iMasa/Varoitus huonosta isännöitsijästä

asukas Lahdesta

Hei!

Haluan tuoda kaikille Lahdessa asuville tiedoksi varoituksen sanan tästä kyseisestä isännöinti yrityksestä nimeltä iMasa.

Hän ei ole hoitanut 2-vuotisen historian aikana oikeastaan mitään asiaa hyvin ja nyt uuden taloyhtiön talous on -15 000 kuralla. Hän ei reklamoi asioista rakennuttajaa (Lujatalo), koska kyseinen isännöitsijä on tullut rakennuttajan kylkiäisinä ja saa heidän kaikki uudet taloyhtiöt itselleen. Lista on oikeastaan loputon mitä kaikkea hän ei ole hoitanut tai on jättänyt hoitamatta, joten en ala niitä tähän luetteloimaan mutta varoitan, että pysykää kaukana tästä Isännöintiyrityksestä ja olkaa varuillanne, jos olette osatmassa Lujatalolta Lahdesta asuntoa.

130

17510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • semmottos3

      Ja kuinka monta kertaa hallitus on kokoontunut vaihtamaan epäpätevää isännöitsijää, jos näin on?

    • Eikun kenkää..

      Taloyhtiön ensimmäisen osakkaiden valitseman hallituksen tärkein tehtävä on valita rakennusaikaisen isännöitsijän tilalle ihan oikea isännöitsijä. Emme itse huomanneet tehdä sitä, ennen kuin isännöitsijä auttoi päätöksessä ja lainasi taloyhtiön tililtä rahaa omien laskujensa maksamiseen. Hän palautti lainastaan suurimman osan ja vakuutusyhtiö korvasi loput, mutta oikeutta käytiin muutamia vuosia.

      Hallitus erottaa entisen ja valitsee uuden isännöitsijän. Niin helppoa se on, vaikka kilpailuttamisessa on oma vaivansa. Pitää vaan päättää, ottaako halvimman vai sellaisen, joka todella toimii ja on kuitenkin riittävän lähellä. Valitaan esim. 3-4 ehdokasta siitä läheltä ja valitaan niistä taloyhtiölle sopivin vaihtoehto.

      Alussa saattaa mennä talous hetkeksi kuralle, kun edes kaikki kiinteät kulut eivät ole tiedossa. Kiinteistövero, sähkö, lämpö, vesi, hallinto, huoltoyhtiö, jne. Ne ohjautuvat hiljalleen oikeisiin arvoihin budjetissa. Valitettavasti kassa joskus huutaa hoosiannaa, kun esim. kiinteistövero lankeaa maksuun, jos ei ole kerätty yhtään ylimääräistä "pohjakassaan".

    • Näin se on mutta

      aika kauan huono is. yleensä saa huseerata, koska kukaan ei oikein haluaisi ottaa vastuuta irtisanomisesta kontolleen. Onhan se ikävä irtisanoa "mukava" ihminen. Hyvä homma olisi jos isännöitsijä kilpailutettaisiin automaattisesti vaikka parin vuoden välein ja se olisi nykyisen isännöitsijän tiedossa. En tiedä voisko semmosta kirjata yhtiöjärjestykseen. Tällöin irtisanominen tapahtuisi järjestelmän myötä, eikä se tuntuisi niin henkilökohtaiselta. Samoin se voisi kummasti virkistää is:nkin toimintaa.

      Meillä varmaan tulee eteen em. prosessi. Itselleni se ei ole vaikeeta, mutta muille jäsenille ja pj:lle tuntuu olevan jotenkin vaikee pala pureskeltavaksi.

      • ITS...

        En ota kantaa ketjussa mainittuun yritykseen tai tapahtumiin, kun en niitä tunne.

        Yleisesti ottaen hallituksen tehtävänä on valvoa että isännöitsijä hoitaa sovitut tehtävät, jos ei ole hoidettu niin pitää joko muuttaa sopimusta tai vaihtaa isännöitsijää. Sen vaikeammasta asiasta ei ole kysymys. Isännöitsijän voi irtisanoa ilman että täytyy keksiä syitä tai rakentaa riitaa, tätä ei kovinkaan moni hallituksen jäsen ymmärrä.

        Jos isännöitsijä vaihdetaan kahden vuoden välein niin myös kahdeksi vuodeksi valittu isännöitsijä sen tiedostaa. Kärsijäksi jää pitkän aikavälin kunnossapito ja toiminnan suunnitelmallisuus, hallituksen varaan sellaista ei voi rakentaa. Hallitukset vaihtuvat ja ihmiset muuttavat aina välillä, tänään kaunis ajatus ja malli katkeaa kun tulee avioero tai lapsia. Tämä on nähty moneen kertaan.


    • asukas lahesta

      Nyt vasta tuli asioita selville kun hallitus sai uuden puheenjohtajan joka halusi oikeasti seurata tilejä ja hänellä ei ainakaan ollut mitään vilppiä mielessä niin kuin edellisellä puheenjohtajalla.. asukaskokous on pidetty ja uusi isännöitsijä vaihdetaan varmaankin ennen talvea.. sitä ennen joutuu kuitenkin kilpailuttamaan yms..

      • Seppo78

        Mikä asukaskokous? Onko kyse kuitenkin jostain vuokratalosta (hyh) vai?


    • Hippi 2

      En yhtään ihmettele että kyseinen isännöintitoimisto hoitaa asiat tällä tavalla. Ei ole ainoa taloyhtiö jossa on aiheuttanut vahinkoa .

      • Anonyymi

        Huonoja kokemuksia edelleen 2023 (Tammentalot)... Entä muilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonoja kokemuksia edelleen 2023 (Tammentalot)... Entä muilla?

        Kyllä se näin on


    • Talo Lahdessa

      Ja lisää meitä löytyy..

      • vaihto kannattaa

        Myös meidän taloyhtiöllä on erittäin huonoja kokomuksia yllä mainitusta isännöintitoimistosta. Jouduimme purkamaan isännöintisopimuksen tekemättömien töiden johdosta. Taloyhtiöllemme tuli paljon vahinkoa maksamattomien laskujen ja muiden tekemättömien töiden saattamisesta kuntoon.


    • äkkiä eroon!

      Samanlaisia kokomuksia on myös meidän taloyhtiöllämme ko. isännöintitoimistosta.
      Jos reklamoi isännöitsijän tekemättä jättämistä töistä, hän pyytää kääntymään asianajajansa puoleen.

      • Anonyymi

        Näin edelleen vuonna 2023 (Tammentalot)... Kokemuksia muilla?


    • huu haa

      Tää koko firma on ihan huu haa. Jos tosiaan uhkaa asianajajalla niin en ole ennen kuullut että jos reklamoi täytyy ottaa yhteys asianajajaan. Äkkiä tällaiset huijarit poistuu markkinoilta , sana kiirii nopeasti.

      • Anonyymi

        Näin edelleen vuonna 2023 (Tammentalot). Isännöitsijä ei vastaa osakkaan kyselyihin, ilmeisesti M.H. ohjeistanut olemaan hiljaa niin kauan että tarvitaan asianajajaa... Kokemuksia?


    • Tyytyväinen

      Vaikea uskoa näitä kaikkia juttuja, mitä netissä levitellään. Oletkohan itse ihan ajan tasalla taloyhtiösi asioista? Itse olen ainakin todella tyytyväinen kyseisen toimiston toimintaan.

    • sijoittaja

      Kyseisen isännöitsijän toiminta romahduttaa taloyhtiön maineen ja asuntojen haluttavuuden yhtiöstä. En tule ikinä ostamaan asuntoa taloyhtiöistä jossa ko. isännöitsijä toimii.

    • Ei uutta

      Joka tietää ko. yrittäjän edelliset seikkailut yritysmaailmassa niin ymmärtää miksi asiat eivät hoidu. Vaihtakaa ajoissa. !!!!!!!!!

      • ifloppi

        Kohtalotovereita löytyy ko. isännöitsijästä...ja epäilyt herää.


    • KK1

      Olen -95 rakennetun As. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja. Meillä on ollut useita isännöitsijöitä, jotka ovat vaihtaneet alaa työ paineen takia. Nyt meillä on Imasa.
      Meillä on käytössa suora netti yhteys omiin taloyhtiön tietoihin, eli pystymme seuraamaan kaikki yhtiöön liittyvät tiedot/maksut realiajassa.Sellaista ei ole ollut ennen kenenkään muun toimiston kanssa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä toimiston yhteistyön. Olen ymmällä ko. kielteisitä kommenteista.

      • Osakas

        Turha on isännöitsijää syyttää kaikesta mitä taloyhtiössä tapahtuu. Isännöitsijä tekee vain, mitä hallitus päättää. Muistaakohan kukaan koskaan kiittää hyvin hoidetuista asioista? Joten KIITOS kyseiselle isännöintitoimistolle. Yhtiömme on tyytyväinen.


      • nim. tiedosta kiitol

        Hyvä KK1,

        Siis hallituksen puheenjohtajana pystyt reaaliaikaisesti seuraamaan taloyhtiön rahaliikennettä?


      • Kysynpä vaan
        nim. tiedosta kiitol kirjoitti:

        Hyvä KK1,

        Siis hallituksen puheenjohtajana pystyt reaaliaikaisesti seuraamaan taloyhtiön rahaliikennettä?

        Halvan ladan hinnalla ei voi saada mersua.
        Lahdessa valitaan yleisesti se joka halvimmalla
        työt lupaa tehdä, eikä aina mene sitten ihan
        niinkuin on kuviteltu.
        Missä vika vai molemmissa osapuolissa,
        riitaan tarvitaan yleensä kaksi osapuolta??


    • Hippeläinen

      I Masa on Lada Mersun hinnalla

      • corolla-pappa

        Kuka olisi sitten Lahdessa isännöitsijätoimistojen Toyota Toyotan hinnalla?


    • Varis1

      Koulutettu ja kokenut isännöitsijä,joka on oikeasti kiinnostunut työstään,on kultaa kalliimpi.Vaan mistä tälläisen ihmeen löytäisi.Istuin 2 vuotta hallituksessa ja meillä oli Realia hoitamassa asiota. Eräässä kokouksessa totesin että virheelliset päätökset ,jossa esim.hallitus tekee päätöksen,joka kuuluisi yhtökokoukselle,niistä vastuun kantaa hallitus ja enemmistövastuun isännöitsijä.Tämä rouva isännöitsijä laittoi sormet korviinsa ja näytti minua.Kun valitsette isännöitsijää,kysykää kuuluuko HYVÄT KÄYTÖSTAVAThintaan.Realia ei hoida enään meidän asioita,Näin meillä LAHDESSA

    • pettynyt7

      Mikä olisi sitten paras isännöitsijätoimisto Lahdessa?

      • asiakas3

        Onko kenelläkään tietoa ko. toimiston viimeaikaisista toimista?


      • ketuttaa
        asiakas3 kirjoitti:

        Onko kenelläkään tietoa ko. toimiston viimeaikaisista toimista?

        Meidän talonyhtiö kokoontuu tänään päättämään toimistaan iMasaa vastaan. Vaihdamme isännöitsijää. Erittäin huono valinta, koska mikään ei ole toiminut! Pitsi tietysti maksut heidän olemattomista palveluistaan!!!!


      • voi_meitä
        ketuttaa kirjoitti:

        Meidän talonyhtiö kokoontuu tänään päättämään toimistaan iMasaa vastaan. Vaihdamme isännöitsijää. Erittäin huono valinta, koska mikään ei ole toiminut! Pitsi tietysti maksut heidän olemattomista palveluistaan!!!!

        ovatko ne toimet pelkkä isännöitsijän vaihtaminen?


      • Lahesta_j
        ketuttaa kirjoitti:

        Meidän talonyhtiö kokoontuu tänään päättämään toimistaan iMasaa vastaan. Vaihdamme isännöitsijää. Erittäin huono valinta, koska mikään ei ole toiminut! Pitsi tietysti maksut heidän olemattomista palveluistaan!!!!

        Samat kokemukset on, ikävä kyllä. Asiat kertyivät ja tehdyiksi luvatut asiat venyivät.


      • Lahesta_I
        Lahesta_j kirjoitti:

        Samat kokemukset on, ikävä kyllä. Asiat kertyivät ja tehdyiksi luvatut asiat venyivät.

        Kai iMasa sentään reagoi asiallisesti, jos jostain omaa taloyhtiötä koskevasta asiasta huomauttaa?


      • Lahesta_j
        Lahesta_I kirjoitti:

        Kai iMasa sentään reagoi asiallisesti, jos jostain omaa taloyhtiötä koskevasta asiasta huomauttaa?

        Ei. Ellei vastaukseksi huomioida vain sitä että asia luvataan hoitaa. Mitä sitten asian eteen tehdään on toinen tarina. Ehkä ottanut opikseen, työkuorma helpottanut yms. En suosittele menneillä kokemuksilla.


      • Lahesta_k
        Lahesta_j kirjoitti:

        Ei. Ellei vastaukseksi huomioida vain sitä että asia luvataan hoitaa. Mitä sitten asian eteen tehdään on toinen tarina. Ehkä ottanut opikseen, työkuorma helpottanut yms. En suosittele menneillä kokemuksilla.

        Onko millekään taloyhtiölle syntynyt sitten vahinkoa huonon palvelun takia tms? Sen toteennäyttäminen varmaan hankalaa.


      • lahti talo
        Lahesta_k kirjoitti:

        Onko millekään taloyhtiölle syntynyt sitten vahinkoa huonon palvelun takia tms? Sen toteennäyttäminen varmaan hankalaa.

        On syntynyt ainakin yhdelle. Eme aikoinaan oikein millään saaneet kustannuksia perittyä. Tai kustannusten määritys tai toteennäyttämine vaikeaa vaikka niitä oli useita tuhansia..


      • tiltu3
        lahti talo kirjoitti:

        On syntynyt ainakin yhdelle. Eme aikoinaan oikein millään saaneet kustannuksia perittyä. Tai kustannusten määritys tai toteennäyttämine vaikeaa vaikka niitä oli useita tuhansia..

        onko asia kuinka edennyt?


      • wsgdadfgkadgf

        www.jolaka.fi
        www.tikotiko.fi/tiko-isannointi/yritys
        (uudehko, mutta rehellinen ja osakasystävällinen).
        www.isannointiduo.fi
        www.lahdenisannointi.fi

        Kannatan pienehköjä. Voi saada halvan tarjouksen isoilta, mutta rempoissa ei välttämättä etsitä taloyhtiölle edullisinta vaihtoehtoa, vaan isännöintifirmalle etsitään parasta tulosta.


      • Tikotiko
        wsgdadfgkadgf kirjoitti:

        www.jolaka.fi
        www.tikotiko.fi/tiko-isannointi/yritys
        (uudehko, mutta rehellinen ja osakasystävällinen).
        www.isannointiduo.fi
        www.lahdenisannointi.fi

        Kannatan pienehköjä. Voi saada halvan tarjouksen isoilta, mutta rempoissa ei välttämättä etsitä taloyhtiölle edullisinta vaihtoehtoa, vaan isännöintifirmalle etsitään parasta tulosta.

        Tiko-isännöinnin isännöitsijä ainakin täysi puupää ja todellinen vässykkä! Kielipitkällä hallituksen puheenjohtajan anaalissa! 🤣🤣 Ei voi kyllä suositella! T Osakas.


      • KaikistaKalleinTikoHuh
        Tikotiko kirjoitti:

        Tiko-isännöinnin isännöitsijä ainakin täysi puupää ja todellinen vässykkä! Kielipitkällä hallituksen puheenjohtajan anaalissa! 🤣🤣 Ei voi kyllä suositella! T Osakas.

        On kaikista kallein tämä tiko-isännöinti! Hinta ei vastaa laatua!


      • Anonyymi
        wsgdadfgkadgf kirjoitti:

        www.jolaka.fi
        www.tikotiko.fi/tiko-isannointi/yritys
        (uudehko, mutta rehellinen ja osakasystävällinen).
        www.isannointiduo.fi
        www.lahdenisannointi.fi

        Kannatan pienehköjä. Voi saada halvan tarjouksen isoilta, mutta rempoissa ei välttämättä etsitä taloyhtiölle edullisinta vaihtoehtoa, vaan isännöintifirmalle etsitään parasta tulosta.

        Tiko isännöinnistä semmoista kokemuksia, että on todella epäluotettava ja osaamaton sekä ylimielinen henkilökunta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiko isännöinnistä semmoista kokemuksia, että on todella epäluotettava ja osaamaton sekä ylimielinen henkilökunta!

        Joo tämä tiko isännöinti kusettaa minkä kerkiää


      • Anonyymi
        asiakas3 kirjoitti:

        Onko kenelläkään tietoa ko. toimiston viimeaikaisista toimista?

        En tiedä mitä toimistoa tarkoitat, mutta ainakaan iMasasta/Tammentalot ei ole käytännössä lainkaan hyvää sanottavaa...


      • Anonyymi
        ketuttaa kirjoitti:

        Meidän talonyhtiö kokoontuu tänään päättämään toimistaan iMasaa vastaan. Vaihdamme isännöitsijää. Erittäin huono valinta, koska mikään ei ole toiminut! Pitsi tietysti maksut heidän olemattomista palveluistaan!!!!

        Hyvä. Onko kellään tuoreita kokemuksia? Minulla ei ainakaan vuosilta 2019-23. Seuraavassa yhtiökokouksessa vaihtoon iMasa/Tammentalot...


      • Anonyymi
        Lahesta_I kirjoitti:

        Kai iMasa sentään reagoi asiallisesti, jos jostain omaa taloyhtiötä koskevasta asiasta huomauttaa?

        Ei reagoi iMasa/Tammentalot. Jos isännöitsijältä kysyy asiallista asiaa pari kertaa, uhkaa laittaa syytteen häirinnästä. Isännöitsijät eivät vastaa viesteihin tai kyselyihin. Tuoreita kokemuksia 2019-23. Entä muilla?


      • Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä mitä toimistoa tarkoitat, mutta ainakaan iMasasta/Tammentalot ei ole käytännössä lainkaan hyvää sanottavaa...

        Kiinnostavaa! Minulla sama ihan tuoreesti!


    • Meilahti asukki

      Asun Meilahdessa ja isännöintiämme hoitaa Raisiontien Lämpö Oy. Elokuun puolessa välissä makuuhuoneeni katostani tuli vettä läpi aiheuttaen parketille vesilätäkön. Asun ylimmässä kerroksessa, joten ilmeistä oli, että vesi tulee ullakolta.

      Kävin ullakolla katsomassa tulviiko se vettä, mutta suuria vesimääriä ei tuolloin näkynyt. Ilmoitin seuraavana aamuna isännöitsijälle, joka lähetti huoltomiehen mittaamaan kosteutta katostani ja totesi samalla talon ullakon molempien päätyjen ikkunat ovat karmeista mätiä ja ikkunat vuotavat sateella. Tästä parin päivän päästä ulkopuolinen yritys tuli tekemään kosteusmittauksen ja kirjoitti raportin. Elimme tuolloin siis elokuun 20. päivän tienoota 2014.

      2.10.2014 aloin jo odotella, että milloin remontti asunnossani alkaa ja huomasin kosteusvaurioiden/katon kupruilun ja vesivalumajälkien seinissä levinneen myös olohuoneeseen. Kävin katsomassa ullakon ikkunaa, jolle EI OLTU TEHTY VIELÄKÄÄN yhtään mitään.

      Soitin ponnekkaan puhelun isännöitsijälle, jossa vaadin toimenpiteitä. Tästä seuraavana päivänä vasta ikkuna teipattiin ja siihen laitettiin movisuoja. Väliaikaisjärjestelyn teko kesti 1,5 kk ja nyt puhutaan siis kosteusvaurioista ja niiden lisäsynnystä.

      Tästä alkoi sähköpostittelu isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kanssa, jotka puolustelivat toinen toisiaan. Vasta kun sain jakelulistalle myös muita osakkaita taloyhtiöstä, sekä muita taloyhtiön hallituksen jäseniä, alkoi asian hoito kunnolla.

      Ullakon toisen ikkunan teippaukseen kului 2 kk. Ketään taloyhtiön muita asukkaita ei ole inofttu tilanteesta taloyhtiön tai isännöitsijän taholta. Olen itse joutunut ilmoittaa molempien porraskäytävien ylimpien kerrosten asukkaille tilanteesta ja he ovat havainneet katoissaan samoja kosteusvaurioita.

      Tässä info kyseisestä isännöitsijätoimistosta. Suosittelen kaikkien kerrostalohuoneiston osakkaiden suhtautuvan kriittisesti isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajien ehdotuksiin ja toimintaan. Ilmiselvää, että kun laiminlyöntejä tapahtuu, pitävät päättävät tahot yhtä, jotta laiminlyönnit eivät paljastu!

      Rohkeasti pitäkää kiinni omista oikeuksista ja vaatikaa ylimääräisiä yhtiökokouksia väärinkäytöstilanteissa. Tuokaa kokouksissa väärinkäytökset kaikkien taloyhtiön osakkaiden tietoon. 10% osakkaista niin vaatiessa on ylimääräinen yhtiökokous pidettävä 2 viikon sisällä vaatimuksen esittämisestä.

    • voi_kele

      Edelle oleva juttu ei koske imasan touhuja. Onko kellään vastaavantyyppisiä kokemuksia ko. isännöitsijätoimistosta?

      • Pettynyt osakas Laht

        On kokemusta iMasasta. Luvataan muka hoitaa, mutta ei tapahdu mitään. Uudella taloyhtiöllä on maksatettu rakennusaikaisia rakentajalle kuuluvia laskuja ja niitähän ei isännöitsijä suostu laskuttamaan rakentajalta: Hänhän on rakentajan valitsema isännöitsijä. Vaihtoon meni isännöitsijä.


    • pettynytmyös

      Onko kenelläkään uusia kuulumisia ko. isännöitsijätoimiston viimeaikaisista toimista?

    • ketku_mika

      EI voi kehua!!!

    • ZW94OY

      Länsi-Suomesta asti huutelen: olisiko isännöitsijätsto Karri S suositeltava? Ulottanee toimintaansa Päijät-Hämeeseen. Tai voi olla, että nimi on pielessä...joku sen tapainen ainakin. Tietääkö kukaan?

    • Mikosat

      iMasa vaihdettu toiseen isännöintitoimistoon. Ei jaksanut kukaan enää pyydellä tekemään ja kirjaamaan asioita kun ei kerran osaa hoitaa sovitusti. Tehköön jotain muuta sitten jos ei kiinnosta. Sekä hinta että laatu parani. Nykyinen isännöitsijä vastaa ja tekee kun pyytää.

      • Anonyymi

        Samat kokemukset iMasasta/Tammentaloista. Keneen vaihdoitte? Voitko suositella tätä uutta?


    • pettynyt_kovasti

      Eikö iMasa osannut vai halunnut hoitaa asioita teidän tapauksessanne?

    • tosi.pettynyt

      Pitäisiköhän järjestää oikein netti-gallup ja kysely iMasan isännöimien taloyhtiöiden tapahtumista ja mahdollisista vahingoista Lahdessa?

      • Anonyymi

        Pitäisi. iMasan/TammentaIojen isännöitsijät on ohjeistettu vaikenemaan, jos osakas puuttuu epäkohtiin tai haluaa asiallista tietoa asioista. Uskotaan mieluummin taloyhtiön puolueellisiin huhuihin ja juoruihin ennemmin kuin kuunnellaan asiallisia asukkaita..


    • pettynyt123456

      IMasa oli as oy missä asuin aikoinaan. Isännöitsijä juoruaa hallituksen kanssa naapureista paskaa. Kahvikuppikunta hallinnoi ja tekee omavaltaisia päätöksiä.
      En voi suositella.

      • Asukaslahesta

        Mitenköhän ko. isännöintitoimistolla menee tänä päivänä? Ovatko kenties nykyiset tai uudet asiakkaat tyytyväisiä?


      • Anonyymi

        Kiitos tiedoista - sama kokemus minulla edelleen 2023. iMasasta/Tammentalot. Muilla kokemuksia?


      • Anonyymi
        Asukaslahesta kirjoitti:

        Mitenköhän ko. isännöintitoimistolla menee tänä päivänä? Ovatko kenties nykyiset tai uudet asiakkaat tyytyväisiä?

        Hyvin porskuttaa iMasa/Tammentalot! Asialliset asukkaat eivät ole lainkaan tyytyväisiä. Onnistuu saamaan sellaiset isännöitsijät, jotka ovat pienen kuppikuntahallituksen talutusnuorassa ja uskovat alkajaisiksi hallituksen juoruja toisista asukkaista, eivätkä tunnen asunto-osakeyhtiölakia. Muilal kokemuksia?


    • Penavaa

      Minä en ole tyytyväinen. On kyse pienen kunnan iMasan toiminnasta. Jotenkin sitä odottaisi isännöitsijältä ammattimaisuutta ja silmää laajemmille kokonaisuuksille, näkemyksille ja kokemuksille hyvästä kiinteistönpidosta - varsinkin kun hinta nousi yli 100% edellisen isännöitsijän palkkiosta. Isännöitsijä tuntuu pakenevan kaikesta vastuusta ja syyttää muita joka asiasta. On ostettavissa mielistelyllä. Liittoutuu ja muodostaa vastakkainasetteluja. Synnyttää riitoja joiden taakse voi kätkeä osaamattomuutensa. Tietotaito olematonta muusta kuin ehkä kirjanpidosta. Muistakaa aina vaatia näyttö taloyhtiönne asioita hoitavan isännöitsijän ammatitaidosta, isännöitsijän ammattitutkinto (siis siltä käytännössä asioita hoitavalta myös), ja mieluummin kokemusta tehtävien hoidosta etteivät asiat menisi niin surkeaan jamaan kuin omassa yhtiössämme huonosta valinnasta johtuen. Asuntoja on myynnissä ja asukkaat eivät tervehdi toisiaan.

      • Anonyymi

        Onko tuoreita kokemuksia (muillakin kuin minulla! vuosilta) iMasasta eli nykyisin Tammen Oy:stä/Tammentaloista. (M.H. itse nykyisin hallinnoi ilmeisesti vain rahoitusta Masainvestissä).
        Tammentalojen isännöitsijät eivät tunne asunto-osakeyhtiölakia, tai eivät uskalla ilmaista taloyht.hallitusta vastaan kantaansa, viesteihin ei vastata, asiallista tietoa ei anneta, muutaman hallituksen jäsenen kanssa pelataan samaan (juoru)pussiin, asiallisesti toimivia asianosaosaisia ei kuunnella vaan panetellaan ja puhutaan perättömiä, lakimiesten kanssa tehdään päätöksiä, josta asianosaiset eivät saa kelvollisia pöytäkirjoja...
        Näin vuosina 2019-2023. Seuraavassa yhtiökokouksessa esitän isännöintitoimiston vaihtoa.
        Kertokaa kokemuksianne - oletteko vieneet juttuja oikeuteen?


    • Zää

      Onko kyseessä sama heppu joka sai tuomion 2000 luvun alussa veropetoksesta? Jos on niin varokaa!

      • Uteliasasiakas

        Niin, onko asiasta tarkempaa tietoa?


    • Kyllästynyt

      Meilläkin kyseinen isännöitsijätoimisto menee vaihtoon. Matti Hippi ei tee mitään, ei tule kokouksiin.

    • slummiutuminen

      Entäpä Realian vuokratalojen isännöitsijä, talon parvekkeilla roikkuu kuukausikaupalla rättejä, ilm. ei tapahdu mitään. Lahti puhuu ympäristö ystävällisyydestä, tämäkin on sitä, ja nyt se puuttuu.

      • Artekninen

        Realia on iso vitsi, niukkaa on palkat sano niukkanen.


    • Masai

      Kokemuksia tiko tiko isänmöinti?

      • EiTikoaKiitos

        Ei voi suositella! Palvelu huonoa ja asiantuntemuksesta ei tietoakaan!


      • Anonyymi
        EiTikoaKiitos kirjoitti:

        Ei voi suositella! Palvelu huonoa ja asiantuntemuksesta ei tietoakaan!

        Hah... tikotoimistossa tuskin on alan koulutusta isännöitsijöillä.


    • Iasukas

      Aika pitkään on tämä viestiketju jatkanut eloaan... :)

      IMasan toiminta on onneksi enää kaukainen muisto yli viiden vuoden takaa. Mutta se täytyy hänen ansiokseen sanoa, että puhelahjoja riittää. Hän osaa perustella asioita ja muuttaa puhumalla paskankin kullaksi. Vaikka olisit kuinka varma omasta asiastasi, niin hänen kanssaan puhuessaan kokee usein itse olevansa väärässä.

      Meillä uusi isännöintitoimisto alkoi aktiivisesti korjailla IMasan aikaisia puutteita sillä seurauksella, että taloyhtiöön teetettiin rakentamisen aikaisia reklamaatioita runsaasti. Siis asioita, joita IMasa ei nähnyt aiheelliseksi reklamoida. Lisäksi takautuvina maksuina tuli tuhansia euroja laskuista, jotka olisivat jo aikoinaan kuuluneet rakennuttajalle, mutta IMasa maksoi ne taloyhtiön rahoista.

      Näyttää IMasan omistaja olevan nykyään myös Messilä Golfin hallituksen puheenjohtaja.

      • Anonyymi

        Henkilöön menemättä tiedän vain, että iMasa/Tammentalot ei hoida asioita, kokemukset 2019-23. Isännöitsijät eivät tunne asunto-osakeyhtiölakia eivätkä kuuntele osakkaita, vaan ainoastaan juoruilevaa parin hyvän kaveruksen hallitusta... Entä muilla?


    • epaily

      Niin, mistähän syystä viestiketju vaan jatkaa eloaan?

      • Anonyymi

        On syytäkin jatkua, jos iMasa/Tammentalot hoitaa edelleen (2019-23) asioita vaikenemalla, ja tarvittaessa ottaa lakimiehensä suoraan kehiin - sehän on reilua asiakaspalvelua se! :O Seuraavassa yhtiökokouksessa vaihtoon....


    • Annukka2018

      Kiitos näistä tiedoista. Ei sitten sitä valita.
      Isännöinti Duosta on vain päästävä eroon, kun taloutemme on kuralla isännöinnin ihmeellisistä laskutuksista ja urakoissa kavereiden suosimisesta.
      Ei ole Duosta talouden eikä teknisen puolen hoitajaksi.

      • Anonyymi

        Duo on alueen suurin kusettaja. Kierrä se ainakin kaukaa.


    • Anonyymi

      Kumma juttu kun tällaiset huijari yritykset pääsevät pilaamaan isännöintitoimistojen maineet. Meillä isännöintiyritys älysi lopettaa toimintansa, kun huomasivat, ettei tieto-taito enää riitä työn tekoon. Se oli hyvä päätös, mutta se ei, kun päättivät myydä asiakkaansa eniten tarjoavalle. Ostajaksi suoriutui tämä surullisen kuuluisa iMasa Oy. Nämä ensi töikseen tempasivat oikeaksi todistetun hallituksen pöytäkirja otteen, jossa myönnettiin täydet tilinkäyttöoikeudet Isännöitsijä Matti Hipille.
      Tämä kaikki taloyhtiömme hallitukselle kertomatta. Hallituksen jäsenistä ei kukaan ole ollut ko. kokouksessa läsnä. Onneksi joku hallituksen jäsen huomasi sattumalta asian ja saatiin temppu ehkäistyä ja vaihdettua isännöintitoimistoa, jopa ilman 3kk siirtyumä aikaa. Kuitenkin koko tapahtuma aiheutti useita viivästyssakkoja kun laskut jäivät maksamatta.
      Jos haluaa kunnolla hoitaa isännöitsijän työn, se on aika vaativaa. Tässä olisi isännöitsijöiden etujärjestöllä kehitys työsarkaa.

    • Anonyymi

      Jolakasta vähän hassua näkemystä. Teettää kovalla vauhdilla mieluusti linja saneerauksia 74 ja ylöspäin rakennettuihin taloihin joihin ei pitäisi kyllä vielä tarvita tehdä. Hyvä esimerkki löytyi yhdestä talo yhtiöstä jossa vvt oli kartoittanut putkistot kuvaamalla ja lausunnossa luki että 15v viellä kestää mutta jolaka oli eri mieltä tästäkin ja ilmeisesti halusi hukuttaa tämän tiedon.... emme kuitenkaan ostaneet asuntoa mutta pakko oli asia tiedottaa puheenjohtajalle ja kappas 2kk meni ja linjasaneeruas oli vaihtunut käyttöveso remontiksi...Moneen muuhun taloyhtiön yli 74 joihin on tehty linjasaneeruas ja kappas jolaka taas mainittu. Seuratkaa myynnissä olevia asuntoja, vertaiökaa ja käykää katsomassa vuosien aikana niin huomaatte itsekkin vielä pieniä oikkuja eri isännöinneissä.

      Tälläinen remontti kuitenkin maksaa osakkaalle alkaen lähes 10000€ ja vastikkeet hipoo taivaita.

      Varmasti on lisää huonoja isännöintejä mutta hyvät ei ota enempää asiakkaita

      Ei mulla muuta 😁

      • Anonyymi

        70-luvun talot ovat olleet jo kymmenen vuotta saneeraus ikäisiä sen vuoksi, että kustannukset pitää voida jaksottaa osakkaille sopiviksi. Kyllä niissä alkaa jo vuotoja olla ja ei sitä saneerausta enää 14v päästä tehdä vaan koko talo puretaan.

        Pankit eivät enää edes lainoita hyvin hoidettuja talojakaan aina. Kannattiko säästää ja viivytellä?


    • Anonyymi

      Huonoa palvelua. Asiakaspalvelija valehtelee päin naamaa kun valitan asukkaiden anarkistisesta tupakoinnista, korona-aikana. Lupasitvat siirtää tupakkapaikkaa mutta eipäs siirrättäkkään luulevat jumalauta olevansa lain yläpuolella näin sitä tupakoimattomia ihmisiä sorretaan. Tässä joutuu tahtomattaan hengittämään tupakansavua kun taloyhtiössä henkilöt pitävät tupakkapaikkaa ulko-oven edessä. mielivaltaisesti vielä polttava sisätiloissakin. Valviralle valitusta ja tarkastamaan tupakkapaikan laillisuus TALOYHTIÖN LAIT JÄÄ KAKKAOSEKSI JOS ON KYSE IHMISTEN TERVEYDESTÄ. Tulee nimittäin tupaksansavua asuntooni ja mahdollisesti koronavirusta. Olen valittanut useasti mutta eivät tee asialle mitään olenkin harkinnut oikeustoimia onhan sentään jokaisella oikeus savuttomuuteen eikä ole pakotettu hengittämään tupakansavua kulkiessaan ulos sisään asuntoon.

      • Anonyymi

        Kerro mistä palkataan? Tulijoita onkin ihan joka nurkalla....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro mistä palkataan? Tulijoita onkin ihan joka nurkalla....

        Työkkäristä saa kyllä laadukkaampaa työvoimaa kun mitä tämä Satu Ala-Röyskö on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työkkäristä saa kyllä laadukkaampaa työvoimaa kun mitä tämä Satu Ala-Röyskö on.

        Ai sieltä löytyy isännöitsijöitä ihan jonosta. Valitsee vaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai sieltä löytyy isännöitsijöitä ihan jonosta. Valitsee vaan?

        No ei löytynyt MOLlista, joten aika huono idea


      • Anonyymi

        Voi voi tupakoivien välinpitämättömyys ja silkka laiskuus on kerrostalossa ihan huomattava asia. Jos nyt sentään vain tupakkaa menis, olisit onnekas. Isännöitsijä ei niitä päätöksiä tee, vaan hallitus.

        Taloyhtiöt on nykyään pahimmillaan teeseitse avohoitoloita.


    • Anonyymi

      No enpä ole enään yhteydessä vaan vaihdan asuntoa kirjoitan kyllä nettiin minkälaisia deekuja huumehörhöjä talossa on asunut saatana joutunut tässä valittamaan mutta nämä saatanan turhantoimittajat ei tee asialle mitään.

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta.

    • Anonyymi

      Tiko isännöitsijä sampsa ei hoida tehtäviä kunnolla .huono firma

      • Anonyymi

        Tiko isännöinti kaikista kallein ja samalla surkein isännöinti firma.


      • Anonyymi

        Laajenee koko ajan "dollarinkuvat"mielessä! Saapa nähdä miten kiinteistöjenhoito onnistuu jos töitä enemmän kun kerkiää hoitaa! Vähän ylimielinen heppu puikoissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laajenee koko ajan "dollarinkuvat"mielessä! Saapa nähdä miten kiinteistöjenhoito onnistuu jos töitä enemmän kun kerkiää hoitaa! Vähän ylimielinen heppu puikoissa!

        Hei Tiko-isännöinti! Ahneella on paskanen loppu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei Tiko-isännöinti! Ahneella on paskanen loppu!

        Minulla on kokemusta Tiko-isännöinnistä. Palvelu oli todella töykeää ja ylimielistä. Lisäksi minulle valehdeltiin päin naamaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kokemusta Tiko-isännöinnistä. Palvelu oli todella töykeää ja ylimielistä. Lisäksi minulle valehdeltiin päin naamaa.

        Asuntojen hinnat laskee, jos tiko-isännöinnin otatte!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kokemusta Tiko-isännöinnistä. Palvelu oli todella töykeää ja ylimielistä. Lisäksi minulle valehdeltiin päin naamaa.

        Samoja kokemuksia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoja kokemuksia!

        Samoja kokemuksia tikotoimistosta, epäluotettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kokemusta Tiko-isännöinnistä. Palvelu oli todella töykeää ja ylimielistä. Lisäksi minulle valehdeltiin päin naamaa.

        Pitkä kokemus tikosta, jättää hoitamatta taloyhtiön asioita ja ratsastaa naurettavilla selityksillä, paljon harmaata aluetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntojen hinnat laskee, jos tiko-isännöinnin otatte!

        Tietosuoja tikolla???


    • Anonyymi

      Tiko kusettaa

      • Anonyymi

        Samaa mieltä!


      • Anonyymi

        Se on justiinsa niin!!!


    • Anonyymi

      Tästä tikosta on pelkkiä huonoja kokemuksia.

    • Anonyymi

      Tiko isännöinti on suurin kusettaja Lahdessa.

      • Anonyymi

        Siis onko tikotoimistossa koskaan ollut oikeudentajuisia isännöitsijöitä???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis onko tikotoimistossa koskaan ollut oikeudentajuisia isännöitsijöitä???

        TiKossa isännöitsijät vaihtuvat ja haalivat uusia kohteita mutta kiinteistöjen hoito retuperällä! En suosittele!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TiKossa isännöitsijät vaihtuvat ja haalivat uusia kohteita mutta kiinteistöjen hoito retuperällä! En suosittele!

        Samaa mieltä, miten edes kehtaavat esittäytyä isännöintitoimistona!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä, miten edes kehtaavat esittäytyä isännöintitoimistona!

        Taas yksi isännöitsijä lähti TiKo:sta vähän yli vuoden jälkeen! Jotain on vialla kun eivät viihdy kauaa! Ovat haalineet liian paljon kohteita per nenä, " ettei kestä Erkkikään"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas yksi isännöitsijä lähti TiKo:sta vähän yli vuoden jälkeen! Jotain on vialla kun eivät viihdy kauaa! Ovat haalineet liian paljon kohteita per nenä, " ettei kestä Erkkikään"

        Eikö pyöröovitoimisto ymmärrä edes lopettaa?


    • Anonyymi

      Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että jos Tiko-isännöinnin otatte taloyhtiöönne, niin laskupinot kasvavat ja asuntojen hinnat laskevat!

      • Anonyymi

        Vaikuttaa vaaralliselta yritykseltä.


    • Anonyymi

      Joo samaa olen kuullut tästä tikosta, että tämä johtaja hoitaa asiat päin persettä.

      • Anonyymi

        Vain huonoja kokemuksia tikosta, vastuun pakoilemista, ylimielistä asennetta, eivät tiedä mitä tarkoittaa yhdenvertainen kohtelu/asioiden hoitaminen taloyhtiössä.


      • Anonyymi

        Vain huonoja kokemuksia tikoToimistosta, pelaa ihan jotain omaa peliä isännöinnissä. Sopii taloyhtiöille joissa on sellainen hallitus, joka välttelee lakivelvoitteita .


      • Anonyymi

        Ja ihan pokkana toimii epärehellisin keinoin!


    • Anonyymi

      Kiertäkää Tiko-isännöinti kaukaa. Täysin luokatonta isännöintiä ja ylipäätään epämääräistä suhmurointia.

      Itse jouduimme purkamaan ilman irtisanomisaikaa isännöintisopimuksen Tikon kanssa alle 6kk sopimuksen alkamisesta.
      Perusteita sopimuksen purkamiselle laskujen maksamatta jättäminen (syynä ei maksuvalmiuden puute), hallituksen päättämien normaaliin ylläpitoon liittyvien toimeksiantojen toteuttamatta jättäminen, viranomaisyhteyksiin liittyvä toimeenpanon toteuttamatta jättäminen peruskorjaushankkeen yhteydessä, asukkaiden soittopyyntöihin vastaamatta jättäminen, kokouspöytäkirjan laatimatta jättäminen ja lisäksi pääkirjaa tarkastaessa todettu, että olivat ilman hallituksen päätöstä tilanneet itseltään teknisen isännöinnin palveluita, joista olivat veloittaneet omalla päätöksellä normaalin isännöintisopimuksen ulkopuolista kulua. Tuo viimeinen lähentelee jo kavallusta.

      Näyttävät haalivan uusia isännöintikohteita niin laajasti, etteivät mitenkään voi niitä hoitaa edes tyydyttävällä tasolla.

      • Anonyymi

        Kokemusta tikosta useammalta vuodelta, toiminta muistuttaa jotain uskonlahkoa. Melkein säälittää niitä tyhmiä taloyhtiön hallituksen jäseniä, jotka eivät ymmärrä vastuutaan, vaan pissivät omaan nilkkaan.


      • Anonyymi

        Kuulostaa tutulta toiminnalta.


    • Anonyymi

      Onko kokemusta Tammen nimisestä toimijasta? Siellä näyttää tämä täällä mainittu Matti Hippi olla korkeimmalla pallilla?

      • Anonyymi

        Älkää luottako Matti Hippiin


      • Anonyymi

        Ikävä kyllä on nyt ainakin viimeisiltä vuosilta tähän 2023 asti...
        iMasa/Tammentalot käyttää isännöitsijöitä, jotka vaikenevat kokonaan tai syyttävät häirinnästä jos alkaa kyselemään heiltä asiallisia asioita. Tai heidät on sitten ohjeistettu niin. Harmittaa, jos nuoret ja innokkaat isännöitsijät erehtyvät hakutumaan tämän puljun palvelukseen, jossa koulutus ja kokemus vaihtuu mahdollisesti epärehelliseen ja osakkaita painostavaan "palveluun".... Kokemuksia?


      • Anonyymi

        On kokemuksia, huonoja. Meillä menee seuraavassa yhtiökokouksessa vaihtoon Tammentalot.


    • Anonyymi

      Meidän Taloyhtiölle tuli yllätys kun pyysimme Isännöitsijää kilpailuttamaan Vakuutuksen muutama vuosi sitten. He käyttävät kilpailutukseen Kansainvälistä Meklariyritystä. Vakuutusmaksu noussut 4v aikana 100% ja Meklarin palkkio 17% vakuutusmaksusta ,805e v.2022. Heidän hinnastossa ei ole mainintaa ko.Meklarin käytöstä ja tulevasta lisäkulusta. Kilpailutimme nyt itse. Vakuutusmaksu laski 60%.

    • Anonyymi

      Tiko isännöintiin ei kannata luottaa! Terveisin osakas.

      • Anonyymi

        Laittavat käytäntöön kaikki hallituksen päätökset, vaikka ne olisivat lain vastaisia. Toisaalta ymmärtääkö tikossa kukaan lakia puhumattakaan vastuusta.


    • Anonyymi

      Samoja kokemuksia, tikotoimisto on epäluotettava!

      • Anonyymi

        Hyvin porskuttaa kun tämäkin ketju täytti just 10v ja vähän päälle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin porskuttaa kun tämäkin ketju täytti just 10v ja vähän päälle

        Näyttää ovi käyvän tiuhaan isännöitsijöiden osalta. Tikosihteerit kuvittelevat omaavansa taloyhtiössä toimivaltaa hallitusta ja osakasta enemmän.


    • Anonyymi

      TiKo-Isännöinnin isännöitsijä unohtaa lähettää kokouskutsuja yhtiökokukseen ja pitää kuitenkin laittomasti kokoonkutsuttua yhtiökokousta päätösvaltaisena!!!! Lisäksi teettävät isännöintisopimuksen ulkopuolisia töitä ilman valtuutusta ja hallitukselle tiedottamista. Eli jos hallitus ei ole hereillä, niin taloyhtiöltä voidaan laskuttaa yhtiön tilaamattomia töitä. Kannattaa pysyä kaukana ko. yrityksestä. Onko suoituksia mikä olisi luotettava ja hyvä isännöintitoimisto pieneen taloyhtiöön Lahdessa?

      • Anonyymi

        Totta! Ja kukaan tikotoimistosta ei uskalla nimellä ottaa vastuuta osakkaille lähetetyistä tiedotteista ja kokouskutsuista.


      • Anonyymi

        Yhtiökokous lähestyy, tiko ei välttämättä lähetä tilintarkastuskertomusta yhtiökokouskutsun mukana, kannattaa vaatia se. Peittelevät näin taloyhtiön rahojen käyttöä. Vastuuvapaudestahan yhtiökokouksessa päätetään.


    • Anonyymi

      Huonoja kokemuksia isännöinnistä (Tammentalot) edelleen 2023... Mielenkiinnolla odotan lisää kommentteja...

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe