Esitän väittämän lääkärietiikan mädännäisyydestä

C6H12O6

Esitän väittämän, että lähes jokainen Suomalainen lääkäri toimii lain- ja lääkärietiikan vastaisesti.
Kun lääkäri valmistuu lääkäriksi, niin hän sitoutuu toimimaan länsimaisen koululääketieteen mukaisesti tehdessään diagnooseja ja hoitopäätöksiä.
Käytännössä tilanne on seuraavanlainen:
Vuosien saatossa tuon koululääketieteen päälle kasautuu valtava kerrostuma ns, "henkilökohtaista tiedettä" (mielipidetiedettä) joka on jokaiselle lääkärille henkilökohtaista, eikä omaa virallisen lääketieteen statusta. Diagnoosit ja hoitopäätökset tehdäänkin juuri tuon "mielipidetieteen" pohjalta ja tämä on lain- ja lääkärietiikan vastaista toimintaa.
Tilannetta voisi verrata uponneeseen laivaan jonka päälle alkaa kerrostumaan korallia ja muuta kasvillisuutta joka peittää itse laivan ja näkyviin jää ainoastaan koralli- ja kasvikerrostuma.
Jos lääkärit operoisivat vain tuolla virallisen koululääketieteen osiolla, niin diagnoosit ja hoitotoimenpiteet olisivat täysin yhteneväisiä. Nythän näin ei ole, koska jokainen lääkäri näkee asian omasta näkökulmastaan. Yksi antaa lapsen huutaa viikkotolkulla korvatulehduksen seurauksena, toinen määrää antibioottikuurin koska katsoo, että on huomattavasti älykkäämpää päästää lapsi kivuistaan ja hakea sen jälkeen ratkaisua ongelmaan, kolmas kieltää maidon juottamisen, neljäs määrää höyryhengitystä jne,,. Tämä oli vain esimerkki mutta kuvaa tilannetta hyvin.
Lääketieteellinen diagnoosi on lääketieteelliseen tietoon perustuva käsitys terveysongelman, sairauden tai tautitilan syistä ja pohjana lääketieteeseen pohjaavalle hoidolle. Tätä taustaa vasten mielipiteeseen pohjautuva diagnoosi ei ole diagnoosi lainkaan, vaan vaarallinen, omiin käsityksiin ja ajatus pinttymiin pohjautuva, lain ja lääkärietiikan vastainen toimenpide.
Lääkärinvala, joka tosin on vapaaehtoinen. Sen tekemättä jättäminen ei kuitenkaan mahdollista mitään "poppamies" lääketieteen harjoittamista.
Vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärintoimessani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.
Työssäni noudatan lääkärin etiikkaa ja käytän vain lääketieteellisen tutkimustiedon tai kokemuksen hyödyllisiksi osoittamia menetelmiä. Tutkimuksia ja hoitoja suositellessani otan tasapuolisesti huomioon niistä potilaalle koituvan hyödyn ja mahdolliset haitat.
Pidän jatkuvasti yllä korkeaa ammattitaitoani ja arvioin työni laatua.
Suhtaudun kollegoihini kunnioittavasti ja annan heille apuani, kun he potilaita hoitaessaan sitä pyytävät. Rohkaisen potilaitani kysymään tarvittaessa myös toisen lääkärin mielipidettä.
Kunnioitan potilaani tahtoa. Pidän salassa luottamukselliset tiedot, jotka minulle on potilaita hoitaessani uskottu. Täytän lääkärin velvollisuuteni jokaista kohtaan ketään syrjimättä enkä uhkauksestakaan käytä lääkärintaitoani ammattietiikkani vastaisesti.
Tältä pohjalta esitän toisen väittämän.
Parasta hoitoa saakin juuri valmistuneilta lääkäreiltä, joilla tuo koululääketiede on pohjana ja tuoreessa muistissa diagnooseja ja hoitopäätöksiä tehtäessä.

3

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laitakaupungintyttö

      Edelliseen yhtyen

    • Puhut asiaa

      " mielipiteeseen pohjautuva diagnoosi ei ole diagnoosi lainkaan, vaan vaarallinen, omiin käsityksiin ja ajatus pinttymiin pohjautuva, lain ja lääkärietiikan vastainen toimenpide" Tuo pitää paikkansa! Psykiatrian diagnoosit pohjautuvatt mielipiteisiin, eivät tutkittuun faktaan. Esim. serotoniinipitoisuutta ei mitata, vaikka loppuraportissa väitetään olevan serot. puute.

      Pitäisi muuttaa Hippokrateen vala pakolliseksi.

      Asiakkaana koen saaneeni parasta hoitoa yliopistokaupunkien pitkän työuran, tieteellisen ajattelun omaavilta vuorovaikutustaitoisilta erikoislääkäreiltä. Vastavalmistuneilla ei ole riittävästi tietotaitoa kokemusteni mukaan.

      • Mietinnän aihetta

        Tuolla valalla ei ole mitään merkitystä suurimmalle osalle lääkäreistä. Jostain syystä lääkärikunnassa esiintyy käsittämättömän paljon hyvinkin yhtenevässä linjassa narsismin ja psykopatian käyttäytymismallin kanssa olevia ylimielisiä itsensä Jumalastaseuraavan asemaan nostaneita persoonia. Nämä itse itsensä asemaansa nostaneet pönkittää todellisuudessa hyvinkin haurasta itsetuntoaan maallikoiden mitätöinnillä. Oman kokemukseni mukaan erityisesti kirurgit edustaa tätä käyttäytymismallia silmiinpistävän suurella prosenttiosuudella.

        Mun mielestä on muuten erittäin kummallista, että lääkiksen pääsykokeissa ei ole psykologisia testejä ollenkaan, vaikka ne kuuluu ehdottomana pääsyvaatimuksena jo alimpien hoitotyötä avustavien henkilöiden koulutuksessa. Miksi näin? Loppuisiko lääkiksestä opiskelijat, jos kaikki hoitotyöhön soveltumattomat luonnehäiriöiset karsittaisiin pois?!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe