Kummitustaloja Kemin alueella

GHOSTBUSTERS_KEMI

Onko niitä täällä Kemin alueella ps. myös Keminmaan ja Lautiosaarin
kummistustalot kiinnostavat...

78

9252

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Unnah Anumemah

   Ainaskin keskuspuistokatu 30 (punatiilinen talo). Ovesta kun astut sisään vastaan tulee hirvittävä kalman ja paskan tuoksu joka täydentyy jollain halvalla naisten parfyymilla. Kumisevalla käytävällä ei ole kuin yksi suunta, ylös. Ohitsesi saattaa vilahtaa joitai (tummia) hahmoja ja hissi kolisee pelottavasti johon ei uskalla mennä. Kerroksen noustuasi on lasiovet, aukeaa ehkä ei? Vastassa pelottavan näköinen ja varmaan vaarallinenkin miestä muistuttava tuiman näköinen henkiolento joka mumisee jotain josta ei saa selvää. Käytävällä vallitsee outo hiljaisuus vaikka siellä pitäisi olla ihmisiä töissä ja sinä olet kutsun sinne saanut? Mietit:-tännekkö kaikki ystäväsi on kadonneet ja harkitset pakoon lähtöä. Ylös noustuasi takaa kuuluu Anumemah!
   Jatkuu...

   • nocte el nocte

    menin sinne kerran kello 9:00. Ketään ei näkynyt missään. Yhdellä luukulla oli salaperäinen viesti :"palaamme 15 min kuluttua"...Mihin he kaikki olivat oikein menneet ? Mikä oli niin tärkeää että kaikki kokoontuivat yhteen juuri sillä kellonlyömällä...tiesin että jotain karmeaa oli tekeillä...siellä uhrattiin yksi viaton toimeentulohakemuksen jättäjä sossun karmealla alttarilla...olet luuseri, olet ei-toivottu lapsi, olet vailla työtä ja sen vuoksi et ansaitse muuta kuin tulla teurastetuksi kuin lammas rönkällä. Käytävillä kiiri karmea tuskan huuto joka kylmäsi selkäpiitä. Muutamassa minuutissa kaikki oli ohi. Virkailijat palasivat kellarista, moni pyyhki vielä suupieliään veren juonnin jäljiltä, huomenna se voisit olla SINÄ.


   • apin8

    Tarkoitit varmaan makotikkua , siis sitä ukkoa . Uljaat ja hintavat ovat autot tämän kummitustalon edessä . Eipä meinaa löytyä tilaa 500 euron rotiskolle . Liekö rötiskö naamioitu tukkutallettajien ja suursijoittajien toimipisteeksi . Kuuluu osa tukkutallettajista lähtevän jälleen talveksi verorahoilla Afrikkaan etätöihin . Olisivat ottaneet minut mukaan , että olisin saanut peseytyä ensimmäisen kerran kolmeen ja puoleen vuoteen Intian valtameressä .


   • keksi muuta Apin8
    apin8 kirjoitti:

    Tarkoitit varmaan makotikkua , siis sitä ukkoa . Uljaat ja hintavat ovat autot tämän kummitustalon edessä . Eipä meinaa löytyä tilaa 500 euron rotiskolle . Liekö rötiskö naamioitu tukkutallettajien ja suursijoittajien toimipisteeksi . Kuuluu osa tukkutallettajista lähtevän jälleen talveksi verorahoilla Afrikkaan etätöihin . Olisivat ottaneet minut mukaan , että olisin saanut peseytyä ensimmäisen kerran kolmeen ja puoleen vuoteen Intian valtameressä .

    Ei Intian Valtameressä peseytyä voi. Se on liian suolainen. Ja muuten Afrikassa on vesi vähissä.


   • Kiinosta

    Siis mikä niistä?


  • HomerW

   Keskellä Kemiä korkea valkea tornitalo. Siellä kummitukset haahuilevat käytävillä ja toimistohuoneissa kuitenkaan tekemättä mitään. Suht vaarattomia ilmestyksiä.

  • MAMU -77

   miten kemiin pääsee ?

  • tosimias

   Käy keroputaalla latautumassa pari kk nii näät varmasti kummituksia... kokemusta on...

  • Huhuu :)

   No, jos oikeesti joku haluaa tietää niistä kummitustaloista, ei nuo vastaukset ihan asiallisia oo :)

   Tietääkseni kummituksia ei ole olemassa, mutta jos jonkun tosi aavemaisen paikan halut nähhä, niin Opettajien maja Rytikarin perällä on tosi pelottava ilmestys. Sillä samalla tiellä on autiotalo, jota kaveri kutsui Amityvillen taloksi, muistuttaa ilmeisesti esikuvaansa. Muistaakseni sinne mennään Hepolahden koulun kohdalta hiekkatietä Maksniemen suuntaan.

   • aavebongari

    Opettajien maja on viety pois ja se autiotalo purettu. Rytikarin koululla kai kummittelee. Sehän oli muinoin myös sotasairaala - kai?!?


   • Pöhinää
    aavebongari kirjoitti:

    Opettajien maja on viety pois ja se autiotalo purettu. Rytikarin koululla kai kummittelee. Sehän oli muinoin myös sotasairaala - kai?!?

    Lukio sotilassairaalana ollut.?


  • niinaaaa

   Suosittelisin itse käymään Keminmaan vanhalla kirkolla, Itse olen siellä käynyt jokunen vuosi sitten ja kokenut yliluonnollista. Kuten moni tietääkin siellähän on ollut saksalaisia sotilaita joten sodan jälkeen varmaan jääneet sinne kummittelemaan. Itse ihmettelin henk.kohtaisesti mustaa/tummaa hahmoa ikkunassa, kirkon takana, Myös portit toimivat oman mielensä mukaan, joillekkin ovat lukossa ja joillekkin aukinaiset, näin kävi itselleni. Myös kirkon tunnelma on pelottava ja uskon siellä olevan jotain henkimaailmaa ja omista kokemuksista tiedän! Myös alhaalla joki varressa voi olla jotakin, sillä en itse kerinnyt nähdä mitä kaverini siellä oikein näki enkä uskaltanut edes taakseni katsoa kun poistuimme paikalta. Myös autossa istuessa näkyi tummia varjoja ja nämä eivät johtuneet valoista tai ohi ajavista autoista koska niitä ei ollut.

   • Huuhaa 999

    Joo joskus 90-luvulla ajettiin autolla keminmaassa kirkon kohdalla, niin tien toisella puolella oli ihmeellisen näköisiä valkoisia hahmoja,pysähdyttiin ja mentiin kattomaan hahmot oli poistuneet jälkiä jättämättä vaikka oli talvi ja lunta paljon.
    Kaverin kanssa katottiin toisia,alkoi vähän ihmetyttää mitä ne oli.


  • rgujhurhgo

   minuakin kiinnostaa nämä kemin alueen kummitustalot ihan yleisesti :) kertokaahan ihmiset niitä kokemuksia, niitä on mukava lukea ja ehkäpä myös käydä jos sitä enää uskaltaa :D

   • rgujhurhgolle

    Uskallatko tarttua Kemin kirjaston aulassa olevan kummituksen kylmään käteen?


   • Minna uskalsi
    rgujhurhgolle kirjoitti:

    Uskallatko tarttua Kemin kirjaston aulassa olevan kummituksen kylmään käteen?

    iiiiiiiiiiiikk


  • Hahhahhaaa

   Kuulemma jossain päin Lautsikkaa ollut jo kymmeniä vuosia?

  • Entinen kemiläinen

   Jos haluat kummituksia niin oletko kuullut Elijärven legendasta?

   Saksalaisten vetäytyessä poltettiin bussilastillinen viattomia tien laitaan. Syksyllä täydenkuun aikaan keskiyön jälkeen voit autolla ajaessa nähdä nuoren tytön keskellä tietä. Jos pysähdyt, tyttö tulee kohti. Jos ajat ohi, tyttö on takapenkilläsi muttei ole vaaraksi, istuu vain. Ja tämä siis soratiellä, tarkempaa paikkaa en osaa sanoa ku ei ole pokka riittäny testaan jutun aitoutta.

   • BigCityLights

    Samanlainen juttu on Rovaniemelle johtavalla tiellä. Aikoinaan joku oli liftannut tiellä ja hänet oli sitten poiminut kyytiin joku ohi ajaja. Tämä liftari oli kuitenkin surmattu ja nyt hänen hahmonsa voi nähdä joskus siinä sillan läheisyydessä. Tumma hahmo liftaa siinä sillan lähellä ja kun ajat ohi, nii tämä hahmo saattaa ilmestyä takapenkille pysähdyit taikka et.


   • Voisentoki

    Pääsikös Elijärvelle sota-aikana oikeen bussilla. Hahhah!!!


   • kojootti880

    mahtaako olla sama kun tervolassakin??


   • BetLaham

    Elijärven ja Lentokentän välissä oli suuri natsien keskitysleiri jossa kaasutettiin kymmeniä tuhansia viattomia juutalaisia. Parakkien rauniot näkyy vielä. Purim juhlan aikana voi kuulla tuskanhuudot ja elävänlähteen vesi muuttuu vereksi.


   • Anonyymi
    BetLaham kirjoitti:

    Elijärven ja Lentokentän välissä oli suuri natsien keskitysleiri jossa kaasutettiin kymmeniä tuhansia viattomia juutalaisia. Parakkien rauniot näkyy vielä. Purim juhlan aikana voi kuulla tuskanhuudot ja elävänlähteen vesi muuttuu vereksi.

    Enpä ole ennen kuullut että natseilla olisi ollut keskitysleiri Suomessa. Oliko BetLaham sen päällikkö???😆


  • apin8

   Jaa että kummitustaloja . Hmmmm . Ei ole tarvetta etsiä kummitustaloja Aunuksen - Karjalasta , niitä näyttää olevan lähempänäkin . Oikeita kummitustaloja , pönkillä pystössä , saas nähdä milloin luhistuvat kaunistukset katukuvasta . Kerrottakoon , että keskuspuistokatu 30 : nen henkilöstölle rakennetaan uudet hulppeat tilat , jonka pihalle pääsee rekoilla rahanhakuun . Kuuluu säästötalkoissa alettavan tuomaan baltiasta halvempaa väkijuomaa jakoon janoisille . Saapa nähdä millainen kummitustalo on tulossa . Ketä ovat sitten ne onnekkaat , jotka valitaan kummitustalon vieraaksi .

  • Löbber

   Kuulemma Karihaarassa Tornionkadun varrella olevat vihreät autiotalot ovat kummitusten suosiossa. Tiedä häntä sitten...

  • palvelut vähenee

   Kaupungintalossa kummittelee aika monta haamua, jotka tuhlaavat veronmaksajien rahat.

   • Anonyymi

    No just joo, todista tuo väite oikeaksi.


  • mielenkiinnosta1

   Mua kiinnostais kuulla lisää näitä! Oon joskus kuullu, että keminmaassa ois jossain talo josta molemmat asukkaat jo kuolleet mutta keittiön ikkunaan syttyy kynttilä joka ilta tiettyyn aikaan, vaikkei tarinat totta olekkaan niin silti niitä on kiva kuulla :D

  • apin8

   Mihin olet kadottanut talosi , etkö muista omaisuutesi olinpaikkoja . En ole itse nähnyt seudulla muita kun kummitustaloja , muutamaa poikkeusta lukuunottamatta , mutta eikö näitä pidetäkkin tyhjillään , odottaen parempia asukkaita , jotka eivät näe kummituksia .

  • kjuhh

   Ei ne nyt mielestäni varsinaisia kummitustaloja ole, koska niissä asutaan vakituisesti ja ovat kodikkaita, mutta omakohtaisista kokemuksista voin mainita Kaakamossa Hirsikankaantiellä olevasta talosta sekä Kemissä Hakalankadulla sijaitsevasta rivitalosta, joissa tiedän ja olen kokenutkin "läsnäolon".

  • hgijipipoipoik

   Käykääpäs kurkkaamassa sellaista paikkaa, kuin ylitorvisentie. Koko katu on kuin kauhuleffasta. Aamuusvan aikaan tulee taatusti kylmät väreet kellä vaan. En ole vastaavaa nähnyt missään.

   • Kauno Koodi

    Ainakin näin kesäkuvissa ihan kaunis metsätie?
    https://www.google.com/maps?q=Ylitorvisentie, Kemi, Suomi&hl=fi&ll=65.767924,24.570494&spn=0.010339,0.038152&sll=37.0625,-95.677068&sspn=40.732051,78.134766&oq=ylitorvisentie kemi&hnear=Ylitorvisentie, 94200 Kemi, Suomi&t=m&z=15&layer=c&cbll=65.767857,24.570322&panoid=mGxDU3sFFWIAsXdzhS7bjA&cbp=12,215,,0,0
    Oho, tulipa pitkä osoite? Saa nähä toimiiko?


   • Hermit76
    Kauno Koodi kirjoitti:

    Ainakin näin kesäkuvissa ihan kaunis metsätie?
    https://www.google.com/maps?q=Ylitorvisentie, Kemi, Suomi&hl=fi&ll=65.767924,24.570494&spn=0.010339,0.038152&sll=37.0625,-95.677068&sspn=40.732051,78.134766&oq=ylitorvisentie kemi&hnear=Ylitorvisentie, 94200 Kemi, Suomi&t=m&z=15&layer=c&cbll=65.767857,24.570322&panoid=mGxDU3sFFWIAsXdzhS7bjA&cbp=12,215,,0,0
    Oho, tulipa pitkä osoite? Saa nähä toimiiko?

    Ei ole enää noin asutun näkönen, kaikki ton tien varressa olevat talot on autioituneet todellakin maisema on kuin kauhuleffasta varsinkin syksyiseen hämärän aikaan.


  • kjhkjhjkhj

   kukkii se potukn kesällä:) tuossa ei näy edes kaikk talot jostain syystä. on kyllä luonnossa ihan eri näkönen tuo paikka. Salaman iskeneitä puita ja pelkkiä autiotaloja, joista kaikk asukkaat ovat käsittääkseni jo kaikenlisäks kuolleet. yks tuttu asui ennen tuolla.

  • PienA

   Asuin vielä vuosi sitten Keskuspuistokadulla kerrostalossa. Siellä kummitteli. Kaapinovi naksui itekseen kiinni ja auki. Ja oli usein sellanen.. "olo" , että joku on täällä. Ihan hyvä siellä oli kuitenkin asua. :)

   • haamujengi

    Paattion kartanon kummitus lienee useille tuttu? Liekko enää hengissä?

    Ylempänä mainitusta Elijärven kummituksesta ei havaintoja, vaikka siellä aikoinaan tuli kuljettua ja usein pimeän aikaankin.

    Tuo Ylitorvisentie oli kyllä jo 80-luvulla vähän ku kauhuleffasta, muistan ku joskus nuorena siellä joutu kulkemaan.


   • hu i
    haamujengi kirjoitti:

    Paattion kartanon kummitus lienee useille tuttu? Liekko enää hengissä?

    Ylempänä mainitusta Elijärven kummituksesta ei havaintoja, vaikka siellä aikoinaan tuli kuljettua ja usein pimeän aikaankin.

    Tuo Ylitorvisentie oli kyllä jo 80-luvulla vähän ku kauhuleffasta, muistan ku joskus nuorena siellä joutu kulkemaan.

    Mitä kummitukselle tapahtuu, jos sen talo hävitetään?


   • HaamuiIija
    hu i kirjoitti:

    Mitä kummitukselle tapahtuu, jos sen talo hävitetään?

    Ei tapahdu sen kummoisempaa kuin ihmisille ylensäkään.
    Muuttaa uuteen asuntoon. :-)


   • ajattelin vaan
    HaamuiIija kirjoitti:

    Ei tapahdu sen kummoisempaa kuin ihmisille ylensäkään.
    Muuttaa uuteen asuntoon. :-)

    Meidän peltikatolla kolisee ja paukkuu juuri niin että ihan pelottaa.


   • 6 kumm
    HaamuiIija kirjoitti:

    Ei tapahdu sen kummoisempaa kuin ihmisille ylensäkään.
    Muuttaa uuteen asuntoon. :-)

    Voi aiheuttaa isonkin trauman kummitus paralle kun joutuu pakosta muuttamaan. Ja entä jos uudessa paikassa on jo kummitus.


   • Rakentaja Kemi
    ajattelin vaan kirjoitti:

    Meidän peltikatolla kolisee ja paukkuu juuri niin että ihan pelottaa.

    Pelti elää tosipaljon lämmön vaihtelusta erityisesti tumma pelti. Supistuu kylmänä ja auringon paahteessa lämpö voi nousta jopa 80 asteeseen ja pelti kupruilee ja ääntelee. Tosin voihan se olla kummituski tanssimassa tiputanssia.


   • kojootti880
    HaamuiIija kirjoitti:

    Ei tapahdu sen kummoisempaa kuin ihmisille ylensäkään.
    Muuttaa uuteen asuntoon. :-)

    Ei tapahdu sen kummoisempaa kuin ihmisille ylensäkään.
    Muuttaa uuteen asuntoon. :-)

    tiedät tämän siksi että...?


   • enTiedäVarmasti
    kojootti880 kirjoitti:

    Ei tapahdu sen kummoisempaa kuin ihmisille ylensäkään.
    Muuttaa uuteen asuntoon. :-)

    tiedät tämän siksi että...?

    löytyisköhän Harry Potterista vastaus tuohon.


  • 10+15

   Kummitteleekohan Länskässä?

   • kokkareet jyrää

    Kohtahan siellä ei ole ku kummitukset jäljellä, jos tämä meno jatkuu.


  • Rytikarin koulu

   Eihän tuota rytikarin opettajientaloa ole poi viety!itse asun täällä päin ja siinä se vielä on:koulu,opettajientalo,liikuntahalli,huussi ja jonkinlainen varasto.olen yrittäny ovia mutta lukossa ovat ja omistajat ovat opettajien talon ovan yläpuolelle asettaneet valvontakameran…huomasin olympialaisten aikaan kun koulun ikkunaan oli suomenlippu ilmestynyt?nyt sitä ei enää näy....vähän kyllä mietin että miksi koulu hylättiin ja kaikki tavarat on jätetty sinne?:00 jos joku tietää jotain niin ois kiva kuulla:)ja järpissä kun kävelee metsässä löytyy siel pienitalo varastoineen ja koirankoppeineen kaikkitavarat paikallaan.ovet auki mutta en ole uskaltanut mennä://se on keskellä ei mitään niin en osaa sanoa miten sinne pääsee....

   • Rakentaja kemi

    Kyse lienee entisesta opettajaliiton majasta joka on paavonkarista karsikon nokallepäin menevän tien varressa kohdalla missä on aukea alue ja laavu. maja on purettu ja tuskimpa kummitelee tai koskaan on edes kummitellu.

    Ylipäätänsä nämä kummitustalojutut on ennemmin Hollywoodin aikaansaamia mielikuvia kummitustaloista "amitywille" yms. Miettikääs asiaa siltä kantilta että talon on rakentanut ihan normaali kirvesmies tai hartiapankkirakentaja mahdollisesti perheenisä. Ei mikään kummajainen mörkö tai muu mörökölli. Talossa on eletty normaali elämää iloineen suruineen pyhää ja arkea. Talot vanhenee jä käyttämättömänä huoltamatta ja näinollen alkaa muistuttamaan sitä elokuvien kummitustaloa.
    Wanhan rakennuksen äänimaailmasta voisin mainita sen että kummitukset asustelee yleensä puutaloissa. Puu rakennusmateriaalina on loppujenlopuksi haastava elävänä materiaalina esim runkolankku 2X4 vääntyy kuivuessaan rupellille jo lautatarhalla. Puu pyrkii aina ympäröivään (ilman) kosteuteen joten kaksiviikkoa sadetta puutavara turpoaa seinässä aikalailla kuivuessaan taas kutistuu takaisin ja näin ollen aiheuttaa narinaa naksahduksia hankautuessaan toisiaan vasten ja naulojen antaessa periksi. Tämä paketti kun vielä jäätyy saattaa paukaukset olla tosi voimakkaita jäätyneen puun halkeillessa.

    Lisäksi kummitustalot on vetoisia johtunee muhatäytteiden painumisesta tulee niitä viileitä tuulahduksia tunkkaisten tuoksujen kera kyse ei ole kalmanhajusta vaan rakenteissa olevasta homeitiöistä puu on "kompostoitunu" ja homeessa. Lisäksi kivitalot "hohkaa" kylmää jos eristeissä on puutetta eli tuntuu tuulahduksina


    Ovien aukeamiset ym. Tornio oivallinen kummitustalotonttien tyyssia Onhan siellä routivaa savea jokapaikka täys ja 1900 luvun talot ei ole paalutettu ainakaan niin kuten nykytalot joten liikkuminen jäätymisen vuoksi voi olla aikas monta senttiä ja kun talon yksi nurkka nousee tai rossilattian kantava palkki elää jäätymisen tai sulaamisen vuoksi alkaa ovet aukeileen ja jumimaan nurkat jytiseen katot nariseeen jne jne.

    Tämä on korjausrakentajan oma näkemys kummitustaloista Ja jos kummituksia olis olemassa keminkin asukasluku olis satojatuhansia))


  • Ghostis

   Voi teitä, langenneita enkeleitä saisi tulla tueksenne...

   • kolikolihuuuuu

    "Ovien aukeamiset ym. Tornio oivallinen kummitustalotonttien tyyssia Onhan siellä routivaa savea jokapaikka täys ja 1900 luvun talot ei ole paalutettu ainakaan nii"

    Meillä kummitus sulki yhden oven niin jumiin etti lukkoseppäkään saanut auki sitä. Muutettava oli semmoisesta paikasta vaarana jäädä suljetun oven taakse itsekin muuttua kummitukseksi.


   • Rakentaja Kemi
    kolikolihuuuuu kirjoitti:

    "Ovien aukeamiset ym. Tornio oivallinen kummitustalotonttien tyyssia Onhan siellä routivaa savea jokapaikka täys ja 1900 luvun talot ei ole paalutettu ainakaan nii"

    Meillä kummitus sulki yhden oven niin jumiin etti lukkoseppäkään saanut auki sitä. Muutettava oli semmoisesta paikasta vaarana jäädä suljetun oven taakse itsekin muuttua kummitukseksi.

    Kait tutkitte mitä se kummitus sille lukolle oli tehny. Kaverin volvossa se tyhjensi akun ja ovet ei auennu. Välioven lukkorungossa on pari metallivipua pari jousta vc oven lukossa lisäksi lukitusmekanismi. Avainpesä taas täynnä haittalevyjä. Nämäkään ei ikuisuuksia kestä. Mutta en ihan heti kummituksen piikkiin tätäkään kolttosta laittais. (en tosin varmakaan ole ;))


   • kolikolihuuuuu
    Rakentaja Kemi kirjoitti:

    Kait tutkitte mitä se kummitus sille lukolle oli tehny. Kaverin volvossa se tyhjensi akun ja ovet ei auennu. Välioven lukkorungossa on pari metallivipua pari jousta vc oven lukossa lisäksi lukitusmekanismi. Avainpesä taas täynnä haittalevyjä. Nämäkään ei ikuisuuksia kestä. Mutta en ihan heti kummituksen piikkiin tätäkään kolttosta laittais. (en tosin varmakaan ole ;))

    Oli talvi ja parvekkeen ovi, tarpeeton. Jäi uuden asukkaan huoleksi.
    Ennen toimi sitten ei vaikkei kukaan ollut välillä somplannut. Selittämätön mysteerilukkiutuminen siis.
    Onneks ei oltu ulkopuolella.


   • Orleansin neitsyt
    kolikolihuuuuu kirjoitti:

    Oli talvi ja parvekkeen ovi, tarpeeton. Jäi uuden asukkaan huoleksi.
    Ennen toimi sitten ei vaikkei kukaan ollut välillä somplannut. Selittämätön mysteerilukkiutuminen siis.
    Onneks ei oltu ulkopuolella.

    Kyllä mieleni pahotin kun olin totuttuun tapaani asettunut talviunille, (eihän tässä kummallisessa ilmastossa talvella muutakaan voi tehdä). Ovi lukkoon ja nukkumaan. Ja sitten joku ääliö rupeaa kiskomaan ovea. Oli työ ja tekeminen että sain estetyksi.


   • Missämissämissä
    Orleansin neitsyt kirjoitti:

    Kyllä mieleni pahotin kun olin totuttuun tapaani asettunut talviunille, (eihän tässä kummallisessa ilmastossa talvella muutakaan voi tehdä). Ovi lukkoon ja nukkumaan. Ja sitten joku ääliö rupeaa kiskomaan ovea. Oli työ ja tekeminen että sain estetyksi.

    Ai sittenhän Kemissä on oikein pyhiinvaelluskohde? Missä oletksit?


   • Orleansin neitsyt
    Missämissämissä kirjoitti:

    Ai sittenhän Kemissä on oikein pyhiinvaelluskohde? Missä oletksit?

    Ymmärrätte. että minulla kesti aika kauan ennen kuin opin talossa käytettävää kieltä, aluksi en tiennyt ollenkaan missä olin. Mutta sitten talon ovessa olevasta reiästä alkoi tipahdella papereita. Jos pystyin katsomaan niitä ennen kuin koirat ne repivät niin huomasin, että useimmiten niissä luki Valtakatu ja joitain numeroita. Hämäävää on että numerot vaihtelivat, ja joskus luki kokonaan eri katukin. Ehkä te ymmärrätte paremmin asian, minulle vähän epäselvää. Luulen kumminkin, että noilla sanoilla ja numeroilla on jotain tekemistä paikan kanssa jossa olen.


   • Orleansin neitsyelle
    Orleansin neitsyt kirjoitti:

    Ymmärrätte. että minulla kesti aika kauan ennen kuin opin talossa käytettävää kieltä, aluksi en tiennyt ollenkaan missä olin. Mutta sitten talon ovessa olevasta reiästä alkoi tipahdella papereita. Jos pystyin katsomaan niitä ennen kuin koirat ne repivät niin huomasin, että useimmiten niissä luki Valtakatu ja joitain numeroita. Hämäävää on että numerot vaihtelivat, ja joskus luki kokonaan eri katukin. Ehkä te ymmärrätte paremmin asian, minulle vähän epäselvää. Luulen kumminkin, että noilla sanoilla ja numeroilla on jotain tekemistä paikan kanssa jossa olen.

    Että oletko niitä jotka usein ovat sairaalassa, luulevat olevansa kuningas Kustaa taikka prinsessa Margaret taikka fysiikan nobel-ehdokas taikka vaikka neitsytkin?
    Kun tämä Orlenasin neitsyt on ihan muualta.


   • Anonyymi
    kolikolihuuuuu kirjoitti:

    "Ovien aukeamiset ym. Tornio oivallinen kummitustalotonttien tyyssia Onhan siellä routivaa savea jokapaikka täys ja 1900 luvun talot ei ole paalutettu ainakaan nii"

    Meillä kummitus sulki yhden oven niin jumiin etti lukkoseppäkään saanut auki sitä. Muutettava oli semmoisesta paikasta vaarana jäädä suljetun oven taakse itsekin muuttua kummitukseksi.

    Meillä yksi kummitus jäi vessaan lukkojen taa, kun lukko meni rikki. Ovi oli avattava ulkopuolelta, eikä ovessa ole lukkoa sen koommin ollut. ...😂


  • KlMARA

   Ouluntiellä tyhjä autiotalo jossa humalaiset kummajaiset öisin lystiä pitävät. Tosin alkaneet häiriköimää kun joku paaritiskin heiltä varastanu?

   • Ahmed Khaheli

    Paaritiski varastettu? Eipä ole koko talosta muuta jäljellä kuin julkisivu, ravintolan takaseinät purettu kokonaan.
    Veikkaanpa, että katto romahtaa lumimassan painosta talven aikana?
    Pitäis kaupungin puuttua moisen rötiskön olemassa oloon, pikkulapset käy siellä leikkimässä ja on suuri vaara että jäisivät sortuvan talon alle.


   • Kauno Koodi
    Ahmed Khaheli kirjoitti:

    Paaritiski varastettu? Eipä ole koko talosta muuta jäljellä kuin julkisivu, ravintolan takaseinät purettu kokonaan.
    Veikkaanpa, että katto romahtaa lumimassan painosta talven aikana?
    Pitäis kaupungin puuttua moisen rötiskön olemassa oloon, pikkulapset käy siellä leikkimässä ja on suuri vaara että jäisivät sortuvan talon alle.

    No tosiaankin, ei ole ku ulkokuoret jälellä. Varmaan romahtaa lumien tultua.
    Pitänee käydä kuvaamassa, kun vielä pystyssä.


  • kummia ääniä

   hepolassa oleva kirkko

   • Orleansin neitsyt

    Kyllä minä olen muualta oleva neitsyt. Minut poltettiin roviossa. Levisin tuhkana tuuleen ja tänne tuuli kaiken minusta toi ja täällä pyöritti minua kunnesjäin tänne loukkoon.


   • viileetä
    Orleansin neitsyt kirjoitti:

    Kyllä minä olen muualta oleva neitsyt. Minut poltettiin roviossa. Levisin tuhkana tuuleen ja tänne tuuli kaiken minusta toi ja täällä pyöritti minua kunnesjäin tänne loukkoon.

    Pitikin sattua. Seuraavaa tuulta saa täällä kyllä odotella.


   • kärsivällisyyyttä
    viileetä kirjoitti:

    Pitikin sattua. Seuraavaa tuulta saa täällä kyllä odotella.

    Kemissä on juuri ongelmana tuule melkein kokonaan puuttuminen.


  • Aapeli.

   "Onko niitä täällä Kemin alueella ps"
   Kumituksia ei oo olemassa. Syökää pizzaa, läskipersseitten herkkua.

   • on niiiiitä

    Mustiin verhotut pimeät haamut alkavat paljastua, valkoista taustaa vasten. Elleivät vaihda valkoiseen talvipiiloasuun.


  • 183939

   Takajärvellä alaojan yli ku mennään kääntyy noin 1 km pituinen yksityitie sen päässä talo jonka alueella noin 10 rakennusta kaikissa erilainen tunne muta talon makuu huoneessa voit tuntea hengityksen niskassasi ei voi olla tuuli kun ikkunat naulattu kiinni muissa rakennuksissa taas voi tuntea jonkun läsnäolon.

   Talon entinen omistaja huhun mukaan hirtti itsensä portaisiin.
   Itse olen käynyt siellä kaksi kertaa ihan vain siellä tulevan tunteen takia :)

   • Anonyymi

    Mikä paikan nimi on


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä paikan nimi on

    Kaivola


  • Tulitikut_mukaan

   Ouluntie 71a. Siellä juoppovainaat hoilaavat kaiket yöt.

  • önönö

   murhaniemi vai nokkako se olikaan, mutta kuitenkin tuulimyllujen (ajos) luonna on se parkkipaikka, siitä kääntyy tie vasemmalla ja siellä kuulemma kummittelee..murhattu 1-2 henkilöä..ja selkäsaaren aallon murtajalla murhattu kirveellä yksi mies, joka kuulemma vaeltaa siellä.

   • Kpskl

    Murhalahti se on:)


  • neuvo_kummituksille

   Älkää kummitukset suotta muuttako etelärantakatu 2:een. Talo ihan pian puretaan, seuraa ikävää ryskettä.

  • Anonyymi

   Oltiin kavereitten kanssa tutkimassa rytikarin hylättyä Koulua. mentiin yksi kerros ylös ja liikuntasalissa kuului pamaus ja lähdettiin pois koulusta. Ja tässä toine TOSITAPAHTUMA! Kun tultiin rytikarin hylätystä koulusta niin mentiin koulun viereisen hylätyntalon pihalle niin huomasin että ikkunaan nojaava vaneri heilahti sanoin muille muttei ne uskonut. Käytiin talon ovella ja yksi huudahti "tulkaa katsomaan tuo vaneri heiluu" minä ja muut kaverit mentiin katsomaan niin vaneri kaatui noin puolen minuutin päästä vaneri nousi yksi meistä huudahti "jos olet kummitus niin nosta vaneri ylös" niin vaneri nousi toinen huudahti "laske vaneri jos haluat meidän jäävän" hetken päästä vaneri laskeutui ja kysyttiin pari muutakin kysymystä ja olin lähdössä kaverin kanssa kotiin ja kolme muuta jäi vielä kysymään kysymyksiä toisen kaverin puhelin soi odotin kun hän puhui. Puhelun jälkeen kolme muuta kaveria tuli meidän luokse ja sanoi kummitukselle "liikuta sun sormella vaneeria jos olet siellä valkoisen hahmon sormi näkyi ikkunasta ja vähän naamaa lähdettiin kaikki kotiin LOPPU.

  • Anonyymi

   Missä kemissä olisi hyviä autiotaloja

  • Anonyymi

   paikallisen legendan mukaan jos ajaa hepolan koulun vierestä kello 3 aamuyöllä, daniel niminen poika ilmestyy takapenkillesi juomaan megistä ja hihittielemää. jos ei anna hänelle möföä hän ottaa autosi hallinnan ja ajaa sen ojaan ja tappaa sun perheen.

  • Anonyymi

   Voisko tänne pääkaupunkiseudulle roudata niitä ja että pääsisi testaamaan?

  • Anonyymi

   vähäruona ojan lähistöllä sijqitsee hylätty maatila. omistajan kerrotaan hirttäytyneen navettaan. tilalla paljon rakennuksia ja palaneita talojakin. todella kuumottava mesta, tarkkaa sijaintia en paljasta jottei paikkaa rikottaisi täysin...

  • Anonyymi

   Mutta oisi kiva käydä katsomassa mitä siellä on

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies , mikä olet horoskoopiltasi

   Ja tiedätkö mikä on kaipaamasi naisen horoskooppi?
   Ikävä
   139
   2033
  2. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1536
  3. Voisitko mies kertoa

   Mitä haluat minusta?😊
   Ikävä
   79
   1246
  4. Tätä on odotettu! Aki Huhtanen ja Äijä-koira palaavat TV:seen - Eränkävijät starttaa uusin jaksoin!

   Eränkävijät palaa televisioon ja vuorossa on jo kahdeksas tuotantokausi. Tällä kaudella mukana ovat myös Aki Huhtanen ja
   Luonto ja retkeily
   18
   1160
  5. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   41
   1149
  6. Mitä sulle nainen kuuluu

   Ikävöitkö ikinä mua kuten mä sua ? Haluisin aidosti sut enkä unoha sua varmaan ikinä vaik kui yritän typerä oon
   Ikävä
   29
   950
  7. Koyhäksi on mennyt meno Viron Tallinnassa

   Kun tarjoilu Casinolla on vesilasi ja sitäkään ei saa.. Stefan Therman Viro/Seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   944
  8. Rakkaani , intohimoinen rakastelu olisi sitä mitä

   Me nyt tarvitsisimme. Tiedän että sinäkin tunnet sen. naiselta miehelle kuumalle .
   Ikävä
   49
   903
  9. En toivo sulle mitään pahaa

   En tällä sivulla enkä muuallakaan ja jos muuta kuvittelet niin harmi koska usein miettinyt sua ja miten sulla menee Toi
   Ikävä
   39
   853
  10. Kuinka kovaa sua pitää rakastaa

   että riittää. Pitääkö taivaan räjähtää ja maan järistä vai koska tyydyt? Mulla kohta sydän halkeaa rakkaudesta, mutta ei
   Ikävä
   46
   843
  Aihe