Arttu Wiskarin Tuntematon potilas on sensaatio!

Jantte1

Arttu Wiskarin Tuntematon potilas itkettää kansaa kodeissa,töissä, autoissa jne. Kerrankin biisi, mikä koskettaa karskiakin miestä. Sanat ovat niin osuvat ja koskettavat. Siinä biisissä kaivetaan esiin tämän maan traumoja maailman sodasta ja kerrotaan miten vanha mies kantaa nuoruuden taakkansa hautaan asti, siitä kärsien. Syvintä Suomalaista olemusta! Miten on osanutkin noin taitavan sanoituksen tehdä?

27

2258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuskin sensaatio

      eka säkeistö ja kertsi on tosi hyviä, mutta kertoo tekstin tekijän ammattaitaidottomuudesta, että hieno kerronta hajotetaan sellasen paskaan kuin ne biisin kaks viimeistä säkeistöä on! Tein ihan piruuttaan ne uudelleen. Pitäskö lähettää Wiskarille?

      • Mauri Viherranta

        Taidat nyt puhua ihan paskaa. Sanoitus on todella hyvä verranttuna 98% suomalaisista iskelmistä, ja kertoo että tekijän päässä liikkuu mutakin kuin kieli.
        Taidat vain olla katellinen NOOB


    • ...

      Hmmm...jaa... oon tuon sattunut kuulemaan lukemattomia kertoja radiosta eikä se ainakaan minussa ole kertaakaan aiheuttanut minkäänlaisia reaktioita, enkä ole mitenkään erityisen karski mies. (Nykyaikana en ihmettele vaikka Wiskari itse olisi tuon aloitusviestin kirjoittaja ;) ).

    • ihan kaunis

      biisi, kertsi on hyvä mutta enpä tiedä sanoituksesta muuten........

    • ihanhyväbiisi

      tykkään, mutta Radio Nova "tappaa" biisejä soittamalla niitä kaiket päivät, eli liikaa.

      • Samaaaaaaaaaaaaa

        Kaikista tulee samat uutuus levyt ja soitetaan kokopäivä useasti. Seuraavana päivänä sama kierros uudestaan viikosta viikkoon. Ei tarvi levyjä ostella ja kuunnella,niitä samoja biisejä vielä levyltä.


    • justqw

      aivan paska

    • Hyvät sanat

      Hyvä kappale, joka kertomuksellaan koskettaa monen nykyihmisen elämää. On sodan käyneitä ja sairaita vanhuksia, jotka jo haluaisivat päästä muistoistaan eroon ja pois tästä maailmasta, ja heidän omaisiaan jotka seuraavat vanhusten kamppailua eläen itsekin niissä hetkissä mukana. Niistäkin asioista on hyvä välillä muistuttaa vaikkapa juuri laulun avulla. Ei se elämä kaikilla niin kovin helppoa ole ja nuoremmatkin se ehkä sitten aikanaan tajuavat, kunhan tulevat täyteen ikään.

      • ei hyvää päivää

        .. on tässä ikävuosia kertynyt ihan riittävästi ja kaikkea pahaa ja hyvääkin on tullut koettua mutta ei tuo kappale siitä huolimatta kosketa (ainakaan minua) millään lailla. Kaikki kunnioitus vanhuksille ja sodan käyneille mutta siltikään tämä kappale ei millään lailla nouse normipuuron yläpuolelle, puhumattakaan mistään "sensaatiosta" mistä aloituksessa puhutaan. Kuunnelkaa mieluummin vaikka Evakon laulua jos piikkilankaa haluatte:
        http://www.youtube.com/watch?v=8cEhXlv4qSM


      • keimo5

        Aunuksen radion Elsa ja Kohtalon kukka ovat aikalailla vastaavia stooreja kohtaloista sodanjälkeisestä Suomesta (www.aunuksenradio.fi). Onkohan toinen tasavalta tulossa muotiin kun niin menneitä muistellaan nuorisomusiikissa?


    • Romahti ylöspäin

      "Kunto romahtanut alaspäin". Voi vit-tu mikä ääliö tuollaisen riimin on kirjoittanut.

    • Retkuilija

      Aihe sinänsä on hyvä mutta tuo biisi on täyttä paskaa. Ja laulaa kuin olisi peruna kurkussa.

    • Framus

      Kyseisen henkilön esitykset ovat pahinta moskaa ikinä...
      Suomalainen iskelmämusiikki on todella alamaissa. Känättäviä inisijöitä, jotka saavat sävelen kohdalleen studiohenkilökunnan suosiollisella avustuksella. Antares on musiikin syöpä!. Antaisivat tyttöjen vinkua autotune-laitteiden läpi, akkojen hommaa, ei miesten.
      Tulee ihan ikävä finn-hits aikoja; silloin saivat laulaa ne, jotka osasivat ja biisit olivat hyviä. Kaikki kunnon iskelmätähtemme ovat nousseet pinnalle fin-hitsien myötä.

    • ...

      "Känättäviä inisijöitä, jotka saavat sävelen kohdalleen studiohenkilökunnan suosiollisella avustuksella"
      Nyt kun tuon mainitsit niin tuli mieleen että jotenkin tuon wiskarin potilas- kappaleen laulusoundissa kuuluu semmoinen autotunen "vikinä"... liekö sitten ihan tarkoituksellinen efekti vai onko alkuperäinen laulu niin päin peetä...

    • Roxette fan

      Wiskarille pisteet siitä, että ihan vaatimattomankin oloinen maanläheinen perusjäbä voi nousta tähdeksi, ilman anttituisku-stailauksia ja "tää tehdään radioiden soittolistoja ajatellen"-meininkiä.
      Hieno biisi, eikä ole muuten iskelmää, kuten joku tuossa edellä sanoi! Arttu oli Yöradion vieraana viime yönä, ja teki vaikutuksen tavallisuudellaan. Järkevät sanat Tuntemattomassa potilaassa.
      Ja onnittelut kultalevystä! KYllä kansa tietää!

    • ...

      "Wiskarille pisteet siitä, että ihan vaatimattomankin oloinen maanläheinen perusjäbä voi nousta tähdeksi, ilman anttituisku-stailauksia ja "tää tehdään radioiden soittolistoja ajatellen"-meininkiä."

      Mitäpä luulet, eiköhän se maanläheinen habitus ole sekin ihan tarkkaan harkittu juttu? Että "joo, ei sinusta mitään tyylikuningasta tee niin laitetaan sulle sitten tuommoinen perusmiehen lookki ja katsotaan miten puree yleisöön"..

      • dolce kuppana

        Sunun päähäsi ei näytä mahtuvan se tosiasia, että taviskin voi pärjätä ja voi samalla olla persoonaltaan myös uskottava. Mies on mitä on ja pukeutuu kuten itse haluaa, ei siinä stailaripellejä tarvita luomaan "uskottavuutta". Vähemmän on enemmän, kuten sanotaan.


    • musafani 2011

      Tuntematon potilas ja Erinin Vanha nainen hunningolla ovat vuoden 2011 hittini. Ne parhaat ja läheisimmät.

    • NomoreSuomiPoppia

      En ota kantaa sanoitukseen mutta itse sävelmä on aika mitäänsanomatonta Tusina-Suomi-Poppia eikä laulajakaan taidoillaan häikäise, koko biisi on tuon sanoituksen varassa ja jos siitä ei tykkää ei jää paljoakaan käteen.

      Aivan liian helposti koottu sävelmä, soundi.
      Mutta jokaiselle jotain joku tykkää ja joku ei.

    • HyväBiisi

      Tuntematon potilas on yksi parhaista suomalaisista biiseistä, mitä olen 2000-luvulla kuullut. Siinä on hyvä melodia, yksinkertainen sellainen, sekä sanomaa vaikka muille jakaa. Olen suunnitellut tekeväni tästä biisistä orkesterisovituksen omalle orkalleni. Vaikken usein yksinkertaisesta suomalaisesta musiikista diggaakaan. Omistan sen sitten jo edesmenneille isovanhemmilleni, jos saan sen joskus tehtyä.

    • tarkennusta

      Tuntematon potilas: Säv ja san: A. Wiskari ja J. Rintala
      Wiskarista on luotu laulaja-lauluntekijä -mielikuva, mutta hän ei tee biisejään yksin. Sanoittaja Vexi Salmi sanoitti Irwinin biisit ja vaikutti näin vahvasti hänen julkiseen minäänsä.

    • Anonyymi

      Mielestäni Tuntematon potilas biisin sanoittajat ovat hyvin tuoneet asian esille. Olen aina pitänyt tekstiä nerokkaana. Käsittääkseni Wiskari ei ole biisiä tehnyt vaan Janne rintala ja Olli Saksa. Tosin Wiskari sen hienosti esittää. Kiitos hyvästä biisistä!

      • Anonyymi

        Todella hyvä ja koskettava biisi. Tärkeitä aiheita joista ei puhuta tarpeeksi julkisessa keskustelussa, kuten vanhusten yksinäisyys, mielenterveysongelmat jne. Itse en tätä ole varmaan vielä kertaakaan pystynyt kuivin silmin alusta loppuun kuuntelemaan. Melodia on todella hyvä ja tarpeeksi simppeli, jotta itse tarina pääsee etusijalle.
        Pidän myös erityisesti siitä, että laulussa selkeästi tiedostetaan kuoleman jälkeinen elämä ja jälleennäkemisen mahdollisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hyvä ja koskettava biisi. Tärkeitä aiheita joista ei puhuta tarpeeksi julkisessa keskustelussa, kuten vanhusten yksinäisyys, mielenterveysongelmat jne. Itse en tätä ole varmaan vielä kertaakaan pystynyt kuivin silmin alusta loppuun kuuntelemaan. Melodia on todella hyvä ja tarpeeksi simppeli, jotta itse tarina pääsee etusijalle.
        Pidän myös erityisesti siitä, että laulussa selkeästi tiedostetaan kuoleman jälkeinen elämä ja jälleennäkemisen mahdollisuus.

        Tämä on kummaliinen käsitys että melodian pitää olla simppeli, jotta sanat pääsee etusijalle. Hyvällä melodialla voisi kappale olla paljon parempi!


    • Anonyymi

      Idiootti läski yrittää olla Gösta Sundqvist. Syö paskaa lahjaton paviaani.

    • Anonyymi

      Kammottavaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe