Vuosiloma rahana

loma on lomaa

Luulin että vuosilomaa ei lain mukaan voi saada rahana, mutta ainakin Restel maksaa loman rahana ja töihin vaan.Luulisi että isot työnantajat eivä hyväksy moista. Ja työsuojelupiirit...? Tosin aivan älytöntä jos ei pidä lomiaan.

19

3799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17
    • Ei rahana

      En jaksa kaivaa lakipykäliä, mutta vuosilomaa ei saa lain mukaan maksaa rahana, ainakaan kokonaan, vaan laki "pakottaa" pitämään lomaa.

    • lomaa pitää haluta

      Niiden osa-aikaisten pitää ymmärtää haluta lomaa, muuten se tulee rahana

      Vuosilomalaki 8 §
      Työntekijän oikeus vapaaseen

      Työntekijällä, joka sopimuksen mukaan tekee kaikkina kalenterikuukausina työtä alle 14 päivää tai 35 tuntia, on työsuhteen kestäessä oikeus halutessaan saada vapaata kaksi arkipäivää kultakin kalenterikuukaudelta, jonka aikana hän on ollut työsuhteessa. Vapaan ajalta maksettavasta lomakorvauksesta säädetään 16 ja 19 §:ssä.

      Työntekijällä, joka on tehnyt samalle työnantajalle työtä työsopimuslain 1 luvun 5 §:ssä tarkoitetuin tavoin toistuvien määräaikaisten työsopimusten perusteella, on halutessaan oikeus saada vapaata tämän lain 5–7 §:n perusteella määräytyvää lomaa vastaava aika siltä osin kuin lomaa ei ole pidetty.

      Työntekijän on ilmoitettava halustaan käyttää vapaata ennen lomakauden alkua. Vapaan antamisessa noudatetaan soveltuvin osin, mitä 20–26 §:ssä säädetään vuosiloman antamisesta.

    • Henkseli

      Kyllä voi,mikäli sen sopii paikallisesti !

      • mdfg

        Näin on.


      • Pääluottamusmies.

        Paikallisesti et voi sopioa ts sopimusta huonompia sopimuksia, niin että ne olisivat lainvoimaisia, vuosilomalaki on laki, jota ei sovelleta paikallisilla sopimuksilla. eli vuosilomaa EI voi maksaa rahana.


    • Sovittavissa

      oleva juttu.

    • Ei voi.

      Loma on lomaa, se on pidettävä, sitä ei voi sopia muuten. Varmaan muitakin "sopimuksia" tehdään mutta ne ovat laittomia. Pidä huoli, että saat oikean määrän lomaa, se on palkallista vapaata, eikä sitä voi edes liikaa pätkiä, mahtavan hyvä juttu.

    • fedorov99

      Tottakai voi saada "rahana". Et pidä lomaa ollenkaan mutta nostat työnantajaltasi lomarahan ja sitten kun olet loman ajan töissä niin siltä ajalta normaalia liksaa.

      • palkanlaskija

        Taitaa fedorov99:lla olla käsitteet hiukan hukassa. Lomaraha = lomaltapaluuraha, jonka saa kun palaa lomalta (50% lomapalkasta). En minä ainakaan tulisi töihin loman aikana, jos saisin siitä pelkän normaalin liksan. Kyllä siltä ajalta pitäisi tulla kaksinkertainen palkka; normaali palkka lomajan palkka (lomapalkka). Kuukausipalkkalainen saa saman palkan loman ajalta kuin ollessa töissä, tuntipalkkaiselle löytyy kertoimet vuosilomalaista. Ja tämän lisäksi maksetaan loman jälkeen lomaraha. Käsittääkseni lomaa ei saisi maksaa vaan se täytyy pitää, mutta poikkeuksiakin varmaan löytyy.


      • mk

        Jos ei halua pitää lomaa ja on töissä kokovuoden ajan niin loma-ajalta tulee loma-ajan palkka lomaraha ja kun olet töissä niin siihen päälle vielä sen työajan palkka.


    • palkanlaskija

      Laki kieltää, että lomaa ei saa maksaa rahana vaan se on pidettävä vapaa-aikana. Ainoastaan työsuhteen päättyessä voidaan maksaa lomat lomakorvauksena pois.

      • onnistuu isommissaki

        Laki ehkä kieltää,mutta sopimuksen voi silti tehdä ja sopimusta pitää noudattaa jos pomo laittanu nimensä alle.
        Itse otan aina rahana eikä koskaan ole ollut isossakaan yrityksessä ongelmaa asian suhteen.

        En kyllä ole vielä törmännyt omissa työpaikoissa yhteenkään joka ei antais rahana vaikka aina ei olla edes erillistä sopimusta tehty vaan pomo kirjoittanut seuraavaan palkkakuittiin että loma pidetty xx.xx.xxxx- välisenä aikana.


    • tosi duunari

      mites vuokratyöläisen lomat.. vakkari duuni jo monta vuotta.En oo vielä lomaa pitäny..

      • mk

        Sen loman saat pidettyä kun vain ilmoitat että nyt olet lomalla ja niin edelleen mutta onko se pesti loman jölkeen olemassa on ihna eri asia.


    • homma toimii

      Ei ole älytöntä. Me ainakin säästetään molemmat olemalla töissä ja nostamalla rahat. Itse pienessä ja mies isossa yrityksessä. Homma toimii. Auto pian maksettu lomarahoilla, ihan jees juttu.

      • lomansapitävä

        En malta olla lainaamatta SAK: nettisivua: Terveytensä ja työkykynsä säilyttämiseksi työntekijä tarvitsee vuosittain yhdenjaksoisen pitemmän ajan lepoa ja virkistystä varten. Vuosilomalain tarkoituksena on antaa työntekijälle mahdollisuus palkalliseen lomaan tällaista palauttavaa "vuosihuoltoa" varten.

        Mutta jos auto on tärkeämpi ...


    • sinpa

      NYT on palkanlaskijalla pismat menny sekasin ,, jos on töissö vuosilomaajan siis ihan virallisesti siitä saa palkan ,, ja lomaraha on erikseen ,, MUTTA viimeseen kymmeneen vuoteen lomarahaan on kytketty sekin lomalta paluu raha eli nykyään ei ole enää lomaltapaluurahaa olemassakaa , se on sinnä lomarahassa nostettu vaan prosenttia ,, eli se maksetaan sillon kun jäät lomalle ,, palkanlaskijan kannattaa mennä alottaman koulu eka luokasta ,, uuvestaan , et sillai

      • ÄLÄmöllö

        Just just rakennusalalla se menee niin kun lopputili maksetaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe