Mistä tämä voi olla peräisin?

titooidI

http://www.hs.fi/kotimaa/Kokoomus repii kaulaa perussuomalaisten kannatus alhaisimmillaan kahteen vuoteen/a1408247044769

Tässä maassa on siis viidesosa kaikista äänestäjistä täysiä uunoja. Kyllä alamäki pahenee kohti vuoden 2015 vaaleja. Vain uskomaton tuuri voi enää pelastaa. Mutta voiko niin käydä enää toista kertaa peräkkäin? Enpä usko.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tilastonikkari.

      Yli kolmannes ei kertonut ketä äänestää,niiden joukossa ei Kokkareita ole joten Kokkareiden kannatus on todellisuudessa 17-18% luokkaa!

    • Vesa Kaitera

      Kokoomuksen kannatus on HS:n tuoreessa mielipidetutkimuksessa 22.1%, joka on tuon puolueen paras lukema sitten huhtikuun 2012. Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, niin Kokoomus kyllä voittaisi ne, mutta nuo vaalit ovat kumminkin vasta kahdeksan kuukauden päästä, ja sitä ennen voi tapahtua monenlaista.

      Jotkut voivat hieman ihmetellä, kuinka on mahdollista, että pääministeripuolue lisää selkeästi kannatustaan, vaikka Suomi makaa vielä taludellisessa taantumassa, eivätkä hallituspuolueet voi kovin suurella saavutuslistalla ylpeillä. Laskisin tähän kehitykseen kolme syytä:

      Kokoomuksella on positiivinen ja dynaaminen ilme. Tämä näkyi hyvin puolueen puheenjohtajakamppailussa, joka oli kova mutta kuitenkin siisti. Alexander Stubbia voidaan pitää suorastaan positiivisuuden kävelevänä ikonina. Suomessa on melkoisesti ihmisiä, jotka arvostavat tällaista otetta.

      Ukrainan kriisi se vain jatkuu, ja tämä on lisännyt NATO-jäsenyyden suosiota Suomessa. Kokoomus hyvin NATO-myönteisenä puolueena hyötyy tästä kehityksestä.

      Telakkapäätös ja sen yhteydessä saatu kahden Tui-risteilijän tilaus Turun telakalle antoivat komean sulan elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren hattuun. Kokoomuskin todennäköisesti hyötyi tästä kannatuksellisesti.

      Kokoomus on nyt lisännyt kannatustaan useassa mielipidetutkimuksessa peräkkäin, ja tämä trendi saattaa jatkua vielä jonkin aikaa. Ei kuitenkaan ole järin todennäköistä, että Kokoomus onnistuneellakaan kampanjalla pystyisi kovin paljon kannatustaan nykytasolta nostamaan. Kokoomuksen vaalitulos osunee väliin 20 - 23%. Tuo 23% riittää varmuudella ykköspaikkaan vaaleissa, 20%:n tapauksessa Keskusta saattaa kiilata ohi.

    • titooidI

      "Telakkapäätös ja sen yhteydessä saatu kahden Tui-risteilijän tilaus Turun telakalle antoivat komean sulan elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren hattuun. Kokoomuskin todennäköisesti hyötyi tästä kannatuksellisesti."

      Arvasin että tämä onnenkantamoinen nostetaan puheenaiheeksi jossakin kohtaa. Yhtä hyvin nuo tilaukset olisivat saattaneet jäädä tulematta tai kuka tahansa olisi voinut istua sen vapaaottelijan paikalla. Tzägää siis koko juttu.

      "Kokoomuksella on positiivinen ja dynaaminen ilme."
      On se vaan erikoista, että pelkkä "ilme" riittää jallaamaan äänestäjiä. No, punaniska on punaniska, vaikka mitä tekisi. Vaikka olisi kuinka pskaista sisällä, riittää kun talo on juuri maalattu. Vale on siis ainoa asia, johon uskotaan, hyvä homma.

      • katotaahan

        Eikä ne risteilijät ole edes varmoja vielä!


      • Vesa Kaitera

        Titooidl koOte aiemasta kirjoituksestani: "Telakkapäätös ja sen yhteydessä saatu kahden Tui-risteilijän tilaus Turun telakalle antoivat komean sulan elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren hattuun. Kokoomuskin todennäköisesti hyötyi tästä kannatuksellisesti."


        Titooidl kommentoi tätä: "Arvasin että tämä onnenkantamoinen nostetaan puheenaiheeksi jossakin kohtaa. Yhtä hyvin nuo tilaukset olisivat saattaneet jäädä tulematta tai kuka tahansa olisi voinut istua sen vapaaottelijan paikalla. Tzägää siis koko juttu."


        On väärin sanoa tuota telakkakauppa pelkäksi onnenkantamoiseksi, kyllä elinkeinoministeri Vapaavuori tiimeineen teki hyvää työtä, vaikka tietysti onneakin oli matkassa. Jos ajatellaan sitä tilannetta, että Turun telakka olisi vain ajettu alas, niin ketäpä muuta tuosta onnettomasta tilanteesta olisi syytetty kuin elinkeinoministeriä. "Jan Vapaavuori, siinä on mies, jokä tuhosi suomalaisen laivanrakennusteollisuuden. Häpeä Jan!" Näinhän sitä olisi lehdissä kirjoiteltu, eikö vain. Ja jos Vapaavuoren niskaan olisi pokkana pantu epäonnistuminen, niin tasapuolisuuden nimissä saman miehen harteille tulisi sälyttää merkittävä osa hyvästä lopputuloksesta koituvasta tunnustuksesta.

        Koska kansan poliittinen muisti on tunnetusti noin puolen vuoden luokkaa, niin eduskuntavaaleihin menessä Vapaavuoren laakeriseppele lienee jo kuivahtanut. Tosin kyllä hän varmasti eduskuntapaikkansa pystyy säilyttämään.


      • Vaan-loppuiset=kok?

        Gallupissa sdp saattaa äänestää kokoomusta?

        Telakka-päätös ja seuraavat,

        "SDP polttaa seuraavasti fyrkkaa, kukaan ei estä:
        - Ihalainen, Venäjä-pakotteiden vuoksi 10 milj. euroa
        - Kiuru oppivelvollisuus vaikka 35 vuoteen, ettei kenenkään tarvitse tehdä töitä ja äänet kerää SDP, ei välttämättä kuitenkaan Kiuru niitä kerää
        - Rinne suunnittelee keskittäviä rakennuskaavoja väylien varteen, sinne palaa monta kymmentä miljoonaa, lähinnä virolaisille ja gryndereille tms.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12432516 "


    • Ääniharava johtaa
    • titooidI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe