Vanhempani eivät järjestä minulle YO-juhlia

valkolakki

mutta ovat kutsuneet lakkiaispäiväksi kylään setäni vaimoineen. Heidän läsnäolonsa olisi juhlissa ollut enemmän kuin suotavaa, mutta nyt kun juhlia ei tule, en soisi heidän olevan paikalla juhlapäivänäni.

Kuinka ilmaisisin, että he eivät ole tervetulleita?

26

2441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • k48

      Sano suoraan niinkuin asia on!

      • Valkolakki vuosi97

        Hienoa kun "aikuiset " vetää ton kiukuttelukortin .. Niin tuttua!
        Sä olet jo sen ikänen että voisit mainita että uurasduksen jälkeen se päivä on sun ja tarhaikäiset kiukuttelee..
        Itse kyllä en näyttäisi naamani jos minua ei kuunneltaisi.


    • valkolakki

      Yritin sanoa suoraan, mutta vastauksena oli: "Nytkö alat kiukuttelemaan?"

    • mk

      Älä ole itsekkään paikalla vaan jossain muualla.

      • vanhemmat helv******

        Meinasin just ehdottaa samaa! Mitä sitä kotona istumaan, jollei kerta ole juhlia niin ei ole. Menet jonnekin ravintolaan tai tanssipaikkaan juhlimaan kunnolla. Kerran sitä vain sen valkolakin saa. Jollei vanhemmat tuon vertaa arvosta monivuotista työpanostasi, niin eihän sille sitten mitään voi.

        Minä en ainakaan rupeaisi kotona kököttämään ja murehtimaan. Varmaan omien luokkakavereittesi joukosta löydät jonkun kaverin.


    • ..............

      Saako kysyä, että miksi eivät järjestä? En ole kuullutkaan tuollaisesta. Onko taloudellinen tilanteenne niin niukka?

      Toivottavasti nyt jotain kautta pääset juhlimaan valmistumistasi, vaikka itse sitten järjestämällä jotain superhalvalla! :)

      Ja PALJON ONNEA!!

    • omanäköiset juhlat

      Paljon onnea! Kerro vanhemmillesi, miten haluaisit juhlia. Sitäpaitsi järjestelyjä ei tarvitse odottaa vanhemmilta. Voit järjestää juhlasi itse, onhan sinulla nyt varmaan päivät vapaana ja monta tuntia aikaa touhuta. Kutsu vieraiksi keitä haluat, pieni määrä kuitenkin, että jaksat puuhata. Siivoa paikat. Leivo pari isoa täytekakkua ja tee pari isoa vadillista kauniita voileipiä. Kahvia ja teetä, muuta ei tarvitse. Tarjoilu ei ole pääasia, vaan seurustelu ystävien kanssa. Tällainen tarjoilu ei tule kalliiksi, ja ehkäpä vanhempasi suostuisivat kuitenkin maksamaan osan tarvikkeista.

      Yksi mahdollisuus olisi, että kutsut sedän ja tädin lisäksi muutaman itse valitsemasi vieraan ja teette juhlavalmistelut yhdessä vanhempien kanssa. Älä pilaa päivääsi murehtimalla, vaan tartu toimeen ja tee siitä mieleisesi vanhempien kanssa neuvotellen. Olet aikuinen, voit toimia itsenäisesti ja olla aloitteellinen.

    • sa

      Suuret onnittelut ylioppilaaksi pääsystä!! Olet tehnyt hienon työn ja sinulla on oikeus juhlia menestystäsi!
      Kuten edellinen kirjoitti, niin pidä itse pienet juhlat tai lähde illalla ystävien kanssa kaupungille. Kohta sinulla alkaa opinnot ammattia varten, mutta hemmottele itseäsi tästä välietapista.
      Onnea!

    • ainutkertaistasta

      Onpa ihmeellistä. Vanhempasi eivät järjestä juhlia. Onko sinun oma halusi taustalla. Onko kotiolot todella vaatimattomat ja ei ole rahaa. Se voi olla todellista.
      Mutta juhlat voi järjestää monella tavoin. Yhdessä koululla ollen ja sen jälkeen tärkeimmille vaikka kahvit, olkoon vaikka Esson kabinentti. Tai taloyhtiön seurustelutila. Tai tuttavan kesämökki.JNE

    • .............

      En oikein itsekään tiedä mistä on kyse. Taloudellinen tilanteemme on hyvä ja olen ilmaissut moneen kertaan, että haluaisin YO-juhlat. Kaipa sitä voi juhlia illalla ystävien kanssa ja käydä vaikka lasillisella.

    • PALJON ONNEA SINULLE

      Onnea sinulle!

      Järjestä itse juhlat! Olet ollut reipas kun olet päässyt ylioppilaaksi ja kyllä sinä selviät itse juhlien järjestelystä!
      Tuolla jo joku neuvoikin sinua.
      Laita töpinäksi vaan ja kerro meille muille sitten minkälaiset bileet järjestit.
      Uskon että me kaikki täällä olemme "hengessä" mukana ja kannustamme sinua!

      Kerron sinulle lohdutukseksi omasta ylioppilasjuhlastani.

      Reputin keväällä ja syksyllä kirjoitin sitten ylioppilaaksi (monta kymmentä vuotta sitten). Kotona äitini järjesti pienet juhlat. Sitten koulun puolesta järjestettiin yhteiset ylioppilasjuhlat kaikille syksyllä kirjoittaneille yhdessä ravintolassa.

      Minäkin meni sinne. Mutta olin niin ujo, että en uskaltanut mennä yksin salin läpi.
      Palasin kotiin, ylioppilaslakki päässä tiskasin ja itkin.

      No, nyt tämä kaikki on minulle hauska tarina, olen onnistunut oikein hyvin elämässäni. Olen nykyisin rehtorina ulkomailla ja hyvin pyyhkii.

    • ankeatäti

      ONNITTELUT!

      En ymmärrä vanhempiasi. Mielestäni nuori on juhlansa ansainnut. Oli sitten kyse YO:sta tai ammattiin valmistujasta, niin vanhempien on asiallista ja viksua noteerata asia.

      Juhlien koko ja muoto on sitten tapauskohtaista. Mikä on taloudellinen tilanne ja muut resurssit ja voimavarat. Pienetkin juhlat on ok . Tärkeintä on, että vanhemmat pysähtyvät nuorensa tärkeän etapin ääreen.

      Kuten joku jo kirjoitti, me lukijat täällä olemme hengessä mukana. Iloa sinulle ja samanlaisia onnistumisia jatkossakin!

    • lukion maikka

      Onneksi olkoon.
      Tuli mieleeni, että kai olet asunut kotona lukioaikasi. Ellet ole, vanhempasi voivat ajatella, että hoidapa muukin elämäsi itse.

      Miksei setä vaimoineen käy juhlavieraista?

      Onpa omituinen tapaus.

    • ...

      Oletko ryssinyt jotain aikaisemmin josta tämä on nyt rangaistus?

      Ajanut kännissä?
      Rytännyt isän auton?
      Haukkunut sukua?
      Jättänyt jotain tekemätä mitä olisi pitänyt tehdä?
      Ollut ylipäätään kettumainen teini vanhemmillesi.
      Jotain muuta?

      • ei syitä

        Vaikka olisikin tehnyt niin, niin olisi TODELLA typerää käytöstä vanhemmilta rangaista tällä tavalla. Ainutlaatuinen hetki ja tilaisuus elämässä, ei sitä saa pilata!


    • onneton

      meillä ei järjestetä yo juhlia pojalle joka jätti lukion kesken, sitä ennen riehui niin että poliisit täyti 2 krt käskeä hakemaan. syytti vanhempiaan ns. huonosta kohtelusta.( kaikki mitä saatiin annettiin, ainoa lapsi) jouduttiin sijoittamaan lastensuojekohteeseen. nyt aikoi kirjoittaa ja vaatii yo juhlia. sain rytmihäiriöitä jo pelkästä ajatuksesta. eiköhän tässä ole tarpeekis syytä jättää juhlat väliin.

      • Surullinenteidänpuol

        "onneton", jotain olet vanhempana jossain kohtaa tehnyt väärin kun pojastasi on tullut noin vastuuton, kapinallinen ja vihamielinen sinua kohtaan ettekä pysty edes keskustelemaan ja läpikäymään asiaa. Ei lapsi ihan itsekseen tuollaiseksi kasva. Kyllä lapset osaavat olla hankalia ja ulkopuolista auttavaa tahoa (psykologi/psykiatri) varmaan tarvittaisiin selvittämään poikasi, ja varmaan sinunkin, tuntemuksia niin voisitte saada elämän tasapainoon ja elämänilon takaisin?

        Ja sitten kun lapsi haetaan pois ja hän alkaa saada elämäänsä kuntoon, ja on jopa oma-aloitteisesti yhteydessä teihin vanhempiin, niin luulisi kuuluvan onnitteluita ja vaikka pientä kannustusta. Ei vuosien jälkeen enää pidä rangaista jostain tehdystä asiasta. Se rangaistus on jo tullut kodin menetyksen ja vanhemmista erottamisen välityksellä rankimman kautta.

        Mutta osa vanhemmista vain on sellaisia että koko loppu elämä vain rangaistaan kaikesta mitä on tehnyt ja ei ole tehnyt. Se on loputon syntilista ja rangaistukset vaan jatkuvat huonosta lapsena olosta vanhemmille. Ja aina tietysti tulee jotain uutta. Homma jatkuu kunnes vanhemmat kuolevat tai kunnes lapsi kyllästyy ja alkaa etsiä elämäänsä positiivisempia ihmisiä ja vapautuu omien vanhempiensa syyllistävistä "kahleista".

        Olen sitä mieltä että lapsi ei voi tehdä mitään sellaista että yo-juhlia ei järjestettäisi. Jos ei kirjoita niin sitten tietysti ei juhliakaan. Tuo että alkuperäiselle kirjoittajalle ei ole järjestetty juhlia ja juuri sille päivälle sitten vanhemmat vielä kutsuivat muuten vaan muutaman sukulaisen kylään, on mielestäni tahallista mielen pahoittamisen yrittämistä. Todella omituista!!

        Mielestäni aloittaja voi aivan oikeutetusti tuntea surua, loukkaantuneisuutta, vihaa ja suuttumusta vanhempia kohtaan. He käyttäytyvät lapsellisesti. He ovat suuttuneet jostain tapahtuneesta asiasta tai tehdystä jutusta ja projisoivat tunteensa ja mielensä pahoittamisen suoraan sinuun. He eivät ota vastuuta omista tunteistaan eivätkä omasta käytöksestään. Tyyliin: "mä tein kun toi toinen aloitti..." Huoh.

        Alkuperäinen kirjoittaja, kuten myös "onnettoman" poika muistavat tuon asian koko loppu elämänsä, sen verran suuresta etapista elämässä on mielestäni kyse. Sen seurauksena välit teihin vanhempiin todennäköisesti etääntyvät lopullisesti, eikä sitä välttämättä voi korjata, mutta ehkä osa vanhemmista jollain sairaalla tavalla toivookin juuri tätä. Rypevät itsesäälissä ja marttyyriydessa ja ties missä huomion, empatian ja sympatian haussa - kenties niitä on tullut lapsena heille itselleen liian vähän - eivätkä pääse itsestään ja omasta kielteisestä ajatusmaailmastaan omin avuin ulos.

        Sanoisin kaikille aloittajan kaltaisessa tilanteessa oleville: älkää antako vanhempienne lannistaa itseänne. Kun pääsette muuttamaan pois kotoa ja aloittamaan oman elämän, kaikki järjestyy ja muuttuu valoisammaksi.

        Kannattaa lukea Karyl McBriden kirja "Enkö koskaan ole tarpeeksi hyvä?" tai joku muu vastaavanlainen teos vaativista tai tukemaan kykenemättömistä vanhemmista.


    • onnentoivotus

      Hyvänen aika, tuota nimimerkki "Onneton" -kirjoitusta!

      Pojalla on ollut vaikeuksia ties mistä syystä. Ei ollenkaan välttämättä vanhempien huonon kasvatuksen tai minkään muunkaan toimien takia. Joillekin nuorille vain murrosiän kuohuissa käy noin.

      Kuka tietää, vaikka taustalla olisi vain ja ainoastaan tyttöystävän menetys, siitäkin syystä on nuoria miehiä mennyt sekaisin, jopa itsemurhia menneet tekemään.

      Nyt tämä poika on selvinnyt, ilmeisestikin. On jatkanut lukiota ja on saamassa ylioppilastodistuksen. Eikö sen pitäisi olla vanehmmille ilon aihe!

      Olisi tietysti ollut helpompi vastata, jos tietäisi hiukan enemmän, mitä oikein on tapahtunut ja missä tällä hetkellä niinsanotusti mennään. Onko poika edelleen jossain huostassa. Jos näin on, oikeastaan sen huostaanottopaikan kuuluisi järjestää pojalle ylioppilasjuhlat, sehän on tavallaan pojan nykyinen koti. Siinäkin tapauksessa olisi ihan kohtuullista, jos vanhemmat jollainlailla kuitenkin osallistuisivat. Kyllä minä ainakin ottaisin yhteyttä sinne sijoituspaikkaan ja neuvottelisin, miten voisin osallistua juhlien laittoon ja aivan varmasti ostaisin ylioppilaslakin ja juhlavaatteet, omasta pojastanihan kyse olisi! Ja lahja tietysti myös.

      Jos poika asuu jo kotona, minusta on kyllä kauhea ajataus, että hänen saavutukseensa ei vanhemmat millään lailla reagoisi. Eikö tämä nimimerkki "Onneton" ole yhtään ylpeä poikansa saavutuksesta?

      Mutta enhän todellakaan tiedä, mistä tässä on kysymys. Jos välit ovat täysin poikki eli ei minkäänlaista kontaktia ole ollut moniin aikoihin, ehkä sitten jollainlailla ymmärränkin. Mutta kovasti toivon, että tämäkin tapaus selvenisi ja pojan ja vanhempien välit palautuisivat hyviksi. Ei ihan huono poika voi olla, kun on lukionkin selvittänyt ja pääsemässä ylioppilaaksi. Kannustustahan nuori tarvitsee päästäkseen elämässä eteenpäin, ja nythän hän on jo hyvässä alussa.

    • Turhat juhlat

      MIksi haluat pitää juhlat? Naapurini ei pitänyt ollenkaan yo-juhlia. Koko perhe meni syömään johonkin ravintolaan. Ja sillä sipuli. Niin minäkin tekisin. Mene syömään jonkun ystäväsi/ystäviesi kanssa jos vanhemmat ei halua mukaan.

      • hohhoijjaaaa

        Miksiköhän kukaan nyt haluaisikaan kolmen vuoden urakan ja rankkojen kirjoitusten jälkeen pitää minkäänlaisia juhlia? Niin, mietipä sitä.


    • joonastelija

      Siis mitä tarkoittaa, että setä vaimoineen tulee kylään, mutta juhlia ei ole? Eikö se ole ne juhlat, siinähän sinulla on ne haluamasi vieraatkin?

      Kai niille sedälle ja sen vaimolle jotain tarjotaankin, ja kai he sinne koulullekin tulevat sinun lakitustasi seuraamaan vanhempiesi kanssa. Juhlat ne on pienimuotoisetkin.

      Jotain tässä nyt on sellaista, mitä minä en tajunnut.

      Tosin, tuo ap kirjoitus on vuodelta 2011, joten eipä tässä asiaan olisi enää kantaa tarvinnut ottaa, mutta tuli kuitenkin mieleen.

    • Anonyymi

      Toisenlainen tapaus.

      Siskoni, joka sairastaa ms-tautia, ei jaksa pitää yo-juhlia kiittämättömälle ja laiskalle pojalleen, joka ei viitsi tehdä kotona mitään kotitöitä eikä huolehdi edes omista asioistaan. Poika saa ruoan ja ylläpidon ja autonkin ilmaiseksi käyttöön, kun sitä tarvitsee, mutta poika vain laiskottelee ja pelailee. Siinä sivussa välillä vähän lukee pääsykokeisiin.

      Sukulaiset tietenkin moittivat siskoani siitä, ettei hän jaksa yo-juhlia pitää, mutta itse yritän häntä tukea. Hän aikoi antaa pojalleen rahaa 300 euroa sitä varten, että tämä saa viedä kaverinsa syömään. Onko tuo niin huono ratkaisu? Onko siskoni teidän mielestä huono äiti?

      • Anonyymi

        Mikäli pojalla olisi yhtä ainoata älyllistä molekyyliä aivoissaan, hän pyytäisi äitinsä päivälliselle tuolla saamallaan 300 eurolla!
        Taitaa poika tulleen sukulaisiinsa jotka moittivat siskoasi .

        Mistä Sinä ainoana olet loytänyt terveet ja toimivat aivot?!
        Ne kun näyttät puuttuvan kaikilta muilta perheesi jäseniltä. Mukaanlukien siskosi joka tunkee vähät voimansa ja rahansa typerään aikuiseen poikaansa!


    • Anonyymi

      Hei Anonyymi (15.5.2019 klo 16:46). Kiitos, että ymmärrät. :)
      T. pojan äidin sisko

    • Anonyymi

      Ymmärrän oikein hyvin tätä sairasta pojan äitiä. Ei tuollaiselle lusmupojalle pidä mitään juhlia järjestää.

    • Anonyymi

      Miten on mahdollista, ettei vanhempasi järjestä juhlia? Mitä he sanovat, kun naapurit ja kavereittesi vanhemmat tulevat ruusu kädessä ovelle?
      "Meillä ei ole kahvitarjoilua"? - Sedälle voit nauraa, että kiva, kun keittivät sulle edes sumpit. Kenellekään muulle eivät tarjonneet.

      Ethän itsekään ole kotona lakkiaispäivänä, vaan juhlit luokkatovereittesi kanssa. Pitkitä poissaoloa kunnolla, pane vanhempasi siihen tilanteeseen, etteivät näe sinua koko päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe