Venäjä sai taitoluistelun MM-kilpailut

kisafani

Suomalaisillakin on siellä yksi jännitettävä:
Itkeekö Kiira jo lyhytohjelman, vai vasta vapaaohjelman jälkeen.
Oi Laura kuinka sua kaipaan....

35

213

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4:s krs

      Suomi "poika" (ja pari tyttöä) rynnistää kohti Moskovaa ja valloittaa sen ja koko maan ja sitten koko maailman aseinaan taitoluistimet. Muutaman viikon kuluttua sitten tullaan housut märkinä ja selitellään.

      Tulevaa epäonnistunutta tulosta sitten selitellään pidentyneenä kautena ja hyvänä oppimatkana tuleville vuosille ja suuruuksille.

      Kun matka Suomesta on noin lyhyt kisapaikalle toivottavasti saamme koko tuomariston jotta maailmallakin edustusluistelijamme saavat niitä huippupisteitä jota Suomessa jaetaan.

    • Ceiling

      Nuorimies Bela sekä naisedustajat Juulia ja Kiira ovat paikkansa ansainneet. Taitoluisteluliitto on heidät näyttöjen perusteella valinnut, kun ei kukaan muu ole parempaan pystynyt. Molemmat nuoret ovat hyviä kokonaispaketteja luistelullisesti sekä tekivät hyvät suoritukset junnuMM-kisoissa, joten nuorisolle tämä on hyvä oppimatka vaikka menestystä ei tule/tulisikaan - heissä sekä muissa lupaavissa junnuissa on tulevaisuus. Kiira on kypsä ja häikäisevä naisluistelija, joka voi teknisesti onnistuessaan hätyytellä hyviä sijoituksia.

      On myös mukava tietää, että Laura alkaa olla hyvässä kunnossa. Toivotaan, että hän saa harjoitella terveenä kesäkauden ensi kautta ajatellen.

      Paljon Onnea matkaan ja tsemppitoivotukset kaikille MM-kisaedustajillemme!

    • kisafani

      Kun arvokisat toistuvasti päättyvät itkukohtauksiin on arvio "kypsä" vähintään kummallinen. Tarkoittaahan tuo termi ensisijaisesti urheilijan kypsymistä hermojen hallintaan ja sitä kautta voittamiseen, tästähän Kiiran kohdalla on kysymys, ei teknisestä osaamisesta.

    • 4:s krs

      Voi tuota Ceilingin äidillistä kannustusta valittuja kisaedustajia kohtaan. Ihan kuin omasta lapsesta olisi kyse. Valinta tehtiin yhden kilpailun perusteella joka oli ihme kyllä SM-kisat. Sumutetaan tyhmiä kertomalla SB pisteistä jolla valinta tehtiin huomioimatta kauden muita kilpailuja. Esim PM oli hyvä näyttö kilpailijoiden paremmuudesta. Missä olivat parhaat luistelijamme jälleen kerran?

      Siellä Taitoluisteluliitossa osataan hyvin sopupelaaminen ja tulosten manipulointi kun samalla käytävällä majaa pitää hiihto-ja pesäpalloliitto.Eihän sitä voi olla Pekkaa pahempi.

      75v Jane Erkko on ollut Taitoluisteluliiton kantavia voimia. Valitetavasti hän vaikuttaa vieläkin vieden liittoa kuin pässiä narussa. Tämän vuoksi liitossa eletään vielä Kekkosen aikaa.

      Nuori Suomi aate jota jota Taitoluisteluliittokin ajaa voimakkaasti antaa kaklille nuorille tasavertaiset mahdollisuudet. Ihmettelen kuinka Bela Bapp joka on ollut aijemmin kolmasti junnu MM kisoissa valittiin tänä vuonna sekä junnu että sennu MM kisoihin. Ehkä olisi liiton aika avoimmuuteen valinnoissa.

      • a.p.karmitnurin

        Kerropas nyt sitten meille kaikille tietämättömille, että kukas miesluistelija Sinun mielestäsi olisi pitänyt valita Moskovaan.


    • ja sei nättkaa

      Eiks tää oo selvää matematiikkaa jota jokanen osaa oli stadista tai landelta
      Laput pois silmiltä

      • es ka

        Julia raukka joutui tähän hypetykseen varmaan yllättäen.
        Kiira on itseoikeutettu edustajamme naisissa

        Belan kohdalla on odotettavissa yhtä paljon kuin Plan koska olen tyttö eli ei näkyvyyttä.

        Toivottavasti Ossi ja Henna voivat tulla näissä kisoissa esiin koska he ovat niin herttainen pari

        Muokkareiden kustannukella merillä ei ole edustusta pari luistelussa, toivottavasti muutos tulee tähän.


    • a.p.karmitnurin

      Meinaan vaan sitä, että AP:n aikakausi on ohi, Vade sai mahdollisuutensa, eikä käyttänyt sitä ja Mikko on lopettanut.

      Nuoremmista tietysti voidaan ajatella Vikkeä, mutta Viken aika ei ole vielä. Hypyt toimii hyvin, mutta kokonaisuus on hyvin epätasapainoinen. Julle ja Mattis tulee myös hyvin takaa, mutta ei vielä tänä vuonna.

      Kyllä mun mielestäni Bela on tällä hetkellä se, johon kannattaa satsata. Tämä on tietenkin mielipiteeni, ja muitakin saa olla :)

      • 4:s krs

        Mikko on lopettanut mutta AP tekee saman hokkareilla mitä Bela ohjelmissaan. Tämä nähtiin Raumalla ja sitä voi katsoa myös you tubessa. Vaden mahdollisuudet on niin kauvan kuin hän luistelee.

        Mikä ihme saa ihmiset ajattelemaan että taitoluistelija on vanha kun hän on täytänyt 18v varsinkin jos on kyse mies urheilijasta.

        Vikke Julle Mathias Ja Bela kaikilla sama este, 3A. Tulppi tulpilla ei miestenj maailmaa valloiteta.


      • en ska
        4:s krs kirjoitti:

        Mikko on lopettanut mutta AP tekee saman hokkareilla mitä Bela ohjelmissaan. Tämä nähtiin Raumalla ja sitä voi katsoa myös you tubessa. Vaden mahdollisuudet on niin kauvan kuin hän luistelee.

        Mikä ihme saa ihmiset ajattelemaan että taitoluistelija on vanha kun hän on täytänyt 18v varsinkin jos on kyse mies urheilijasta.

        Vikke Julle Mathias Ja Bela kaikilla sama este, 3A. Tulppi tulpilla ei miestenj maailmaa valloiteta.

        Liitto vaikuttaa siihen kenen tulevaisuus on loppu. Ne kenelle ei rahaa heru joutuu miettimään vakavasti tulevaisuuttaan oli taitoja tai ei.
        Naiset näyttävän voiton tässä kisassa vuosi vuoden jälkeen.


    • a.p.karmitnurin

      Siinä olet aivan oikeassa, että taitoluistelija ei todellakaan ole vanha vielä 18 vuotiaana, mutta AP on mahdollisuutensa saanut, ja nyt on toisten vuoro.

      Maailmalla ei tosiaankaan, kuten huomioit, pärjätä ilman 3 akselia, mutta nähtiinhän olympialaisissakin se, että ilman neloishyppyä voi voittaa olympiakultaa jos paketti on muuten kunnossa.

      • 4:s krs

        Voihan sitä haaveilla vaika 4A mutta tolellisuudessa valitulla edustajallamme ei ole mahdollisuuksia näissä kisoissa.

        Toivottavasti Kiira pystyy vielä parhaimpaansa jotta saadaan jotain lohtua.

        Onko Lauran motivaatio jo poissa kun hän ei lähtenyt Moskovan MM kisoihin.


    • Gaalassa?

      Oliko AP esiintymässä Plan gaalassa? En nähnyt häntä ainakaan televisiossa, joten jäin ihmettelemään miksi ei ollut esiintymässä.

    • Ceiling

      Kun jompikumpi nuorista MM-osallistujista tekee henkilökohtaisen parhaansa tai lähelle sitä, tavoite on saavutettu. Karsintakisasta lyhytohjelmaan miehissä tai LO ennätyspisteet naisissa olisi jo kova suoritus,VO paikka loistava suoritus. Heikko aikaisempi arvokisamenestys miehissä ei ole meille mitään uutta, joten hyvä että edes sukupolvi vaihtuu vaikkei tulosta vielä tulisi. Naisissa tilanne on ollut hyvä, katsotaan miten käy. Juulialla on kova paikka, mutta myös kova kisahermo.

      Henkilökohtainen pettymys valintoihin on helppo kääntää valintakoneiston viaksi, jos ei ymmärrä asiaa kokonaisuutena. Liiton työryhmiin voi pyrkiä jakamaan omaa asiantuntemustaan, jos sitä on.

      Edelleen tsemppiä kisajoukkueelle ja parasta mahdollista menestystä!

      • a.p.karmitnurin

        Kiitos Ceiling hienosta kirjoituksesta.

        Tsemppiä kisajoukkueelle myös puolestani.


    • l.suga

      Aivan loistava kirjoitus edeliseltä. Täytti kaikki syrjinnän merkit. Kohdistettiinhän siinä sanoma ikään, henkilöön sekä sukupuoleen. Tätäkö on taitoluistelun "kannattajien" mielipiteet.

    • a.p.karmitnurin

      Anteeksi l.suga, mutta nyt en ymmärtänyt sanomaasi. Voisitko selventää asiaa hiukkasen.

    • urheilu_areenalle

      YLE taitaa lähettää sieltä vain katkaistuja paloja, olisiko mahdollista saada lähetykset suorina esim. Ylen nettisivulle. Kun kiinnostaisi nähdä muutkin kuin alle kymmenen parasta esitystä.

      • kuin Ruotsissa

      • Näin*

      • siis:
        Näin* kirjoitti:

        Tähän malliin myös Ylelle toivotaan kovasti:
        http://svtplay.se/t/103698/konstakning

        Näyttäkää Ylen Areena Live lähetyksenä aina koko kilpailu, ei vain katkaistuna. Jos selostusta ei saa kuin osalle, niin lähettäkää kuitenkin muut ilman selostusta, pääasia kun kuva näkyy hyvin ja musiikki kuuluu.


    • näkyy kaikkialla

      netistä löytyy striimejä mm. venäläisiin kanaviin, jotka näyttää kaiken.

      • linkkejä?

        Laittakaa vaikka tähän ketjuun linkkejä ja vihjeitä, jos vain sopii.
        Kaikki ei löydä niitä helposti, ja vielä vaativatko rekisteröinnin ym.


      • näyttää kaikki
        linkkejä? kirjoitti:

        Laittakaa vaikka tähän ketjuun linkkejä ja vihjeitä, jos vain sopii.
        Kaikki ei löydä niitä helposti, ja vielä vaativatko rekisteröinnin ym.

        Russia NTV:http://tvali.ge/gadget.php?channel=70954


    • 4:s krs

      Huomenna tulee iso Jytky. Ei mies edustajaa MM kisoissa. Sama kohtalo tule olemaan nais- karsinta edustajallamme.

      Taitoluistelu liitto on asettanut selkeät tulostavoitteet niin EM kuin MM kisoihin. Niistä on jääty ja jäädään valovuosien päähän ja kuka kantaa vastuun. EI kukaan!!!

      Plusenko laitettiin Isu:n toimesta edustuskieltoon mutta meidän Laura se vaan kiertää näytöksissä keräämässä rahaa muttei edusta maataan arvokisoissa. Onkohan säännöt kaikille samat.

      Tulevat MM kisat tulevat osoittamaan että Suomi on tippunut taitoluistelussa kehitysmaaksi.Kohta varmaan Afrikasta tulee parempia luisteluedustajia kuin Suomesta.Etelä Eurooppakin tuotta parempia edustajia vaikkei sielä ole luontaisia edelytyksiä kuten meillä.

      Tuomarit eivät osaa arvostella, valmentajat valmentaa. Koreografiaa eikä askelia osata täällä mutta meillä liitossa on mukavaa
      Tyhmiähän ne luistelijat on , häiritsevät jopa kevät liittokokousta.

      • plussaa

        Juulia Turkkila pääsee lyhytohjelmaan kyllä.


    • ens ka

      Ensin meni ääni ja sit kuva mut mitään ei jäänyt näkemättä.

    • a.p.karmitnurin

      4:s krs. Mistä sinä olet noin kamalan katkera? Onko oma ura jäänyt kesken, vai mikä mättää? Bela, 17v, karsiutui, mutta ilman kansainvälistä kokemusta on aivan turha laittaa Belaa, tai ketä muuta tahansa, myöhäisemmällä iällä arvokilpailuihin.

      Hyvä Bela hyvästä yrityksestä ja tsemppiä tuleviin kausiin. Toivotaan Julialle kaikkea hyvää omissa karsinnoissa.

      • 4:s krs

        Minunko vikani on että Belan sijoitus 38 on muistini mukaan surkein mitä miehissä on ollut ikinä.

        Arvosteluni olen koko ajan kohdistanut kohdistanut valitsijoihin sekä lähes rikollista toimintaa harrastaneihin tuomareihin (sopupeli SM Turku) Heidän toimintaa voi todellakin arvostella.

        Olet aivan oikeassa että tulevat lupaukset tarvitsevat kansainvälisiä kilpailuja. Voitko vastata miksi tälle yhdelle on annettu jo 4 junnujen MM kisaa vaikka muita yhtähyviä lähtijöitä sinne olisi asettaa, varsinkin kun oli tiedossa paikka aikuisten kisaan Näinhän se Nuori Suomi toimii kannustaen.

        Onneksi olemme tottuneet jo aiemmilta vuosilta tähän miesten surkeaan menestykseen. Kannattaisko sitäkin jonkun miettiä sielä liitossa.


      • fanifani

        Mä ainakin uskon, että Juulia selviää karsinnasta itse kisaan. Mitä katsoin niiden muiden luistelijoiden parhaita pisteitä, niin kyllä Juulialla pitäisi olla mahdollisuudet jatkoon, jos vaan tekee oman hyvän suorituksen. Ja jospa vaikka olisi jo hänen ohjelmassaan niitä vaikeimpia hyppyjäkin.... No, kohtahan se nähdään. Online- tulos sivu vaan auki ja tuloksia seuraamaan. Mahtavaa kuitenkin, että Juulia on karsinnassa kuumassa ryhmäss.
        Tsemppiä Juulialle karsintaan! Ja Kiiralle ja toivottavasti myös Juulialle itse kisaan!


    • Ceiling

      Hienoa Juulia, uusin vapaaohjelman SB ja lyhytohjelmaan! Hänen kovat kisahermonsa tulivat jälleen todistettua ja vieläpä ensimmäisissä senioreiden MM-kisoissa. Mahtava suoritus ja onnittelut.
      Belalle tsemppiä jatkossa, pää pystyyn ja treeni-intoa kohti uutta kautta. Arvostelijat louskuttakoot leukojaan, nuorella miehellä on aikaa kehittyä ja oppia paljon lisää.

    • 4:s krs

      Onnea Julia . Jatkopaikka on aina hieno asia.

      Ihmettelen edeleen että molemat junnut kisaavat vain salkkovin ja tulpin kanssa. Muut ovat sitten kaksosia.

      Tässä nähdään ero miehissä ja naisissa. Naiset mene jatkoon ja "miehet" pitävät tulosluettelon perää.

      Valitettavasti maassamme ei ole organisaatiota ja valmentajia jotka voisivat miesluistelijoita edes lähelle huippua. MITÄ TEKEE LIITTO?

    • a.p.karmitnurin

      4:s krs
      Olen samaa mieltä kanssasi muutamista asioista, mutta huom.Vain muutamista. Ensinnäkin miesten valmennus suomessa on huonoa. Täällä poikia opetetaan lapsesta asti tekemään asiat samoin kun tytöt. Kun pojat ei ole kiinnostuneita, tai jossain kehitysvaiheessa ovat tyttöjö jäljessä, pojat heitetään huonompiin ryhmiin.

      Se mistä olen voimakkaasti eri mieltä kanssasi, on Belan valinta Moskovaan. Sanoit, että Belan sijoitus on surkein, mitä ikinä. No Belan pisteet karsinnassa oli 83,47 ja Vaden pisteet em.karsinnoissa 79,90. Belan sijoitus MM-klarsinnoissa 20 ja Vaden sijoitus EM-karsinnoissa 16. Kumpi oli surkeampi?

      Se, että arvostelet kovasti Turun SM-kisojen tuomaripeliä, kiinnostaa. Mitä Turussa mielestäsi tapahtui?

    • Jee! Tänään se alkaa telkkaristakin! :D

      Ihanaa nähdä Daisuke Takahashi, Brian Joubert, Nobunari Oda & monet muut mestarit työssään!

    • kisafani

      Oikea vastaus alkuperäiseen kysymykseen oli tällä kertaa.
      Molempien, sekä lyhyt, että vapaaohjelman jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2988
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1900
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1572
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1360
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      78
      1231
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      263
      1172
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      971
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      831
    Aihe