AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Vainoaminen

Vainoaminen

127 Vastausta 1 317 Lukukertaa
Oletteko koskaan kohdanneet teihin kohdistuvaa toistuvaa ei toivottua käyttäytymistä, joka ei ylitä poliisille ilmoittamisen kynnystä, mutta joka on ahdistavaa ja toisinaan jopa pelottavaa?
Jotkut kuvittelee kaikkien keskustelua harrastavien etsivän seuraa tai seikkailua. Mikäli oon käsittänyt oikein niin sä et hae mitään sellasta ja toi joku muu tekee kaikkensa saadakseen sun huomion. ;=(
On muuten todella outo tapa osoittaa huomiotaan ja todella rasittava minulle.
Tosielämässä montakin kertaa, usein mustasukkaisten vaimojen taholta. Nimettömiä nettiuhkauksiakin on tullut, niitä en ota niin vakavasti. En pelkää, minä elän omaa elämääni ja nautin siitä...
Ei se kyllä ole naisten vika jos miehesi lankeaa toisiin naisiin.
Nämä mustasukkaisuuteen liittyvät seikat aiheuttavat varmaan useimmiten jonkinasteista kiusaamista ja vainoamista. Ei ole ihan selvinnyt minulle, mitä sillä kuvitellaan voitettavan. Eikä tämä suinkaan tarkoita, ettenkö itsekin olisi ollut joskus mustasukkainen, mutta vain sillä terveellä tavalla.
On kyse vakavasta asiasta. Lueskelin tuossa hieman aiheesta ja löysin seuraavaa:

Tähän asti uhrin osa on ollut tyly. Vainoaja saa pitää uhriaan ja tämän läheisiä henkisessä paineessa ja pelon ilmapiirissä.

Ääritapauksissa vainoaminen voi johtaa dramaattiseen päätökseen, vainoaja voi tappaa uhrinsa tai uhri ajautuu itsemurhaan.

Koska itse vainoaminen ei ole rikos, ei viranomaisilla ole keinoja puuttua siihen.
En pelkää henkeni puolesta, enkä varmasti aio tehdä itselleni mitään, mutta voin kertoa ettei tunnu mukavalta ja tiedän viranomaisten resurssit ja keinot mihin he pystyvät.
Nyky-yhteiskunta on koko ajan enemmän menossa siihen suuntaan, että tälläista kieroutuneisuutta ja poikkeavuutta pitäisi hyväksyä koko ajan lisää. Ja samaan aikaan ihmiset voivat koko ajan huonommin.

Aikaisemmin oli kaikilla selvillä mitä saa tehdä ja mitä ei, nyt on jotain ihmeellistä kokeilua kaikkien häiriköiden ja monivammaisten suunnalta.
Nimenomaan tästä on kyse, että me menemme suvaitsevaisuudessamme ylitse ja alamme hyväksyä myös sellaisia asioita, joita ei missään nimessä pitäisi.
Täytyy olla erittäin vahvat näytöt ennen kuin käännyn poliisin puoleen. Kiusaaminen, uhkaaminen ja vainoaminen ovat hankalia todentaa ja vielä vaikeampia rangaista, ehkä juuri siksi sitä tapahtuu enenevässä määrin.
Voisitko mahdollisesti konkreettisesti määritellä, mitä tarkoitat?

Onko vaino todellista vai kuviteltua, itselähtöistä?
Kyllä se on ihan todellista.
Voin sanoa sen verran, että olet oikeilla jäljillä, mutta tämä on mennyt sitä harmitonta nettikiusaamista pidemmälle, eikä rajoitu pelkästään tietokoneeseen vaan on tullut henkilökohtaisemmaksi lähestymiseksi.
Varmaan moni on kohdannut toistuvaa kiusaamista/vainoa. Toistuva samaan ihmiseen kohdistuva kiusaaminen on yksi vainoamisen muoto. Kiusaamiseen ei kannata suhtautua liian välinpitämättömästi, koska on mahdotonta tietää, mitä vainoaja aikoo, aikooko pelkästään kiusata vai onko tarkoitus mennä pidemmälle esimerkiksi aiheuttaa vahinkoa tai käyttäytyä väkivaltaisesti.

Minulle heräsi kysymys, että mikä saa jonkun ihmisen vainoamaan toista ihmistä. Jonkun kannoilla roikkumiseen kuluu aikaa ja henkistä energiaa, jonka voi hyödyntää mielekkäämminkin. Jokin siellä vainoajan mielessä ruokkii pakkomiellettä: kateus, viha, kauna jotain, jota vainoaja ei itsekään tajua... Tuttujen kesken saattaa olla jotain riitoja ja kaunoja, mutta vainoaja voi myös olla uhrille tuntematon henkilö.
Ainakin tässä minun tapauksessa on kyseessä luultavasti minulle tuntematon henkilö. Kiusanteon luulen tässä olevan suurimpana motiivina.
Jos on nettikiusaamisesta kyse niin kannattaa opetella kuvankaappaus ja jos jatkuvaa esim näillä keskustelupalstoilla niin poliisi puuttuu kun vaan teet rikosilmoituksen netissä...vaikkei menis syytteeseen asti niin suomi24 voi luovuttaa 3 kk ajalta kaikki poistetutkin viestit poliisille....mä rupesin ainaski toimiin enkä jääny ihmettelemään :)
Ei ylitä kynnystä kääntyä poliisin puoleen.
Paavo Väyrynen ei ole niitä ihmisiä joita jaksan kuunnella ja vielä vähemmän Jenni ja Vappu.
Aluksi juu.

Sitten alkoi kertymään todistusaineistoa sekä todistajia ja pystyi tekemään rikosilmoituksia. Tutkinta oli, ei riittänyt syytteisiin. Mutta sen jälkeen on saanut olla jehovilta täysin rauhassa, muuttivat muualle häiriköimään muita ihmisiä.

=DW=
Et varmaan ole tehnyt vielä maistraatille ilmoitusta, laittavat tietosi salaisiksi? Itse tein kun kyllästyin ralliin.
En olekaan ilmoittanut, enkä ole tietoinen tälläisesta mahdollisuudesta.
En tiedä huomasitko, mutta vastaukseni poistettiin eli seinillä on korvat ja silmät. Meitä tarkkaillaan ja seurataan.
Juu useasti parisuhteissa olevat miehet työpaikoilla ja muualla terrorisoivat ja manipuloivat vapaita ihmisiä ihan huvin vuoksi.

Ravintoloihinkin lähtevät kuulemma "pitämään hauskaa" joka tarkoittaa sinkkuihmisten terrorisointia ja törkeää seksuaalista häirintää. Mikä lie katkeruus jos eivät omissa parisuhteissaan koe onnea, niin onko aivan pakko vainota ja tuhota muidenkin mahdollisuuksia.

Mistähän sellainen perusilkeys oikein kumpuaa. Toisaanne hehkutetaan hyvin toimivasta parisuhteesta ja sitten ei suotaisi sitä muille ja vuodesta toiseen käydään pitämässä omaa hauskaa toisten kustannuksella, Tosi tosi ilkeää ja itsekeskeistä.

Ilkeys vie usein voiton ja uhri lopulta luovuttaa, voinet tsekata tämänkin halutessasi sinkkutilastoista, kohta koko suomi elää yksinäisissä sinkkutalouksissa ja agressiivisesti ja suvaitsemattomasti käyttäytyvät saavat terrorisoida aivan miten tahansa ihmisiä.
Olen huolissani näistä yksinäisistä sinkkutalouksista, sillä en usko kenenkään suunnitelleen viettävänsä vanhuuttaan sillä tavoin. Olen myös tietoinen tuosta mainitsemastasi miesten hauskanpitämisestä ja tiedän sen olevan suurimmaksi osaksi väkinäistä, alkoholin voimalla tehtyä ilakoimista, josta jää sekä tekijälle, että kohteelle todella huono maku suuhun.
Tuosta puhelinhäiriköinnistä aikaisemmassa kuplassasi sen verran, että sen luulisi olevan poliisin puututtava asia, siis puhun noista lehtimyyjistä ja muista häiriköistä jotka häiritsevät kotirauhaa. Ja vievät sinulta nautinnon itsenäiseen ostospäätökseen menemisestä. Muistelen nuorempana, kuinka hyvältä tuntui ensin pitkään harkita jotain mitä tarvitsee ja se tunne kun jotain sitten hankki itsenäisesti. Nyt rahanahneet pakkotyrkyttää ja käyttäytyy törkeästi eikä kukaan enään puutu siihen se on muka normaalia.

Minulla oli siis vuosia puhelinrauha ja vaihdoin kännyoperaattoria jossa luvattiin, että salainen numero säilyy, ei säilynyt. Nyt kehtaan sanoa tylysti soittajille mitenkä häiriköivät. Puhelinta kun on pidettävä avoinna kun vanhempieni terveysasioista soittelevat minulle milloin turvarannekkeista ja muista tarpeista. Mutta en käsitä miksi nämä häiriköt saavat terrorisoida jopa työajallasi ja esiintyä mukaystävällisinä ja puhutella sinua tuttavallisesti etunimeltä vaikka emme tunne entuudestaan.
Oli sama tilanne, lasten ja vanhusten asioiden vuoksi puelinta ei voinut pitää suljettuna eikä numeroakaan oikein vaihtaa, kun se moneen paikkaan annettu, pistin kyllä salaiseksi ja se auttoi vähän. Sitten tein semmoisen suoramainontakiellon ja soittoja ei tule juuri ollenkaan. Postimainoksia tulee ja hankalia ovat ne nimellä tulevat mainokset, jotka postin on tietty pakko jakaa. Muuten auttaa tuo Ei mainoksia-kyltti. Jos mitä tilaan, laitan erillisen viestin ettei sitten mitään mainontaa perään ja yleensä toimii. Jos joku myyjä soittaa, otan tiukan otteen ettäö mistäs sait tämän salaisen numeron. Yksi pahimmista olikin meidän paikallinen sanomalehti, joka jakoi osoitetietoja ulkopuolisille "toimijoille" kun tilaus läheni loppuaan.

Ainakin yhteen lehteen on aloitteestani laitettu tilauskuponkiin ruutu "ei mainontaa". Eli asia pikkuhiljaa muuttuu kun vaan jaksaa järmätä!
Ajattelin aina että tuollainen kohdistuu nuorempiin ihmisiin, eikä tämänikäisten tarvitsisi murehtia, mutta ei se mene niin.
Kaikkeen tottuu. Itse olen sitä mieltä, että mua on yritetty elämän aikana senverran kiusta ja vainota, ettei sellainen enää onnistu.

Elämän varrella on tullut opittua antamaan samalla mitalla, mieluimmin tietysti pikkasen kovemmin heh heh, heti takaisin. Yksitoistalapsisessa perheessä kasvaneena olen oppinut jo varhain pitämään puoleni.

Ilkeitä ihmisiä on maailma pullollaan ja ne mieleiset ovat harvassa. Ne pitää vain silmien tuikkeesta ja pupillien laajenemisesta erottaa. Täällä nettimaailmassa ei pupilleja näe, mutta ei ne siltikään hämää. Vaisto ohjaa ohittamaan.
Minä kuvittelin jo tulleeni immuuniksi kaikelle kiusaamiselle ja vainoamisella, mutta näköjään tähän asiaan ei ikääntyminen auta pätkääkään.

Onhan sitä takaisin antamistakin tullut kokeiltua, mutta useimmiten huomaa kahta kauheammin tilanteen ajautuneen umpisolmuun.

Aina ei vaan jaksa vaijeta ja näyttää ulospäin positiivista ja iloista naamaa. Tämä on ihan totta, että maailma on pullollaan ilkeitä ihmisiä ja niitä mieleisiä harvassa, kuten niin osuvasti kirjoitit.
Niinpä. Ja silloin kun tilanne on ihan akuutti, ajattelee ehkä eritavalla, kun taas jos on sellainen seesteinen kausi, että kiusaajia ei ole juuri silloin kimpussa. Aina niitä on joka puolella vaanimassa, mutta tsemppiä vaan.

Ehkä se on tämä aika, kilpailuhyteiskunta, sellainen että toisen kiusaaminen on ikäänkuin suotavaa.

Itse olen aika varovainen, tuttu piiri pieni pyörii, ja uusiin tuttavuksiin suhtaudun varauksella. Minun puhelinnumero ja osoite ovat salaisia ja mua ei saa kiinni väestörekisteristä eikä mistään. Elämän aikana olen oppinut sukkuloimaan ja tiedän että manipuloiviin ihmisiin on varauduttava "rosvoja" pyörii jokapuolella kärkkymässä. Ja niitä sinne upottavaan suohon vetäjiä...heh heh...

Olen aika itsenäinen ihminen ja auktoriteetteja vastaan olen aina kapinoinut.
Perinteisesti tätä vainoamista pidetään vissiin miesten juttuna, siis että mies vainoaa jotain naista. Mutta en ole ainut mies, kyllä nyky-yhteiskunnassa tapahtuu jostain syystä naisissa jotain, joka aiheuttaa tälläista minun mielestä rangaistavaa toimintaa. Ei ketään ihmistä saa vainota.

Olen minäkin ollut aina noita auktoriteetteja vastaan ja rima on aika korkealla ennen kuin käännyn asiassa esim. poliisin puoleen.
Vaan kun menet antamaan samalla mitalla takaisin pidetäänkin sinua kiusaajana.
Se kait se on sen takaisinannon tarkoituskin. Täytyy tehdä varmasti selväksi, että on takuulla pahempi kiusaaja.
Nimenomaan, täällä on todella herkkänahkaista porukkaa, enkä itse lue kuuluvani heihin, vaan kestän kyllä monenlaista loanheittoa. Joskus tulee annettua samalla mitalla, mutta sillä sekunnilla sinusta tehdään se pahis ja kaikkein ilkein, tyhmin ja epänormaalein ihminen maailmassa.
Minun mielestäni täällä on oikein kivaa porukkaa. Minä tykkään teistä kaikista.
Ei netin puolelta, ei. Mutta olen nettituttavissa seurannut viereltä jopa kaksi sellaista tilannetta, missä elämä laitetaan mullin mallin. Jonkinlaista lähestymiskieltoa pitäisi saada koskemaan nettiäkin.

Joskus miettinyt sitä, että aikuisen ihmisen lojaalisuus toista kohtaan, on todella sitkeää. Oikeasti pitäisi paljon nopeammin irrottaa näppinsä kaikesta rumasta käytöstä, kuin mitä tulee todellisuudessa tehtyä. Sitä vaan kestää koska... tietää kestävänsä. Ja toinen hyödyntää tilannetta ottamalla kaiken ilon irti. Vain siksi koska et aseta sitä rajaa, mitä tekisit jopa omalle lapsellesi.

Tsemppiä sulle.
Kiito miss.fire,

Varmaan on näitäkin, jotka suorastaan nauttivat ja osa puolestaan tekee kiusanteon vuoksi. Ihminen on aika metka ja kiero olio.
Mä en sua epäile, että tämä olisi vain joku provo. Jotain tällaista huomasin silloin joskus vuosia sitten, kamun sähköpostiin tuli juttuja susta. Joku väitti olevansa sun työkaveri, ja kuulemma vaan roikuit netissä työaikana :)) Se oli täysin anonyymi viesti, eikä se henkilö enää vastannut mihinkään. Joten se uskottavuus meni siinä. Eikä mulle ainakaan kuulu, kuka tekee mitäkin milloinkin. Ihan se ja sama, pahinta tuossa kai oli, että joku yritti saada sut huonoon valoon.

Ongelma onkin tässä kuinka esittää asiansa. Kolmasosa ihmisistä uskoo, kolmasosa ei. Vimppa kasa porukasta syyttää ihan väärää hevosta. Siinä sulla on vastuu kannettavana myös... ettei syyttömät joudu kärsimään.
Silloin joskus vuosia sitten jouduin lopettamaan kirjoittamisen juuri sen vuoksi, että alkoi tulla kaikenlaista hullua vainoharhaisuutta ja jatkuvasti sähköpostiviestejä ja puhelinnumeronkin jouduin laittamaan salaiseksi. Nyt on viime aikoina ollut rauhallisempaa ja aloittelin pikku hiljaa kirjoittelemista uudelleen, kun oli joutoaikaa mutta nyt tuntuu taas todella ahdistavalta.
Samaa mieltä, se tuntuu todella kummalliselta.
Ei ole vainottu ei, niin harvoin täällä käyn seikkailemassa. Joskus on tullut lokaa niskaan, mutta silloin olen jättäytynyt palstalta pois ja antanut loan kuivua ja pölyyntyä muutaman viikon.
Olin itsekin pois näiltä foorumeilta lähes ½ vuotta ja vähän murheissani olen kyllä kieltämättä nyt.
Älä murehdi Tomppa!

Siirry jollekin toiselle palstalle vaikka uudella nimimerkillä...
Minäkin siirryin, tosin se ei ole tavanomainen keskustelupalsta, vaan tietyn aiheen palsta. Kyllä sielläkin "haukutaan", muttei se ole niin kamalaa kuin tällä palstalla.

Pieni rauhoittuminen ei tee kenellekään pahaa vai mitä? On tietenkin vaikeaa pysyä poissa, jos ei ole muuta tekemistä, mutta olen ymmärtänyt, että Sinulla on.
Kukaan ei painosta minua vaihtamaan palstaa tai nimimerkkiäni.

On minulla sitä muuta tekemistä ihan omiksi tarpeiksi. Näille palstoille on mukava tulla kirjoittelemaan silloin tällöin.
Olen kohdannut.
Enkä tiedä vaikka olis kannattanut ottaa poliisiinkin yhteyttä.
Mutta se loppui ilmeisesti siihen etten kiinnittänyt huomiota asiaan.
En vastannut, enkä provosoitunut.
Nyt olen saanut olla pitkään ihan rauhassa.
Jos tuo kertomasi on TOTTA niin kai sussa on MIESTÄ kertoa että millaiseksi sairaaksi touhuksi se on mennyt? Onhan se hyvä varoitus sitten muillekin. Et kai niin tyhmä ole että olet antanut henkilökohtaisia yhteystietojasi, siis nimesi ja osoitteesi ym. jollekin sekopäälle? Ehkäpä loppuu jos kerrot tämän stalkkarin elkeet meille kaikille.
Juuh, ikävä ettei osattu vastata avauksen vaatimalla vakavuudella.
Mut nyt voi sanoo, et naam aon toisiaan peruslukemill ja ihan vakava ilme naamalla tätä näpyttelen.
Ikävä et tunsit itses aliarvioiduks ja sitä rataa.
Pahoittelen kauheesti omasta puolestani ja pyydän nöyrimmin antteks ;)))
et sit sattunu huomaamaan sitä lokaa ja huorittelua jota anjaniinan ja mun päälle heitettiin itkeekkö olis pitäny kyllä täällä ihan jokainen saa osansa siitä moskasta uskoisin että tomppa kaikista vähiten mää en ainakaan osaa enää millään muulla kun huumorilla suhtautua tohon ainaiseen v......n jos jollain on paha olo ei oo mun ongelma sitähän sää kysyit.
En ole antanut henkilökohtaisia yhteistietojani, enkä ole edes väittänyt sen vainoamisen tapahtuneen täällä.
näin määkin ymmärsin mutte mun ja anjaniinan kimppuun taas välittömästi hyökättiin säähän myös tiedät sen että joskus täällä ei vaan voi kirjoittaa rivin riviä ja varmaan kans järkevänä miehenä ymmärrät että noi kirjoitukset ei ollu sulle vaan sille puskalle.
"tiinaex..."

Ymmärrän sinua paremmin kuin uskotkaan. Täällä on iso luuta lakaissut ja kirjoitukset ovat nyt hyvin epäloogisessa järjestyksessä.
Tuo täydellinen reagoimattomuus on kokemukseni mukaan yks keino. Ainakin joissain tapauksissa. Mut siinä pitää tosiaan pysyä tiukkana.
"tulisilla",

Olen vastannut sinulle jo kertaalleen, mutta nyt täällä tykkää joku tehdä kiusaa ja poistella viestejä. Olen tehnyt siinä virheen etten ole vastannut eräille minua kaltoin kohdenneille ja loanheitto on nyt sen seurauksena ollut melkoista. On ilmeisesti pakko vastata kaikille, vaikka ei tahokaan, heh.
Oon kohdannu ja ikävintä että se kohdistuu usein naisilta mieheiin. :(
Mielestäni se on yllättävää, että naisista löytyy tälläisia piirteitä.
Vieläkään et ole vastannut että millaista kiusaamista ja stalkkaamista olet kohdannut. Alkaa mennä uskottavuus jutuiltasi kun kiertelet ja kaartelet samaa juttua. :/ Enkä ole kukaan tuntemasi ihminen, vaan ihmettelen vain kovasti että miksi on niin vaikeata kertoa, jos jotain kerrottavaa ylipäätään on.
Miksi esim. kirjoittelet rekatulla nikilläsi jos sontaa tulee tupaan?
Vaihda edes nikki ja poista vanha, vai onko sittenkin kiva saada epämääräistä postia?:(
Mitä sitten lässytät täällä jos tarkoituksenasi on vain härnätä ja tehdä ihmisiä uteliaaksi? OLIN utelias kunnes huomasin että jauhat pelkkää paskaa.
Hei mies, eikö koko aloitus ole sun henkilökohtaisesta ongelmasta puhumista?

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Älä viitsi, Femakot ovat jo mennen talven lumia niinkuin pitäis olla ihmiskennelien narttujenkin. Kelaapa kalenterisi tähän päivään, ja lopeta toi ihmiseten osoittelu. Me elämme vuotta 2012, halusit tai et.
ei osunut ei uponnut, mutta faktaa on se, että 1800-luku ihmiskenneleineen ei kuulu 2000-luvulle. Sille et voi mitään.
Olet törkeä ja rivo ihminen! Meillä muualla maassa ei toimita noin! Hae itsellesi apua!!
Homous on varmaan sulle ongelma, minua ei haittaa toisten ihmisten yksityiselämä, kunhan elävät siivosti ja noudattavat vallitsevia lakeja. Noudata sinäkin lakeja ja opettele käyttäytymään.
Pitäisikö naisen siis näytellä miellyttävää mieliksesi?

a) feikata tietämätöntä ja aikaansaamatonta, että voisit itsesi ylentää, en tiedä minne?

b) halunet olla johtava narsistiko?

c) haluat jälleen aliarvioida naisia, kykenetkö koskaan luottamaan johonkuhun toimiaksesi yhdessä.

No ihan sama tee ja ajattele niin tai näin vaan jos tuon saman tekstin kääntää miehelle sopivaksi niin reagtio taitaa olla ihan sama, lepsuna en jaksanut jyrätä voimalla tuntematonta ihmistä, mutta kaikenaikaa törmään itsekeskeisiin miehiin joiden ainoa puheen aihe on: minä, minulle.Minulle kivaa sek-siä. Puhuisitte peilinne kanssa jos ette ketään muuta näe. Ihme (vaikka telaketju) robotteja.

Ruostunut Klonks ja uusiutukaa, älkääkä vanhoja kaivelko, tarjoan uusintakierrosta saat uudet abc:t
ei ole tappelua, vaan semmost et eilen nimeni mainittin tälä palstalla, topikissa samoin tiinan, et meillä olis jotain tekemistä sen kans et tomppaa uhkaillaan.
Sanoudun jyrkästi irti sellaisista asioista, mulla ei ole mitään mielenkiintoa stalkata ketään, kirjoitteken tänne pelkästään ajankuluksi.
En ole kiinnostunut kenenään siviilielämästä.
Varmaan tääkin nyt sit poistataan?
Juh, en ehken ole tiinan kans sama ihminen, silti ei mun nimeeni tartte sotkee johonkin stalkkaukseen.
Kirjoitsn omissa nimissäni aina.
Stakkaus tarkoittaa perässä juoksemista, vainoamista.
Siihen mulla ei ole resursseja ja toivoisin et tomppa sinäkin vastaisit mulle nimimerkilläsi, etkä puskista.
Mitä se on kun laittaa jonkun palstalaisen nimen tänne kaikkien näkyviin? Taisit Anjaniina saada Handen lopettamaan kun ei ole enää näkynyt. Tunnetko olosi onnistuneeksi?
"anjaniina",

Kyllä minunkin nimi on mainittu, sekä tällä palstalla että tuolla toisaalla ja varmasti minä en ole ketään vainoamassa tai kiusaamassa. Se on vaan, niin helppoa laittaa asioita toisen piikkiin. Ajankuluksi minäkin täällä olen, vietän lomapäiviä eikä tähän vuoden aikaan ole kovin paljon kiireitä.

Katsotaanpa poistetaanko tämä viesti?
munkin mielestä tommoset syytökset on aika törkeitä eihän täällä edes tiedä kuka mikäkin siviilissä on ja totta kirjoitat eiköhän meillä kaikilla oo tekemistä tän oman elämän kanssa kyllä tää kirjoittelu vaan jää tähän nojatuoliin ja sit kun pistää koneen kiinni niin ei paljoo enää tuu ajateltua nimimerkkejä ja jos vielä jokaiselle rupeis sähköpostia sysäämään niin eihän sitä kerkeis ees töissä käymään nyt on kyllä ollu kaks viikkoo lomaa ja ollaan viruttu kotona sen takia on kerenny oleen aktiivinen ja kaiken hyvän lisäks mies sai vatsataudin ja on maannu sohvalla muutaman päivän eikä oo tarvinnu edes ruokaa laitella.
Ilman muuta on hyvä asia, että ikävänsävyiset runkkuviestit poistettiin, mutta halusinkin kertoa anjaniinalle, en sinulle, että hänen nimissään on taas esiinnytty, en ensisijaisesti sitä, että ne poistettiin. Tosin sekin on joidenkin piirien tapa, että ensin kirjoitellaan ilkeyksiä, ja sen jälkeen ilmoitetaan oma kirjoitus poistoon ja väitetään, ettei ko kirjoitusta ole palstalla edes ollut. Kai nyt tiedät sen itsekin, vai oletko ihan pihalla.
Jaha,et on ollut enempikin mun nimissa tehtyjä?
Ikävä kyl en ole ehtinyt kaikkee tsekkaamaan?
sisällä olen ihan nojatuolissa istuskelen ;))))))) mää en kerenny kaikkee näkeenkään varmaan kun tuli puhelu sitä en kyllä tienny että ite niitä poistatetaankin mää oon luullu että törkyviestit poistattaa toiset kirjoittajat mutta oon näköjään siinäkin ollu väärässä anjaniina on kans suosittu matkittava niinkun määkin.
No ny me sit ollan yks ja sama ;)))k
Juh, aivan sama mullakin, täällä palstalla meitä on huudettu kaiken aikaa kehiin, mut ei voi mitään, kun ei kerkee, ni ei kerkee ;))))
on se kiva että me ollaan kaks niin ei tartte aina olla paikalla ja pysyy kumminkin kärryillä tapahtumista.
No juu, voin mä tuurata sua ja sä mua ;))))
Eiks se ole hienoa tiina, et me ollaan palstan kaks mielenkiintoisinta kirjoittajaa ;) tää kukonpoika häärii meidän ympärillä jatkuvasti.
Täällä ei ole avausta jossa EI meitä käsiteltäisi ;)
Harvoin on näin jakamatonta huomioo kukaan osoittanut ?
Sun mieheskään ei jaksa olla näin tohkeissaan ;)
on tosi hienoo että jossain pidetään mielenkiitoisena ja saa huomioo se ihan lämmitää tämmöisen vanhan rouvan sydäntä onhan siitä otettava kaikki irti jos se vaikka satuu loppumaan joskus se aika kun mun mies on ollu tohkeissaan on jo jonkun verran laantunu pitää aina välillä muistuttaa että hei määkin olen täällä.
kayhän muistuttamassa sitä miestäsi taas ;)))
Pitäisi varmaan mennä ;)))
Hyvä juttu, arvasin että otat neuvosta vaarin ;)))
Voinko minäkin tulla ?
Ei onnistu, hän on minun, yksin minun!
Varmasti on yhä lisääntyvässä määrin livessä nettirikollisuutta ja vainoamista. En epäile hetkeäkään.
Samat tuntemukset täällä keskustelun sävystä.:=(
Olen ja kyllä mieskin voi tuntea pelkoa, sitä monet eivät käsitä. Näitä sairaita monivammaisia on vapaalla jalalla koko ajan enemmän ja heillä on aikaa ihmisten vainoamiseen.
Ihan varmasti miehillä voi pitkän päälle muodostua samanlaisia pelkotiloja, mitä naisillekin. Olen tarpeeksi raavaan kokoinen ja pystyn kyllä fyysisesti puolustamaan itseäni, mutta tämä on uutta ja erilaista vainoamista.
Sulle on ihan selvä diagnoosi. Sä et oo päässyt pölläyttämään pöheikköö vähään aikaan!

Rauhoittuisikkohan sä jos Tiina ja Niina tulis ja hieraisis vähän vaihdekeppiä. Vois moottorikin hyristä taas näin kovien pakkasten jälkeen;DDDD
Mies haluu pilluu, mut ei tiedä miten sitä saisi itsevarmoilta naisilta.
Tuommonen peelo, ei mistään hinnasta.
Edes säälistä
Nautitko ihmisten mollaamisesta, kun jatkat ketjua vastaamalla tämmöisiin kirjoituksiin, missä kirjoittajista puhutaan nimillä. Itse kovasti kehoitit ihmisiä lopettamaan. Nyt kun muut ovat lopettaneet sinä jatkat. Tämä kertoo aika paljon kirjoittajan tarkoitusperistä.
Mistä tiedät vaikka olisin aloittaja, ja pitäisen ketjua yllä. Vai oletko se sinä?

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Äläpäs höpsi. Palstoilla on monia rekattuja, jotka ovat maltillisia kirjoittajia, eivätkä täten saa sontaa päällensä.
kyllä ne kumminkin aika harvassa on jotka ei saa lokaa päälleen on tietenkin kirjoittajia jota myötäilevät toisia kirjoittajia on asia mikä tahansa mutta ei nyt ihan heti tuu nimimerkkiä mieleen jota ei olis koskaan kiusattu.
Totta, sitä myötäilyä oli tässäkin ketjussa eilen ja paljon, vaan luuta on lakaissut osan pois.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Olen kokenut vainoja uskoni tähden. Jos on uudestisyntynyt ihminen, niin häntä ei hyväksytä enää puhumaan tietyissä kirkoissa. Liian helposti puhutaan fundamen-taalista, vaikka haukkuja ei ilmeisesti edes tiedä, mitä se merkitsee. Samoin jos et hyväksy homoutta tai lespoutta, joudut homofopilistin kirjoihin. Fopistiksi haukkumi-nen muutoin taitaa vaatia lääkärin diaknoosin, joten kunnianloukkauksien estämi-seksi kannattaa varoa sanomisiaan.

Samoin jos olet yksityisyrittäjä, voit menettää tietyntyyppiset asiakkaasi, kun et suostu epärehelliseen toimintaan. (Ainakin kaksi asiakasta lopetti palvelujeni käytön.) Eiköhän meidän Raamattuun ja Jeesukseen uskovien olisi jo aika tulla kaapista esiin ja tunnustaa oma kristillisyytemme!
Pidin kirjoituksestasi ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että ihmisten tulee hyväksyä kristityt kanssaihmisemme ja jos joku on enemmän uskovainen, ei häntä sen vuoksi pidä vainota tai syrjiä.

Jouduin itse kohtaamaan tuon, että kun en suostunut hyväksymään homoseksuaalista presidenttiehdokasta, sain tuomion suvaitsemattomuudestani ja leiman joksikin mikä lie homofobilistiksi ja erittäin huonoksi ihmiseksi.
Puhelinmyyjät tekevät vain työtään. Turha siitä suuttua, ei ole meidän vika jos ei rekistereissä lue estoista tmv. tietoa.
Puhelinmyyjät tekevät vain omaa raskasta työtään.
Minua on vainottu kahdesti. Elämäni ensimmäinen poikaystäväni ei kestänyt eroa ja vainosi herkeämättä. Uhkasi itsarilla jos en suostu tapaamaan ja kyttäsi yötä päivää kotini lähellä. Se oli todella ahdistavaa. Ystävät eivät uskaltaneet enää kylään, enkä minä uskaltanut poistua kotoa. Olin sen verran nuori vielä, viidentoista, ja poika minua pari vuotta vanhempi. En uskaltanut kertoa edes vanhemmilleni.

Toisen kerran vainoaja oli ex-ystäväni, jonka kanssa tuli välirikko. Minun puolestani välirikko oli pysyvä heti ensimmäisestä kerrasta, mutta tämä 'ystäväni' aloitti järjestelmällisen puhelinterrorin, joka kesti kuukausia ja veti terroriinsa mukaan myös silloisen avokkini. Kun puhelinterrori ei tuottanut tulosta, tyyppi alkoi vainota sähköposteitse ja facebookkiin laittoi kaveripyyntöjä, kunnes pistin estolle. Tämä meni niin pitkälle, että kysyin jo poliisilta mitä sen kanssa voi tehdä. Poliisi otti yhteyttä tähän naiseen ja käski lopettamaan hiillostamisen (olin itse käskenyt lukemattomia kertoja ilman tulosta). Kyllä se sen jälkeen lopettikin.
Kyllä näitä vainoamistapauksia on varmasti luultua enemmän. Hyvä että kohdallasi asiat selkenivät ja sait elämän parempaan malliin.

Erittäin paljon luotan suomalaiseen poliisiin. Tarvittaessa sieltä saa apua ja heillä on auktoriteettiä ja lain suomaa valtaa sen verran paljon, että normaali ihminen uskoakseni lopettaa kiusaamisen ja vainoamisen.
Olen kokenu poliittista vainoa Suomessa 60 luvulla. Mun setä oli kommunisti, toiset oppilaat vainos mua koulussa sen takia.
Itse olen poliittisesti neutraali.

Että tämmöstä vainoa oon kokennu...
Minun isäni oli kommunisti, mutta en silti kokenut 60-70 luvuilla mitään vainoa. Päinvastoin ei sillä ollut mitään merkitystä. Kommarin poika kaveraasi tehtaanjohtajan pojan kanssa.
Kyllä olen. Naapurissa oli kolmikko eri perheitä jotka alkoivat hiostamaan eli kyttäämään kaikkea mitä pystyivät saamaan selville elämästäni ja tutuista jotka sattuivat luokseni tulemaan.

Yksi ulkop. naapuri kertoi että heillä on kirja jossa kirjataan kuka tulee milloin tulee milloin lähtee yms. samat minusta. Asia tuntui kovin ahdistavalta.

Kun en reagoinut tullut hillumaan ovelle keksittiin muuita syytöksiä jotka isännöitsijälle yritettiin kohdentaa minuun. Vieras auto oli aina minun vieraan. Toki niin voi olla kun itse olen lomilla.. tosi asiallista siis.. Yleinen p-paikka on nyt sitten erään yh rvan vieraan jatkuvassa käytössä eipä 3 muista siitä mainita eteenpäin.
Tark. vielä siis että minulla ei käy vieraita jotka tarvitsevat p-paikoitusta tuulesta temmattua siis mutta kaikkea saa esittää jos on tyhmä talon isännöitsijä.
Olen itse joutunut kokemaan hiostamista maahanmuuttajaperheen taholta. Tiedän mitä naapurihäiritseminen voi pahimmillaan olla. Omalla kohdalla se meni niin pahaksi, että oli pakko muuttaa pois. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja oli sitä mieltä, ettei mamuja voi häätää, koska yhtiö leimataan tällöin rasistiseksi.
Voi-voi. Olen varmaan itsekin käyttäytynyt ei-toivotusti ja minua kohtaan on käyttäydytty samoin ei-toivotusti. Kukapa ei olisi. Olen luullut ystävikseni ihmisiä, jotka ovat antaneet jollain tapaa ymmärtää sellaisia olevansa ja jäänyt harrastamaan yksinpuhelua. Hienoa, että te kaikki muut ihmiset olette täydellisiä ja erehtymättömiä. Minä en ole.
Minä myönnän myös käyttäytyneeni toisinaan huonosti, ei jaksa aina kirjoittaa positiivisessa hengessä, jos tulee useammalta vastaajalta törkeyksiä niskaan. Pettynyt olen joihinkin luulemaani ystävään ja niin varmaan on myös minuun oltu tyytymättömiä.

On tosiaan hienoa, että on sellaisia vain täydellisiä ihmisiä, jotka tietävät kaiken ja neuvominen, opastaminen ja muiden ihmisten ohjaaminen on ikään kuin heillä verissä.

Me emme kuulu tuohon joukkoon.
Kannattaa miettiä mielessään minkä takia sitä törkytekstiä tulee, ja vielä useammalta. Olisikohan jo peiliin katsomisen aika?

Hyvin näytät olevan tietoinen kuka minkäkin nimimerkin takana on. Eihän tässäkään ketjussa ole kun pari, joiden kanssa olet yrittänyt väen väkisin haastaa riitaa. Toisen kanssa tulla toisellakin palstalla.

Sinä olet se joka yrittää saada kirjoittajat kirjoittamaan oman mielesi mukaan. Opastat ja neuvot minkä kerkiät.

Nytkin palasit tällä palstalle kun sait häädettyä ei toivotut kirjoittajat pois. Tuliko siitä mielesi hyväksi, joko riittää vai vieläkö haluat jotain muuta. Kaunista anteeksipyyntöä, lupausta kohdella sinua arvoisellasi tavalla.

=DW=
Älä kirjoita DW:n nimissä. Kirjoita omalla nikilläsi.
Älähän rupea arvuuttelemaan, kuka on oikea ja kuka väärä. Kaikki me täällä ollaan oikeita. Vaikka koneet on viisaita, ei ehkä kumminkaan niin viisaita. Toimiakseen itsestään ilman käyttäjää.

Minä olen minä ja sillä selvä.

=DW=
Käsität nyt aivan väärin. Minähän myönsin käyttäytyväni ei-toivotusti ja myös minua kohtaan on käyttäydytty ei-toivotusti. Aivan turhaan sinä yrität minusta tehdä sitä riidankylväjää. Niitä on olemassa tällä palstalla aivan omasta takaa, ei minun tarvitse tulla tänne ja alkaa haastamaan ketään.

En myöskään koskaan opasta tai neuvo muita tai yritä saada kirjoittajia kirjoittamaan oman mieleni mukaan. Sehän olisi ihan hölmöä, ajattele nyt itsekin.

Todella katkera ihminen tunnut olevan, jos sinun mielestäsi täällä pitää jotain kohdella "arvoisellasi" tavalla. Kaikki ovat tasavertaisia ja kuten tässä avauksessa totesin: Kyllä nykyään ilmenee vielä vainoamista!
Toisaalta. Eikö sitä sanota että suosiolla on hintansa. Minua ei kukaan vainoa, en liioin kiinnosta ketään. Sinä ja ilmeisesti muutkin suosikkinimimerkit kärsivät sitten suosionsa sivutuotteista.
Se on hyvin epätoivottu sivutuote, heh. Sinä kiinnostat minua, siksi vastaan sinulle. Kaikki kirjoittajat ovat tärkeitä ja sinä kirjoitat verbaalisesti hyvin ymmärrettävästi, joten on ilo keskustella kanssasi.
PupunPuskasta kehuminenkin menee jo yli. Uskon että hän olisi kerralla ymmärtänyt. Liika on aina liikaa. Sopivasti on hyvä.
Nyt en taas oikein käsitä? Miten niin kehuminen menee yli? Kuka määrittää täällä ketä minä saan kehua ja kuinka paljon? Ex-rekattuko?
Niin, tämä on keskustelupalsta ja täällä voi tuulettaa ajatuksiaan. Jos olisit kirjoittanut, että kirjoitukseni ovat kiinnostavia, se olisi kuulostanut paremmalta. Minustahan persoonana tai henkilönä et tiedä oikeasti mitään. Sitä varmaan ex-rekattu ajaa takaa.
All right PupuPuskasta,

On joskus niin tavattoman vaiketa ymmärtää toista oikein kirjoitetun viestin perusteella.
Juu olen ihan käytännössä. Kukaan ei uskoisi jos kertoisin mitä, pitäisivät ihan kajahtaneena. Netissä ei ole kukaan seuraillut ja itsekin sanoit että et väittänyt sen tapahtuneen täällä. En tosin ole lukenut kaikkia vastauksia. Toisaalta et myöskään kieltänyt etteikö olisi tapahtunut täällä. Koko juttusi haiskahtaa, etkö saa muuten lukijoita kuin tällaisella hevonpaskalla johon vastaat ihmisille puisevaan tyyliisi? Tiedät hyvin miten nettiseurailun voi välttää, revi siitä.
Sinulta on jäänyt huomaamatta eräs seikka. Tämä on yksi suosituimmista keskustelunaiheista tällä hetkellä ja silloinhan se on onnistunut. En minä täällä mitään lukijoita ole keräämässä.
Enpä oikeastaan, ehkäpä siksi, että tulen hyvin toimeen yhteiskunnan kanssa samoin asukkaiden samoissa yhteiskunnissa...nettiä myöten.
Hienoa että olet kiinnostunut, itseäni kiinnostaa enempikin vastaukset aloituksellesi koska se kertoo enempi kuin aloituksesi.

Jos ihminen on itseä täälläkin , niin ei tarvitse sairastaa live luuloa.
Tottakai vastaukset kertovat enemmän kuin itse aloitus. Avaus on kuin esipuheena muille, siitä mistä voitaisiin keskustella. Eihän se aloitus voi olla koskaan parempi?

Tuota viimeistä kommenttiäsi en ymmärtänyt, mutta monasti on vaikea kertoa kirjoittamalla mitä ajaa takaa.
Se on hyvä, että sinä Tomppa elät onnellisessa avioliitossa, mutta paljon on siis näitä mielenterveystapauksia eli huorsmiehiä, keistä voisi sanoa vaikka näin: antaa ymmärtää, mutta ei ole antamassa yhtään mitään. Eivätkä edes tajua erota ennen vainoamisiaan, milloin touhu olisi aivan toisella tasoa. Eli törkeitäkin häirikköjä jotka siis vainoavat vapaita naisia itsekeskeisissä harhoissaan hakeutumatta mielenterveysongelmaansa selvittämään miksi eivät kykene yhden naisen kanssa onneaan kokemaan.

Miltei toki tuli sellainen olo, että haluan kirjoittaa tästä ajatuksesta, kun ilmestyi tuo omituinen ketju missä mitä ilmemmin (taisi olla sekschat)chataddiktoituneet naiset kertovat pukeutumisestaan, lienevät jo vuosia kenties roikkuneet netissä onnellisesti naimisissa olevien/ollen kanssa kepeästi leikkien pukeutumisleikkejään, kukahan heidätkin sai hereille näin yhtääkkiä, ovatko ajettu chateista jotenkin pois juuri nyt . Onkohan heidän toivomansa herra jo tyydyttänyt heidän vinkkejään. Pitkäaikaiselta seurapiiriltähän tämä haiskahtaa. Bordellimainen tunnelma kertakaikkiaan. Eikä kertakaikkiaan sovi keskustelupalstalle.

Ben Furman on kirjoittanut hyvän kirjan josta saisi tälläisestäkin ongelmista kärsiville apua olisikohan se nimi mennyt näin: Koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus.

Mutta onneksi ainakin sinä Tomppa kertomasi mukaan olet nyt oppinut vihdoin rakastamaan ja kunnioittamaan kumppaniasi. Takavuosinahan en ketjuissasi juurikaan viihtynyt, kun en sitten millään ymmärtänyt miten ihminen voi puhua onnellisesta liitostaan samaan aikaan kun ei kuitenkaan käyttäydy siten.
Tunnelma rakentuu jokaisen ihka omassa päässä. Minä näin pukeutumisketjussa uteliaisuutta ja pelkkää hömppää. Ei tullut bordellit mieleenkään. Johtuu ehkä siitä, että minulle ei tule arkisista asioista ensimmäisenä mieleen irstailut tai bordellit.
"P-T jatkaa",

Kirjoitit paljon ja asiaa eli naisia vainoavista miehistä, jotka eivät kykene kokemaan onneaan yhden naisen kanssa. Voipi tosiaan olla, että ongelmat juontavat lapsuudesta saakka tuollaisilla itsekeskeisillä häiriköillä.

Olen minä aina osannut kunnioittaa ja rakastaa kumppaniani. Ehkä en silloin takavuosina vaan osannut kirjoittaa oikein ja huomiontavoittelu oli turhan korkealla. Nyt on sitten kunnia mennyt ja maine on vaan kasvanut, heh
Kuusikymppinen eläkeläispoikamies on vainonnut minua viitisen vuotta. Se ilmenee seuraamisena ja kyttäämisenä kotini, työpaikkani, ja harrastuspaikkojeni läheisyydessä. Olen keski-ikäinen, ja onnellisesti naimisissa oleva uskova nainen. Murrosikäisten lasten äiti ja ehdottomasti uskollinen.

Vainoojani on kerännyt itselleen samanmielisten, katkerien ja yksinäisten poikamiesten "syndikaatin". Kun liikun yksinäni ulkona tämä porukka huutelee perääni hävyttömyyksiä vainoojani johdolla. Se myös tiedottaa vainoojalleni kun he näkevät minut ulkosalla mikäli hän itse ei ole paikalla.

Myös ammattitaitoani ja älyäni on julkisesti kyseenalaistettu, ja ex-pomolleni tehtiin valituksia "epäasiallisesta käyttäytymisestäni" kun en suostunut edes flirttailemaan ja kiinnostumaan heistä.

Kun vainoaminen kriminalisoidaan Suomessa aion tehdä ilmoituksen vainoojastani poliisille. Nykyaikana on suoranainen ihme että saa ulkona olla koko ajan varuillaan, vilkuilla taakseen - ja kuunnella hävyttömyyksiä ö-luokan äijiltä!!!
@ Accountant

Ai jaha.. Vai 5 vuotta. Täällä on taas näitä sarjassasmme kummallisia tarinoita:/

Oletkohan sittenkin jossain välissä antanut miehen ymmärtää jotain kiinnostuksentapaista? Jos et, niin soita seuraavan kerran valkotakkiset hakemaan mies piipaa-autolla. Asun lähiössä jossa asuu kaikenlaisia tyyppejä, mutta koskaan ei mulle ole tämän 17 vuoden aikana kukaan äijä huudellut kun olen noiden paikallispubien terassien ohi kävellyt, eikä muutenkaan.
Kuljen ihan tavallisesti enkä kiinnitä mitään sen kummempaa huomiota niihin. Ehkäpä pälyilet ja reagoit jotenkin oudosti aina kun näet sen ukon tai sen tuttuja. Nauttivat varmaan sun ärsyttämisestäsi.
Täälläkin odotellaan lain astumista voimaan.
Kyseessä on puolison ex joka on jaksanut yksipuolista touhuiluaan jo reilun 12 vuotta eikä loppua näy.
Tätä touhua on ollut jo ennen minun tulemista kuvioihin mutta kulminoitunut ja suuntautunut sen jälkeen pääsääntöisesti minuun.
Lähestymiskiellot (2 kpl) eivät ole auttaneet koska ne sisälsivät porsaanreiän että asiattomia yhteydenottoja ei sallittu mutta jos on lapsista asiaa niin voi ottaa yhteyttä. Kymmenissä postilaatikkoon jätetyissä lappusissa oli aina hieman siteeksi tätä lapsi-asiaa, muu sisältö oli paranoidisen henkilön ajatuksenkulkua.
Lapsetkin ovat aikuisia, perheellisiä ja asuvat muualla.
Viimeisen lähestymiskiellon loputtua kyseinen henkilö seurasi lomamatkalla 100km matkan perässämmme ja hyökkäsi pysähdyttyämme kimppuun repimään ja solvaamaan. Tästä hänelle lankesi sitten kohtalaisen suuret sakot.
Tyyppi seurailee yhä edelleenkin, ajelee öisin taloamme ympäri ja tulee portinpieleen parkkiin.
Vainoamistahan tämä selkeästi on.
Kelpaako "ei koskaan" vastaus?
exkumppanin exän ja jo aikuisten lasten osalta olen, siinä porukassa kukaan ei osannut päästää irti toisistaan. Ulkopuoliseksi jättäminen on tavallaan eräänlaista ahdistelua, mutta paljon vaikeampi osoittaa toteen. Pelkkää eripuraa seuraa jos asian ottaa esille, silloin yleensä syytetään luulottelusta.
 /   /  /  / Vainoaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta