkin :/ Ihmettelen mikä kumma siinä on että pitää mennä koskemaan koiraan jos se on jätetty esim. kaupan pihalle kiinni. Eilen itselleni sattui tälläinen tapaus täällä viirinkankaan siwan pihassa. Jätin pentukoirani pihalle kiinni odottamaan kun kävin vain pikaisesti kaupassa, ei mennyt kyllä kauan ehkä noin alta 5min niin joku sattu siihen lässyttämään koiralleni ja silittelee. Kyllä sanoin että annappas olla että se on minun koira ja en pidä siitä että sitä silitellään ilman lupaa. Missä käytöstavat on? Olkoon vaikka kuinka pentu hellyttävä,suloinen ja ihana niin siihen ei tarvii mennä koskemaan tai puhumaan mitään sille! Kaikki ei välttämättä pidä siitä että heidän koiraan kosketaan... Kunnioitusta koiran omistajaa kohtaan, kiitos.

   • 11+12

    Kannattaa opettaa niille lapsillekin että vaikka koira on pieni ja nätti, se voi purra. Itselläni on tällainen lasten mielestä "aivan ihana koira", joka ei todellakaan kuitenkaan pidä siitä että vieraat tulee liian lähelle. Vikahan ei ole kiinni olevassa koirassa jos lapsi tulee liian lähelle ja vahinko sattuu.11 12


  • hurtallinen

   Tää on niin totta. Mun oma koira on arvaamaton vieraiden ihmisten seurassa silloin kun en itse ole paikalla vaikka muuten aivan kiltti. Saattaa käydä kiinni aivan yhtäkkiä. Kaikki koirat eivät todellakaan pidä siitä että niiden lähelle tungetaan, näyttivätpä ne miten kilteiltä ja sööteiltä tahansa. Vähänkin arempi koira puolustautuu mitä todennäköisimmin eikä kyse ole lainkaan mistään luonnevikaisuudesta tai vihaisuudesta vaan aivan koiraeläimen luontaisesta käyttäytymisestä tilanteessa, jonka se jostain syystä kokee uhkaavana.

  • pureva ei hauku

   Kasvattajassa vika jos koira on arvaamaton. Koirat sellaisilta pois. Samaa mieltä kuitenkin ettei sais vieraat omin neuvoin silitellä.

   • 1+9

    En ymmärrä miksi yleensä pitäisi mennä silittelemään kaupan edessä omistajaansa odottavaa koiraa, ei se ole siinä kaikkien silittelyä varten! Jos tällainen koira puree, ei todellakaan syy ole kasvattajassa vaan siinä typeryksessä joka outoa koiraa menee koskeen! Ei koiran tarvitse sietää vieraiden silittelyä.


   • ruhahahaa
    1+9 kirjoitti:

    En ymmärrä miksi yleensä pitäisi mennä silittelemään kaupan edessä omistajaansa odottavaa koiraa, ei se ole siinä kaikkien silittelyä varten! Jos tällainen koira puree, ei todellakaan syy ole kasvattajassa vaan siinä typeryksessä joka outoa koiraa menee koskeen! Ei koiran tarvitse sietää vieraiden silittelyä.

    Puhuttiinkin arvaamattomasta koirasta. Ei kytketystä. Edellinen sanoi koiransa arvaamattomaksi. Olisko lukikertaus paikoillaan.


  • 14+3

   Lukemisen ymmärtämisen harjoitusta sinulle itsellesi. Luehan koko viestiketju niin tiedät mistä keskustellaan, kauppojen edessä olevista kytketyistä koirista, joita vieraat ihmiset menevät silittelemään. Hauskoja nämä tämän palstan keskustelut, kun alkuperäinen aihe unohdetaan aina.

  • haharuha

   No miksi sitten puutut viestiin missä puhutaan arvaamattomasta koirasta. Puhu sitten vaan siitä aloittajan aiheesta.

  • Mulle ei äristä

   Potkasen nokkaan jos on arvaamaton.

  • 16+3

   Jätetäänkö vain toisten ihmisten koirat rauhaan. Juuri sinunlaistesi ihmisten takia on parempi ettei koiria jätettäis sinne kaupan eteen ootteleen...

  • pääset helpommalla

   Olet aivan oieassa. Ei jättettäs koiria kaupan eteen odotteleen. Kuten tuolla alkupäässä yksi vastuuntuntoinen koiranomisaja kirjoitti. Kauppareissu ja koiran lenkitys erikseen.

  • omapa on asias

   samaa mieltä!tai sitten eri mieltä!

  • kyjuadwzsxdcfg

   Ei ne ole tosiaankaan maailman parasta katsottavaa/kuunneltavaa. Koirat räksyttää ja hyökyilee ohikäveleviä ihmisiä kohti. Joskus lehmänkokoinen hurtta on ihan opielessä kiinni. Pitäkää koiranne kiinni jossain muualla.

  • joo joo

   mulla 2 rottweileria, tosi kilttejä, mutta en oo koskaan jättäny niitä kaupan pihalle enkä jätä, koska ihmiset on niin saatanan vatipäitä, ei tiiä mitä ne keksii

  • Schefer hound

   Kyllä koiran voi kaupan eteen jättää kiinni niille varatuille paikoille. Kun itsekin lenkkeilen ja monesti kaupan kautta kierrän juotavaa ostamassa lenkille. En jumalauta ala montaa reissua reissaamaan kaupan ja kodin välillä sen takia että vatipäät ei tajua jättää koiraa rauhaan. Toki omakoira pitää puolensa ja eikä päästä vieraita lähellekkään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   238
   1263
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   55
   993
  3. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   42
   925
  4. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   399
   839
  5. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   82
   810
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   49
   797
  7. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   794
  8. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   57
   721
  9. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   64
   685
  10. Hei rakas nainen

   Anteeksi, jos oon sotkenu kaiken. Erehdyin luulemaan että hän on se oikea :( Sain nyt varmuuden ettei oo. Toivottavasti et oo vielä kadonnu täältä. Ra
   Ikävä
   23
   646
  Aihe