Saako lapset ostaa hiusväriä?

Sanni-T

Oon 12-vuotias tyttö ja äiti lupasi värjätä hiukseni, mutta minun pitäisi itse käydä ostamassa väri. Kaverini sanoi ettei alle 16-vuotiaille myydä hiusväriä, niin onko se totta? Olisin kiitollinen jos vastaatte!

24

917

  Vastaukset

  • No vaikka niissä joissain hiusväreissä lukeekin että ei alle 16-vuotiaille, niin tukin on olemassa mitään lakia, jossa kielletään hiusvärin myynti lapselle. Kyllähän lapsille myydään energiajuomia, vaikkei niitäkään suositella lapsille....
   Jos olet epävarma, hiusvärin ostosta itse, niin pyydä äítisi mukaan jos olet hänen kanssaan kerran sopinut hiusten värjäämisestä.

  • Hiusvärejä myydään kaikenikäisille mutta ennen 15 ikävuotta hiuksia ei kannattaisi värjätä koska se vaikuttaa soluihin ja aivoihin!

  • Moi on 10-v. Tyttö ja äiti laitto mun hiuksiin punaisen raidan sanoin että oisin halunnu koko tukkaan mut äiti sano et lapsille ei saa laitta hiusvärii paljon nii jos yhen raidan laittaa nii se ei tee mitää aivoille.

  • Moi! Onko teillä tietoo, että olis valmistettu hiusvärejä, jotka olis suunniteltu alle 16-vuotiaille?

  • Hiusten värjäystä ei suositella alle 16-vuotiaille, koska itse väri on suoraa myrkkyä jota nuoren elimistö ei vielä pysty suodattamaan. Väriä siis imetyy hiuspohjan kautta verenkiertoon. Suosittelisin itse "ala-ikäisille" raitojen tekemistä niin, ettei aine koske hiuspohjaan tai sitten sävytevaahtoja, sitä miedointa. Pääsääntönä on hyvä pitää että ei ainakaan koske hapeteväreihin. (Niihin, joissa sekoitetaan itse väri hapete)

   • Haloo color spay 125ml lähtee pesussa pois muutenki miten se voi läpäistä ihon jos kaverille laittettii punaset hiukset ja se painaa 59kiloa ja on 9v ei ole tullu mitään vaiva


   • Haloo noobit kirjoitti:

    Haloo color spay 125ml lähtee pesussa pois muutenki miten se voi läpäistä ihon jos kaverille laittettii punaset hiukset ja se painaa 59kiloa ja on 9v ei ole tullu mitään vaiva

    Aika vitun läski kaveri sulla


   • EiSuatanaNy kirjoitti:

    Aika vitun läski kaveri sulla

    Älä hauku toisia! Sitä paitsi toi viesti kertoo susta ei siitä että joku on läski


  • Väri on ihan yhtä myrkyllistä kaiken ikäisille. Mutta laskennallinen syöpäriski on pienempi, jos aloittaa myöhemmin. Sama juttu kuin tupakan ja säteilyn kanssa.

  • Hiusvärin ostamiseen ei ole mitään ikärajaa.
   Lue tarkkaan käyttöohjeet (myös äidin kanssa) ja tee ensin allergiatesti pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Eikös se laki ole muuttunut? Mun mielestä ei myydä alle 16 vuotiaille

  • Heippa! Olisko joku ketä tietäis että myydäänkö alla 16v hiusväriä (tarkasti pitää tietää siis mielellään)

  • Mun mielestä kannattaa ensin kokeilla hiusmaskeja kun värjää pysyvällä värillä!

  • Alle 16 vuotias ei saa värjätä hiuksia, koska ne aineet ovat vaarallisia.

   Ne ovat vaarallisia 16v jälkeenkin.

   Äiti on todella tyhmä, jos laittaa lapsensa päähän hiusväriä, on ostaja sitten kuka tahansa.

  • Älä turhaan värjää hiuksiasi ! Itseäni harmittaa kun nuorena aloitin sen touhun ja tukka oikeasti kärsii oli se sit kuinka kevytväri tai mikä vaan tahansa.. Nyt kun en ole värjännyt ja annan oman värin tulla, tuntuu tukka ihan eriltä, näyttää eriltä. PALJON kauniimpi! Ja niissä on vaikka mitä myrkkyjä. En suosittele. Myöhemmässä iässä sua saattaa harmittaa :( jotkut raidat ei ehkä ole niin paha jos tuntuu et pakko kokeilla nyt jotain. Ymmärrän senkin. Nuorena sitä vain on pakko kaikkea kokeilla. Älä turhaa värjää koko päätä ainakaan.

  • Niin, tavalliset hiusvärit ovat myrkkyä kaikenikäisille. Lapsillekin. Suoravärit ovat turvallisempia. En tiedä tosin onko kaikki suoravärit.

  • haittaako jos 12 vuotias värjää hiukset sellasella värillä mikä lähtee pois tyylii 30 pesun jälkee jos värjää vaan kerran :)

  • Joo ikivanha keskustelu ja sillee. Mutta hiusväri ei mielestäni ole vaarallista edes lapsille jos värjää vain raitoja tai latvat niin ettei väriä pääse päänahkaan.

  • No siis tämä on jo vanha keskustelu, mutta jos joku Googlettanut tällä hakusanalla mikä johti tänne niin lue mieluiten minun suositukset tähän asiaan. Eli siis nykyäänhän on suoravärejä jotka eivät vahingoita hiuksia. Niin ja jos haluatte tietää että miksi niitä hiusvärejä ei myydä alle 16-vuotiaalle niin syy on se että niissä on myrkkyä. Niin ja lapsen hius on aikuisen hiusta ohuempaa, joten sitä ei kannata pilata myrkkypommeilla. Jos hiusvärejä levittää koko pään eli koko tukan värjäys eli hiusväri osuu päänahkaan, niin sieltä se lähtee elimistöösi. Jos nyt vaikka haluat latvavärin tai muutamia raitoja, niin tuskin se nyt sinun hiustasi pahasti vahingoittaa. Mutta nämä olisi järkevämpi tehdä kampaajalla. Niin joo ja sitten kerron siitä suoraväristä, eli se on nestettä/vaahtoa joka tarttuu hiukseen mutta ei muuta hiuksen rakennetta. Eli voit huoletta kokeilla suoraväriä. Mutta ikävä kyllä suoravärillä ei voi vaalentaa hiuksia, mutta värivaihtoehtoja on useita. Voit värjätä punaiseksi, pinkiksi, vaaleansiniseksi, vaalean pinkiksi, keltaiseksi tai vaikka vihreäksi. Mutta kannattaa ensimmäiseksi kokeilla vain pieneen hiussuortuvaan ettei tule harmeja. Jos kiinnostuit suoraväristä, googlaa vaikka. Tsemppiä hiusten muodonmuutokseen!👍

  • Luomuvärejä kannattaa suosia, jos on lapsi ja nuori varsinkin. Yleensä omat luonnonhiukset, se luonnollinen väri, on kaikista kaunein.
   Hiusväreissä, shampoissa ja hoitoaineissa, on pahoja myrkkyjä ja ne saastuttavat myös vesistöjä.

  • hiusvärejä nykypäivänä ei kai saa ostettua alle 16vuotias?

  • tää on tosi vanha keskustelu mut jos nyt joku googlettaa tätä viel ni ainaki näkee tän :^)
   ite oon 14 ja kävin just ostaa vaaleen ja oranssin kestovärin jois luki et ei alle 16v mut anto ostaa !

   • Mistä ostit


  • Mulla on ollu jo pinkit hiukset ja ostin värin ite oon 9v

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   328
   7000
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   714
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   90
   601
  4. Rinkinen iski Maisan

   Eikö se ollutkaan perhetuttu...? "Mikon edustama yritys oli kiinnostunut työskentelemään kanssani " -jessus mitä satuja se taas suoltaa Ilta Sanomiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   586