Rollerblade Tempest 100

Ex-moto90

Onko kokemuksia tästä luistimesta kellään? Aluksi olin ostamassa k2 radical 100 luistimia, mutta tuntuu RB tempestin nauhoitus-systeemi olevan fiksumpi ja renkaiden 110-100-100-110 asettelu mainio varsinkin näille suomen karkeille asfalteille. Kärkkäiseltä löytyy näitä Rollerbladen luikkareita (wink wink).

Vertailua radical 100:n ja RB tempest 100:n kesken jos kokemusta näistä löytyy kiitos! :)

- Ex-moto90

15

2075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-K2-Celena

      Hyvät on. Radicalista ei ole kokemusta, mutta muusta K2 mallista on ja voi sanoa, että Rollerblade on paljon parempi. Kärkkäisen lisäksi myös Joutsensillan urheilukaupassa on myynnissä Tempestiä, tosin reilusti kalliimmalla kuin Kärkkäisellä.

      • ex-moto90

        Kerros jotain fiiliksiä noista tempesteistä. Sain kuvan että sellaset omistat kyseiset. Miten verrattavissa esim 90 renkaisiin k2 luikkareihin, eroja? :)


      • ex-K2-Celena
        ex-moto90 kirjoitti:

        Kerros jotain fiiliksiä noista tempesteistä. Sain kuvan että sellaset omistat kyseiset. Miten verrattavissa esim 90 renkaisiin k2 luikkareihin, eroja? :)

        Isot renkaat voi aluksi tuntua kömpelömmiltä kuin pienemmät, mutta äkkiä niihin tottuu. Rollerbladessa on parempi kengän kiinnitys kuin K2 eli K2 kiinnitys tahtoo löystyä luistelun aikana ja sitä joutuu sitten kesken matkan kiristämään. Tempestit tuntui kaupassa jalkoihin todella napakoilta ja epäilin, mahtaakohan nämä olla käytössä minkälaiset. Ostin ne silti ja ovat hyvin muovautuneet omiin jalkoihin sopiviksi. Vertaa, että normaali kengänkoko mulla on 40, rullikset 39 (sekä Tempest & K2) ja juoksulenkkarit 41. En osaa miesten Tempest-mallista sanoa, koska ostin itselle Tempest 100W eli naisten mallin, nainen kun olen. Kilometrejä näillä Tempesteillä on takana noin 120km ja olen tyytyväinen.


    • tuomo1980

      Tilaa saksasta, säästät rahaa.
      Itse tialsin k2 mach 100:set n.230e kun suomessa nuo huitelee siinä 300e yläpuolella.
      Postikulut oli n.10e ja toimitusaika viikko suoraan ovelle.

    • ex-moto90

      Iteasiassa Rollerbladen hinta kärkkäisellä on 289 ja esim rollsport.de:llä 264e, postimaksut tais olla sen 15e joten saksasta tilaamalla säästäis vaan 10e. Kärkkäisellä ne on helpompi sovittaa ja käydä vaihtamassa ku sinne matkaaki täältä on se n. 5km. Yllättävän edullisella hinnalla kärkkäinen noita myy. Hienoa.

    • ex-moto90

      Noniin nyt on ostettu RB Tempest 100-luistimet ja kyllä vain kulkee vanhoihin k2 moto 90 verrattuna kuin schumaher vaseliinipurkissa! Jalatkaan eivät tule kipeäksi kun on sopivammat luistimet ja jäykempi/tukevampi kenkä vaikka varsi on lyhyempi kuin entisissä.

      Ainoa miinus näissä tuntuu olevan että mukana tulevat SG9-laakerit ovat mallia jota ei voi huoltaa. Ne on ilmeisesti rakennettu niin ettei niitä voi aukaista, vai onko jollain näiden huollosta kokemusta? Tarkoitus on että ne pitävät lian pois sisältä, mutta no, käyttöikä ei ole niin pitkä kun ei niitä voi huoltaa. Onneks löytyy ILQ9 laakereita tuolta jotka voi tarpeen tullen vaihtaa :) Laakereita kun uusia joutuu kumminkin ostamaan aina niin eipä ole iso miinus.

    • Rullaileee

      On kyllä tyylikkään näköiset. Minkälaista vauhtia puottelet noilla? Entäs edellisillä?

    • K2 radical 100

      On varmasti hyvät luistimet. Onko Kärkkäisellä myynnissä Tempest 110 ? Tosiaan tuohon hintaan ei kannata Saksasta käydä tilailemaan.

    • K2 radical 100

      Tuleeko Tempest 100 mukana jarrusysteemi vai onko viriteltävä itse jälkikäteen?

      • tempesti

        Jarrusysteemi on mukana paketissa, mutta se pitää itse kiinnittää luistimeen, ei mikään iso homma. Työkalut jarrun asentamiseen on mukana paketissa.


    • Spindoku

      Kärkkäisen sivuille tullut taas nota Tempest 100 luistimia. Ilmeisesti 10e halvemmat on edelliskauden mallit joissa rullat 110-100-100-110. 2012 mallissa rullat on 100-90-100-100. Kumpiko lienee parempi? Pitäis käydä sovittamassa kun uusia luistimia olen hommailemassa. Tempest 110 kiinnostais tosin enempi, muttei saa kuin tilaamalla. Toki vois sovittaa oikeaa kokoa ja tilata sitten sen perusteella 110:t saksasta. Pääsääntöisesti tulee luisteltua sauvojen kanssa. Onkohan nämä parhaat mallit siihen tarkoitukseen? Kokemuksia kaivattais :).

    • Kunhan juttelen

      Kokemuksia ei ole mutta kun palstalla on hiljaisempaa niin naputtelen silti jotain :)

      Ei kai noissa lopulta niin suurta eroa ole, isommilla pyörillä rullaa paremmin, ainakin teoriassa pääset lujempaa, mutta sitten taas töitäkin saat tehdä enemmän, etenkin ylämäissä. Mutta koska olet sauvailija niin sullehan ei ylämäet pitäis tehdä mitään. Sekin vielä että kun on isommat renkaat niin kiskohan tulee välttämättä aina pidemmäksi ja renkaat painaa enemmän, kaikki tämähän vaikuttaa tietysti luisteluun, sekä tekniikkaan että jaksamiseen.

      Yks tuttu hommas viime kesänä nuo 110-100-100-110 Tempestit mutta ei nyt suoranaisesti vauhtiin hirveästi vaikuttanu, aiemmat sillä oli samantyyppiset mutta 4x100. Hänen mukaansa ei juurikaan eroa käsiteltävyydessä yms.

      Eli jos luistelet sellaisia reittejä että pystyy huitelemaan pidempää matkaa kovemmilla nopeuksilla ja jos kuntopohjaa löytyy niin ottaisin noi isommilla renkailla ja naatiskelisin. Jos taas vähänkään epäilyttää pitkien kiskojen kanssa luistelu (ei ne nyt niin pitkät ole) ja jos reiteissä on paljon pysähdyksiä tai risteyksiä niin sitten ehkä pienemmät (?).

      Tällä hetkellä Kärkkäisen sivuilla itse asiassa tilanne näyttäis olevan päinvastoin: pienempiä ei ole, suuremmilla renkailla yks setti varastossa.

      Sinänsä jos noi istuu jalkaan niin vaikuttaa kyllä aika hyvältä ostokselta.

    • Spindoku

      Juup. Kärkkäiselle laitoin sähköpostia tuossa ennen kuin tempestejä oli sivuilla näkyvissä, niin vastas, että niitä sais kaikista liikkeistä. Tiedä sitten. Iin kärkkäinen ois lähimpänä ja vois käydä jossainvaiheessa kurkkaamassa mitä on tarjolla.

      Reitit on vähän yksitoikkoisia lähistöllä. Tuommonen sopiva 11km lenkki missä on hyvä asfaltti, on tullut pääsääntöisesti päivittäin luisteltua (kelien salliessa). Parempina päivinä jotain väliltä 15-30km.

      Nykyiset luistimet kun on jo reilun 10v vanhat Salomonit. Mitään varsinaista vikaa noissa ei ole, mutta ois mukava päivittää vähän tuoreempiin nyt kun on innostunut taas luistelusta. Salomoneissa rullien kokoa en muista, mutta kuitenkin reilusti pienemmät. Oisko luokkaa 80mm?

    • Kunhan juttelen

      Nojoo, voi se kulkea vähän erilailla alkutotuttelemisen jälkeen jos edelliset on alle 90mm renkailla. Mutta sitten rupeeki melko suurella todennäköisyydellä lenkit piteneen tosta 11km. Kyllä kannattaa päivittää!

      Jaa Ii lähimpänä. Eikö sielä ois sitte Nallikarin seudulla jotain loistavaa baanaa rannassa...?

    • Spindoku

      Niin. Onhan tuonne Iihinkin matkaa n. 70km ;). Että ihan naapurissa ei asuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe