Voiko pettämisen antaa anteeksi jos on sairaus.

¤

Miehellä tuntuu olevan pakottava tarve hakea vierasta nais-seuraa netistä jne.Kun on riitaa tai erimielisyyksiä.Ja jos on muuten vaikeata elämässä niin tämä on tapahtunut aina.
Mikä ihme saa miehen toimimaan tällä tavalla????Mun päähän ei vaan mene se että jos tulee pienikin mykkäkoulu tai muuta ni heti haetaan seuraa..
Onko mahdollisesti mikä sairaus?Mies on nyt sitten menettämässä vaimon ja pienen vauvansa kaikella sekoilullaan....

21

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakene ja kauas

      Vedä vain halolla ukkoa ohtaan, ei kukaan nainen halua harmikseen pettävää miestä.

    • Varma tieto

      Kyseessä ei ole sairaus. Hän on vain itsekeskeinen, ja kykenemätön ottamaan ketään muuta huomioon.

      • ---

        Kyseessä on varmastikin seksiriippuvuus. Riippuvaisella ihmisellä on pakonomainen tarve etsiä uusia rakastumiskokemuksia, seksikokemuksia, pornoa tms. Hänen oma olonsa on sietämätön. Miten hän voisi huomioida muita?


    • vaikeita juttuja

      MItäs jos olisi sairaus? Mitäs jos johtuu huonosta itsetunnosta? Silloinhan se tuskin muuttuu koskaan.... sama toistuu ja toistuu. Kunnes et enään jaksa tai päätät ettet enään ole eteismattona. Jos mies ei halua itse muuttua (= esim. hakee itselleen apua tai menette itse pariterapiaan), eipä juurikaan ole mahdollisuuksia muutokseen. Stemppiä ja jaksamista miten sitten valitsetkaan!

    • mikä sairaus???

      Kaikkeahan voi aina sairaudella selittää, vaikeahan sitä on totuutta myöntää eikä toista ihmistä voi muuttaa valitettavasti.

      • hah ja huh

        ystäväni poikaystävällä on adhd ja hän aina vetoaa siihen sairauteensa, että "joutuu" välillä pettämään.
        Paskapuhetta, ei kukaan eikä mikään sairaus pakota pettämään, se kertoo vaan siitä, että oma arvomaailma sallii pettämisen.
        Itsellänikin on ollut vaikka mitä masennusta, paniikkihäiriötä jne eikä ikinä ole silti tullut mieleenkään pettäminen koska minun arvomaailmaan ei sellainen toiminta vaan yksinkertaisesti kuulu.
        Tosi paskamaista vedota sairauteen koska eihän se sairaus sen kumppanin syytä ole.


    • Jospa sinä olet syy

      Jos sinä olet niin kamala puoliso, että hän hakee lohtua vieraista? Mietipä sitä. Vika taitaa olla sinussa. Sellainen mykkäkouluihminen, joka kirjoituksesi perusteella olet, jos oikein ymmärsin, on tosi kamala ja saa ahdistumaan kenet tahansa. Tai onko niin, että mies ensin itse aloittaa mykkäkoulun ja sitten menee hakemaan seuraa? Silloin hän hakee syytä pettää.
      Miksi pitäisi olla uskollinen ihmiselle, joka ei yritä miellyttää ja lisäksi vielä kohtelee huonosti?

    • ---

      Jos pettäminen on sairaalloista seksiriippuvuutta (kaikki riippuvuudet ovat asiantuntijoiden mukaan lisääntymään päin), niin siinä ei ole mitään anteeksiannettavaa. Ei toisen alkoholismia tai huumeriippuvuuttakaan voi antaa anteeksi.

    • Eulaalia Kenkkunen

      Mies ei vaan välitä sinusta ja vauvasta tarpeeksi pysyäkseen uskollisena. Kaikki muu on vain tekosyytä päästäkseen hakemaan uutta seuraa. Lemppaa moinen kävelevä paska.

    • Rooma34

      Mul on ollu sama tilanne jo pitkään, ja tyhmyyttäni olen antanut uusia mahdollisuuksia toisensa perään. Miehelläni on oikeastikin mielenterveysongelmia ja siksi kai olenkin ollut liian helläkätinen. Kaduttaa kauheasti, etten ottanut eroa jo ensimmäisen kerran jälkeen. En kyllä jaksa uskoa, että sairaus on ollut yksin syynä mieheni toimintaan.

      Mun mieheni on myös hankkinut suhteita netissä mutta myös työssä tavannut uusia naisia. Ollaan käyty parisuhdeterapiat ja muut vastaavat, ei ole ollut apua. Kyllä viisainta olisi ottaa ero sellaisesta miehestä. Hän ei varmasti pysty ikinä parantamaan tapojaan. Vaikka välillä halua olisiki yrittää tosissaan muutosta, niin hän ei kestä pieniäkään vastoinkäymisiä ja sortuu aina hakemaan seuraa toisista naisista. Hänen moraalinsa tuntuu sallivan tämän...

      Ero tuntuu olevan ainut vaihtoehto. Kun luottamus toiseen menee, katoaa rakkauskin väistämättä... Ja miten ison työn joutuisi tekemään, että luottamus saataisiin rakennettua uudelleen. Mieheni tuntien, hänen kärsivällisyytensä ei riittäisi siihen.

    • ¤

      Keskustelun aloittaja olen:
      Tuo tuntuu kohtuuttomalta että syy olisi minussa.Toki sitä itseään alkaakin syyttämään.Ja mies nyt laittaakin minun syyksi kaiken..Minulla ollut vaikea vuosi takana.Mutta tukea on ole saanut.Läheisen kuolemakin tapahtui aivan tässä eron kynnyksellä ja silloinkin surin kamalasti ja mies vaan haki vierasta nais-seuraa minun selkäni takana.Vaikka tämä kuolema kyllä piti olla hänellekkin todella kova paikka.Menimme naimisiin Ja sen jälkeenkin mies on toilaillut näitä asioita.Eiköhän se kerro jotain.Voi olla että huonojakin aikoja on ollut ja sen takia mies on tehnyt tätä.Mutta silti pettäminen on aina pettämistä.Kyllä se pahalle tuntuu että miten toisella ei ole varmasti ollut mitään tunteita minua kohtaan pystyessään tekemään vuosia tätä ja jopa raskausaikana-raskauden ajan loppuun saakka ja häiden jälkeen ja muiden vaikeuksien.Miten voi joku todella loukata näin syvästi toista ihmistä..!!?? Tuntuu kuin lapsi ei merkitsisi myöskään mitään hänelle.

      • pettäjä ei muutu

        Siinä mielessä syy on myös sinun, kun olet katsonut pettämistä ns. läpi sormien. Ymmärsinkö oikein, että mies on pettänyt sinua jo ennen teidän avioitumista ja lapsen syntymää? Uskoitko ihan oikeasti, että pettäjä muuttuu kun joku sairaus paranee? Vai niinkö hän sinulle kertoi, olevansa sairas ja sun pitää ymmärtää häntä?
        Pettävälle ihmiselle ei puolison onni merkitse mitään, vain hänen itsensä hyvä olo. Kyllä sä pärjäät lapsen kanssa yksinkin. Voi jopa elämäsi muuttua helpommaksi, kun ei koko ajan tarvitse epäillä ja elää pelossa, milloin taas pettää.


    • ¤

      Kyllä on pettänyt jo ennen lapsen syntymää ja avioitumista mutta näistä en ole ollut tietoinen laisinkaan.Nämä asiat on paljastunut nyt kaikki kerralla,Jotain järkyttävää.

      Joskus olimme tauolla suhteen alkuvaiheessa ja sillon hänellä kyllä oli naisia joka sormelle ja sängystä sänkyyn.Mutta en osannut sitä ottaa ns.pettämisenä koska emme olleet yhdessä niin sanotusti.Itsekkin olin muiden miehien kanssa silloin.

      Pahimmalta tunuu että nämä kaikki asiat on selvinnyt nyt kerralla.Mitä kaksoiselämää on tullu miehen vietettyä kaikki nämä vuodet.

    • Rooma34

      En voi minäkään ymmärtää miten voi jonkun arvomaailma olla sellainen, että voi loukata toista niin syvästi. "Ennemmin jättää kuin pettää". Itse ainakin tunnen itseni todella tyhmäksi, kun en ole osannut tehdä radikaaleja ratkaisuja oman avioliittoni suhteen ja päättänyt tätä jo kauan sitten.

      Olenkin alkanut ajatella, että pettäjät ovat narsisteja, jotka pitävät omia halujaan niin tärkeinä, että ovat valmiita pistämään peliin oman perheensä. Minun miehelläni tuntuu olleen ajattelutapana: mitä tahansa saa ja voi tehdä, jos ei jää kiinni. Jopa perheen menettämisen uhalla.

      Olen alkanut myös epäillä, onko hän koskaan edes rakastanut minua. Miten olen voinut olla niin tyhmä, että olen niin luullut. Olin myös luullut, että meillä on samanlainen arvomaailma. Siksi kai hänen tekonsa tuntuvatkin niin julmilta, koska itse ei voisi ikinä edes kuvitella toimivansa yhtä petollisesti.

      Yritä sinä tehdä päätöksesi nopemmin kuin minä. Olen itse antanut tämän jatkua liian kauan. Itseään on vaikea arvostaa, kun on antanut toisen loukata niin toistuvasti.

      • Minäkö tyhmä? Olen

        Hieno vastaus.
        Mielipiteesi herätti minut täysin, kuinka minä tosiaan suostun aina olemaan se ymmärtäjä, onko minussa lainkaan naista tekemään asioille jotain.
        Vastauksesi antaa voimia tosiaan tekemään jotain.


    • Pane poikki heti.

    • Elä itsellesi

      Ajattele itseäsi ja tee kerrankin ratkaisut sen mukaan. Sinusta ei tule onnellista tuollaisessa suhteessa, onnellisempi olet yksin kuin tuollaisen kanssa. Pääasia, että olet huomannut ettei hän muutu se on jo hyvä lähtökohta uuden elämän aloitukseen.

    • (LOve)

      Onko tapahtunut fyysistä pettämistä?? Mitenkäs sitten? Jos onkin vain jotain nettitouhua? Miten ihmiset toimisitte sitten?

    • Rooma34

      Omalla kohdallani pettämistä on tapahtunut sekä fyysisesti, että myöskin netin välityksellä. Omasta mielestäni sillä ei ole mitään väliä miten se pettäminen tapahtuu. Pahinta on se jatkuva valehteleminen ja se että, toinen varsin hyvin tietää toimivansa puolisoaan loukkaavasti. Ajattelenkin, että kyllä pettää voi muutenki kuin fyysisesti.

      Normi chattailu vielä menis jotenki, jos jutut on ihan asiallisia. Mun miehellä jutut meni ihan överiksi. Siel vaihdeltiin törkykuvia toisistaan ja jutut oli sitä luokkaa että... ei kyl mitää kaveripohjalta jutustelua, niinku aluksi koitti väittää. Ja mikä kauheinta, nää naiset on samasta kunnasta, eli välillä tulee vastaan kaupassa ym. Yritäppä siinä pitää pokkas, ettei nolais itseään koko kylän silmien edessä.

      Eihän tällaisten asioiden kanssa voi elää. Ja se jatkuva toisen epäileminen on piinaavaa, menee yöunet ja kaikki ku pohtii asioita. Ja vaikka toinen yrittäis parantaa tapansa, en jaksa uskoa, että ainakaan omassa tapauksessani luottamus palaisi koskaan täysin. Ajatella, että siihen ihmiseen, jonka tulisi olla kaikkein läheisin, ei voi luottaa. Miten voi elää niin?

    • ei sairas

      Ei mies ole sairas, vaan hän ei yksinkertaisesti ole luotu avioliittoon, halusitteko vauvan todella vai oliko vahinko? Mies ei rakasta eikä kunnioita sinua, Eroa.

    • Ei ehkä kyseessä ole mikään sairaus?

      Ilmeisesti miehesi ei ole oppinut käsittelemään ristiriitoja ja omia ahdistuksiaan, pelkojaan tai turhautumistaan kovinkaan rakentavalla tavalla. Hän on ilmeisesti oppinut pakenemaan niitä ja hakemaan lohdutusta jostain fyysisestä mielihyvästä.

      Hän voi halutessaan oppia toimimaan toisin, mutta sekään ei käy kädenkäänteessä. Jos tuo malli on toiminut tähän saakka, hän käyttää sitä vaikka huomaakin siitä seuraavan negatiivisia asioita. Ehkä jonain päivänä lopulta tulee se seinä vastaan, ja hänen on pakko oppia parempia keinoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      207
      3384
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      281
      2851
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      8
      2546
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      18
      1650
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      423
      1527
    6. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      313
      1441
    7. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      375
      1389
    8. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      97
      1342
    9. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      54
      1302
    10. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      167
      1154
    Aihe