Riittääkö pilates?

Berda

Olen 18-vuotias nuori nainen ja haluan kiinteytyä takamuksesta, reisistä, käsistä ja vatsasta. Olen aika huono lähtemään ulos lenkille tai salille, mutta kun menen teen kunnon treenin, eli 6km saattaa kävellen hölkäten mennä ja salilla menee se tunti ku sinne lähtee. Haluisin kuitenki tutustua pilatekseen ja kysyisinkin sitä harrastaneelta, että riittääkö pelkkä pilates? Tarviiko siihen lisäks hölkkätreeniä tai muuta aerobista?

4

1579

Vastaukset

 • Pilates kehittää keskikehon syviä lihaksia, ja saa esim. pömppövatsan litistymään. Toki varmaan kaikissa kehon osissa tapahtuu kiinteytymistä, mutta ei varmaan esim. siinä määrin kuin salilla. Ja jos haluat kehittää aerobista kuntoasi, ei Pilates riitä siihen, kun liikkeet tehdään rauhallisesti (ja ohjaajaajasta riippuen tunnilla joko otetaan sykkeenkohotusta tai ei, useimmiten käsittääkseni ei).

 • Pilates kiinteyttää todella hyvin, mutta läski sillä ei lähde. Pilateksen kanssa muutenkin pitää olla kärsivällinen: kestää jonkin aikaa, ennenkuin pilateksesta saa kaiken hyödyn irti.
  Vinkki: Itse hankin pilateksella hoikan vyötärön ja kukistin pömppömahan, siihen ei kuntosali eikä juoksu kyennyt.

 • Pilates ei yksinään "laihduta". Mutta muokkaa kyllä tehokkaasti vartaloa. Joskin siihenkään ei yksi viikkotunti riitä. Jos käy yhdellä tunnilla, on lisäksi tehtävä kotona mielellään päivittäin muutama vatsaliike.

  Olemme yksilöllisiä ja valitettavasti itse ei voi päättää, mistä kohtaa läski lähtee. Mutta se on varma, että oikein ja tarpeeksi suoritettuna pilates kiinteyttää vartaloa tehokkaasti. Uumakin saattaa löytyä läskin alta, ja pakarat olen ainakin itse saanut ihan uuteen uskoon. Toisaalta ohjaan lajia itse ja teen sitä paljon.

  Pilateksen ohelle jokin sykettä kohottava laji, jossa tulee hiki, niin tulokset ovat nopeampia.

 • Mitähän tuollakin tarkoitetaan? Sanoja käytetään selittämättä sitä tietämättömille. Ja tuntuu että sanan käyttäjäkin ei aina tiedä. Kroppa nimittäin koostuu luusta, lihaksista ja rasvasta (tietysti lisäksi verisuonet, sisäelimet, iho, lihaksiin ja luihin kiinniittyvät jänteet jne).

  Jos oikein lihava "kiinteyttää" kroppaansa, rasvaa katoaa ja lihakset kasvavat, mutta iho jää roikkumaan. Kuten tiedämme teeveen laihdutusohjelmista. Onko sitten kroppa kiinteytynyt? Luulen että huomattavasti lihavalla kroppa on kiinteämpi ilman roikkuvia ihopoimuja. Tämä vaan esimerkkinä "kiinteyttämisestä".

  Jos ei ole kauhean lihava, ei tietenkään iho jää roikkumaan. Liikunnan tuloksena muokkautuneet lihakset täyttävät tietenkin sen tyhjän tilan minkä kadonnut rasva jättää. Ja ihokin kiinteytyy ja elää, jos se on tarpeeksi kimmoisa.

  Eli kiinteytymisessä on kysymys lihasten muokkautumisesta ja kasvamisesta. Aerobinen liikunta (rauhallinen juoksu, reipas kävely, luistelu, hiihto, pyöräily) ei kasvata lihaksia mutta polttaa rasvaa säännöllisesti suoritettuna vähintään kolme neljä kertaa viikossa. Sisäliikunta taas ei niinkään polta rasvaa vaan muokkaa lihaksia, vahvistaa jänteitä ja luustoa.

  Parasta olisi yhdistää sisä- ja ulkoliikunta, jos halua oikeasti kiinteyttää vartaloaan

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3610
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1676
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1290