Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Matkustamisen vaikeus

kemuytt

Näin kesällä matkustetaan ja ajetaan autolla pitkiä matkoja. Minua häiritsee todella paljon erityisesti autossa matkustaminen. Siitä on tullut eräänlainen tyyppipaikka jossa ahdistun ja saan hyperventilaatiokohtauksen. Koitan vältellä automatkoja jos se vain on mahdollista eikä matka ole välttämätön. Pelkään myös onnettomuuksia ja sitä että auto suistuu pois tieltä kovassa vauhdissa tai että tulee olo että on päästävä heti ulos autosta jos matkataan porukassa. Todella hankala vaiva ja hävettävää että tulee autoilusta huono-olo. Täytyisi aina ennen matkaa napata bentso. Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia matkustamisesta? Alkaa ihan hikoiluttaa tätä kirjoittaessa.

24

3982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilepas

      hei, minullakin on samankaltainen ongelma. matkustaminen kaikilla tavoilla ahdistaa ja pelottaa, vältän sitä niin paljon kuin voin.

      joku viisas on sanonut, että taltuta pelkosi kohtaamalla pelko. alussa vaikka pienissä erissä. ajoa 1 km ja kotiin takaisin. jonkin ajan kuluttua 2 km, sitten 3 km ja nostat aina ajomatkan pituutta. jos esim 2 km ei sitten enää tuota vaikeuksia, ajele tuota kahta kilometriä vaikka kuukausi-kaksi, silloin positiivinen onnistumisen tunne vahvistuu. sitten harjoittele bentson puolikkaan kanssa ko matka ja lopuksi ilman kun olet siihen valmis.

      tällä menetelmällä olen saanut pelkojani pois, aloittaminen on vaikein vaihe.
      eilen päätin tarttua härkää sarvista kiinni ja ajoharjoiottelut alkavat tänään.

      toivon, että tästä on sinulle apua

    • tiedän tunteen

      ET OLE YKSIN !! Minulla on hiljattain tullut suvussa periytyviä paniikkikohtauksia, ja pelkään aivan kauheasti ensi joulun Thaimaan matkaa! Inhoan muutenki lentokoneita enkä tosiaankaan tiedä mitä siitä tulee! Autosta sentään pääsee pois silloin kun haluaa, mutta lentokone onkin vähän hankalampi pysäyttää...

      • ihme ja kumma

        Mulla on todella pahoja paniikkeja, ja lensin nyt viime keväänä matka kesti viitisen tunti välilaskuineen. Ja ihme kyllä selvisin siitä. Vaikka alussa ennenkuin kone lähti tuntui että ei tästä tule mitään. Asiaa auttaa jos sulla on tuttua seuraa mukana. Mun matkaseurasta yksi tiesi panikoinnista ja hän ymmärtää näitä todella hyvin. Uskoisin että selvisin reissusta juuri tuon ystävän ansioista. Mulla oli käsimatkatavaroissa myös varuiksi rauhoittavia lentopelkoon.


    • täällä tällainen

      Itselläni on ahdistus ja paniikki, jos joudun tai joutuisin itse ajamaan pitkää matkaa.. Ei käy!! Muutamien kilometrien jälkeen alkaa ahdistamaan ja paniikki iskee ja matkaa ei voi jatkaa, tuntuu että pyörtyy.. ikävä tunne tuollainen. Joku tosi tuttu ja muutaman kymmenen kilometrin mittainen matka menee yksin ajellessa ihan hyvin, mutta jos kyydissä mies ja lapset niin ei tule mitään. Enkä tuosta ole iljennyt miehelleni kertoa mitään.. Nuorempana minulla oli samankaltaisia oireita ei voinut pitkää matkaa ajaa. Lääkärissä en ole käynyt, mutta tiedostan itse sen olevan paniikkihäiriötä. Muissa liikennevälineissä voi matkustaa ihan hyvin, koska itse ei tarvitse olla puikoissa.

    • jk

      mulakin onnsmannlainenongelma

    • audi a4

      Tähän ei ole muuta apua kuin sidätyshoito. Vuosi sitten en ajanut ollenkaan autolla paniikin takia.

      Sitten aloin ajamaan, aluksi öisin, kun ei ollut liikennettä paljon. Sitten päivällä, pikku hiljaa matkoja lisäämällä ja hankalampiin paikkoihin menemällä.

      Nyt ajan ongelmitta missä vain.

      Alussa käytin pientä määrää benzoja ja propralia apuna. Jos on hyvä terapeutti, hän lähtee vaikka mukaan ajelulle, minulla ainakin lähti ihan alussa.

      Vaivasta ei pääse kuin lähtemällä vaan ajamaan, muuta keinoa ei ole.

    • catcher

      Kyllähän on jäänyt niin monet reissut tekemättä tämän sairauden takia viimeisen 16 vuoden aikana että ei voi käsittää. on joutunut keksimään toinen toistaan kummallisempia tekosyitä ettei tarvi reissata.

      tällä hetkellä turvaalueeni on n. 100km yksin matkustaessa omalla autolla ja vaimon kanssa ehkä 250km. bussilla onnistuu 15 minuutin työmatkat. lentokoneeseen tai junaan en ole siis aikoihin jalalla astunut.

      masentaa aikalailla tämmöinen elämä mutta paljon paremmin on asiat nyt kuin silloin kun ei päässyt juuri eden talosta ulos.

      turvalueen rajoilla matkustaminen aiheuttaa aina ahdistusta mutta siitä sitten jotenkin selviää.

      kuten joku neuvoikin: siedätystä ja positiivisia kokemuksia pikkupikkuhijaa

    • Mökki höperö

      On kivaa kuin en yksin kärsi matkustamis paniikista. Olen aivan kotivanki en uskalla oikeastaan mennä mihkään rappuja kauemas. Oisi kiva kysyä attä kuinka oma hoito toimis ja mistä aloittaa. Oisko jokin lääke hyvää hakea tai puhua lääkäri sedälle. Toivon että joku antaa joitain neuvoja.Oikein lämpimiä päiviä kaikille paniikista kärsiville....

      • mr

        Kyllä sinun kannattaisi käydä lääkärin ja psykologin/psykiatrin juttusilla. Itse sairastuin paniikkihäiriöön vajaat 10 vuotta sitten ja lähdin hetimiten hakemaan apua ja sitä myös sain. Minulle määrättiin lääkkeet ja kävin myös terapiassa. Paniikkihäiriö nostaa edelleenkin välillä päätään, mutta aina olen selvinnyt ja pahoina aikoina nostankin lääkitystäni. Tsemppiä sinulle!


    • autoton(ko)

      Ihana kuulla, etten ole ainoo autokammoinen. Tai no eihän se kivaa ole kellekään, mutta on joku joka tietää tunteeni.

      Ei huvita ajatellakaan autolla matkustusta. Ei todellakaan. 2 km oli ihan maksimi, joka oli pakko mennä apukuskin puolella istuen kokeisiin yks päivä. Sitä pidempi matka on ihan kauhee ajatuksenakin. Varmaan johtuen siitä, että 2 kertaa tullu paha kohtaus autossa. Huulet kihelmöi, kädet ja jalat samoten, hengitys on kauheeta huohotusta, huimaa tuntuu et pyörtyy ja pitäis päästä äkkiä pois tilanteesta. Ja joo kyllähän toi on ihan paniikkihäiriö vaivaa. Se on varmaan kans se pikkunen tila mikä on ku istahtaa autoon ja vetää oven kiinni.

      Lääkitys ollu päällä ny 2 viikkoo. Ahistaa ku niin tuolla tavalla invalidisoi ettei pääse ees ajeleen. Määhän täräyttäsin jotakuta päin jos paha kohtaus tulis ja olisin ite puikoissa.

      Varmaan helpottaa tosiaan vaan ihan hiljalleen siedättämällä ja niin ettei hoputa itseensä.

      Voimia ja edistystä kaikille teille.

    • huonovointinen.

      Minulla on pniikkihäiriö ollut jo vuosia. Nyt se on mennyt niin pitkälle että olen vain kotona en uskalla lähteä minekkään. Minulla ei ole ketään kaveria la ajattelin tässä kysyä että voisiko joku antaa pienen neuvon kuinka vois tästä päästä pois koska olen kuin noidankehässä. olen käyttänyt rauhoitavaa lääkettä mutta se auttaa vain hetken ja olen huomannut olen tullut riipuvaiseksi. Jos on joku jolla on samoja vaivoja ja vois antaa neuvon.Olisin hirveän kiitollinen että tietäis mistä alkaa. luulen etten ole ihan yksin tämän vaivani kanssa. Minä kiitän jo etukäteen avusta. oikein hyvää jatkoa teille kaikille...

    • catcher

      jos on PH mennyt niin pahaksi että on täysin "neljän seinän vanki", niin on syytä heti hakea lääkäriltä apua vaivaan. ikävä että sairaus on päässyt jo nuin pitkälle. itselläni oli yhdessä vaiheessa elämääni PH sellaisessa jamassa että tutut 4 seinää oli ainoa turvapaikka.jossain vaiheessa sitten menin lääkäriin ja sain zoloft reseptin. tuo lääke auttoi sen verran että pystyin pikkuhiljaa lähtemään pihalle ja aloinkin tekemään jokapäivä pikkuisen kävelylenkin.pikkuhilja lenkeistä tuli helpompia ja nyt olenkin jo paljon paremmassa tilanteessa vaikka vieläkin PH rajoittaa matkustamistani tosi paljon. täytyy kuitenkin yrittää muistaa ja toitottaa itselle kuinka paljon edistystä on tapahtunut.takapakkejakin tulee mutta nehän kuuluu kuvaan. voimia kaikille ja kärsivällisyyttä siedätyshoitoon.

      • huonovointinen

        Heippa vain Catcher haluaisin kysyä että kuinka sinulla menee PH kanssa. Minä kokeilin eilen käyda kaupassa aiva yksin ja se meni aika hyvin että olen aika ylpeä itselstäni että kokeilin tätä vaihto ehtoa. Oli kivaa että sain sinulta aika hyvää neuvoa. Onko sinulla kavereita jotka on tukena. Minä pyysin lähetettä lääkäriltä psykiaterin vastaan otolle etta odottele vain pääsyä sinne Minä olen ollut aika tyhmä että olen kärsinyt panikkivaivaa näin kauan ja salannut sitä mutta kun on MIES niin sitä häpee ja salaa. Mutta nyt aion harjoitella vakavasti Mutta jos on toisiakin samaa sairastavia niinkiitän kaikista neuvoista. Se on ihanaa tietää etten ole aivan yksin vaivani kanssa. Toivotan kaikille oikein hyviä jatoja kesän loppuvaiheseen...


    • jk

      minulla ei ole samanlaisiakokemuksia

    • jk

      iula ei olesamanmlaisiamkokemuksia

    • LadyPanic

      Hei!
      Itselläni kammo matkustamiseen alkoi oikeastaan jo lapsena, (olen nyt 22v) jolloin sain myös paniikkikohtauksien tapaisia oireita autossa, juhassa, laivassa jne. Vanhempani eivät voineet ymmärtää mikä minua vaivasi, kun en itsekään osannut sitä selittää, lapsi kun olin. Teini-ikäisenä hakeuduin psykiatrille, koska ahdistukset/paniikit liittyen matkustamiseen alkoivat todella rajoittaa elämääni, varsinkin kun olisin halunnut lähteä kavereiden kanssa matkustamaan jonnekin/autolla kesämökille. Sain Seroxat 20mg lääkityksen joka auttoi, mutta teininä alkoholi oli myös jonkin verran osana elämää ja elin hyvin sekavia aikoja, koska lääkkeet ja alkoholi eivät tunnetusti sovi yhteen.
      Lopulta n. 19v vuotiaana tajusin minkälaista elämäni on ja lopetin lääkärin luvalla lääkityksen. Vointini oli hetken hyvä, mutta sitten se helvetti alkoi, enkä enää pystynyt olemaan yksin kotoa hetkekäkään, saati matkustaa enää edes pyörällä. Vuoden kärsittyäni tajusin hakea apua, pääsin terapiaan ja sain uuden lääkityksen, Cipralex 10mg propral 10mg tarvittaessa. Tajusin myös, mistä matkustamisahdistus/paniikki oli peräisin. Olen hyvin kontrolloiva ihminen, jonkinsortin kontrollifriikki (josta myös ilmeisesti paniikkihäiriöni johtuu) enkä siedä sitä, etten pysty kontrolloimaan jotakin (esim. juuri laivaa/junaa/autossa toisen kyydissä olemista, koska silloin sitä ohjaa joku muu kuin minä) ja itse ajokortin saatuani, sain varmistuksen epäilyilleni, sillä itse autoa ajaessani, en ole kertaakaan ollut ahdistunut/saanut minkäänlaisia kohtauksia, vaan nauttinut olostani.
      Nyt pikkuhiljaa olen oppinut istumaan mieheni kyydissä autossa. Ensin kaupunkiajossa pieniä matkoja ja nykyään myös pidempiä matkoja maanteillä. :) Toivon paljon jaksamisia kaikille kanssaihmisille, ja toivon että ihmiset uskaltaisivat hakea apua. Kenenkään ei pitäisi kärsiä turhaan!
      Rauhallista loppukesää!

    • Huono:V

      Kerrompa tässä minun omat kokemukset jos joutuu elämään mustasuksaisen vaimon kanssa. Sen minä takaan etten ole koskaan käynyt vieraissa. Mutta se on mennyt niin pitkälle että minun oli pakko muuttaa ulkorakenukseen asumaan ei ollut muuta mahdolisuutta kun hänen mustasuksaisuun meni niin pitkälle että alkoi luulla että olisi joku joka aikoisi myrkyttää hänet. Ja siitä varmaan on tulltu tämä minun paniikkihäiriö aika pahaksi melkei olen koti vanki.Minä sanon vain että yksi eläminen ei ole ainakaan mikä hyvä lääke. mutta ei ollut muuta vaihto mahdulisuutta vaikka kävin koiran kanssa ulkona pienen lenkin niin oli kauheet kuujustelut että kenen tapasin siellä.Jotta nyt olen alkanut ajatelemaan Tämä on kaiken paniikkioireitteni tausta. Jos jollain on samoja kokemukasia niin olisi kivaa saada vihjeitä että mitä tehdä koska olen varmaan syytön... KIvaa jatkoa ja aurinkoisia päiviä kaikille paniikin kärsiville...

    • niblesx

      Itse olen kärsinyt 8 vuotta paniikkikohtauksista jotka saivat alkunsa ulkomailla. Nyt on aina kamala pelko lähteä etelään vaikka olen aina rakastanut matkustamista. Itsellänikin asiat menivät viimein siihen ettei pystynyt menemään edes kauppaan ja ravintolat olivat vihoviimeinen paikka missä en pystynyt moneen vuoteen käymään. Sitten sain Setralin nimistä lääkettä jota söin monta vuotta ja oireet hävisivät kokonaan. Oli ihana kun pystyi elämään taas normaalisti. 3 kertaa olen käynyt jo ulkomaillakin ja matkat ovat sujuneet hyvin, lieviä ahdistuksia lukuunottamatta, mutta niistä on päässyt yli positiivisella ajattelulla. Mutta sitten viimekesänä tuli iso takapakki. Masennuin, huomasin että olin elänyt huonossa suhteessa pitkään missä minua alistettiin, työ paineet kasvoivat liian suureksi, tajusin että olin aina ajatellut muita enkä itseäni ollenkaan. Sitä myötä paniikkikohtaukset palasivat, mutta onneksi tajusin mennä nopeasti lääkäriin. Sain valdoxan nimistä lääkettä, reilun kuukauden sairasloman ja uskalsin viimein repiä itseni irti 5 vuotta kestäneestä suhteesta. Lääke auttoi minulla todella nopeasti ja sain itseni työkuntoon ja paniikkioireet häviämään. Uusi ihana mies löytyi elämään ja ajattelin että suhteen voimin saan paniikin katoamaan joten lopetin lääkityksen. Nyt ensimmäinen yhteinen matka tulossa Thaimaaseen ja paniikki on ruvennut taas nostamaan päätään. Pelkään että kuolen sinne vaikka minulla on oma ihana mies mukana ja lääkitys TAAS päällä. Eikä mitään hätää pitäisi olla. Minä olen löytänyt ihanan lääkärin kuka on auttanut minua paljon tämän sairauden kanssa ja nytkin tsempannut että reissuun vaan ja kaikki menee kyllä hyvin. Antanut lääkkeet matkalle mukaan minkä turvin selviän jos kohtaukset iskee. Toivottavasti joskus tulee taas se aika ettei lääkkeitä tarvitse enään syödä. Tässä nyt oli oma tarinani. Pahasta paniikistakin pääsee eroon lääkkeillä ja jossain vaiheessa pystyy kyllä lääkityksenkin lopettamaan, mutta elämä täytyy olla kunnossa ja hyvä tukiverkko ympärillä. Ystävät ja perhe auttavat asiaan todella paljon ja tietysti puhuminen. Hyvää loppukesän jatkoa kaikille panikoijille, kaikesta selviää kun jaksaa vaan uskoa, olla positiivinen ja hakea reilusti apua :)

    • inkeriini

      itselleni on iso kynnys mennä yksin esim. bussiin ja juuri lentokoneessa istuminen on hirveää, kun tietääå että sieltä ei pääse pois vaikka kuinka tulisi paniikkikohtaus ! Eilenkin kun olin bussissa yksi niin onnekseni siskoni tuli samaan bussiin myöhäisemmältä pysäkiltä, oikein kunnon itku pääsi kun näin siskoni. olin vain tärissyt yksin bussin penkillä ja yrittänyt saada itseni rauhoittumaan paniikista. Kaikki paikat menivät ihan löysiksi ja ylähuulta alkoi pistelemään.

    • kaikesta selviää :)

      Minulla on ollut paniikkihäiriö jo kolme vuotta. Se alkoi selkeillä merkeillä, mutta itselle tämän myöntäminen oli vaikea paikka. Toisaalta sen jälkeenkin, kun hakeuduin lääkäriin ja sain (sertralin) lääkityksen häpesin tilaani pitkään, enkä kertonut asiasta kuin lähimmille tuttaville. Nykyään on helpompi puhua asioista ja olen huomannut, että mitä useampi ihminen asiasta tietää, niin sen helpompi on erinäisissä tilanteissa toimia. Matkustaminen julkisilla kulkuneuvoilla on minulla edelleen pannassa, mutta henkilöautolla pystyn itse ajamaan ja matkustamaan kyydissä jopa useita satoja kilometrejä kerralla. Helpointa tämäkin on tietysti, jos matkaseurana on tuttuja ihmisiä, mutta jos kyytiin astusi joku, jota en niin hyvin tunne, niin... Noh, sellaisestakin tilanteesta pääsee eteenpäin.. Kuinkas muuten kuin kertomalla tämä asia tälle uudelle tuttavuudelle. Tietysti julkisessa kulkuneuvossa tämä ei tule niinkään kysymykseen, valitettavasti. Mutta itse voisin nyt kuvitella, että voisin mennä bussiinkin, mutta se vaatisi nimenomaan sitä harjoittelua.

      Ketjun aloittajalle voin todeta, että oireesti ovat jokseenkin samat, kuin minullakin oli sairauden alkuvaiheessa. Lääkityksen aloittamisesta minulla meni noin pari viikkoa, kun pystyin taas hoitamaan vähintäään normaalit asioiden hoidot. Toisaalta enemmän uskon, että auttaa se, että harjoittelee mielukuvallisesti asiaa ja pyrkii matkustamaan ymmärtävässä seurassa. Aina pitäisi olla mahdollisuus päästä pois tilanteesta, mikäli niin haluaa tehdä, tärkeää olisi, ettei tämä auttaja osapuoli painostaisi mihinkään. Joskus olen turvautunut myös alkoholiin. Tiedän kyllä, että se ei ole todellakaan se parhain ratkaisu, mutta mielestäni siinä ei ole mitään väärää, jos kyydissä istuessa ottaa vaikka siiderin tai kaksi, jos se rentouttaa matkustettaessa. Missään nimessä mitään humalatilaa ei kannata hankkia, koska krapulassa oireet ovat vielä pahempia... Toki alkoholia ei voi käyttää ihan jokapäiväisissa tilanteissa rentouttajana, mutta itse olen siihen joskus turvautunut, kun todella olen halunnut päästä jonnekin! Tärkeää on myös pystyä rikkomaan rajoja ja jos siihen on käytettävissä edes hieman apuja, niin niitä tulen käyttämään jatkossakin. Viimeaikoina olen jopa ajatellut, että voisin kokeilla lentämistä tämän edellämainitun keinon voimalla :)

      Inkeriini; suosittelisin kertomaan asiasta usealle ihmiselle, jotta voit soittaa heille tarpeentullen, esimerkiksi juuri silloin, kun olet yksin bussissa ja paniikki alkaa iskeä. Itse olen sopinut parin kaverin kanssa, siitä, että soitan heille, jos tulee tällainen ikävä olo esimerkiksi kaupassa tms. Eikä toki silloinkaan tarvitse mainita asiasta oikealla nimellä, riittää kun mainitsee, että niin olen tässä kaupassa ja.. kunhan on sopinut asiasta etukäteen, niin kaveri tietää heti mistä on kysymys ja alkaa kertomaan jostain ihan muusta. Tärkeintä on paniikin iskiessä saada ajatus muualle. Älä missään nimessä nyt luovuta ja lopeta kulkemista bussilla. Se olisi se huonoin vaihtoehto!

    • zeptu

      zeptu

      • zeptu

        Tuohon liikkumiseen haluan kertoa omaan tarinani. Olen sairastannut PH jo vuodesta 1972. Lääkitys aloitettu 1997. Sairaus on aaltoillut elämäntilanteen mukaan ja juuri liikkuminen on ollut aina vaikeinta. Mutta parempina kausina olen liikkunut vaivatta ja huonooinpina kausina se on ollut hankalaa. Xanorilla olen päässyt liikkumaan mutta sen koukkuun jäin pahasti 2009. Vieroitin itseni
        siitä pois ja se oli hankalaa. Peruslääkityksellä pärjään tällä hetkellä siedettävästi. MUTTA aina kun elämässä on stressiä olo huononee . Näin se menee.


    • Huono.v

      Minulla on samaa vaiva lääkkeen kanssa jota oloen käyttänyt lääkärin määräyksestä jo vuosia. Lääkkeen nimi on stesoilid 2milig. Ja olen huomannut että olen jäänyt niistä riippuvaiseksi. Tulee varmaan olemaan vaikeuksia päästä niistä vapaaksi.Minun paniikki ongelma on oikein paha. En oikein pysty paljon liikkumaa. Esimerkiksi kaupassa käynti on hirveän vaikeaa jonossa seisominen on vaikeaa. Mutta kun ollut jo vonia vuosia tämä vaiva... Nyt minulla on huomenna lääkärillä aika psyk. puolella. Koita sieltä saada neuoja tämän tilanteen parantamiseen. Aioin tässä kysellä että mikä oisi hyvä lääke.Jos jollain oisi antaa neuvoja. Kiitos etukäteen. Ja oikein paljon vointia kaikille paniikin kärsiville

    • Anonyymi

      Samanlainen häiritsevä vaiva on myös minulla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1965
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1233
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe