Mäntytien päiväkoti

Joko nyt

Joko vihdoinkin uskotaan, että sisäilmassa on jotain. Montako sairastunutta ja työkykynsä menettänyttä vaati yhden henkilön jääräpäisyys? Tutkijat tietysti haluavat lisätutkimuksia mutta pitäisi kai antaa joku arvo ihmisillekin. Montako miljoonaa on tuhlattu rahaa, olisiko uuden päiväkodin hinta? DI voisi ehkä vastata.

42

1262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ees taas

      Di ei varmasti vastaa. Ei tästä eikä mistään muustakaan. Sellaisten lasten vanhempien, joiden lapset ovat altistuneet, tulisi tehdä kantelu eduskunnan oikeusaiamiehelle syystä että lasten on annettu altistua homeen tuottamille terveysongelmille. Kukaan ei voi tietää mitä näiden lasten elämässä tulee tapahtumaan aikuisiässä. Sen vuoksi olisi välttämätöntä nostaa kanne Kontiolahden kuntaa kohti, että näillä nyt lapsuuttaan elävillä ihmisillä olisi jotain kättäpitempää esitettävänään joskus tulevaisuudessa jos käy niin huonosti että nyt päiväkodissa saatu altistuminen "puhkeaa kukkaan" joskus aikuisiällä.Tämä pätee myöskin henkilökuntaan.

    • valetta..ko

      Miten niin sairastuneet. Tekninen johtaja on muistaakseni valtuustossa (on jossain ptk:ssa) ilmoittanut että kunnan puhtaimmat tilat ovat kyseessä. Millaistahan on muualla kun tuollakin jokainen on jotain taudin alkua saanut?

      • TahtiTapsa

        Kuulin huhua, että joku päiväkodissa työskentelevä olisi aikoinaan laittanut liikkeelle huhun että päiväkodissa on epäpuhdas ilma ym. rakenteissa vikaa. Tuosta huhusta on tullut luulosairauuta, joka jatkuu yhä ja on saanut vakavat seuraukset aikaan.


    • lisää paskaa

      Seurravana on korjausvuorossa Kontioniemen koulu. Saadulla kokemuksella ja ammattitaidolla sekin laitetaan kuntoon. Peruskorjausta ei tarvitakaan...

      • Kadun tallaaja

        Pitäs kohta perustaa joku kansanliike näitä teknisen puolen viisaita päättäjiä vastaan, alkaa nimittäin jo kyrsimään tämä meitin verorahojen puhdas haaskaus. Maalaisjärki puuttuu täysin koko hommasta, rahaa poltetaan surutta typerien päätösten myötä (esim. Mäntytien päiväkoti)...


      • tietävä

        Kontioniemen koululle on myönnetty määräraha ja siitä pidetään kiinni!


    • karmeaa luettavaa

      Tutkimustuloksia on tullut, Anne Rommpasen sivuilla on erään lapsen tulokset. Kylmät väreet käyvät kun niitä katselee. Käykäähän tutustumassa...Mitään ei ole kuulemma löytynyt...

      • kummastuttaa1+2

        Voisiko Anne Romppanen julkaista sivuillaan kuntaan tulleet tutkimustulokset korjauksessa olevan Mäntytien päiväkodin home ja mikrobi viljelystä, sopiiko po. kiinteistö enää mihinkään muuhun kuin purettavaksi
        ja sen mitenkä paljon yli 1.000000,00 € (1. miljoona / € ) on jo korjaukseen kulutettu rahaa vuokraan 12.000.00 € kuukaudessa lämmitys valaistus hoito huoltoon.


      • Iso kysymysmerkki

        Mistähän lie tiedot saanut?


      • lumiukkonen3
        kummastuttaa1+2 kirjoitti:

        Voisiko Anne Romppanen julkaista sivuillaan kuntaan tulleet tutkimustulokset korjauksessa olevan Mäntytien päiväkodin home ja mikrobi viljelystä, sopiiko po. kiinteistö enää mihinkään muuhun kuin purettavaksi
        ja sen mitenkä paljon yli 1.000000,00 € (1. miljoona / € ) on jo korjaukseen kulutettu rahaa vuokraan 12.000.00 € kuukaudessa lämmitys valaistus hoito huoltoon.

        Tietännöönköhän tuo mistään mitään? On tullut tunne seuratessa valtuustonkin kokouksia, että on pihalla kuin ukko lumesta.


    • Köhköhkööö

      Yle Pohjois-Karjala uskaltaa tästä uutisoida, mutta Karjalainen on kus sukassa. Voi ihme tätä hyväveliverkostoa. Miten tuollainen lasten terveydellä omaa imagoaan pöngittävä tekninen johtaja saadaan vastuuseen teoistaan?

      • eestaas

        Tämän aamun Karjalaisessa kunnan johtavat politiikot, Kuusela ja Haukka pahoittelivat Mäntytien päiväkodin tilannetta: " On ruvettava luottamaan käyttäjien kokemuksiin", sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Haukka.Miksi ei luotettu aikaisemmin, vaan molemmat herrat kuuntelivat ja luottivat enemmän tähän kunnan viralliseen epäjumalaan Pölöseen joka ei tule koskaan tunnustamaan että Mäntytien päiväkoti on epäterveellinen paikka niin lapsille kuin heidän hoitajilleenkin. Veikkaan että poliisille jätetty tutkintapyyntö ei johda muuhun kuin hetkelliseen, vähän suurempaan julkisuuteen, asiat on viranhaltioden taholta hoidettu niin, että mitään virhettä ei missään vaiheessa ole tapahtunut. Tästä on hyvä esimerkki se, kun valtuusto syksyllä 2011 myönsi 50.000 euron määrärahan uuden päiväkodin suunnittelun aloittamiseen, sama valtuusto vuotta myöhemmin kumosi aikaisemman päätöksensä ja siirsi suunnittelun alkamisen vuodelle 2014.Epähuomiossako? Mitenkähän pahoillaan nämä nyt altistuneet lapset ovat muutaman vuosikymmenen kuluttua Kontiolahden kunnalta saamastaan "lahjasta", jos oireilu muuttuu vanhemmalla iällä sairaudeksi. Puhutann virkavasrtuusta. Mitenkähän se tällaisessa tapauksessa toimii? Ei mitenkään. Sillä ei ole edes sitä veteen piirretyn viivan vaikutusta.Sama meno jatkuu. Mutta yksi on varmaa. Ampumahiihdon MM-kisat saavat kaiken tarvitsemansa, meni siihen vaikka viimeiset siemenperunat. Olisiko kisojen jälkeen toiveita virallisen epäjumalan jäämisestä eläkkeelle?


    • Kestääkö pokka?

      ^Ehdotus: siirretään kyseisten herrojen toimistotilat Mäntytien päiväkodille! Pääsevät hengittelemään raikasta ja terveellistä sisäilmaa keuhkojensa täydestä. Kun ei Pölöstäkään kuulemma huoleta. Epäilen, että päiväkodin henkilökunta ja lapset vanhempineen siirtyvät herrojen tieltä riemusta kiljahdellen ja antavat Pölösenkin peräänkuuluttaman työrauhan niin pitkäksi aikaa, kun (terveys) pokka kestää.

    • pikku varpunen

      Hyvä ja kannatettava idea! Virkamiesjohdon työpöydät siirrettävä päiväkodille.
      Valtuusto, hallitus ja lautakunnatkin voisivat kokoustaa päiväkodilla.

    • tut tut

      Voitaisko tehdä kuntalaisaloite teknisen toimen siirtämisestä kunnan puhtaimpiin tiloihin. Täytyyhän virkamiehiä arvostaa ja antaa heille parhaat olosuhteet toimia.

      Samalla tutkija Kärki voisi asua siellä ja tutkia alkaako ahdistaa jossain vaiheessa. Sieltä käsin olisi hyvä keksiä mitä lisätutkimuksia taas esitetään.
      Kärki taisi huomata kultakaivoksen kun kannatti ihan oma firma perustaa. Katsotaanhan niin jatkotutkimuksia pitää tehdä ihan varmasti ja niiden jälkeen lisätutkimuksia kun ei vieläkään selvinnyt...

    • Hämmästelen minäkin

      Onko kaikilla tutkituilla lapsilla samankaltaiset arvot? Kuinka lienee kotien homeet hallinnassa?

    • kelekkura

      Ehdotan homekoiran kutsumista!

      • 253g342t

        Ei se mitään löydä kun isä aurinkoinen ruiskuttaa Mäntytien sillä kemikaalilla joka peittää homeitiöiden hajun, siitä oli tv:ssä puhetta, johan se on kerran kokeiltu juttu.


    • oi aikoja

      Pikkulintujen laulun mukaan päiväkodin korjauksia ja tutrkimuksia jatketaan. Onko tässä mitään mieltä? Ihme olisi jos kaikki hoidossa olijoiden kodit olisivat juuri saman mikrobin vai mikä lie vallassa.

      Kuka päättää uusista korjauksista, tai turha kysymyshän se onkin, hyvä veli verkosto on vastaus. Eikö ketään saada edesvastuuseen terveyden menetyksistä?

    • yr ni

      ei saada jos lasten vanhemmat eivät ryhdistyäydy. Pölösellä on viisikymmentätuhatta euroa käytettävissään yli sen mitä valtuusto on hänele myö ntänyt. Eli korjaus jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Eikö nyt hyvät vanhemmat olisi jo aika ottaa lusikka kauniiseen käteen, ja ryhtyä itse toimimaan uuden paremman pä'iväkodin saamiseksi Kontiolahdelle. Tällä menolla sitä ette koskaan saa.Perseen penkkiin pano o n aina. ollut se varma ja haluttuun lopputulokseen vienyt konsti joka näyttää nykyih
      imisiltä jostain syystä unohtuneen. Te maksatte lastenne päivähoidon, te maksatte myös Pölösen palkan. Mitä helvettiä varte n te olette kuin jokju nöösipoika junttilan tuvan nurkassa?

    • ei tyhjä lato....

      Teknisen johtajan päätös: Mäntytien kattoremontin urakan hyväksyminen. Ei lopu rahan tuhlaus vieläkään....löytyy teknisen ltk:n kokousptk:sta

    • joko lopultakin

      Tämän päivän Pielisjokiseutu kirjoittaa tarkastuslautakunnan antaneen vakavan huomautuksen tekniselle ltk:lle. Korjaukset vaan jatkuu. Ihmeellistä on ettei viralliset tutkijat ole nähneet vuotojen aiheuttamia jälkiä jos joku vanhemmista on pystynyt jopa kuvaamaan.
      Mitä tehdään tuollaisilla tutkijoilla? Lisätutkimuksia lienee taas tulossa, mitähän nekin maksavat. Kuuselakin on herännyt etsimään korvaavia tiloja, Kettusen mielestä näistä epäterveellisistä tiloista ei saisi edes puhua. Hyvä Tolvanen, kirjoita asioista edelleenkin niin kuin ne ovat, taitaa muiden lehtien toimittajat olla jo peloteltu.

    • kalamies2

      P kettunen suojelee kalakaveriaan Pölöstä, Olisi poistanut Tolvasen palaverista. Suurin huoli kuka tarkastuksen on tilannut.

    • siinäpä mietittävää

      Uskomatonta jos tavallisella kameralla saa kuvia vuodoista ym. eikä erikoistutkijat ole löytäneet tai nähneet mitään. Mistähän on maksettu ja miksi, onko ennakkosensuuri iskenyt tutkimustuloksiin. Missä on tutkijan moraali?

    • Vedätys jatkuu

      Kunnan palkkaamat ulkopuoliset tutkijat, suunnittelijat ja asiantuntijat valitaan ja hankitaan teknisenjohtajan valvovan silmän alla ja niiden yksi ja ainoa tarkoitus on tuottaa juuri haluttu eli tilattu lopputulos. Ei näissä tosiaankaan ole kysymys oikeasta totuudesta tai parhaasta riippumattomasta asiantuntijan antamasta lausunnosta.

      Näillä pyritään vain ja ainoastaan vakuuttamaan kunnallispäättäjät uskomaan virkamiehen ajaman linjan "oikeellisuudesta" ja toimii se kuin junan vessa. Erityisesti kun Kontiolahdessa on tietty poliitiikan johdon sisäpiiri joka vielä välittömästi ilman mitään kriittisyyttä tukee ko.tilattuja tutkimustuloksia, jotta oma pesä pysyy puhtaana.
      Tämä toki tehdään kunnan rahoilla ja konsultit tekevät mitä pyydetään, jotta seuraavakin kauppa varmistuu samalle firmalle.

      Kontiolahdelta voisi mainita pari esimerkkiä joista viimeisin ja suurin on tämä Mäntytien päiväkoti, yksi oli viemärisotkut Paiholassa ja sitä ennen Lehmon tekonurmi jossa FSG konsultit tekivät aivan päättömiä suunnitelmia pyynnöstä, kun tekninenjohtaja sellaisen tilasi.
      Totuus on toki kaikille jo selvinnyt tekonurmen osalta, eli niin johtaja kuin konsultti olivat täysin väärässä.

      Eikös tuolle rahalle olisi kunnissa parempaakin käyttöä?
      Mutta jos ketään kunnan päättäjistä ei kiinnosta esimerkiksi poistaa ko. epäpäteviä konsultti/asiantuntija firmoja kunnan palveluntuottajista, huonojen kokemusten perusteellan, niin jatkossakin samat konsultit tekee tilatun mukaisia raportteja ja suunnitelmia "vedättääkseen" päättäjiä haluttuihin ratkaisuihin.

      Näin se vaan menee ja kukaan ei tunnu haluavan tähän muutosta vaikka veroeurot kilisee tyhjänpäiväisiin palkkioihin. Ei ihme ettei kunnan rahat riitä olennaiseen.

      • yrni

        Hurjintahan tässä koko hommassa on se että ne jotka edes yrittivät saada asioita uusille raiteille, pantiin valtuuston suurimmassa ryhmässä, eli kepussa sellaiseen nalkkiin että muuta mahdollisuutta kuin puolueen vaihto ei ollut olemassa. Onhan se tietysti näille ns, johtaville kunnallispolitiikoille järkytys että joku uskaltaa kurkistaa näiden Pölösen soittamaa piruettia tanssivien pomojen hameen alle. En usko että demareissakaan niiden valtuutettujen, jotka ovat ymmärtäneet olevansa kunatalaisten asioiden ajajina, on helppo olla kannallaan Kettusen, Haukan ja kumppaneiden ollessa sitä mieltä että rahat on saatava riittämään ah-stadionin "kehittämiseen".


    • hupsista 5

      Yle on tehnyht tutkimuksen, jossa Kepun kannatus on nousussa. Miten se on mahdollista että yksi kasvo pesee ne tuhannet siemenperunan näköiset naamat viti valkoisiksi, jotka heiluttavat kepulaista ruoskaa kunnallisessa päätöksen teossa ympäri maata. Sanotaan että suomalaisilla on poliittiset kanan aivot. Alan hiljalleen uskoa siihen. Nämä kepulaiset ovat sitä porukkaa jotka veivät Lepikon torpan multaa Moskovaan viemisinään ja ehdottivat itsenäisyyspäivän siirtämistä lokakuun vallankumouksen vuosipäiväksi. Että silleen.Voisihan sitä kuvitella että myös nämä nykyihmisetkin viitsisivät ottaa historiasta vähän selvää, miten kaikki on tapahtunut. Mutta sehän on liikaa vaadittu. Pitäisi pystyä lukemaan pitempi virke kuin mitä mainoksissa esitetääm. Ja vielä pahempaa. Pitäisi myös ymmäerää lukemansa.

      • juu123321

        Pahin kepulainen on p. Kettunen vaikka sillä onkin demarikirja. Suojelee sauna ja mehästyskavereitaan kaikista eniten. Pölöstä ja kuuselaa. Ei saa tutkia kun voi mennä eerolta maine.


    • sinne vaan

      Nyt on saatu varmaan hyvät tulokset kun lehdessä mainostettiin tiedotustilaisuutta. Koekaniineiksi ensiksi teknisen toimen inva vessa Markkanen ja di pölönen. Oireita on tietysti vaikea havaita :)

    • ihmettelijässs

      Onko missä tutkimustuloksia päiväkodin homeesta, vai onko tämä joku mielenvikaisten äitien keskustelupalsta?

    • dippi-inssi

      Eihän siellä mitään ole, oireilijoilla on kuulemma luulotauti. Tutkimustulokset olivat niin vaikeita ettei niitä pystytty analysoimaan oikeanlaiseksi...

    • arvojärjestys hakusa

      Ei Jere Pentilä usko mitään!
      Onko hänellle lasten ja hoitohenkilökunnman terveys vain pelkkää pilaantunutta ilmaa.
      Miksi mies ei esitä uuden päiväkodin mrakentamista, miksi ei esitä!
      Joko asia alkaa olla virkavirheen puolella! Missä kulkee kontiolahtelainen virkavastuun raja?

      • Rakkikoira

        Eiköhän kunnanjohtaja esittele asiat mitä valtuutetut aloittelee, Syytön Jere Penttilä on. Ota vähän selvää, tai ota jotain muuta. Haukut väärää puuta.


    • Peruskuntalainen

      Kattoa korjataan vaikka kosteus tulee lattioista.

    • viltsu2

      Tiedän mäntytien päiväkodin lapsia jotka asuvat hometalossa vaatteet niillä haisee järkyttävän pahalle, ei ihme jos henkilökunta oireilee koska minäkin oireilen kun nämä lapset tulevat meidän lasten kanssa leikkimään.

      • homekoira1

        Siellähän on käytetty homekoiria jotka haistoivat lasten takit!


    • Lasten vaatteetko?

      Sama homma täällä! Kukaan ei ole ajatellut sitä, että kantajana voikin olla joko hoitaja tai lapsi. Itse homeallergisena en ole reagoinut Mäntytiellä, mutta olen reagoinut, kun Mäntytiellä hoidossa olleet lapset kävivät meillä kylässä.

    • prisma

      Prismassa kun käypo niin ei haise home. Tai lidlissä!

      • nikkarit

        Ja sen verran hyvin on rakentanneetvtun ampumahiihtostadionin että ei oo hometta!


    • Sisäilmaongelmako?

      Ilosanoma

      Karjalaisesta sai lukea että terve päiväkoti myydään huikeaan kuudenkymmenen tuhannen euron hintaan.

      Sehän liikkuu samoissa hinnoissa Rantakylässä olevien vinoneliön rakentamien yksiöiden kanssa,

      • Ilosanoma

        Jos hinnaksi on kirjoitettu 600 000€ niin se on pikemminkin kuusiSATAAtuhatta.


    • hysteeri

      Ahvalokin on tainnut olla liian kauan Mäntytiellä lausunnoista päätellen...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe