Täällä keskustellaan aika paljon profeetoista ja profetioista ..

alex.kasi

Tuntuu siltä, että siitä mitä profeetalla ja profetioilla tarkoitetaan ollaan aika paljon erimieltä kristittyjen keskuudessa.
Kun olen esimerkiksi käynyt noilla muilla Suomi 24 :n kristinuskon palstoilla lukemassa ihmisten kirjoituksia - niin esimerkiksi helluntailaisten keskuudessa luetaan profetioita aina silloin tällöin (en tiedä kuka niinhin uskoo jos edes kukaan) - esimerkiksi siitä kuinka (huonosti) Suomen käy jos ei löydy niin ja niin montaa Jeesuksen seuraajaa .. ja niin edelleen ..ja kumma kyllä - siellä ei tunnuta olevan kovinkaan huolissaan siitä että ovatko profetiat totta vai ei .. ja Lestadiot eivät ole sen kummenpia profeettoja ..

Oletteko ajatelleet että jotkut profetoivat myös jälkikäteen - sen jälkeen kun jotain on jo tapahtunut ..niin sanotaan esimerkiksi että "sitä se mun uneni tiesí" - Jaa-a kuinka monta profeettaa maailmassa onkaan ..

Mutta vakavasti - mistä tai mitä oikea profeetta oikeastaan profetoi - eíkö profetioissa ole aina kyse Jumalan ilmoituksesta .. ja Jumala tuskin profetoi muusta kuin siitä mitä Raamatussa sanotaan .. siis Raamatun kokonais-sanomaan kuuluvia asioita eli ilmoituksia .. se on kuitenkin vain minun ajatukseni asiasta ..

Mutta mitä sanotte .. ?
Minkälainen on profeetta - nykyaikana - (tänä "lopun aikana") onko heitä? ja jos on niin mistä he profetoivat ? Raamatun profeetethan olivat kaikessa Jumalalle kuuliaisia, vaikka eivät erehtymättömiä - kuinka on tänään ..?

alex

53

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerettiläinen

      Minä en usko yhteenkään profeettaan, joka korottaa itseään tai seurakuntaa. En myöskään jos ihmeet ja raha näyttelevät suurta osaa tai profeetan arvosteleminen ja koetteleminen on kiellettyä. Tässä joitakin kriteereitä.

      • No eikös profeetta ole tavallaan jokainen, joka ymmmärtää jo etukäteen minkälaisia seurauksia ihmisten erilaisilla tekemisillä on.

        Minusta profeetasta on ihmisten mielissä tehty jonkinlainen "maaginen taikuri" jolla uskotaan olevan ikäänkuin yliluonnollisia kykyjä .. ajatellaan että profeetta saa jollain maagisella tavalla tietää salaisuuksia joita ei kukaan muu voi tietää ... siitä ei profetoimisessa kuitenkaan (ainakaan minun mielestäni) ole kysymys.
        Väärät profeetathan tuntee siitä ettei niinden puheet pidä paikkaansa - toisin sanoen niiden puheet eivät perustu järkevään ja terveeseen ajatteluun... vaan johonkin muuhun .. monet uskovaiset ihmiset (nykyään varsinkin näissä "kaataja lahkoissa") näkevät profetoimisen olevan merkki jonkinlaisista yliluonnollisista kyvyistä (joskus jopa itsellään) ja jonkinlaisesta erikoisasemasta Jumalan edessä - puhutaan kielillä .. haapa laapa . soopa joopa ..ja ennustetaan että tapahtuu kamalia (useimmiten) niille ihmisille jotka eivät kuuluu samaan lahkoon.. esimerkiksi ..

        Näitähän on .. yksi sanoi esimerkiksi että Suomi joutuu Venäjän vallan alle - jos ei Suomesta löydy 120 vanhurskasta ...(no en nyt ihan muista lukua, mutta jotain sinne päin ainakin) mikä selvästi on se vain sitä kummallista uskoa omaan maagiseen kykyyn nähdä salaisia asioita - jonka asianomainen uskoo saaneensa ... siis pelkkää palturia ..

        Mutta jos joku sanoo, että jos eivät suomalaiset paranna liikenne kulttuuriaan kuolee monta ihmistä ensi vuonnakin liikenteessä.. on se profetia joka on järkevä ja uskottava.. koska se perustuu järkevään ajatteluun .. Se on siksi todellinen varoitus ihmisille ..

        Suunnilleen näin minä näen myös Raamatun profetoimisen ja sitä Paavalikin ihmisiä kehoitti tavoittelemaan.. siis loogista, järkevää ja tervettä ajattelua asioista .. luonnollisesti unohtamatta mitä Jumalan Sana sanoo sellaisista asioista kuin totuus, rakkaus, pahuus , valhe .. ja niin edelleen ..

        Minulle ei siis ole niin että "profeetan täytyy olla jotenkin erehtymätön" kaikessa .. ja totuushan on, että ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön .. siitä todistaa Raamatuukin ja sen kertoo myös terve ajattelu .. me ymmärrämme ja näemme että me olemme kaikki vajavaisia .. ja joka kieltää että moraalittomuus hallitsee maailmassa on sokea .. money, money, money - always sunny - In the rich man's world ... on ihanteemme paremminkin kuin oikeudenmukaisuus ja lähimmäisen rakkaus .. ja kumma kyllä se tuntuu olevan lähes aina "noiden toisten vika" ..

        Siksi kun Raamatussa varoitetaan esimerkiksi maailman kohtalosta (eli pahuuden ja moraalittomuuden seurauksista ) jos ihmiset eivät paranna elämäntyyliään vaan jatkavat juoksemistaan kaikenlaisen oman voiton ja nautinnon perässä .. on sellainen profetoiminen totta koska se on järkevän ja terveen ajattelun tulos - ei mikään maaginen salaisuus ... sillä moraalittomuus todella tuhoaa tätä meidän planeettamme ... ja johtaa kaiken todennäköisyyden mukaan lopuksi katastroofiin (jos eivät ihmiset muuta elämän tyyliään - mistä ei ole merkkejä näkyvissä) .. Tänään maailmaa myrkytettään (oman voiton tähden) ja resursseja käytetään esimerkiksi tuhoaseisiin joita on jo tänään niin paljon että niillä voisi tuhota kaiken elämän moneen kertaan ..

        Me ihmiset rakennamme maailmaa moraalittomuuden pohjalle - ja sen seuraukset näkyvät siinä typeryydessä mikä maailmaa hallitsee .. ne resurssit joita käytetään nyt käytetään kaikkeen siihen mikä vie tätä maailmaa väärään suuntaan (siis moraalittomasti - jos mennään Raamatun mittapuun mukaan) riittäisivät jokaisen ihmisen hyvään elämään tällä pallollamme - mutta nyt on maailma kuin ladattu pommi, sen vesiä ja maata on tahallisesti myrkytetty ja yhä myrky‎tetään ..

        Kysyn:
        Kuinka paljon järkeä ja tervettä ajattelua tarvittaan tämän toteamiseen - jo ennenkuin tämä viimeisin rynnistys maailman vaiheissa alkoi .. ja jos lukee näin Raamattua ja sen ennustuksia tältä pohjalta tulevat sen ennustukset (siis profetiatkin) paljon ymmärrettävämmäksi. Raamattuhan puhuu ja varoittaa periaatteessa aina ihmisiä moraalittomuudesta ja taikauskosta ja niiden seurauksena tulevista tapahtumista ..

        alex


      • Jumalan lähettämä

        "kerettiläinen":le

        Ellen G White oli Jumalan Sanan saattaja, hän ei milloinkaan kehunut itseään tai jotakin seurakuntaa, vaan antoi kunnian kaikesta Jumalale ja ylisti Jeesusta Kristusta Vapahtajanaan.

        Jos olet lukenut kirjan hänen profetioistaan, et voi muutakuin hämmästyä siitä, kuinka selkeitä ne olivat. Hän kertoi profetioissaan srn amerikkalaisten tornitalojen tuhoutumisenkin niin selkeästi, että melkein tuntui kuin olisi lukenut päivän lehdestä.


      • Kerrohan!
        Jumalan lähettämä kirjoitti:

        "kerettiläinen":le

        Ellen G White oli Jumalan Sanan saattaja, hän ei milloinkaan kehunut itseään tai jotakin seurakuntaa, vaan antoi kunnian kaikesta Jumalale ja ylisti Jeesusta Kristusta Vapahtajanaan.

        Jos olet lukenut kirjan hänen profetioistaan, et voi muutakuin hämmästyä siitä, kuinka selkeitä ne olivat. Hän kertoi profetioissaan srn amerikkalaisten tornitalojen tuhoutumisenkin niin selkeästi, että melkein tuntui kuin olisi lukenut päivän lehdestä.

        "Jumalan lähettämä" - kerrohan tarkemmin tämä "tornitalo"-legenda! Missä teoksessa ja millä sivulla?


    • Joku muu

      Sielunvihollinen on kaikessa mukana, niin näissäkin profetioissa monesti.
      Jälkikäteen profetiointi on täysin syvältä, senhän voi kuka tahansa tehdä.
      Oikeat profetiat ovat Jumalalta saatuja ja ne toteutuvat vaikka aikaa vähän kuluisikin.
      Ajattelen myös niin, että Jumala on jo kaikki tiedon ihmisille sanassaan antanut,
      ne ovat Jumalan sanassa,sieltä ne löytyvät, myös lopun ajan profetiat.
      Lukekaa ja ymmärtäkää, pyytäkää viisautta, jeesus Kristus on Herra.

      • Joku muu

        Siis Jeesus, isolla kirjaimella.
        Hänessä meillä on kaikki.


    • oma lehmä

      >> Raamatun profeetethan olivat kaikessa Jumalalle kuuliaisia, vaikka eivät erehtymättömiä - kuinka on tänään ..? >>

      No, jos nämä kuuliaiset profeetat eivät olleet erehtymättömiä niin miten heidän virheelliset ennustuksensa erosivat muista pieleen menneistä povauksista?

      • Aivopestyt advarit

        Just näin, "oma lehmä"! Mitä ihmeen virkaa on profeetalla, jonka ennustukset eivät toteudu/ovat menneet harhaan??? Miksi häneen pitää edelleen uskoa ja luottaa???
        Ei ole muuta selitystä kuin aivopesu. Perusteellinen ja tehokas on näköjään ollut.


      • Raamattu.
        Aivopestyt advarit kirjoitti:

        Just näin, "oma lehmä"! Mitä ihmeen virkaa on profeetalla, jonka ennustukset eivät toteudu/ovat menneet harhaan??? Miksi häneen pitää edelleen uskoa ja luottaa???
        Ei ole muuta selitystä kuin aivopesu. Perusteellinen ja tehokas on näköjään ollut.

        Voisitko mainita jonkun joka sinun mielestä on oikea profeetta?


      • Aivopestyt advarit
        Raamattu. kirjoitti:

        Voisitko mainita jonkun joka sinun mielestä on oikea profeetta?

        Raamatussa olevat profeetat ovat oikeita. Aika monta heitä...


      • Raamattu.
        Aivopestyt advarit kirjoitti:

        Raamatussa olevat profeetat ovat oikeita. Aika monta heitä...

        Profeetta Joel ennusti erityisen profetoimisen lahjan vuodatuksen tapahtuvan juuri ennen Kristuksen paluuta.
        Paavali varoitti uskovia, Älkää sammuttako Henkeä,älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. Hän neuvoi myös, Tavoitelkaa myös henkilahjoja ennen kaikkea profetoimisen lahjaa.


      • Jaa-a jos sinä sanot että 5 5=10 - niin oletko sinä KAIKESSA erehtymätön ? ja jos sinä ihan tosiassasi luulet että se 5 5 onkin 55.. oletko sinä KAIKESSA erehtyvä.. ja mitkä Raamatun profetiat ovat mielestäsi sellaisia joihin ei voi luottaa ?

        Oikea profetia ei koskaan ole mystiikkaa ja kahvinsumpista povaamista vaan terveen ajattelun seurausta,,

        Yritin tuossa tuoda esiin omia ajatuksiani asiasta:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12622673#comment-71052518-view

        alex


      • ohi käppäiliä
        Raamattu. kirjoitti:

        Profeetta Joel ennusti erityisen profetoimisen lahjan vuodatuksen tapahtuvan juuri ennen Kristuksen paluuta.
        Paavali varoitti uskovia, Älkää sammuttako Henkeä,älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. Hän neuvoi myös, Tavoitelkaa myös henkilahjoja ennen kaikkea profetoimisen lahjaa.

        Mutta eihän Paavali lahjattomia tarkoittanutkaan!
        Ei lahjattomien pidä tekeytyä lahjallisiksi.
        Eikä nainen opettajaksi.


      • apostolien teot.
        ohi käppäiliä kirjoitti:

        Mutta eihän Paavali lahjattomia tarkoittanutkaan!
        Ei lahjattomien pidä tekeytyä lahjallisiksi.
        Eikä nainen opettajaksi.

        Paavali ei salli, että nainen opettaa ! Profetoimisen lahjasta: Apostt.21:8. Mutta seuraavana päivänä me lähdimme sieltä ja tulimme Kesareaan, jossa menimme evankelista Filippuksen tykö, joka oli yksi niistä seitsemästä, ja jäimme hänen tykönsä. 9. Ja hänellä oli neljä tytärtä, neitsyttä, joilla oli profetoimisen lahja.


    • 1234567...

      Eipä ole oikeita profeettoja ne, jotka julistavat salaista tempausoppia, ennen Jeesuksen toista tulemista.
      Väärät profeetat näkevät, että kolmas maailman sota on tempauksen jälkeen, samoin kuin pedonmerkin ottamisetkin.
      Väärät profeetat julistavat 7-vuotista vaivanaikaa, jota Raamattu ei tunne.
      Väärät profeetat kumoavat myöskin Jumalan siunaaman ja pyhittämän sapatinpäivän Uudenliiton kristityiltä. He sanovat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

      • Suuri taistelu

        Oikea profeetta korostaa aina Raamatun arvovaltaa ja Kristusken sovitustyötä puolestamme, kuten Ellen G.White korostaa. Oikea profeetta ei myöskään halveksu Jumalan kymmentä käskyä, kuten useimmat profeettana esiintyvät meidän aikana tekevät ainakin sapatin kohdalla. Oikean profeetan elämässä ilmenevät hyvät Hengen hedelmät, kuten Ellen G.Whiten elämässä. Oikean profeetan ennustukset myös toteutuvat, kuten Ellen G. Whiten ennustukset ovat toteutuneet ja toteutuvat parasta aikaa. Suuri taistelu - kirja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ja ansaitsee tulla luetuksi useampaakin kertaan Raamatun rinnalla.


      • Tyhjää täynnä!
        Suuri taistelu kirjoitti:

        Oikea profeetta korostaa aina Raamatun arvovaltaa ja Kristusken sovitustyötä puolestamme, kuten Ellen G.White korostaa. Oikea profeetta ei myöskään halveksu Jumalan kymmentä käskyä, kuten useimmat profeettana esiintyvät meidän aikana tekevät ainakin sapatin kohdalla. Oikean profeetan elämässä ilmenevät hyvät Hengen hedelmät, kuten Ellen G.Whiten elämässä. Oikean profeetan ennustukset myös toteutuvat, kuten Ellen G. Whiten ennustukset ovat toteutuneet ja toteutuvat parasta aikaa. Suuri taistelu - kirja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ja ansaitsee tulla luetuksi useampaakin kertaan Raamatun rinnalla.

        "Suuri taistelu"-nimim. Mitkä ovat ne Ellen G Whiten ennustukset, "jotka ovat toteutuneet ja toteutuvat parasta aikaa"? Tämä väite taitaa olla melkoisen kuuma peruna, kun kyselijöille täällä ei vastauksia heru, ei edes "kerjäämällä"...

        Taitaa olla vain tyhjä ja onttouttaan kumiseva väittämä, jota adventistit mantran tavoin toistavat, mutta sen takana ei sitten olekaan muuta, kuin suurensuuri musta aukko....


      • Suuri taistelu
        Tyhjää täynnä! kirjoitti:

        "Suuri taistelu"-nimim. Mitkä ovat ne Ellen G Whiten ennustukset, "jotka ovat toteutuneet ja toteutuvat parasta aikaa"? Tämä väite taitaa olla melkoisen kuuma peruna, kun kyselijöille täällä ei vastauksia heru, ei edes "kerjäämällä"...

        Taitaa olla vain tyhjä ja onttouttaan kumiseva väittämä, jota adventistit mantran tavoin toistavat, mutta sen takana ei sitten olekaan muuta, kuin suurensuuri musta aukko....

        Kuules sinä "tyhjää täynnä" oleva nimimerkki. Jos et itse vaivaudu lukemaan kirjaa Suuri taistelu ja näkemään sen sisältämän kirkkaan valon, joka johtaa vielä suurempaan valoon eli Raamattuun, niin en minä lusikalla ala syöttää sinulle valmiiksi pureskeltua ruokaa. Tutki itse, näe ja oivalla itse, mistä Suuressa taistelussa on kyse ja seuraa Jumalan totuutta. Onko snulla edes tuota kirjaa? Jos ei, niin nyt kipin kapin Kirjatoimelle ja kirja kainaloon!(Jos viimeinen 55 000 tuhannen painos on jo taas loppunut, niin odota kärsivällisesti uutta massapainosta ja ole siellä jonon kärkipäässä jonottamasa omaasi, ennenkuin taas loppuvat.)


      • Tyhjää täynnä!
        Suuri taistelu kirjoitti:

        Kuules sinä "tyhjää täynnä" oleva nimimerkki. Jos et itse vaivaudu lukemaan kirjaa Suuri taistelu ja näkemään sen sisältämän kirkkaan valon, joka johtaa vielä suurempaan valoon eli Raamattuun, niin en minä lusikalla ala syöttää sinulle valmiiksi pureskeltua ruokaa. Tutki itse, näe ja oivalla itse, mistä Suuressa taistelussa on kyse ja seuraa Jumalan totuutta. Onko snulla edes tuota kirjaa? Jos ei, niin nyt kipin kapin Kirjatoimelle ja kirja kainaloon!(Jos viimeinen 55 000 tuhannen painos on jo taas loppunut, niin odota kärsivällisesti uutta massapainosta ja ole siellä jonon kärkipäässä jonottamasa omaasi, ennenkuin taas loppuvat.)

        Hehhee, sinä nimimerkki "Suuri taistelu". Olen lukenut tuon EGWn kirjan jo 25 vuotta sitten ja todennut sen jo silloin harhamieliseksi. Siis "tutkin, näin ja oivalsin". Already done!

        Eikä vieläkään kukaan osaa nimetä niitä "täyttyneitä"(?) ja "juuri täyttymässä olevia" Ellenin profetioita... No, mites olematonta nimeät! Siis olematonta täyttymystä.


      • hätähousut !
        Tyhjää täynnä! kirjoitti:

        Hehhee, sinä nimimerkki "Suuri taistelu". Olen lukenut tuon EGWn kirjan jo 25 vuotta sitten ja todennut sen jo silloin harhamieliseksi. Siis "tutkin, näin ja oivalsin". Already done!

        Eikä vieläkään kukaan osaa nimetä niitä "täyttyneitä"(?) ja "juuri täyttymässä olevia" Ellenin profetioita... No, mites olematonta nimeät! Siis olematonta täyttymystä.

        Tyhjää täynnä! Älä hättäile ! Kaik' aikanaan !


      • Faktaa pöytään!
        hätähousut ! kirjoitti:

        Tyhjää täynnä! Älä hättäile ! Kaik' aikanaan !

        Miten niin "kaik' aikanaan"? Eikö niitä muka "JO täyttyNEITÄ" profetioita voida reilusti nimetä, kun kerran väitetään JO täyttyneen???


      • Tyhjää täynnä!
        Faktaa pöytään! kirjoitti:

        Miten niin "kaik' aikanaan"? Eikö niitä muka "JO täyttyNEITÄ" profetioita voida reilusti nimetä, kun kerran väitetään JO täyttyneen???

        Nimimerkille Faktaa pöytään -

        Ei voida nimetä, kun niitä täyttymyksiä ei ole tapahtunut. Tyhjää täynnä ja pimmeetä puolillaan, ei muuta.


    • Alla Raamatusta esimerkki profetiasta johon minä ainakin uskon koska se täyttää ne oikealle profetialle annetut "vaatimukset" joista oikean profetian voi tunnistaa ..se on mielestäni looginen, järkevä, oikeudenmukainen ja rakaudellinen varoitus .. ja siis luotettava -

      1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
      2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.

      Se on Jeesusksen antama profetia joka jokaisen pitäisi ottaa vastaan totuutena ja miettiä mitä se tarkoittaa omalle kohdalle ..

      alex

      • 5.M 18:20-22

        >> Vuonna 1848 Ellen G. White ennusti, miten adventtiliike nousevan auringon lailla loistaisi yli koko maapallon.

        Miksi tuo myopisen narsisitisen "ennustus" olisi sovellettavissa vain ja ainoastaan adventisteihin, vaika monet muutkin kristityt uskonnot ja muutkin uskonnot kasvattavat valtaisasti jäsenmääräänsä?


      • ?? Nyt se oli kylläkin Jumalan Poika joka tuon profetian antoi.. :) en minä..
        Taisit vastata väärään viestiin ... väärässä paikassa .. ??

        alex


      • Väärä evankeliumi!

        Olen jo hypännyt kyytiin: Jeesuksen johtamaan laivaan elämän merellä! Eli olen elävässä uskossa Herraan Jeesukseen.

        Adventisteja lienee tällä hetkellä 18-19miljoonaa. Saavat ihan rauhassa vainoa kokematta ja kenenkään tuomitsematta kokoontua jumalanpalveluksiinsa. Muutkin kristityt kokoontuvat jumalanpalveluksiinsa - kristikunnan sisällä adventistit ovat lukumääräisesti promilleluokkaa eli häviävän pieni (ja länsimaissa kuihtuva) yhteisö, jota tuskin noteerataan. Taitaa siellä pikkukisu katsoa peiliin ja kappas vaan, takaisin katsookin leijona - tässä kisun omakuva... Suurin kasvu adventismissa tapahtuu kehitysmaissa, esim. Afrikassa, jossa luku-ja kirjoitustaidottomia ihmisisä kärrätään kyläkunnittain ja bussilasteittain kasteelle, kun luvataan humanitääristä apua. Näin saadaan tilastollinen kasvu aikaan, muttei se mitään oikeaa adventismiin kääntymistä ole! Jonkun ajan kuluttua samaan kylään saattaa saapua toisen kirkkokunnan saarnaaja ja taas lähdetään sankoin joukoin kasteelle ja liittymään, miksikäs ei, kun materiaalista ja koulutuksellista apua on luvassa - kaikki huomioidaan....

        Miten niin adventtiliike muka vyöryisi voittoisasti yli koko maailman? Eipä taida vyöryä... Euroopassa? Islamin maissa? Ainoastaan kehitysmaiden syrjäisimmissä kolkissa; syyt voit lukea tuosta ylempää. Ja eihän sekään ole mitään "adventismiin kääntymistä", otetaan vaan, mitä irti saadaan.

        Toteutuva ennustus tuhansien muiden joukossa? Ennustuksia toki voi olla tuhansia, mutta kun ne jäävät toteutumatta, niin eipä niillä ole muuta sanomaa kuin todistaa niiden ennustaja vääräksi profeetaksi. Funktiohan sekin on ja vieläpä vallan arvokas, sittenpähän ihmiset tietävät varoa!

        Tuo ns. adventtisanomanne ei sisällä muuta kuin sapatin, sapatin, sapati, sapatin, sapatin... Ai niin, ja vielä sen paavi-pedon. Näissä kahdessa on adventtisanoman "evamkeliumi". Tämä on juuri se, josta Paavali varoittaa: saarnaamasta "toista evankeliumia". Oikeassa evankelioimisessa keskitytään Jeesukseen, vain Jeesukseen ja Hänen armoonsa ja uhriinsa ristillä, syntien anteeksi saamiseen Golgatan veressä. Mutta tämä adventtisanoman "toinen evankeliumi" vie katseen pois Herrasta, keskitytään viikon 7.päivään ja odotetaan paavin saapuvan vainoamaan juutalaisia ja adventisteja. Raamatun ydinsanoma on aivan MUUTA kuin adventismin erityisopit.


      • Suuruudenhulluus
        5.M 18:20-22 kirjoitti:

        >> Vuonna 1848 Ellen G. White ennusti, miten adventtiliike nousevan auringon lailla loistaisi yli koko maapallon.

        Miksi tuo myopisen narsisitisen "ennustus" olisi sovellettavissa vain ja ainoastaan adventisteihin, vaika monet muutkin kristityt uskonnot ja muutkin uskonnot kasvattavat valtaisasti jäsenmääräänsä?

        5.M 18:20-22:lle!
        Se on tämä adventistien suuruudenhulluuden värittämä omakuva: ME! Ihan kuin muut kristityt eivät olisi uskovia lainkaan ja eivät tekisi lähetystyöta (vieläpä paljon suuremmassa määrin kuin adventistit).

        Adventistikodeissa kasvatetaan lapset pienestä pitäen tähän adventistiseen narsismiin: ME olemme ainoat oikeat, ME valloitamme maailman, ME pelastumme, ME, ME, ME! Siksi he kutsuvat evankelioimistakin "adventtisanoman" eteen päin viemiseksi. Pelkkä evankeliumin ilosanoman julistus kun näet ei riitä eikä kelpaa, sen täytyy olla se ihan oma "adventtitotuus". Jota sitten muilla kristityillä ei luonnollisestikaan ole; ME, vain ME...


      • 1234567...
        Väärä evankeliumi! kirjoitti:

        Olen jo hypännyt kyytiin: Jeesuksen johtamaan laivaan elämän merellä! Eli olen elävässä uskossa Herraan Jeesukseen.

        Adventisteja lienee tällä hetkellä 18-19miljoonaa. Saavat ihan rauhassa vainoa kokematta ja kenenkään tuomitsematta kokoontua jumalanpalveluksiinsa. Muutkin kristityt kokoontuvat jumalanpalveluksiinsa - kristikunnan sisällä adventistit ovat lukumääräisesti promilleluokkaa eli häviävän pieni (ja länsimaissa kuihtuva) yhteisö, jota tuskin noteerataan. Taitaa siellä pikkukisu katsoa peiliin ja kappas vaan, takaisin katsookin leijona - tässä kisun omakuva... Suurin kasvu adventismissa tapahtuu kehitysmaissa, esim. Afrikassa, jossa luku-ja kirjoitustaidottomia ihmisisä kärrätään kyläkunnittain ja bussilasteittain kasteelle, kun luvataan humanitääristä apua. Näin saadaan tilastollinen kasvu aikaan, muttei se mitään oikeaa adventismiin kääntymistä ole! Jonkun ajan kuluttua samaan kylään saattaa saapua toisen kirkkokunnan saarnaaja ja taas lähdetään sankoin joukoin kasteelle ja liittymään, miksikäs ei, kun materiaalista ja koulutuksellista apua on luvassa - kaikki huomioidaan....

        Miten niin adventtiliike muka vyöryisi voittoisasti yli koko maailman? Eipä taida vyöryä... Euroopassa? Islamin maissa? Ainoastaan kehitysmaiden syrjäisimmissä kolkissa; syyt voit lukea tuosta ylempää. Ja eihän sekään ole mitään "adventismiin kääntymistä", otetaan vaan, mitä irti saadaan.

        Toteutuva ennustus tuhansien muiden joukossa? Ennustuksia toki voi olla tuhansia, mutta kun ne jäävät toteutumatta, niin eipä niillä ole muuta sanomaa kuin todistaa niiden ennustaja vääräksi profeetaksi. Funktiohan sekin on ja vieläpä vallan arvokas, sittenpähän ihmiset tietävät varoa!

        Tuo ns. adventtisanomanne ei sisällä muuta kuin sapatin, sapatin, sapati, sapatin, sapatin... Ai niin, ja vielä sen paavi-pedon. Näissä kahdessa on adventtisanoman "evamkeliumi". Tämä on juuri se, josta Paavali varoittaa: saarnaamasta "toista evankeliumia". Oikeassa evankelioimisessa keskitytään Jeesukseen, vain Jeesukseen ja Hänen armoonsa ja uhriinsa ristillä, syntien anteeksi saamiseen Golgatan veressä. Mutta tämä adventtisanoman "toinen evankeliumi" vie katseen pois Herrasta, keskitytään viikon 7.päivään ja odotetaan paavin saapuvan vainoamaan juutalaisia ja adventisteja. Raamatun ydinsanoma on aivan MUUTA kuin adventismin erityisopit.

        Kyllä ne tyttäretkin osaa hyvin vainota kun vaan käsky käy !


      • Vainot käynnissä!
        1234567... kirjoitti:

        Kyllä ne tyttäretkin osaa hyvin vainota kun vaan käsky käy !

        1234567... Islamissa on jo käsky käynyt!!! Eikä islam ole mikään "tytär"!


      • joku muu
        Suuruudenhulluus kirjoitti:

        5.M 18:20-22:lle!
        Se on tämä adventistien suuruudenhulluuden värittämä omakuva: ME! Ihan kuin muut kristityt eivät olisi uskovia lainkaan ja eivät tekisi lähetystyöta (vieläpä paljon suuremmassa määrin kuin adventistit).

        Adventistikodeissa kasvatetaan lapset pienestä pitäen tähän adventistiseen narsismiin: ME olemme ainoat oikeat, ME valloitamme maailman, ME pelastumme, ME, ME, ME! Siksi he kutsuvat evankelioimistakin "adventtisanoman" eteen päin viemiseksi. Pelkkä evankeliumin ilosanoman julistus kun näet ei riitä eikä kelpaa, sen täytyy olla se ihan oma "adventtitotuus". Jota sitten muilla kristityillä ei luonnollisestikaan ole; ME, vain ME...

        Adventistit puhuvat adventisteista, Helluntailaiset omistaan, Jehovat omistaan jne.
        Kyllähän kaikki kirkkokunnat tekevät lähetystyötä ja avuatustyötä, mutta kaikki puhuvat omastaan. Evankeliumia julistetaan ympäri maan ja se on hyvä.
        Mutta tämä sattuu olemaan tämän srkunnan palsta.


      • Adventtitotuuspuppua
        joku muu kirjoitti:

        Adventistit puhuvat adventisteista, Helluntailaiset omistaan, Jehovat omistaan jne.
        Kyllähän kaikki kirkkokunnat tekevät lähetystyötä ja avuatustyötä, mutta kaikki puhuvat omastaan. Evankeliumia julistetaan ympäri maan ja se on hyvä.
        Mutta tämä sattuu olemaan tämän srkunnan palsta.

        "Joku muu", sinulle. Nyt ei olekaan ensikädessä kyse tästä palstasta, vaan siitä adventistien omakuvasta, joka ei ole missään suhteessa Raamattuun, reaaliteetteihin... Nimittäin että he, juuri he olisivat kirkkokuntana jotain aivan erikoista ja "valitut" ja että heillä olisi joku erityinen "adventtitotuus" ja "adventtisanoma", jota pitää sitten saarnata myös toisten seurakuntien uskoville eli värvätä heitä kääntymään adventisteiksi.

        Vaikka tietysti jokainen arvostaa omaa kirkkokuntaansa ja seurakuntaansa, niin tämä piirre (=meidän "adventtitotuus") sisältää komponentteja, joita toisten esim. vapaiden seurakuntien opeissa ei ole: 1. (VAIN) me uskomme oikein, (VAIN) meillä on totuus - kääntöpuoli "toiset uskovat väärin, koska heillä ei ole 'adventtitotuutta', tuodaan kyllä myös salailematta julki..." 2. Seurauksena tästä ensimmäisestä adventistit kuvittelevat, että heillä olisi joku erityinen tehtävä ja "toimeksianto", jonka puitteissa myös toisten seurakuntien uskovat pitäisi saada liittymään "adventtikansaan". He kutsuvat tätä "evankelioimiseksi"! Kutsu kuuluu: "Liity meihin, ennen kuin on liian myöhäistä, liity meihin, vaikka uskotkin Jeesukseen, mutta sinun pitää tulla adventistiksi, sitten olet vasta oikeassa uskossa, koska omistat 'adventtitotuuden'..." Assosiotuu Internationalen tekstiin: "Tää on viimeinen taisto, rintamaamme yhtykää..."

        Mikään muu kristillinen seurakunta ei tee tällaista värväystyötä toisten seurakuntien uskovien keskuudessa. Koska muut seurakunnat eivät ole julistautuneet "totuuden omistajiksi", vaan kunnioittavat toisten seurakuntien uskovia heidän omissa yhteisöissään Jumalan lapsina, joita ei tarvitse houkutella sieltä pois.

        Tällainen oman puljun korostaminen ja korottaminen on mitä suurimmassa määrin raamatunvastaista! JEESUS on ainoa totuus ja jokaiselle kristitylle riittävä, ei yksinkertaisesti ole olemassa mitään lisätotuuksia, ei ole, vaikka niitä "adventtitotuudeksi" tai miksi tahansa nimitettäisiin. Vain JEESUS, vain JEESUS!


    • 5.M 18:20-22

      Raamattu antaa musta-valkoisen selkeät kriteerit väärien profeettojen suhteen ja neuvon: "Älkää kuulko häntä".

      Tässä ei auta vääriin ennustuksiin syyllistyneiden mahdollinen "politikointi" ja taitavakin kiemutrelu koettaessaan muuttaa vääryyttään joksikin muuksi kuin se todellisuudessa on.

      5.Mos. 18:

      20 Jos taas joku profeetta julkeaa minun nimissäni puhua sellaista, mitä minä en ole käskenyt hänen puhua, tai puhuu vieraiden jumalien nimissä, hänen on kuoltava.'

      21 Jos alatte kysellä mielessänne, mistä tiedätte, mikä sana ei ole lähtöisin Herralta, muistakaa tämä:

      22 Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä.

      • Tämä on aivan totta - mutta se kuinka ihmiset ymmärtävät asian vaihtelee.. Jossain kokouksessa puhutaan "herran" nimessä - mutta ei Herran asialla..

        Valitettavasti ..

        https://www.youtube.com/watch?v=mbblFKHQ75Y

        alex


      • Paimen kutsuu
        alex.kasi kirjoitti:

        Tämä on aivan totta - mutta se kuinka ihmiset ymmärtävät asian vaihtelee.. Jossain kokouksessa puhutaan "herran" nimessä - mutta ei Herran asialla..

        Valitettavasti ..

        https://www.youtube.com/watch?v=mbblFKHQ75Y

        alex

        Kyllä muutkin kristityt tekevät lähetystyötä ja opettavat ihmisiä kääntymään Jumalan puoleen ja noudattamaan elämässään yhdeksää Jumalan antamista kymmenestä käskystä. Adventistit opettavat noudattamaan kaikkia kymmentä käskyä. Jumalalla on vilpittömiä lapsia kaikissa kirkkokunnissa ja aika tulee ja on jo, jolloin Jumalan ääni kutsuu omansa yheteen laumaan, jolla on yksi Paimen. Tässä asiassa sapatti näyttelee merkittävää osaa. Eihän Jumala näitä omia asetuksiaan muuttele, vaan kutsuu omansa seuraamaan Raamatun totuutta, Jeesusta Kristusta, joka "meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagookaan" Luuk.4:16


    • leeviläinen

      Samoinhan asiat ovat myös nykyajanmuodossa elettäessä, etteivät nykyajanmuodon profeetat sekä profetiat ole sen täydellisempiä, kuin Vanhan Testamentin tapahtuma-aikoinakaan.

      Oletko jo pannut erilaisissa seurakunnissa merkille tällaisen epäkohdan, että kun jossakin seurakunnassa tulee esille profetia, niin sitä ei arvostella eikä sanomaa kyseenalaisteta millään tavalla, vaan se 'nielaistaan' aivan sellaisenaan.

      Meinaan profetian henki on se, jota henkien arvostelijain tehtäväksi on annettu arvostella siinä mielessä, onko kyseinen henki Herrasta, vai jostain muualta. Vaikkapa ihmisestä itsestään. Ja mikäli profetian henki on Herrasta, profetian esittäjä ei laisinkaan suutu arvostelusta.

      Vastaavasti mikäli profetian henki on profetoivasta itsestään, profetoiva suuttuu profetian arvostelusta. Tällaisella ns. 'väärällä profetoijalla' on lisämausteena asiassaan huutosakkki, joka huutaa: "Älä koske voideltuun!" Huutosakki huutaa aina tuota lausettaan, kun väärä profetoiva profetoi ja joku arvostelee tai lkyseenlaistaa profetian.

      Tässä on nykyajanmuodon eräs tunnetuin tunniste profetoivan henkeen: Isä Jumalan Hengessä profetoiva ei suutu arvostelusta, mutta omassa hengessään profetoiva suuttuu..

    • Jeesus saapuu pian!

      Kohta näemme,kuin paljon kenenkin seurakunnista kirkoista ja rekisteröidyistä Kristityistä yhdistyksistä lähteen ylöstempaukseen,joku mainitsi tällä sivulla että se on julkinen ja tiedossa,ei ole ylöstempaus julkinen,kun sen jälkeen kun se on tapahtunut,siten se avautuu niille ,jotka tietää sen joskus tapahtuvan,mutta voi sitä joukkoa mitkä eivät pääseet mukaan,se itku ja oman itsensä syyttely myös pappejen saa omansa ,miksi en pitänyt asioitani kunnossa,vierestä voi lähtä vaikka vaimo tai miehesi,ja pikkuinen lapsesi,mutta sinä jäit,ja kauhia on aamusi herätä kummasteleen missä on puolisosi tai läheisesi,mutta uutiset alkaa kaijuttaan sitä että maailmalla on tapahtunut outoja katoamisija ja kolareita,lentokoneiden syöksymisija ym,kun kuskit on kadonnut niistä ja kaikki on täysin sekasin,ihmiset aivan hysteerisijä ja sitten suuri asia alkaa selvitä,papit on aivan kauhuissaan,he jäi ja seurakunnan jäsenet piirittää ja kysyy niiltä mitä tapahtu ja miksi se ei kertonut ylöstempaukseta mitään,voi pappia ja niitä jotka ei uskonut asiaan,nauroivat ja pilkkasivat,mutta hiljenee se suu kun totuus alkaa paljastua! Ari

      • 1234567...

        Ei vaan tule tapahtumaan tempausta, ennen Jeesuksen toista tulemista se on 100% varmaa se.
        Nyt tulee kiinnittää huomio kolmannen enkelin sanomaan pedosta ja pedon merkistä. Jos petoa kumartaa niin huonosti käy !

        Pedonmerkkihän on sunnuntai. . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.

        Tulee valita oikein, että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran suurella voimalla ja kirkkaudella.


      • Varokaa, islamia!
        1234567... kirjoitti:

        Ei vaan tule tapahtumaan tempausta, ennen Jeesuksen toista tulemista se on 100% varmaa se.
        Nyt tulee kiinnittää huomio kolmannen enkelin sanomaan pedosta ja pedon merkistä. Jos petoa kumartaa niin huonosti käy !

        Pedonmerkkihän on sunnuntai. . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.

        Tulee valita oikein, että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran suurella voimalla ja kirkkaudella.

        1234567. Äskettäin jopa itse myönsit - taisi lla rinnakkaisketjussa vaiko tässä? - ettei Raamatussa missään jakeessa sanota, että pedonmerkki olisi sunnuntai! Mutta siitä huolimatta sitä kuitenkin toitotat jatkuvasti. Mitä opimme tästä? Sen ainakin, että väitteesi ei ole Raamatusta!

        Raamatussa on selkeä kohta Ilm.13:17, jossa Sana ilmoittaa, että pedonmerkki on pedonluku 666. Jos sunnuntai olisi pedonmerkki, niin sunnuntai olisi sitten myös 666. Ei sovi.

        Luku 666 sen sijaan sopii islamiin, joka on muuttanut perjantain pyhäpäiväksi. Ja perjantaihan on viikon kuudes. 666... Lisäksi tuo 666 saadaan (arabialaisten aakkosten numeerisista arvoista) sanoista Allah, Koraani, Mohammad, islam. Islamilla on myös viha kristinuskoa ja kristittyjä kohtaan ja jokainen valveutunut ajan merkkien seuraaja näkee ja kuulee päivittäin, kuinka vainot islamin taholta ovat jo alkaneet.


      • 1234567...
        Varokaa, islamia! kirjoitti:

        1234567. Äskettäin jopa itse myönsit - taisi lla rinnakkaisketjussa vaiko tässä? - ettei Raamatussa missään jakeessa sanota, että pedonmerkki olisi sunnuntai! Mutta siitä huolimatta sitä kuitenkin toitotat jatkuvasti. Mitä opimme tästä? Sen ainakin, että väitteesi ei ole Raamatusta!

        Raamatussa on selkeä kohta Ilm.13:17, jossa Sana ilmoittaa, että pedonmerkki on pedonluku 666. Jos sunnuntai olisi pedonmerkki, niin sunnuntai olisi sitten myös 666. Ei sovi.

        Luku 666 sen sijaan sopii islamiin, joka on muuttanut perjantain pyhäpäiväksi. Ja perjantaihan on viikon kuudes. 666... Lisäksi tuo 666 saadaan (arabialaisten aakkosten numeerisista arvoista) sanoista Allah, Koraani, Mohammad, islam. Islamilla on myös viha kristinuskoa ja kristittyjä kohtaan ja jokainen valveutunut ajan merkkien seuraaja näkee ja kuulee päivittäin, kuinka vainot islamin taholta ovat jo alkaneet.

        Daniel kertoo neljästä pedosta, ja erikseen neljännestä pedosta, joka on Rooma. Daniel sanoo: Monet sitä tutkivat ja ymmärrys lisääntyy.
        Raamatussa sanotaan Jumalanmerkki on sapatti 2.Moos.31:13. ja vastakohtana on pedonmerkki sunnuntai, joka täytyy ymmärtää ja älytä. Kellä viisaus ja ymmärrys on tietää.
        Monet julistavat, että mikrosiru on pedonmerkki, mutta raamatussa ei ole siitä mainintaa mikrosirusta. Sirut voivat kyllä olla pedon valvontavälineitä hallita maailmaa.

        Pedon nimenluku on 666 joka tuntee tämän pedon tietää myös hänen merkkinsä, joka on sunnuntai.
        Jeesus puhui aina vertauksilla, eikä Hän muuten puhunutkaan. Ymmärrätkö mitä luet ?


      • leeviläinen
        1234567... kirjoitti:

        Daniel kertoo neljästä pedosta, ja erikseen neljännestä pedosta, joka on Rooma. Daniel sanoo: Monet sitä tutkivat ja ymmärrys lisääntyy.
        Raamatussa sanotaan Jumalanmerkki on sapatti 2.Moos.31:13. ja vastakohtana on pedonmerkki sunnuntai, joka täytyy ymmärtää ja älytä. Kellä viisaus ja ymmärrys on tietää.
        Monet julistavat, että mikrosiru on pedonmerkki, mutta raamatussa ei ole siitä mainintaa mikrosirusta. Sirut voivat kyllä olla pedon valvontavälineitä hallita maailmaa.

        Pedon nimenluku on 666 joka tuntee tämän pedon tietää myös hänen merkkinsä, joka on sunnuntai.
        Jeesus puhui aina vertauksilla, eikä Hän muuten puhunutkaan. Ymmärrätkö mitä luet ?

        Raamatun Kirjoituksissa ei ole mainintaa sunnuntaista vastakohtana sapatille. Eikä mikään Raamatun sanankohta millään tavalla edes viittaa pedonmerkin tarkoittavan sunnuntaita, koska lukua 666 ei voi laskea sanasta sunnuntai. Ei vaikkka rautalangasta mallin vääntäisi.

        Jotkuthan ovat jo laskeneet lukuun 666 päättyvän summan mm. edesmenneitten Adolf Hitlerin tai Ellen G. Whiten nimestä, sekä monesta muustakin nimestä. Mutta siltikään kukaan ei voi todistaa, että kyseiset laskelmat pitävät täysin paikkansa. Ja kuinkas ne nyt pitäisikään paikkansa, koska luku 666 saadaan laskettua monesta nimestä.

        Että aivan turhaa kouhotusta on alkaa väittämään jotain tiettyä päivää pedonmerkiksi, ellei Raamatun Kirjoitukset tue väitettä.

        Ihmisten mielikuvitukselle ei löydy rajoja..


      • Adventismin harhat
        leeviläinen kirjoitti:

        Raamatun Kirjoituksissa ei ole mainintaa sunnuntaista vastakohtana sapatille. Eikä mikään Raamatun sanankohta millään tavalla edes viittaa pedonmerkin tarkoittavan sunnuntaita, koska lukua 666 ei voi laskea sanasta sunnuntai. Ei vaikkka rautalangasta mallin vääntäisi.

        Jotkuthan ovat jo laskeneet lukuun 666 päättyvän summan mm. edesmenneitten Adolf Hitlerin tai Ellen G. Whiten nimestä, sekä monesta muustakin nimestä. Mutta siltikään kukaan ei voi todistaa, että kyseiset laskelmat pitävät täysin paikkansa. Ja kuinkas ne nyt pitäisikään paikkansa, koska luku 666 saadaan laskettua monesta nimestä.

        Että aivan turhaa kouhotusta on alkaa väittämään jotain tiettyä päivää pedonmerkiksi, ellei Raamatun Kirjoitukset tue väitettä.

        Ihmisten mielikuvitukselle ei löydy rajoja..

        Sunnuntai ei todellakaan ole pedonmerkki! Pedonmerkki on Raamatun mukaan pedonluku 666 (Ilm. 13:17) eikä mikään päivä. Pedonmerkki liittyy ostamiseen ja myymiseen, ei päivään.

        Sunnuntai pedonmerkkinä on ainoastaan EGW harhanäyistä lähtöisin ja siitä on tehty yksi adventismin keskeisistä teemoista niin, että adventistit jopa väittävät, että vain juutalaiset ja adventistit joutuvat vainojen kohteeksi ( ja muut kristityt eivät). Raamatussa kylläkin sanotaan, että kaikki kristityt tulevat kokemaan vainot.


    • Hurjat jutut sulla!

      Ai, Danielkin sanoi että "Rooma"!
      Ilm.13:17 sanoo, että pedonmerkki ON pedonluku ja se on 666. Päivistä, ei sapatista eikä sunnuntaista, ei tuossa lue yhtään mitään!
      Raamattu ilmoittaa, että tämä 666 laitetaan ihmisille otsaan tai oikeaan käteen ja ilman sitä ei voi ostaa eikä myydä. Siis ilmeisestikin jonkinlainen rekisteröintiin liityvä leima, tatuointi, siru tai ranneke. Mutta mitenkäs sen sunnuntaipäivän, joka selityksesi mukaan on 666, voisi ripustaa ihmisen otsaa tai käteen? Ja sen kanssa kauppaa tehdä? Utopistinen käsitys!

      "Jeesus puhui aina vertauksilla, eikä Hän muuten puhunutkaan." Ohhoh sentään, mikä väite!!! Ei takuulla puhunut AINA vertauksilla ja taatusti puhui myös MUUTEN! Uskomatonta huuhaata sinulta, 1234567!

      • 1234567...

        Matteus 13:34.Tämän kaiken Hän puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertauksia Hän ei puhunut heille mitään.
        Markus 4:33. Monilla tämänkaltaisilla vertauksilla hän puhui heille sanaa, sen mukaan kuin he kykenivät kuulemaan. 34. ja ilman vertausta Hän ei puhunut heille. Mutta opetuslapsillensa Hän selitti kaikki, kun he olivat yksikseen.

        Koville ottaa sinulle ymmärtää Ilmestyskirjaa ja sen kuvakieltä.


      • Hurjat jutut sulla!
        1234567... kirjoitti:

        Matteus 13:34.Tämän kaiken Hän puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertauksia Hän ei puhunut heille mitään.
        Markus 4:33. Monilla tämänkaltaisilla vertauksilla hän puhui heille sanaa, sen mukaan kuin he kykenivät kuulemaan. 34. ja ilman vertausta Hän ei puhunut heille. Mutta opetuslapsillensa Hän selitti kaikki, kun he olivat yksikseen.

        Koville ottaa sinulle ymmärtää Ilmestyskirjaa ja sen kuvakieltä.

        Olivatko seuraavat Jeesuksen sanatkin "vain vertauksia"? Vaikkapa ristiltä huuto: Se on täytetty! Tai "Minä olen tie, totuus ja elämä", "Minä nostan, kannan ja pelastan", "Mene äläkä tästedes syntiä tee, sinun uskosi on sinut pelastanut", "Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja olisi yltäkyllin" jne., jne. Kaikki vain vertauksia??? Ja kaikki paranemisihmeet: "Ota vuoteesi ja käy!" Ja kuolleista herättämiset: "Lasarus, tule ulos haudasta!" Vain vertauskuvallista???


      • 1234567... kirjoitti:

        Matteus 13:34.Tämän kaiken Hän puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertauksia Hän ei puhunut heille mitään.
        Markus 4:33. Monilla tämänkaltaisilla vertauksilla hän puhui heille sanaa, sen mukaan kuin he kykenivät kuulemaan. 34. ja ilman vertausta Hän ei puhunut heille. Mutta opetuslapsillensa Hän selitti kaikki, kun he olivat yksikseen.

        Koville ottaa sinulle ymmärtää Ilmestyskirjaa ja sen kuvakieltä.

        Sinä et 1234567... lue koko lukua oikein !

        Huom

        Matt 13:1 Sinä päivänä Jeesus lähti asunnostaan ja istui järven rannalle.
        13:2 Ja hänen tykönsä kokoontui paljon kansaa, jonka tähden hän astui venheeseen ja istuutui, ja kaikki kansa seisoi rannalla.
        13:3 Ja hän puhui heille paljon vertauksilla

        Ja jatkuu:

        13:34 Tämän kaiken Jeesus puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertausta hän ei puhunut heille mitään;
        13:35 että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetan kautta, joka sanoo: "Minä avaan suuni vertauksiin, minä tuon ilmi sen, mikä on ollut salassa maailman perustamisesta asti".
        13:36 Sitten hän laski luotaan kansanjoukot ja meni asuntoonsa. "

        Ja näin sanoo myös Mark 4:36 "Opetuslapset lähettivät väen pois ja nousivat veneeseen, jossa Jeesus jo istui."

        Eli tällä yhdellä kertaa kun Jeesus piti puhetta niin hän ei puhunut kuin vertauksilla mutta tämä ei tarkoita etteikö Jeesus olisi puhunut muillakin tavoilla !

        Sinä 1234567... olet irrottanut yhden jakeen asiayhteydestään ja se saa takstin näyttämään ihan väärin !


      • 1234567...
        Hurjat jutut sulla! kirjoitti:

        Olivatko seuraavat Jeesuksen sanatkin "vain vertauksia"? Vaikkapa ristiltä huuto: Se on täytetty! Tai "Minä olen tie, totuus ja elämä", "Minä nostan, kannan ja pelastan", "Mene äläkä tästedes syntiä tee, sinun uskosi on sinut pelastanut", "Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja olisi yltäkyllin" jne., jne. Kaikki vain vertauksia??? Ja kaikki paranemisihmeet: "Ota vuoteesi ja käy!" Ja kuolleista herättämiset: "Lasarus, tule ulos haudasta!" Vain vertauskuvallista???

        Vielä hurjempia ovat sinun juttusi, et tunnista edes petoa ja pedonmerkkiä. Tottakai Jeesus paransi sairaita ja teki ihmetekoja ja varoitti olla tekemästä syntiä.

        Väitätkö, että Jeesus ei puhunut vertauksilla ? Lue Matteus 13:34. TÄMÄN KAIKEN HÄN PUHUI VERTAUKSILLA, JA ILMAN VERTAUKSIA HÄN EI PUHUNUT MITÄÄN.

        Jeesus puhui aina vertauksilla silloin kun Hän ei puhunut suoraan.

        Vähän sinä ymmärrät ja Ilmestyskirjasta, et juuri mitään, ja aina voit vääristellä mitä asiaa tahansa !


      • Hurjat jutut sulla!
        1234567... kirjoitti:

        Vielä hurjempia ovat sinun juttusi, et tunnista edes petoa ja pedonmerkkiä. Tottakai Jeesus paransi sairaita ja teki ihmetekoja ja varoitti olla tekemästä syntiä.

        Väitätkö, että Jeesus ei puhunut vertauksilla ? Lue Matteus 13:34. TÄMÄN KAIKEN HÄN PUHUI VERTAUKSILLA, JA ILMAN VERTAUKSIA HÄN EI PUHUNUT MITÄÄN.

        Jeesus puhui aina vertauksilla silloin kun Hän ei puhunut suoraan.

        Vähän sinä ymmärrät ja Ilmestyskirjasta, et juuri mitään, ja aina voit vääristellä mitä asiaa tahansa !

        Vastaus 1234567-nimimerkille! Johan tuli syytöksiä, vaikket tunne minua lainkaan! Ne jääkööt siis omaan arvoonsa tai paremminkin arvottomuuteensa. Mielenkiintoista vaan, kuinka latelet sitä ja tätä minusta, vaikket ollenkaan tiedä mielipiteitäni ja käsityksiäni. Tähän mennessä olen kritisoinut väitettäsi, että Jeesus muka AINA puhui vertauksilla - ja myöskin kumonnut sen.
        Toisekseen kirjoitin vain sen, mitä Raamattu sanoo pedonmerkistä, nimittäin että pedonmerkki on pedonluku 666. Näin siellä Ilmestyskirjassa lukee kuin myös se, että se laitetaan otsaan tai oikeaan käteen ja ilman sitä ei voi ostaa eikä myydä. Siis miten tämä olisi "vääristeltyä"???

        Mistäs olet tietävinäsi, etten petoa tunnista? Kyllähän sen jo monet muutkin ovat nähneet, että antikristus on islamista nousemassa (satun siis olemaan minäkin tätä mieltä), kyllä tällä palstalla on tästä paljonkin kirjoitettu viime päivinä.


      • 1234567...
        Hurjat jutut sulla! kirjoitti:

        Vastaus 1234567-nimimerkille! Johan tuli syytöksiä, vaikket tunne minua lainkaan! Ne jääkööt siis omaan arvoonsa tai paremminkin arvottomuuteensa. Mielenkiintoista vaan, kuinka latelet sitä ja tätä minusta, vaikket ollenkaan tiedä mielipiteitäni ja käsityksiäni. Tähän mennessä olen kritisoinut väitettäsi, että Jeesus muka AINA puhui vertauksilla - ja myöskin kumonnut sen.
        Toisekseen kirjoitin vain sen, mitä Raamattu sanoo pedonmerkistä, nimittäin että pedonmerkki on pedonluku 666. Näin siellä Ilmestyskirjassa lukee kuin myös se, että se laitetaan otsaan tai oikeaan käteen ja ilman sitä ei voi ostaa eikä myydä. Siis miten tämä olisi "vääristeltyä"???

        Mistäs olet tietävinäsi, etten petoa tunnista? Kyllähän sen jo monet muutkin ovat nähneet, että antikristus on islamista nousemassa (satun siis olemaan minäkin tätä mieltä), kyllä tällä palstalla on tästä paljonkin kirjoitettu viime päivinä.

        Ei nouse Ilmestyskirjan peto 666 Islamista ! Pedon 666 tunnisti myöskin Lutheri ja yhdyn Lutherin näkemykseen mitä tulee Ilmestyskirjan petoon 666.


      • Paavin odotuksessa?
        1234567... kirjoitti:

        Ei nouse Ilmestyskirjan peto 666 Islamista ! Pedon 666 tunnisti myöskin Lutheri ja yhdyn Lutherin näkemykseen mitä tulee Ilmestyskirjan petoon 666.

        Olet sitten kai aika sokea, kun et ajan merkkejä näe? Arvelen sinun siis tuijottavan paaviin, tuhon kauheaan verenhimoiseen kristittyjä ja juutalaisia teurastavaan petoon.


      • 1234567...
        Paavin odotuksessa? kirjoitti:

        Olet sitten kai aika sokea, kun et ajan merkkejä näe? Arvelen sinun siis tuijottavan paaviin, tuhon kauheaan verenhimoiseen kristittyjä ja juutalaisia teurastavaan petoon.

        Nähtäväksi jää kenen kynä ensinnä tylsyy, mitä petoon 666 tulee ! Moni tulee vetäytymään hiljaisuuteen kun kaiken näkevät tapahtuvan.


    • No tässä kävi taas samalla tavalla kuin aina ennenkin - keskustelu luisui ikäänkuin pois raiteiltaan -- alettiin kinaamaan Ellen G Wwitesta -- ja paavista ja ties mistä ..

      Olisi mukava jos voitais keskustella asiasta hieman yleisemmin .. ja siksi minä otin nuo Jeesuksen profeetalliset sanat mukaan keskusteluun - mutta kukaan ei joko hoksannut niiden profeetallisuutta tai sitten oli niin kiinni Ellen keskustelussaan että asia meni ohi silmien..

      Minusta juuri Jeesus on antanut meille suurimmat profetiat ja siksi minua hieman hämmästyttää että niistä ei paljon keskustella. Sillä jos tarkemmin ajattlemme asiaa niin Jeesuksen opetukset ovat täynnä profetioita. Ja meille jotka uskomme Jeesukseen Lunastajana ja Raamattuun Jumalan ihmisille antama ilmoituksena lunastuksesta pitäisi Jeesuksen antamat profetiat tulla ensisijalle.

      Eikö niin..

      1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
      2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.

      Mitä siis sanotte tästä Jeesuksen antamasta profetiasta? Uskotteko siihen? Tuomitaanko meidät "sillä tuomiolla millä me tuomitsemme toisia" ja onko meillä ikäänkuin mukanamme se "mitta" jolla meidät kerran mitataan..

      alex

      • ihmisen raakuus

        Toisin uskoville on langetettu tuomioita ja murhattu miljoonittain ajan saatossa. Tämä on olut tuomiota sieltä kauheimmasta päästä.


      • ihmisen raakuus kirjoitti:

        Toisin uskoville on langetettu tuomioita ja murhattu miljoonittain ajan saatossa. Tämä on olut tuomiota sieltä kauheimmasta päästä.

        Niinpä, mutta onko meillä tuomio-oikeus siitä huolimatta?

        Minä en usko että on .. mikä ei tietenkään tarkoita että emme saisi sanoa väärää vääräksi .. vaan että emme saa tuomita ihmisiä siitä mitä kukin on tehnyt elämässään - Se on jätetty Jumalan Pojan tehtäväksi ja hänellä on oikeus armahtaa kenet haluaa - koska hän on jokaisen ihmisen maailmassa lunastanut .. ja hän tekee sen oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa ..

        Oletko tullut ajatelleeksi sitä .. Jeesus on tosiasiassa lunastanut jokaisen ihmisen maailmassa - ja siksi hänellä on valta .. joko jättää syylliset ja kuoleman omat ilman armoa - oman kohtalonsa vietäviksi - tai armahtaa heidät ja ottaa heidät luokseen..

        alex


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      252
      2374
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1794
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1505
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1493
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1045
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      907
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      712
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      710
    Aihe