sampopankki hukkasi kaikki perheet säästöt

mummo ja pappa

Olemme eläkkeellä oleva varakas pariskunta. Meillä oli tilillä säästössä melkein 500 000 euroa mutta rahat ovat kadonneet. Kukaan ei ole niitä nostanut tai siirtänyt mihinkään asia selvitetty pankkivirkailijan kanssa. Summa on digitaalisesti "kadonnut" ja jäljellä on 0€ siis mitä tämä tarkoittaa? Pankki ei aio korvata mitään vetoavat force major pykäliin. Siis mitä teemme??

29

1299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummo ja pappa

      Rahoilla ei ole maksettu mitään viime viikolla oli lähes 500 000 euroa kun koitimme maksaa kortilla joka on liitetty tiliin kun olimme ostamassa toiselle aikuselle lapselle uutta autoa hinta 20 000€ niin kortti ilmoitti, että tilillä ei ole katetta. Sitten menimme pankkiin selvittämään asiaa ja nyt tili 0€. Virkailijat eivät osaa selittää asiaa. Miten pankki voi kadottaa 500 000€ eikä korvaa?

      • 8fr

        mistä pankista ne rahat olivat siihen pankkiisi tulleet ?????????

        kerro

        tai mistä olit rahat saanut, jos käteistä oli ja mistä olit saanut käteistä.

        Jos olit vinyt käteistä, paikalle polisi tullut kolme virkailijaa yhtäaikaa ja talletus olisi kestänyt tunteja, kaikki olisi pankin valvontakameralla.

        tee rikosilmoitus.


    • Höpö, höpö !

      Vähän rajaa näihin juttuihin. Kaikki pystytään selvittämään. Mikään ei noin vain häviä.

    • kunhokasin

      mulla meinasi hävitä tänään jotain kun maksoin laskuja...lasku oli 23,46e ja niin laitoin , mutta onneksi ennen hyväksymis painiketta katsoin kuitenkin tarkemmin , summaksi olikin muuttunut 23.460,00e...ja ihan varmasti en sitä noin näppäillyt...kun en sitä pistettä edes käytä, vaan pilkkua sieltä numerosarakkeen puolelta.....enpä osaa sanoa miten tuokin tapahtui, mutta kaikki meni lopulta kuitenkin oikein.

    • moip

      Sampopankkia ei ole ollut olemassakaan enää moneen vuoteen. Täyttä huttua taas koko tarina.

    • eetu-pee

      Kyllä vanhat ihmiset sanovat Danskepakkia vieläkin Sampopankiksi.

      Toivotaan että saldon häviäminen ei ollut lopullista, kyllä pankin on pakko selvittää missä rahat on.
      Itselle jos näin kävisi, niin koko Suomi saisi pian tietää kenen pankin tililtä rahat katoavat ihan noinvain!!!!!!!!!!!!!

      • gsdz

        Sampopankki se voi olla niille nuorille, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan postipankista.

        - ja jos noin todella kävisi, niin tuskin todellakaan suoli24 olisi ainut / ensimmäinen paikka, jossa asiaa vatvottaisiin.


    • Jos joltain on oikeasti kadonnut puoli milliä pankkitililtä, niin tuskinpa tulee suomi24:ltä kyselemään neuvoja.

    • Mie68

      ...niin paitsi että Sampo-pankkia ei ole ollut olemassa enää moneen moneen vuoteen...!

    • pankkivirkailijat

      Jos olette lukeneet ehdot kukaan pankki ei korvaa yli 100 000 euron talletuksista osuutta joka ylittää 100 000€. Force major lukee myös ehdoissa ja pankki ei korvaa mitään mikäli force major ehdot täyttyvät.

      • mummo ja pappa

        Millä oikeudella pankit saavat hukata ihmisten rahat, eikä niiden tarvitse korvata niitä. Parempi sitten vissiin säilyttää rahat käteisenä kotona. Nuo ehdot ovat sen verran asiakkaiden kusettamista jokaisessa pankissa. Pankkien on korvattava vain summa max 100 000€ ja force major pykälät vapauttavat pankit kaikista vastuista.


      • pankkivirkailijat
        mummo ja pappa kirjoitti:

        Millä oikeudella pankit saavat hukata ihmisten rahat, eikä niiden tarvitse korvata niitä. Parempi sitten vissiin säilyttää rahat käteisenä kotona. Nuo ehdot ovat sen verran asiakkaiden kusettamista jokaisessa pankissa. Pankkien on korvattava vain summa max 100 000€ ja force major pykälät vapauttavat pankit kaikista vastuista.

        Koittakaa yrittää saada vakuutusyhtöiltä korvauksia ette te muualta saa.


      • 8+8
        pankkivirkailijat kirjoitti:

        Koittakaa yrittää saada vakuutusyhtöiltä korvauksia ette te muualta saa.

        Ei tällaista bullshittiä kannattaisi edes trollausmielessä kirjoittaa. Kun tililtä rahaa lähtee näkyy se aivan varmasti tiliotteessa. Jos on tilisiirto, pankki näkee minne raha on lähtenyt ja millä perusteella maksu on tehty. Myös käteisnostosta(pankkishekkinä varmaankin) nähdään kuka ja millä perusteella varat on nostettu.


      • hehheeh
        8+8 kirjoitti:

        Ei tällaista bullshittiä kannattaisi edes trollausmielessä kirjoittaa. Kun tililtä rahaa lähtee näkyy se aivan varmasti tiliotteessa. Jos on tilisiirto, pankki näkee minne raha on lähtenyt ja millä perusteella maksu on tehty. Myös käteisnostosta(pankkishekkinä varmaankin) nähdään kuka ja millä perusteella varat on nostettu.

        Vaan aika moni meni tuohon "mummon ja papan" trollihalpaan. Onko luottamus pankkien toimintaan tosiaankin noin heikoilla? Se tässä alkaa jo huolestuttaa.


    • ei pankkiiri

      Kuinka moni on lukenut pankin ehdoista mikä on pankin vastuu? Siellähän se lukee selvästi joka pankissa. 1. Pankki korvaa talletuksia 100 000 euroon asti. 2. Sitä ylittävältä osalta pankki ei korvaa mitään. 3. Force major = pankista riippumattomat tapahtumat vapauttavat pankin kaikista vastuista.

      Onko se niin vaikeaa lukea pankkien ehdot?

      • Hoh hoijaa

        Mutta se että tililtä on muka yht'äkkiä kadonnut 500 000 euroa ilman että siitä on jäänyt minkäänlaista merkintää mihinkään ei ole mikään force majeure vaan rikos.

        Tämä "mummon ja papan" kuvailema tapaus on nykymaailmassa 100 % mahdotonta. Kaikista rahansiirroista jää AINA selkeä, seurattavissa oleva jälki ja sitä ei todellakaan pysty poistamaan systeemistä mitenkään.

        No turhaan minä tätä sinulle selitän koska olet selvästi sama trolli joka aloitti tämän ketjun nimimerkillä "mummo ja pappa", sen jälkeen kommentoit nimimerkillä "pankkivirkailijat" ja nyt sitten nimimerkillä "ei pankkiiri". Kas kun "yllättäen" kaikki nuo mainitut eivät osaa edes kirjoittaa force majeurea oikein, vaan tekevät täysin saman virheen.

        En ymmärrä mitä ihmeen iloa sinä saat a) koko tämän roska-aloittuksen tehtailemisesta ja b) paskanjauhamisen jatkamisesta. Hanki ammattiapua. Se on selvästi tarpeen.


    • ylläri

      Tätä ei monikaan ole tiennyt pankit korvaavat enintään 100 000 euroa / asiakas pankkitallennuksia. Alla lainaukset ja linkkit

      " Tällä hetkellä talletussuoja takaa Suomessa pankkitalletuksen 100 000 euroon saakka tietyin edellytyksin [1]. Takaus on pankkiryhmäkohtainen, joten sama tallettaja voi saada suuremman turvan hajauttamalla varojaan eri pankkeihin. Suomessa toimivaan ulkomaiseen pankkiin talletettaessa tallettajan on myös syytä tarkistaa minkä maan talletussuojan piiriin kyseinen pankki kuuluu. Talletussuoja vaihtelee maittain ja voi olla suomalaista talletussuojaa suurempi tai pienempi."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Talletuspako


      "Talletussuojarahasto korvaa enintään 100 000 euroa yhtä asiakasta ja pankkia kohden. Jos asiakkaan talletukset ylittävät 100 000 euroa, yli menevä osa jää talletussuojan ulkopuolelle.
      Osuuspankkien yhteenliittymään kuuluvissa pankeissa suoja on enimmillään 100 000 euroa, vaikka asiakkaalla olisi talletuksia useammassa kuin yhdessä yhteenliittymään kuuluvassa pankissa.
      Korvauksen määrää laskettaessa asiakkaan kaikki samassa pankissa olevat talletukset lasketaan yhteen. Asiakkaan mahdolliset velat samassa pankissa eivät vaikuta korvauksen määrään.
      Talletussuojan piiriin kuuluvat yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset yhtiömuodosta ja koosta riippumatta. Suojan ulkopuolelle jäävät ainoastaan valtio, pankit ja muut luottolaitokset sekä rahoituslaitokset.
      Yhteistilin omistajat saavat kukin täyden 100 000 euron suojan. Talletustilin käyttöoikeuden haltijalla ei ole oikeutta korvaukseen."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032516823463_uu.shtml


      Sitten tulee Ylivoimainen este (force majeure), joka vapauttaa kaikki pankit kaikista vastuista lue.

      "Ylivoimaisena esteenä voidaan pitää sellaista sopimuksen teon jälkeistä tapahtumaa, jota ei ole ollut mahdollista ennakoida. Latinankielinen ilmaisu olosuhteelle on force majeure. Ylivoimaisena esteenä mainitaan lainsäädännössä yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyminen tai muu vastaava seikka. Pankki- tai postilakkoa voitaneen pitää tällaisena esteenä, jos se tosiasiallisesti estää vaadittavan suorituksen. Myös luonnonmullistukset, kuten maanjäristys ja hirmumyrsky, ovat ylivoimaisia esteitä.

      Ylivoimainen este voi vaikuttaa muun muassa velan vanhentumisen pysähtymiseen, koron kertymiseen ja luontoissuoritusvelvollisuuteen. Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, sopimusosapuoli voi välttää kyseisestä esteestä aiheutuvan vahingonkorvausvastuun. Ehdottomana edellytyksenä kuitenkin on, että ylivoimaisen esteen on oltava siihen vetoavan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Esimerkiksi yritys ei voi pätevästi vedota työntekijöidensä lakkoon vastuusta vapauttavana perusteena.

      Ylivoimaisesta esteestä ei ole kattavaa sääntelyä lainsäädännössä, vaan se on saanut tarkemman sisältönsä oikeuskäytännössä."

      http://www.nettilaki.com/a/ylivoimainen-este-force-majeure


      Kysymys onkin kannattaako pankeissa pitää yli 100 000 euroa rahaa koska sitä ei korvata jos jotakin tapahtuu.

      • Hoh hoijaa

        "Tätä ei monikaan ole tiennyt pankit korvaavat enintään 100 000 euroa / asiakas pankkitallennuksia."

        Kyllä tämä 100 000 euron talletussuoja-raja on ihmisillä erittäin hyvin tiedossa. Olen valmis lyömään vetoa että jokainen jolla on 100 000 euron edestä pankkitalletuksia tietää tuosta rajasta, ja muiden ei sitten juuri tarvitsekaan tietää.

        Tuo force majeure taas - totuushan on että jos tulee sellainen tilanne että pankit joutuvat tuohon turvautumaan niin sitten ollaan jo muutenkin sellaisessa kusessa että asialla ei ole juuri väliä (Suomessa on syttynyt sota; tai pankki on mennyt täysin nurin, tai jotain muuta vastaavaa).

        Sen sijaan ei ole mitenkään mahdollista että pankki aivan normaalissa toimintaympäristössä (kuten tällä hetkellä on) tuosta vain kadottaisi asiakkaan tililtä 500 000 euroa, kuten aloittaja (eli sinä, tämä on selvää) väittää tapahtuneen. Koko force majeuren ottaminen esiin tuon väitetyn tapauksen yhteydssä on yhtä hölynpölyä, aivan kuten koko tapauskin.

        Tuntuu siltä että tämä asia on sinulle juuri nyt vähän aikaa sitten vasta selvinnyt, ja olet onnistunut lietsomaan itsesi jonkinlaiseen hysteeriseen pelkotilaan kun mietit mitä kaikkea voikaan tapahtua (kuten että pankki jotenkin kadottaisi rahasi, vaikka koko asia on täysin mahdoton).. Olet selvästi nyt menettänyt järkesi valon; ei muuten voi käsittää miksi olet vaivautunut vääntämään tämän aloituksen ja vielä vastaamaan itsellesi eri nimimerkeillä.


    • mummo ja pappa

      Asia saatiin selvitettyä ja se oli pankin virhe olivat vahingossa siirtäneet rahat toisen tilille. Asia on selvitetty ja rahat ovat taas tilillä.

      • kalervo3

        parempi pitää rahat käteisenä kotona ei niitä kannata pankeille antaa ja siitä vielä joutua maksamaan.


      • Hoh hoijaa

        Älä viitsi enää jauhaa tätä samaa paskaa. Kukaan täysijärkinen ei sekuntiakaan usko höpinöitäsi. Pankki oli siirtänyt 500 000 euroa tililtä toiselle ja siitä ei ollut jäänyt MINKÄÄNLAISTA JÄLKEÄ pankin tietojärjestelmiin??????????????? Just joo.

        Olen jo sanonut että sinun kannattaisi hakea ammattiapua, ja ei tässä voi kuin toistaa saman neuvon. Et enää käy ns. täysillä.


    • liisa323

      sen verran toi mut pelästytti et mun miehen kans otettiin jätettiin vaan 100 000 euroa tilille ja loput käteisenä kotiin,

      • äläjauhapaskaa

        Kukaan, jolla on enemmän kuin satatonnia ylimääräistä rahaa, ei säilytä sitä käteisenä eikä edes pankkitilillä, vaan sijoittaa sen jotenkin (rahastot, osakkeet jne.)


    • faktatieto

      Suomalaisten pankkitileillä makaa 80 miljardia euroa rahaa jota ei ole sijoitettu mihinkään vaan rahat ovat pankkitileillä käyttämättä.

      "Noin puolet suomalaisista säästäjistä ja sijoittajista makuuttaa rahojaan pankkitileillä, selviää pankkiiriliike Alexandrian tuoreesta tutkimuksesta. Näin tehdään, vaikka tiedetään, ettei se kannata."
      http://www.taloussanomat.fi/raha/2012/05/22/sulatatko-sinakin-saastojasi-pankkitililla/201229864/139

      http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/25588-pankkitileilla-jopa-80-miljardia-euroa-paatero-osa-siita-voisi-kernaasti-tukea-kasvuyhtioiden-rahoituksen-saatavuutta

      • maiju35

        Me tehtiin miehen kaa silleen, että kun pankki korvaa 100 000€ / per henkilö. Niin jaettiin pankkisäästöt. Meidän kesken ja laitettiin useampaan pankkiin 100 000€. Tuolla kikalla ei ylity nuo pankkien yli 100 000 rajoitukset.


      • Asenneongelma

        Suomalainen pelkää taloudessa kahta asiaa yli kaiken: riskiä ja veroja. Pankkitilillä raha säilyy ainakin nimellisarvoltaan. Lisäksi korko on niin pieni, ettei veroja juuri joudu maksamaan.

        Jos rahat sijoittaa tuottavammin, valtio ottaa enemmän veroa. Se on suomalaiselle kauhistus. Lisäksi on mahdollista, että tulee tappiota, ja sehän olisi vielä hirveämpää. Sitä paitsi sijoittaminen on keinottelua ja herrojen puuhia. Siispä rahat pidetään pankissa ja jos tilillä on liikaa rahaa, ostetaan isompi asunto.


    • Kr. Pennonen

      Tuo sitten se "kummempikin tapaus"!

      Kun Elisa onnistui ilman perusteita nyysimään käyttelytililtämme melkein 12000€, joka tosin muutaman tunnin väittelyn jälkeen löytyi, mainitsi pankkineuvoskelijani myöhemmin, että "tapahtuu sitä kummempiakin"!

      • toni.

        kerroppa lisää alkoi kiinnostamaan jos tuo on totta


      • Kr. Pennonen
        toni. kirjoitti:

        kerroppa lisää alkoi kiinnostamaan jos tuo on totta

        Kerrotaanpa. Modeemiliittymäni siirtyi Elisan "tyttärelle", Saunalahdelle.
        Kaiken piti olle kivutonta mutta minua laskuettiin kahdelta ylimääräiseltä kuukaudelta.
        Reklamoin ja sovin Elisan mamman kanssa, että he hyvittävät virheen ja samassa yhteydessä sovimme, että maksan tietoturvan erikseen tilanteen "nollaamiseksi".
        Se oli 11, 83€ tai jotain sinne päin.
        Tarkistan aina kilkutteluni tulokset.

        Olimme Espanjassa eikä minulla ollut mukana konetta joten kävin läheisessä nettikuppilassa muutaman kerran viikossa.
        Kurkatessani pankkiin niin totesin tililtä kadonneen tuo tietoturva 1000-kertaisena.
        Minulla ei ollut maukana mitään dokumentteja.
        Soitin pankkiin jossa tapahtuma vahvistettiin.
        Soiti laskuttaja Elisalle ja siellä ensimmäinen mamma käänsi puhelun Saunalahdelle. No, asiahan ei kuulunut heille ja tämä Elisan ensimmäinen mamma väitti, ettei heillä ole rahoja.
        Yritin vielä pankin kautta. Turhaan.
        Toinen soitto Elisalle. Toinen mamma torjui samoilla perusteilla kuin ensimmäinenkin.
        Vedin henkä ja soitin komannen kerran. Nyt, tämä kolmas mamma otti minut vakavasti ja sanoi tarkistavansa asian reskontrasta. Siihen eivät nämä kaksi aikaisempaa vaivautuneet.
        Parin tunnin kuluttua minulle ilmoitettiin rahojen palautuneen tililleni.
        En viitsinyt kysyä syytä koska sieltä olisi vain tullut enemmän tai vähemmän keksittyjä selityksia.
        Tämä tapahtui lokakuun alussa useampi vuosi sitten.
        Ko. loppuvuodelta ei tullut yhtään ainoaa Elisan tao Saunalahden laskua.

        Tarkistin vielä kotona, ettei kyseessä taatusti ollut näppäilyvirheeni. Ei ollut!

        Kaikki muut, paitsi tuo pankkineuvoskelijani, ovat epäilleet.
        Tapahtuma lienee rekisteröitynyt johonkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe