Työaikakirjanpito kunnossa?

näin meillä

Miten muilla? Onko yrityksenne työaikakirjanpito lain mukainen? Meillä nimittäin ei ole työaikakirjanpitoa ollenkaan!

"Reaaliaikainen tuntikirjanpito on Suomessa nykyään pakollista jopa kuukausipalkkaisille työntekijöille. Työaikalaki ei tässä suhteessa erottele kuukausipalkkaisia ja tuntipalkkaisia työntekijöitä, vaan sen mukaan työnantajan on pidettävä työaikakirjanpitoa työntekijöittäin kaikista tehdyistä tunneista ja niistä suoritetuista korvauksista."

Työaikalaki
37 §
Työaikakirjanpito

Työnantajan on kirjattava tehdyt työtunnit ja niistä suoritetut korvaukset työntekijöittäin. Kirjanpitoon on merkittävä joko säännöllisen työajan työtunnit, lisä-, yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit sekä niistä suoritetut korvaukset tai kaikki tehdyt työtunnit samoin kuin erikseen yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit sekä niistä suoritetut korotusosat. Jos työntekijän kanssa on tehty 39 §:n 2 tai 3 momentissa tarkoitettu sopimus, on luetteloon merkittävä arvioitu lisä-, yli- ja sunnuntaityön määrä kuukaudessa. Työnantajan on säilytettävä työaikakirjanpito vähintään 38 §:ssä säädetyn kanneajan päättymiseen asti.

Työaikakirjanpito sekä työnantajan ja työntekijöiden edustajan tai työntekijän 10 ja 12 §:n nojalla tekemä kirjallinen sopimus on vaadittaessa näytettävä työsuojelutarkastuksen toimittajalle sekä 21 §:n 3 momentissa tarkoitetulle työntekijöiden edustajalle. Työntekijällä tai hänen valtuuttamallaan on pyynnöstä oikeus saada kirjallinen selvitys työvuoroluetteloiden ja työaikakirjanpidon työntekijää koskevista merkinnöistä. (26.1.2001/64)

Työsuojeluviranomaiselle on pyydettäessä toimitettava jäljennös työaikakirjanpidosta, 10 ja 12 §:n nojalla tehdystä sopimuksesta, 34 §:ssä tarkoitetusta työajan tasoittumisjärjestelmästä ja 35 §:ssä tarkoitetusta työvuoroluettelosta.

9

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittäjä,.,

      Meillä on työaikakirjan pito. Kaikki 8-16 töissä joka päivä. Kaikista helpoin niin.

      • ei meillä

        Meillä isännöintitoimistossa työpäivät venyvät joskus 12 tuntiin, mutta ylitöiden määrää ja toteutuneita työaikoja ei kirjata mitenkään.


    • meillä oli tarkastus

      Hyvä, että toit asian esille. Parhaillaan tehdään Etelä-Suomen isännöintitoimistoissa työsuojelutarkastuksia nimenomaan työaikakirjanpidon, työsuojelun ja työterveyshuollon näkökulmasta. Ja työsuojeluviranomaiset lähtevät siitä oletuksesta, että isännöintitoimitossa vain yrityksen johto on työaikalain ulkopuolella. Siis myös isännöitsijöihin sovelletaan työaikalakia olivatpa he sitten olevinaan ylempiä toimihenkilöitä omasta tyai työnantajan mielestä.

      Ja isännöitsijän kokouspalkkioista on sitten 2000 annettu päätös, että niistä maksetaan eläkettä ja kyllä niistä kuuluu myös maksaa vuosilomakorvauksia, koska kokoukset ovat osa isännöitsijän työtä. Lisää alla olevasta linkistä!

      Isännöintitoimistojen työsuojelun valvontakäynnit jatkuvat
      16. kesäkuuta, 2014 / Riina Takala http://www.kiinteistoposti.fi/artikkelit/isannointitoimistojen-tyosuojelun-valvontakaynnit-jatkuvat/

      • kirjoitat asiaa

        Kiitos hyvästä kommentista. Aihe on tosiaan tärkeä, mutta isännöintitoimiston arki niin kiireinen, ettei näitä asioita ehdi miettiä, toteaisi isännöintitoimiston omistaja.


    • Tunteja ikää enempi

      Hyvä, että tarkastetaan. Pitäisi tarkastaa myös yrityksen isännöitsijä/työntekijäkohtainen laskutus. Sieltä niitä tunteja löytyy niin paljon, että henkilön olisi tullut olla eläkkeellä jo useampi vuosi vaikka työikää on vielä jäljellä!

      • Sarkaa riittää

        Aivan oikein, että tarkastuksia tehdään. Tuo kesäkuun kiinteistöpostin artikkeli jo tarkastuksista osoitti, ettei puolella käydyissä yrityksistä työaikakirjanpito ollut kunnossa. Katsotaan mikä on lopputulema kun ovat saaneet kaikki tarkastukset suoritettua.


    • ainakin meillä

      pidetään työpäiväkirjaa silloin tietää missä milloinkin on oltu ja kenen kanssa on keskusteltu asioista,ei tarvitse muistella.

    • p69wm

      Lukekaa vuoden viimeinen Kiinteistöposti ja siellä Realian älynväläys välttää uhkasakko. Isännöitsijä itse huolehtii töyhyvinvoinnistaan, jaksamisestaan.... Nyt on tämän vuosikymmenen paras älynväläys realialta. Toki maksaavat alta lipan, jotta siellä kyllä henkilökunta vastaa itse kohta palkanmaksustakin. Jättäkää työntekijät uppoava laiva hyvissä ajoin.

      • Surkeaa

        Se nyt tiedetään alalla yleisesti ettei Realiassa mikään toimi. Pätevät isännöitsijät eivät sinne töihin hakeudu ja osaavat lähtevät sieltä pois. Työntekijät muutenkin vaihtuvat vähän väliä. Johto on surkeaa eikä ymmärrä isännöinnistä yhtään mitään. Asiakkaat ovat havainneet yrityksen heikon palvelutason ja asiakkaita lähtee puljusta koko ajan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe