Kasteen historia

IsoP

Vesikaste: Liitytään juutalaisuuteen.
Pyhän Hengen kaste: Liitytään Jumalan valtakunnan jäseneksi.

Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä

Tässä kerrotaan mikä on kasteen historia. Vedellä kastamisen jälkeen tulee Hengellä kastaminen. Vesikaste kuuluu vanhaanliittoon ja Hengellä kastaminen uuteenliittoon.


Vanhanliiton "teot" on esikuvia uudenliiton asioille:

vesikaste - Pyhänhengen kaste "tulemme osaksi Kristusta"
Lihan ympärileikkaus - Sydämmen ympärileikkaus "merkki uskosta"
Lihan uhraaminen - Usko Jeesuksen sovitus työhön
Laki - Pyhähenki meissä "laki kirjoitettu sydämmiin"
Ilmestysmaja - Meidän ruumis "Pyhän Hengen temppeli"


Henkikaste, uskovankaste, lapsikaste, vesikaste, kristillinen kaste, johanneksen kaste, raamatullinen kaste, upotuskaste ja se ainut oikea kaste. Nämä kasteet on erilaisten lahkojen sisäisiin riitteihin kuuluvia rituaaleja, joissa ei ole mitään voimaa.


Jumalalle ei ole ollut 2000 vuoteen kuin yksi kaste, joka on Pyhän Hengen kaste ja jonka välimies on Jeesus.

yksi Herra, yksi usko, yksi kaste


Hep 8:13 Puhuessaan uudesta liitosta Jumala osoittaa, että ensimmäinen liitto on vanhentunut. Ja se, mikä on vanhentunut ja aikansa elänyt, häviää pian.

Hep 9:9 Tämä kaikki kuvaa nykyistä aikaa: lahjoja ja uhreja kyllä tuodaan, mutta jumalanpalvelukseen osallistuvan omatunto ei niistä puhdistu, ne eivät tee häntä täydelliseksi.
10 Samalla tavoin kuin määräruoat ja määräjuomat ja erilaiset pesut nämäkin menot perustuvat ulkonaisiin säädöksiin ja pätevät ainoastaan siihen asti, kun pysyvä järjestys astuu voimaan.

49

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IsoP :lle
      vastaus
      . Kyllä se kuuluu kristinuskoonkin.
      Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä -- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

      Pietari jatkoi vielä puhettaan. Hän vetosi heihin ja kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana.Apt 2:39,40

    • IsoP

      Pietari puhuu kyseisessä kohdassa juutalaisille. Nykyäänkin messiaaniset juutalaiset kastaa vedellä, ympärileikkaa lihansa, viettää sapattia jne. Se on niiden tapa - turha tapa. Jos juutalaiset olivat tuhansia vuosia suorittanut vanhan liiton juttuja ennen Jeesusta, niin ei ne yhdessä yössä pysty niitä jättämään, kun uusiliitto astui voimaan. Niinkuin huomaamme vielä 2000 vuotta myöhemmin kristityt juutalaiset suorittaa vanhoja rituaaleja.

      Pietari myöhemmin ymmärsi paremmin, että Pyhän Hengen kaste on se juttu. Tämä tapahtui Corneliuksen kodissa. Pietari näki kuinka "pakanat" tulivat uskoon. Siihen asti Pietari oli ajatellut että pelastus ei kuulu pakanoille eli niille joita ei ollut kastettu vedellä juutalaisuuteen ja ympärileikattu. Silloin Pietari ymmärsi:

      Apt 11:16 Silloin muistin, mitä Herra oli sanonut: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä.'




      Pyhän Hengen kaste on kaikkea mitä tapahtuu kun tullaan uskoon eli pelastutaan.

      Pyhän Hengen kaste ei ole kielillä puhumista, parantamista, profetointia jne. Edellämainitut on Pyhän Hengen ominaisuuksia, joissa voimme olla mukana, kun olemme ottaneet vastaan Jeesuksen Herrana ja saaneet luvatun Pyhän Hengen itseemme.


      Jos haluat pitää vesikasteen. Miksi et ympärileikkaa itseäsi, vietä sapattia, uhraa Jumalalle ja pitää kaiken muunkin. Mutta tuskin peset toisten jalat kun käyt ehtoollisella, vaikka se on Jeesuksen suora käsky. Jos olet ortotoksi saatat pestä kerran vuodessa.

      Joh13:14 Jos nyt minä, teidän herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, tulee myös teidän pestä toistenne jalat.


      Mutta nyt on tullut Jeesus ja vapauttanut meidät vapauteen. Voimme saada Pyhän Hengen ja siinä on kaikki - laki ja profeetat. Kun kuulemme Pyhän Hengen äänen teemme niinkuin Hän ohjaa, toteutamme Jumala tahdon.

      Kaikki lain esteet on murrettu. Voimme vaikka parantaa sapattina niinkuin Jeesus teki. Jos se on Jumalan tahto.

      • Isop:lle
        Ympäleikauksella ei ole enään merkitystä se kuului vanhantestamenti sinettiin. Jumalan ja kansavälille.


      • IsoP
        kuulija1 kirjoitti:

        Isop:lle
        Ympäleikauksella ei ole enään merkitystä se kuului vanhantestamenti sinettiin. Jumalan ja kansavälille.

        Juuri näin ja myös vesikaste/ sun muut pesut kuuluu vanhaanliittoon.

        1 Kor. 6:11 Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.

        Paavalikin sanoo mikä on todellinen kaste. Eikä tässä pesussa käytetä vettä.


    • Isop:lle
      kaste on uuden testamentin uusi liitto kasteen kautta.
      Vanha testmentin puolella oli Nooan pelastuminen arkin kautta.

      Jeesukse kasteessa tuli pyhä henki mukaan se asia mikä on voimassa tänäkin päivänä.
      Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.1.Kor 6:11 viittaa Apt 22:16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.

    • Kuinka voimallista tekstiä on tässäkin kasteesta. Kastetta sanotaan Kristuksen ympärileikkaukseksi, joka tuli ympärileikkauksen paikalle ja vielä kasteessa hengellisesti kuollut herää ja kasteessa Jumala vaikuttaa uskon, siinä otetaan myös syntitartunta pois ts. annetaan anteeksi:

      Kol.2:11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
      12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.
      13 Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset"

      • näin Raamatussa

        Weha sekoilee jälleen.
        Tuossahan EI KIRJOITETA VAUVOILLE, vaan Paavali kirjoittaa kolossalaisille, jotka
        olivat vastaanottaneet Kristuksen.
        Sen jälkeen vanha ihminen haudataan kasteen kautta kuolemaan ja uusi nousee
        ylös yhdessä Kristuksen kanssa.
        Kaste on siis vanhan ihmisen hautaamista.

        Mitähän rikoksia se vauva on tehnyt jos se pitää kasteessa tehdä eläväksi???

        Hautaamallahan ei ketään synnytetä, vaikka Weha sitä yrittääkin.


    • Hautaaminen tarkoittaa tietysti hengellisesti (kuten lukeekin), että synnit laitetaan pois, siten ettei niitä lueta enään. Kohta puhuu myös, että olimme kuolleita lihamme ympärileikkaamattomuuden vuoksi. Kasteessa saimme tämän armon omaksemme, kuten kohta kertoo.

      Raamatun selvä opetus on, että jokaisessa Jumalan omassa asuu Jumalan Henki (esim. Room 8,9). Kasteessa tapahtuu siis myös tämä: Jumalan Henki tulee kastettuun asumaan. Mainio Svebiliuksen katekismus tiivistää sen, mitä Raamattu opettaa kasteesta: "Isä Jumala ottaa kastettavan lapsekseen, Poika pukee hänet vanhurskaudellaan, Pyhä Henki uudestisynnyttää hänet ja tekee asuinsijakseen."

      Syntiinlankeemuksen jälkeenkin ihminen on kyllä Jumalan luoma mutta syntyy tähän maailmaan erossa Jumalasta. Ja se, joka on erossa Jumalasta, on Paholaisen oma. Muita mahdollisuuksia kuin nämä kaksi ei ole. Kasteessa Jumala siirtää ihmisen Paholaisen joukoista omiensa joukkoon. Siksi vanhassa kastekaavassa kysyttiin kastettavalta: "Luovutko Perkeleestä." Niin pitäisi edelleen kysyä - se olisi sopiva muistutus, mistä kasteessa on kyse.

      • IsoP

        weha: olet oikeassa kaste tapahtuman elementeistä ja tapahtumista. Mutta kasteen ajoitus on väärä. Kaste ei tapahdu kun lapsi syntyy, vaan silloin kun tulemme uskoon ja "synnymme uudestaan" ja tulemme silloin kastetuksi Pyhällä Hengellä eikä vedellä.

        Kuten Jeesus sanoo:

        Joh 3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä.


    • mathetes

      IsoP, lle aloitukseen!

      >>>Vesikaste: Liitytään juutalaisuuteen.
      Pyhän Hengen kaste: Liitytään Jumalan valtakunnan jäseneksi.

      Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä

      Tässä kerrotaan mikä on kasteen historia. Vedellä kastamisen jälkeen tulee Hengellä kastaminen. Vesikaste kuuluu vanhaanliittoon ja Hengellä kastaminen uuteenliittoon. >Jumalalle ei ole ollut 2000 vuoteen kuin yksi kaste, joka on Pyhän Hengen kaste ja jonka välimies on Jeesus.

      yksi Herra, yksi usko, yksi kaste

      • asiastakyse

        Mathetes, sinäkin puhut samoin muunneltua totuutta, mitä aloittaja tekee.

        Vesikaste on Jeesuksen, eli uuden liiton Päämiehen opetuslapseuteen kastamista.
        Yksi kaste riittää. Jos sinua ei kastettu vauvana tuohon uuden liiton yhteyteen ja opetuslapseuteen, niin silloin pitää käydä myöhemmin kasteella.

        Tuossa vesikasteessa on Jumalan LUPAUS siitä, että Pyhä Henki tulee opettamaan kastettua. Riippuu kastetusta itsestä, toteutuuko tuo Lupaus.
        Vaikka alkaisi ottamaan opetusta kymmenien vuosien jälkeen tuosta kasteesta, niin lupaus on seurannut ja pysynyt voimassa ja Pyhä Henki tulee kirkastamaan Jumalan Sanaa sitä vastaanottavalle. Joka kulkee parannuksen tietä ahtaasta portista sisään, saa Jumalan antaman Pyhän Hengen kasteen ja saa elää aina vapaudessa ja rauhassa.


      • asiastakyse
        asiastakyse kirjoitti:

        Mathetes, sinäkin puhut samoin muunneltua totuutta, mitä aloittaja tekee.

        Vesikaste on Jeesuksen, eli uuden liiton Päämiehen opetuslapseuteen kastamista.
        Yksi kaste riittää. Jos sinua ei kastettu vauvana tuohon uuden liiton yhteyteen ja opetuslapseuteen, niin silloin pitää käydä myöhemmin kasteella.

        Tuossa vesikasteessa on Jumalan LUPAUS siitä, että Pyhä Henki tulee opettamaan kastettua. Riippuu kastetusta itsestä, toteutuuko tuo Lupaus.
        Vaikka alkaisi ottamaan opetusta kymmenien vuosien jälkeen tuosta kasteesta, niin lupaus on seurannut ja pysynyt voimassa ja Pyhä Henki tulee kirkastamaan Jumalan Sanaa sitä vastaanottavalle. Joka kulkee parannuksen tietä ahtaasta portista sisään, saa Jumalan antaman Pyhän Hengen kasteen ja saa elää aina vapaudessa ja rauhassa.

        Jeesus lupaa olla apostoliensa kanssa joka päivä, maailman loppuun asti.

        Tässä ei puhuta sitä, että Jeesus lupaisi olla jokaisen kastetun kanssa joka päivä, maailman loppuun asti, sillä kaikki kastetut eivät halua ottaa Jumalan puhdistavaa ja parantavaa Sanaa vastaan. Joka ei ota Jeesuksen opetuslapseutta vastaan, ei hyödy kasteen lupauksesta, eikä näin ollen Pyhä Henki kirkasta hänelle Jumalan Sanaa. Jumala ei tee mitään väkisin.

        Matteus 28

        18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


      • IsoP

        En kyllä yhdistä ympärileikkausta kasteen esikuvaksi.

        Yhdistän vesikasteen Pyhän Hengen kasteen esikuvaksi.

        Lihan ympärileikkaus on taas esikuva sydämmen ympärileikkauksesta.


        Kun pakana liittyi juutalaisiin (Jumalan kansaan) hänet kastettiin vedellä ja ympärileikattiin esinahka. Tämä on vanhanliiton toimintaa.

        Vanhassaliitossa asiat tapahtuivat ulkoisin menoin, mutta uudessaliitossa kaikki tapahtuu Hengessä ja sydämmessä.

        Jos on vain "yksi" kaste, niin silloin se on Pyhän Hengen kaste. EIKÄ ikimaailmassa ole olemassa sitä "yhtä" vesikastetta (toista kastetta), josta täällä jaksetaan kinastella. Vesikaste on menneen talven lumia, kuten huomaat kaikki lumi on sulanut. Joten on aika aloittaa uusi elämä.


      • mathetes
        asiastakyse kirjoitti:

        Mathetes, sinäkin puhut samoin muunneltua totuutta, mitä aloittaja tekee.

        Vesikaste on Jeesuksen, eli uuden liiton Päämiehen opetuslapseuteen kastamista.
        Yksi kaste riittää. Jos sinua ei kastettu vauvana tuohon uuden liiton yhteyteen ja opetuslapseuteen, niin silloin pitää käydä myöhemmin kasteella.

        Tuossa vesikasteessa on Jumalan LUPAUS siitä, että Pyhä Henki tulee opettamaan kastettua. Riippuu kastetusta itsestä, toteutuuko tuo Lupaus.
        Vaikka alkaisi ottamaan opetusta kymmenien vuosien jälkeen tuosta kasteesta, niin lupaus on seurannut ja pysynyt voimassa ja Pyhä Henki tulee kirkastamaan Jumalan Sanaa sitä vastaanottavalle. Joka kulkee parannuksen tietä ahtaasta portista sisään, saa Jumalan antaman Pyhän Hengen kasteen ja saa elää aina vapaudessa ja rauhassa.

        Sinulle asiasta kyse!

        >>>Mathetes, sinäkin puhut samoin muunneltua totuutta, mitä aloittaja tekee.

        Vesikaste on Jeesuksen, eli uuden liiton Päämiehen opetuslapseuteen kastamista.


      • mathetes kirjoitti:

        Sinulle asiasta kyse!

        >>>Mathetes, sinäkin puhut samoin muunneltua totuutta, mitä aloittaja tekee.

        Vesikaste on Jeesuksen, eli uuden liiton Päämiehen opetuslapseuteen kastamista.

        Aamen!


    • asiastakyse

      Tarkoitat siis, että Johannes kastoi muutaman vuoden ajan ihmisiä juutalaisuuteen? Tuo on kyllä outoa opetusta.
      Johannekset kastavat tänäänkin parannukseen ja Johannesten, eli kastajien perässä kulkee Hän, joka kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella.

      Kaikki saa kastaa parannuksen kasteella, kaikki kansat. Pyhä Henki tulee valmiuteen kastetun päälle opettamaan kastettua, jos kastettu alkaa ottamaan Jumalan Sanaa vastaan.

      Jumalan Sana johtaa Pyhän Hengen kirkastuksella ihmistä parannuksen tietä ristille. Joka naulaa syntinsä Jeesuksen lihaan, saa käydä ahtaasta portista sisään ja silloin ihminen saa suoraan Jumalalta Pyhän Hengen kasteen.

      Näin uskovainen ihminen on siirrety parannuksen tieltä vapautettujen tielle ja sisälle Jumalan valtakuntaan. Jumalan valtakunnassa ei ole enää Uhria, joka on portin ulkopuolella. Sisällä synnit on anteeksi annetut ja on alkanut vapauden ja rauhan aika.

      Kuten Pietarikin kertoo aluksi Pyhän Hengen tulevan päälle, niin tapahtuu nytkin. Vain uskovaiset, parannuksen tehneet kastaa Jumala suoraan Itse, silloin Pyhä Henki tulee ihmisen sisään. Jumala ei tule asumaan saastaiseen astiaan ja sen takia on olemassa Lähde, joka on syntiä vastaan. Tuo Lähde on Herra ja joka kuulee Herraa puhdistuu ensimmäisen Aadamin perinnöstä ja saa kasteen Jumalalta.

      • asiastakyse

        Muistatteko, miten Pietarin sanojen takia 3000 miestä sai piston sydämeensä ja tahtoi kääntyä Herran puoleen. He tahtoivat pois joukosta, joka oli naulannut Herran ristille. Siksi he antoivat kastaa itsensä, sillä sen kasteen mukaan he siirtyivät Herran joukkoihin ja tulivat Jeesuksen opetuslapsiksi.

        Nuo miehet siis jäivät apostolien opetukseen ja antoivat kastaa itsensä. Apostolit itse eivät olleet enää kenenkään muun kuin Jumalan opetuksen varassa ja tarpeessa, sillä he olivat käyneet jo opetuslapsi aikansa ja olivat säilyttäneet uskon ja Jumala oli kastanut heidät Hengellään, joka vaikutti heissä tahdomisen ja tekemisen. He olivat ahkeroineet Jumalan tuntemiseksi ja olivat uskoneet ja näin saaneet tulla Jeesuksen ystäviksi.

        Nuo 3000 kastettua saivat nähdä miten apostolien kautta tapahtui ihmeitä ja tunnustekoja ja siksi heidän sydämensä valtasi Jumalan pelko. Jos Jumalan pelko ei ole ihmisen osana, niin hänen osanaan ei myöskään ole oleva koskaan parannus ja uudeksisyntyminen.
        Koska nuo 3000 miestä pelkäsivät Jumalaa, oli varma asia, että he myös kasvaisivat irti apostolien opetuksen tarpeesta, Jumalan opetukseen ilman välikäsiä. Jumalan pelko on viisauden alku.
        Jokainen apostoli toimii täällä suorassa yhteydessä Herraan, eikä ole enää kenenkään ihmisen opetuksen tarpeessa, kuten olivat vielä nuo 3000 sielua.


      • asiastakyse

        Kolmen vuoden opetuslapseutensa ajan opetuslasten päällä oli Pyhä Henki kirkastamassa Jeesusta.
        Jeesus meni Uhrin annettuaan taivaaseen ja palasi antamaan uskovaisilleen Pyhän Hengen kasteen. Niin tapahtuu tänäänkin. Opetuslapsen päällä on Pyhä Henki kirkastamassa Jeesusta, joka on evankeliumi ja, kun Herra on kirkastunut ja tullut uskotuksi, on edessä Pyhän Hengen kaste, kuten oli opetuslapsilla alussa ja kuten aina on ollut.
        Opetuslapsi kulkee parannuksen tien kautta vapauteen ja rauhaan. Jumalan valtakunta on iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä.

        Apostolien teot 11

        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        18 Tämän kuultuansa he rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi".


      • IsoP

        Tuskin Johannes kastoi juutalaisuuteen, koska kaikki kastettavat olivat jo juutalaisia. Johanneksen kaste niinkuin muut vesikasteet kuuluu lain alle. Nyt olemme saaneet jotain uutta parempaa, miksi haikailla enää vanhan perään, koska se on turhaa (vesikaste).


        Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä

        Ei tää oo niin vaikeaa kun osaa lukea. Vai miten edellinen lause pitäisi ymmärtää?
        Johanneksen kasteen ja Pyhän Hengen kasteen välissä tapahtui jotain oleellista, varmaan tiedät.

        PS. Ikävä kyllä Jumala joutuu asumaan monessa saastaisessa astiassa, mutta siinä näkyy se suuri Jumalan armo ja rakkaus, jota me niin monet kritityt halveksimme omalla käytöksellä.


      • IsoP
        asiastakyse kirjoitti:

        Kolmen vuoden opetuslapseutensa ajan opetuslasten päällä oli Pyhä Henki kirkastamassa Jeesusta.
        Jeesus meni Uhrin annettuaan taivaaseen ja palasi antamaan uskovaisilleen Pyhän Hengen kasteen. Niin tapahtuu tänäänkin. Opetuslapsen päällä on Pyhä Henki kirkastamassa Jeesusta, joka on evankeliumi ja, kun Herra on kirkastunut ja tullut uskotuksi, on edessä Pyhän Hengen kaste, kuten oli opetuslapsilla alussa ja kuten aina on ollut.
        Opetuslapsi kulkee parannuksen tien kautta vapauteen ja rauhaan. Jumalan valtakunta on iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä.

        Apostolien teot 11

        15 Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niinkuin alussa meidänkin päällemme.
        16 Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: 'Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä'.
        17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"
        18 Tämän kuultuansa he rauhoittuivat ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi".

        *asiastakyse* haluatko kertoa jotain tällaista:

        Ensin Johanneksen kaste, jonka jälkeen vaellusta kunnes kirkastutaan ja tullaan synnittömiksi. Lopuksi "Pyhän Hengen kaste" saavutuksen merkiksi. jonka jälkeen olet tullut taivaaseen tai johonkin rauhan maahan?


        Voisitko jotenkin lyhyesti kertoa mitä yrität sanoa, en ymmärrä.


      • asiastakyse
        IsoP kirjoitti:

        Tuskin Johannes kastoi juutalaisuuteen, koska kaikki kastettavat olivat jo juutalaisia. Johanneksen kaste niinkuin muut vesikasteet kuuluu lain alle. Nyt olemme saaneet jotain uutta parempaa, miksi haikailla enää vanhan perään, koska se on turhaa (vesikaste).


        Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä

        Ei tää oo niin vaikeaa kun osaa lukea. Vai miten edellinen lause pitäisi ymmärtää?
        Johanneksen kasteen ja Pyhän Hengen kasteen välissä tapahtui jotain oleellista, varmaan tiedät.

        PS. Ikävä kyllä Jumala joutuu asumaan monessa saastaisessa astiassa, mutta siinä näkyy se suuri Jumalan armo ja rakkaus, jota me niin monet kritityt halveksimme omalla käytöksellä.

        Jos sinä kerrot miksi Jeesus antoi kuolemansa ja ylösnousemisensa tapahduttua käskyn kastaa kaikki Hänen opetuslapsikeen, niin minä kerron onko ihminen synnitön.
        Siis, miksi Jeesus käski kastaa vedellä vielä sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli työnsä käynyt loppuun?


      • asiastakyse
        asiastakyse kirjoitti:

        Jos sinä kerrot miksi Jeesus antoi kuolemansa ja ylösnousemisensa tapahduttua käskyn kastaa kaikki Hänen opetuslapsikeen, niin minä kerron onko ihminen synnitön.
        Siis, miksi Jeesus käski kastaa vedellä vielä sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli työnsä käynyt loppuun?

        Jos on nyt niin, että et ole lukenut evankeliumia, joka on Herra, niin tuon tämän luettavaksi ja kysyn, miten tämä soveltuu SINUN OPPIISI kasteesta?
        Matteus 28
        1 Ja kun sapatti oli päättynyt ja viikon ensimmäisen päivän aamu koitti, tulivat Maria Magdaleena ja se toinen Maria katsomaan hautaa.
        2 Ja katso, tapahtui suuri maanjäristys, sillä Herran enkeli astui alas taivaasta, tuli ja vieritti kiven pois ja istui sille.
        3 Hän oli näöltään niinkuin salama, ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi.
        4 Ja häntä peljästyen vartijat vapisivat ja kävivät ikäänkuin kuolleiksi.
        5 Mutta enkeli puhutteli naisia ja sanoi heille: "Älkää te peljätkö; sillä minä tiedän teidän etsivän Jeesusta, joka oli ristiinnaulittu.
        6 Ei hän ole täällä, sillä hän on noussut ylös, niinkuin hän sanoi. Tulkaa, katsokaa paikkaa, jossa hän on maannut.
        7 Ja menkää kiiruusti ja sanokaa hänen opetuslapsillensa, että hän on noussut kuolleista. Ja katso, hän menee teidän edellänne Galileaan; siellä te saatte hänet nähdä. Katso, minä olen sen teille sanonut."
        8 Ja he menivät kiiruusti haudalta peloissaan ja suuresti iloiten ja juoksivat viemään sanaa hänen opetuslapsillensa.
        9 Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: "Terve teille!" Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat häntä.
        10 Silloin Jeesus sanoi heille: "Älkää peljätkö; menkää ja viekää sana minun veljilleni, että he menisivät Galileaan: siellä he saavat minut nähdä".
        11 Mutta heidän mennessään, katso, muutamat vartijaväestä tulivat kaupunkiin ja ilmoittivat ylipapeille kaikki, mitä oli tapahtunut.
        12 Ja nämä kokoontuivat vanhinten kanssa ja pitivät neuvoa ja antoivat sotamiehille runsaat rahat
        13 ja sanoivat: "Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä ja veivät hänet varkain meidän nukkuessamme.
        14 Ja jos tämä tulee maaherran korviin, niin me lepytämme hänet ja toimitamme niin, että saatte olla huoletta."
        15 Niin he ottivat rahat ja tekivät, niinkuin heitä oli neuvottu. Ja tätä puhetta on levitetty juutalaisten kesken, ja sitä kerrotaan vielä tänäkin päivänä.
        16 Ja ne yksitoista opetuslasta vaelsivat Galileaan sille vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä.
        17 Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät.
        18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


      • IsoP
        asiastakyse kirjoitti:

        Jos on nyt niin, että et ole lukenut evankeliumia, joka on Herra, niin tuon tämän luettavaksi ja kysyn, miten tämä soveltuu SINUN OPPIISI kasteesta?
        Matteus 28
        1 Ja kun sapatti oli päättynyt ja viikon ensimmäisen päivän aamu koitti, tulivat Maria Magdaleena ja se toinen Maria katsomaan hautaa.
        2 Ja katso, tapahtui suuri maanjäristys, sillä Herran enkeli astui alas taivaasta, tuli ja vieritti kiven pois ja istui sille.
        3 Hän oli näöltään niinkuin salama, ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi.
        4 Ja häntä peljästyen vartijat vapisivat ja kävivät ikäänkuin kuolleiksi.
        5 Mutta enkeli puhutteli naisia ja sanoi heille: "Älkää te peljätkö; sillä minä tiedän teidän etsivän Jeesusta, joka oli ristiinnaulittu.
        6 Ei hän ole täällä, sillä hän on noussut ylös, niinkuin hän sanoi. Tulkaa, katsokaa paikkaa, jossa hän on maannut.
        7 Ja menkää kiiruusti ja sanokaa hänen opetuslapsillensa, että hän on noussut kuolleista. Ja katso, hän menee teidän edellänne Galileaan; siellä te saatte hänet nähdä. Katso, minä olen sen teille sanonut."
        8 Ja he menivät kiiruusti haudalta peloissaan ja suuresti iloiten ja juoksivat viemään sanaa hänen opetuslapsillensa.
        9 Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: "Terve teille!" Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat häntä.
        10 Silloin Jeesus sanoi heille: "Älkää peljätkö; menkää ja viekää sana minun veljilleni, että he menisivät Galileaan: siellä he saavat minut nähdä".
        11 Mutta heidän mennessään, katso, muutamat vartijaväestä tulivat kaupunkiin ja ilmoittivat ylipapeille kaikki, mitä oli tapahtunut.
        12 Ja nämä kokoontuivat vanhinten kanssa ja pitivät neuvoa ja antoivat sotamiehille runsaat rahat
        13 ja sanoivat: "Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä ja veivät hänet varkain meidän nukkuessamme.
        14 Ja jos tämä tulee maaherran korviin, niin me lepytämme hänet ja toimitamme niin, että saatte olla huoletta."
        15 Niin he ottivat rahat ja tekivät, niinkuin heitä oli neuvottu. Ja tätä puhetta on levitetty juutalaisten kesken, ja sitä kerrotaan vielä tänäkin päivänä.
        16 Ja ne yksitoista opetuslasta vaelsivat Galileaan sille vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä.
        17 Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät.
        18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
        19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
        20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

        Perus ongelma on: meitä ei pidä kastaa vedellä ollenkaan Jeesuksen sovitustyön jälkeen.

        Se, että juutalaiset kuitenkin jatkoivat tätä perinnettä, en sille voi mitään.


        Mark 16:15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.
        16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        20 Opetuslapset lähtivät matkaan ja saarnasivat kaikkialla. Herra toimi heidän kanssaan ja vahvisti sanan tunnusmerkeillä.


        Jeesus käskee julistaa evankeliumia eikä kastamaan vedellä ja sitä opetuslapset lähtivät myös tekemään. Kuten huomaat ei Jeesus käskenyt mennä maailmaan "julistamaan ja kastamaan". Eikä siksi opetuslapset lähteneetkään "saarnaamaan ja kastamaan".

        Mutta samassa yhteydessä kyllä puhutaan "kastamisesta". Kastaminen kuuluu Jeesuksen hommiin, sillä Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä. Sen jälkeen kun sanomaa on julistettu ja se on otettu vastaan, tullaan uskoon. Siinä vaiheessa me tulemme "kastetuksi" Pyhällä Hengellä ja kasteen suorittaa Jeesus.

        Eikö olekkin hieno työnjako. Meille kuuluu julistus ja Jumalalle kastaminen.


      • asiasta kyse
        asiastakyse kirjoitti:

        Jos sinä kerrot miksi Jeesus antoi kuolemansa ja ylösnousemisensa tapahduttua käskyn kastaa kaikki Hänen opetuslapsikeen, niin minä kerron onko ihminen synnitön.
        Siis, miksi Jeesus käski kastaa vedellä vielä sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli työnsä käynyt loppuun?

        Oikaisua "asiastakyse" : lle.

        ---------------------Jos sinä kerrot miksi Jeesus antoi kuolemansa ja ylösnousemisensa tapahduttua käskyn kastaa kaikki Hänen opetuslapsikeen, niin minä kerron onko ihminen synnitön.
        Siis, miksi Jeesus käski kastaa vedellä vielä sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli työnsä käynyt loppuun?---------------------------

        - Jeesus ei käskenyt kastaa kaikkia opetuslapsiksi, koska kastamalla ei tehdä opetuslapsia, vaan saarnaamalla evankeliumia ja sen uskovia sitten opettamalla.

        Opetuslapset kastetaan Jeesukseen.

        Jeesus sanoo:

        " Menkää ja tehkää kaikista kansoista opetuslapsia, kastakaa heitä (siis opetuslapsia) Isän, Pojan ja PH nimeen. "


      • asiastakyse
        asiasta kyse kirjoitti:

        Oikaisua "asiastakyse" : lle.

        ---------------------Jos sinä kerrot miksi Jeesus antoi kuolemansa ja ylösnousemisensa tapahduttua käskyn kastaa kaikki Hänen opetuslapsikeen, niin minä kerron onko ihminen synnitön.
        Siis, miksi Jeesus käski kastaa vedellä vielä sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli työnsä käynyt loppuun?---------------------------

        - Jeesus ei käskenyt kastaa kaikkia opetuslapsiksi, koska kastamalla ei tehdä opetuslapsia, vaan saarnaamalla evankeliumia ja sen uskovia sitten opettamalla.

        Opetuslapset kastetaan Jeesukseen.

        Jeesus sanoo:

        " Menkää ja tehkää kaikista kansoista opetuslapsia, kastakaa heitä (siis opetuslapsia) Isän, Pojan ja PH nimeen. "

        Jeesus käski kastaa ja OPETTAA. Ihminen ei ole synnitön, vaan Jeesus on synnitön. Vain PYSYMÄLLÄ Jumalan Sanassa, ihmisen EI TARVITSE tehdä syntiä.

        Vain kastetut ja opetetut, jotka oppivat tuntemaan Herran, saavat kyvyn ja VOIMAN pysyä Jumalan Sanassa. Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi.

        Ensin kastetaan vedellä Jeesuksen opetuslapseksi (Jumalan LUPAUS: Pyhä Henki tulee ihmisen luokse kirkastamaan Jeesusta/evankeliumia) ja sen jälkeen saarnataan ja opetetaan Jumalan Sanaa näille kutsutuille ja kastetuille.

        Jostakin syystä nyt kierretään ja kaarretaan opetuslapseusosuutta. Vuosia täällä kirjoittaneena olen joutunut huomaamaan, miten ihmiset kertovat saaneensa Pyhän Hengen kasteen, joka tulee uudestisyntymisen yhteydessä ja silti nuo samat ihmiset EIVÄT TUNNE Herraa. Tekevät kaikkea sellaista, mitä Herra ei lupaa tehdä. Tuomitsevat, valehtelevat ja syyttävät lähimmäisiään, kirjoittavat vihaviestejä ja keräävät Jumalan tuomion päälleen.

        Opetuslapsi ajan eläneet ja evankeliumin uskoneet, karttavat noita ihmisiä, eivätkä halua osallistua heidän tekoihinsa. Itse jätin helluntalaispalstan, koska siellä on mahdoton enää totuutta julistaa ja Jumalan suurista ihmeistä kertoa. Muutamat ovat korottaneet itsensä opettajiksi, mutta he opettavat Jumalan vastustamista.

        Ei kukaan voi päästä Jumalan antamalle Pyhän Hengen kasteelle, jos ei tunne ja tunnusta Herraa Jeesusta, joka on evankeliumi.

        Paavali kertoi synnyttäneensä evankeliumilla Jumalalle lapsia ja niin tapahtuu tänäänkin, että ihminen, joka antaa oman sinettinsä Jumalan totisuudesta, saa syntyä uudeksi Jumalan voimalla.
        Sen jälkeen, kun ihminen on kulkenut ristin kautta parannuksen tehden, ahtaasta portista sisään, hän on saanut voiman vastustaa jo ajatustasolle tulevaa synninhoukutusta. Hänen ei TARVITSE tehdä syntiä, eli Raamattu käskee jokaisen tunnustaa synnit ja tehdä niistä parannuksen ja kertoo, että Jumalan lapsi ei tee syntiä. Niin suuri on Jumalan voima, että Hän voi kastetun ja Itsensä tuntemiseen opetetun synnyttää kokonaan uudeksi.


      • asiastakyse
        IsoP kirjoitti:

        Perus ongelma on: meitä ei pidä kastaa vedellä ollenkaan Jeesuksen sovitustyön jälkeen.

        Se, että juutalaiset kuitenkin jatkoivat tätä perinnettä, en sille voi mitään.


        Mark 16:15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.
        16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        20 Opetuslapset lähtivät matkaan ja saarnasivat kaikkialla. Herra toimi heidän kanssaan ja vahvisti sanan tunnusmerkeillä.


        Jeesus käskee julistaa evankeliumia eikä kastamaan vedellä ja sitä opetuslapset lähtivät myös tekemään. Kuten huomaat ei Jeesus käskenyt mennä maailmaan "julistamaan ja kastamaan". Eikä siksi opetuslapset lähteneetkään "saarnaamaan ja kastamaan".

        Mutta samassa yhteydessä kyllä puhutaan "kastamisesta". Kastaminen kuuluu Jeesuksen hommiin, sillä Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä. Sen jälkeen kun sanomaa on julistettu ja se on otettu vastaan, tullaan uskoon. Siinä vaiheessa me tulemme "kastetuksi" Pyhällä Hengellä ja kasteen suorittaa Jeesus.

        Eikö olekkin hieno työnjako. Meille kuuluu julistus ja Jumalalle kastaminen.

        IsoP, oletko lainkaan tutustunut Herraan, evankeliumiin. Jeesus antaa selkeän käskyn kastaa kaikki opetuslapsikseen ja käskee OPETTAA kaikki kastetut tuntemaan Herran, evankeliumin.

        Jumala kastaa ITSE ilman välikäsiä heidät, jotka ovat oppineet tuntemaan Herran ja ovat uskoneet Häneen ja antaneet näin oman sinettinsä siitä, että Jumala on totinen.

        Tiesitkö sitä, että Jeesus ilmestyi yli 40 kertaa kuolemansa ja ylösnousemisensa jälkeen opetuslapsilleen ja opetti heitä. Käski kastaa ja kertoi heidän, jotka uskovat, saavan kasteen. Lue nyt noita kahdesta kasteesta puhuvaa opetusta, Matt.28 ja Mark.16 ja huomaa, että toisessa käsketään ihmisen kastaa ja toisessa kerrotaan Jumalan kastavan. Siksi nuo kasteesta opettavat jakeet ovat hämmästyttäneet kautta aikojen ihmisiä, koska niissä puhutaan eri kasteista. Toisessa vedellä kastamisen tärkeydestä ja toisessa siitä ihmeestä, eli Jumalan antamasta Pyhän Hengen kasteesta.


      • asiastakyse
        asiastakyse kirjoitti:

        Jeesus käski kastaa ja OPETTAA. Ihminen ei ole synnitön, vaan Jeesus on synnitön. Vain PYSYMÄLLÄ Jumalan Sanassa, ihmisen EI TARVITSE tehdä syntiä.

        Vain kastetut ja opetetut, jotka oppivat tuntemaan Herran, saavat kyvyn ja VOIMAN pysyä Jumalan Sanassa. Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi.

        Ensin kastetaan vedellä Jeesuksen opetuslapseksi (Jumalan LUPAUS: Pyhä Henki tulee ihmisen luokse kirkastamaan Jeesusta/evankeliumia) ja sen jälkeen saarnataan ja opetetaan Jumalan Sanaa näille kutsutuille ja kastetuille.

        Jostakin syystä nyt kierretään ja kaarretaan opetuslapseusosuutta. Vuosia täällä kirjoittaneena olen joutunut huomaamaan, miten ihmiset kertovat saaneensa Pyhän Hengen kasteen, joka tulee uudestisyntymisen yhteydessä ja silti nuo samat ihmiset EIVÄT TUNNE Herraa. Tekevät kaikkea sellaista, mitä Herra ei lupaa tehdä. Tuomitsevat, valehtelevat ja syyttävät lähimmäisiään, kirjoittavat vihaviestejä ja keräävät Jumalan tuomion päälleen.

        Opetuslapsi ajan eläneet ja evankeliumin uskoneet, karttavat noita ihmisiä, eivätkä halua osallistua heidän tekoihinsa. Itse jätin helluntalaispalstan, koska siellä on mahdoton enää totuutta julistaa ja Jumalan suurista ihmeistä kertoa. Muutamat ovat korottaneet itsensä opettajiksi, mutta he opettavat Jumalan vastustamista.

        Ei kukaan voi päästä Jumalan antamalle Pyhän Hengen kasteelle, jos ei tunne ja tunnusta Herraa Jeesusta, joka on evankeliumi.

        Paavali kertoi synnyttäneensä evankeliumilla Jumalalle lapsia ja niin tapahtuu tänäänkin, että ihminen, joka antaa oman sinettinsä Jumalan totisuudesta, saa syntyä uudeksi Jumalan voimalla.
        Sen jälkeen, kun ihminen on kulkenut ristin kautta parannuksen tehden, ahtaasta portista sisään, hän on saanut voiman vastustaa jo ajatustasolle tulevaa synninhoukutusta. Hänen ei TARVITSE tehdä syntiä, eli Raamattu käskee jokaisen tunnustaa synnit ja tehdä niistä parannuksen ja kertoo, että Jumalan lapsi ei tee syntiä. Niin suuri on Jumalan voima, että Hän voi kastetun ja Itsensä tuntemiseen opetetun synnyttää kokonaan uudeksi.

        Olen ollut kummissani noiden ihmisten edessä, jotka väittävät jonkun täällä opettavan ihmisen synnittömyyttä. Varsinkin minua on siitä syytetty ja vaikka olen kymmeniä ja kymmeniä kertoja oikaissut heidän väärää käsitystään, tai suoranaista valehtelua, se väärä käsitys jatkuu vain tulla helluntalaispalstalla.
        Kiitos Jeesukselle, olen työni sillä palstalla suorittanut, eikä minun tarvitse sinne enää mennä.

        Siksi haluan tälläkin tuoda esiin sen tärkeän asian, että kaikki ovat syntiä tehneet, mutta Jumalan uudestisynnyttämien ihmisten ei tarvitse enää syntiä uudestisyntymisen jälkeen tehdä. Uudestisyntyneet tuntevat Herran ja tietävät mikä on syntiä tämän tuntemisensa kautta. Heillä on vapaatahto, mutta en usko, että yksikään ihminen, joka on saanut maistaa Herran hyvyyttä, tahtoo uudestisyntymisensä jälkeen enää syntiä tehdä. He kieltäytyvät synnistä. He valvovat itseään ja jos joku heistä havaitsee ajatustasolla synninhoukutusta, niin hän laittaa sen pois Jumalan voimalla.

        Ihminen ei ole synnitön, vaan Jumalan Sana Jeesus on synnitön ja joka pysyy Jumalan Sanassa pelastuu synniltä. Jeesus tuli vapauttamaan synnin orjat, iloon ja rauhaan. Jumalan valtakunta on sisällä uusissa luomuksissa ja se valtakunta on iloa ja rauhaa.

        Jokaisen täällä kasteen saaneen pitää kuunnella Jumalan Sanaa ja lukea sitä ja näin oppia tuntemaan Herra, jos tahtoo päästä sisään elämään.


      • mietihän vielä!
        asiastakyse kirjoitti:

        Olen ollut kummissani noiden ihmisten edessä, jotka väittävät jonkun täällä opettavan ihmisen synnittömyyttä. Varsinkin minua on siitä syytetty ja vaikka olen kymmeniä ja kymmeniä kertoja oikaissut heidän väärää käsitystään, tai suoranaista valehtelua, se väärä käsitys jatkuu vain tulla helluntalaispalstalla.
        Kiitos Jeesukselle, olen työni sillä palstalla suorittanut, eikä minun tarvitse sinne enää mennä.

        Siksi haluan tälläkin tuoda esiin sen tärkeän asian, että kaikki ovat syntiä tehneet, mutta Jumalan uudestisynnyttämien ihmisten ei tarvitse enää syntiä uudestisyntymisen jälkeen tehdä. Uudestisyntyneet tuntevat Herran ja tietävät mikä on syntiä tämän tuntemisensa kautta. Heillä on vapaatahto, mutta en usko, että yksikään ihminen, joka on saanut maistaa Herran hyvyyttä, tahtoo uudestisyntymisensä jälkeen enää syntiä tehdä. He kieltäytyvät synnistä. He valvovat itseään ja jos joku heistä havaitsee ajatustasolla synninhoukutusta, niin hän laittaa sen pois Jumalan voimalla.

        Ihminen ei ole synnitön, vaan Jumalan Sana Jeesus on synnitön ja joka pysyy Jumalan Sanassa pelastuu synniltä. Jeesus tuli vapauttamaan synnin orjat, iloon ja rauhaan. Jumalan valtakunta on sisällä uusissa luomuksissa ja se valtakunta on iloa ja rauhaa.

        Jokaisen täällä kasteen saaneen pitää kuunnella Jumalan Sanaa ja lukea sitä ja näin oppia tuntemaan Herra, jos tahtoo päästä sisään elämään.

        Opetat siis, että Kristus ei riitä eikä armo riitä, vaan pelastuminen on usko Jeesukseen PLUS MOOSEKSEN LAIN NOUDATTAMINEN.

        Käytännössä mitätöit Jeesuksen sovitustyön.


        Room. 4:14
        Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.


        Gal. 2:21
        En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.


        Gal. 3:17
        Minä tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.


      • asiastakyse
        mietihän vielä! kirjoitti:

        Opetat siis, että Kristus ei riitä eikä armo riitä, vaan pelastuminen on usko Jeesukseen PLUS MOOSEKSEN LAIN NOUDATTAMINEN.

        Käytännössä mitätöit Jeesuksen sovitustyön.


        Room. 4:14
        Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.


        Gal. 2:21
        En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.


        Gal. 3:17
        Minä tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.

        En puhu mitään Mooseksen laista, joka kuului vanhaan liittoon. Mooseksen laki kirja on liitonarkin sivulla muistuksena vanhan liiton aikailaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Mooseksen laki ei kuulu uuteen liittoon. Pappeuden vaihtuessa vaihtui laki. Mooseksen laista Paavalikin uuden liiton aikalaisia varoitti. Varoitti ihmisiä uudestaan sitoutumasta ympärileikkauksiin ja muihin lain tekoihin. Kertoi itsekin elävänsä Kristuksen laissa, ei Mooseksen laissa.

        Puhun ikuisesta laista, joka on liitonarkin sisällä muistuksena uuden liiton aikalaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Tuo laki on kirjoitettu ihmisen henkeen ja joka herää unesta saa tuon lain seurakseen, eli peilikseen.

        Aina kerron siitä, että uskovainen ei ole laiton, vaan hän elää Kristuksen laissa. Kristuksen laki on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.
        Tuo rakkausvaatimus pitää voimassa pienimmänkin käskyn.
        Opetuslapsi tavoittelee laintätyteyttä, ei lain kumousta, sillä Jeesus kertoo täyttäneensä lain ja opettaa pitämään käskyt, sillä käskyt pitävä saavuttaa päivän, jolloin kykenee Jumalan voimalla pitämään Kristuksen lain ja elämään Kristuksen laissa.

        Laki ajaa Kristukseen ja joka on päässyt Jumalan valtakuntaan, on lain alta vapautunut Kristuksen lakiin. Laki ei pelasta ketään, vaan se on sen takia hyvä, kun se näyttää synnin. Parannuksen tehnyt pääsee lain alta vapauteen, mutta joka ei tee parannusta, jää vastaamaan lain edessä synneistään.

        Usko Jeesukseen kuljettaa ihmisen lain kautta syntien tuntemiseen ja tunnustamiseen ja siitä ahtaasta portista sisälle elämään, jossa Kristuksen laki hallitsee kaikkia. Se on todellista armoa.


      • olet lain alla
        asiastakyse kirjoitti:

        En puhu mitään Mooseksen laista, joka kuului vanhaan liittoon. Mooseksen laki kirja on liitonarkin sivulla muistuksena vanhan liiton aikailaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Mooseksen laki ei kuulu uuteen liittoon. Pappeuden vaihtuessa vaihtui laki. Mooseksen laista Paavalikin uuden liiton aikalaisia varoitti. Varoitti ihmisiä uudestaan sitoutumasta ympärileikkauksiin ja muihin lain tekoihin. Kertoi itsekin elävänsä Kristuksen laissa, ei Mooseksen laissa.

        Puhun ikuisesta laista, joka on liitonarkin sisällä muistuksena uuden liiton aikalaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Tuo laki on kirjoitettu ihmisen henkeen ja joka herää unesta saa tuon lain seurakseen, eli peilikseen.

        Aina kerron siitä, että uskovainen ei ole laiton, vaan hän elää Kristuksen laissa. Kristuksen laki on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.
        Tuo rakkausvaatimus pitää voimassa pienimmänkin käskyn.
        Opetuslapsi tavoittelee laintätyteyttä, ei lain kumousta, sillä Jeesus kertoo täyttäneensä lain ja opettaa pitämään käskyt, sillä käskyt pitävä saavuttaa päivän, jolloin kykenee Jumalan voimalla pitämään Kristuksen lain ja elämään Kristuksen laissa.

        Laki ajaa Kristukseen ja joka on päässyt Jumalan valtakuntaan, on lain alta vapautunut Kristuksen lakiin. Laki ei pelasta ketään, vaan se on sen takia hyvä, kun se näyttää synnin. Parannuksen tehnyt pääsee lain alta vapauteen, mutta joka ei tee parannusta, jää vastaamaan lain edessä synneistään.

        Usko Jeesukseen kuljettaa ihmisen lain kautta syntien tuntemiseen ja tunnustamiseen ja siitä ahtaasta portista sisälle elämään, jossa Kristuksen laki hallitsee kaikkia. Se on todellista armoa.

        Ymmärsitkö selitystäsi itsekään?


      • asiastakyse
        asiastakyse kirjoitti:

        En puhu mitään Mooseksen laista, joka kuului vanhaan liittoon. Mooseksen laki kirja on liitonarkin sivulla muistuksena vanhan liiton aikailaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Mooseksen laki ei kuulu uuteen liittoon. Pappeuden vaihtuessa vaihtui laki. Mooseksen laista Paavalikin uuden liiton aikalaisia varoitti. Varoitti ihmisiä uudestaan sitoutumasta ympärileikkauksiin ja muihin lain tekoihin. Kertoi itsekin elävänsä Kristuksen laissa, ei Mooseksen laissa.

        Puhun ikuisesta laista, joka on liitonarkin sisällä muistuksena uuden liiton aikalaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Tuo laki on kirjoitettu ihmisen henkeen ja joka herää unesta saa tuon lain seurakseen, eli peilikseen.

        Aina kerron siitä, että uskovainen ei ole laiton, vaan hän elää Kristuksen laissa. Kristuksen laki on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.
        Tuo rakkausvaatimus pitää voimassa pienimmänkin käskyn.
        Opetuslapsi tavoittelee laintätyteyttä, ei lain kumousta, sillä Jeesus kertoo täyttäneensä lain ja opettaa pitämään käskyt, sillä käskyt pitävä saavuttaa päivän, jolloin kykenee Jumalan voimalla pitämään Kristuksen lain ja elämään Kristuksen laissa.

        Laki ajaa Kristukseen ja joka on päässyt Jumalan valtakuntaan, on lain alta vapautunut Kristuksen lakiin. Laki ei pelasta ketään, vaan se on sen takia hyvä, kun se näyttää synnin. Parannuksen tehnyt pääsee lain alta vapauteen, mutta joka ei tee parannusta, jää vastaamaan lain edessä synneistään.

        Usko Jeesukseen kuljettaa ihmisen lain kautta syntien tuntemiseen ja tunnustamiseen ja siitä ahtaasta portista sisälle elämään, jossa Kristuksen laki hallitsee kaikkia. Se on todellista armoa.

        Paavali ei koskaan, eikä missään opeta laittomuutta. Hän vastustaa vain vanhan liiton tekojen lakia, ei vastusta Jumalan käskyjä ja Krsistuksen lakia.
        Paavali ei opeta ketään elämään ilman lakia. Uudessa liitossa on uusi laki, joka on Kristuksen laki ja valtava armo heille, jotka pääsevät lain alta siihen lakiin. Se laki on todellista vapaudenlakia, koska uusi luomus iloitsee siitä laista ja rakastaa. Rakkaus täyttää koko lain. Kaiken tuon vaikuttaa Jumala. Vaikuttaa kutsumansa ensin lain edessä tekemään parannusta. Vaikuttaa parannuksen tehneen iloitsemaan rakkaudenlaissa, jossa ei totisesti tee mieli rikkoa käskyjä.

        Paavalikin eli laissa, vaikka toisin hänestä on väitetty. Hän eli vapauden-, eli Kristuksenlaissa.
        21 ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;

        1. Korinttolaiskirje 9

        18 Mikä siis on minun palkkani? Se, että kun julistan evankeliumia, teen sen ilmaiseksi, niin etten käytä oikeutta, jonka evankeliumi minulle myöntää.
        19 Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
        20 ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
        21 ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
        22 heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.


      • asiastakyse
        olet lain alla kirjoitti:

        Ymmärsitkö selitystäsi itsekään?

        Olin lain alla ennen parannuksen tekoa. Nyt elän rakkaudessa, jossa Kristuksen laki pysyy voimassa.
        Näyttää, että evankeliumi ei anna kaikille sitä viisautta, jonka kautta ihminen pääsee lain alta pois. Miksi? Itse olen päässyt lain alta vapauteen, iloon ja rauhaan. Saan elää rakkaudessa, eli Kristuksenlaissa.


      • Teoista vanhurskaat
        asiastakyse kirjoitti:

        Paavali ei koskaan, eikä missään opeta laittomuutta. Hän vastustaa vain vanhan liiton tekojen lakia, ei vastusta Jumalan käskyjä ja Krsistuksen lakia.
        Paavali ei opeta ketään elämään ilman lakia. Uudessa liitossa on uusi laki, joka on Kristuksen laki ja valtava armo heille, jotka pääsevät lain alta siihen lakiin. Se laki on todellista vapaudenlakia, koska uusi luomus iloitsee siitä laista ja rakastaa. Rakkaus täyttää koko lain. Kaiken tuon vaikuttaa Jumala. Vaikuttaa kutsumansa ensin lain edessä tekemään parannusta. Vaikuttaa parannuksen tehneen iloitsemaan rakkaudenlaissa, jossa ei totisesti tee mieli rikkoa käskyjä.

        Paavalikin eli laissa, vaikka toisin hänestä on väitetty. Hän eli vapauden-, eli Kristuksenlaissa.
        21 ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;

        1. Korinttolaiskirje 9

        18 Mikä siis on minun palkkani? Se, että kun julistan evankeliumia, teen sen ilmaiseksi, niin etten käytä oikeutta, jonka evankeliumi minulle myöntää.
        19 Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
        20 ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
        21 ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
        22 heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.

        "He puhuvat armosta mutta tarkoittavat kuitenkin tekoja."


      • asiastakyse
        Teoista vanhurskaat kirjoitti:

        "He puhuvat armosta mutta tarkoittavat kuitenkin tekoja."

        Tarkoitatko ihmisen OMIA tekoja?
        Niitä on turha tehdä. Jeesus vastaa heille, jotka kyselevät, mitä pitää tehdä, jotta tekisi Jumalan tekoja, että Jumalan teko on se, että uskotte Häneen, jonka Jumala lähetti.
        Jumala lähetti oman Sanansa. Sana tuli lihaksi, eli ihmiseksi. Ihmisen Pojan päivinä Hän opetti tien taivaaseen. Joka uskoo Jeesuksen opetukset, eli suostuu olemaan opetuslapsi, alkaa tehdä Jumalan vaikuttamia tekoja. Sen saa usko aikaiseksi. Usko saa aikaiseksi sen, että ihminen riisuutuu ensimmäisen Aadamin vaatteesta ja pukeuttuu viimeisen Aadamin tarjoamaan puhtaaseen, valkeaan vaatteeseen.

        Esim. jos Jeesus sanoo tuollaiselle uskovalle opetuslapselle vaikkapa, että rakasta kaikkia, uskovainen opetuslapsi alkaa Jumalan vaikuttamana pyrkiä tuohon ja näin hän ei tee enää omia tekoja, vaan Jumalan vaikuttamia tekoja.
        Evankeliumissa on lukemattomia käskyjä tehdä sitä ja tätä ja Jeesusta seuraavat tekevät Jumalan voimavaikutuksella, kuten Jeesus käski tehdä.

        On valtavaa armoa, että ihminen saa voiman tulla Jumalan lapseksi.

        Käskyst eivät ole raskaan siellä, missä on usko Jeesukseen. Siellä ne ovat raskaat, jossa pyritään omalla voimalla puhdistamaan itseä, eikä suostuta uskomaan Jumalan ja Ihmisen Poikaan, joka tuli vanhimmaksi veljeksemme ja esikuvaksi meille. Jeesus voitti kuuliaisuuden kautta ja niin tapahtuu meillekin. Meidän tulee olla kuuliaisia evankeliumille, joka on Herra.

        Paavalikin kertoo synnyttäneensä Jumalan lapsia evankeliumilla.


      • Valon lapsi
        olet lain alla kirjoitti:

        Ymmärsitkö selitystäsi itsekään?

        Eikö Henki ole vielä kirkastanut sinulle?


      • mathetes
        asiastakyse kirjoitti:

        En puhu mitään Mooseksen laista, joka kuului vanhaan liittoon. Mooseksen laki kirja on liitonarkin sivulla muistuksena vanhan liiton aikailaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Mooseksen laki ei kuulu uuteen liittoon. Pappeuden vaihtuessa vaihtui laki. Mooseksen laista Paavalikin uuden liiton aikalaisia varoitti. Varoitti ihmisiä uudestaan sitoutumasta ympärileikkauksiin ja muihin lain tekoihin. Kertoi itsekin elävänsä Kristuksen laissa, ei Mooseksen laissa.

        Puhun ikuisesta laista, joka on liitonarkin sisällä muistuksena uuden liiton aikalaisia vastaan, tai heidän puolestaan. Tuo laki on kirjoitettu ihmisen henkeen ja joka herää unesta saa tuon lain seurakseen, eli peilikseen.

        Aina kerron siitä, että uskovainen ei ole laiton, vaan hän elää Kristuksen laissa. Kristuksen laki on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.
        Tuo rakkausvaatimus pitää voimassa pienimmänkin käskyn.
        Opetuslapsi tavoittelee laintätyteyttä, ei lain kumousta, sillä Jeesus kertoo täyttäneensä lain ja opettaa pitämään käskyt, sillä käskyt pitävä saavuttaa päivän, jolloin kykenee Jumalan voimalla pitämään Kristuksen lain ja elämään Kristuksen laissa.

        Laki ajaa Kristukseen ja joka on päässyt Jumalan valtakuntaan, on lain alta vapautunut Kristuksen lakiin. Laki ei pelasta ketään, vaan se on sen takia hyvä, kun se näyttää synnin. Parannuksen tehnyt pääsee lain alta vapauteen, mutta joka ei tee parannusta, jää vastaamaan lain edessä synneistään.

        Usko Jeesukseen kuljettaa ihmisen lain kautta syntien tuntemiseen ja tunnustamiseen ja siitä ahtaasta portista sisälle elämään, jossa Kristuksen laki hallitsee kaikkia. Se on todellista armoa.

        Kommenttia sinulle asiastakyse!

        >>>Aina kerron siitä, että uskovainen ei ole laiton, vaan hän elää Kristuksen laissa. Kristuksen laki on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.
        Tuo rakkausvaatimus pitää voimassa pienimmänkin käskyn.
        Opetuslapsi tavoittelee laintätyteyttä, ei lain kumousta, sillä Jeesus kertoo täyttäneensä lain ja opettaa pitämään käskyt, sillä käskyt pitävä saavuttaa päivän, jolloin kykenee Jumalan voimalla pitämään Kristuksen lain ja elämään Kristuksen laissa.


      • asiastakyse
        mathetes kirjoitti:

        Kommenttia sinulle asiastakyse!

        >>>Aina kerron siitä, että uskovainen ei ole laiton, vaan hän elää Kristuksen laissa. Kristuksen laki on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.
        Tuo rakkausvaatimus pitää voimassa pienimmänkin käskyn.
        Opetuslapsi tavoittelee laintätyteyttä, ei lain kumousta, sillä Jeesus kertoo täyttäneensä lain ja opettaa pitämään käskyt, sillä käskyt pitävä saavuttaa päivän, jolloin kykenee Jumalan voimalla pitämään Kristuksen lain ja elämään Kristuksen laissa.

        Nyt on vain niin mathetes, että minä olen kulkenut sen tien, jossa lain kautta kuollaan laille. Se tarkoittaa, että olen seurannut Jeesusta, joka on evanekeliumi. Olen käskyjen kautta kuollu laille ja siksi en ole enää lain alla, vaan saan elää vapaudenlaissa, eli Kristuksen laissa. Kristuksen laissa kaikki käskyt ovat voimassa, eivät kumotut.

        En ole minkään puolueen uskovainen, vaan olen kuulunut Jeesuksen serakuntaan siitä asti, kun sain mennä ahtaasta portista sisään ja sain syntyä Jumalan voimasta uudeksi ja sain Pyhän Hengen kasteen.

        Miksi ihmeessä puhut Mooseksen laista, kun kyseessä on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt?

        Jumalan kirjoittamat laintaulut ovat liitonarkissa sisällä ja viimeinen Uuden Testamentin kirja, eli Ilmestykirja näyttä liitonarkin olevan tallella.

        Nuo käskyt ovat kirjoitettu henkeemme ja vain Jeesusta seuraaville nuo käskyt näyttävät synnin- ja kuoleman lain. Käskysanojen edessä Paavalikin totesi oman syntisyytensä ja teki synnistä käskyjen edessä parannuksen. Käskysanoja Paavalikin kiitti ja kertoi niiden olevan hyvät, koska ne näyttivät hänellekin synnin- ja kuolemanlain.

        Älkää saarnatko laitonta armoa, sillä laki ja armo kuuluvat yhteen. Älkää luulko, että jollakin keinolla synnytätte itsenne uudeksi ja kastatte Pyhällä Hengellä, jos ette suostu seuraamaan Jeesusta, joka käski pitää käskyt ja kertoi, että rakkaus pitää lain voimassa, ei kumoa sitä. Suostukaa vihdoin opetuslapsen osaan, sillä silloin te saatte mahdollisuuden päästä Vapahtajan ystäviksi. Jos ette kulje parannuksentietä ahtaasta portista, niin ei teillä myöskään voi olla Kristuksen lakia. Rakkaus pitää kaikki käskyt voimassa. Monen ahdistuksen kautta tie vie Jumalan valtakuntaan, sillä niin kovin käy lihalle kipeää luopua lain edessä laittomuudesta.

        Älä puhu Mooseksen laista, kun on kyse uudenliiton laista, joka on rakkaus ja joka pitää pienimmänkin käskyn voimassa. Puhuessasi Mooseksen laista tässä yhteydessä, sinä hämäät ihmiset pois evankeliumista.

        Lohikäärme ajaa kaiken aikaa takaa heitä, joilla on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt.


      • h-heikkinen
        asiastakyse kirjoitti:

        Nyt on vain niin mathetes, että minä olen kulkenut sen tien, jossa lain kautta kuollaan laille. Se tarkoittaa, että olen seurannut Jeesusta, joka on evanekeliumi. Olen käskyjen kautta kuollu laille ja siksi en ole enää lain alla, vaan saan elää vapaudenlaissa, eli Kristuksen laissa. Kristuksen laissa kaikki käskyt ovat voimassa, eivät kumotut.

        En ole minkään puolueen uskovainen, vaan olen kuulunut Jeesuksen serakuntaan siitä asti, kun sain mennä ahtaasta portista sisään ja sain syntyä Jumalan voimasta uudeksi ja sain Pyhän Hengen kasteen.

        Miksi ihmeessä puhut Mooseksen laista, kun kyseessä on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt?

        Jumalan kirjoittamat laintaulut ovat liitonarkissa sisällä ja viimeinen Uuden Testamentin kirja, eli Ilmestykirja näyttä liitonarkin olevan tallella.

        Nuo käskyt ovat kirjoitettu henkeemme ja vain Jeesusta seuraaville nuo käskyt näyttävät synnin- ja kuoleman lain. Käskysanojen edessä Paavalikin totesi oman syntisyytensä ja teki synnistä käskyjen edessä parannuksen. Käskysanoja Paavalikin kiitti ja kertoi niiden olevan hyvät, koska ne näyttivät hänellekin synnin- ja kuolemanlain.

        Älkää saarnatko laitonta armoa, sillä laki ja armo kuuluvat yhteen. Älkää luulko, että jollakin keinolla synnytätte itsenne uudeksi ja kastatte Pyhällä Hengellä, jos ette suostu seuraamaan Jeesusta, joka käski pitää käskyt ja kertoi, että rakkaus pitää lain voimassa, ei kumoa sitä. Suostukaa vihdoin opetuslapsen osaan, sillä silloin te saatte mahdollisuuden päästä Vapahtajan ystäviksi. Jos ette kulje parannuksentietä ahtaasta portista, niin ei teillä myöskään voi olla Kristuksen lakia. Rakkaus pitää kaikki käskyt voimassa. Monen ahdistuksen kautta tie vie Jumalan valtakuntaan, sillä niin kovin käy lihalle kipeää luopua lain edessä laittomuudesta.

        Älä puhu Mooseksen laista, kun on kyse uudenliiton laista, joka on rakkaus ja joka pitää pienimmänkin käskyn voimassa. Puhuessasi Mooseksen laista tässä yhteydessä, sinä hämäät ihmiset pois evankeliumista.

        Lohikäärme ajaa kaiken aikaa takaa heitä, joilla on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt.

        Anteeksi mutta oletko kristitty?


      • asiastakyse
        h-heikkinen kirjoitti:

        Anteeksi mutta oletko kristitty?

        Miksi te teette tuota? Miksi te kaiken aikaa yritätte saada Jeesus perustalla seisovat sanottua muuksi, kuin sillä perustalla seisoviksi?
        Se johtuu siitä, että te ette itse tunne Herraa, ettekä seiso evankeliumin perustuksella. Vuosia olen nähnyt, miten Paavalia kirjoitetaan ja seisotaan Paavali perustalla ymmärtämättä mitä Paavali kirjoittaa. Eli se Paavali-usko ei ole edes Paavali perustuksella olemista, vaan ilman perustusta olemista.

        Joka ei tunne evankeliumia, eli Herraa, ei käsitä Paavalia, eikä sitä mitä Paavali esim. kasteesta ja laista opettaa. Ei Paavali käske kastaa uudestisyntyneitä ihmisiä, vaan Paavali käskee kastaa kaikki, jotka uskontielle ovat kutsutut ja joita ei koskaan aikaisemmin ole kastettu.

        Pietari sanoo, että kaste kuuluu kaikille, teidän lapsillennekin, kaukana ja lähellä oleville. Kasteessa saa synnit anteeksi, Vauvat saavat perisynnit, koska he eivät ole vielä tehneet tekosyntejä. Ihmeellistä on se, että te ette käsitä, että juuri vauvat ovatkin kasteelle kelvollisempia kuin muut. Jeesus käskee antaa lasten tulla luokseen.
        Kasteesta alkaa opetuslapsen osuus ja joka kulkee parannuksentietä pitkin ahtaalle portille, naulaa lihan synnit Jeesuksen lihaan, joka on AINOA kelvollinen UHRI. Joka ottaa ristinsä ja kulkee sen kautta parannuksen tietä pitkin Jeesuksen ristille, saa nähdä miten vapaus saapuu ja rauha ja ilo on ainasesti läsnä.
        Tuo täytyy tehdä ennen kuin ahtaasta portista pääsee elämään, koska Jeesuksen risti on portin ulkopuolella.

        Sisällä Jumalan valtakunnassa ei ole uhria, koska siellä elävät he, joiden synnit on jo anteeksi annetut. Siellä elävät he, jotka eivät tahdo enää synninorjuuteen ja sen takia valvovat ja laittavat pois ajatuksiin tulevan houkutuksenkin. He ovat niitä, jotka tietävät kaiken synnin alkavan ajatuksista.

        He ovat tunnustaneet jo syntinä ja laittaneet ne pois ja vaeltavat vapautettujen tiellä. Jeesus on VAPAHTAJA. Jeesus tuli vapauttamaan synnin orjat iloon ja rauhaan. Jokainen, joka tunnustaa syntinsä, saa tulla siihen elämään, joka on Jumalan voimassa elämistä, eikä hänen tarvitse enää syntiä tehdä.

        Jeesuksen opetus on Jeesus perustus.


      • mathetes
        asiastakyse kirjoitti:

        Nyt on vain niin mathetes, että minä olen kulkenut sen tien, jossa lain kautta kuollaan laille. Se tarkoittaa, että olen seurannut Jeesusta, joka on evanekeliumi. Olen käskyjen kautta kuollu laille ja siksi en ole enää lain alla, vaan saan elää vapaudenlaissa, eli Kristuksen laissa. Kristuksen laissa kaikki käskyt ovat voimassa, eivät kumotut.

        En ole minkään puolueen uskovainen, vaan olen kuulunut Jeesuksen serakuntaan siitä asti, kun sain mennä ahtaasta portista sisään ja sain syntyä Jumalan voimasta uudeksi ja sain Pyhän Hengen kasteen.

        Miksi ihmeessä puhut Mooseksen laista, kun kyseessä on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt?

        Jumalan kirjoittamat laintaulut ovat liitonarkissa sisällä ja viimeinen Uuden Testamentin kirja, eli Ilmestykirja näyttä liitonarkin olevan tallella.

        Nuo käskyt ovat kirjoitettu henkeemme ja vain Jeesusta seuraaville nuo käskyt näyttävät synnin- ja kuoleman lain. Käskysanojen edessä Paavalikin totesi oman syntisyytensä ja teki synnistä käskyjen edessä parannuksen. Käskysanoja Paavalikin kiitti ja kertoi niiden olevan hyvät, koska ne näyttivät hänellekin synnin- ja kuolemanlain.

        Älkää saarnatko laitonta armoa, sillä laki ja armo kuuluvat yhteen. Älkää luulko, että jollakin keinolla synnytätte itsenne uudeksi ja kastatte Pyhällä Hengellä, jos ette suostu seuraamaan Jeesusta, joka käski pitää käskyt ja kertoi, että rakkaus pitää lain voimassa, ei kumoa sitä. Suostukaa vihdoin opetuslapsen osaan, sillä silloin te saatte mahdollisuuden päästä Vapahtajan ystäviksi. Jos ette kulje parannuksentietä ahtaasta portista, niin ei teillä myöskään voi olla Kristuksen lakia. Rakkaus pitää kaikki käskyt voimassa. Monen ahdistuksen kautta tie vie Jumalan valtakuntaan, sillä niin kovin käy lihalle kipeää luopua lain edessä laittomuudesta.

        Älä puhu Mooseksen laista, kun on kyse uudenliiton laista, joka on rakkaus ja joka pitää pienimmänkin käskyn voimassa. Puhuessasi Mooseksen laista tässä yhteydessä, sinä hämäät ihmiset pois evankeliumista.

        Lohikäärme ajaa kaiken aikaa takaa heitä, joilla on Jeesuksen todistus ja Jumalan käskyt.

        Sinulle vielä - asiastakyse!

        Osaat kirjoittaa, mutta et näemmä ymmärtää!

        >>Kristuksen laissa kaikki käskyt ovat voimassa, eivät kumotut.>>Älkää saarnatko laitonta armoa, sillä laki ja armo kuuluvat yhteen.>Älä puhu Mooseksen laista, kun on kyse uudenliiton laista, joka on rakkaus ja joka pitää pienimmänkin käskyn voimassa.


      • IsoP
        asiastakyse kirjoitti:

        Miksi te teette tuota? Miksi te kaiken aikaa yritätte saada Jeesus perustalla seisovat sanottua muuksi, kuin sillä perustalla seisoviksi?
        Se johtuu siitä, että te ette itse tunne Herraa, ettekä seiso evankeliumin perustuksella. Vuosia olen nähnyt, miten Paavalia kirjoitetaan ja seisotaan Paavali perustalla ymmärtämättä mitä Paavali kirjoittaa. Eli se Paavali-usko ei ole edes Paavali perustuksella olemista, vaan ilman perustusta olemista.

        Joka ei tunne evankeliumia, eli Herraa, ei käsitä Paavalia, eikä sitä mitä Paavali esim. kasteesta ja laista opettaa. Ei Paavali käske kastaa uudestisyntyneitä ihmisiä, vaan Paavali käskee kastaa kaikki, jotka uskontielle ovat kutsutut ja joita ei koskaan aikaisemmin ole kastettu.

        Pietari sanoo, että kaste kuuluu kaikille, teidän lapsillennekin, kaukana ja lähellä oleville. Kasteessa saa synnit anteeksi, Vauvat saavat perisynnit, koska he eivät ole vielä tehneet tekosyntejä. Ihmeellistä on se, että te ette käsitä, että juuri vauvat ovatkin kasteelle kelvollisempia kuin muut. Jeesus käskee antaa lasten tulla luokseen.
        Kasteesta alkaa opetuslapsen osuus ja joka kulkee parannuksentietä pitkin ahtaalle portille, naulaa lihan synnit Jeesuksen lihaan, joka on AINOA kelvollinen UHRI. Joka ottaa ristinsä ja kulkee sen kautta parannuksen tietä pitkin Jeesuksen ristille, saa nähdä miten vapaus saapuu ja rauha ja ilo on ainasesti läsnä.
        Tuo täytyy tehdä ennen kuin ahtaasta portista pääsee elämään, koska Jeesuksen risti on portin ulkopuolella.

        Sisällä Jumalan valtakunnassa ei ole uhria, koska siellä elävät he, joiden synnit on jo anteeksi annetut. Siellä elävät he, jotka eivät tahdo enää synninorjuuteen ja sen takia valvovat ja laittavat pois ajatuksiin tulevan houkutuksenkin. He ovat niitä, jotka tietävät kaiken synnin alkavan ajatuksista.

        He ovat tunnustaneet jo syntinä ja laittaneet ne pois ja vaeltavat vapautettujen tiellä. Jeesus on VAPAHTAJA. Jeesus tuli vapauttamaan synnin orjat iloon ja rauhaan. Jokainen, joka tunnustaa syntinsä, saa tulla siihen elämään, joka on Jumalan voimassa elämistä, eikä hänen tarvitse enää syntiä tehdä.

        Jeesuksen opetus on Jeesus perustus.

        asiastakyse:

        Kerroppa nyt milloin huomaa tulleensa "ahtaalle portille" tai mitä silloin tapahtuu?


      • IsoP
        mathetes kirjoitti:

        Sinulle vielä - asiastakyse!

        Osaat kirjoittaa, mutta et näemmä ymmärtää!

        >>Kristuksen laissa kaikki käskyt ovat voimassa, eivät kumotut.>>Älkää saarnatko laitonta armoa, sillä laki ja armo kuuluvat yhteen.>Älä puhu Mooseksen laista, kun on kyse uudenliiton laista, joka on rakkaus ja joka pitää pienimmänkin käskyn voimassa.

        mathetes:

        Yritätkö kertoa että "kerran pelastunut- aina pelastunut". Voit armoliittoon tulon jälkeen tehdä mitä vaan, vaikka murhata, kun ARMOLIITTO suojaa?


        Vai etkö ymmärrä että kun rakastaa Jumalaa (toteuttaa sitä yhtä "lakia"), niin paljon, että ei halua rikkoa lakia eli silloin täyttää lainkirjaimen. Eihän silloin ole kyseessä "lain täyteyden tavoittelu", vaan toimiminen miten rakkaus ohjaa ja velvoittaa.

        Huomaatko eron? Toimia lain ja toimia rakkauden kautta.

        On paljon kristittyjä jotka ovat "pelastuneet" ja kaikki elämä on sitten siinä. Jonka jälkeen jäädään paikalleen odottamaan taivas paikkaa. Ei tehdä mitään, ei edes vahingossakaan rakasteta ketään. Ettei mene suoritukseksi tai lain noudattamiseksi. Tämän jälkeen he vielä sanovat itseään kristityiksi. Häpeän heidän puolesta.


      • asiastakyse
        IsoP kirjoitti:

        asiastakyse:

        Kerroppa nyt milloin huomaa tulleensa "ahtaalle portille" tai mitä silloin tapahtuu?

        Kohdallani tapahtui niin, että kun ahdas portti avautui vuonna 1985 Pyhäin miesten päivänä, kaikki muuttui. Sain Pyhän Hengen kasteen, eli Jumala kastoi minut ja antoi uuden nimen. Siitä päivästä asti uskoni on ollut elävää ja voimani Jeesuksessa ihmeellistä.

        Vaikka näin kauan on ahtaasta portista sisään pääsemisestä kulunut, niin laki on pysynyt voimassa. Ei tee mieli rikkoa liitonarkisssa olevia käskyjä. Rakkaus pitää kaikki käskyt voimassa. En ole itse tuo voima, vaan Jumala minussa on voima. Olen näiden vuosikymmenien aikana saanut nähdä, miten voima tulee ulkopuoleltani, mutta astiastani. Jos sielu yrittää alkaa ottamaan jotakikaan väärää vastaan, tunnen miten Pyhä Henki ja Jumalan Sana estävät sen ja näin pysyn vapaudessa ja rauhassa ja ilossa. Jumalan VOIMA on valtava.

        Kuljen Vapahtajan armossaan minulle antamaa vapautettujen tietä. Se tie on juuri niin ihana kuin Raamattu siitä kertoo. Se ei tarkoita, että eikö elämässä olisi vastoinkäymisiäkin, vaan se tarkotitaa Jumalan voimaa kestää vastoinkäymiset täydessä luottamuksessa Herraan.

        Siis, vapautettujen tie on totta ja sitä olen saanut vaeltaa vuodesta 1985 lähtien. Sitä ennen vaelsin parannuksentiellä ja se oli kovaa aikaa. Herra riisui surupuvun ja antoi ilon tillalle, koska kestin tuon kovan ajankin uskossa Jeesukseen.
        Parannuksentiellä jouduin näemään Jumalan Sanan kirkkaassa valossa oma syyllisyyteni Herran ristiin naulitsemiseen. Valtava armo on se, että sain vapautua syyllisyydestä ja sain Jumalan voimalla tulla Jumalan lapseksi.


      • asiastakyse
        asiastakyse kirjoitti:

        Kohdallani tapahtui niin, että kun ahdas portti avautui vuonna 1985 Pyhäin miesten päivänä, kaikki muuttui. Sain Pyhän Hengen kasteen, eli Jumala kastoi minut ja antoi uuden nimen. Siitä päivästä asti uskoni on ollut elävää ja voimani Jeesuksessa ihmeellistä.

        Vaikka näin kauan on ahtaasta portista sisään pääsemisestä kulunut, niin laki on pysynyt voimassa. Ei tee mieli rikkoa liitonarkisssa olevia käskyjä. Rakkaus pitää kaikki käskyt voimassa. En ole itse tuo voima, vaan Jumala minussa on voima. Olen näiden vuosikymmenien aikana saanut nähdä, miten voima tulee ulkopuoleltani, mutta astiastani. Jos sielu yrittää alkaa ottamaan jotakikaan väärää vastaan, tunnen miten Pyhä Henki ja Jumalan Sana estävät sen ja näin pysyn vapaudessa ja rauhassa ja ilossa. Jumalan VOIMA on valtava.

        Kuljen Vapahtajan armossaan minulle antamaa vapautettujen tietä. Se tie on juuri niin ihana kuin Raamattu siitä kertoo. Se ei tarkoita, että eikö elämässä olisi vastoinkäymisiäkin, vaan se tarkotitaa Jumalan voimaa kestää vastoinkäymiset täydessä luottamuksessa Herraan.

        Siis, vapautettujen tie on totta ja sitä olen saanut vaeltaa vuodesta 1985 lähtien. Sitä ennen vaelsin parannuksentiellä ja se oli kovaa aikaa. Herra riisui surupuvun ja antoi ilon tillalle, koska kestin tuon kovan ajankin uskossa Jeesukseen.
        Parannuksentiellä jouduin näemään Jumalan Sanan kirkkaassa valossa oma syyllisyyteni Herran ristiin naulitsemiseen. Valtava armo on se, että sain vapautua syyllisyydestä ja sain Jumalan voimalla tulla Jumalan lapseksi.

        Jesaja 35
        1 Erämaa ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja.
        2 Se kauniisti kukoistaa ja iloitsee ilolla ja riemulla. Sille annetaan Libanonin kunnia, Karmelin ja Saaronin ihanuus. He saavat nähdä Herran kunnian, meidän Jumalamme ihanuuden.
        3 Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet.
        4 Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää peljätkö. Katso, teidän Jumalanne! Kosto tulee, Jumalan rangaistus. Hän tulee ja pelastaa teidät."
        5 Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat.
        6 Silloin rampa hyppii niinkuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot.
        7 Hehkuva hiekka tulee lammikoiksi ja kuiva maa vesilähteiksi. Aavikkosutten asunnossa, missä ne makasivat, kasvaa ruoho ynnä ruoko ja kaisla.
        8 Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie": sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten. Joka sitä tietä kulkee, ei eksy-eivät hullutkaan.
        9 Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat.
        10 Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.


      • asiastakyse
        mathetes kirjoitti:

        Sinulle vielä - asiastakyse!

        Osaat kirjoittaa, mutta et näemmä ymmärtää!

        >>Kristuksen laissa kaikki käskyt ovat voimassa, eivät kumotut.>>Älkää saarnatko laitonta armoa, sillä laki ja armo kuuluvat yhteen.>Älä puhu Mooseksen laista, kun on kyse uudenliiton laista, joka on rakkaus ja joka pitää pienimmänkin käskyn voimassa.

        Parannuksen tiellä uskovainen joutuu lain kanssa vastatusten. Paavali kiittää käskysanoja sanoen niitä hyviksi, sillä niiden kautta hänkin sai nähdä syntinsä ja sai lain kautta kuolla synnin- ja kuoleman laille. Käskyt ovat voimassa ja synnille kuolleet elävät rakkaudenlaissa, jossa käskyt pysyvät voimassa.
        Jumalan lapset tuntevat käskyt ja tietävät mikä on syntiä.


    • oolalaa!

      Mistähän se johtuu, ettei Jeesus noin opettanut?

    • kkjjjhg

      Aloittajalle on sanottava, ettei vesikasteen kautta koskaan liitytty juutalaisuuteen. Juutalaisuuteen liityttiin miesten ympärileikkauksen ja kasvatuksen kautta.

      • IsoP.

        Kiitos tarkennuksesta. Tiedän niinkuin sinäkin, että näin se menee, pakana to juutalainen: kaste, ympärileikkaus ja uhri. Toinen tie on syntyä juutalaiseksi ympärileikkaus.

        Esitin asian vain yksinkertaistaen miten asiat tehtiin ennen ja miten asiat tehdään nyt. Toivottavasti asia on tullut ymmärretyksi oikein.


    • lkjhgf

      IsoP 20.4.2013 11:16
      Vesikaste: Liitytään juutalaisuuteen.
      Pyhän Hengen kaste: Liitytään Jumalan valtakunnan jäseneksi.
      www
      Siis. "IsoP" väittää, että Jeesus opetti väärin kun Jeesus seunasi lapsia ja ilmoitti lasten olevan Jumalan Valtakunnan kaltaisia! Ne lapset kastamattomina!
      www

      Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä
      Tässä kerrotaan mikä on kasteen historia. Vedellä kastamisen jälkeen tulee Hengellä kastaminen. Vesikaste kuuluu vanhaanliittoon ja Hengellä kastaminen uuteenliittoon.
      www
      Sotket vanhan liiton asioita Jeesuksen tuomiin Uuden Liiton ehtoihin ja väität mm, näin:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11422407#comment-61296813
      "IsoP
      22.4.2013 22:53
      Ikävä kyllä näin on "viaton" vauva on perkeleen oma."

      Ketä palveletkaan niin olet Jumalaa, Jeesusta ja Pyhää Henkeä pilkkaava eksyttäjän herraa jumalaksi uskova(inen).
      www


      Vanhanliiton "teot" on esikuvia uudenliiton asioille:
      vesikaste - Pyhänhengen kaste "tulemme osaksi Kristusta"
      Lihan ympärileikkaus - Sydämmen ympärileikkaus "merkki uskosta"
      Lihan uhraaminen - Usko Jeesuksen sovitus työhön
      Laki - Pyhähenki meissä "laki kirjoitettu sydämmiin"
      Ilmestysmaja - Meidän ruumis "Pyhän Hengen temppeli"
      www
      Hm! Kirjoitat Laista joka on "laki kirjoitettu sydämmiin" kirjoitettu?
      KENEN LAKI TEETTÄÄ RIKOKSIA, TAPPAA, TAPATTAA JNE???
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20091018/af-nigeria-child-witches/

      TÄMÄN herra jumalan LAKIKO?:
      "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."
      www


      Henkikaste, uskovankaste, lapsikaste, vesikaste, kristillinen kaste, johanneksen kaste, raamatullinen kaste, upotuskaste ja se ainut oikea kaste. Nämä kasteet on erilaisten lahkojen sisäisiin riitteihin kuuluvia rituaaleja, joissa ei ole mitään voimaa.
      www
      Jeesus ei ole käskenyt ketään kastaa ihmisiä, pikku Jumalan Valtakunnan kaltaisia lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden uhreiksi!
      www

      Jumalalle ei ole ollut 2000 vuoteen kuin yksi kaste, joka on Pyhän Hengen kaste ja jonka välimies on Jeesus.
      www
      VALEHTELET JEESUKSEN NIMEEN!
      rikollisien herra jumalien kasteet ovat saatanaa palvelevien oppeja.
      www

      yksi Herra, yksi usko, yksi kaste
      www
      rikollisten herra jumala:
      "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
      usko:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
      'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.
      kaste:
      eksytys oppis, Jeesuksen Nimessä valehtelua!
      kreikan kielen "kaste" = suomeksi pestä:
      Johanneksen evankeliumi:
      13:10 Jeesus sanoi hänelle: "Joka on kylpenyt, ei tarvitse muuta, kuin että jalat pestään, ja niin hän on kokonaan puhdas; ja te olette puhtaat, ette kuitenkaan kaikki.
      13:14 Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
      13:15 Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.
      www


      Hep 8:13 Puhuessaan uudesta liitosta Jumala osoittaa, että ensimmäinen liitto on vanhentunut. Ja se, mikä on vanhentunut ja aikansa elänyt, häviää pian.
      Hep 9:9 Tämä kaikki kuvaa nykyistä aikaa: lahjoja ja uhreja kyllä tuodaan, mutta jumalanpalvelukseen osallistuvan omatunto ei niistä puhdistu, ne eivät tee häntä täydelliseksi.
      10 Samalla tavoin kuin määräruoat ja määräjuomat ja erilaiset pesut nämäkin menot perustuvat ulkonaisiin säädöksiin ja pätevät ainoastaan siihen asti, kun pysyvä järjestys astuu voimaan.
      www
      Jeesus käski saarnata evankeliumia!
      KENEN OPPEJA SINÄ PAASAAT??
      www

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe