mies ei anna erota

ei tiedä mitä tekisi

Onko kovinkaan yleistä, että mies ei anna millään erota. Reilu kaksi vuotta sitten olisin halunnut miehestä tosissaan eroon, mutta hän ei antanut millään periksi. Sitten tuli parempia aikoja, mutta tuntuu, että suhde on ajautunut taas umpikujaan ja ero pyörii mielessä, olen tästä puhunut miehelle, mutta hän ei näe suhteen ongelmia ja sanoo, että ne on pieniä. Mutta itse en ole onnellinen tässä suhteessa. Hänen puheistaan olen saanut sen kuvan, että jos ero tulee se ei tule olemaan helppo, asia pelottaa.

36

8124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liippanen

      Kyllä se kuule Suomen maassa on niin, että jopa AVIOliitosta voi erota milloin haluaa, ilman toisen lupaa...mikäs tuommoinen avopellily sitten on???? Ei mitään virallista ainakaan. Etsit oman kämpän ja muutat sinne, vai meinaatko että mies estää tämän ihan fyysisesti? Jos eroon haluaa niin eroon pääsee. Tuo nyt on vaan tuommoista vikomista, kun et itse ole valmis päästämään irti miehestä. Jos on yhteinen kämppä niin myyntiin sitten vaan, tai pitä mies lunastamaan oma puolikkasi pois. Eroonhan kyllä pääsee jos haluaa.

    • tee se itse -tyyppi

      Ei kai mikään ero ole helppo. Se voi olla monelle helpotus, mutta en tunne ketään jolle se olisi helppo juttu. Kirjoitat , että puheista olet saanut kuvan.... Mikset kysy suoraan, mitä hän takoittaa ettei ero tule olemaan helppo?

      Eka vastaaja kirjoittaa asiaa. Eroon pääsee, jos oikeasti haluaa. Avoliitossa ei edes ole juridisia puolia, ellei uuden lain mukaista omaisuuden ositusta tarvita. On ryhdyttävä konkreettisiin toimenpiteisiin. Uusi kämppä jommalle kummalle - tässä tapauksessa ilmeisesti sinulle? Muutos järjestäminen.jne. Jos pelkää fyysistä estämistä, kannattaa kaikki järjestellä valmiiksi hiljaisuudessa. Muuton hetken koittaessa, pyytää muita ihmisiä mukaan hakemaan ainakin ne henkilökohtaiset tavarat. Ja kait mukaansa voit ottaa myös ne esineet/huonekalut, jotka voi osoittaa omistvasi.

    • ota ero nyt

      Etsit oman asunnon ja muutat sinne. pyydät kaverit muutto avuksi et mies tajuaa
      että otat siitä eron. Kun kerrot että otat eron siitä niin tee se julkisella paikalla että ei se ala skitsoomaan siitä.

    • ...

      Miten niin "ei annan erota"?
      Olet avosuhteessa, senkus keräät kamas ja lähdet lätkimään, ei ole edes paperitöitä tehtävänä - paitsi osoitteenmuutos.

    • kylä totuus

      kyllä sitä vaan on vielä, että mies uhkailee ja käy kimppuun jos aikoo lähteä.

    • pattitilanne

      näin omasta kokemuksesta niin kyl mies voi oikeesti ajaa sellaseen tilanteeseen et ei ero ihan noin vaan onnistu. käytännössä näin: vuokrasopimus on mun nimissä, äijä ei suostu muuttaa pois (haluu vielä yrittää) eli vaihtoehtona olis itte muuttaa, mutta minkäs teet kun en vaan pysty maksaa korkeampaa vuokraa enkä kyllä muutenkaan. voisin kyllä heittäytyä vittumaiseks ja sotkee virkavallan mukaan, mutta noin törkeetä juttua musta ei ole tekemään.

      • Loppuis jo

        Mulla on ihan sama tilanne. Vuokrasopimus mun nimissä enkä halua kyseisestä asunnosta muuttaa. Avokki ei suostu lähtemään ja uhkaa oikeudella jos kosken hänen tavaroihinsa.

        Meillä on pieni yhteinen lapsi, joka kärsii tilanteesta. Onko minulla oikeutta vaatia häntä muuttamaan pois?


      • 7327yp
        Loppuis jo kirjoitti:

        Mulla on ihan sama tilanne. Vuokrasopimus mun nimissä enkä halua kyseisestä asunnosta muuttaa. Avokki ei suostu lähtemään ja uhkaa oikeudella jos kosken hänen tavaroihinsa.

        Meillä on pieni yhteinen lapsi, joka kärsii tilanteesta. Onko minulla oikeutta vaatia häntä muuttamaan pois?

        Jos kerran vuokrasopimus on sinun nimissä, niin sinulla on täysi oikeus heittää hänet pellolle. Esim sivulta http://www.oikeus.fi/32506.htm löytyy puh nro josta voit kysellä oikeuksistasi. Kannattaakin kysellä jotta miehesi ei voi sinua turhaan pelotella oikeudella tms.

        Kokemuksesta voin myös sanoa että kannattaa toimia heti ja jämäkästi, ettei tilanne pitkity ja kärjisty. Jos mies on luonteeltaan aggressiivinen, kerro hänelle halustasi erota julkisella paikalla. Älä ihmeessä jää kaksistaan hänen kanssaan kämppäänne kun vaadit häntä lähtemään.

        Edellinen kirjoittaja sanoi "voisin kyllä heittäytyä vittumaiseks ja sotkee virkavallan mukaan, mutta noin törkeetä juttua musta ei ole tekemään". Eikö se sitten ole törkeetä että joku pakottaa jatkamaan suhdetta? Minusta se on paljon törkeämpää kuin heivata pellolle sellainen mies jonka kanssa ei enään natsaa ja joka ei ymmärrä pyynnöstä lähteä.


    • toimii3

      Haet häätöilmoituksen hänelle, se oli käräjäoikeudesta haettava muistaakseni. Kysy oikeusaputoimistossa toimintaohjeita.

    • eronnut myös

      väkivalta tilanne tulee usein juuri kun ollaan kahdestaa ja toinen kertoo, että haluaa erota.

    • naikkone eroomas

      Me ollaan seurusteltu reilu neljävuotta, avoliitossa melki koko aika. Nyt sitte piisaa, minun osalta. Mies on alkanut niin mukavuuden haluiseksi ja olettaa minun tekevän samat asiat mitä oma äitinsä aikaisemmin. Ei laita korteaan kekoon, ennen ku mulla pitää roihahtaa. Käytiin aikaisemmin aika räväkkä keskustelu muutama kuukausi sitten ja miehelle tuli pelko perseeseen. Kyllä rupes kotityöt, lastenhoito yms kaikki sujumaan seuraavat kolme viikkoa. Sit siitä eteenpäin ku huomas että olen antanu periksi, enkä lähde niin voi taas jatkaa samaa rataa. Silloin vaan päätin, että nyt riittää. Olen siitä asti säästänyt rahaa syrjään, muuttoa eripaikkakunnalle varten. Koko suhteen ajan, oon ite ollu se joka on ymmärtäväinen, joustaa, koittaa olla se aikuinen. Tämä toinen osapuoli, etsii ihan selvästi vielä itseään, eikä tiedä mitä elämällään haluaa.
      Minä tiiän, haluan tulla rakastetuksi, löytää rinnalleni miehen, joka "huolehtii" vuorostaan minusta. On toinen ihka oikea aikuinen minun rinnallani. Oon itse antanut tämän kaiken tapahtua näin pitkän aikaa, mutta aika aikaansa kutakin sano pässi ku päätä leikattiin.

    • --ei ainoa--

      Siitä en tiedä kuinka yleistä on ettei mies anna erota tai sitten se että
      jos haluaa erota niin mies alkaa uhkailla jollain tavalla.
      Itsellä on kokemusta tällaisesta ja myös usealla ystävällä/tutulla.
      Itseäkin pelotti eroaminen ja se ei ollut helppoa.
      Eron tullessa sain parhaan tuen siskolta ja perheeltä.
      Hekin ymmärsivät etten voi elää sellaisessa suhteessa.
      Kyllä kaikki järjestyy mutta se vaatii vain aikaa.

    • torasa akka?

      Minulla on sama tilanne: avioero astui voimaan vuosi sitten ja asumme edelleen minun täysin omistamassani asunnossa. Mies kieltäytyy muuttamasta. Nyt hain käräjäoikeudelta päätöstä yhteiselämän lopettamisesta, minkä jälkeen voi antaa haastemiehelle häätömääräyksen. Olen ollut löysä, koska juuri niitä hyviä aikoja on myös. Alkoholi syy eroon.

      • rentun entinen

        Just. Kyllä miehet/naiset pompottavat toista jos siihen suostutaan. Jos mies tietäsi että ei onnistuisi uhkailu ym. niin ei se toimisi niin.

        Olen sitä mieltä että vain määrätyn luonteen omaavat naiset joutuu moiseen pyöritykseen. Olette liian kilttejä, sinisilmäisiä ja pelokkaita. Mutta kyseinen miestyyppi etsiikin aina sen luonteisen naisen. Joten jos ei saa miestä ulos elämästään voi katsoa peiliin sieltä löytää syyn.


      • mek

        Kun avioero on astunut voimaan niin rittää kun sarjoitat lukot uudestaa niin helpottaa ja soitat vaikka poliist poistamaan sen ylimääräisen asukin sinun asunnosta. Kun olet eronnut virallisesti niin voi nyydäkkin sen asunnon ilman toisen suostumusta kun ette enää ole naimisissa.


      • hiisivieköön
        mek kirjoitti:

        Kun avioero on astunut voimaan niin rittää kun sarjoitat lukot uudestaa niin helpottaa ja soitat vaikka poliist poistamaan sen ylimääräisen asukin sinun asunnosta. Kun olet eronnut virallisesti niin voi nyydäkkin sen asunnon ilman toisen suostumusta kun ette enää ole naimisissa.

        Jos on ollut toisen kokonaan avio-oikeudesta poissulkeva avioehto. Mutta- ennen ositusta ei voi myydä sitä kotia/jopa autoakaan, jota on tarvittu yhteiseksi hyväksi avioliitossa.
        OSITUS ensin, sitten kukin voi myydä OMAA omaisuuttaan niin paljon kuin aluaa, jos on ostajia.
        Ei niin että eropaperi tekee kaikesta avioliiton aikana yhdessä maksetustakin toisen yksin myytävää.


    • joklöl

      Minun äijä ei taas halua ymmärtää, että haluan erota ja panna kämpän myyntiin.

      • kirvesmiehen muija

        Jos kämppä on sinun nimissä, niin sen kun laitat myyntiin. Ilmita sitten hälle että kämppä on myynnissä ja olis aika muuttaa. Aika yksinkertaista.


      • Miesmac
        kirvesmiehen muija kirjoitti:

        Jos kämppä on sinun nimissä, niin sen kun laitat myyntiin. Ilmita sitten hälle että kämppä on myynnissä ja olis aika muuttaa. Aika yksinkertaista.

        Ei se nyt noin mene. Kotia ei voi tuosta vain myydä pois alta vaikka sen omistaakin.


    • Lallis

      Sama tilanne, paitsi että meillä on yhteinen asuntolaina (jota tosin minä olen yksin maksanut, kuten kaiken muunkin, todistettavasti...). Mies haluaisi väkisin vaan yrittää ja mikään minun selitykseni erohaluihini ei ole riittävä hänen mielestään. En ole muka antanut mahdollisuutta korjata asioita, hän ei ole tiennyt sitä ja tätä, en ole ollut tarpeeksi kommunikoiva jne. Olen nyt asunut omasta halustani puoli vuotta ulkomailla vuokralla yksin, silti maksaen asuntolainan korot ym. kulut kiltisti, ja olen aivan varma että en enää halua hänen kanssaan jatkaa. Pelottaa vaan, kuinka hankalaksi mies voi asiat tehdä nyt kun on tosipaikka edessä...

      • rety7h231

        Todennäkösesti nopeammin kuin osaat kuvitellakaan asuu jo toisen naisen kanssa.


      • mek

        Muutappa nopeasti se laina vain omiin nimiin niin pääset osituksessa helpommalla jos olette naimisissa ja jos avoliitossa niin ei tartte tapella omaisuudesta kun se nimi siellä lainassa painaa aika paljon kun omaisuutta jaetaan. Avoliitossa riittää kun pystyy todistamaan mitäa on maksanut ja sama homma myös avioliitossa jos on todisteet. Onko asunto vain sinun nimissä vai yhteinen.


    • A-ha

      Mielestäni sen, joka haluaa erota, on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Mitä siitä vaikka vuokrasopimus on eroavan nimissä, eikä haluaisi lähteä, mutta jos toinen ei halua erota, eikä myöskään lähteä kämpästä, niin mitä vaihtoehtoja on?

      Eri asia tietysti, jos on omistusasunnosta kyse.

    • shimanon

      Siis hei, miten aikuiset ihmiset lähtevät tuollaiseen: ei anna erota, ja vielä avosuhteesta. Mitä sen toisen mielipiteellä enää on väliä, jos itse tuntee suhteen tulleen päähänsä. Mitä ihmeen varten pitää miettiä, pahoittaako toinen mielensä, tai että jaksanko vielä yrittää.
      Itselläni on suhteen loppu juuri käsillä, ja vaikka tiedänkin aiheuttavani tulevalle ekskumppanille pahan mielen ja surua, en voi sille mitään. Tiedän senkin, että taloudellisestikin ero tulee tuntumaan, mutta so, sekään ei ole syy jatkaa.

      Sen verran itsekkääksi olen oppinut, että nyt aikuisena ei tarvitse enää väkisin venyttää suhdetta, jossa minulla ei ole hyvä olla. Se riittää, en tarvitse tulevan eksäni hyväksyntää tunteelleni. Voi olla, että hän olisi ihan mielellään suhteessa kanssani, mutta minä en, joten se siitä.

      Kunnioitan jopa tulevaa eksääni sen verran, etten ala mihinkään ehtojen asetteluun tai vaatimuksiin, koska ne vain synnyttävät lisää vaatimuksia.

      Jos aikuinen ihminen ei itse tajua esimerkiksi ottaa aamulla lähtiessämme roskapussia mukaansa, niin ei herranen aika ole minun asiani sanoa niinkuin lapselle asiasta. Minä otan, kun tiedän, että silloin kun roskis on täynnä, se kuuluu viedä pois. Tai jos minä en sulata, että keikutaan kännissä, en voi toiselta sitä kieltää. Se vaan, että keikkuu kännissä jossain muualla, tai lopettaa omasta halustaan, mutta ei todellakaan mun kotonani eikä mun vaatimuksesta.
      Nämä vain esimerkinomaisesti, on paljon muutakin, jonka suostun sanomaan useamman kerran lapselle, voin jopa vaatia ja edellyttää, mutta en kertaa enempää aikuiselle. Me emme mielestäni sovi yhteen, ja ero tulee, oli miten oli.

      • ymmärtäjä

        Kaikki kirjoittajat ei ymmärrä sitä et oikeasti ei pääse eroon. Mies voi uhkailla ihan tappamisella ja kaikella. Toiset ymmärtää sen ja toiset ei. Ärsyttää nuo jotka sanoo et miten niin ei pääse eroon. Niillä ei ole kokemusta sairaista ihmisistä...


    • kirvesmiehen muija

      Helppoahan tuo on. Sen kun pakkaat tavarasi ja lähdet, Jos et uskalla tehdä sitä häne aikanaan niin silloin kun ei ole kotona. Tai sitten pyydät jonkun kaveriksesi. Jos häiritsee vielä senkin jälkeen hae lähestymiskielto. Muuten turva-asuntoja on sitä varten jos et uskalla asua alkuun yksin.

    • turvakoti asiaa

      Turvakotiin voi soittaa jo etukäteen ja kertoa huolistaan ja pelostaan, etsi netistä tai luettelosta paikallisen turvakodin puh.numero johon voit soittaa myös yöllä. Jos ei ole mainittu, soita turvakotiin mihin numeroon voit soittaa yöllä saapumista varten. Kaikkeen kannattaa varautua. Uhkailevalle tai pelottavalle puolisolle ei pidä sanoa turvakotiin menosta. Sanot vaan lähteväsi, ei pidä vastata mihin menet. Tarvitessa soita taksi hakemaan, jos mies ei päästä sinua lähtemään autolla tai jalan. Älä sano määränpäätä puhelimessa miehen kuullen. Älä sano määränpäätä taksissa ennenkuin auto on poistunut pihastanne ja mies kuulomatkan ulkopuolella, pyydät vain taksia lähtemään, että sanot määränpään kun olette kauempana miehestä.

      Turvakodissa voit kysyä neuvoja muuttamiseen yms. järjestelyihin. Älä peittele mitään, kerro asiat kuten ne ovat.

      Jos sinulla ei ole lähellä sukulaisia ja tuttavia joita pyytää muutossa avuksi, voit kysyä turvakodista neuvoa tukihenkilöä varten. Tavaroiden muutto ilman sukulaisia onnistunee helpoimmin muuttofirman avulla, miehesi ei voi käydä sinuun käsiksi muuttomiesten nähden tai jos käy, niin he ovat todistajina pahoinpitelystä.

      Yhteisen asuntolainan suhteen kannattaa käydä kysymässä lainan antaneen pankin lähimmästä konttorista. Sieltä saatte tarkat ohjeet miten menetellä erossa.

    • 12+15

      Jotkin miehet ovat kyllä uskomattomia siinä miten vaikea niistä on päästä eroon. Haluaisin itse jäädä nykyiseen asuntoon mutta mies ei suostu muuttamaan pois. Hän ei myöskään voi jäädä tähän asumaan, kun muutan pois. Vuokra on hänelle liian kova.

      Me emme pysty puhumaan asioistamme ja suhteemme on ajautunut sellaiseen tilanteeseen, jossa meillä ei ole mitään sosiaalista elämää, seksi on loppunut jo aikoja sitten ja ei ole muutoinkaan mitään yhteistä. Syytämme vain toisiamme kaikesta. Olen itse enää varjo siitä mitä olin ennen kuin tapasin mieheni.

      Väkivalta väsyttää ja lamauttaa vaikka kuinka haluaa lähteä. Voimia kaikille oman elämän haltuunottoon.

    • Onnetonmamma

      Itsekin olen tilanteessa, jossa olen yrittänyt erota avioliitosta jo muutaman vuoden.Ongelma on että entinen puoliso pilasi luottotietoni enkä saa vuokrattua mistään asuntoa itselleni ja lapsille. Mies ei suostu muuttamaan pois. Yritän kuitenkin löytää keinon päästä tästä tilanteesta. En jaksa enää elää suhteessa joka ei anna mitäänja lisäksi mies pettää oisten naisten kanssa joten ei ole syytäkään.

      • Tessukka63

        Sosiaalitoimiston pitäisi kyllä olla sulle takaajana kämpän saamisessa. Ei kenenkään veneen alle tarvitse muuttaa. Ota yhteys sinne!


    • Vieläkinrakastan

      On tuo valitettavan yleistä. Vaatii voimia ja kaiken mahdollisen avun, että pääsee eroon. Jotkut miehet osaavat vaan olla niin säälittäviä ja sairaita, että jäävät roikkumaan ja samalla pilaavat niin eksän kuin lapsiensa elämän. Pitkä ja uuvittava prosessi jossa pitää vaan jaksaa taistella. Oma mieli pitää olla vankkumaton muuten se toinen osapuoli rioustautuu kaikkeen mitä vähääkään antaa löysää. Tiukka ja selvä peli alusta asti.

    • Eivaihtoehtoa

      Kiitän onneani ja valintojani näin jälkeenpäin. Onneksi meillä ei ollut lapsia ja meillä oli tarkasti omat tavarat, vaikka olimme yhdessä yli 20v. Miehen aloitteesta näin. Hän oli niin materialisti. En saanut esim katsoa hänen telkkariaan.
      Erosta yritin joskus puhua, mies sivuutti sen vain tai mölisi päälle eikä uskonut minun pätkätyöläisen pärjäävän yksin. Kontrolloi tarkasti kaikkea tekemisiäni, Asuntoa piti varjella tarkkaan kaikelta kulumiselta, kuin myös huonekaluja, vaikka ne oli minun.
      Pelkäsin väkivaltaista purkausta ja suunnittelin kaiken takanapäin, vaikka se olikin kamalaa. Etsin edullisia vuokra-asuntoja ja löysinkin eri vaihtoehtoja. Minulla sattui olemaan yhden asunnon avaimet kun lähtöpäivä tuli. Mies tönäisi minut pihalle erään riidan jälkeen. Minulla oli oma auto jossa jo hätäpakkaus pakattuna, avaimet taskussa ja niin minä lähdin.
      Hyvien ystävien avulla muutimme miehen työvuorojen aikana.
      Osoitteenmuutoksen tein pari kk muutos jälkeen että saisin olla rauhassa. Postin hain, ainakun pystyin suoraan laatikosta vanhasta osoitteesta.
      En ole ylpeä teostani. Aikuisten ihmisten pitäisi pystyä puhumaan kasvokkain. Lähteminen tuntui rumalta tempulta, vaikka itselleni olisin tehnyt hallaa jäämällä. Ehkä tämä oli ainut mahdollisuus tehdä ero. Ehkä ei.

    • Itsesenvoihoitaa

      Ei eroa voi estää. Yksin voi hakea eroa hyväksyi tuo toinen tai ei. Toki jos ruma ero tulee käyttäytyy ihmiset monesti typerästi. Jos teillä ei ongelmia olisi et edes miettisi eroa. Mikä siinä niin pelottaa? Yksin jääminen? Vai ystävien tuomitseminen? Häpeä epäonnistumisesta? Vai oletko itse pettänyt ja sen takia haluat erota. Jos eron syynä on kolmasosapuoli niin kyllähän se tulee vaikuttamaan toiseen kun selkeästi löysit liian nopeaan uuden. Onko sinua kohdellut oikein suhteessanne. Keskustele ne syyt kumppanisi kanssa niin kyllä se lopulta hyväksyy. Et ole onnellinen no mikä teidän suhteesta puuttuu? Mikä sinut tekee onnelliseksi sillä saat itsellesi jäsennettyä miksi eron haluat.

    • 213212123

      Vähän sama tilanne...nuo "muuta" tai "jätä" ovat vähän monimutkaisempia kun on lapsia ja yhteistä omaisuutta ja toinen ei tule yhtään vastaan

    • minäentekisinoin

      Joku on niin kiintynyt vuokrakämppäänsä, että kattelee mieluummin väkivaltasta ja paskaa avoukkoa, koska ei haluu muuttaa!
      Siinä sitä on naisella arvot kohdallaan, ei voi muuta sanoa.

    • jhgjfgghfj

      Jos mies on hankala tai vaarallinen, täytyy erojärjestelyt hoitaa selän takana ja häipyä yllättäen. Ei siinä sen kummempaa. Mitä nopeammin tuollainen kuvio saadaan purettua, sitä vähemmän menee elämää hukkaan kaikilta osapuolilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe