Erilaiset hynttyyt yhteen

Valkokauris

Tilanne on se, että alunperin, (n7 v. sitten) sain tulevista appivanhemmistani hyvän kuvan. Arvostin heitä ja mielestäni he olivat mielenkiintoisia ihmisiä, matkustelivat, tiesivät paljon kaikesta, tunsivat ihmisiä jne. Anoppi on hyvin korkeassa virassa ja appi jo eläkkeellä. Ovat kuitenkin vasta 60-vuotiaita. Vähitellen olen kuitenkin alkanut ärsyyntymään heidän tavoistaan ja tänä päivänä he ovat mielestäni hyvin erikoisia ihmisiä. Olen jopa ajatellut, että heissä on jotain todella kummallista. Vietimme vastikään ensimmäistä yhteistä mökkiviikonloppua ja kiitin Luojaa, ettei se ollut pidempi. Koen nyt olevani hyvinkin erilaisesta perheestä ja arvostani erilaisia asioita, vaikka periaatteessa perheemme edustavat samoja arvoja jne. Olen tottunut esim.siihen, että mökillä perheenjäsenet viettävät aikaa yhdessä ja kaikki nauttivat siitä, poltetaan takkaa, tehdään hyvää ruokaa, syödään rauhassa, poltetaan notskia, istutaan, nauretaan, jutellaan jne. ja kun viikonloppu on ohi, tuntuu ettei vieläkään ehditty kaikesta puhua ja tarpeeksi olla yhdessä. Toista oli avopuolisoni puolella. Oikein suretti oman kultani takia. Kerrankin olimme hänen puolellaan, koska heillä ei ole omaa mökkiä ja meillä on.
Eniten ärsyttää appivanhempien tapa olla muka jotain. Apella etenkin on kova pätemisen tarve ja muka 'suhteita' joka paikkaan, vaikka tosiasiassa kaikki on todella syvältä. Hän ylpeilee jutuillaan eikä tajua ettei kukaan arvosta niitä yhtään. Kaiken lisäksi hän on todella pihi. Siksi hän varmaan luokin suhteita joka paikkaan, jotta esim. saa tavaraa eikä tarvitse ostaa. Olenkin ihmetellyt mistä kaikki ihmeelliset venäläiset jättishampoot ym tulevat, joita sitten jaellaan arvostusta kalastellen. Itse lähinnä halveksin yrityksiä... oma isäni kun on oikeasti bisnesmiehiä ja olen tottunut saamaan laadukastakin tavaraa sitä kautta. Mökillä loukkaannuin yhdestä asiasta eniten. Appiukko nimittäin heitti (vitsillä hänen mielestään, hän on kova herjaamaan kaikkea ja nauraa omille jutuilleen amerikansedän tyyliin..), jotain että 'sanos isälleskin niin pääsee parempiin hommiin'. Siinä vaiheessa olisi tehnyt mieli revetä. Pahoitin mieleni todella. Ilmeisesti hän ei ole tyytyväinen isäni työhön. Mitä helvettiä se hänelle edes kuuluu? (SItä paitsi isäni on hyvissä hommissa.) Appiukko kun itse elelee pienellä eläkkeellä eikä ole koskaan kunnon rahoissa kiinni ollutkaan. En ole viitsinyt sanoa puolisolleni että loukkaannuin, mutta ehkä pitäisi?!

Anoppi taas luulee osaavansa ja tietävänsä neuvot ja niksit ihan kaikkeen, vaikka arkielämässä ja ihmisuhteissa on täysi tolvana. Hössöttävä, keskittymiskyvytön ja kuuntelematon mamma. Koskaan kumpikaan heistä ei kuuntele mitä heille puhutaan, ikinä eivät muista lastensa tai minun asioita. Tyrkyttävät omia juttujaan ja kertovat tuntitolkulla omia tarinoitaan tai esim. Suomen historiaa. Eivätkä todella tajua ettei nuoria ihmisiä kiinnosta! Anopilla on joku ihme addiktio Mariskooleihin ja Aalto-tuotteisiin. Niitä pitäisi olla koti tulvillaan, joka väriä ja joka kokoa. Puolisoni siskolla onkin, ilmeisesti yhteinen harrastus. Itse en halua. Mielestäni muutamat riittävät, mutta sankoin joukoin edustavat arvostuksen havittelua (ovathan aika kalliita) ja näyttämisen halua. Sitten kuitenkin esim. perheen autot ovat ihan pohjanoteerauksia. Eli niihin ei viitsitä sijoittaa yhtään. Olen alkanut huomaamaan, että anopilla on tietyissä asioissa kova näyttämisen halu, vaikka toisaalta on vaatimaton ihminen. Ärsyttää, koska se on niin läpinäkyvää eikä hän osaa tehdä sitä tyylillä. Koko perhe on tyylitön, sen olen huomannut jo ajat sitten. Hävettää liikkua yhdessä. Surullista. Eniten toivon, että puolisostani tulee vähiten perheensä kaltainen. Epätodennäköistä, ehkä...

32

1389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täti eerika

      kuule, sinusta voisi tulla kirjailija!
      älä nyt pane pahaksesti, mutta nautin sanakäänteistäsi ja valokuvantarkan kuvauksesi tekemistä mielikuvista.

      on sinulla kestettävää! näillä ihmisillä on selvästi huono itsetunto, sehän ilmenee jatkuvalla itsensä korostamisella ja toisten neuvomisella.
      on se tosi ärsyttävää. mutta ehkä sinä viisaana ja fiksuna ihmisenä yrittäisit antaa niiden neuvojen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?
      varsinkin, kun rakastat miestäsi. minkä hän vanhemmilleen mahtaa, miesparka.

      pahinta olisi, jos alkaisit painostaa häntä, tai jopa tekemään valintoja teidän välillänne... niinkuin tuolla jollakin palstalla neuvottiin.
      ei kahden läheisen asian väliltä voi valita.... niiden kanssa on vain elettävä - edes jotenkin.

      kun sinulla on oma työsi, ystäväsi, miehesi, harrastuksesti, ostoksesi.. yms yms..... ei sinun tosissasi tarvitse heistä välittää. naurat vain sisäisestä pikku sieluille ja ajattelet, ettet koskaan halua muuttua heidänlaisekseen.
      kyllä sinä osaat! tsemppiä vain....

      • Valkokauris

        Hah, kiitos. En todella pahastu, päinvastoin. Kiitos sinulle asiallisesta viestistä muutenkin.
        Näinhän se on tehtävä, täytyy kestää ja ajatuksissani voin miettiä heidän asioistaan mitä vain. Ja täytyy myös ottaa huumorilla..niin on ollut pakko tähänkin asti :). Mutta joskus vaan tuntuu, että tulee mitta täyteen ja silloin onkin pakko ottaa eteäisyyttä. Surullista vaan, koska nyt tuntuu etten jaksaisi heidän kanssaan pitkiä aikoja yhdessä. Mietin miten tulevaisuudessa... jos meillä olisi lapsia... Harmittaa, että asiat ovat kääntyneet näin, koska alunperin olen ollut tyytyväinen appivanhempiini ja suhteeseeni heidän kanssa. Periaatteessa se onkin kunnossa ja asiat voisi olla pahemminkin. En vain ole tyytyväinen heidän tapaansa olla ihmisiä, elää ja olla vanhempia lapsilleen. Olen heistä kiitollinen, mutta ihmisen täytyy myös päästä välillä purkautumaan pienistäkin asioista...siksi kirjoitin tänne.


    • Ollaan vaan

      Kirjoitatko nyt ihan tosissaan? ja minkäikäinen olet? Onneksi ikä tuo mukanaan avarakatseisuutta, mutta sitä voi tietoisesti harjoituttaa jo nuorempana.

      Muutamia kysymyksiä: Onko oma elämäntyylisi tai omien vanhempiesi tyyli se ainoa oikea? Mikä tekee ihmisestä paremman kuin toinen, vai voiko niin edes olla?
      Ja onko anopin ja apen tapa elää ja olla, jotenkin sinulta pois? Mitä tarkoittaa tyylitön? Eikö jokainen ole jotain tyyliä - tyylejä kun käsittääkseni on monenlaisia.

      Kukin elää ja asuu tavallaan. Ja jos se ei suoranaisesti vahingoita toista tai ole laitonta, lienee kullakin elää omalla tavallaan. He vietävät elämää kuten haluavat, sinun vanhempasi omalla tavallaan ja sinä miehesi kanssa omalla tavallanne.

      Maailmaan mahtuu monenlaista tallajaa. Ja helpommalla pääsee kun elää omaa elämäänsä ja tilanteiden mukaan on mukana toisten elämässä

      • Valkokauris

        En väitä missään vaiheessa, että he tekisivät mitään väärää. Jokaisella on oma tapansa, mutta olen huomannut että erilaiset tapamme aiheuttavat itselleni pään vaivaa ja siksi haluaisin saada puida asiaa.Eikö itseäsi koskaan ärsytä mikään?Minua aina auttaa puhuminen. Kenties löytäisin uuden asenteen, jossa kaikki ei ottaisi aivoon ja vierailujen aikana olisi mukavaakin eikä vain hiljaisuutta, koska en voi avata suutani mistään asiasta, koska olen heidän kanssaan kaikesta eri mieltä.

        Jos he alkavat mollaamaan/arvostelemaan muita ihmisiä se on ehkä pahinta (Koska heillä itselläänkin on ongelmia, esim. ylipaino, suhteet lapsiin, kateus, pihiys, huono itsetunto). Mutta yksi asia on myös, joka vaikuttaa suuresti itseeni. He ovat nimittäin hyvin boheemeja eirtyisesti siisteyden suhteen. Itse olen taas hyvin tarkka ja siisteyttä ja puhtautta arvostava persoona. Tässäkin suksemme menevät ristiin. Myönnän, että olen lapsesta asti ollut jopa hieman sairaalloisen addiktoitunut siisteyteen ja olenkin ajatellut, että ehkä on tarkoitettu, että olen tutustunut vapaamielisempiin ihmisiin, jotta pääsisin omista rajoitteistani ulos. Olen päässytkin. Osaksi. Mielestäni tiettyä linjaa voi kuitenkin vaatia. En ole juurikaan törmännyt samanlaiseen epäsiisteyteen kuin heidän kotonaan. Melkein joka kerta lautasessani, mukissani tai tuolissani on jotain paskaa, jota he eivät tietenkään huomaa. Koitan usein huomaamattomasti vaihtaa mukin, pyykäistä tuolia tjs. En ymmärrä eivätkö he huomaa likaa, pölyä ja karvoja kotonaan vai eivätkö välitä. Jälkimmäinen on pahempi vaihtoehto, mutta todennäköisin :(. Jos vessapaperinpala putoaa vessassa lattialle, en tohtisi pyyhkiä sillä edes peffaani vaan ottaisin uuden. Aina on jotain sukan alla, kun kävelee huoneissa ja pinttynyttä paskaa voi nähdä varsinkin keittiössä ja kylpyhuoneissa. Jokainen joka siivoaa omaa kotiaan, tietää minne ja miten paljon likaa kertyy. He eivät sitä tiedä. He eivät myöskään tiedä, että sanomalehdet mustaavat. Lisäksi heidän kotonaan on aina kylmää ja kosteaa. Osaa huoneista ei lämmitetä talvellakaan,vain peruslämpö (joka on varmaan 15 astetta) pidetään kai yllä. Ovet suljetaan ja vain yhdessä huoneessa on elämää... Vanhanaikaista, epämiellyttävää ja kämäistä. Voi voi.


    • Anili

      Heippa,
      Olen lähipiirissäni ihmetellyt nuorten suhdetta vanhempiin. Ei ymmärretä, että kullakin sukupolvella on mittareita, millä arvioidaan meneekö elämässä hyvin vai huonosti. Esim oma äitini arvioi korujen perusteella, onko nainen tärkeä vai ei ?. Ja isäni sen perusteella, onko mies rakentanut talon perheelleen, vai onko vain pelkkä lusmu ? Vaikka mies olisi torhori, ei isä armoa antaisi. Mieheni vanhemmat ovat toista maata, missä arvot on täysin toiset. Anoppi mm pätee lasten kasvatuksessa ja kaikki mitä teemme lastemme eteen, on väärin.
      Olen kuitenkin täydellisen törmäyksen estämiseksi ottanut roolin, missä kannustan ja kehun - vanhempiani ja appivanhempiani (siis vaikka tiedän, että nämä arvonsa ovat pr..eestä). Loukaantumisen sijasta on käynyt niin, että mieheni kanssa naureskelemme eroille, kun vierailut on ohi.
      Tätä taktiikkaa kutsuisin huumorintajuksi, mistä nykyisin on puutetta paljonkin.
      Tee niin sinäkin, kehu appiukkosi tärkeitä kontakteja, ja edullisia shamppoo kauppoja. Kysele lisää anoppisi mariskooleista ja design harrastuksestaan.
      Omilta vanhemmiltani saadut arvot ovat voimissaan. Tohtoreihin ja muihin lukeneisiin nähden, on työläisperheeni pärjännyt hyvin. Sisareni kanssa meillä on omat talot pääkaupunkiseudulla, koska isäni on ollut mukana niitä toteuttamassa. Arvelen, että appiukon vertailut lukeneisiin sukulaisiin ovat silkkaa kateutta.
      Eiko vain .. kuulostakin hauskalta appesi Shamppoo kaupat !!

      • Valkokauris

        Aivan, huumorilla on pakko ottaa ja kyllä välillä naurattaakin :). Ja kateuttahan se tietysti onkin, mutta se ottaa niin päähän. Koulutetut ihmiset, eivätkä osaa edes peitellä sitä ja luulevat kuitenkin olevansa ns. parempaa porukkaa. Avopuolisoni siskokin on mennyt siihen...kaiken pitää olla jotain näkyvää merkkiä, arvokasta jne. Ihan juppimeineinkiä pahemmasta päästä.
        Mekin olemme myöntäneet vanhempiemme eroavaisuuden, mutta silti avopuolisoni välillä ihmettelee, miksei omat vanhempani kutsu hänen vanhempiaan kylään. Ymmärrän omiani hyvin, koska he eivät muutoinkaan kutsu ketään kylään saati ihmisiä, joille asema yhteiskunnassa, kuuluisuuksien tunteminen ja raha merkitsevät eniten. Ja kuitenkin kaikessa säästetään ja mikään ei ole tasokasta. Ärsyttävää.


    • Liina Anniina

      Heippa mustavalkokauris!

      Mene hyvä ihminen peilin eteen. Ei sieltäkään täydellisyys tuijota vastaan, vaan erittäin epätäydellinen ihminen. Sellainen, jonka elämäntehtävänä on tuottaa 100 % ajastaan vertailevaa negaatiota ja kriittistä kälätystä päässään.
      Osaatko poimia ajatuksistasi pieniä myönteisiä hippusia, joitten kautta tarkastella miehesi vanhempia?
      Osaatko antaa edes hieman anteeksi? Jos et kestä heitä, niin pidä välimatkaa ja ymmärrä, että vaikka sinun mittapuusi mukaan he eivät ole tyyliltään kelvollisia, niin se ei ole totuus ihmisestä.
      Käsitä, että täydellistä totuutta emme vajavaisina ihmisinä voi muodostaa kenestäkään.
      Kaikenlisäksi häpeät miehesi lapsuuden perhettä. Häpeäntunteesi tällaisesta ei ennusta sinulle hyvää avioliittoa. Syynä ei ole häpeänkohde, vaan sinun asenteesi ja syy siihen, eli sinä itse.

      • Valkokauris

        Näin on,mutta asiat erikseen. Tämä palsta käsittelee suhdetta appivanhempiin ja tottakai myönnän, että saavat elää kuten haluavat. En minä heitä ala neuvomaan. Kaikissa on vikoja, on heissä hyvääkin, tottakai! En vain maininnut itsestäänselvyyksistä vaan purin asioita, jotka nyppivät minua. Olin itsekäs. Toivoin, että jollakin olisi samanlaisia kokemuksia ja hyviä vastauksia tulikin.


      • Valkokauris
        Valkokauris kirjoitti:

        Näin on,mutta asiat erikseen. Tämä palsta käsittelee suhdetta appivanhempiin ja tottakai myönnän, että saavat elää kuten haluavat. En minä heitä ala neuvomaan. Kaikissa on vikoja, on heissä hyvääkin, tottakai! En vain maininnut itsestäänselvyyksistä vaan purin asioita, jotka nyppivät minua. Olin itsekäs. Toivoin, että jollakin olisi samanlaisia kokemuksia ja hyviä vastauksia tulikin.

        Tai ehkä vain se ihana ja mielenkiintoinen mielikuvani heistä on ajan kanssa murentunut. He eivät olleetkaan sellaisia ihmisiä, joiksi heidät kuvittelin ja siitä voin syyttää vain omia kuvitelmiani. HA! Siinä se; Ratkaisu. He eivät olleetkaan sellaisia kuin kuvittelin ja nyt tunnen pettyyneeni. Luonnollista.


    • hyi!!!

      No jo on kirjoitus! Pelottaa ihan ajatella kuinka teräväkielinen ja arvosteleva anoppi sinusta aikaa myöden kehkeytyy, kun jo miniänä olet tuollainen "kärmeskieli".

      Sääliksi käy jo etukäteen mahdollisia tulevia miniöitäsi.

    • vuorikauris rinteell

      Voi valkokauris! Appivanhempasi ovat ihania höpsöjä, ja sinä olet heidän poikansa tuleva vaimo, siis hupia riittää loppuelämäksi.
      Eivät kyllä lähellekään vedä vertoja omille appivanhemmilleni. Ensin oli kyllä minullakin " huuli pyöreänä", että täh...mutta kun alkushokista selvisin, on kaikki rullannut ihan ok.
      Olen kiitollinen heille mukavasta miehestäni, ja sanonkin sen heille joskus. Vaikka appivanhempieni näkemykset poikkavat täysin omistani, en arvostele heitä koskaan. Miehelleni he ovat maailman tärkeimmät ihmiset,ja en halua pahoittaa hänen mieltään.
      Eikä miehenikään arvostele minun vanhempiani, vaikka ovat kyllä tosi originelleja tyyppejä.

      • Ai kuinka kävikään !

        Voipa voi Valkokaurista !
        Tuleeko sinulle koskaan mieleen mitä appivanhempasi mahtanevatkaan ajatella sinusta ?
        Pitävätkö he sinua kummallisena ?
        Jotensakin kuultaa valkoisen läpi mustasukkaisuuden varjot .
        Kenenkään ei tarvitse elää sinun tahdon mukaan jos niin erehdyt uskomaan
        edessäsi häämöttää jatkuvaa tyytymättömyyttä ihmissuhteissa.
        Olisitkohan tyytymätön pikemmin omaan elämääsi mitä appivanhempien
        melko sujaavaan ja heille ominaiseen elämäntapaan ?
        Mitä tehdä ?
        Parhaaksesi tarkastelisin oman elämisen kautta haluttomuuttasi
        olla tyytyväinen !
        On niin hemskatin hyvä kääriä itsessä oleva tyytymättömyys pakettiin
        ja lähettää se appivanhempien murheeksi .
        Rittämättömyys tahraa ihmisen mieltä.
        Mitä sillä välin elämässäsi on tapahtunut kun näet appivanhempasi
        tavat erilailla mitä ennen ?
        Näetkö heissä enemmän kukaties sinullekkin ominaista
        vajavaisuutta ?
        Voitko sietää omia puutteitasi ?
        Lähdeppä siitä eteenpäin niin voit pikkuhiljaa avata kenties oman olotilasi
        nuutumista ja näin parantelet itsesi mielialaa.
        Tyytynättömyys heijastuu ulospäin( naamataulu murjottaa )
        Sinulla on kokonainen oma parisuhde elettävänä ja mitä
        kaikkea ihanaa voitkaan siitä saada ilman appivanhempien läsnäoloa ?
        Mieti sitä ja keskity ajattelemaan enemmän omaa hyvinvointiasi.
        Herätä omat mielenkiinnon aiheet eloon niin paranee näkökykysi ennalleen appivanhempiin.
        Kun on itsellä hyvä mieli niin on kohtuulliset appivanhemmatkin.
        Näihin ajatelmiin käärisin sinuna enemmän voimavaroja tuleviin
        tapaamisiinne.


    • ankeatäti

      Kirjoituksesi kertoo paljon.

      Jonkin verran se kertoo appivanhemmistasi, jotka ovat omalaatuisia höpsöjä (btw kai sellainen saa olla? ei liene kiellettyä saati laitonta).

      Enemmän aloitus kuitenkin kertoo kirjoittajasta itsestään. Missä on ymmärtämys toisenlaisia ihmisiä ja tapoja kohtaan? Missä on huumorintaju ja suvaitseminen? Missä joustaminen ja väistäminen?

      "- koko perhe on tyylitön -" Mitäs otit miehen niin tyylittömästä porukasta, jos se on tärkeä juttu. Et sinä heitä saa muutettua oman tyylisi mukaisiksi eikä ole mitään syytä yrittääkään.

      Pointtini on, että otetaan ihmiset sellaisina kuin he ovat. Vähemmän odotuksia ja oletuksia anopien ja miniöiden suhteen. Pyritään hyvään käytökseen ja asiallisiin suhteisiin. Se riittää.

      Jos syntyy läheisemmät suhteet ja synkkaa oikein hyvin - se on sitten ylimääräistä hyvää ja ikäänkuin ekstraa bonusta.

    • Valkokauris

      Aivan, "mitäs otit miehen niin tyylittömästä porukasta", kyllä. Kunpa olisinkin tavannut koko perheen ensi treffeillämme ;). Tuskin vaihtaisin miestäni vanhempien kummallisuuksien takia, mutta olen kyllä miettinyt sitäkin, koska mitä vanhemmaksi ihminen tulee sitä enemmän vanhempien kaltaiseksi muuttuu. Valitettavasti. Huomaan sen itsessänikin.
      En ole koskaan arvostellut appivanhempiani heidän kuulleen enkä miehenikään. En myöskään näytä nyrpeätä naamaa heille, vaan olen aina ystävällinen. Koen vain heidän tapansa hyvin ristiriitaisiksi ja erikoisiksi. Onneksi myös mieheni usein kokee ja toisinaan avautuukin minulle.Joskus on pakko purkautua mieltä painavista asioista, mutta se ei tarkoita että he tekisivät jotain väärää. Kiitos kaikille vastanneille ja ajatuksia vaihtaneille. :)

    • wrwrwrwrrwrw

      Kirjoitit Valkokauris, että olet tuntenut appivanhempasi n. 7 vuotta, itse olen tuntenut omani noin 10 vuotta. Tässä ajassa mielikuvani mieheni vanhemmista on muuttunut täysin, aivan kuten sinunkin.

      Aiemmin niin boheemi sisustaminen, kaikkien koriste-esineiden ja lehtien säilöminen tuntui niin omalaatuiselta, ja huumorintajunsa hauskalta.

      Nyt heidän "kotinsa" epäsiisteys häiritsee pahasti, ja koska heillä on koiria, jotka saavat tallustella sohvien ja sängyn päällä, kivenmuruja saa potkia lattialla, ja koirien tassuja ja mahanalustaa ei todellakaan pyyhitä sisälle tullessa.

      Siivosin kerran heillä, kun olimme koiranvahtina, niin olohuoneen puolella kuului kova ratina kun imuroin lattiaa, matot oli viety jo tampattavaksi. Niitä ei ollut pölyn perusteella pesty ainakaan 3 vuoteen, jos silloinkaan.

      Tunnistan appivanhempien piirteet täysin mieheni muissa sisaruksissa; toinen näistä ei ole siivonnut asuntoaan vuosiin, kerää tavaroita nurkkiin; ja toinen taas ei esim. pese käsiään, kun alkaa tehdä ruokaa, ja keittiöpyyhe on aina märkä, ja sillä pyyhkäistään välillä lattiaa, yäh.

      Appivanhemmat ovat kovia pitämään meteliä meidän kaikkien asioista, että pitää tehdä noin ja noin, ja itse he eivät tee mitään vastaavien asioiden hoitamiseksi. Vievät auton aina samaan paikkaan huoltoon, kuten on viety 30 vuotta, aina sama vakuutusyhtiö, aina samat lehdet tilattuna. Eivät tajua mitä ideaa on kilpailutuksella.

      Jos jokin hajoaa, siitä ei suinkaan kerrota vakuutusyhtiölle, ehei, vaan se joko jätetään korjaamatta tai sitten odotetaan 5 vuotta, ja silti joka ainoalla vierailukerralla muistetaan kertoa, että tuo ja tuo on rikki, ja pitäisi korjata.

      Miten he tästä vielä enemmän voivat vanheta ja muuttua huonokuntoisemmaksi, kun ylipainoa on jo yli 20-30 kiloa, ja mitään eivät suostu tekemään? On puhuttu, että muuttaisivat lähemmäs kaupunkia, mutta ei, kun siitä pitää puhua vaan, ei oikeasta muutosta mitään tule. Katto tehtiin, mutta ei se paljon auta, kun sisältä haisee homeelta. Mielenkiintoista, miten aikovat asunnon saada myydyksi, kun se aika koittaa?

      http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288477773431.html?pos=ok-nln

      Pitäisi olla tyyliltään neutraali, siisti ja tilava. Ei tule onnistumaan.

      Eli miten se kauheasti mainostettu "ikä tuo viisautta" toimii oikeastaan missä tilanteessa? Ei se pelkkä ikä mitään takaa, jos on elänyt ihan samalla tavalla koko ikänsä, eikä ole koettanutkaan muuttua ihmisenä. Ei pelkkä vanheneminen mitään viisautta tuo.

      • Valkokauris

        Juuri tätä toivoin saavani, kiitos. Just tommoset asiat vaan alkaa jurpimaan.Toivoin siis alunperin kannanottoja(joita tulikin) ja että muutkin voisivat avautua omasta tilanteestaan ja jakaa kokemiaan ärsytyksiä. Tiedän, että asia on tyly, mutta siksi sitä puretaankin täällä eikä appivanhempien luona ;)


      • Wanda**

        Voi kiesus teidän kanssanne! Minä kerään antiikkia ja romua, huonekaluja, tauluja, koriste-esineitä sekä kasveja, kissoja, kirjoja, kenkiä... Kaikkea on kaikkialla, kirjapinoja tuoleilla, kaapeilla, lattioilla. Villakoirat hyppivät iloisesti ja toisinaan kissanpissa löyhkää pökerryttävästi, kissat myös hyppivät tuoleilla, pöydillä ja sängyssä.

        Se on MINUN elämääni ja olen aivan onnellinen ja tyytyväinen. Tietysti olisi kiva, jos joku miniä tulisi vaikka kerran viikossa imuroimaan, itse kun en viitsi. Mutta auta armias jonkun urputtavan minun elämästäni, mitä hittojakaan se jollekulle miniälle kuuluu? Minulla tosin on vain tytär, minän uhriksi en tule koskaan joutumaan, ajatusleikkiin vain provosoiduin näistä hävyttömistä tekeleistä.

        Vain yksi tekstissäsi todella on epämiellyttävää - ei pese käsiään ennen ruoanlaittoa.

        Melkein toivon anoppisi lukevan tämän ketjun, ymmärtäisi naisparka pitää sinut loitolla elämästään.


    • Puumah

      Senverran pinnallista koko vuodatus etten jaksa edes lukea aloitusta enkä ketjua loppuun asti.. Eikö ihmisillä ole muuta tekemistä kuin arvoida toisia ja näiden saavutuksia? Melkoista bling-bling elämää minusta..

      • ouijkoplnnytb

        Puumah
        No sait kuitenkin kirjoitettua sanottavasi joten ihan vähän taisi silti kiinnostaa. Pinnallisuus on jokasella itse ratkaistava, ja ei sekään nyt ole niin syvällistä kun on antamassa kommentteja vaikka ei ole "jaksanut " edes muka lukea. Nousiko itse arvosi hieman vai.


    • tytyty

      Sinulle taitaa tuo ulospäin näyttäminen olla tärkeää. Miksi pitäisi hankkia jotain "laadukkaampaa autoa", jos on tyytyväinen nykyiseen? Ei auto voi olla mikään ihmisen mittari.
      Yritä vähän sivistää itseäsi ja perehdy vaikkapa historiaan. Kyllä se nuorillekin antaa perspektiiviä elämään ja heitä kiinnostaa, jos vaan on yhtään kykyä ajatella.
      Ja tuskin anoppisi olisi korkeaan virkaansa ilman koulutusta päässyt. Onkohan niin, että poikaystäväsi vanhemmat ovat huomattavasti koulutetumpia ja sivistyneempiä kuin omat vanhempasi? Heillä ainakin tuntuu olevan elämässään muutakin sisältöä kuin pakonomainen siivoaminen, jota itse kerrot harrastavasi.
      Luultavasti he ovat sinuun yhtä pettyneitä, koska eivät olisi halunneet pojalleen vaimoa, joka ei ole kiinnostunut kuin siivoamisesta ja siitä, että kaikki olisi mahdollisimman "laadukasta". Olisi varmasti mukavaa, jos miniä olisi osannut keskustella vaikkapa historiasta ja suomalaisesta muotoilusta.

    • Tauti tarttuu

      Kummallista, että tolvanalla on ihan järkevä poika. Et kai muuten olisi häneen iskenyt.
      Voi myös olla, että poika on perinyt järkensä äidiltään, ja niin mammaparka on pää tyhjänä nyt.

      On tietysti sinullakin opettelemista, kun joudut sukuun, joka arvostaa suomalaista disainia. Kun on itse pärjännyt ilman niitä, voi tulla ahdistunut olo.
      Voit kuitenkin erottautua joukosta ja ruveta kleräämään vaikka Nanny Stillin lasia, se on vielä harvinaisempi keräilykohde. On muitakin hyviä suomalaisia muotoilijoita, Aalto onkin jo aika yleinen joka huushollissa. Aaltovaasiakaan ei näe kuin kesämökkien takan reunalla näinä päivinä.

      Pahinta sinulle tietenkin on, että näyttävät ulospäin vaatimatonta ja ajelevat vanhalla autolla tyylittömissä kuteissa.
      Hävettäähän sellainen. Varsinkin kun tietää, että se on vain ihan näyttämisen halua sekin. Kuvittelevat, että naapurit sanovat: Siinä në nyt menevät, vaatimattomat, hyvät ihmiset, joilla on kotyi täynnä taidetta ja Mariskooleja.
      Hah.

      Mutta varo, voi olla että sinusta tulee samanlainen. Taistele!

      • qwerty2012

        Mielestäni osa ottaa täällä nyt asioita eroon asiayhteyksistä.

        Ei se sanoma ollut siinä että on vanha auto ja tyylitön pukeutuminen, vaan varmasti se kokonaisuus miten ristiriitaisia henkilöitä he ap:n mielestä ovat.

        En käsitä näitä besserwisser anoppeja tai muita peesaajia jotka täällä koittaa aina jankata vastaan niin paljon kun sanoja keksii kirjoittaa.

        Jokaikisellä ihmisellä on asioita jotka pistää vihaksi tai ärsyttää. AP:lla se nyt sattuu olemaan tuo pettymys siitä kun käsitys mukavista appivanhemmista on muuttunut, ja sitä ärsyyntymistä kun hän on alkanut ajattelemaan heidän käytöstään.

        Tämähän on juuri oikea kanava missä niitä kannattaa vuodattaa. Saa vertaistukea, ja ehkä juuri muita näkökantoja.

        Mulla ei ihan tuollaista kokemusta omista appivanhemmista ole, mutta ymmärrän ap:ta varsin hyvin, ja muakin auttaa kirjoittaminen ja puhuminen.

        Te hyvät besserwisserit voitte mun mielestä mennä ihan itseenne noiden suvaitsemattomuus/ avarakatseettomuus asioiden kanssa. Ihan 100 prosenttisen varmasti teilläkin on joku tai itseasiassa varmasti montakin asiaa jotka saa teidän karvat pystyyn. Eli practice what you preach tyylinen neuvo minulta teille.

        Ei muuta kun hyvää jussia vaan kaikille!!


      • Valkokauris

        Hahaa! MAhtava kirjoitus! KIITOS :)


      • Valkokauris

        Hahaa! Mahtava kirjoitus, KIITOS!


    • 3+4

      Ja sinusta muut näkökannat ovat besserwissereiden tuotoksia. Aina vaan pitäisi sanoa, että voi, voi sinua raukkaa, kun oletkin sattunut saamaan noin typerät appivanhemmat.

    • JK

      N IINKÖ

    • AMICUS 40

      Valkokauris
      Minä ymmärsin täysin mitä kirjoitit, ja voin sanoa että se ärsyttää vimmatusti. Ihmettelen miten moni on jo ehtinyt väännellä sinun kirjoituksesi ihan muuksi miksi se oli tarkoitettu. Siinäs näet, vain se todistaa että kaikki eivät ymmärtäneet mikä oli kirjoittamisesi tarkoitus. Toisin sanoen väärä paikka keskusteluun, olen minäkin joskus yrittänyt juuri KESKUSTELLA mutta muutamat kommentit panivat minut ymmärtämään että tämä ei ole oikea paikka siihen, kun niitä jotka vaan vaanivat että saisivat ojentaa toista on aivan liikaa tällä palstalla. Siis sama tarve kun sinun appivanhemmillasi ihan vaan realistisesti todettuna . Neuvoa en sinua aio, sillä olet niin paljon viisas että tiedät itsekkin.Pärjäilehän

      • piiri pieni pyörii

        Kyllä taas on monta älyvapaata linjalla. Eikö teistä kukaan kukenut ap kirjoitusta, vai ettekö ymmärtäneet mitä hän ajoi takaa.
        Miksi älläisiä sivuja oikeastaan on olemassa kun täällä näyttää olevan pikku ihmisten ojennus tarve suurempi kuin se mistä joku haluaa keskustella. Silloin pätee vissiin jotenkin. En tule minäkään tänne enää kurkkimaan, sillä huomannut jo aikoja sitten mitä se ns KESKUSTELEMINEN täällä on. Kiitos puheen vuorosta ja näkemiin


    • akefjapäekfjäpawefk

      Olipas mielenkiintoinen keskustelu, kun ap on niin hemmetin hyvä kirjoittaja! Lieneekö ihan kirjailija niin kuin joku epäilikin.

      Appivanhempien rasittavuus perustuu pitkälti siihen, että heidän kanssaan on pakko olla tekemississä jonkin verran. Ymmärrän täysin kirjoittajan pointit, se ei ole arvostelua, vaan kulttuurien erilaisuutta, joka vaatii sopeutumista ja ap halusi siihen keinoja, sen sijaan aika moni keskittyi puolustamaan appivanhempia ja moittimaan miniää.

      Tuli sieltä hyviäkin neuvoja, huumorintajua sun muuta. Mutta yksi ihan käytännön asia voisi olla, että välttää kyläilyä. Sitten kun lapsia tulee, epäsiisteys todella aiheuttaa ällötystä. Joten lapsia voi hoitaa lasten kotona, ei anoppilassa. Ei käy vierailulla kuin lyhyesti jne. tai tapaa kokonaan muualla, vaikkapa teatterissa. Appivanhempien kanssa ei ole pakko olla niin paljon tekemisissä. On tekemisssä sen verran, että pystyy tsemppaamaan ja ottamaan huumorilla ja ymmärryksellä nuo heidän erikoisuutensa. Heti tulee mieleen, että varmaan meidänkin menomme ja kotimme voi vaikuttaa aika epäsiistiltä kovin siistin ihmisen silmissä. minua puolestaan ahdistaisi, jos toinen jatkuvasti siivoaisi. Kyllä nuo ovat ihan yhtä todellisia kulttuurieroja kuin suomalsen ja afrikkalaisen kulttuurin välillä.

    • Valkokauris

      Luin tätä ketjua nyt vuosien takaa uudestaan ja se sai minut hymyilemään. Kaikista kommenteista sai jotain ajateltavaa ja jos ei muuta niin sen, että kaikki ihmiset eivät vain ymmärrä toisiaan. Tilanteeni on siis jatkunut samana. Erilaisuutemme on alkanut niin tympiä, että olen tiedostamatta ja tietoisestikin vältellyt heitä. Siitä on muodostunut nyt uusi ongelma; mieheni on huomannut sen ja uskoo myös ettei omat vanhempani pidä hänen vanhemmistaan. Hän on syvästi loukkaantunut enkä ihmettele. Hänen loukkaantumisensa näkyy siten, että hän on alkanut vältellä minun sukulaisiani. Kostaa siis. Olemme pattitilanteessa. Kumpikaan ei halua tavata toisen sukulaisia tästä syystä, mutta pakkohan on. Jos tämä tulisi ilmi vanhemmillemme, ei olisi enää paluuta hyvään. Joskus tuntuu ettei ole tästäkään. Olen loukannut miestäni ikuisesti eikä tällaista asiaa voi korjata...

    • mek

      Miksi menette yhdessä puolison vanhempien kanssa johonki mökille ja miksi. Itse miehen tullut aina tyttöystävien vanhempien kanssa toimeen mutta en lähtisi eden ruotsin ristelylle vanhusten ja en ole omienkaan vanhenpien kanssa aikuisena missään yhdessä käynyt kun on vähän erilaiset jutut ja se siitä. Appisi on pihi ukko kun ei itsella ole koskaan rahaa ollut ja onko nuorempanakaan ollut halua tienata kunolla ja ei pysty tekemään elämästään laadukasta ja mukavaa. Yritetään olla jotain mitä ei olla ja appi ukon kuittailu isäsi töistä on sitä katetutta kun hän itse kituuttaa pienell eläkkeellä.

    • Ei seinätapetti

      Ap:n pitkä kirjoitus appivanhempien vertailu /omat vanhemmat.

      No ei todella ole asiallista koskaan pitää itseään muita parempana, jossakin asiassa voi olla parempi, mutta toisessa huonompi. Sekin pitäisi oppia hyväksymään, että perheet ovat kaikki erilaisia ja ovat eläneet omalla tavallaan, jonka ovat aina jotenkin imeneet edellisestä sukupolvesta ja suvun tavoista.
      Pitää olla suvaitsevainen appivanhempiaan kohtaan molempien, ei ole olemassa yhtä hyvää .
      Te itse luotte oman kotinne, eikä sitäkään saa arvostella.

      No tulipa esiin sekin, että appivanhemmat ovat äänessä ja tuovat esiin omia mielipiteitään, pitäisjkö asian olla mielestäsi niin, että sinä kerrot ja toiset kuuntelevat, onkohan sekään ihan oikein, että vanhuksilla ei saa olla mielipiteitä.

      Sitä sanotaan keskusteluksi, että ihmiset voivat puhua keskenään, jos kertovat miten heidän aikanaan on tehty, ei se ole arvostelua, vaan kertomista.
      Ja kuuntelu on sitä, että kuuntelee eikä heti lyttää kaikkea, silloin saattaa jopa saada ihan hyviä vinkkejä.
      Heidän aikanaan ei ole ollut varmasti mahdollisuuksia aivan samaan kuin nykyisin.

      Vanhan ihmisen hyvä olo tulee siitä, että heidät hyväksytään kertomaan tarinoitaan ja olemaan edes joskus kanssanne, omia lapsiaan kun kaipaa aina, tulette sen itse huomaamaan. Ajatuksenne tulevat muuttumaan, vaan ehtivätkö tehdä niin pahaa jälkeä ennen ja rikas elämää menee näin tuhotuksi.

      Vanhus ei halupa olla seinätapetti, joka ei saa puhua, ei näkyä, ei haista, ei olla yhtään mitään, ette halua sitä itsekään.

      Jokainen appivanhempi on myös äiti ja isä ja monet vanhemmat ovat appivanhempia eli siis teidän omat vanhempanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe