AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Merkonomista tradenomiksi - hyväksiluvut?

Merkonomista tradenomiksi - hyväksiluvut?

6 Vastausta 484 Lukukertaa
Saako taloushallinnon merkonomi tradenomiopintoihin mitään hyvitystä?
Haaga-heliassa on ainakin AHOT eli aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen. Käytännössä voi tehdä heti alussa noi näyttökokeet ja niistä saa sitten hyväksilukuvut, tai jos ei ihan nappiin mennyt niin myös osia voi saada läpi. Lisäksi jos ei tyydytä ne numerot joita saa niin niitä voi vielä korottaa myöhemmin.
Jos sinulla on ns. vanha opistotason merkonomitutkinto, niin Metropoliassa sai ensimmäisen vuoden kursseja hyväksiluettua tuon todistuksen perusteella.

Muussa tapauksessa meilläkin oli käytössä tuo AHOT, josta edellinen vastaaja jo kertoikin.
Ei kannata opiskella tradenomiksi vaan suoraan KTM:ksi Kauppakorkean avoimen linjan kautta. Sen jälkeen kun olet valmistunut tradenomiksi linjaa ei voi enää käyttää. Meillä työmaalla talouspäällikkö luki merkomista KTM:ksi ja valmistuttuaan sai samantien ylennyksen talousjohtajaksi. Muutenkin kaupalliset opinnot on aika lailla laulua ja leikkiä tradetasolla vanhalle merkonomille, mutta Kauppakorkea tarjoaa edes jotain haastetta.
Tota noin.. Trade vastaa kandia joka tarkoittaa, että trade voi jatkaa yliopistossa maisteriksi. Tällä reitillä häviät yleensä sen puoli vuotta - vuoden tai jos valmistut etuajassa niin et sitäkään. Avoimia linjoja voi opiskella yliopistossa vaikka pelkällä peruskoulun päättötodistuksella siihen mitään koulutusta tarvii rahalla saa ja hevosella pääsee muttei sillä tietyllä piste määrällä pääse sisälle jos ei ole aikasempaa koulutusta alalta. Mitä tulee muuten merkonomin papereihin niin niillä ei ainakaan ole mitään asiaa Jkl.n kauppatieteelliseen ilman yo-todistusta
Tampereella ainakin hyväksiluettiin, mutta opiskelutodistusten piti olla alle 10-v vanhoja. Jos työn kautta oli osaamista tullut, niin aina ko.aineen opettajan kanssa piti neuvotella. Jotkut sai kokonaisia kursseja hyväksiluettua ja toiset esim. tietyt osa-alueet.
ei AHOTin kautta pitäisi tulla numeroita vaan hyväksytty-merkintä!!!
 /   /  /  / Merkonomista tradenomiksi - hyväksiluvut?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta