Hukun, hukun, hukun, tähän sairauteen..

Uppoava merenneito

Nyt on pakko avautua, vaikka lupailin aikanani, etten koskaan sorru purkamaan tuntoja nettifoorumeille.. En ole koskaan kertonut tästä kenellekkään, mutta en enää kestä pitää kaikkea sisälläni!

Bulimia on tuhoamassa koko mun elämäni. Pelkkä ajatus siitä, että en ehkä koskaan parane entiselleni, saa mut paniikkin partaalle.

Bulimia on vienyt minulta ystävät, poikakaverin, ulkonäön ja terveyden sekä osan myös perheestäni. Kaiken siis, mikä on ollut minulle koskaan tärkeää.

Miksi, miksi olen antanut tämän tapahtua?! Miksi en ole huomannut mitään, miksi kukaan ei ole huomannut?

Äiti laittoi äsken kauniin viestin, että voisinko tulla hänen kanssaan risteilylle, kun oli voittanut jotkin liput. En ole nähnyt äitiäni kuukaisiin (asumme kaukana toisistamme), koska en vain kehtaa enää näyttäytyä hänelle(kään). Tehdä häntä pettyneeksi ja surulliseksi. Kieltäydyin jälleen kerran kohteliaasti ja lähetettyäni viestin murruin täysin ja itken nyt suoraa huutoa.

Elämä on niin lyhyt ja kaunis ja silti tuhoan sitä tällä tavalla! En osaa olla enää läheisteni kanssa, koska bulimia on vallannut ajatukseni, mieleni, sieluni... Olen niin arvoton ja lihava entiseen minääni verrattuna, ettei minulla ole lupaa nähdä ihmisiä. Vihaan itseäni.

Satuttaa nähdä terve, ihana siskoni kun hän on niin mielettömän kaunis ja hänellä on vielä elämä edessään, kun minä taas olen tärvellyt jo omat mahdollisuuteni ja tuhlannut parhaat vuoteni, vaikka samoista lähtökohdista ponnistammekin.

Ei mulle pitänyt käydä näin! Ei ole montaa vuotta kun olin kaunis, luonnostani mielettömän laiha ja terve.. Iloinen ja suosittu. Nyt siitä on vain surunkuultamat muistot jäljellä.

Ruokamäärät mitä ahmin ovat järkyttäviä. Ja oksennan niin kauan kunnes kurkkuni vuotaa verta. En tahdo lihoa krammaakaan ja silti olen lihonut.

Sattuu niin paljon, etten osaa edes kuvailla sitä sanoin.

Voiko tästä taudista parantua? Palata myös entiselleen ja saada hyvän itsetunnon. Ja elämän. Mä en tiedä ketään joka oikeasti olisi. Multa alkaa loppumaan toivo ja tuska kasvaa päivä päivältä.

4

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ao

      Toipumiseen vaaditaan paljon sisua ja omaa palavaa halua siihen. Mieti, tahdotko elämäsi olevan yhtä helvettiä päivästä toiseen, vai voisitko alkaa nauttia pienistä kivoista jutuista itsessäsi. Kun ajattelet olevasi lihava, sulje se ajatus kokonaan pois. Keskity johonkin muuhun. Tämä kuulostaa nyt ehkä vähän tyhmältä, mutta itse saatan katsoa käsiäni ja ajatella että onpas mulla kauniit kynnet. Suljen "läski-ajatukset" kokonaan pois.
      Puhu jollekulle sairaudestasi. Se aluksi tuntuu typerältä, mutta minulle siitä on ainakin ollut apua. Helppoa tuosta suosta ylös nouseminen ei todellakaan ole, koettu on. Mutta se ei tarkoita etteikö kannattaisi yrittää. Tsemppiä.

    • ab...

      Itsekkin kehottaisin sinua nimenomaan puhumaan tuosta jonkun luotettavan henkilön kanssa, se keventäisi taakkaa harteiltasi ihan varmasti!
      Voin vain kuvitella mitä helvettiä on hautoa tuota kaikkea vain itsellään.
      Mulla bulimia on kanssa vienyt sosiaalisen elämän ja eipä oo oikeastaan opiskeluistakaan tullut vähään aikaan enää yhtää mitään..
      Terapiassa käyn säännöllisen epäsäännöllisesti ja se on ollu mulla tässä vuosien mittaan sellanen henkireikä, ilman niitä käyntejä siellä varmaan sekoaisin tän bulimiani kanssa lopullisesti..
      Mielestäni tekisi sulle kyllä tosi hyvää jos lähtisit äitisi kanssa sinne risteilylle!
      Kun saisit elämääsi muitakin mielihyvää tuottavia asioita, kuin ahmimisen, niin elämän laatusi paranisi ja tätä kautta ahmimiset alkaisivat jäämään sivummalle.
      Sun äidilläsi ei varmaankaan ole bulimista ajattelutapaa, joten se ei suhtaudu suhun sillä tavoin kun itse itseesi suhtaudut, eikä ajattele sinusta tai lihoamisestasi siten kuten pelkäät/luulet äitisi ajattelevan.
      Se on meinaan ainakin ihan varma, että noilla jatkuvilla kieltäytymisilläsi sosiaalisista menoistasi, tulet vaan ja ainoastaan pahentamaan sairauttasi!
      Musta oli tosi hieno ja rohkeata, kun sait otettua tuon ensimmäisen askeleen parantumistasi kohti, eli kirjoittamalla tänne, hakemalla apua. :)
      Kyllä elämäsi kääntyy vielä parempaan suuntaan, usko pois. Ja muista myös ettet ole yksin! Minua tuon muitaminen aina vähän helpottaa. :) Voimia sinulle paljon!

    • Tyttäreni äiti....

      Sinulla on vielä kaikki mahdollisuudet toipua ja muuttua. Itse asiassa muuttuminen ja parantuminen on jo alkanut koska kirjoitat jo muutospuhetta; se on paljon ja hyvä alkua.

      Ei sinun tarvitse palautua entisellesi koska me kaikki muutumme iän myötä. Jatka tästä eteen päin pikkuhiljaa vaikka ensiksi koetat olla yhden viikon ajattelematta bulimiaa tai ruokailuasi.

      Olen itse äiti ja jos tyttäreni olisi tilanteessasi, toivoisin todella hartaasti, että hän tapaisi minut ja kertoisi minulle KAIKEN. Älä häpeä itseäsi, sinä olet sinä ja sillä sipuli. Kukaan ei ole täydellinen ja jokaisella on ongelmansa, pitää vain uskaltaa ratkoa niitä ja niinhän olet aloittanut.

      Sinä olet arvokas omana itsenäsi ja varmasti onnistut muuttamaan tapojasi toiseen suuntaan!

    • jaanann

      Olen itse ollut samankaltaisessa tilanteessa, mutta elämä voi muuttua paremmaksi! Sinulla on nyt synkkä kausi meneillään, mutta se ei tarkoita sitä, että olisit pilannut elämäsi kokonaan!

      Vältä kotona piileskelemistä viimeiseen saakka, vaikka se tuntuisikin tällä hetkellä ainoalta vaihtoehdolta. Ota kaikki tuki, minkä saat. Yritä hyväksyä se, että olet sairas. Pyydä apua jos et ole sitä vielä pyytänyt! Syömishäiriö on vaikea sairaus, eikä siitä tarvitse selvitä yksin.

      Ota kaikki tuki, minkä vain saat. Vanhemmat, sukulaiset ja ystävät ovat juuri sitä varten, että he tukevat sinua elämän jokaisessa tilanteessa. Kerroit, että sinusta tuntuu, että olet menettänyt ystäväsi. Jos lähipiiristä löytyy joku, jolle voisit kuvitella kertovasi, kerro. Se on pelottavaa, mutta palkitsevaa!

      Minustakin tuntui bulimian ollessa pahimmillaan, että olen lihava ja ruma, enkä voi esittäytyä kenellekkään. Todellisuudessa ympärilläni olevat ihmiset näkevät minut aivan eri tavalla kuin itse näen itseni, he eivät ajattelleet painoani, vaan olivat ennen kaikkea huolissaan siitä, miten voin.

      Onnellisempia aikoja sinulle, tsemppiä paranemiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe