Evoluution mukainen ihmiskäsitys

Ei anna arvoa

Ensinnäkään tieteellinen ihmiskäsitys ei anna minkäänlaista arvoa ihmiselle. Kristillisessä opissa ihminen nähdään Jumalan kuvana joka on luotu mieheksi ja naiseksi. Tieteen mukaan ihmiset ovat pelkästään koiras- ja naarasapinoita. Itse en uskoisi evoluutioon vaikka sen puolesta olisi todisteita miten paljon tahansa. Evoluution mukainen ihmiskäsitys ei anna ihmiselle mitään arvoa. En voisi ajatella elämääni mielekkäänä jos ajattelisin olevani vain eläin.

Toisekseen ilman Jumalaa elämä olisi täysin turvatonta. Se olisi pelkkää ahdistusta ja piinaa päivästä toiseen koska ei olisi rakastavaa Taivaan Isää pitämässä huolta. Itse en ainakaan selviäisi jos en uskoisi Jumalaan ja siihen että Korkeampi Voima on turvana elämässäni.

37

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humanisti evo

      Ateistit tai agnostikot tuskin tuntevat elämänsä olevan pelkkää ahdistusta ja piinaa päivästä toiseen. Päin vastoin, uskoisin heidän elävän keskimäärin vähintäänkin yhtä antoisaa elämää kuin sinäkin.

      "Itse en uskoisi evoluutioon vaikka sen puolesta olisi todisteita miten paljon tahansa. "
      Tämän kyllä uskon. Et uskalla katsoa totuuta silmiin, vaikka kuinka vahvoja todisteita sinulle esitettäisiin. Sen sijaan turvaudut uskonnollisen uskon kainalosauvoihin.

      Mitä tulee tieteelliseen ihmiskäsitykseen, niin ei tiede ole moraalin ohjaaja. Vaikka pidän itseäni ja kanssaihmisiäni korkealle kehittyneinä eläiminä, en usko arvostavani heitä ihmisinä yhtään vähempää kuin sinäkään. Päin vastoin. Uskon voivani arvostaa ihmisiä paljon tasapuolisemmin, kun en puntaroi heidän ihmisyyttään heidän uskontonsa mukaan.

    • Läpy, läpy...

      No, kylläpä sinä nyt olet arvokas... vaikka et osaa edes kantaa vastuuta omasta elämästäsi?

    • No gods, no masters!

      "Evoluution mukainen ihmiskäsitys" ei sulje pois mahdollisuutta yksilöiden, tai näiden yhteisöjen ylläpitämiin eettisiin käsityksiin ihmisyydestä tai ympäristöstä. Ilmeisesti korotat itsesi ihmislajin edustajana jonkinlaisen luomakunnan kruunun asemaan ja näköjään nautit siitä - minusta tuo ei ole tervettä.

      Itse elän ja ajattelen ilman jumalia, koska en taida tarvita mielikuvitusolentojen varjelusta. Arjessa apuna ovat perhe ja ystävät, joiden kesken pyrin toimimaan mahdollisimman altruistisesti - opiskelu- ja työelämässä sovellan samaa mahdollisuuksien puitteissa. Eipä tässä pahemmin pelota kuin toisinaan jonkun kusipään pahoinpitelemäksi joutuminen yöllä baarista tullessa, tai Venäjän hyökkäys, jos nyt näin sivuraiteille asiassa mennään.

    • fkrlamsefra

      Minusta kuulostaa siltä ettet osaa pitää itseäsi arvokkaana ilman auktoriteettia joka pitää sinusta. Monia kaltaisiasi uskovaisia nähdäkseni vaivaa syvä alemmuuskompleksi, joka saa turvautumaan keksittyyn mielikuvitusystävään joka pitää sinua arvokkaana ja antaa syntisi, eli siis huonommuudentunteesi anteeksi. Ilman uskovaisuutta saattaisit tuon samaisen alemmuudentunteen takia olla alkoholisti tai narkomaani.
      Syynä tähän huonouden tunteeseen saattaa olla traumaattinen lapsuus, seksuaaliset halut jotka poikkeavat siitä mitä kasvuympäristössä on pidetty normaalina tai muu vastaava erilaisuus ja ympäristön arvoista poikkevat mielipiteet tai halut.

    • söin hänet

      ... Itse en ainakaan selviäisi jos en uskoisi Jumalaan ja siihen että Korkeampi Voima on turvana elämässäni. ...

      Omapahan on ongelmasi.

      Mitäs mieltä muuten olet ihmissyönnistä?

    • lohtua elämään

      ihmettä on minulle, että miksi muuten ihana kaikkia kaitseva taivaanisä on luonut myös ihmissyöjät!!

      • lohtua elimiin

        Ihmettele enempi sitä että miksi sinusta on tullut niin onnettoman tyhymä.


      • Kannibaalit lähellä

        Kristittyjen kannattaisi olla melkoisen hiljaa ihmissyönnistä, sillä he itse riiteissään harrastavat ainakin symbolista ihmissyöntiä: "Tämä on minun ruumiini jne."


    • Arvon valinnat

      Toivottavasti et ole turhaan ostanut mitään vakuutuksia itsellesi? Ethän sinä niitä mihinkään tarvitse, koska jos jotain tapaturmia/onnetomuuksia tapahtuu, se on Jumalan tahto...

    • LeaksWiki
    • ressu1

      periaatteessa emme me ole mitään sen kummepia eliöitä..ei minun mielstäni yksilö ole nyt niin ihmellinen asia...sivilisaatio on ihmeellinen asia...usean etu ajaan yhden edun ohi...
      ja eikö elämä le melko turvatonta ja lohdutonta muutenkin...sivistys on tehnyt elämästä siedettävää mutta kampailua se edeleen on selvitymisestä...

    • ressu1

      ja kuten muotoilet itse et ainakaan selviäisi jos sinulla ei olisi jotain lohtua..elämässäsi..eli uskoa korkeampaan voimaan..tämä ei kuitenkaan sulje pois tieteellisä faktoja...eihän uskonnossa ole mitään pahaa se pohtii asioita jotka tulevatkin olemaan meille aina mysteereitä..mutta tiede pohtii mitattavia asioita jotka voidaan myöhemmin kokeilla osoittaa todeksi...evoluutio ei sulje pois ihmisarvoa..vaikka kyseen alaistankin onko se yksilö nyt nii arvokas ikinä...

    • Kirjoituksesi ei kyllä kerro ateistien arvomaailmasta mitään, vaan omastasi. En tarkoita pahalla, mutta et taida olla psyykkisesti ihan kunnossa. Hetkittäisen pelon ja turvattomuuden kokeminen on luonnollinen osa ihmisen tunneskaalaa, mutta jos pelko valtaa ihmisen niin, että ihminen perustaa päätöksensä turvallisuudentunteen saamiseen, eikä järkeen, viittaisi se ahdistushäiriöön. Lisäksi tuo kuulostaa huolestuttavalta, että ilman jumalankuva-juttua et näkisi itselläsi tai muilla olevan arvoa lainkaan.

      • Ja puolestasi toivon että ainakin mietit tätä asiaa. Ei ole normaalia kokea, että elämä sellaisenaan olisi piinaa ja kärsimystä. Kuulostaa, että olet kovia kokenut ihminen, joka hakee uskonnosta ratkaisua psyykkiseen ongelmaan. Kuvauksesi viittaa vakavaan masennukseen tai ahdistuneisuushäiriöön, ja niihin on hyvin toimivia hoitoja. Ajattele nyt, olet niinkin onnekas että syntynyt juuri tähän hienoon aikaan tänne, ja vieläpä ajattelevana ihmisenä, jonka mielen kyvyt maailman havainnointiin ja ihmettelyyn ovat rajattomat!


    • huonot geenit

      Evoluution isä Charles Darwin ja eugeniikan eli rotuhygienian isä Francis Galtung olivat serkuksia. Tälläistä jälkeä ne serkusten väliset suhteet tuottavat eli omassa suvussakin tapahtuu huonojen geenien yhdistymiä.
      Eivät itse eläneet oppiensa mukaisesti eli eivät harrastaneet rotuhygieniaa omalta kohdaltaan.
      Mitä huonoista geeneistä voi syntyä? Ei ainkaan korkealentoista älykkyyttä.

      • johan oli aivopieru

        Miten kahden "isän" geenit voivat sekoittua?
        Ja vaikka geenit olisivat sekoittuneet, miten se olisi Darwinin älykkyyteen vaikuttanut?

        Onko teillä kauankin harrastettu sukurutsaa, kun oma järjenjuoksusi on tuolla tasolla?


    • se siitä

      Etkö ymmärrä keitä serkukset ovat? En minä sanonut sitä, että Charles ja Francis olisivat olleet keskenään naimisissa, vaan näiden molepien vanhemmat olivat sellaisessa avioliitossa josta sitten seurasi tämä jälkeläisten "serkkusuhde".
      Joissakin maissa serkusavioliittoja ei sallita ja joissakin maissa ne sallitaan. Tutustupa eri maiden avioliittolakeihin.
      Ymmärrän toki sen, että nykyisten avoliitojen aikana ihmiset ovat kadottaneet perinteisten nimitysten merkitykset. Kuka on puoliso, ketkä ovat meidän lapsia ja ketkä eivät, kuka on miniä, kuka appi, kuka lanko, kuka anoppi jne.
      Itse olen sen verran vanhaa sukupolvea, että nämä nimitykset ovat selviä.

      • uyfoygy

        Väität siis, että molempien vanhemmat olivat serkuksia. Muutenhan mitään "sisäsiittoisuutta" ei olisi ollut. Laitahan linkkiä, jossa olisi kerrottu, että Robert Darwinin ja Susannah Wedgwood olisivat olleet serkuksia. parikin Darwinin elämänkertaa lukeneena en muista sellaista yksityiskohtaa.

        Ja mitä ihmettä se todistaisi evoluutioteoriaa vastaan? Juttusi ovat sekavia.


      • "näiden molepien vanhemmat olivat sellaisessa avioliitossa josta sitten seurasi tämä jälkeläisten "serkkusuhde".
        Joissakin maissa serkusavioliittoja ei sallita ja joissakin maissa ne sallitaan"

        Serkkuja keskenään ovat sisarusten lapset, ei siinä ole kyse mistään serkusavioliitoista.


        "Itse olen sen verran vanhaa sukupolvea, että nämä nimitykset ovat selviä."

        KIrjoitustesi perusteella eivät taida olla niinkään selviä.


    • Petri2

      Miksi muka tarvitsee määritellä ihmisen arvo jonkun ulkopuolisen tekijän mukaan?

      Eikö ihminen ole arvokas yksilönä riippumatta siitä mihin hän uskoo tai on uskomatta?

      Näinkö se raamattu teitä opettaa?

      itsehän olen ateisti mutta eikös siinä raamatussa sanota: tee se muille mitä haluat itsellesi tehtävän?
      jos kaikki eläis tän mukaa ni maailmahan saattais olla iha mukava paikka asua.

      Useimmiten tuntuu siltä että nimenomaan uskovaiset on herkempiä tuomitsemaan ja arvottamaan toisia ihmisiä
      kun taas ateistit ovat avarakatseisempia ja suvaitsevaisempia muita kohtaan.
      (poikkeuksia tietysti löytyy aina)

      • Heheez

        "tee se muille mitä haluat itsellesi tehtävän?"

        Mitä jos haluaa tehdä itsemurhan?


      • Juhuuz
        Heheez kirjoitti:

        "tee se muille mitä haluat itsellesi tehtävän?"

        Mitä jos haluaa tehdä itsemurhan?

        Miten teet muille itsemurhan?


    • juha11
      • Ateisti

        Tuo video todistaa sen että hihhuli oli paremmin valmistautunut ja parempi puhumaan... Kuka tietää mitä videosta on leikattu pois?

        Samanlaisen videonhan pystyy tekemään ajamaan mitä tahansa asiaa.


    • iugpuyguo

      Linkilläsi ei ole tieteellisen argumentoinnin kanssa mitään tekemistä. Uskonnollista paatosta, joka on kaukana totuudesta.

    • selkeää asiaa

      Ateistien uskonto, darvinilaisuus ilman sen väitteiden kyseenalaistamista lapsille pakotettuna on yhtä paha asia kuin lasten hyväksikäyttö.

      Kaikkien järkevien täytyy vastustaa ateisimiuskonnon iskostusta ja ateismiuskonnon, darvinilaisuus, opettamista totuutena kouluissa lapsille, vaikka lapsille pitääkin antaa tietoa eri uskonnoista, mutta itse ateismiuskonnon väittämät pitäisi jättää omaan arvoonsa, koska niillä ei ole mitään totuusarvoa.

      Kaikkia ateisteja yhdistää ateismin määritelmän seurauksena lähinnä vain muiden kuin heidän oman uskontonsa, darvinilaisuus, kritiikki.

      Koska ateismi on vain muiden kantojen kieltämistä, itse ateismille esitetään harvemmin positiivisia perusteita. Tällä ateisti haluaa varmistaa ettei hänen koskaan tule ottaa vakavasti mitään todisteita ateismia vastaan.

      Darvinialaisuus eli ateismiuskonto ei siis todellisuudessa ole falsifioitavissa, saati sitten verifioitavissa.

      Ateisimiuskonnon tiedollinen arvo on siksi hyvin lähellä nollaa.

      Kun otetaan huomioon ne sadat eri kehyskertomukset, joilla todistellaan millaisten kehitysvaiheiden kautta eläin on muuttunut toiseksi - esimerkiksi kalan muuttuminen suden kokoiseksi sorkkaeläimeksi ja siitä edelleen valaaksi - saadaan valtava määrä epätieteellistä aineistoa, jonka pätevyyteen kehitysoppi tukeutuu.

      Monet tutkijat ovat jo kyselleet kuinka paljon väärennöksiä ja petoksia sisältyykään niihin näytteisiin, joilla eri puolilla maailmaa todistellaan kehitysopin pätevyyttä ja tieteellisyyttä.

      Piltdownin ihminen, Nebraskan ihminen, Ota Benga jne. jne. nämä skandaalit osoittavat, että evolutionistit eivät epäröi käyttää mitä tahansa epätieteellistä menetelmää todistaakseen teoriansa oikeaksi.

      Kun pidämme tämän mielessämme ja tarkastelemme muita ihmisen evoluution myytin niin sanottuja todisteita, kohtaamme samanlaisen tilanteen.

      Löydämme vain kuvitteellisen tarinan ja vapaaehtoisten armeijan, joka on valmis yrittämään mitä tahansa todistaakseen tarinan oikeaksi.

      Edellä olevat tapaukset ovat selkeitä todisteita sille kuinka ihminen on valmis huijauksella ja valheella eksyttämään muita luulemaan ihmisen kehittyneen apinasta.

      Evoluutioteorian kantava rakenne ja perusta on mielikuvitus!

      Evoluutioteoria perustuu petoksiin ja väärennöksiin sanalla sanoen valheeseen!

      Evoluutioteoria on tieteeksi naamioitu ateistinen uskonto, jolla lapsemme kouluissa indoktrinoidaan ts. aivopestään ja pakkosyötetään ateismiuskonnolla vieläpä julkisin verovaroin!

      Kehitysopin eli evoluutioteorian opettaminen on siis ateistiuskonnon ja humanismin indoktrinointia, jolla tosiasiassa heikennetään ja estetään ja saatetaan huonoon valoon todellinen tieteellinen tutkimus!

      • Teorioita kaikki

        Tuo sama kirjoitus pätee ihan samalla tavalla myös uskontoihin

        Mitähän totuusarvoa on esim raamatulla tai muilla uskonnollisilla
        kirjoituksilla?

        Ihan samalla tavalla kirkko vedättää herkkäuskoisia mielikuvilla ja valheilla

        Ja kuinka paljon on väärennetty pyhäinjäännöksiä esim torinon käärinliina?

        Eikö siis tasa-arvon nimissä myös uskontoja pidä kutsua TEORIOIKSI?

        Minä en kiellä etteikö evoluutioteoria ole nimenomaan sitä eli TEORIA!

        Miksi siis uskonnot olisivat jotenkin tämän yläpuolella? Kristin uskon perustana on kirja jonka tapahtumia ei pysty vahvistamaan ja jumala jonka olemassaoloa ei voi todistaa. Joten minun mielestäni tämäkin on TEORIA.

        Tieteen saralla kuitenkin asioita tutkitaan ja kun uusia asioita opitaan niin vanhoja teorioita voidaan hyljätä koska TEORIAT perustuvat aina parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Ne eivät ole kiveen hakattuja totuuksia niin kuin uskonto.


      • Pedofiili saarnaaja?

        "Ateistien uskonto, darvinilaisuus ilman sen väitteiden kyseenalaistamista lapsille pakotettuna on yhtä paha asia kuin lasten hyväksikäyttö. "

        Sitähän teidän piireissäne harrastetaan.Yritätkö näin mitätöidä perverssien uskovien omiin lapsiinsa sekaantumisen rikollisuutta, kun rinnastat sen tieteellisten tosiasioiden opettamiseen ukonnollisen aivopesun sijasta.

        Muuten juttusi on tyhjää paatosta vailla mitään totuusarvoa. Tuolainen maailmankuva asettaa henkisen terveytesi vähintäänkin kyseenalaiseksi.


      • Älä sekoita
        Teorioita kaikki kirjoitti:

        Tuo sama kirjoitus pätee ihan samalla tavalla myös uskontoihin

        Mitähän totuusarvoa on esim raamatulla tai muilla uskonnollisilla
        kirjoituksilla?

        Ihan samalla tavalla kirkko vedättää herkkäuskoisia mielikuvilla ja valheilla

        Ja kuinka paljon on väärennetty pyhäinjäännöksiä esim torinon käärinliina?

        Eikö siis tasa-arvon nimissä myös uskontoja pidä kutsua TEORIOIKSI?

        Minä en kiellä etteikö evoluutioteoria ole nimenomaan sitä eli TEORIA!

        Miksi siis uskonnot olisivat jotenkin tämän yläpuolella? Kristin uskon perustana on kirja jonka tapahtumia ei pysty vahvistamaan ja jumala jonka olemassaoloa ei voi todistaa. Joten minun mielestäni tämäkin on TEORIA.

        Tieteen saralla kuitenkin asioita tutkitaan ja kun uusia asioita opitaan niin vanhoja teorioita voidaan hyljätä koska TEORIAT perustuvat aina parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Ne eivät ole kiveen hakattuja totuuksia niin kuin uskonto.

        "Eikö siis tasa-arvon nimissä myös uskontoja pidä kutsua TEORIOIKSI?

        Minä en kiellä etteikö evoluutioteoria ole nimenomaan sitä eli TEORIA!"

        Ei voi.
        Teoria Wiki:
        "Teoria tarkoittaa ensiksi yhtenäistä tietojen järjestelmää, toiseksi tieteellistä selitystä tai selitysjärjestelmää ja kolmanneksi oletusta, otaksumaa, hypoteesia.[1]
        Luonnontieteissä sanalla 'teoria' tarkoitetaan yhtenäistä tietojen järjestelmää,[1] joka selittää aiheeseen liittyvät havainnot, ja kokoaa yhteen tähänastisen ymmärryksen hallitsevian lakien muotoon. Havaintojen selittämisen lisäksi teorian pitää tehdä testattavia ennusteita aiheestaan."

        Tieteellisellä teorialla ei ole mitään tekemistä uskonnollisten uskomusten kanssa. Uskonto ei ole tieteellinen selitys millekään. Uskonto ei ole yhtenäisten tietojen järjestelmä. Se ei kokoa yhteen ymmärystä, vaan päin vastoin, on sotinut tietoa ja tiedettä vastaan lähes koko historiansa.

        "Havaintojen selittämisen lisäksi teorian pitää tehdä testattavia ennusteita aiheestaan"
        Menehän profetit sivulle ja katso, millaisia ennusteita uskonnon pohjalta tehdään lähes päivittäin.
        Seuraavalla sivustolla on uskonnollisten hourupäiden (ja vähän muidenkin) ennusteita ja profetioita. Kun kelaan kohtaan "toteutuneet ennusteet" havaitset, kuinka valtava määrä humbuukia on suollettu kiihkouskovaisten toimesta aivan lähiaikoina. Ylöstempauksiakin on tapahtunut kymmeniä tälläkin vuosituhannella, mikäli profetointeihin on uskomista. Nämä kressut ovat aivan samaa sakkia.

        http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEAQFjAD&url=http://www.ilmatar.net/~np/misc/maailmanloppu.html&ei=s0BeU5yTPOisyAOkq4HoCQ&usg=AFQjCNEToAK8CAwgscstEAHyFWWHTm78mA&bvm=bv.65397613,d.bGQ&cad=rja


    • +++++++++++++++

      Luonnontieteet selittävät miten luonto toimii, ei muuta.

      Jos haluat arvoja niin siirry filosofian pariin.

      "En voisi ajatella elämääni mielekkäänä jos ajattelisin olevani vain eläin."

      Tuo on täysin itseaiheutettu ongelma.

      "Toisekseen ilman Jumalaa elämä olisi täysin turvatonta."

      Millä tavalla tässä "maailmassa, jossa on Jumala" Jumalan turva oikeasti näkyy?

      Ei ainakaan siinä ettei lapsille tapahtuisi mitään ikävää, koska lapsia kuolee nälkään ja tauteihin jatkuvasti erityisesti kehitysmaissa ja Jumalalle "työskentelevät" raiskaavat lapsia ja yksi merkittävä organisaatio on piilotellut ja varmaan piilottelee edelleen näitä raiskaajia.

      Onko Jumala, jos pystyy tekemään mitä tahansa, joko pahantahtoinen vai ei välitä?

    • ressu1

      Evoluutio on ilmiö, jossa sukupolvien myötä eliöpopulaation geenivarastossa tapahtuu muutoksia. Ilmiön myötä populaatiossa esiintyvien alleelien toistumatiheys muuttuu. Tämän perusteella jälkeläiset eroavat kantamuodoistaan. Evoluutio perustuu muunteluun, muuntelun perinnöllisyyteen ja luonnonvalintaan. Evoluutio luonnossa on ilmiö ja sen lakeja ja vaikutusmekanismeja pyrkii selittämään evoluutioteoria.
      Eli jos evoluutiota ei tapahtuisi.Sinulla olisi täsmälleen samat geenit kun ukillasi.Eli silmäsi hiuksesi olisivat saman värisiä jos ukkisi sairastaisi skitzofreniaa sinä myös sairastaisit sitä.todellisuudessa tähän on 20 % mahdollisuus.
      Ilman uskontoa hyvät ihmiset tekevät hyvää ja pahat pahaa.Uskonnon myötä hyvätkin ihmiset tekevät pahaa.Kuinka moni teistä menisi ampumaan naapurinsa jos jumala todistettaisiin tänään olemattomaksi asiaksi.Uskonto ei pelkästään lluo moraalia sen tekee myös ryhmäkäyttäytymisen säännöt.

    • "Ensinnäkään tieteellinen ihmiskäsitys ei anna minkäänlaista arvoa ihmiselle. "

      Ihminen antaa.

      "Tieteen mukaan ihmiset ovat pelkästään koiras- ja naarasapinoita. "

      Sekä nisäkkäitä jne.

      " Itse en uskoisi evoluutioon vaikka sen puolesta olisi todisteita miten paljon tahansa. "

      Se kertookin siitä, että et ole tiedon pohjalta liikkeellä vaan yrität uskotella asioita itsellesi toivetteisi perusteella. Se ei ole rehellistä itseäsi kohtaan.

      "En voisi ajatella elämääni mielekkäänä jos ajattelisin olevani vain eläin."

      Se on sinun ongelmasi. Minä annan ihmisille arvon ihmisinä. Arvo on siis ihmisessä itsessään, ei minkään jumalan välinearvona.

    • ev lut evokki

      Aloitus on trollaus.

      Tosi kristityt ja mikseipä myös valveutuneet ateistit ja agnostikot ymmärtävät evoluution siunauksen ihmiskunnalle.

      Kaikella elämällä on tarkoitus elämän ikuisessa kiertokulussa.

      • Tuskin trolli

        Valitettavasti aloitus ei ole trollaus. Samoja argumentteja on käytetty vuosikausia, jos ei kymmeniä vuosia. Jäljet johtavat tarkemmin asiaa penkoessa jenkkiläisiin sylttytehtaisiin, joiden johtajilla ei ole maltillisen evankelisluterilaisuuden kanssa mitään tekemistä. Tällä palstalla kirjoittelevat kreationistit edustavat marginaalista, mutta äänekästä joukkoa Suomen kristityistä. He kuitenkin onnistuvat pilaamaan täysipäistenkin kristittyjen maineen monen lukijan silmissä.


    • kuolema tulee
      • åoihhå+å+

        Tuleehan se joskus. Ei kuitenkaan lentokoneiden tiivistysvanojen takia.
        Sinun kohdallasi ennen kuolemaa tulee varmaan pari valkotakkista setää umpiautolla.


    • 12349876

      "Evoluution mukainen ihmiskäsitys ei anna ihmiselle mitään arvoa. En voisi ajatella elämääni mielekkäänä jos ajattelisin olevani vain eläin."

      Todellisuudessa vain ihminen antaa itselleen erityistä arvoa. Miksi ihmislajilla ylipäätään on tarve olla jotenkin erityinen? Ajatus siitä, että juuri meidän lajimme olisi jollain tavalla muita parempi on todella naiivi. Samalla tavoin ennen haluttiin uskoa maan olevan kaiken keskipiste ja auringon kiertävän meitä, mutta totuus olikin toinen.

      "Toisekseen ilman Jumalaa elämä olisi täysin turvatonta. Se olisi pelkkää ahdistusta ja piinaa päivästä toiseen koska ei olisi rakastavaa Taivaan Isää pitämässä huolta. Itse en ainakaan selviäisi jos en uskoisi Jumalaan ja siihen että Korkeampi Voima on turvana elämässäni."

      Eihän tiede periaatteessa pois sulje jumalan/jumalien olemassaoloa. Raamatunkin tarinat voivat olla monilta osin hyvin vertauskuvallisia. Pakko myöntää, että itsekin saatan joskus rukoilla ollessani toivoton, vaikken varsinaisesti uskokaan mihinkään yliluonnolliseen voimaan. Se kuitenkin tuo minulle hieman lohtua ja siten parantaa mielialaani :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe