Kosketinsoittimet aloittelijalle

Michael_1

Hei,

Taarkoituksena olisi hommata aloittelijalle (minulle) kosketinsoittimet joilla onnistuisi opetella soittoa, elektrosoundit ja perinteisetkin kiinnosta. Mietin, että hintaluokka saisi olla max. 1000e. Tärkeää olisi liitännät ja varsinkin tietokoneeseen yhdistäminen, onko tällaisiä? Haussa siis monipuolinen laitos josta riittäisi opettelua ja soitelua pitkälle. Varmasti täällä on jo aiheita samasta asiasta, muta hitaala netillä ja kännykällä seuraaminen on tuskallista, joten laitan oman topiccini kirjamerkkeihin joska saisi apua.

Kiitokset kaikille!

19

5105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kot'studio

      ROLAND JUNO-GI B-STOCK
      Siinä olisi alle tonnilla ns. all-in-one paketti. Sisältää myös audio interfacen mikeille ja kitaralle -> usb-liitännällä tietokoneeseen. Sisäinen sekvensseri säveltelyyn ja audion äänittäminen suoraan sd-muistikortille. Herkulliset Roland-saundit, beam controller ja ties mitä. Nam!
      Esimerkkilinkki: http://www.thomann.de/fi/roland_juno_gi_b_stock.htm

      Tietysti yksi mahdollisuus on jokin "workstation" missä on enemmän keskitytty sävellys- ja tuotantopuoleen. Niissäkin on saundit ihan kohdillaan, enemmänkin mallinnukseen suuntautuvat viuluineen, pianoineen yms.
      Keyboardeissa löytyy joitain ihan ok malleja mutta ns. kotikeyboardit kannattaa unohtaa heti. Ne on pelkkiä räks-poks-piu-äy-rasioita millä ei oikeastaan tee yhtään mitään.

      • BStock

        Kandee vain huomata että just tuo linkki näyttää menevän bluokan tuotteeseen (puuttuu vain laatikko ja Sonar Le musanteko-ohjelma)
        Muuten siis ilmeisesti ehyt laite


    • Caleidoscopia

      Tuo Roland on taatusti hyvä.
      Aloittelijan ei tosiaan kannata sortua ensimmäisenä kokeilemaan mitään halpoja leluja,koska niiden ansiostahan innostus usein lopahtaakin,joten tuo tonnin budjetti on ok.
      Meillä ensimmäisenä oli Yamaha psr640,joka onkin aika monipuolinen laite,mutta parin vuoden päästä piti saada enemmän jne.
      Nykyään on Tyros 4 menossa ja ainoa,mikä siinä vain harmittaa on se,että itse en tahdo päästä sillä ollenkaan soittelemaan,se kun on perheessämme liiankin suosittu.

    • sebu00

      Moi,

      Nettiä selanneena, onko kokemuksia Kurzweilin laitteista, miten ne sopii tuohon hintaluokkaan?

      • ParempiKuinBatman

        Esimerkiksi Kurzweil SP-4 irtoaa tonnilla. Siinä on ensiluokkaiset painosoundit ihan kotisoittoon tai keikalle. Tämän lisäksi varmaan tuhat hyvää soundia valmiina sekä kevyet workstation-ominaisuudet.


    • keyboardisti(ko)

      "kotikeyboardit kannattaa unohtaa heti. Ne on pelkkiä räks-poks-piu-äy-rasioita millä ei oikeastaan tee yhtään mitään." ;( just sain tilattua tollasen :P no eipä siinä, tulee makkariin pimputeltavaksi aloittelijalle ;D

    • Lasse puupää
    • kotikeyboard

      Onko nuo kotikiipparit siis hinnaltaan mitä luokkaa? ja mitä tarkoitetaan kotikeyboardilla? Vähemmän liitäntöjä? Onko sama kun ostaisin 100e soittimen esim. Prismasta?

    • kotistudisti

      Kotikiipparit on nimenomaan näitä parin kolmen sadan euron piippareita. Työasema/säestyskeyboardeissa on kyllä hyviäkin laitteita. Se vaan on fakta että hyvää ei alle 600 euron saa, siis uutena. Casiot sun muut kannattaa myös jättää hyllyyn vaikka olisivat hinnan puolesta kuinka "ammattimaisia" hyvänsä. Ihan sama mitä muut täällä rutisevat mutta halpoihin ei kannata sortua. Jos soitto ei maistukaan niin hyvällä soittimella on sentään jälleenmyyntiarvoa, kun taas halvat paskat jää nurkkiin lojumaan ja löytyy viimein jostain kirppareilta. Eikä se soitto taatusti ala maistua jos soitin on ääniltään ja ominaisuuksiltaan ruipelo. Pikkulapsille 0-6 v asia voi olla ihan sama mutta vähäkään musiikista tajuava ja tykkäävä haluaa kyllä hyvät mahdollisuudet ja työkalut soiton treenaamiseen ja itsensä toteuttamiseen musiikillisesti.

      • Lasse50

        Niin Onko sinun mieelstä TYROS 4 tai vastaava joku lelu.... kyllä nuo perus-Casiot hommansa hoitaa ihan mainiosti, tärkeintä tässä on päättää, haluaako koneeseen säestysautomatiikkaa vai ei. Jos en ole koskettimia soitellut aikaisemmin, niin joku syntikka on aivan hanurista harjoittelun kannalta.


      • kot'studio
        Lasse50 kirjoitti:

        Niin Onko sinun mieelstä TYROS 4 tai vastaava joku lelu.... kyllä nuo perus-Casiot hommansa hoitaa ihan mainiosti, tärkeintä tässä on päättää, haluaako koneeseen säestysautomatiikkaa vai ei. Jos en ole koskettimia soitellut aikaisemmin, niin joku syntikka on aivan hanurista harjoittelun kannalta.

        Ja väitinkö Tyrosia leluksi? Onko Tyros sinusta kotikeyboard? Sitäpaitsi Tyrosia et parilla sadalla saa.
        Minähän nimenomaan sanoin että työasema tai säestyskeyboardeissa on hyviä, kunhan valitsee sellaisen mikä todella on mitä väitetään sen olevan. Mainosten ja prosyyrien korulauseet ei paljon paina.
        Ja näistä casioista ja vastaavista ei mitään erikoisempia elektrosaundeja löydy. Ja perinteiset/mallinnetutkin on mitä sattuu. Jo perus pianosaundit on yleensä hirveän kuuloisia. Sekvensserit niissä on naurettavia(ehkä 1-5 sävelmää/ kaksi raitaa yms)Tietokoneeseen liittäminenkin on usein aika köyhällä pohjalla(pelkkä midi out tai yksisuuntainen usb-midi). Ja mitä tulee "säestysautomatiikkaan"... Heh, jääköön sanomatta...
        Ja jos harrastus kantaa pidemmälle, pitää niitä ominaisuuksia löytyä sen mukaisesti. Näitähän alkuperäinen kyselijä kaipasikin.
        Itsehän kukin valintansa tekee. Mielipide voi kuitenkin olla jokaisella.


    • jaaaaaa

      ei muuta kuin opettelua, tunteja ja hermoja ja toistoa

    • Michael_1

      Kiitoksia vastauksista. Onko muuten koskettimien määrällä minkälainen vaikutus harjoitteluun? 88 vai vähemmän? Kaikki lähtee nollasta ja tunteja olisi tarkoitus ottaa itseopiskelun ohella. Vielä laite uupuu ja vaihtoehtoja on liikaakin :(

      • Lasse50

        Riippuu ihan sittä että haluatko pianotyylisen koskettimiston vain jonkun keveämmän soitettavan. Pianokoskettimet=>88, joku muu niin sitten riittää vähempikin. Säestysautomatiikalla varustetut laitteet ovat pääsäätöisesti lyhyemmällä koskettimistolla.


      • seponpoika
        Lasse50 kirjoitti:

        Riippuu ihan sittä että haluatko pianotyylisen koskettimiston vain jonkun keveämmän soitettavan. Pianokoskettimet=>88, joku muu niin sitten riittää vähempikin. Säestysautomatiikalla varustetut laitteet ovat pääsäätöisesti lyhyemmällä koskettimistolla.

        Jos haluat kokopitkän pianokoskettimiston ja rytmitoimintoja tms. hyvä ostos voisi olla Casion Priviat, perussoittimeltaan ovat pianomaisia, mutta tekniikkaa on tungettu aika laila tueksi. http://www.topsound.fi/index.php?dispatch=categories.view&category_id=2510


    • Soittajan kaipuu

      Jos haluaa sellaisen,missä on säestykset ja rytmit mukana,hyviä vaihtoehtoja voisi olla:
      Korg PA500 - 979.00 € - Thomann
      Korg PA-50SD - 685.00 --"--
      Yamaha PSR S710 - 1125.00 --- " ---
      Yamaha PSR S550 - 699.00 - F-musiikki

      Jos taas enemmän kiinnostaa vaan pelkkä soittaminen 88-koskettimistolla:
      Yamaha YPG535 - 699.00 - F-musiikki
      Yamaha DGX 640W - 685.00 - Thomann (F-musiikki - 835.00 €)

    • a1234

      Terve.

      En viitsinyt tehdä heti uutta aihetta, niin ajattelin täällä kysyä nuorelle säveltäjäharrastajalle laitetta (eli minulle :p). Minä olen ajatellut tuota Yamahan DGX 640, niin onko kellään kokemusta kyseisestä laitteesta, että millaiselta vaikuttaa, tuntuu ja millaisiin olosuhteisiin sopii? Minä ajattelin pääasiallisesti sävellystyötä varten ja kun soitan myös viulua, niin silläkin ajatuksella. Tuon laitteenhan saa kytkettyä usblla tietokoneeseen ja tietokoneella sitä musiikkia olen aina tehnyt. Mutta sellainen perusajatus kuitenkin ollut ja on edelleen, että laitteena olisi digitaalipiano. Tai nojoo.. en oikeastaan edes tiedä mitä eroa on esim. syntikalla tai digipianolla. Käytetäänkö syntikkaa sitten enemmän ammatillisissa jutuissa.

      Ajattelin myös sellaista laitetta, johon saisi lisättyä noita instrumentteja sisälle musiikkilaitteeseen. Syntikathan vissiin palvelee sillä tavalla. Luulin aluksi, että tuo Yamaha DGX 640, kun siinä on se usb-paikka, johon saa kytkettyä muistitikun, että siitä saa laitteeseen ne instrumentit, mutta ilmeisesti se on vain sitä varten, sinne tikulle saa "nauhoitettua" sitä soittamista. Korjatkaa vain, jos olen väärässä.

      Mutta millainen laite tuo Yamaha DGX 640 on? Onko kokemuksia? Suosituksia, miinuksia, niin kaikki tähän. Kiitos!

    • nimimerkkkki

      a1234: oikean syntikan eli syntetisaattorin tärkein ominaisuus on että soundeja voi muokata. ja digipiano taas laite joka rakennettu erityisesti pianon korvauksen vaatimuksiin.

      • harzak

        Suosittelen Novation 61SL MkII. 5 oktaavia koskettimia. Säädöillä saa jopa 10.5 oktaavia. Itellä just sellanen laite ja kaksi. En ole vielä kokeillut yhdessä miten toimii, mutta toimii kuitenkin. Pelkkä laite ei vielä riitä. Laite tarvitsee vielä lisäksi kaksi ohjelmaa, interface - ohjelma (Automap) ja joku musiiki-studio-ohjelma (esim. Ableton live 8). Automap on ladattavissa valmistajan kotisivuilta ilmaiseksi. Ableton livestä on olemassa ilmainen kokeiluversio jonka sivun saa googlettamalla samoin novation automap googlettamalla.
        Hankin laiteen www.verkkokauppa.com ista. Laite maksaa vähä yli 400. Ableton live 8 vähän yli 400. Tällä hetkellä käytän liven kokeiluversiota. Hankin myöhemmin firmaversion.
        Laite toimii myös ilman tietokonetta mutta se tarvii jotain lisälaitteita joihin en ole perehtynyt. Käyttö ilman tietokonetta vaatii aika paljon opiskelua, itse manuaaleista.

        Käyttö tietokoneen kanssa ei tarvi muuta kuin usb- kaapelin joka tulee laitteen mukana. muita kaapeleita ei tule ne tarvii hankkia ite. mutta ei tarvi jos laitetta käyttää ainoastaan tietokoneen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      219
      1871
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1689
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1179
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1090
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1046
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      2
      970
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe