Hopeakorut

ketju45

Hei, Olen ajatellut hankkia itselleni hopeisen kalevalakoru sarjan. Nyt on käynyt ilmi hoito-ohjeissa ja käytännössäkin tyttären korujen kautta että hopeakorut jättää kaulaan tummat rannut. Eli laskee väriä. Voiko värjäytymistä estää? Meneekö ohi ajan kanssa? Kaikkia korujahan ei voi puhdistaa hopeanpuhdistusaineella mutta auttaako sekään.?

9

3407

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osta pois.

      Aidot hopeakorut EIVÄT IKINÄ jätä ihoon tummia rantuja. Jos ihoon on tullut värjäytymää, niin kyse ei ole aidosta hopeasta. Valitettavasti varsinkin nuortenvaatekaupoissa ja erilaisia pukukoruja myyvissä liikkeissä myydään koruja, joiden myyntipakkauksessakin saattaa lukea "SILVER" - mutta korut eivät silti ole hopeaa, vain hopeanvärisiä.
      Aito hopea kyllä tummuu itse (se on sen ominaisuus, jota ei voi millään "poistaa" tai estää), mutta se ei tee ihoon jälkeä. Voit aivan huoletta ostaa Kalevala korun tai minkä tahansa muun hopeisen korun kultasepänliikkeestä, ne eivät takuulla värjää.
      Voit itsekin tarkistaa onko koru aitoa hopeaa: aidossa (Suomessa myytävässä) hopeakorussa on aina pitoisuuden ilmaiseva leima, joka näkyy paljaallakin silmällä. Yleisin pitoisuus on 925, mutta joitain 830-leimalla varustettujakin löytyy. Aidossa hopeakorussa ei ole leimoja kuten silver tai pure silver, tms. - vain pitoisuusleima takaa aitouden.

      • ketju45

        Sepä se kun tyttären korun tilasin korumaailma nettikaupasta ja ketjun ostin paikallisesta kultasepänliikkestä. Molemmat laskee tummaa väriä ihan yhtä paljon. Eivät ole tummuneet. Korussa on leima 925. Ketjun leimoja nyt ei paljaalla silmällä näe mutta ei kai nyt pokkana iso ketjuliike myy kalliilla muuta kuin aitoa hopeaa.


    • Osta pois.

      Ei kyllä kuulosta hyvältä... Hopean kanssa asia pitäisi olla juuri päinvastoin; eli itse koru tummuu mutta iho ei - rihkaman kanssa taas juuri noin päin että koru itse ei tummu mutta iho vihertyy tai tummuu.
      Mutta en kanssa voi uskoa että kultasepänliike myisi hopeana muuta kuin hopeaa...

      Ainoat syyt tuohon tummumiseen mitä voin keksiä:
      -esim. ihmisillä jotka ovat työssään rahan kanssa tekemisissä (esim. kaupan kassat) saattaa korujen - jopa aitojen kultasormusten - alle kertyä tummentumaa, aivan kuin kyseessä olisi rihkamakoru. Mutta tämä tummentuma johtuu rahojen "likaisuudesta" (esim. kolikoista siirtyy käsiin koko ajan likaa ja metallipölyä), eivät itse korusta. Vaikka lika hämäävästi kertyy juuri esim. sormusten alle.
      -joskus todella kovassa ja pitkään kestävässä hikoilussa (esim. etelän lomalla tai kesäkuumalla) tapahtuu sama ilmiö, eli hopeakorujen alle saattaa iholle muodostua tummentumaa - mutta tällöin yleensä myös itse hopeakoru tummuu nopeammin kuin yleensä. Tämä taas johtuu hiestä ja muista ihossa olevista epäpuhtauksista, eikä taaskaan itse korusta (eli koru itse ei päästä väriä). Ja tällaista yleensä tapahtuu vain pitkäkestoisessa hikoilussa eli juurikin esim. kun viikon hikoilee lomalla... Ja tämäkään ei tapahdu kaikille; se riippuu kunkin omista epäpuhtauksista iholla.

      Jos kumpikaan yllämainituista ei sovi tyttäresi "tilanteeseen" niin en keksi muuta syytä miksi hopeakorujen käytöstä aiheutuisi tummentumia ihoon. Mutta jalometallit eivät kyllä värjää ihoa!! Joskus olosuhteet kyllä...

      Kannattaa siis vielä tutkia noita koruja, voisiko niissä olla esim. pelkkä hopeointi?
      Mielenkiinnosta kysyn oliko kyseessä oleva kultasepänliike Kultajousi?

      • ketju45

        Ei ollut Kultajousi vaan paikallinen Garatia- kello ja kultaliike. Ajattelin mennä kyllä kyselemään paikan päälle mikä mättää. Joskus kyllä tuskastuu näiden myyjien ammattitaitoon.Viime kesänä ei osattu vastata kysymykseen mitä se valkokulta oikein on ja miten eroaa kullasta... Kiitos sulle kun viitsit vastailla.


    • Osta pois.

      Joo, kannattaa ehkä vähän kysellä - mutta tietystikään ketään ei voi oikein lähteä syyttelemään eikä "epäilemään", sitä en suosittele... Joku selitys tuolle varmaan löytyy.

      Mullekin tuli mieleen vielä pari muutakin syytä miksi jalometallikoru voi tuntua "värjäävän" ihoa: jotkin lääkkeet voi aiheuttaa muutoksia ihon oman "erityksen" koostumukseen, ja se voi vaikuttaa yhdessä jalometallin kanssa niin, että ihoon jää värjäytymiä. Tämä on tietysti täysin henkilökohtaista: kaikilla ihmisillä on erilainen ihon eritys ja esim. samasta lääkkeestä ei aiheudu kaikille samaa reaktiota. On myös mahdoton sanoa mitkä lääkkeet moista aiheuttavat - mutta tällastakin vaihtoehtoa voi miettiä.

      Myös jos käyttää yhtä aikaa useaa eri korua tai koruja joissa on paljon eri osia, korut saattaa hinkata toisiaan ja siitä jää iholle sitä jo mainitsemaani pienen pientä "metallipölyä" - joka on siis likaa, mutta näyttää "värjäytymältä".
      Myös merivesi (veden suolaisuus) tai kosmetiikka (esim. kaulalla korun alla) voivat reagoida yhdessä jalometallin kanssa - tuloksena jälleen "värjäytymää" iholla.

      Oon samaa mieltä tuosta kultasepänliikkeiden myyjien ammattitaidosta - oon itsekin törmännyt mitä käsittämättömämpiin tapauksiin. Tuntuu, että nykyään kultasepälläkin on töissä vaan "myyjä", ei edes vähäistä tietoa myymistään tuotteista omaava ammattilainen...
      Tuo sun mainitsema valkokulta-tapauskin vaikuttaa, hmmm... Jätän sanomatta.

    • Elsa2000

      Jos on hopea, kannatta laita hopea puhdistus.

      Kauniita koruja: www.myprecious.fi

      Hopea 925 = 92,5% on hopea

    • WM69

      Hei, minulla oli hopeakorvakoruissa sama ongelma ja siinä kävi ilmi, että minun ihon ph tummuttaa hopeaa. Ainut mikä auttoi, oli korvakorujen kultaus tai ostaa valkokultaa tai titaania.

      Minun korvakorujen kultauksen suoritti Sauli Saxelin www.woimakulta.fi

      Sieltä varmaan voisi kysyä neuvoa tai vinkkiä.

    • PC99

      Hopean puhdistus-/kiillotusliina.....www.korukyla.fi

    • hopiainen

      Itselläni isot hopeiset, 925-leimoilla varustetut korvakorut jättivät tummia jälkiä heiluessan poskiin, kunnes älysin kokeilla vaihtaa toiseen meikin alle laitettavaan kosteusvoiteeseen. Ja kas, tummia jälkiä ei enää tullut :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe