Ei missään mainintaa?

Kiinnostunut1

Ketkä ovat v.Kärsämäkinen,kulttuuripalkinnon ja ulkoKärsämäkinen saajat?

7

1373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväkysymys1

      ootamme vastausta mielenkiinnolla

    • varma en ole mutta

      muistelen että kp olisi mennyt tontuille ja uk Paula Vesalalle kiitoksena siitä, että vittuilu kärsämäelle Vain elämää ohjelmassa minkä paikalliset martat tulkitsi ihan toisin..

      • vai että

        v i t t u i l i kärsämäelle-Kaikessa se kärsäpersus näkee vain vittuilua.Lueppas Vesalaa,missä tuossa on sitä ihtiään.


      • tuo esille ne
        vai että kirjoitti:

        v i t t u i l i kärsämäelle-Kaikessa se kärsäpersus näkee vain vittuilua.Lueppas Vesalaa,missä tuossa on sitä ihtiään.

        "lämpimät sävyt" tv:ssä k.mäkeä kohtaan Vesalan esittämänä? Kiinnitti huomiota kuinka paljon Paula jaksoi piruilla suuren ja mahtavan kärsämäen perään kyseisessä ohjelmassa?? Tottakait sivistynyt ihminen teeskentelee tuulta paskaa kun kunnan edustajat hänelle palkinnosta ilmoitti. On nauru maittanut kun on luurin laskenut alas..

        Otahan iltalääkkeesi kun näet taas persuja joka puolella.


    • Tuntuu lihavalta

      Päivitetty 28.11.2014 22:02, julkaistu 28.11.2014 22:00
      Paula Vesalalla lämpimät muistot Kärsämäestä: Tuntuu ihanalta!

      Paula Vesala (oikealla) on pitänyt kotiseutuaan myönteisesti esillä. Hän puhui Kärsämäestä useasti lämpimään sävyyn syksyn Vain elämää-televisiosarjassa.
      KUVAT
      Kopio vesala1
      Vuoden ulkokärsämäkiseksi valittu Paula Vesala muistelee lämmöllä Kärsämäen aikojaan. Vuoden ulkokärsämäkiseksi valittu Vesala on tunnustuksesta iloinen.

      – Mikä mahtava kunnia. Tuntuu ihanalta, Vesala tuulettaa valintaansa.

      32-vuotias laulaja, muusikko, sanoittaja ja näyttelijä syntyi Kärsämäellä ja asui paikkakunnalla viisivuotiaaksi saakka. Sitten hän muutti kieltenopettajaäitinsä mukana Pihtiputaalle, mistä hän on siirtynyt Viitasaaren ja Kuopion kautta Helsinkiin ja edelleen Kaliforniaan.

      Vesala on pitänyt kotiseutuaan myönteisesti esillä. Viimeksi kuluneena syksynä hän puhui Kärsämäestä useasti lämpimään sävyyn televisiossa pyörineessä Vain elämää-sarjassa, jossa hän tuli suomalaisille entistä läheisemmäksi.

      Vesala kertoo omaavansa todella paljon lämpimiä muistoja ihmisistä ja paikoista Kärsämäen ajoiltaan, vaikka muutti pois paikkakunnalta pikkulapsena. Hän muistelee, kuinka perhe asui ensin opettajien rivitaloissa lähellä Rekolaa. Sitten eteen tuli muutto paloaseman lähelle Alavantielle.

      – Olin vähän aikaa päiväkodissa, mutta enimmäkseen hoidossa Astikaisella. Arvo ja Anja, Ritva ja Hannu ovat mielessä vieläkin useasti, hän kertoo.

      Nykyään Vesala ei juuri enää käy Kärsämäellä, mutta hän kertoo aina pysähtyvänsä isänsä haudalla paikkakunnan ohi mennessään. Kaikille tutuilleen Vesala lähettää paljon terveisiä.

      – En tosiaankaan ole unohtanut! Muistelen lämmöllä kaikkia ihmisiä siellä, hän sanoo.

      Vesala on säveltänyt ja sanoittanut lauluja PMMP:n lisäksi muun muassa Johanna Kurkelalle, Jenni Vartiaiselle, Vesa-Matti Loirille, Martti Saariselle, Anna Abreulle, Katri Helenalle, Jipulle ja Samuli Edelmannille. Hän on näytellyt muun muassa vuonna 2010 ilmestyneessä Prinsessa-elokuvassa hoitaja Elsaa sekä vuonna 2012 ilmestyneessä Vuosaari-elokuvassa musiikinopettajaa.

      Vesala on opiskellut Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukiossa, Pohjois-Savon ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi-ohjaajalinjalla, Sibelius-Akatemiassa klassista laulua sekä Teatterikorkeakoulussa dramaturgiaa. Tulevaisuutensa hän kertoo olevan hieman auki.

      – Opiskelen nyt Yhdysvalloissa Los Angelesissa näytelmäkirjailijan maisteriopintoja. Musiikkiakin tekee taas mieli alkaa tehdä. Katsotaan, miten elämä etenee, Vesala toteaa.

    • Kulttitonttu-hanke

      Päivitetty 28.11.2014 21:01, julkaistu 28.11.2014 21:00
      Kärsämäen kulttuuripalkinto tonttuhankkeelle


      Kärsämäen historiaa on elävöitetty muun muassa teatterilla. Kuvaushetkellä harjoiteltiin pula-ajasta kertovaa näytelmää.
      Kärsämäen kulttuuripalkinnon on saanut Kulttuuritontut-hanke. Palkinto luovutettiin joulunavauksessa perjantaina.

      – Tällainen tunnustus herättää hyvin hämmentyneen olon, hankekoordinaattori Aini Lehikoinen toteaa.

      Kolmivuotinen hanke on loppumetreillä. Tuloksia on saatu aikaan paljon, ja hanke on hyödyttänyt eri tavoin sekä kuntaa että kuntalaisia.

      – Väkeä on saatu liikkeelle paljon, ihmisiä on saatu palkattua, kunta on saanut tilojaan hyötykäyttöön ja ihmiset ovat saaneet virikkeitä, Lehikoinen kertoo.

      Suosittuja työpajoja on järjestetty peräti 170, nojatuolimatkoja 38, vierasvarailtoja 12, teatterivierailuja kahdeksan ja muita tapahtumia 152. Tilaisuuksissa on ollut yhteensä lähes 5000 kävijää.

      Suosittuja ovat Lehikoisen mukaan olleet etenkin nojatuolimatkat, joissa on tutustuttu vieraisiin kulttuureihin eri aistein. Myös työpajat ovat kiinnostaneet väkeä.

      – Toivoisin, että nämä kaksi asiaa jäisivät. Samoin retkiä on tarkoitus jatkaa tavalla tai toisella. Soisin, että ne jäisivät elämään, Lehikoinen toteaa.

      Paikkakunnan historiaa on lisäksi elävöitetty tarinoiden kirjoittamisella, teatteriesityksillä ja roolihahmojen puvustamisella. Lisäksi hankkeessa on järjestetty ohjelmaa Kärsämäen tapahtumiin sekä pidetty lasten tarinakatselmuksia, kansainvälinen työleiri sekä Paanutontun leirikoulupäivä.

      Kulttuuriosuuskunta ja elämäntarinayhdistys jatkavat pappilailtoja, joissa tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin. Kunnan kanssa on Lehikoisen mukaan keskusteltu uudesta kulttuurihankkeesta.

      Kunnan hallinnoiman hankkeen toteuttajana on ollut Kattilakosken kulttuuriosuuskunta. 360 000 euron hankkeeseen varattiin 16 000 euroa talkootyötä, jota kertyi runsaasti enemmän.

      Tavoitteena on ollut saada nuorille juuret ja siivet, lisätä yhteisöllisyyttä sekä perinne- ja kansainvälisyyskasvatusta sekä maaseudun yhteisöllisyyttä ja elinvoimaisuutta kulttuuri- ja vapaa-ajantoiminnan, matkailuelinkeinon ja tietoyhteiskuntapalvelujen kehittämisen avulla.

    • Vitsin murjasi

      No tuo naurattaa varmaan vielä ylihuomennakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe