Taitoluistelu vuosi 2010

laidalla 22

Kausi ollaan satu päätökseen ja tulokset on sen mukaiset.
Valinnat on tehty ja ne on näyttänyt tuloksensa.
Tulos tavoitteisiin ei päästy mutta hyviä suorituksia kyllä.
Mitä jäädään kaipaamaan, mistä ollaan ylpeitä.
Mitä tulevaisuudessa tulisi muuttaa?

16

488

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lutzi

      Joitakin vuosia sitten hehkutettiin suomalaisen taitoluistelun(naisten puolella) korkeasta tasosta. Nyt meillä ei ole kuin Laura ja Kiira. Toivottavasti muut naiset opettelisivat kesäleireillä uusia hyppyä niin kehtaisi lähettää heitä joihinkin kisoihin Suomen ulkopuolelle. Ensi vuonna EM ja MM edustus menee todennäköisesti Lauralle ja Kiiralle niin silloin on muiden hyvä kehittää taitoja. Juulia teki tänä vuonna hienosti sen mitä osaa, mutta myös hänekin tulisi oppia uusia hyppyjä ennenkuin tulee liian vanhaksi. Uskon kuitenkin, että hän saa ohjelmiin ainakin kolmoisritin ensi vuodeksi.

      Miehet voisivat keskittyä kolmoisakseliin ja neloishyppyihin ja lopettaa nyhrääminen.

      Jäätanssiin on vuosien mittaan tullut uusia pareja, jotka ovat mukamas tähäävinään maailman huipulle. Mutta jostain syystä he kyllästyvät ja lopettavat parin-kolmen vuoden jälkeen, kun kehitystä (menestystä) ole tullut.

      Pariluistelu: Milloin meillä ? Joku voisi pistää jonkin projektin pystyyn tämän osalta. Onko jääaikoja saatavissa? Löytykö osaavia valmentajia?

    • Skatemom

      On valmentajia mutta ei ehkä oikeassa paikassa.

      Meidän jäätanssin kuten pariluistelunkin kehittäminen pitäisi lähteä jo nuorista, siis esim. 7 vuotiaista alkaen jos oikeasti mielitään huipulle. On aika pöllöä kuvitella että kun toiset ovat täysipäiväisesti 5-vuotiaasta alkaen luistelleet ja tanssineet parin kanssa, että pärjäisi kun aloittaa 17 vuotiaana lajia vaihtaen.

    • Ens-ka

      Katselin liiton valitsemia nuorten maajoukkuetta sekä talent ryhmän edustajia. Mikään ei ole muuttunut. Talent ryhmässä on28/2 poikaa ja nuorten maajoukkueessa on 18/2 poikaa. Ymmärränkö oikein ettei ko ikäryhmissä ole enempää kuin nämä 4 poikaa.! Miten saaaan poikia lajiin mukaan ja pysymään siinä jos heitä ei arvosteta tämän enempään. Puheet ja teot eivät edeleenkään kohtaa toisiaan. Kuvitellaanko todella että poikaluistelija tarvitsee vasta junnu iässä arvostusta sekä kannustusta. Sama pätee heihin myös ulkomaisiin kisoihin vientiin.

    • That's it

      Poikia ei ole kuin kourallinen. Vaatii kovaa itsetuntoa jatkaa taitoluistelijana 8 vuotiaana, kun kuuntelee homottelua kaukalon reunalla. Henkisesti vahvat ja taitoluistelusta innostuneet jatkavat, heikot väistyvät.
      Tyttöjen/naisten taso on Suomessa kansainvälisen mittapuun mukaan kova, mutta poikien/miesten vielä aikalailla keskitasoa. Ilman yhtä huippumiestä, ei saada poikia hallille, muuta kuin jääkiekkoa pelaamaan. Viime vuodet Suomen ykkönen on ollut kansainvälisesti alempaa keskiluokkaa, ei siis suurta esikuvaa olemassakaan.
      Harva seura on niin poikamyönteinen, että jaksaa viedä poikia ylöspäin tehokkaasti.

    • ...

      Mielestäni Talent- ja nuorten maajoukkuevalinnat on tehty täysin vallitsevan suhdeluvun mukaan. Olisi mielestäni kummallista jos ryhmiin valittaisiin vain sukupuolen perusteella eikä taitojen. Tosiasia on, että 95% liikunnallisesti lahjakkaista pojista esiintyy kaukalossa hokkarit jalassa maila kädessä. Jokainen tietämäni suomalaisseura haluaisi varmasti enemmän poikaluistelijoita ja lahjakkaisiin sellaisiin varmasti satsattaisiin, mutta tyhjästä on paha nyhjäistä, eikö niin? Sitä paitsi, nuorten maajoukkueen valintaleirillä oli kolme poikaa ja Talent-ryhmän valinnoissa oli kaksi poikaa, joten suhteessa tyttöihin pojat tulivat kyllä valituiksi aivan eri prosenteilla. Liittoa on siis aivan turha syyttää poikaluistelijoiden syrjimisestä.

    • That's it

      Olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, juuri näin.

    • kisafani

      Taitoluistelu mielletään enemmän tyttöjen lajiksi ja totta on, että katsojat mielellään katselevat tyttöjen pyllyjä. Pariluistelu vaatii vuosien ajaksi kaksi tasavertaista huippuluistelijaa johon Suomella ei löydy koskaan osaajia.
      Jääkiekko vie kaikki kynnelle kykenevät pojat rahakaukaloihin ja taitoluistelun pariin jääneet koetaan luusereina.
      Suomen ainoa kansainvälinen taitoluistelija on Laura Lepistö. Lisäksi nuoria tyttöjä on kasvamassa. Aika näyttää mihin suuntaan esim. Juulian Turkkilan kehitys kulkee

    • That's it

      Taitoluisteluliitto tekee parhaansa, mutta ei pysty kasvattamaan poikien harrastajamäärää, niin kauan kun yleinen mielipide taitoluistelevista pojista on Suomessa kansan keskuudessa (puhun tasan keskivertotallaajista) negatiivinen.
      Periaatteessa pojat kiinnostavat seuroja, siis periaatteessa. Kun mennään käytännön tasolle, pienten poikien motivointiin (ei sama kuin tyttöjen) sekä pitkäjänteiseen poikatyöhön, tilanne on toinen.

    • ens-ka

      Kysymykseni pojista on näköjään kilviuttanut lähinnä liiton ihmisten kommentoimaan. Sehän on tietenkin Milan tehtävä.
      Olumpiakomitea jakaa rahaa nimikkeellä "naiskiintiö". Siitä nauttii myös taitoluisteluliitto. Mutta mitä tekee naisvaltainen taitoluisteluliitto:Ei tue miehiä, ei esitä opetusministeriölle, ei esitä olumpiakomitealle. Tämä on sitä naistasaarvoa. Jos joku epäilee niin selatkoon liiton sivuja.

      Täytyy olla erittäin lahjakas miesluistelija otta joi olla kannustimena nuorille ilman taloidellista tukea.

      Liiton kuin myös seurojen ongelma on etteivät ne pysty toimimaan aikuisten luistelijoiden kanssa, vain lasten.

      5% pokia on paljon potentiaalia jos vain oikein ohjataan. Se on paljon enemän kuin 4 luistelijaa.

      Pariluistelu ja siten miesluistelu se on Taitoluistelua.

    • That's it

      Olympiakomitea, taitoluisteluliitto ja taitoluistelusäätiö ovat tukeneet poikia siinä suhteessa, kun on tullut menestystä tai on kehityspotentiaalia yksilön osalta. Tukea on jaettu hyvin miesten kansainväliseen saavutustasoon nähden.

      Yhtälö on helppo:
      Hyvä tai lupaava tulos sekä kehityspotentiaali kv-tasolle = tuki
      Huono tai keskinkertainen tulos sekä kehitys paikallaan kv-tasoon nähden = ei tukea

    • laidalla 22

      Olisin toivonut enemän rakentavaa keskustelua enkä eipäs juupas tyyliä.
      Suomella on tulevaisuudessa haastavat ajat ollaksemme lähelläkään huippua. Uusi joukkuelaji jää osaltamme väliin koska kaikkiin lajiin emme valtettavasti saa edustajia. Toivonkin kaikille ensi kaudelle hyvää kehitystä, rehellisyyttä sekä avoimmuutta. Hyvää kesää kaikille!

    • ens-ka

      Hyvä tai lupaava tulos sekä kehityspotentiaali kv-tasolle = tuki

      Siinäpä loistava yhtälö joka sopii jälleen kerran liiton toimintaan tukirahoja jaettaessa. Tytöille/naisille tämä yhtälö ei päde vaan kohdistuu ainoastaan miehiin/poikiin.

      Olympiakomitea jakoi rahaa tuleviin olympialaisiin= ei rahaa miehille koska liitto ei heihin sitä osoittanut.

      Kuinkahan potentiaalisia nämä valitut Kiira,Laura, Beata ja Juulia ovat seuraavissa olympialaisissa. Alkaa yhden sun toisen "kone" reistailla.

      Mietin vieläkin miten se AP onnistui pääsemään edellisiin olympialaisiin vaikka liitto silloinkin vastusti miesluistelijan pääsyä sinne kaikin tavoin.

    • ...

      Saivathan Bela ja Matthias tukea. Hyvä että tukea jaetaan nuorille ja lupaaville luistelijoille. Esim. Kiiralla varmasti on jo tukiasiat kunnossa. AP tuskin luistelee enää seuraavissa olympialaisissa.
      Minua ihmetytti Sirkka Kaipion nimi Cecilia Törnin valmentajana. Sirkkahan on jo lähtenyt TTK:sta. Onko nuo tuet tarkoitettu siis yhteiseksi luistelijalle ja valmentajalle?

      • xx

        Hyvä, että nuorille jaetaan tukia. Mutta kovasti vaan näyttää siltä, että vaan tietyt ja samat saavat tukia. Varmaankin perustuu menestykseen, mutta miten sellaiset nousevat lupaukset jotka tarvitsisivat vielä kokemusta ulkomaan kisoista mutta välttämättä eivät niihin tarpeeksi paljon pääse, jotta voisivat saada niistäkin kokemusta. Onhan se eri asia kilpailla maailmalla kuin kotimaan kisoissa. Toivottavasti liitto edes jakaa tukia myös sellaisille, jotka eivät ole ihan tulosten kärjessä. Muutenhan liiton tuet menevät samoille kuin olym.komitean tuet.
        Cecilian nimen perässähän on Järvenpään taitoluistelijat, ja eikös Sirkka Kaipio ole mennyt siihen seuraan valmentajaksi?


    • yy

      Kaipio on Järvenpäässä ja Törn myös. Lähtivät TTK:sta molemmat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe