Avioliitto eri talouksissa?

Kari Markkanen

Olen menossa avioon naisen kanssa jolla on 10 vuotias lapsi ja hän on töissä käyvä ja hänellä on oma asunto.
Minä olen työtön, vuokralla, elatusvelvollinen 2 lapsesta ja haluamme alkuun asua omissa asunnoissa mutta mennä silti naimisiin.

Menetänkö tuet, lasketaanko avioliitossa olevien tulot yhteen ja onko ylipäätään mahdollista että minusta tulisi elatusvelvollinen tälle 10 vuotiaalle lapsellekin samalla?
mistä näitä asioita voisi kysellä, ihan pihalla?

17

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iines ankka

      Ei kannata mennä avioon ollenkaan. Miksi pitäisi? Tappelua tulisi olemaan rahasta ja sen puutteesta koko avioliittonne. Hanki niitä töitä vaikka toiselta paikkkakunnalta.

    • oppeliini

      Kyllä asia on niin että sinun ensisijainen velvollisuutesi ovat lapsesi. Asuvatko he lähellä sinua? Tapaateko usean kerran viikossa?

      Jos on näin, yritä vielä saada samalta apikkakunnalta tyotä, aivan vain pysäksesi lastesi lähellä ja taataksesi heille jatkuvan taloudellisen tuen.

      Mikäli lapsesi asuvat toisella paikkakunnalla, tee kaikkesi että saisit heidän läheltään tyopaikan. Salli lapsillesi se tietoisuus että kotisi on AINA avoin heille ja että sinä olet AINA valmis ottamaan heidät vastaan.
      Muuttaessasi joskus avioliiton solmimisen jälkeen uuden vaimosi ja hänen lapsensa kanssa yhten, saattaa olla ettei sinun aikasi riitäkkään 100% omille lapsillesi.
      He tarvitsevat sinua vain liian lyhyet vuodet kunnes ovat omillaan. Salli tuo jakamaton mielenkiintosi ja aikasi heille.

      Tuon ei tarvitse tarkoittaa että hylkäisisit nykyisen naisystäväsi, te tietenkin voitte olla yhä ystäviä!

    • Kari M

      Asun 200km päässälapsista jotka ovat jo 15 ja 16 vuotiaat, asuvat äidin luona.
      Käyn 2 kertaa kuukaudessa tapaamassa heitä ja välillä saavat tulla tännekin, eli koska tahansa tietenkin!

      Asumme jo siis nykyisen tyttöystävän kanssa samassa paikassa, aivan vierekkäin, mutta kyse onkin siitä miten raha asiat menevät, pitäisi kysyä sossusta mutta sieltä ei saa ketään kiinni.

      • oppeliini

        Vain pari kolme vuotta kun lapsenne ovat täysi-ikäisiä! Miksi et voisi olla tyottomana lähempänä lapsiasi?

        Sinulla ei ole mitään syytä asua noin kaukana omista lapsistasi, VARSINKAAN kun sinulla ei ole edes tyopaikkaa!
        Lapsesi tarvitsevat sinua paljon enemmän kuin tuo vieras nainen! Muuta välittomasti lähelle lapsiasi, että voit tavata heidät ainakin joka päivä, voit viedä heidät harrastuksiinsa ja jopa osallistua niihin heidän kanssaan. Sinä isänä voit ja kuuluukin ohjata heitä jokapäiväisissä vastaantulevissa ongelmissa ja valinnoissa. Mutta mitä sinä teet? Karkaat pitkän välimatkan päähän omista lapsistasi.

        Tuon vieraan naisen luona sinä voit vierailla pari kertaa kuukaudessa, lapsillesi sinun aikasi kuuluu päivittäin! Heidät sinä olet huolellisesti ja harkiten saanut tähän maailmaan, he ovat kohta ulottumattomissasi.
        He tarvitsevat sinua NYT. Sinun ohjauksesi vanhempana ja isänä on äärettomän arvokas, sitä ei voi kuitata pari kertaa kuukaudessa tapaamisilla.

        Jos jatkat velvollisuuksiesi laiminlyontiä, on hyvin todennäkoistä että tulet katkerasti katumaan sitä myohemmin.


      • mk

        Vaikka ette asu samassa aunnossa niin puolios on elatusvelvollinen mutta jos olet asiosidonnaisella niin siihen se ei vaikuta mutta jos se loppuu niin peruspäivärahan saantiin se vaikuttaa. Miksi avioon kun voi muutenkin olla limpassa ja seurustella. Naisesi on hölmö jos ei tee avioehtoa jos omistaa asunnon koska sinulla olisi erossa siihen avio-oikeus.


      • näin on!
        mk kirjoitti:

        Vaikka ette asu samassa aunnossa niin puolios on elatusvelvollinen mutta jos olet asiosidonnaisella niin siihen se ei vaikuta mutta jos se loppuu niin peruspäivärahan saantiin se vaikuttaa. Miksi avioon kun voi muutenkin olla limpassa ja seurustella. Naisesi on hölmö jos ei tee avioehtoa jos omistaa asunnon koska sinulla olisi erossa siihen avio-oikeus.

        Kerrankin sultakin tosi hyvä kommentti!


    • Kari M

      Niin, on lapset tärkeitä, mutta hyvin heillä on mennyt ja riittää touhua kun on paljon harrastuksia ja koulu vie aikaa kun molemmat zemppaa kovasti!
      Ollaan juteltu asiasta ja heillä ei olisi mulle aikaa eikä sellaista tarvettakaan, koska omat kaverit vie aikaa myöskin ja ovat jo siinä iässä ettei se iskä siinä ole kuin tiellä.
      Nyt on hääpäivä periaatteessa sovittu ja aiotaan varata aikakin, mutta saa nähdä joutuuko perumaan, kaikki riippuu miten raha asioiden käy jne...
      Naisen mielestä rahalla ei ole merkitystä, itse vain haluan selvittää kaiken ettei tule ylläreitä.

      • oppeliini

        Olen todella pahoillani lastesi puolesta sinun valinnastasi.

        Velvollisuuksiaan pakoileva AINA jaksaa loytää selityksiä muuttakseen mustan valkoiseksi. Hän selittää vääryyksiä uskoen niitä oikeaksi niin kauan kunnes itsekin lopulta uskoo vuoren varmasti että musta on valkeaa.

        Mutta se ei kuitenkaan yhtään muuta tosiasiaa.


      • ................

        Kyllä ne rahakuviot on hyvä selvittää tosiaan ettei tule sitten mitään ikäviä yllätyksiä.


    • avioliitto yhteistä.

      Ainakin tuohon voin omasta kokemuksesta sanoa, ettei sinusta tule naisen lapsen elättäjää, jos et mene ja adoptoi häntä erikseen.
      Siihen tarvitsisit taas lapsen isänkin suostumuksen.
      Lapsellahan on jo oma isä, joka huoltaa hänen elämäänsä elatusmaksuilla ja on vastuussa hänestä ja jolle lapsi menee, jos naisella jotain tapahtuisi.
      Mikä kiire sinulla on naimisiin?
      Kihloissa olo olisi varmaan se järkevämpi systeemi teille...

    • Kari M

      Ei meillä kiire ole, mutta miksei sitä voisi naimisiin mennä heti kun ex avioero on selvä kun kerran molemmat rakastavat toisiaan ja tuntuu että näin voi tehdä.

      Juttelin lastenkin kanssa että jos menisin naimisiin ja he sanoivat molemmat että mikä ettei.
      Ei tunnu olo pakolaiselta tai vastuun pakolemiselta ylipäätään, jos kerran homma pelaa näinkin.
      tietty äiti toivoisi että olisin lähempänä jotta voisi työntää minulle muksut kun tekee mieli lähteä rientoon mutta se on parempi hommata uus mies jos sellaisen haluaa.

      • oppeliini

        Tuollaisella ajattelutyylillä nyt ymmärtää miksi Suomessa on niin paljon henkisesti sairaita lapsia. Joista kehittyy henkisesti sairaita aikuisia jotka omaksuvat vuorostaan taidon pakoilla omia velvollisuuksiaan.
        Sinä, Kari, edustat isää joka tieten ja tarkoituksella välttää sitä kaikkein arvokkainta velvollisuuttaan: huolellisesti ja harkiten hankkimiaan lapsiaan.

        "tietty äiti toivoisi että olisin lähempänä jotta voisi työntää minulle muksut kun tekee mieli lähteä rientoon mutta se on parempi hommata uus mies jos sellaisen haluaa."

        Tuo kertoo kaiken. Sinä tarkoituksella kostat lapsillesi rikkimenneen avioliittosi. Etko todellakaan tajua että lapsenne ovat siihen täysin syyttomiä!
        Sinä et saa laiminlyodä lapsiasi. He tarvitsevat sinua, isäänsä opettajana, ohjaajana ja tukijana nyt enemmän kuin koskaan ennen. Ja joka päivä. Ei vain muutamaa tuntia pari kertaa kuukaudessa.

        Tietysti jos sinä olet lapsillesi vastenmielinen ja oksettava isähahmo, sitten keksimäsi syyt pakoilla velvollisuutasi on kaikille paras.

        Se ei kuitenkaan anna sinun laimilyodä taloudellista tukea lapsistasi.


      • ensin töitä hakeen!!

        No sitten sä Kari M pummilta vaikutat, jos vielä menet rasittamaan naisen taloutta, eikä ole edes työtä!
        Teet naisen lapsillekkin karhunpalveluksen, kun ne joutuu katseleen aamuisin muniaan raapivaa luuseria, joka raahautuu jääkaapille, kunhan jaksaa herätä!
        Se on kuitenkin lasten koti ja sulla on omas, missä voit laiskotella niin paljon kuin haluut lasten silmiltä suojassa.
        Tuosta rakkaudesta....varmaan sulla nyt sen verran sitä älliä on, että älyät sen tunteen kyllä haihtuvan, varsinkin kun arki alkaa perheessä, jossa on exän mukuloitakin koko ajan häiritsemässä sun oloneuvos-oloasi.
        Asukaahan vain omissa kämpissänne, yhteenmeno sotkee vain kaikkien elämän, enkä kyllä ymmärrä sitä naistakaan, mikä kiire sillä on naimisiin?
        Vasta päässyt yhdestä uusavuttomasta eroon ja nyt ottamassa tilalle toisen?
        Vastuuta pakoilet, jos et huolehdi omista jälkeläisistäsi..


    • tukiviidakko

      Kelasta saat tiedot asumistuesta ja työttömyys etuuksista:http://www.kela.fi.
      Toimeentulotuesta saat tiedot ja tarkan laskelman alueesi sosiaalityöntekijältä.

      Asumistukeen vaikuttaa puolison tulot, samoin toimeentulotukeen, riippumatta siitä asutteko yhdessä vai kahdessa asunnossa.

      Puolisosi tulot eivät vaikuta työttömyysajan peruspäivärahan suuruuteen, kuten työmarkkinatuessa.

      Elatusvelvollinen ei ole kuin biologisille lapsilleen. Työttömänä ollessasi jos et kykene maksamaan elatusmaksuja lapsistasi tai ne jää alle lasten elatustarpeen niin lähihuoltaja on oikeutettu elatustukeen, joka on täysimääräiseenä 142,86 e/kk/per lapsi.

      Toivottavasti tämä selvensi. Ts. menettäisit osan tuesta koska puolison tulot lasketaan yhteen.

    • Voi elämäkevät! ;D

      Pirskatti, että ihmiset on sitten tyhmiä, kun ne on rakastuneita!
      Juuri tuo "raha ei meinaa mitään.." on niin säkkipäässä kulkevan sekopään höpötystä, että oksat pois!!!
      JOKAINEN elämässään rakastunut sen kyllä tajuaa, että se rakkaus kyllä hiipuu ja hyvällä onnella jää kiintymys ja hyvä kumppanuus,
      mutta sekin on nykyaikana hyvin harvinaista..
      Arki kyllä tappaa romantiikan ja varsinkin yhteen meno.
      Nyt kiireellä tuonkin sekopäämuijalle järkiä joku puhuun, että jos hulluudessaan menee naimisiin taas, avioehto ilman muuta ja tuolle työttömälle Karille tiedoksi, että menetät etuja, kun sinut rinnastetaan avioliitossa olevaksi, asuisit sitten vaikka Kiinassa..

    • Kari M

      Kiitokset hyvistä kommenteista, nyt kun olen tälläinen luuseri niin mitä tässä voi muuta kuin enää mennä ylöspäin:)
      Meinaan jäädä omaan asuntoon vielä joksikin aikaa, jotta saan parhaat mahdolliset tuet, voidaan silti asua kimpassakin kunhan tyttöystävä saa sen isomman asunnon, eihän meidän tarvitse siitä kenellekkään puhua.
      Tärkeintä on että saamme parhaat mahdolliset tuet, koska itse en ole tehnyt töitä lähes 15 vuoteen, eikä töitä näytä olevan tarjolla vieläkään.
      Moni on sanonut että mene töihin, mutta ongelma onkin kun kukaan ei ota.
      Mutta tyttöystäväkin luki nämä vastauksenne ja oli sitä mieltä että paras on asua yhdessä mutta paperilla ihan erikseen.

    • Kari Markkanen 1.5.2011 17:55
      -1 Olen menossa avioon naisen kanssa jolla on 10 vuotias lapsi ja hän on töissä käyvä ja hänellä on oma asunto.
      Minä olen työtön, vuokralla, elatusvelvollinen 2 lapsesta ja haluamme alkuun asua omissa asunnoissa mutta mennä silti naimisiin.

      Menetänkö tuet, lasketaanko avioliitossa olevien tulot yhteen ja onko ylipäätään mahdollista että minusta tulisi elatusvelvollinen tälle 10 vuotiaalle lapsellekin samalla?
      mistä näitä asioita voisi kysellä, ihan pihalla?
      _____________________________________________________________

      Lopeta koko pohdiskelu ja muutatte SAMAAN OSOITTEESEEN, muuten ei teidän avioliitosta taida tulla yhtään mitään, en henkilökohtaisesti usko, että eri osoitteessa asuvien liitto voisi onnistua mitenkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe