Kiinteistön velaton myyntihinta/ostotarjous

omakotitalon ostaja

Omakotitalon osto on nyt tullut ajankohtaiseksi. On hieman epäselvää ostotarjousprosessin kulku. Oletetaan että talon josta olemme kiinnostuneita velaton myyntihinta on 153 000 euroa. Jos teemme talosta ostotarjouksen 153000 euroa niin onko myyjän myytävä talo tuolla hinnalla? Jos taas teemme hieman alakanttiin olevan tarjouksen, esim. 145 000 ja joku toinen ostajaehdokas ylittää tarjouksemme tarjoten esim. 150 000 niin onko meillä oikeus korottaa tarjoustamme, tarkoitan siis sitä että ilmoittaako välittäjä meille tarjouksemme olevan ylitetty jolloin saisimme mahdollisuuden korottaa sitä.

1

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partnevia

      Myyjä saa myydä ja jättää myymättä asuntonsa tai minkä hyvänsä omaisuutensa ihan millä hintaa tahansa ja kenelle tahansa. Jos pyyntihinta on 153.000 €, niin tämä on ainoastaan hinta, jolla sitä TARJOTAAN OSTETTAVAKSI, mutta kysymyksessä ei ole myyjän TARJOUS ostajalle.

      Tarjous on aina kokonaisuus, johon vaikuttaa kaupan kaikki ehdot. Olen ollut mukana useissa kaupoissa, joissa suurin kauppasumma ei ole ollut tarjouksen hyväksymisen peruste. Eräskin tarjous vanhasta omakotitalosta hyväksyttiin ostajan iän perusteella! Myyjä oli yli 60 vuotias, talo oli lähes 50 vuotias, ja myyjä ei halunnut vanhaan taloonsa liian nuorta omistajaa, koska nuorilta usein puuttuu kokemus vanhan talon asumisesta ja päätyi hieman alempaan tarjoukseen, jonka teki vanhassa talossa aiemminkin asunut keski-ikäinen ostaja. Puoltavana seikkana oli myös houkuttelevammat maksuehdot.

      Kiinteistöissä ostotarjous sitoo osapuolia vain, mikäli se on tehty MK 2 luvussa säädetyllä tavalla. Jos talo on oy, niin tarjous sitoo tarjouksen ehtojen mukaan. Jos myyjä on hyväksynyt tarjouksen, hän voi edelleen myydä kohteen myös kolmannelle. Järkevä ostaja sopii tällaisen tilanteen varalta riittävän sanktion.

      Välittäjien toimintatavoissa on isojakin eroja. Välttämättä ette saa mitään ilmoitusta korkeammasta tarjouksesta, mutta aktiivinen välittäjä kyllä ilmoittaa, mikäli tarjousmahdollisuus on vielä olemassa. Hyvässä välitystavassa ns. vedättäminen on epäkorrekti/ kielletty toimintatapa. Välittäjä ei siis voi kahden asiakkaan välillä hilata hintaa tonni kerrallaan ylös, vaan käytännössä kilpailutilanteessa kohteen myyjä päättää uudesta tarjouskierroksesta ostajaehdokkaiden kanssa. Toisinaan uusi tarjouskierros on voinut koitua myyjän kohtaloksi, kun ostajat ovatkin vetäytyneet kokonaan kohteen tarjoamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe