käsistään kätevä mies

plikka*

En sano, että pitäisi, mutta tarvisin käsistään kätevän miehen joka osaisi vaikkapa kaataa puun oikeaan suuntaan, pilkkoa ja pinota sen mun kanssa ja vielä ihailla, että tulipas hieno pino :D. Korjata kaikenlaista rikki menevää asiaa, vaikka ruohonleikkurin, joka ymmärtää heti puolesta silmäyksestä että jaa, ai TUO tiiviste vuotaa tai että tuo ruuvi nyt on löysällä.. Olis ihana sellainen käsiään käyttelevä mies, jolla ei menis heti sormi suuhun jonkun ongelman vuoksi. Ihanteellista olis, kun se osais vielä jutella mukavia siinä työn touhussa ja aina välillä pidettäis kunnon kaffetauko tai lämmitettäisiin sauna ja tuumattais. Harmi, kun maalaistyttönä on tottunut siihen, että miehiltä käyttää kätevästi yksi jos toinenkin asia. Kaupunkilaisena on vaikeampi löytää sellaista ihmistä, joka tuntuisi tällä tavoin hyvältä tapaukselta.

Apua, tuohan alkaa näyttää siltä, että mä tarvisinkin omakotitalon talonmiehellä.

16

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalais likka

      Samanlainen hakusessa. Ei mitään kaupunkilaista toopea joka ei osaa edes lamppua vaihtaa..
      Vastapalvelukseksi itse osaan sen kodinhoidollisen puolen, joten ei voida vedota siihen että miks miehen pitää osata sitä ja tätä, mutta eukko vaan kattoo vierestä. Ei suinkaan. Yhdessä jos tehtäis niin sehän olis aina mukavampi :-)

    • Sir Von Baughen

      Nii,kyllä se on vähän vanha käsite "miesten ja naisten työt".
      Ja ongelmana on tänäpäivänä monissa autoissa/koneissa se kun ne on peitetty
      paksuilla suojilla jotka on jollain erikoisavaimella ruuvattu kiinni tai muuten estetty pääsy.Sillon ei auta kuin viedä korjattavaksi.
      mm.mulla on auton aukkin suojattu siten että sinne ei pääse käsiksi.

      Ja kyllähän se toopekin oppii tekemään jos on vaan halukas.Itse en esimerkiksi tiedä mitään talon rakentamisesta mutta joku päivä on haavena toteuttaa sekin.

    • Nuo on helppoja asioita ite oon tehnyt niitä kauan. Mutta tiettyjä vaativampia asioita saa kyllä katella erikoisliikkeestä, joihin tarvitaan kalliita työkaluja. Tietty vois ne ittekin tehdä jos ois sellaiset laitteet.

      Mutta veikkaan että aika moni muu asia kyllä heittää mun kohdalla, vaikka tuon täyttäisinkin.

    • ikisinkku35

      Mä olen huonekalupuuseppä ammatiltani. Olen myös tehnyt raksahommia 15 vuotta. isoja ja pieniä remontteja. Osaan korjata rikkinäiset huonekalut ja rakentaa uusia jos tarve vaatii. Remontit onnistuu meikältä ja talon maalaus hommat onnistuu hyvin meikältä.Olen entisöinyt huonekaluja ja vanhoja talojakin. Täältä joku nainen sais hyvä miehen koska olen myös mukava ja kiltti luonteeltani. En juopottele enkä pahemmin käy baareissa. Olen siis sinkku.

    • Tekijämies 2

      Juu, Suomi on täynnä näitä tee-se-itse-miesten kyhäämiä putki-että sähköviritelmiä....ja nykyautoa ei korjaa kuin kirurgi jos se pysähtyy-hyvä jos renkaan saat vaihdettua itse...(tunkki kun ei kuulu enää kovinkaan monen auton varusteisiin...)

      Entisenä maalaispoikana, ja nykyisenä kaupunkilaisena aviomiehenä olen sen verran viisastunut, että mulla piisaa rahaa maksaa ammattilaiselle parin tunnin työstä, kuin että itte viikon väännän jotain v***n murikkaa paikasta A paikkaan B.

      Ja jos vaimoa huvittaa pilkkoa puita, niin kirves ja "tampa" löytyy takapihalta. Minä juon sillä välin ne kahvit.

    • Sir Von Baughen

      jooo,se on totta,vähän turhan paljonkin noita tee-se-itse-miesten putki-ja sähkötöitä.Porukka tekee hommia ja sitten kun sattuu vesivahinko niin siinähän sitten myönnät tehneesi.Ja vakuutusyhtiö tarjoaa pulla-kahvit kun ei tarvinnut maksaa kymmeniätuhansien korvauksia.

      Sitten noi sähkö hommat on vielä vaarallisempia,jos tekee kuten vanhempani asunnnossa oli tehty niin sitä voi lähteä henki.Siellä oli nimittäin kytketty pistrorasia siten että maan paikalla oli vaihe.Siitä sitten sähköä vaan koneeseen ja ottamaan kipinää kynsille.

    • OskuA

      Naisten- ja miesten työt, no niin.
      Itse puutöitä harrastavana, leipurin töitä tehneenä ei paljo sukupuolten työt erotu.
      Talikkoa innolla, moottorisahaa "taidolla", kaulinta taidolla käyttäen, ei mies tämä kalpane. Öljystä joskus kädet likaantuu, mutta mitä sitten, ei ne pilalle mene.
      Sähköön en puutu, siihen on kaveripiirissä ammattilaiset.
      En kaikkea osaa, taidot on rajalliset.
      Mistä puoliso, kun ei ole täydellinen, mutta jonkin verran kouluja käynyt?

    • ikisinkku35

      Vesi ja sähkötyöt jätän jollekkin kenellä on koulutus, koska niihin töihin mulla ei ole koulutusta. Kaikki raksahommat teen itse. Kyllä mä siltin lamput vaihdan itse ja sen sellaset hommat mis ei tarvii koulutusta.

    • amismiehet

      Amiksen käyneiden miesten joukostahan tuollaisia miehiä löytyy

    • Amis111

      Niinpä, koulutetuilla miehillä menee heti sormi suuhun kun jtn pitäisi itse tehdä.

      • Asukki B

        Luoja varjelkoon meitä kouluttamattomien miesten tekeleiltä. Pistäpä nyt putkari tekeen sähkärin hommat, niin avot-katotaan mitä taloyhtiö siitä sanoo...


    • 12+19

      Mulla oli joskus samanlaisia ajatuksia. Olen tottunut siihen, että isä ja veli osaavat "kaikkea". Molemmat on rakentaneet talon tai kaksi, veljeni on oiva moottorisahan käytössä (kaatoi mm. mökiltämme jopa puun jota metsuri ei uskaltanut) ja kaikissa "miesten hommissa" osaava, osaa kyllä laittaa myös hyvää ruokaa. Samoin otin aviomiehekseni aikanaan miehen joka rakensi moottoripyöriä ja oli ammatiltaan putkimies, mekin rakennettiin kaksi taloa yhdessä.

      Itse opin myös vaihtamaan auton renkaat, asentamaan parketit, maalaamaan, tapetoimaan, käyttämään porakonetta ja asentamaan lamput. Sormi ei jää suuhun jos jotain pitää tehdä.

      Nyt, viiskymppisenä uusiosinkkuna, arvostan toki osaajaa mutta yhtä hyvin "muuten mukavaa" miestä ja ennen kaikkea yhteistä aikaa ja yhdessä tekemistä. Voin maksaa ammattimiehelle hommista ja sillä välin nauttia sen oman miehen kanssa yhteisestä ajasta. Haluan että meidän ajatukset menee mahdollisimman hyvin yksiin, nautitaan toistemme seurasta ja nauretaan yhdessä joka päivä.

    • ikisinkku35

      Mä osaan kaikenlaista enkä ime peukaloo kun pitää rempata jotain. On se ihme kun ei kelpaa kätevä mies.

    • joka paikan höylä

      minulle ne soittavat jos joku on rikki ja kyllä sitä on aina saanut korjattua vaikka minkälaista vehettä. niin pesukoneesta kännyköihin. syntynyt varmaan vasara toisessa kädessä ja toisessa ruuvimeisseli.

    • pulituurit

      Käsistään kätevät ja muitakin taitoja omaavat taitavat monesti saada sen taitojen siemenen jo perimässä. Tästä sekä kasvuympäristön, kiinnostusten ja kokemusten sopasta ne henkilön ominaisuudet rakentuvat. Joku naulaa paremmin mitä toinen laulaa ja niittää huonommin kuin toinen siittää...

    • Käsistään

      kätevää tarvitaan aina. Umpikaupunkilaisesta lähiökasvatista on vaan kuoriintinut raksainssi raksa-amiksen jälkeen. Teen mieluusti itse myös käsillä ja extrahommia haalimalla päätyön lisäksi, saa mukavasti kahisevaa lompakkoon. LVIS töistä en ymmärrä läheskään niin paljon kuin olisi töiden puolesta tarpeen. Autosta en ymmärrä mitään, kun ei ole ollut paikkaa missä autoa rempata, eikä rahaakaan. Käsitöiden hanskaaminen ei ole enään itsetään selvyys, eikä itsellä olisi ollut mitään asiaa raksalle ilman amista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      384
      2009
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      53
      1710
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      209
      1364
    4. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      84
      1086
    5. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      69
      1005
    6. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      948
    7. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      110
      861
    8. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      48
      832
    9. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      259
      782
    10. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      46
      690
    Aihe