Palvelinkeskusten verohelpotus/Google

wsretjh

Google ilmoitti että se laajentaa palvelinkeskustaan Haminassa 450 Me investoinnilla, kovin vähän siitä työpaikkoja investoinnin kokoon nähden tulee, hyvä asia tietenkin kaikesta huolimatta.

Goolen alkuperäinen investointi ja tämä uusi laajennuspäätös tehtiin ilman että luvassa oleva verohelpotus vaikutti päätökseen, se olisi tehty ilman luvassa olevaa veroaleakin.

Suomella on muitakin kilpaluvaltteja. Maantieteellinen sijainti, keskuksia pitää sijoittaa eri puolile maailmaa, vakaa maaperä, ei maanjäristyksiä, poliittinen vakaus, infrastruktuuri, asiat hoituu asiallisesti ja ajallaan viranomaisten kanssa, käsittääkseni myös viileä ilmasto on etu, palvelinkeskuksiss on kuuma kun koneet laulaa 24/7. Suomessa ei mene paljon energiaa jäähdytykseen.

Hallitus siis suunnittele alentavansa energia/sähköveron palvelinkeskuksilta samalle alennetulle tasolle tehtaiden kanssa.

Edellä sanotun valossa tuntuu että veroale on turha, tuskin lisää palvelukeskusinvestointeja Suomeen, jos joku niin mieluummin muut Suomen hyvät puolet ja nyt toivottavasti Googlen esimerkki.

Jos tänne on lisää tulijoita niin todennäk. olisivat tuleet ilman veroaleakin.

10Me euroa menetetään kuulemma verotuloja heti jos veroale toteutuu, ja tuklevaisuudessa lisää.

Ei niin että tämä kritiikki koskisi vain demareita, vaan toki koko hallitusta.

5

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hujahuja.ru

      Odotellaanpa veli venäläisen "vastavakoilua". Ties, vaikka Mäntsälässä pistettäisiin ruplanverran paremmaksi?

      "Venäläinen hakukoneyhtiö Yandex aikoo rakentaa palvelinkeskuksen Mäntsälään. Mäntsälän kunta myy yhtiölle hanketta varten kahdeksan hehtaarin maa-alueen Kapulin yritysalueelta."

      Ja onhan meillä Kuopiossa ihan ikioma oma "hakukoneemme hojohojo.com

    • Ihmetyttääkin nämä hallituksen jatkuvat yritysten verohelpotukset ja niiden suunnittelut. Ei verotuksen alennusmyynnillä ylläpidetä sellaisia olosuhteita, jotka kiinnostavat korkeanteknologia yrityksiä.
      Voihan se olla, että kestää jonkinaikaa ennen kuin alkavat yritykset palailla takaisin vakaisiin, ja suhteellisen ennakoitaviin yhteiskuntiin, noiden rauhattomien ja alati kiehuvien halpamaiden jälkeen - mutta palaavat taatusti, ei toki kaikki toiminta, mutta korkeanteknologian yritykset, jotka tarvitsevat vakaat olot, niin yhteiskunnan kuin maaperänkin suhteen.
      Kovintaan edullista kun ei ole toimia epävakaissa yhteiskunnissa, jossa pelisäännöt ja toimintaympäristöt voivat muuttua nopeastikin. Veroalet yrityksille, eivät siis ole mikään ratkaisu.

      • sghasdg

        Oonsamaa mieltä sun ja aloittajan kanssa.

        Ei Suomi verokilpailulla pärjää. Pitää lisätä tutkimusta ja kehitystyä ja valmistaa pitkällejalostettuja korkealuokkaisia tuotteita, jotka on niin haluttuja että maksavat mitä pyydetään. Puutuoteteollisuuskin ihan lapsen kengissä. kun keskityttiin pitkään vain paperiin ja seluun. Italiassa mm. tehdääm arvopuusta huonekaluja, lipastoja kirjoitupöytiä, ja niistä maksetaan maltaita. Suomalaiset myy vaan kakkosnelosta.

        Tehdään niin ku luksusmerkit. Niin haluttuja tuotteita että ihmiset maksaa sikahintoja, niin ku kosmetiikasta ja Vuittonin veskoista tuhansia,joissa maksetaan lähinnä merkistä hienostelun nimissä tuplahintaa laatuun nähden.

        Me voitais kullä kehittää ja myydä sellasia tuotteita jotka loisivat lisäarvoa ihan oikeasti ostajille.

        Jos joskus maailmantalous piristyy ja Suomen talous siinä sivussa ja työpaikkoja syntyy ku vienti vetää, niin varmasti on nykyinen hallitus kehumassa, että siinäs näette, että kannatti laskea rajusti yhteisö/yritysverotusta. Näin vaikka talouden toipumisen syy olisi ihan muualla, maailmantalouden piritymisessä, johon Suomen hallituksella ei ole osaa eikä apaa.

        Jos taas ei saada veroalesta toivottuja tuloksia, niin hallitus sanoo, että jos ei olis laskettu yritysveroa, niin menis vieläkin huonommin, että lasketaanpa veroa lisää.

        Hallitushan markkinoi yritysveroalea sillä että puolet menetetyistä verotuloista saadaan takaisin ns. dynaamisten vaikutusten kautta, yritykset investoivat ja palkaavat työntekijöitä, Ei siltä vaikuta ku uutisia seuraa. Itseasiassa hallitus jo perääntyi väitteestään ja sanoi että ei ole takeita dynaamisista vaikutuksista, ei ainakaan lähivuosina jos koskaan.

        Dynaamiset vaikutukset ovat reaganomicsia, USAn ex-pressan Ronald Reaganin höpötystä, jonka toki hänelle syöttivät hänen avustajansa ja puolueensa republikaanit.

        Reagan sanoi, että kun annetaan veroale suuryrityksille ja rikkaille kansalaisille niin se piristä taloudellista toimeliaisuutta niin, että valtion verotulot kasvavat! Murusia putoilee rikkaiden herkkuja notkuvilta pöydiltä käyhienkin suuhun.

        Reaganhan ajoi USAn talousen kuralle ja Clintonin aikana se sitten saatiin paljon parempaan kuntoon. Kuinka paljon Clintonin ansiosta, kuinka paljon maailmantalouden piristymisen, sitä en tiedä, liekö kukaan muukaan?


    • susi oli

      Yhteisöveroale!

    • a.matsoni

      Hölmöläisten hommaa. Hätä on niin suuri että huiskitaan sinne sun tänne pää kolmantena jalkana ja sitten olla polleina sanomassa että on toimittu, ei olla seisottu vaan tumput suosina. Mutta tiukassa paikassa voi liika touhuaminen mennä mönkään ja asia t yhäpahempaan jamaan entistä tiukempaan umpisolmuun.

      Hallituksen hommat on vähän niin kuin touhukristillisyys. Häärätään siellä sun täällä, ei oikein tiedetä mitä, missä ja milloin, puhumattakaan että tiedettäisiin miksi, kunhan nyt jotain oikein kovasti touhutaan ja sählätään niin omatunto vähän rauhoittuu, ainakin hetkiseksi, kunnes totuus palauttaa jalat maahan, jos palauttaa. Ihminen on kova uskottelmaan ja velehtelemaan, jopa itselleen, ja hyvällä memestyksellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe