SOL Henkilöstöpalvelut Oy

anubiss

Millaisia kokemuksia ko. yrityksestä? Palkanmaksu, henkilökunta jne? Hain heiltä töitä, mutta ei ainakaan vielä ole otettu yhteyttä.

63

15555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sasasasa1234

      Hei, Sol Henkilöstöpalvelut kuuluu Sol konserniin. Palkka maksetaan 2 kertaa kuukaudessa ja palkka on aina vähintään alan työehtosopimuksen mukainen.
      Henkilökunta on ystävällistä. Soita ihmeessä heille ja kysele hakemastasi paikasta.

      • ex-sol

        Henkilökunta on toki ystävällistä,mutta ovat kieroja kuin korkkiruuvit.
        Puheisiin ei kannata luottaa.


      • engman

        ...palkka on aina vähintään alan työehtosopimuksen muk

        en ole koskaan kuullut että maksaisi yli. Mutta ali kylläkin ja jatkuvasti puuttuu, ainakin jos näitä palstoja lukee


      • Uupunut-väsynyt

        Savonlinnan Sol on ihan huono mainosta.Työtä saa tehdä uupumus asti.En mene tähän enään uudestaan.Olen ollut Tässä töissä 4.vuotta ja nyt minä lähden.Ja Lyön hanskat tiskiin.😤😵


      • Ex-siivooja

        Esimiehet laittavat muut työntekijät seuraamaan aloittelijaa. Sitten he raportoivat esimiehille kaikki sinusta. Voit siis saada potkut muiden työntekijöiden juoruamisesta. Joten älä luota työkavereihisi ja ole ahkera. Työn jäljellä ei ole mitään merkitystä, vaan ainoa,jolla on merkitystä on nopeus.


    • M

      "Henkilökunta on ystävällinen" HAHAHAHAHAAA!!!

    • ex-hakija

      Olin kerran menossa SOLille haastatteluun joka oli ennalta sovittu. Soittelin ovikelloa ja ihmettelin kun kukaan ei tullut avaamaan. Laitoin sitten textarin että olin oven takana jonkun aikaa mutta lähdin kun ei avattu ovea. Sain kohta textarin että oivoi, he ovat kokouksessa kello .... asti. Toiste en hakenut kun turhaan juoksuttivat. Näköjään sattuu sielläkin tommosta...

    • ölö

      kierrä kaukaa

    • PASKA välttäkää

      Tietyistä olosuhteitten syistä en rupea yksityiskohtia kertomaan koska olen sen listolla mutta firma on aivan pa ska. Olen ollut monessa vuokrafirmoissa mutta SOL on pascin. Kohta alkaa koulut joten sen jälkeen voin kertoa.

    • hehehehee

      Minä hain vuosi sitten töitä, kävin haastattelussa, vaan ei ole sen jälkeen kuulunut mitään.

    • joopajoopajoojoojoo

      Nää on taas vaan näitä provoja. Pennut kirjoittelee kun ei mitään mistään tiedä. Kaikki firmathat te työttömät haukutte kun ette pysty työtä tekemään niin että joku teidät pitäisi siellä pidempään.

      • Anonyymi

        Jos porvarit ensin tarjoaisivat työnhakijoille niitä kunnon työpaikkoja ja pitkäaikaisia työsuhteita, joita ei ole nykyään edes olemassa, niin vasta sitten voitaisiin katsoa, että pitääkö joku siellä pidempään.


    • amber_87

      Kävin itse haastattelussa ja haastattelija oli tosi mukava ja ystävällinen, lupasi soittaa heti mulle kun eräässä työpaikassa vapautuisi paikka, siellä kai työntekijät vaihtui suht. usein.

      No, eipä puhelua kuulunut.. Ja viimeinen niitti oli kun huomasin Mollin sivuilla että hakivat tähän kyseiseen hommaan työntekijöitä! Lähetin siihen uudelleen hakemuksen ja v*ttuuksillani kirjoitin siihen että lupasivat soittaa mulle! Tiesin että ei sieltä kuitenkaan kuulu enää mitään, joten oli pakko vähän näpäyttää kyseisiä idiootteja..

    • söl

      Nämää henkilästöpalvelut on pe.seestä.
      Voivat ilmoittaa edellisenä päivänä,etteivät tarvi palvelustasi.
      Syytä eivät edes ilmoita.. m.. natonta porukkaa

    • jep SOLLIN TYÖTEKIJÄ

      no lahdessa ainakin sol on ihan p..... ja syvältä sieltä esimiehinä toimii ihmisiä jotka ei ole edes koulutusta käynnyt kyseiseen alaan ylitöitä ei saa tehdä ja asioista kun keskustellaan niin et saa kuin paskaa niskaan

    • thänks but no thänks

      On kokemuksia 90-luvun puolelta.

      Tein koulusiivousta osa-aikaisena(4h/ilta). Oli vielä markka-aikaa ja palkka oli kyllä *h todella huono. En enää muista edes, mutta tuntui siltä kuin ei palkkaa tulisi koskaan. Sain huvittavia, todella sekavia palkkakuitteja, joissa oli tyyliin: maksetaan 10mk:)

      Työalueeni oli neljään tuntiin isompi, kuin entinen kaupungin 8h työskentelevä siivooja kuukausipalkkaisena oli tehnyt. Alue käsitti ainakin 3 kerrosta luokkineen terveydenhoitajan tilat ja wc:t vielä jotain muuta(en muista).

      Esimiehelläni oli 57 kohdetta ja oli aivan loppu. Hän avautui kerran ja sanoi, että SOL:in info oli se, että hänellä(esimiehelläni) oli tavallinen 8h työpäivä, mutta että oli hänestä itsestään kiinni, hoitiko vastuullisesti 57 kohdettaan vai häipyykö 8h jälkeen, kuten hänellä olisi ollut oikeus. Käytännössä esimies teki 15h päiviä(kun esim. joku 57 kohteen siivoojista sairastui tms.). jos olisi häipynyt 8h jälkeen, olisi saanut epäilemättä potkut, joten jonkinlaista kiristystähän tuo oli.

      Itse otin loparit alle vuoden jälkeen ja kiitettävän työtodistuksen sain, mutta kyllä siinä piti omia metodeja vähän kehitellä, että sai tuon alueen 4 tunnissa tehtyä...

      Että tällanen kokemus ysäriltä.

      • uutta

        hieman on vanhaa.. entä uutta?


    • jestasnääs

      Jos haluatte mennä testaamaan vi**uilukynnystänne niin menkää ihmeessä SOL:lle haastatteluun : ) Käväsin enkä enää mene, vaikka illan mittaisen hauskuuden sain monelle kokemustani jakaessani. Haukku kuuluu kauas!

    • Notsohappy

      Juu ei oo mitään hyvää sanottavaa kyseisestä firmasta.Jos joku näitä oikeesti lukee niin kannattaa harkita tarkkaan ennenku menet solille töihin!

    • Apuaaaaaaa

      Voi paska.. mulla olis ensi viikolla haastattelu.. pitäisikö soittaa ja sanoa ei kiitos..? Oon lukenu nyt viideltä eri sivulta miten palkkoja ja ylitöitä ei makseta.. pomot perseestä yms..??

    • Harmistunut

      Kutsuttiin haastatteluun, ja vasta haastattelussa selvisi, että kyseessä on nollatuntisopimus. No, sovittiin, että milloin alkaa työt ja milloin allekirjotetaan työsopimus. Kaksi viikkoa ennen kuin töiden piti alkaa, tuli sähköposti että ei meillä nyt taidakaan olla näitä töitä, mutta ollaan yhteyksissä. Jos SOL:ille hakee, niin kannattaa näköjään ainakin hakea samaan aikaan aktiivisesti muuallekin niin kauan, että on todellakin mustaa valkoisella työpaikasta.

    • Januska34

      Pysykää kaukana lupasivat työtä ja kun kipaisin haastatteluun niin joku kynäniska tulikin kertomaan,että tuohon haettuun ei olekaan mutta ota kuukaudeksi työtä.
      Loppuviikosta työpä löytyikin mystisesti mutta oli ihan susipaikka.
      Liksat jäävät sisään ja palkkalaskelma/saikkupalkat.

    • Suoksytkfgy

      Juu Tämä on nykyään kyllä kamalaa olla Täälä töissä.Ei saa edes kehuja tulee vaan itselleni paha olo.Ja väsymys

    • Huonojakokemuksia

      En voi valitettavasti suositella Sol henkilöstöpalveluja, huonoja kokemuksia.

    • Kyllästynytt

      Täyttä paskaa. Odotan sitä päivää kun pääsen sieltä pois!
      Työntekijät ylikuormitetaan, rappusiivoojilla törkeän paljon rappuja yhdelle ihmiselle ja jokaisessa kohteessa liian vähän aikaa.
      Se on tosiaan ihansama kuinka hyvin teet työt, saat vain negatiivista palautetta ja jopa naurettavia huomautuksia. "Hiekkaa portaalla. "
      Esimiehet tuntuu olevan tyhjäpäitä eikä tiedä mitä heidän kuuluisi tehdä, ensitöikseen saisivat opetella välittämään työntekijöistä ja heidän hyvinvoinnista!
      Nuoret ihmiset lytätään tuossa paikassa täysin, paskaa tulee ovista ja ikkunoista ja se kaikki täytyisi hiljaa vain niellä.
      Palkka on täysin naurettava, jokaisessa maksussa on aina jotain häikkää ja kun asiasta kysyt "Kappas, ohhoh niimpä olikin!"
      Jokainen joka harkitsee sinne menoa: Arvostakaa itseänne enemmän kuin työn tekoa.

      Nimimerkillä: Pian pois helvetistä.

      • wiivuska

        Siinäpä osuva ja hyvä kirjoitus! Nimenomaan..arvostakaa itseänne ja terveyttänne ennenkuin Sol tuhoaa terveyden. Ikävää ja suorastaan perseestä miten kohtelevat työntekijöitään. Pian ei kyseisellä puljulla ole työntekijöitä joten vaivautukoon esimies itse perseineen rappuja koluamaan. Itse olen aina arvostanut siivoojia koska jos heitä ei olisi niin hukkuisimme paskaan...sitä ei useimmat meistä tunnu tajuavan. Helvetistäkin löytyy onneksi pakoreitti!


      • Aakeankka

        Olin Sollilla postinjakajana.Ilmeisesti Sollin jakajat saavat kaikki v..mäisimmät paikat elu hissittömät 4 kerroksiset talot.Muuten palkka tuli ajallaan ja oikein tosi pienihän se oli. Vähän ihmetyttää se että Posti antaa kenkää jakajilleen ja SOL palkkaa jatkuvasti uusia jakajia..


    • Sollisti_eiku_mollisti

      Sol on pahempi paikka kuin helvetti..., jos haluat orjatyövoimaksi, niin mene ihmeessä Sol:lle. Jättävät palkkoja maksamatta, kieroilevat... ihan syvältä koko firma. Yhtään tyytyväistä Sol:in työntekijää en tiedä.

    • damasni

      Onhan noita kokemuxia . Sivuilla sanovat että on vastuullisiin ja eetttisiin arvoihin perustuva perhe-yritys, kokemus päin vastainen. Nolla sopimus ilman mitään sitoumuksia ja tunteja. Vähän aikaa siellä, sitten parin kuukauden jälkeen vero kortti pois ja muualle ilman selityksä. Ei tällaisella elä paitsi omistajat.

    • KokemustaOn5kk

      Älkää missään tapauksessa olko tämän paskafirman kanssa tekemisissä jos mitenkään voitte välttää. Ovat täynnä valheita ja kusetusta ja vierittävät omat ongelmansa työntekijöiden niskaan jos eivät pysty työllistämään.

    • Hämeenmiehiä

      Ihan kurja epäluotettava firma.

    • Sarkku2

      Kannattaa kiertää niin kaukaa kuin pystyy koko SOL... Kusetusta, huonoja palkkoja, jos maksavat ollenkaan... ylityöt jättävät maksamatta, jos eivät niitä saa perittyä asiakasyritykseltäkään... ja lomarahojen maksu on kans yhtä kusetusta. Itsellä jättivät yli 3000 euroa ylitöitä maksamatta.., liitolta sain oikeusturva-avun, mutta riski oli, että jos häviän, se ei riitä kaikkiin maksuihin... En sitten uskaltanut lähteä oikeuteen tappelemaan... Mutta olkaa te viisaampia ja kiertäkää kaukaa koko pulju. Jos vuokrafirmaan menette, ennemmin Barona.

    • Kumipyörä1

      Palkan maksussa yrittävät kusettaa sen minkä kerkiävät,arkipyhäkorvauksia jätetään maksamatta,lomakorvauksissa häikkää joka kerta ollu ja esimiehet sellasia oman edun tavoittelijoita.Pidetään työntekijää tyhmänä joka ei muka tiedä palkanmaksuista ja alan tes:seistä mitään muka,kovan vääntäminen jälkeen yleensä työntekijä oikeassa.Kannattaa todellakin miettiä haluaako tulla takkuamaan Sol:lle palkanmaksuista....

    • kokemukseni

      Tarjolla oleva kotimainen työvoima ei näytä kelpaavan heillekään.

    • TIRPPIÄINEN

      SOL ON PERS... KUOPIOSSA AINAKIN.... NS.POMO EI YMMÄRRÄ, MIKÄ ON VAITIOLO VELVOLLISUUS ESIM. MUUTAKIN ON, MUT EI KAIKKEE VIITTI KERTOO..

      • misäabsu

        kerro vähän, haastatteluun menossa Kuopioon ens viikolla :(


    • Tuubaaa

      Kaikki henkilöstövuokraimet on samanlaisia riistäjiä. Ne elää matalapalkka-alasta kun valtio pakottaa ihmiset orjiksi työkkärin kautta, repii katteet muiluilemalla kun ihmiset on ajettu nurkkaan, pimittävät kohteet että saavat kyykyttää ja ettei voi hakea suoraan töihin koska jää välistä vetäminen pois. Neuvo: Menkää kouluttautumaan paremmille aloille ja jättäkää koiran hommat mamuille. Aikuiskoulutuksessa tuet on ihan kohtuulliset ja ne ei lakkaa kuin seinään jokun pilkkuvirheen takia, sitten vaan uutta koulutusta perään jollei hommat vieläkään nappaa. Duunia kyllä löytyy jos viitsii vähän katsella ympärilleen mitä on tarjolla ja unohtaa mitä on ennen tehnyt vaan soveltaa tulevalle työlleennjo opittuja taitoja, suurin virhe on jäädä jurnaamaan samalle alalle loppuelämäkseen, siitä nämä vedätysfirmat saa katteensa kun hautaudutaan poteroihin. Olin ennen vuorotyössä ja aina väsynyt ja persauki, koulutuksen jälkeen normaali työaika ja reilu 3000e palkka kk plus lisät

    • Anonyymi

      kiitos vastauksista. On mullakin huonoja työkokemuksia raksalta ja kaipaisin alan vaihtoo mut pitäis päästä vaan sellaiselle alalle mis on toimeentuleva köyhän palkka ja ei liikaa vaatimuksia osaamisesta. Eipä niitä hyvii duunei taida paljoo olla tarjol. Kaikessa on joku koira haudattuna. Itse en ainakaan enään aijo ylirasittaa itseäni jostain kiristyksestä huolimatta. Jos on tuntipalkka niin teen tuntityönä. On siitä pomo joskus vittuuntunut :D mut ei mua kiinnosta. Olisin saanut olla loppuunki asti, kun tarvitsivat kuitenkin minua. Mut hankkiuduin poissaoloillani eroon siitä paskasta mitä tein.

    • Anonyymi

      Sol postinjakaja ei todellakaan kannata mennä oli kyllä elämäni surkein päätös kun hyväksyin sopimuksen palkka on 8.90e 4 tuntia päivässä 4 kertaa viikossa saan 100e vähemmän mitä saisin jos olisin työttömuusturvassa

      Ja nyt jos sanon itteni irti niin 90prosentin varmuudella saan karenssin eli menetän joksikin aikaa työttömyyskorvaukseni joten en saisi mistään rahaa ellei sitten toimeentulotukea saa?

      2019

      • Anonyymi

        Eihän se ole mitenkään mahdollista saada vähemmän rahaa, jos käy töissä? 16h viikossa töitä soviteltu päiväraha siihen päälle on varmasti enemmän, kuin pelkkä työttömyystuki. Tsekkaahan että olet ajantasalla siinä mikä sinulle kuuluu ja hae päivärahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän se ole mitenkään mahdollista saada vähemmän rahaa, jos käy töissä? 16h viikossa töitä soviteltu päiväraha siihen päälle on varmasti enemmän, kuin pelkkä työttömyystuki. Tsekkaahan että olet ajantasalla siinä mikä sinulle kuuluu ja hae päivärahaa.

        Työsopimuksessa lukee 4tuntia minimi mutta silti mulle maksetaan vaan alle 4tunnin palkka

        Ja joo saan siihen tukia päälle


      • Anonyymi

        Juu, nuo ovat niitä vihoviimeisiä talkoohommia.


    • Anonyymi

      Olin kesätöissä Solilla ja tykkäsin kovasti. Mukavia tyyppejä tapasin, jäi ikävä. Tunnistan kyllä tuon, että kollegat herkästi ilmoittivat pomolle minun "virheistäni" , mikä oli kurjaa, koska parhaani yritin.

    • Anonyymi

      Oli edellisessä taloyhtiössä missä asuin ja parissa naapuriyhtiössä sollin porukka siivoushommia tekemässä.
      Siivoojat oli ihan ok,hyvää työtä yrittivät tehdä,mutta siivoustyönjohtajat täysiä mulkkuja.Kyttäsivät nurkantakana,kun siivoja meni rappuun ja ottivat kellolla aikaa,
      kuinka kauan meni siivoushommassa.Jos meni heidän mielestään liikaa aikaa,niin tuli heti noottia,että liikaa aikaa meni portaiden siivoamiseen,nopeammin oli tehtävä.

      Sama oli,kun siivoja meni kellaritiloihin ja saunatiloihin,meni taas liiankauan sanoi pomo.Siivoojien piti mahdollisimman nopeasti saada työnsä tehtyä.
      Työn jälkihän siitä heti alkoi kärsimään ja se näkyi.
      Siivoojille oli annettu liian suuret alueet siivottavakseen ja näin ollen
      kaikki siitä kärsivät,kun työnlaatu ei vastannut sopimuksia.
      Osa töistä saattoi jäädä tekemättä,kun piti ajan puitteissa mennä jo toiseen paikkaan,
      jossa taas pomo oli perseen takana kyttäämässä.

      Siinähän sitten porukka vaihtuikin useasti,välillä ei ollut siivoojia ollenkaan,kun ottivat loparit.Pomot saivat itse tehdä siivoojien hommat.
      Eräs siivooja kyrpiintyi pomoon ja kaatoi vesiämpärin hänen päähänsä.
      Toinen veteli paskaisella mopilla pitkin naamaa,siivoa akka itse paskasi,
      ja lähti samantien.

      Sitten vaihtui siivousfirma ja hommat hoitui kaikinpuolin hyvin.
      En tiedä mikä on solli-sotkun homma tänäpäivänä.
      Vieläkö perseentakana kytätään kellokädessä.
      Tästä on muutama vuosi jo aikaa.

    • Anonyymi

      Etelä-Karjalassa työntekijää ei arvosteta ollenkaan.
      Työvaatteet vanhat, kuluneet ja moneen kertaan käytetyt.
      Turvakengätkin jonkun vanhat, linttaan astutut.
      Työvälineet huonoja, eikä niitä ole riittävästi. Siivousliinat vanhoja pinttyneitä jne.jne
      Työtä narettavalla palkalla huonoilla välineillä, eikä todellakaan mitään tapahdu vaikka kuinka asiasta mainitsee. En suosittele.
      Ja naurettavat puna-keltaiset vaatteet (ne kuluneet). Niin ja talvivaatteita ei tunneta, jos ja ku joutuu talvella ulos ikkunanpesuun. Uutta työntekijää EI todellakaan perehdytetä tehtävään. Heti töihin pärjäät tai et. Ei neuvota,muuta kun toinen yhtä uuno työkaveri kertoo sen minkä on itse oppinut. Työnantajapuolelta ei opasteta.
      En suosittele.

    • Anonyymi

      Jos tarvitset työsuojeluvaltuutetun apua. Juoksee karkuun. Palkitaan sen jälkeen esimieheksi.

      • Anonyymi

        Älkää ikinä menkö vaikka tilanne ois mikä. Töitä tehdään juosten, paskoilla välineillä, kohteiden väliä rampaten ja palkoista maksetaan ``vahingossa`` vain minimaalinen osa, jolla ei elä edes pelkkää makaroonia syömällä. Maksamattomia palkkoja ei saa vaikka pyytäis useaan otteeseen, esimies jättää vastaamatta soittoihin ja viesteihin tulee automaattivastaus
        Kannettakaan ei pysty firmasta nostamaan, kun ei rahat riitä.


    • Anonyymi

      Ei nyt liity suoraan Sollin henkilöstöpalveluihin, mutta hauska kertomus Sollista kuitenkin.

      Tästä on aikaa, mutta vartijakoulutuksen jälkeen hain Sollille vartiointitehtäviin. Pääsin haastatteluun ja pari päivää myöhemmin haastattelija soitti ja kertoi että valitsivat jonkun muun kuin minun kyseiseen työhön. Noh, tästä noin puoli tuntia eteenpäin samainen tyyppi soitti uudestaan ja tarjosikin minulle kyseistä työpaikkaa.

      Sattuikin niin että hepulla joka ensin valittiin tehtävään ei edes ollut vartijakorttia. Näin hyvin isoissakin firmoissa hoidetaan perusrekrytointi. Ei edes oteta selvää onko hepulla vaadittava koulutus. :D

      • Anonyymi

        😮Autsh.


    • Anonyymi

      Työhaastattelu meni hyvin kivaa porukkaa.varastotyö Vantaalla n .kuukausi sitten soitetuin että ei tarvitse tulla.vähän vitutti.
      Palkat pari kertaa kuussa maksettiin ajallaan ja oikein.tarjottiin sitten toista paikkaa en ottanut.ei pompottelua kiitos

      • Anonyymi

        Näin on käynyt monella .olet kuin pelinappula
        Kiva kun tuli ja lähdit.Onko mitään järkeä palkata
        Työntekijä houkutelevilla mainoksilla tulkaa tulkaa
        sitten olet varpaillaan koko aika milloin lennät
        vahditaan seläntakana työntekoa yksikin virhe
        Niin ei tarvitse tulla.


    • Anonyymi

      Palkka oli ihan ok.. TES:in mukainen alle 12€ tuntipalkka ja 8,30 tunnin työpäivät olivat pitkiä klo 07-15.30 lomakorvauksien kanssa jäi vähän alle 2000€ tilille.

      "Työkaverit" olivat tummaihoisia. Työtehtävät orjamaisia rakennusalan paskaduuneja kuten etuputsaamista, betonin piikkaamista ja rakennussiivousta. Tiiliseinien purkamista lekalla.

      Pysyvä tinnitus tuli tuon työpaikan jälkeen.

    • Anonyymi

      En ole itse kyseisen yrityksen palvelussa mutta kaverini on. Hän on ihan lopen uupunut Tes.in vastaisiin työvuorojen muutteluun ja siitä että kaikki tapahtuu vaan koska esimiehestä sellainen tuntui oikealta. Meinasin hakea mutta jätin hakematta ja kaverini on lähdössä heti kun muita töitä saa.

    • Anonyymi

      ihan pakko antaa oma kokemus ko. yrityksestä

      eli tein sol postinjakajana vuoden Postille töitä ihan OK alle 12e/h tuntipalkalla. Työvuoroja 3 viikossa ma ke to. Työvuoroista et saa mitään muuta kun sen tuntipalkan, ja riippuen käytännössä oman jakelureitin koosta, sen pituus voi olla 3h-9h paikkeilla. Eli teknisesti ottaen pidemmät reitit parempia sillä saat enemmän taas palkkaa, sillä se on tuntipalkkatyötä. ja VAIKKA näin on niin sinä et tule toimeen sillä palkalla verojen/muiden maksujen jälkeen, eli sen ohessa on täydyttävä olla jokin työ joka myös samalla korreloi ma ke to jakelupäiviä et voit olla niissä kahdessa duunissa.

      Noh, ensimmäinen asia mikä jää mieleen on se et miten käsittämättömän outoa on se että vakituiset työntekijät eivät periaatteessa ole parempi asia tätä työtä tehdessä, vaan ne ns. "työhön kutsuttavat" jotka ei 90% ajasta ole sellaisia vaan heidät pistetään saatavilla olevien reittien joukkoon tekemään työtä itsenäisesti.

      Vakituisilla sopimuksessa on 15h/vko, työhön kutsuttavilla mennään nollasopparilla. Mutta töitä ihan samalla tavalla kuitenkin tehdään kuin vakituiset. Eivät he ole sen pidempään/vähempää töissä kuin vakituisetkaan.

      Erona tähän se, että työhön kutsuttavat saavat joka palkkaansa lomakorvauksia joka tulee joka toinen viikko. Vakituiset eivät, vaan ne kertyy ja saat ne huhtikuun tienoilla. Työhön kutsuttavat voivat saada satoja euroja enemmän palkkaa per kuukaustason kuin vakituiset.

      Sitten ne esimiehet... herrajestas miten huonosti koulutettuja ovatkaan. Eivät ole kartalla edes oman pisteensä/pisteidensä toiminnasta, ja latelevat kohtuuttomia vaatimuksia jakelijoiden töihin. Et saa kiitosta vaikka teet toistenkin duuneja, sillä jakelupisteissä ainakin vuokratyön suhteen ja tässä tapauksessa SOL kautta on se probleema että sieltä lähtee porukkaa miltein samaa tahtia pois kuin sinne tulee. Ja jokakerta kun tämä transitio uusien työntekijöiden suhteen tulee. Joutuu muut työntekijät perehdyttämään nopeasti parin päivän sisään täysin kouluttamattomat uudet jakelijat työhön. Vaikka TES puolesta tämä aika pitäisi olla n. 2 viikkoa, että totutellaan uutta jakajaa hommaan.

      SOL myös ilmeisesti kysynnän mukaan tekee työsopimukset (ainakin jakelijoiden suhteen) joko medialiiton tai jonkun muun TES mukaan, joka voi olla hyvinkin erilainen keskenään. Medialiiton jakelijoiden tes on ainakin aivan naurettavaa paskaa suorastaan sanottuna.

      Työsopimus on olematon, siinä ei saa edes minimaalitietoa siitä mitkä sinun oikeudet työntekijänä on, vaan sinun pitäisi tietää koko medialiiton tes siltä istumalta jotta voisit arvioida onko kannattavaa allekirjoittaa sopimus. Ja vaikka näin olisikin, tätä medialiiton tessiä rikotaan jatkuvasti. Se miten työntekijöitä kohdellaan, on hyvin henkilökohtaista esimiesten kohdalla. Kun kysyt palkka-asioista niin sinua moititaan työntekijänä kuinka hidas olet reitilläsi vaikka jakelutekniikassasi tai nopeudessasi ei olisi mitään vikaa. Melkein tuntuu että esimiehet olisivat jotenkin mielenterveysongelmaisia, kun niin kaksisuuntaista on kohtelu.

      minulla olisi niin paljon muutakin kerrottavaa koko mestasta ja muista tekijöistä mitä en ole työurallani tällä tavoin nähnyt, se on niin käsittämätöntä se meno.

      autan teitä mahdollisimman paljon kertomalla vain sen että ymmärrän että rahantarve on kova monilla, ja työkokemusta ei välttämättä ole tai hyvin vähän. Mutta hakekaa tämä AIVAN MISTÄ TAHANSA MUUALTA KUIN SOL, TAI MISTÄÄN VUOKRATYÖTÄ TEETTÄVÄLTÄ YRITYKSELTÄ!!

      Suosikaa suoria yritykseen tehtäviä työsopimuksia, niin oikeuksistanne pidetään kiinni. ja jos ei, liitto kutsuu.

    • Anonyymi

      minä olin kirjoittanut jo työsopimuksen sollille, ja sitten tulee tekstari että työt alkavatkin kaksi viikkoa myöhemmin kuin mitä sovittu? en ymmärrä miten tälläinen on edes laillista...

    • Anonyymi

      Länsi suomen sol palvelut Oy älä mene, mikään ei toimi ja hirveetä kyttäystä jatkuvasti,työnajan seurantaa ettet edes minuuttiakaan aikaisin lähde, konttollointia pesuaineiden ja muiden tavaroiden osalta koska "säästöä", ei pidetä kiinni sovituista asioista, liikaa tekemistä liian vähän aikaa,esim korona siivous poistui mutta ne työt jäi ja väheni Väki!! Eli joudut tekemään 4x enemmän töitä kuin ennen koronaa.

      • Anonyymi

        Korona siivouksen aikana oli laskettu enemmän työaikaa,nyt kun "koronatunnit ja siivous" lähti niin ne työt pitää silti tehdä vaikka tällä hetkellä ei ehdi tekemään edes ne perus ylläpitosiivoukset!


    • Anonyymi

      Ihan vajaita ainakin Seinäjoella. Kannattaa kiertää kaukaa tämmöset paskafirmat. Kuten moni on jo kommentoinut niin täyttä kusetusta ja mielivaltaa.

    • Anonyymi

      Jos sairastut niin työterveyshuoltoa ei ole monesti ole vuokrayhtiöillä esim sollilla pääsee 6kk jälkeen työterveyden piiriin jos esim saat vatsataudin, migreenin tai flunssan silloin pitää turvautua julkiseen joka usein on täysin tukossa joten palkatonta tulee jos sairastuu. Ei sollia enää ikinä.

      • Anonyymi

        Enkä ole mikää jatkuvasti sairaslomalla oleva tyyppi.
        Älkää vaan tulko kipeeksi.


    • Anonyymi

      Olitko tampereen sollilla? Minkälainen palkka ja tuliko oikein?

    • Anonyymi

      Jos asut omillasi, vuokralla tai vastikkeella, älä mene SOL:n "helppoihin , mukaviin keikka hommiin" varsinkaan 0-tunti sopimuksella.
      Ennemmin menee vaikka kelan luukulle toimeentulotukea hakemaan, koska ei kukaan matalatuloinen voi elää arvailemalla onko 2 viikon palkka 300€ ja jääkö koko kuukauden netto alle 700€.
      Itse tein rakennus siivouksessa keikkaa 9kk hampaat irvessä ja kuuntelin haukkuja kun tulin pitkänmatkan takaa 2h varoitus ajalla viimetipalla hälytettynä vuoroon.
      Omalla kohdalla työporukan kokoonpano vaihteli ja eri työkohteissa oli arpapeliä kun välttämättä meistä 4-6 hengen ryhmästä ei alkuun kukaan edes osannut liikkua kohteessa, että se siitä työturvallisuudesta.
      Palkka ei ollut alan huonoin, mutta työtahti oli hirveä, ei annetussa ajassa saanut tehtyä sitä laatua mitä tilaaja oli tilannut, siinä mentiin "toinen silmä kiinni" ja toivottiin ettei laatukierros ole turhan tarkka.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe