Arttu Wiskarin Tuntematon potilas on sensaatio!

Arttu Wiskarin Tuntematon potilas itkettää kansaa kodeissa,töissä, autoissa jne. Kerrankin biisi, mikä koskettaa karskiakin miestä. Sanat ovat niin osuvat ja koskettavat. Siinä biisissä kaivetaan esiin tämän maan traumoja maailman sodasta ja kerrotaan miten vanha mies kantaa nuoruuden taakkansa hautaan asti, siitä kärsien. Syvintä Suomalaista olemusta! Miten on osanutkin noin taitavan sanoituksen tehdä?
Ilmoita


eka säkeistö ja kertsi on tosi hyviä, mutta kertoo tekstin tekijän ammattaitaidottomuudesta, että hieno kerronta hajotetaan sellasen paskaan kuin ne biisin kaks viimeistä säkeistöä on! Tein ihan piruuttaan ne uudelleen. Pitäskö lähettää Wiskarille?
1 VASTAUS:
Taidat nyt puhua ihan paskaa. Sanoitus on todella hyvä verranttuna 98% suomalaisista iskelmistä, ja kertoo että tekijän päässä liikkuu mutakin kuin kieli.
Taidat vain olla katellinen NOOB
+Lisää kommentti
Hmmm...jaa... oon tuon sattunut kuulemaan lukemattomia kertoja radiosta eikä se ainakaan minussa ole kertaakaan aiheuttanut minkäänlaisia reaktioita, enkä ole mitenkään erityisen karski mies. (Nykyaikana en ihmettele vaikka Wiskari itse olisi tuon aloitusviestin kirjoittaja ;) ).
Ilmoita
biisi, kertsi on hyvä mutta enpä tiedä sanoituksesta muuten........
Ilmoita
tykkään, mutta Radio Nova "tappaa" biisejä soittamalla niitä kaiket päivät, eli liikaa.
1 VASTAUS:
Kaikista tulee samat uutuus levyt ja soitetaan kokopäivä useasti. Seuraavana päivänä sama kierros uudestaan viikosta viikkoon. Ei tarvi levyjä ostella ja kuunnella,niitä samoja biisejä vielä levyltä.
+Lisää kommentti
aivan paska
Ilmoita
Hyvä kappale, joka kertomuksellaan koskettaa monen nykyihmisen elämää. On sodan käyneitä ja sairaita vanhuksia, jotka jo haluaisivat päästä muistoistaan eroon ja pois tästä maailmasta, ja heidän omaisiaan jotka seuraavat vanhusten kamppailua eläen itsekin niissä hetkissä mukana. Niistäkin asioista on hyvä välillä muistuttaa vaikkapa juuri laulun avulla. Ei se elämä kaikilla niin kovin helppoa ole ja nuoremmatkin se ehkä sitten aikanaan tajuavat, kunhan tulevat täyteen ikään.
2 VASTAUSTA:
.. on tässä ikävuosia kertynyt ihan riittävästi ja kaikkea pahaa ja hyvääkin on tullut koettua mutta ei tuo kappale siitä huolimatta kosketa (ainakaan minua) millään lailla. Kaikki kunnioitus vanhuksille ja sodan käyneille mutta siltikään tämä kappale ei millään lailla nouse normipuuron yläpuolelle, puhumattakaan mistään "sensaatiosta" mistä aloituksessa puhutaan. Kuunnelkaa mieluummin vaikka Evakon laulua jos piikkilankaa haluatte:
http://www.youtube.com/watch?v=8cEhXlv4qSM
Aunuksen radion Elsa ja Kohtalon kukka ovat aikalailla vastaavia stooreja kohtaloista sodanjälkeisestä Suomesta (www.aunuksenradio.fi). Onkohan toinen tasavalta tulossa muotiin kun niin menneitä muistellaan nuorisomusiikissa?
+Lisää kommentti
"Kunto romahtanut alaspäin". Voi vit-tu mikä ääliö tuollaisen riimin on kirjoittanut.
Ilmoita
Aihe sinänsä on hyvä mutta tuo biisi on täyttä paskaa. Ja laulaa kuin olisi peruna kurkussa.
Ilmoita
Kyseisen henkilön esitykset ovat pahinta moskaa ikinä...
Suomalainen iskelmämusiikki on todella alamaissa. Känättäviä inisijöitä, jotka saavat sävelen kohdalleen studiohenkilökunnan suosiollisella avustuksella. Antares on musiikin syöpä!. Antaisivat tyttöjen vinkua autotune-laitteiden läpi, akkojen hommaa, ei miesten.
Tulee ihan ikävä finn-hits aikoja; silloin saivat laulaa ne, jotka osasivat ja biisit olivat hyviä. Kaikki kunnon iskelmätähtemme ovat nousseet pinnalle fin-hitsien myötä.
"Känättäviä inisijöitä, jotka saavat sävelen kohdalleen studiohenkilökunnan suosiollisella avustuksella"
Nyt kun tuon mainitsit niin tuli mieleen että jotenkin tuon wiskarin potilas- kappaleen laulusoundissa kuuluu semmoinen autotunen "vikinä"... liekö sitten ihan tarkoituksellinen efekti vai onko alkuperäinen laulu niin päin peetä...
Ilmoita
Wiskarille pisteet siitä, että ihan vaatimattomankin oloinen maanläheinen perusjäbä voi nousta tähdeksi, ilman anttituisku-stailauksia ja "tää tehdään radioiden soittolistoja ajatellen"-meininkiä.
Hieno biisi, eikä ole muuten iskelmää, kuten joku tuossa edellä sanoi! Arttu oli Yöradion vieraana viime yönä, ja teki vaikutuksen tavallisuudellaan. Järkevät sanat Tuntemattomassa potilaassa.
Ja onnittelut kultalevystä! KYllä kansa tietää!
Ilmoita
"Wiskarille pisteet siitä, että ihan vaatimattomankin oloinen maanläheinen perusjäbä voi nousta tähdeksi, ilman anttituisku-stailauksia ja "tää tehdään radioiden soittolistoja ajatellen"-meininkiä."

Mitäpä luulet, eiköhän se maanläheinen habitus ole sekin ihan tarkkaan harkittu juttu? Että "joo, ei sinusta mitään tyylikuningasta tee niin laitetaan sulle sitten tuommoinen perusmiehen lookki ja katsotaan miten puree yleisöön"..
1 VASTAUS:
Sunun päähäsi ei näytä mahtuvan se tosiasia, että taviskin voi pärjätä ja voi samalla olla persoonaltaan myös uskottava. Mies on mitä on ja pukeutuu kuten itse haluaa, ei siinä stailaripellejä tarvita luomaan "uskottavuutta". Vähemmän on enemmän, kuten sanotaan.
+Lisää kommentti
Tuntematon potilas ja Erinin Vanha nainen hunningolla ovat vuoden 2011 hittini. Ne parhaat ja läheisimmät.
Ilmoita
En ota kantaa sanoitukseen mutta itse sävelmä on aika mitäänsanomatonta Tusina-Suomi-Poppia eikä laulajakaan taidoillaan häikäise, koko biisi on tuon sanoituksen varassa ja jos siitä ei tykkää ei jää paljoakaan käteen.

Aivan liian helposti koottu sävelmä, soundi.
Mutta jokaiselle jotain joku tykkää ja joku ei.
Ilmoita
Tuntematon potilas on yksi parhaista suomalaisista biiseistä, mitä olen 2000-luvulla kuullut. Siinä on hyvä melodia, yksinkertainen sellainen, sekä sanomaa vaikka muille jakaa. Olen suunnitellut tekeväni tästä biisistä orkesterisovituksen omalle orkalleni. Vaikken usein yksinkertaisesta suomalaisesta musiikista diggaakaan. Omistan sen sitten jo edesmenneille isovanhemmilleni, jos saan sen joskus tehtyä.
Ilmoita
Tuntematon potilas: Säv ja san: A. Wiskari ja J. Rintala
Wiskarista on luotu laulaja-lauluntekijä -mielikuva, mutta hän ei tee biisejään yksin. Sanoittaja Vexi Salmi sanoitti Irwinin biisit ja vaikutti näin vahvasti hänen julkiseen minäänsä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Arttu Wiskarin Tuntematon potilas on sensaatio!

Arttu Wiskarin Tuntematon potilas itkettää kansaa kodeissa,töissä, autoissa jne. Kerrankin biisi, mikä koskettaa karskiakin miestä. Sanat ovat niin osuvat ja koskettavat. Siinä biisissä kaivetaan esiin tämän maan traumoja maailman sodasta ja kerrotaan miten vanha mies kantaa nuoruuden taakkansa hautaan asti, siitä kärsien. Syvintä Suomalaista olemusta! Miten on osanutkin noin taitavan sanoituksen tehdä?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta