Laiduttaminen

Enska (=

Miten 13-vuotias, hieman ylipainoinen tyttö voisi laihduttaa nopeasti (n. puolessa vuodessa), ilman kovia treenejä ja syömälakkoa. Olen kokeillut karkkilakkoa, mutta sorrun aina herkuttelemaan. Iltaisin juoksen 2 kilometrin lenkin (koska lähellä ei ole sopivaa pitempää reittiä). Syön normaalisti, en harrasta ''yösyömistä''. Menen kesäisin pyörällä kouluun (5km) , mutta talvisin en saa siihen lupaa vanhemmiltani.

Miten pystyisin laihduttamaan?

6

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buu klubben

      koita dieettiä:) ei se ole kamalan vaikeaa. Esimerkiksi ekana päivänä 200 kcal toisena 400kcal kolmantena 600 kcal neljäntenä 800 kcal viidentenä1000 kcal. Tuo diettii ei ole vaarallinen. Itse taistelen painoni kanssa olen 166 pitkä ja painan 53.

    • ajattelua!!

      Pyydän että et aloita mitään diettiä !! Mikä teitä nykynuoria vaivaa !? Olen itse 13 vuotias 158 cm pitkä ja painan 52 kg. Painoindeksi on 20.8 ja olen aivan tyytyväinen. Mä voin vain rukoilla että tajuat et et paina yhtään paljon !!!! Sun painoindeksis on 19.2 mikä on mun mielestä jo liian vähän. Ali paino ois alle 18.5 ja lievä lihavuus alkais yli 24.9. Katso peiliin!! Mä tiiän et näet peilistä että sulla on läskii mut kaikilla on eikä niistä pääse eroon mitenkään paitsi treenaamalla. Mutta ei saa liikaa treenata. Itse treenaan vatsalihaksii 4 kertaa viikos ja teen niitä ja miesten plus naisten punnerruksii sit 40. JA TÄÄ KOSKEE TEITÄ MOLEMPIA!! VOITTE TARKISTAA PAINOINDEKSINNE TÄÄLTÄ -> http://www.tohtori.fi/?page=2381134

    • wetertzetwr

      Painoindeksi on kusetusta. Rasvaprosentti näyttää ootko oikeesti ylipainonen.

    • äåpO*JÄokL,

      kävele talvella kouluun, ja juokse se 2 km lenkki 2x

    • Huoh...

      Usko pois, ku kasvat pituutta niin painos tasottuu, oot vielä lapsi. Jos alat nyt laihuttamaan niin pituuskasvus loppuu. Eikä muutenkaan kehity, jäät ihan laudaks.

      Mutta siltihän aina voi parantaa elämäntapoja, vähentää herkkuja, harrastaa vähän enemmän hyötyliikuntaa. Mutta älä laihduttamaan ala.

    • Viisas neuvo! Siis tuo että ei mitään laihdutusta. Muistan itsekin olleeni aivan normaalipainoinen seiskaluokkalainen, joka päivä toisensa perään katsoi peiliin ja näytti aina omissa silmissään läskiltä ja kaikin puolin vääränlaiselta. Siitä seurasi yli 10 vuoden piinallinen laihdutuskierre.

      Vasta ihan aikuisena olen tajunnut, että se mitä koin, oli aivan tavallista murrosikään kuuluvaa hämmennystä omasta muuttuvasta kehosta. Hyviä lääkkeitä siihen ei todellakaan ollut laihduttaminen, urheilu, syömisen kontrollointi, oman itsen armoton arvostelu, rasvaprosentin tai painoindeksin laskeminen tai vyötärönympäryksen mittaaminen.

      Parempia lääkkeitä olisivat olleet muiden kanssa keskusteleminen asiasta (ovatko hekin huomanneet, että olen nykyään aivan outo ja totaalisen väärä ja lisäksi ruma ja läski? Ai eivät olleet huomanneet. Mikähän tässä sitten oikein on?) ja sen oivaltaminen, että tunteeni ja ajatukseni olivat täysin asiaankuuluvia. Että ne menevät ohi aikanaan, eivätkä vaadi MITÄÄN toimenpiteitä, kaikista vähiten laihduttamista.

      Eli ei muuta kun olette aivan kaikessa rauhassa hämmentyneitä ja ihmeissänne. Te olette ihan jees ja normaaleja. Ja muistakaa myös ilota itsestänne, siitä kehosta, joka kehittyy ja muuttuu ja jossa tulette asumaan koko ikänne. Sen kanssa kandee ennemminkin ystävystyä kuin olla sotajalalla ja yrittää väkisin muuttaa sitä. Ekassa tapauksessa elämä on hurjasti mukavampaa.

      Suvi Bouhlal
      Erityisnuoriotyönohjaaja, Espoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3279
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1788
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1325
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1273
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1173
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      984
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      916
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      854
    Aihe