Perintöprinsessa yritysten kimpussa

Intti Ranne

On tunnettu tosiasia, että demarit vihaavat ja ovat aina vihanneet yksityisiä yrityksiä. Demarit pyrkivät passivoimaan pääosan ihmisistä enimmäksi osaksi aikaa sosiaalitukien nostajiksi ja sitä kautta vaalikarjaksi itselleen. Tähän liittyen SDP:n nuori perintöprintsessa, vpj Sanna Marin hyökkää tänään(kin) yksityisyrityksiä vastaan Aamulehden yleisöosastokirjoituksessaan Sote-bisnes kuriin Suomessakin rekisterin avulla*:

Kirjoituksessa kaikista paljastavin kohta näyttää tulevan viimeisenä. Marin kirjoittaa:

"Aikooko Suomi siis jäädä ainoaksi hoivayritysten onnelaksi?"

Kun tuota lausetta tarkastelee, niin on ihmeteltävä mitkä primadonnamme olettamat oikeastaan ovat. Koska hän puhuu "jäämisestä onnelaksi", hän siis tarkoittaa että Suomi olisi nykyisin jotenkin onnellinen paikka hoivayrityksille. Tästä voidaan tietenkin olla montaa mieltä, sillä nämä yritykset kamppailevat samojen ongelmien kanssa kuin muutkin yritykset. Verot (jotka demarit mielellään käyttävät ihmisten makuuttamiseen kotona enkä puhu tässä siis hoivateista) ovat korkeat, samoin työnantajamaksut.

Itse en sanoisi että Suomi on mikään "onnela" minkäänlaiselle yritykselle. Toki meillä on menestyviä yrityksiä mutta tämä ei muuta tosiasiaa että ne menestyisivät paremmin matalamman verotuksen maissa. Verotus rasittaa yrityksen tulosta. Marin kuvailee sitä miten Ruotsissa on tarkoitus perustaa rekisteri, johon kerätään tietoja hoivayrityksistä, jotka "sijoittavat keräämänsä voitot takaisin yhteiseen hyvinvointiin". Hän myös kuuluttaa samanlaista rekisteriä Suomeen.

Se että demari haluaa eriarvoistaa liikeyrityksiä ei demarien perinteisen vihamielisyyden huomioiden ole mikään yllätys. Ei myöskään se, että Marin feministinä ei tajua näemmä tuon taivaallista talousasioista eikä se, että hän ei määrittele käsitettä "yhteinen hyvinvointi". Se saattaa tarkoittaa esimerkiksi fantasiaa rajattomista kampaviineriorgioista SDP:n korkeille pampuille. Edelleen Marin itkee:

"Julkiset varat on käytettävä yhteiseen hyvään, ei yritysten voitonmaksuun."

Marin sopivasti unohtaa että "julkisia" varoja ei ole edes olemassa jos ei ole yksityistä sektoria yrityksiä jotka tuottavat lisäarvon, joista valtio sitten vain ottaa osan. Demarit perinteisesti halveksivat ihmisiä muuten kuin maksuautomaatteina. Mainittu "yritysten voitonmaksu" taas on yritystoiminnan välttämättömyys. Ei yhtään yritystä voi pitkiä aikoja tappiolla tai nollatuloksella vetää, sillä yrittäjä ELÄÄ noilla voitoilla. Ne ovat palkkio usein lomattomasta työnteosta vuoden ympäri, vuodesta toiseen.

Primadonna valittaa yritysten Ruotsissa "joustaneen laatuvaatimuksissa", mainitsematta luonnollisesti mitään konkreettista esimerkkiä. Sitten hän pudottaa demarien vanhan liukumiinan nautiskellen:

"Monet niistä ovat myös jääneet kiinni verokikkailusta."

Siis kuten Wahlroos muuttaessaan Ruotsiin vai? Arvoisa Jukka Gustafsson tuolloin sanoi että Suomeen ei ole tulemista Nallella. Mitäs meni välttämään SDP:n oikeutta keventää hänen kukkaroaan. Marin ei mainitse ovatko "kikkailut"
laillista verosuunnittelua vai laitonta veronkiertoa, mutta demarille ei ole oikeastaan mitään eroa. Yritykset siis oovat "toistuvasti joustaneet laatuvaatimuksista isomman voiton takia". Mielenkiintoista kyllä noiden yritysten kannattavuus ei käy ilmi kirjoituksesta, mutta koska kyseessä on myös demarivetoinen Ruotsi niin verotus lienee aika korkea. Se muuten takaa myös Marinin kuuluttaman "voittojen sijoittamisen takaisin 'yhteiseen hyvään'", jota käsitettä Marin siis ei vaivaudu määrittelemään. Edelleen:

"Sosialidemokraatit eivät kannata malleja, joka eriarvoistavat ihmisiä..." (Kirjoitusvirhe alkuperäinen.)

Paitsi tietenkin äänten kalastelemiseksi seuraavissa vaaleissa kun yhdelle tärkeimmistä puolueen kannattajaryhmistä annetaan vapautus kalastusmaksusta.

Tämä Marinin kirjallinen oksennus on kokonaisuudessaan luettavissa hänen kotisivuillaan olevassa blogissa.

* Marinin omassa blogissa tämä kirjoitus on julkaistu otsikolla "Sote-bisnes kuriin Suomessakin!" Hän varmaan kirjoitti sen ensin. Joka tapauksessa yleensä ihmiset jotka käyttävät paljon huutomerkkiä onnistuvat tekemään aasin itsestään kuten tässä.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anne Ranne, hoitaja

      Edellä kirjoitetun väitteen voisi tiivistää siten että demarit vastustavat sote-yritysten voittojen piilottamista esim. veroparatiiseihin (caseMehiläinen). Tässä he ovat aivan oikealla asialla.

      • Prakmaatikko

        Jos se huolettaa, niin miksi hän ei pyri esittämään ideoita verojen alentamiseksi. Sitä on tuhannen ihan turhaa tukea, laitosta yms jotka vois kokonaan lakkauttaa jotka loisivat verorahoilla kuten nämä demukat.

        Sen takiihan nää firmat käyttävät veroparatiiseja kun verotuksen taso on kohtuuton. Ei nää mariinin tapaiset idiootit pysty firmoja pakolla kurittamaan, isoimpia ainakaan.


      • Intti Ranne

        Sori Anne, mutta olen taipuvaisempi Prakmaatikon & Pummipoliitikot näkemyksiin nuoren primadonnamme motiiveista. Pummipoliitikot on mielestäni oikeilla jäljillä siinä, että demarit hyötyvät sote-laista eniten -Suomen kustannuksella.

        Nykyään demareilla näyttää olevan muotia se, että kun joku ottaa puheeksikin aiheen julkinen vs yksityinen, demari rääkäisee "veroparatiisi". Veroparatiisi on Wikipedian mukaan:

        "Veroparatiisi, toiselta nimeltään verokeidas ja toisinaan myös veroetuvaltio, tarkoittaa aluetta, jossa on matala tai olematon verotusaste, alhainen säätely sekä usein myös tiukka pankkisalaisuus tai muita salassapitokäytäntöjä. Veroparatiiseihin siirretään rahoja verotuksen välttämiseksi."

        Veroparatiisien käyttö usein kuitenkin on laillista. Sitä sanotaan verosuunnitteluksi. Vähän sama juttu kun että vanhempi luopuu perinnöstään, sanotaan 3000 euroa, kolmen lapsensa hyväksi. Nyt kukin saa sitten 1000 euroa ja veroa menee vähemmän.

        Kuten mainitsin, demarit näkevät verosuunnittelun (laillista) ja veronkierron (laitonta) samana asiana so rikoksena.

        Kuten Prakmaatikko viittasikin, kun veron taso on liiallinen sen tuotto alkaa laskea. Tämä on ihan yleismaailmallinen sääntö. Demarit ja feministit eivät kuitenkaan tajua tätä. He järkeilevät, että jos nykyinen kokonaisveroaste on 46,5 ja kuvitteellisessa taloudessa olisi 100 000 euroa rahaa (Toisi siis veroja 46 500 egee) veroasteen nosto 50 prossaan ilman muuta tuo 50 000 egee. Ei ole näin yksinkertaista. Nosto aiheuttaa sen, että yhä vähemmän rahoja tulee verojen kautta valtion kassaan. Tätä sanotaan vähenevän lisätuoton laiksi.


      • Intti Ranne
        Prakmaatikko kirjoitti:

        Jos se huolettaa, niin miksi hän ei pyri esittämään ideoita verojen alentamiseksi. Sitä on tuhannen ihan turhaa tukea, laitosta yms jotka vois kokonaan lakkauttaa jotka loisivat verorahoilla kuten nämä demukat.

        Sen takiihan nää firmat käyttävät veroparatiiseja kun verotuksen taso on kohtuuton. Ei nää mariinin tapaiset idiootit pysty firmoja pakolla kurittamaan, isoimpia ainakaan.

        "Ei nää mariinin tapaiset idiootit pysty firmoja pakolla kurittamaan, isoimpia ainakaan. "

        Huvittava ajoitus sinulla tuohon kommenttiin, sillä Pihlajalinnassa työskentelevä lääkäri Mikko Wiren kirjoitti juuri tämän päivän Aamulehteen vastineen tähän Marinin kirjoitukseen.

        Wirenin mukaan Sosiaali- ja terveysministeriö on jo nyt hyökännyt ulkoistamispäätöksen tehneitä kuntia vastaan moitteillaan, että niiden toiminta on ristiriidassa sote-lain kanssa. Esimerkiksi Parkano oli saamassa mittavat säästöt yhteistyöstä Pihlajalinnan (so ulkoistamisen) kanssa seurauksena. Toisin sanoen tällaisia kuntia nyt nuhdellaan siitä, että ne eivät noudata tätä lakia, jonka oikeusministeriö ja valtionvarainministeriö jo on todennut perustuslain vastaiseksi. Wiren pitää soten toteutumista huonona mainiten ensihoidon keskittämisen lain voimin sairaanhoitopiireille 2013 alusta. Tämä aiheutti 50% lisäyksen kustannuksiin ja ajoi 75 ambulanssiyritystä lopettamaan toimintansa.

        Toinen epäreilu puoli Wirenin mukaan on epäreilu vihjailu että sote-yritykset tekisivät veronkiertoa. Pihlajalinna on maksanut verot Suomeen asianmukaisesti. Edelleen Wiren toteaa (Uudistus siis tarkoittaa, että kunnat pakotetaan hankkimaan julkiselta puolelta):

        "Uudistuksen toteutuessa kustannukset nousevat vääjäämättä, julkinen kestävyysvaje pahenee ja Suomen luottoluokka tippuu edelleen."

        Mutta vaikka uudistus Suomen kannalta olisi huono, se olisi demareiden kannalta hyvä. Se takaisi suojatyöpaikan monelle tehottomalle julkisen sektorin työntekijälle. Kuten Jari Parantainen ilkkuu blogissaan:

        "Se nyt ei ainakaan pura terveydenhuollon kustannuspommia, että julkisen puolen putiikit saavat edelleen lillua liemissään monopolinsa turvin."

        Parantaisen erinomaisen kirjoituksen voi lukea täältä:

        http://www.pollitasta.fi/2014/09/sote-uudistus-pelastaa-monopolin/


    • Pummipoliitikot

      Tyypillinen pummipoliitikko, joka haluaa lisää virkoja sukulaisilleen ja kavereilleen. Näin pystyy surutta varastamaan palkansaajilta.

      • Prakmaatikko

        Minulla ei ole mitään epäilystä, sanoopa mariini mitä muuta hyvänsä, että juuri tuollaiset tavoitteet löytyvät hienon retoriikan taustalta.


      • Oma napa enste

        Ja itselleen, älä unohda itselleeen.


      • Intti Ranne

        Demareiden äänestäjät tulevat pääosin juuri julkiselta sektorilta. Siten tämä uudistus takaisi demareille edes osan yhä hupenevasta kannatuksesta suomalaisten kustannuksella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe