Apua homeoireisiin pikaisesti!!

ystävää auttamassa

Nyt on kiire, pitäisi löytää jokin keino saada homeoireisiin helpotusta. Pääkaupunkiseudulta! Jos joku tietää lääkärin tai jonkin muun konstin, kertokaa ihmeessä!!

KIITOS!

104

4966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inhere

      Ainoa nopea apu joihinkin homeoireisiin on välttää homeistä ympäristöä - on se sitten koti tai työpaikka. Nopeimmin se - homeiden välttäminen - tuntuu käheytyneen äänen palautumisena lähemmäksi normaalia, hengitystieoireiden vähenemisenä, jatkuvan väsymyksen hellittämisenä, aloitekyvyn ja ajattelukyvyn paranemisena, lähimuistihäiriöiden vähenemisenä, keskittymiskyvyn parantumisena, huimauksen ja pahoinvoinnin vähentymisenä, kirjoittamisessa virhelyöntien määrän vähenemisenä, limaoireiden ja yskimisen hellittämisenä, raajojen koordinaatiovirheiden vähenemisenä, lihaskipujen hellittämisenä, nivel- ja lihassärkyjen hellittämisenä, päänsäryn vähenemisenä, silmien jatkuvan rähmimisen loppumisena, silmän ja silmäkuopan pohjan kipujen hellittämisenä, kuivien ja myös märkivien kutiavien näppylöiden vähenemisenä, korvalehden ja etenkin korvakäytävän kutiamisen hellittämisenä, virtsatietulehdusten/-vaivojen hellittämisenä, ajoittaisten näkemishäiriöiden vähenemisenä (sumeana näkeminen, tarkentamishäiriöt, silmien vetistäminen, silmien tuulenarkuus, silmien kutina), hajuaistin palautumisena tai yliherkän hajuaistin normalisoitumisena, vaatteiden homeenhajun katoamisena (minkä huomaavat ensin muut ihmiset, ei välttämättä itse, koska home on saattanut vaurioittaa hajuaistia), jatkuvan kuumeilun jäämisenä pois, jatkuvan nuhan loppumisena, aamuisten hengitystietukosten loppumisena, nenän verestävän limanmuodostuksen loppumisena ja nenän karstanmuodostuksen vähenemisenä, poskiontelotulehdusten loppumisena, tupakoimattoman 'tupakkayskän' loppumisena, kurkun kakisteluntarpeen loppumisena, hengenahdistuksen hellittämisenä, rintakehää puristavan tunteen loppumisena, yleisenä rasituksenkeston parantumisena, viluntunteen ja kylmänväristysten hellittämisenä, käsien puristusvoiman parantumisena ja mielentilaogelmien kuten ärtyisyyden ja/tai masennuksen hellittämisenä.

      HAJURAKO HOMEISIIN TEKEE IHMEITÄ!

      Mutta muista, että homeiden aiheuttamien terveyshaittojen riskit ovat erityisen suuret, jos käyttää kortisonijohdannaisia lääkkeitä. Silti jokseenkin yleisesti hengitystieoireisiin määrätään terveyskeskuksissa lähes yksinomaisesti kortisonisuihkeita ja kortisonipulvereita - vaikka oireet olisivat homeista johtuvia.

      Ihon kutinaan auttaa yli 70-prosenttinen alkoholi tai vaikka isopropanoli, joka on sama aine kuin yleisesti käytetty autojen tuulilasin pesuneste. Hitaasti auttavaa on monipuolinen vitamiini- ja hivenainetankkaus, mikä parantaa homeiden lannistamaa kehon vastustuskykyä (tai ainakin hidastaa yleistä homeiden aiheuttamaa vastuskyvyn heikkenemistä).

      Jos vahva alkoholi (väkevämpi kuin Alkosta ostettu) auttaa kutinaan, niin se melkoisella varmuudella osoittaa kutinan johtuvan homeista).

      • Painajaista

        Hitto,aivan kuin minä olisin kirjoittanut tuon,mulla oli kaikkea noita oireita kun asuin aiemmin kosteusvaurioisessa asunnossa.Ja käytin lääkärin määräyksestä kortisoni silmätippoja,kortisonisuihketta nenään yli vuoden,auttoi kunnes alkoi nenäverenvuodot,oli kuin ois happoa heitetty nenään,ohensi kai limakalvot!Samoin söin 18kk kortisonia,Predisolonia...nyt kun tuosta kaikesta on jo kulunut aikaa,en oireile enää,löysin viimein terveen asunnon,nenä pysyy auki,silmät ei kuiva,ei kakisteluta,ei ole visvanäppyjä iholla ym.


    • inhere

      Asiantuntevan lääketieteellisen avun saaminen homeongelmiin on tosi kinkkistä tässä maassa. Avunpyyntösi voisit esittää Uudenmaan lääninlääkäri Helena Mussalo-Rauhamaalle. Asia ikään kuin kuuluu Mussalo-Rauhamaan toimivalta-alueeseen ja lisäksi hänellä on melkoista meriittiä homeoireilu-sektorilta hänen nykyistä virkauraansa edeltävältä ajalta. Ja onhan hän lähelltä.

      Toinen asiantunteva luotettava taho on Kansanaterveyslaitoksen Kuopion konttuuri kokonaisuudessaan (KTL, Ympäristöterveyden osasto, Kuopio). Sieltä voisi tiedustella esim. seuraavia ihmisiä: lääkäri, erikoistutkija Tuula Putus (ent. Husman) tai laboratorionjohtaja Aino Nevalainen.

      Myös Kuopion aluetyöterveyslaitokselta ylilääkäri Markku Seuri ja laboratorion johtaja Marjut Reiman saattaisivat olla avuksi. Puhelinnumero kaikille näille edellä mainituille on 017 - 201 211 (Tutkimuskeskus Neulanen).

      Kaikki nämä ihmiset ovat julkaisseet ansiokasta tekstiä homeista ja homesairauksista. Pane heidän kunkin nimi lainausmerkeissä Googlen hakusanan kohdalle, niin pääset teksteihin kiinni.

    • inhere

      Terveyskeskuslääkäriltä et tässä maassa saa apua homeiden aiheuttamiin oireisiin - muuten kuin pakottamalla. Säännön vahvistavat poikkeukset lienevät jossakin olemassa. Ilmeisesti on olemassa jokin homesairauksia koskeva 'Käypä ohje' tai sosiaali- ja terveysministeriön laatima muu ohjeistus, joka suorastaan kieltää sanan HOME käytön homesairaiden ihmisten sairaskertomuksissa.

      TEE NÄIN:

      Alleviivaa Hajurakoa homeisiin -viestistäni ne oireet, joita podet. Tai kerää niistä lista ja täydennä muilla oireilla, joita podet ja epäilet homeiden aiheuttamiksi.

      Ota lista mukaasi lääkärinvastaanotolla.
      KOLME TÄRKEÄÄ YKSITYISKOHTAA:

      1) Anna lista lääkärillesi ja vaadi se tallennettavasi asiakastietorekisteriisi/asikastietokansioosi muiden terveyttäsi koskevien dokumenttien joukkoon.

      2) Vaadi lääkäriä kirjaamaan, että sinä itse epäilet oireittesi johtuvan homeista.

      3) Vaadi, että lääkäri antaa omaan lääketieteelliseen asiantuntemukseensa perustuvan kannanoton siitä, voivatko oireesi johtua homeista ja kuinka suurella todennäköisyydellä homeet voivat olla syynä oireisiin. Lääkäreillä on oma "fraasisanakirjansa" todennäköisyyden vahvuusasteen ilmaisemiseen.


      Näiden toimien jälkeen voi olla, että oireitasi aletaan käsitellä "totuudenmukaisesti" homeista johtuvina eikä vain vihjauksin psykosomaattisesta oireilusta, iän tuomista muotioikuista tai muilla selityksillä, joilla huomio voidaan siirtää epäillystä homeongelmasta ihan vieraille sivuraiteille.

      Homesairauksien diagnosointiin terveyskeskuksissa pätee yksi työtapakulttuuriin kuuluva vahva laki: Lääkäri toimii hometautien diagnosoinnissa toisiseikkojen mukaisesti vasta sitten, kun hän pelkää enemmän lääkärinoikeuksiensa menettämistä kuin kunnan viran menettämistä. Hänet on siksi pakotettava ottamaan kantaa homeisiin ja niiden mahdolliseen osuuteen oireiden kehittymisessä.

      Kun hänet kerran saa myöntämään, että homeilla voi olla vaikutusta oireiden syntyyn (ja enempää hän tuskin voikaan sanoa), niin sen jälkeen voi olla, että saat oireittesi mukaista hoitoa ja tutkimuksia eikä vain psykoselityksiä.

      Homesairauksia epäiltäessä terveyskeskuslääkärit (liian moni) on pakotettava valitsemaan rehellisen kannanoton tai valehtelun välillä. Vasta sitten rehellinen oireenmukainen hoito alkaa onnistua. Voit saada jopa asiaankuuluvan sairasloman.

      MUTTA VASTA PAKOTTAMALLA - SE ONNISTUU KUN SINULLA ON OMAN TIETOISUUTESI TASOLLA VARMUUS 'HOMEDIAGNOOSISTA' JA OSAAT VAATIA LÄÄKÄRIN HENKILÖKOHTAISTA JA HÄNEN AMMATTITAIDOLLAAN TEHTÄVÄÄ ARVIOTA OIREITTESI MAHDOLLISISTA SYISTÄ.

      Muista myöhemmin tarkistaa sairaskertomuksistasi, että sana HOME ja siihen kuuluva lääkärin kommentti on sinne myös kirjattu. ... ja pyydä kopiot kaikista sinua koskevaista sairaskertomuksista ja muista henkilötietokansiosi dokumenteista.

      • touhua

        sanon minä... mitäs sulle on tapahtunu että oot noin katkera? luulis että lääkärit aina ajattelee ensin potilasta ja sitten vasta esim. työantajaa.

        "MUTTA VASTA PAKOTTAMALLA - SE ONNISTUU KUN SINULLA ON OMAN TIETOISUUTESI TASOLLA VARMUUS 'HOMEDIAGNOOSISTA' JA OSAAT VAATIA LÄÄKÄRIN HENKILÖKOHTAISTA JA HÄNEN AMMATTITAIDOLLAAN TEHTÄVÄÄ ARVIOTA OIREITTESI MAHDOLLISISTA SYISTÄ."

        Tolla voi sitten jo menettääkin uskottavuuden lääkärin edessä? Ja sitäpaitsi monella on oman tietoisuutensa tasolla varmuus jotain sairaudesta, jota sitten ei kuitenkaan ole. Sen takia lääkärit varmaan opiskeleekin, että osaa sulkea kaiken muun pois?


      • sairastellut
        touhua kirjoitti:

        sanon minä... mitäs sulle on tapahtunu että oot noin katkera? luulis että lääkärit aina ajattelee ensin potilasta ja sitten vasta esim. työantajaa.

        "MUTTA VASTA PAKOTTAMALLA - SE ONNISTUU KUN SINULLA ON OMAN TIETOISUUTESI TASOLLA VARMUUS 'HOMEDIAGNOOSISTA' JA OSAAT VAATIA LÄÄKÄRIN HENKILÖKOHTAISTA JA HÄNEN AMMATTITAIDOLLAAN TEHTÄVÄÄ ARVIOTA OIREITTESI MAHDOLLISISTA SYISTÄ."

        Tolla voi sitten jo menettääkin uskottavuuden lääkärin edessä? Ja sitäpaitsi monella on oman tietoisuutensa tasolla varmuus jotain sairaudesta, jota sitten ei kuitenkaan ole. Sen takia lääkärit varmaan opiskeleekin, että osaa sulkea kaiken muun pois?

        Kumpikin teistä on osaltaan oikeassa. Mutta - kyllä nämä homesairaudet ovat sellaisia, joita lääkärit eivät ole tunnistaa. Yleensä silloin, jos lääkäri ei löydä fyysistä vikaa potilaasta, oireet pyritään liittämään stressiin tai mielenterveysongelmiin. Se siitä lukeneisuudesta.

        Taistelin itse vuosikausia siitä, että johtuuko sairasteluni päästäni vai jostain muusta. Vaikka pystyin jossain vaiheessa kirjallisesti todistamaan homeen läsnäolon (kotona ja veressäni)lääkäreille, he eivät vieläkään uskoneet hometta sairasteluni syyksi. Vasta sitten kun pääsin tutkittavaksi sairaalatasolle, alettiin kohdella kuin "oikeaa" sairasta.


      • inhere.
        touhua kirjoitti:

        sanon minä... mitäs sulle on tapahtunu että oot noin katkera? luulis että lääkärit aina ajattelee ensin potilasta ja sitten vasta esim. työantajaa.

        "MUTTA VASTA PAKOTTAMALLA - SE ONNISTUU KUN SINULLA ON OMAN TIETOISUUTESI TASOLLA VARMUUS 'HOMEDIAGNOOSISTA' JA OSAAT VAATIA LÄÄKÄRIN HENKILÖKOHTAISTA JA HÄNEN AMMATTITAIDOLLAAN TEHTÄVÄÄ ARVIOTA OIREITTESI MAHDOLLISISTA SYISTÄ."

        Tolla voi sitten jo menettääkin uskottavuuden lääkärin edessä? Ja sitäpaitsi monella on oman tietoisuutensa tasolla varmuus jotain sairaudesta, jota sitten ei kuitenkaan ole. Sen takia lääkärit varmaan opiskeleekin, että osaa sulkea kaiken muun pois?

        Myytit sikseen opiskelun motiivien ja arkielämän käytännön kytkyistä. Näkemykseni perustuu kokemuksiini homeasuntojen asukkaiden kohtelusta tämän valtakunnan virallisissa hoitojärjestelmän yksiköissä. Heitä on ollut jo noin viidenkymmmenestä korjaus- tai purkutuomion saaneesta asunnosta. Työn alla on tätäkin suurempi määrä asuntoja, joissa on vahvat syyt epäillä homeiden aiheuttamaa terveyshaittaa olevan.

        Kaikki kohteet olen saanut tutkittavaksi ihmisten hometautioireiden perusteella. Esimerkiksi Tyrnävävällä oli neljä rivitaloa kaksi rivitaloa, joiden jokaisessa asukasperheessä sairasteltiin homeiden vuoksi. Oireiden vaikeusaste on joillakin heistä jotain sellaista, mikä tekee sivullisenkin surulliseksi. Sitäkin suuremmalla syyllä on ihmeteltävä, miksi ilmaisua 'oireet sopivat homeiden aiheuttamiksi' (tms.) ei yleensä saa sairaskertomuksiin muuten kuin aiemmin kertomieni ohjeitten mukaan. Olen itsekin yksi näiden talojen uhreista.


        Kun sinulla on vahvaa uskoa hyvään hoitoon, niin ilmeisestin tunnet hyviä lääkäreitä. Nimeä minulle homeista johtuvat oireet oma-aloitteisesti tai vaikkapa pienestä ystävällisestä vihjeestä noteeraava lääkäri esim. yksi Oulusta, toinen Jyväskylästä ja yksi Helsingistä. Olisi osoittaa potilaita kaikille näille.

        Esko Leipälä
        [email protected]


      • Liisa
        inhere. kirjoitti:

        Myytit sikseen opiskelun motiivien ja arkielämän käytännön kytkyistä. Näkemykseni perustuu kokemuksiini homeasuntojen asukkaiden kohtelusta tämän valtakunnan virallisissa hoitojärjestelmän yksiköissä. Heitä on ollut jo noin viidenkymmmenestä korjaus- tai purkutuomion saaneesta asunnosta. Työn alla on tätäkin suurempi määrä asuntoja, joissa on vahvat syyt epäillä homeiden aiheuttamaa terveyshaittaa olevan.

        Kaikki kohteet olen saanut tutkittavaksi ihmisten hometautioireiden perusteella. Esimerkiksi Tyrnävävällä oli neljä rivitaloa kaksi rivitaloa, joiden jokaisessa asukasperheessä sairasteltiin homeiden vuoksi. Oireiden vaikeusaste on joillakin heistä jotain sellaista, mikä tekee sivullisenkin surulliseksi. Sitäkin suuremmalla syyllä on ihmeteltävä, miksi ilmaisua 'oireet sopivat homeiden aiheuttamiksi' (tms.) ei yleensä saa sairaskertomuksiin muuten kuin aiemmin kertomieni ohjeitten mukaan. Olen itsekin yksi näiden talojen uhreista.


        Kun sinulla on vahvaa uskoa hyvään hoitoon, niin ilmeisestin tunnet hyviä lääkäreitä. Nimeä minulle homeista johtuvat oireet oma-aloitteisesti tai vaikkapa pienestä ystävällisestä vihjeestä noteeraava lääkäri esim. yksi Oulusta, toinen Jyväskylästä ja yksi Helsingistä. Olisi osoittaa potilaita kaikille näille.

        Esko Leipälä
        [email protected]

        Oulusta löytyy näihin asioihin hyvin perehtynyt naislääkäri. Hän on Ollut itsekin homeuhri ja oppinut kantapään kautta. Valitettavasti en millään nyt muista hänen nimeään (olisikohan Asumisterveysliitossa tietoa). Samoin Jyväskylästä löytyy mieslääkäri nimeltään Paananen (etunimeä en muista).


      • Inhere
        Liisa kirjoitti:

        Oulusta löytyy näihin asioihin hyvin perehtynyt naislääkäri. Hän on Ollut itsekin homeuhri ja oppinut kantapään kautta. Valitettavasti en millään nyt muista hänen nimeään (olisikohan Asumisterveysliitossa tietoa). Samoin Jyväskylästä löytyy mieslääkäri nimeltään Paananen (etunimeä en muista).

        Kiitos, Liisa, vihjeistä.


      • Drifter
        touhua kirjoitti:

        sanon minä... mitäs sulle on tapahtunu että oot noin katkera? luulis että lääkärit aina ajattelee ensin potilasta ja sitten vasta esim. työantajaa.

        "MUTTA VASTA PAKOTTAMALLA - SE ONNISTUU KUN SINULLA ON OMAN TIETOISUUTESI TASOLLA VARMUUS 'HOMEDIAGNOOSISTA' JA OSAAT VAATIA LÄÄKÄRIN HENKILÖKOHTAISTA JA HÄNEN AMMATTITAIDOLLAAN TEHTÄVÄÄ ARVIOTA OIREITTESI MAHDOLLISISTA SYISTÄ."

        Tolla voi sitten jo menettääkin uskottavuuden lääkärin edessä? Ja sitäpaitsi monella on oman tietoisuutensa tasolla varmuus jotain sairaudesta, jota sitten ei kuitenkaan ole. Sen takia lääkärit varmaan opiskeleekin, että osaa sulkea kaiken muun pois?

        sitä luulis.
        Mutta kun todellisuus on juuri niin kuin Inhere kirjoitti.
        Valitettavasti näitä väärin kirjattuja diaknooseja ja epäpätevästi potilaan oireisiin suhtautumisia on paljon. LIIAN PALJON ollakseen rehellistä ja pätevää ammatin harjoittamista.
        Sitä paitsi unohdat tärkeän taustatekijän näissä homeongelmissa, nimittäin vakuutuslaitokset, välinpitämättömät työnantajat/heidän kattojärjestönsä ja helppoa rahaa pyydystävät grynderit/omistajat.

        Mitä tuohon lääkäreiksi opiskelijoiksi tulee-ei lääkäriksi-tarkoitan TODELLA lääkäriksi- tulla vain opiskelemalla, kyllä siinä pitää olla omaa ajattelua (kuten kaikissa asioissa),avointa suhtautumista tilanteeseen sekä REHELLISYYTTÄ.
        Valitettavasti näistä rehellisyys/avoimmuus/ajattelu-tavoista on perin huonoja esimerkkejä käytännön toiminnassa.
        Potilasta ei olla kuultu lainkaan.
        Potilaan diaknoosi on kirjattu väärin-tarkoituksella.
        Potilaan terveys ei ole merkinnyt mitään suhteessa työnantajaan (työterveys).
        Jo nuo tekijän määräävät mihin suuntaan on menty.

        Näitä esimerkkejä tässä suloisessa Suomen maassa riittää ja eiköhän tuo uskottavuus ala jo mennä näiltä lääkäreiltä.
        En todellakaan ihmettele enkä luule.
        Jo tuo viimeinen kommentisi kertoo asennoitumisestasi siihen, miten mielestäsi potilaaseen pitäisi suhtautua.
        Onko se sitä juurrutettua herra-ajattelua, onko se perusteellista ja rehellistä suhtautumista potilaan tilanteeseen. Onko se yleensä edes ihmisen kunnioittamista.


      • Liisa
        touhua kirjoitti:

        sanon minä... mitäs sulle on tapahtunu että oot noin katkera? luulis että lääkärit aina ajattelee ensin potilasta ja sitten vasta esim. työantajaa.

        "MUTTA VASTA PAKOTTAMALLA - SE ONNISTUU KUN SINULLA ON OMAN TIETOISUUTESI TASOLLA VARMUUS 'HOMEDIAGNOOSISTA' JA OSAAT VAATIA LÄÄKÄRIN HENKILÖKOHTAISTA JA HÄNEN AMMATTITAIDOLLAAN TEHTÄVÄÄ ARVIOTA OIREITTESI MAHDOLLISISTA SYISTÄ."

        Tolla voi sitten jo menettääkin uskottavuuden lääkärin edessä? Ja sitäpaitsi monella on oman tietoisuutensa tasolla varmuus jotain sairaudesta, jota sitten ei kuitenkaan ole. Sen takia lääkärit varmaan opiskeleekin, että osaa sulkea kaiken muun pois?

        Nimimerkki "touhua" ei ilmeisesti ole tietoinen, että lääkärinkoulutukseen ei aiemmin ole sisältynyt minkäänlaista homesairauksiin liittyvää. Nykyään sitä sivutaan koulutuksessa jonkin verran, mutta aivan riittämättömästi. Keskivertolääkärin tietämys näissä asioissa on yleisesti samalla tasolla kuin maallikoiden. Asiantuntemus homesairauksiin edellyttää lääketieteen lisäksi myös syvällisempää perehtymistä mikrobiologiaan ja toksikologiaan ja lääkäri voi hankkia tämän tietämyksen ainoastaan omaehtoisen lisäopiskelun kautta.

        On myös suorastaan naiivia kuvitella, että kaikki lääkärit toimisivat eettisesti Hippokrateen valan mukaisesti. Raha on näissäkin asioissa kovin usein se ratkaiseva tekijä. Kenen leipää syöt...


      • sairastellut
        Liisa kirjoitti:

        Nimimerkki "touhua" ei ilmeisesti ole tietoinen, että lääkärinkoulutukseen ei aiemmin ole sisältynyt minkäänlaista homesairauksiin liittyvää. Nykyään sitä sivutaan koulutuksessa jonkin verran, mutta aivan riittämättömästi. Keskivertolääkärin tietämys näissä asioissa on yleisesti samalla tasolla kuin maallikoiden. Asiantuntemus homesairauksiin edellyttää lääketieteen lisäksi myös syvällisempää perehtymistä mikrobiologiaan ja toksikologiaan ja lääkäri voi hankkia tämän tietämyksen ainoastaan omaehtoisen lisäopiskelun kautta.

        On myös suorastaan naiivia kuvitella, että kaikki lääkärit toimisivat eettisesti Hippokrateen valan mukaisesti. Raha on näissäkin asioissa kovin usein se ratkaiseva tekijä. Kenen leipää syöt...

        Niin, kyllä sen huomaa, etteivät lääkärit homeen aiheuttamista sairauksista vielä paljon tiedä. Selitys minunkin sairaudelleni vaihtelee lääkärin mukaan. Kun kävin infektiopoliklinikalla ensimmäisen kerran, minulla oli "tila". Lääkäri tunnusti, ettei minun sairauttani vielä tunneta, ja että meitä käy siellä poliklinikalla paljon - tai ainakin enemmän kuin vain minä.

        Toisella käyntikerralla sairastumistani selitettiin sillä, että olen saanut geneettisenä perintönä sellaisen kudostyypin, joka on 20 prosentilla suomalaisista, ja jonka vuoksi minulla on teoriassa mahdollisuus saada sidekudostauti tai jotain siihen suuntaan.

        Se ei mielestäni selitä millään tavoin homeesta sairastumistani, mutta en viitsinyt alkaa torata asiasta. Tuo sidekudostyyppi on ollut pari kertaa lääkärille kuin oljenkorsi, johon tarttua minun kohdallani. Mitähän mahtanevat selitellä niille toisille?

        Tällä hetkellä olen ollut kuumeettomana joitain kuukausia! Syön kortisonia, ja se auttaa. Sen kun kerroin, lääkäri totesi, että ei vaan tiedä, kauanko voit sitä syödä. Vaikka tiedän toki kortisonin haittavaikutukset, totesin, että en kylläkään aio palata takaisin entiseen tilaanikaan. Annokseni on kuitenkin pieni; 5 mg vuorokaudessa.

        Vielä kun saisi silmistä turvotuksen pois. Alaluomeni ovat turvonneet, eikä ihme, ovathan limakalvoni tulehtuneet.


      • Lääkäreistä
        Liisa kirjoitti:

        Oulusta löytyy näihin asioihin hyvin perehtynyt naislääkäri. Hän on Ollut itsekin homeuhri ja oppinut kantapään kautta. Valitettavasti en millään nyt muista hänen nimeään (olisikohan Asumisterveysliitossa tietoa). Samoin Jyväskylästä löytyy mieslääkäri nimeltään Paananen (etunimeä en muista).

        Oulussa on erittäin hyvä keuhkolääkäri Katri Heikkinen (Mehiläinen), myös (nainen - en muista etunimeä) Mäkitaro on hyvä. Oululaista mieskeuhkolääkäriä (en sano nimeä) kannattaa varoa. Ei älyä homesairauksista niin yhtikäs mitään. Mies keuhkolääkäri Oulussa sanoo työkykyiseksi homesairaan henkilön, joka joutuu kulkemaan happipullon kanssa joka paikassa.

        Jyväskylän Paanasen etnimi on Matti ja hän ottaa vastaan lääkäritalo Avitassa.


    • Apua!

      Oulussa yritin saada apua työterveyshuollosta (Terveystalo ja sittemmin Attendo) työpaikkalla sairastuttuani moniin edellä mainittuihin oireisiin, mutta täysin turhaan. Neljältä lääkäriltä ja terveyskeskuksesta yritin saada lähetettä Oys:n keuhkopolille, mutta turhaan. Omalla kustannuksella kävin viimein lääkäri T.Harjun vastaanotolla ja sitten alkoi vasta tapahtua ja sain apua.

    • Ei lääkärit usko,

      että mitään homeita on edes olemassa, saatika, että ne olisivat terveydelle vaarallisia. Kehoittavat vain ottamaan terveystarkastajaan yhteyttä ja sieltä joku tulee, jos tulee, niin toteamaan asian. Mitään luotettavia ilmanäytteitä ei edes pystytä ottamaan, jos ulkona ei ole ollut useita päiviä vähintään 10 asteen pakkanen, niin ne ainakin väittävät.

      Lisäksi toksiinit eivät edes näy niissä ilmanäytteissä. Lisäksi ihmiset oireilevat eri määriin eritavalla ja jokainen kyllä haistaa, jos omassa asunnossa on jotakin outoa, ei se home läheskään aina näy silmällä, vaan kasvaa piilossa.

      Mitään apua ei saa mistään ja asunnossa vaihtuvat jatkuvasti asukkaat, kun kaikki joutuvat terveytensä tähden muuttamaan pois. Eikä kukaan tee asialle

    • vertaistukea

      Kyllä tämä on totta että lääkärit eivät usko millainen tuska on homeoireista kärsivällä etenkin kun elimistön puolusmekanismi on viottunut ja joka paikassa tulee oireita. Mutta vertaistukea saa ja kannattaa otta yhteyttä. Se että pääsee homeisesta tilasta pois saattaa auttaa oirehtimista ja helpottaa oloa. Siis vertaistukea kannataa hakea facebookista ja homepakolaiset sivustolta. HOMEPAKOLAISET ry SUOMI, MEILLÄ ON ONGELMA. Niin meillä on täällä tämä homeongelma niin ja se saattaa tulla kenen tahansa kohdalle.

      • Lääkäri 2

        Ei niitä homeita nyt onneksi ihan joka paikassa ole eli ei joka paikassa tule oireita. Ongelman korjaaminen on sekin varsin yksinkertaista: remontti ja pois homeet ja terve rakennus tilalle. Tosin se on tietenkin taloudellinen realiteetti että ihan kerralla yhtäkkiä kaikkia rakennuksia ei voida uusia. Tänään aamulla radiossa HUS:mn toimitusjohtaja sanoi juuri että esimerkiksi sairaalarakennuksen käyttöikä on n. 35-40 vuotta ja sitten pitäisi rakentaa vanhan tilalle uusi. Eli melkein kaikki sairaalatkin Suomessa alkavat olla käyttöikänsä päässä ja ne pitäisi kaikki uusia mutta rahaa sikihen ei ole välttämättä. Nyt kuitenkin lastensairaala saadaan ainakin uusittua ja siitä se alkaa.


      • remontti ei onnistu
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Ei niitä homeita nyt onneksi ihan joka paikassa ole eli ei joka paikassa tule oireita. Ongelman korjaaminen on sekin varsin yksinkertaista: remontti ja pois homeet ja terve rakennus tilalle. Tosin se on tietenkin taloudellinen realiteetti että ihan kerralla yhtäkkiä kaikkia rakennuksia ei voida uusia. Tänään aamulla radiossa HUS:mn toimitusjohtaja sanoi juuri että esimerkiksi sairaalarakennuksen käyttöikä on n. 35-40 vuotta ja sitten pitäisi rakentaa vanhan tilalle uusi. Eli melkein kaikki sairaalatkin Suomessa alkavat olla käyttöikänsä päässä ja ne pitäisi kaikki uusia mutta rahaa sikihen ei ole välttämättä. Nyt kuitenkin lastensairaala saadaan ainakin uusittua ja siitä se alkaa.

        Lääkäri 2 siis ongelman korjaaminen on sekin varsin yksinkertaista eli remontti. Niin mitäs jos ihminen on jo sairastunut ennen remonttia eihän se enään välttämättä parane. Asiaa ei voi korjata enää paha vaurio jo mennyt kehoon. Näikin voi käydä.

        Entäpä se kun remottia tehdään, ovatko suojaukset kunnossa. Liike elämän kaupankäynti pitää pitää käynnissä ei saa tulla katkoksia. Myymälöitä on pidettävä auki. Pomot ovat huolissaan jos liike vaan joutuu olemaan kiinni ja myynti heikkenee. Remonttifirmat uskottelevat että myymälöissä voi työntekijät työskennellä kun tehdään suojaukset. Heh heh mitä kusetusta remonttifirmata. Lääkäreiden mielestä myymälöissä on hyvä työskennellä. Minä sairastuin pahasti remontin aikana kun jouduin olemaan siellä töissä. Homeitiöitä pöllytettiin joka puolelle ja desifionitiakin oli. Tavaroiden jälkisiivousta ja imurointia ja pyyhintää ei kukaan tehnyt. Mitä peliä tämä on? Kukaan ei ota vastuuta. Näin se on ja remonttia tehtiin ja taas tehtiin. Remontti ei onnistunut. Ottakaa lääkärit huomioon se, että homesaneeraukset eivät aina toimi oikealla tavalla. Myöskin vähän tehdään nuukasti remonttia ja paikkaillaan desifionitiaineilla. Lisäksi työntekijöitä pidetään siellä koko ajan töissä. Aivan sairasta touhua! Kunpa näitä homerakennuksia vaan laitettaisi kunnolla purkuun ei mitään remontteja.


    • Tervehtynyt

      Minä kävin Mehiläisessä Oulussa oikein allergologilla,oli kiireinen nainen,Aila Kristo,kirjoitti todistuksen jossa mainitsi mm.oireitteni helpottaneen eläkkeelle jäännin myötä,eikä hänellä ollut mitään tietoa syy-yhteydestä sairautestani ja homealtistuksestani.Satasen maksoin turhasta paperista...kokeita ei kuulemma kannattanut ottaa...no nyt kun on aikaa kulunut,oireeni ovat poistuneet lähestulkoon.Asuntoa on vaihdettu,myt on löytynyt sellainen,ettei tarvi kakuttaa kaiken aikaa.

      • Lääkäri 2

        Ihan oikeassa tuo erikoislääkäri oli, kokeista ei ole mitään hyötyä ja olisit turhaan vain maksanut kokeista kun nyt selvisit vain asiantuntijalausunnon hinnalla. Minä olisin voinut 62 eurolla kirjoittaa tuon lausunnon tosin ja samalla olisit sanut hoito-ohjeetkin: pois homeisista tiloista.


    • Auttaa

      Kokeileppa syödä probiootteja eli maitohappobakteereja!

    • Nuo hyötybakteerit

      pitää olla juuri nuo kolme bakteeria!!


      ""..............jatkuu. Tämä hyöty-bakteerien palautus limakalvoille on täytettävä kolme ehtoa:
      1. Bakteerien on oltava juuri nämä kolme tärkeintä bakteeria!
      *** 1.(1.)Lactobacillus asidophilus,
      *** 2.(2.)Lactobacillus bulgaricus,
      *** 3.(7.)Bifidobacterium.

      2. Po bakteereita on saatava limakalvoille riittävästi!
      *** 1.(1.)L-a, jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria, tai enemmän/vrk.
      *** 2.(2.)L-b, jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria, tai enemmän/vrk.
      *** 3.(7.)Bif, jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria, tai enemmän/vrk.

      3. Po bakteereita on saatava limakalvoille jatkuvasti päivittäin!

      Huom! Ylläolevat hyöty-bakteeriohjeet soveltuvat limakalvoille vaikka kyseessä ei olisikaan allamainittu(B.) kvht-altistus!

      B. Antibiootti=haitallisia bakteereita tappava, joka on hyvä, MUTTA kun se tappaa myöskin hyvät-tarpeelliset Probiootti-bakteeritkin (mhb) joka Ei ole hyvä!.............""

      Home/kemikaali altistumisen ja noiden 3.n tärk.hyötybakteerien tuhoutumisen tason pystyy testaamaan itsekin tuon linkin testeillä:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/

    • Lääkäri 2

      Helpoin tapa on poistua homeisista tiloista, eikä muuta "hoitoa" olekaan.

      • pois homeesta

        Hei!

        Sanoppa se lääkäri 2 miksi minua laitettiin aina työpaikalle taas kokeiluun ja kokeiluun. Olin jo altistunut, outoja oireita, väsymystä, pahoinvointia, hyvin voimakkaat ärsytysoireet. Tämä kaikki oli tiedossa lääkärillä ja myöskin se, että kerroin, että työpaikkassa on lisää mätää. Aina vaan kokeilemaan ja kokeilemaan. Paikka oli aivan saastunut. Nyt ei enään tarvi olla paikassa jotkin oireet hävinyt ja jotkut heikentynyt mutta elämääni vaikeuttaa tuoksuyliherkkyys ja monikemikaaliherkkyden kaltaiset oireet.


      • Vertti-eetu

        "Helpoin tapa on poistua homeisista tiloista, eikä muuta "hoitoa" olekaan".

        Lääkärin määräyskö tuo? HÖH!

        Miten käy nyt isolle firmalle missä kahdessa kerroksessa on ollut työntekijöitä ennen ison rakennuksen kosteus- ja homevauriota.

        Siis pitää vaan "poistua homeisista tiloista" ja jättää se puliju ja ottaa lopputili koska muuta "hoitoa " ei lääkäreiltä saa niinkö.

        No ei siinä mitään veikkaaanmpa, että jossain vaiheessa henkilökunta sopii yhteen kerrokseen ja jossain vaiheessa ei henkilökuntaa saa pysymään aina siinäkään kerroksessa kun koko rakennus on mätä jos uusia uhreja vain otetaan töihin eikä mitään kunnolla tutkita eikä korjata.

        Missähän vaiheessa sitten työnantaja herää tutkituttamaan sen oireita ja sairasteluja aiheuttavan rakennuksen "perusteellisesti" ja korjaamaankin niin, ettei siellä enää oireilla eikä sairastella.

        Onko tämä tuttua maassamme? Kertokaa omista kokemuksistanne.

        Helpommin sanottu kuin tehty tuo Lääkäri 2 määräys. "Helpoin tapa poistua homeisista tiloista".

        Toinen juttu on sitten lähteminen omasta sairauksia aiheuttavasta asunnosta jos velat päällä ja työt pätkällä. Lääkäri 2 homesalkun nopean vaihdon vielä ymmärrän mutta hänen möläytyksiään tällä palstalla en. Kokkare paskaa maistuu samalta kuin nuo juttusi Lääkäri 2.


      • Lääkäri 2
        Vertti-eetu kirjoitti:

        "Helpoin tapa on poistua homeisista tiloista, eikä muuta "hoitoa" olekaan".

        Lääkärin määräyskö tuo? HÖH!

        Miten käy nyt isolle firmalle missä kahdessa kerroksessa on ollut työntekijöitä ennen ison rakennuksen kosteus- ja homevauriota.

        Siis pitää vaan "poistua homeisista tiloista" ja jättää se puliju ja ottaa lopputili koska muuta "hoitoa " ei lääkäreiltä saa niinkö.

        No ei siinä mitään veikkaaanmpa, että jossain vaiheessa henkilökunta sopii yhteen kerrokseen ja jossain vaiheessa ei henkilökuntaa saa pysymään aina siinäkään kerroksessa kun koko rakennus on mätä jos uusia uhreja vain otetaan töihin eikä mitään kunnolla tutkita eikä korjata.

        Missähän vaiheessa sitten työnantaja herää tutkituttamaan sen oireita ja sairasteluja aiheuttavan rakennuksen "perusteellisesti" ja korjaamaankin niin, ettei siellä enää oireilla eikä sairastella.

        Onko tämä tuttua maassamme? Kertokaa omista kokemuksistanne.

        Helpommin sanottu kuin tehty tuo Lääkäri 2 määräys. "Helpoin tapa poistua homeisista tiloista".

        Toinen juttu on sitten lähteminen omasta sairauksia aiheuttavasta asunnosta jos velat päällä ja työt pätkällä. Lääkäri 2 homesalkun nopean vaihdon vielä ymmärrän mutta hänen möläytyksiään tällä palstalla en. Kokkare paskaa maistuu samalta kuin nuo juttusi Lääkäri 2.

        Mutta ei siihen ole olemassa mitään lääkkeitä joiden avulla voi turvallisesti jatkaa oleilua hometiloissa. rakennus pitää korjata tai purkaa ja rakentaa uusi tilalle jos siis terveyshaittaa aiheuttavia homeita on. Tietenkin se pitää ensin selvittää että onko terveyshaittaa aiheutatvia homeita.

        Vai miten sinun mielestäsi tuossa tilanteessa pitäisi toimia? Jatkaa oleilua homeisissa tiloissa ja hakea oireita lievittäviä lääkkeitä työterveyslääkäriltä?

        Homeiden aiheuttamat oireet ja sairaudet eivät parane antibiooteilla tai kortisonilla tai särkylääkkeillä tai allergialääkkeillä. Lääkehoidolla voi oireet lievittyä vähän mutta hoito on se että rakennus korjataan / puretaan ja rakennetaan uusi ja poistutaan hometiloista.


      • vertti-eetu
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Mutta ei siihen ole olemassa mitään lääkkeitä joiden avulla voi turvallisesti jatkaa oleilua hometiloissa. rakennus pitää korjata tai purkaa ja rakentaa uusi tilalle jos siis terveyshaittaa aiheuttavia homeita on. Tietenkin se pitää ensin selvittää että onko terveyshaittaa aiheutatvia homeita.

        Vai miten sinun mielestäsi tuossa tilanteessa pitäisi toimia? Jatkaa oleilua homeisissa tiloissa ja hakea oireita lievittäviä lääkkeitä työterveyslääkäriltä?

        Homeiden aiheuttamat oireet ja sairaudet eivät parane antibiooteilla tai kortisonilla tai särkylääkkeillä tai allergialääkkeillä. Lääkehoidolla voi oireet lievittyä vähän mutta hoito on se että rakennus korjataan / puretaan ja rakennetaan uusi ja poistutaan hometiloista.

        Vuosikymmenet lääkärit ovat homesairaista ja sisäilman myrkyllisyyteen sairastuneista tehneet tai ainakin yrittäneet "ASTMAPOTILAITA" ja lääkkeet sen mukaan, rakennuksia ei ole aina kunnolla edes tutkittu eikä korjattu. Astmat ei ole parantuneet vaan lääkitystä on jouduttu koventamaan. Siinä on menneisyys homesairauden hoidosta maassamme parilta viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.

        Pysyhän Lääkäri 2 asiassa äläkä ala sooloilemaan. Sinä et siis usko tuohon "Astmahöpötykseen" kun kyse on home- ja mikrobivaurioisessa sairastuneesta henkilöstä. Lääkärikunta on ollut asiassa mukana tuolta osin homesairaita parantelemassa. Siis astmasairaina.

        Mullekin viisi lääkäriä yritti tehdä tästä astman mutta kun ei ollut astma oli pikkusen pahemmat oireet ja sairaudet vittumoisineen tulehduskierteitten osalta. Eikä ole vieläkään astma vaikka neljäs homepaska-asunto menossa.
        Keväällä on mahikset päästä uuteen puhtaaseen mutta näillä eväillä mennään nyt näin. Paljon ulkona ja lenkkeilyä ja silleen. Tuuletuksia ja maitohappobakteereita. Lääkäreitä kierrän kaukaa niin paljon kuin vain voin. Tässä kyläsä ei ole kuin yksi luotettava.

        Ei tietenkään tule jatkaa oleilua hometiloissa edes terveiden mutta jos varmasti puhtaita tiloja ei ole työnatajalla esittää eikä ota vakavasti sairastuneiden tilannetta. Tai uutta työpaikkaa ei ole tiedossa, eikä uutta varmasti puhdasta asunoa niin mitä siinä teet jos vittumainen isännöitsijä ja vittumainen työnataja ei suostu korjaamaan sisäilmaltaan vaarallisia tiloja.

        No kyllä tuo sullekin joskus vastaan tulee siitä olen aivan varma ja aivan omakohtaisesti tulet kokemaan mikä on homekusetusta ja minkälainen on "homekatastrofi". Eikä mene kyllä aikaa siihen kauaakaan jos mietit miten tätä maata hoidetaan ja mihin niitä "homekorjausrahoja" oikein lapioidaan. Gughei ja hellurei sun heiluvillesi...

        Antibiooteilla on lievitetty/siirretty tulehduksia, allergialääkkeistä ei ollut mitään apua. Silti niitä lääkäri määräsi homesairauteen vaikka ei ollut allergia. Kortisoonista kieltäydyin koska se on paha homesairastuneelle luin jostain onneksi ennen sen lääkityksen määräysyrityksiä.

        Tuota on saatu lukea vuosikaudet lääkäreiden määräyksiä ja uskottelua. Kenen on ollut hyöty. Ei ainakaan sen sairastuneen!
        http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/home_altistaa_astmalle


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Vuosikymmenet lääkärit ovat homesairaista ja sisäilman myrkyllisyyteen sairastuneista tehneet tai ainakin yrittäneet "ASTMAPOTILAITA" ja lääkkeet sen mukaan, rakennuksia ei ole aina kunnolla edes tutkittu eikä korjattu. Astmat ei ole parantuneet vaan lääkitystä on jouduttu koventamaan. Siinä on menneisyys homesairauden hoidosta maassamme parilta viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.

        Pysyhän Lääkäri 2 asiassa äläkä ala sooloilemaan. Sinä et siis usko tuohon "Astmahöpötykseen" kun kyse on home- ja mikrobivaurioisessa sairastuneesta henkilöstä. Lääkärikunta on ollut asiassa mukana tuolta osin homesairaita parantelemassa. Siis astmasairaina.

        Mullekin viisi lääkäriä yritti tehdä tästä astman mutta kun ei ollut astma oli pikkusen pahemmat oireet ja sairaudet vittumoisineen tulehduskierteitten osalta. Eikä ole vieläkään astma vaikka neljäs homepaska-asunto menossa.
        Keväällä on mahikset päästä uuteen puhtaaseen mutta näillä eväillä mennään nyt näin. Paljon ulkona ja lenkkeilyä ja silleen. Tuuletuksia ja maitohappobakteereita. Lääkäreitä kierrän kaukaa niin paljon kuin vain voin. Tässä kyläsä ei ole kuin yksi luotettava.

        Ei tietenkään tule jatkaa oleilua hometiloissa edes terveiden mutta jos varmasti puhtaita tiloja ei ole työnatajalla esittää eikä ota vakavasti sairastuneiden tilannetta. Tai uutta työpaikkaa ei ole tiedossa, eikä uutta varmasti puhdasta asunoa niin mitä siinä teet jos vittumainen isännöitsijä ja vittumainen työnataja ei suostu korjaamaan sisäilmaltaan vaarallisia tiloja.

        No kyllä tuo sullekin joskus vastaan tulee siitä olen aivan varma ja aivan omakohtaisesti tulet kokemaan mikä on homekusetusta ja minkälainen on "homekatastrofi". Eikä mene kyllä aikaa siihen kauaakaan jos mietit miten tätä maata hoidetaan ja mihin niitä "homekorjausrahoja" oikein lapioidaan. Gughei ja hellurei sun heiluvillesi...

        Antibiooteilla on lievitetty/siirretty tulehduksia, allergialääkkeistä ei ollut mitään apua. Silti niitä lääkäri määräsi homesairauteen vaikka ei ollut allergia. Kortisoonista kieltäydyin koska se on paha homesairastuneelle luin jostain onneksi ennen sen lääkityksen määräysyrityksiä.

        Tuota on saatu lukea vuosikaudet lääkäreiden määräyksiä ja uskottelua. Kenen on ollut hyöty. Ei ainakaan sen sairastuneen!
        http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/home_altistaa_astmalle

        Eli lisään Lääkäri 2 sulle vielä sen, että onko jokin laki olemassa, että jos työpaikalla joku sairastuu astamaan niin sen vuoksi on tehtävä mittavat hometutkimukset ja kalliita perusteelliset homeremontit.

        Mietihän kaveri tuotakin ja möläyttele sitten lisää .

        "Lääkehoidolla voi oireet lievittyä vähän mutta hoito on se että rakennus korjataan / puretaan ja rakennetaan uusi ja poistutaan hometiloista".

        Astman takiako???? Kerrohan mulle yksikin tapaus missä on niin toimittu????
        Astman takia rakennus korjattu / purettu. HÖH!

        Millä lääkehoidolla voi oireet lievittyä kerrohan sekin????


      • Lääkäri 2
        vertti-eetu kirjoitti:

        Vuosikymmenet lääkärit ovat homesairaista ja sisäilman myrkyllisyyteen sairastuneista tehneet tai ainakin yrittäneet "ASTMAPOTILAITA" ja lääkkeet sen mukaan, rakennuksia ei ole aina kunnolla edes tutkittu eikä korjattu. Astmat ei ole parantuneet vaan lääkitystä on jouduttu koventamaan. Siinä on menneisyys homesairauden hoidosta maassamme parilta viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.

        Pysyhän Lääkäri 2 asiassa äläkä ala sooloilemaan. Sinä et siis usko tuohon "Astmahöpötykseen" kun kyse on home- ja mikrobivaurioisessa sairastuneesta henkilöstä. Lääkärikunta on ollut asiassa mukana tuolta osin homesairaita parantelemassa. Siis astmasairaina.

        Mullekin viisi lääkäriä yritti tehdä tästä astman mutta kun ei ollut astma oli pikkusen pahemmat oireet ja sairaudet vittumoisineen tulehduskierteitten osalta. Eikä ole vieläkään astma vaikka neljäs homepaska-asunto menossa.
        Keväällä on mahikset päästä uuteen puhtaaseen mutta näillä eväillä mennään nyt näin. Paljon ulkona ja lenkkeilyä ja silleen. Tuuletuksia ja maitohappobakteereita. Lääkäreitä kierrän kaukaa niin paljon kuin vain voin. Tässä kyläsä ei ole kuin yksi luotettava.

        Ei tietenkään tule jatkaa oleilua hometiloissa edes terveiden mutta jos varmasti puhtaita tiloja ei ole työnatajalla esittää eikä ota vakavasti sairastuneiden tilannetta. Tai uutta työpaikkaa ei ole tiedossa, eikä uutta varmasti puhdasta asunoa niin mitä siinä teet jos vittumainen isännöitsijä ja vittumainen työnataja ei suostu korjaamaan sisäilmaltaan vaarallisia tiloja.

        No kyllä tuo sullekin joskus vastaan tulee siitä olen aivan varma ja aivan omakohtaisesti tulet kokemaan mikä on homekusetusta ja minkälainen on "homekatastrofi". Eikä mene kyllä aikaa siihen kauaakaan jos mietit miten tätä maata hoidetaan ja mihin niitä "homekorjausrahoja" oikein lapioidaan. Gughei ja hellurei sun heiluvillesi...

        Antibiooteilla on lievitetty/siirretty tulehduksia, allergialääkkeistä ei ollut mitään apua. Silti niitä lääkäri määräsi homesairauteen vaikka ei ollut allergia. Kortisoonista kieltäydyin koska se on paha homesairastuneelle luin jostain onneksi ennen sen lääkityksen määräysyrityksiä.

        Tuota on saatu lukea vuosikaudet lääkäreiden määräyksiä ja uskottelua. Kenen on ollut hyöty. Ei ainakaan sen sairastuneen!
        http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/home_altistaa_astmalle

        Lääkäri hoitaa ihmisiä, ei rakennuksia. Jos rakennuksessa on vikaa niin sen takia ei kannata mennä lääkäriin pyytämään "kokeita". Tilanne on ihan sama kuin jos rakennuksen lämmitysjärjestelmä olisi rikki ja siellä palelisi ja sen takia hakeutuisi lääkäriin että otettaisiin verikokeita kun palelee.

        Työterveysammattilaisen tehtävä on antaa arvio terveydellisestä haitasta ja suositus jatkotoimista. Se on eri asia noudattaako työnantaja suositusta. Kuitenkaan terveydelle haitallisissa olosuhteissa ei saa teettää työtä, työ ei saa olla vaaraksi terveydelle.

        Homeista voi saada myös astmaa muiden sairauksien lisäksi. Astmaa hoidetaan astmalääkkeillä, mutta lisäksi pitää välttää homeita.


      • vertti-eetu
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Lääkäri hoitaa ihmisiä, ei rakennuksia. Jos rakennuksessa on vikaa niin sen takia ei kannata mennä lääkäriin pyytämään "kokeita". Tilanne on ihan sama kuin jos rakennuksen lämmitysjärjestelmä olisi rikki ja siellä palelisi ja sen takia hakeutuisi lääkäriin että otettaisiin verikokeita kun palelee.

        Työterveysammattilaisen tehtävä on antaa arvio terveydellisestä haitasta ja suositus jatkotoimista. Se on eri asia noudattaako työnantaja suositusta. Kuitenkaan terveydelle haitallisissa olosuhteissa ei saa teettää työtä, työ ei saa olla vaaraksi terveydelle.

        Homeista voi saada myös astmaa muiden sairauksien lisäksi. Astmaa hoidetaan astmalääkkeillä, mutta lisäksi pitää välttää homeita.

        "muiden sairauksien lisäksi". No niin kerrohan näistä kaikki mitä tiedät Lääkäri 2 ja mitä todella osaat. Nyt voit päteä oikein kunnolla.

        Mitä kaikkea muita sairauksia kosteusvauriorakennuksen ja mikrobivauriorakennuksen myrkyt yhdessä muiden ympäristömyrkkyjen kanssa cocktailina aiheuttavat. Minä muuten tiedän jotain mutta katsotaan tiedätkö sinä Lääkäri 2.

        Raotan vähän verhoa sulle lääkärimme 2, että mm. Parkinsonin tautia voi aiheuttaa ympäristömyrkyt.

        "tunnistamattomilla ympäristömyrkyillä voi olla merkitystä".

        Tunnistetut ja tunnistamattomat ympäristömyrkyt "lymyävät" myös mikrobivaurioisissa rakennuksissa. Näitä rakennuksia voivat olla asunnot, virastotalot, paloasemat, päiväkodit, koulut, varuskunnat, sairaalat, terveyskeskukset ym. missä on kosteusvaurio, homevaurio, mikrobivaurio ja sitä ei ole perusteellisesti korjattu. Jos siellä on vielä yritetty päästä ongelmasta pois halvoilla korjausmenetelmillä ja myrkyllisisillä homedesinfioinneilla.

        Kun sanoit, että "muiden sairauksien lisäksi" niin tuolla lausunnollasi myönnät, että Professori Mirja Salkinoja-Salonen on sittenkin oikeillä jäljillä kun hän on huolissaan ihmisten "MONISAIRAUKSISTA ja TULEHDUSKIERTEISTÄ" kosteus-, home- ja mikrobivaurioisissa rakennuksissa.
        http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/homeista_viis_ongelmatalossa_sairastuttaa_toksiini


      • No hoida terveeksi
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Lääkäri hoitaa ihmisiä, ei rakennuksia. Jos rakennuksessa on vikaa niin sen takia ei kannata mennä lääkäriin pyytämään "kokeita". Tilanne on ihan sama kuin jos rakennuksen lämmitysjärjestelmä olisi rikki ja siellä palelisi ja sen takia hakeutuisi lääkäriin että otettaisiin verikokeita kun palelee.

        Työterveysammattilaisen tehtävä on antaa arvio terveydellisestä haitasta ja suositus jatkotoimista. Se on eri asia noudattaako työnantaja suositusta. Kuitenkaan terveydelle haitallisissa olosuhteissa ei saa teettää työtä, työ ei saa olla vaaraksi terveydelle.

        Homeista voi saada myös astmaa muiden sairauksien lisäksi. Astmaa hoidetaan astmalääkkeillä, mutta lisäksi pitää välttää homeita.

        ne potilaasi äläkä puhu paskaa! Opiskele lisää:

        Sitten sinulle selvitetään hoidon kulku:
        Lainaus oiretestistä alkaa:
        “”………..jatkuu. Huomioi ensin tämä:
        Kvht-altistuneen hoito menee näin esimerkiksi oirehtiminen 40-osuman saaneella:
        1. Pyrit kvht-altisteettomiin tiloihin jolloin kvht-altistumisen oireista häviää noin puolet, eli jäljelle jää noin 20-oiretta.
        2. Syöt riittävästi ja riittävän kauan limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita. Jäljelle jää 0….5 oiretta joka on normaali/terve tila!
        a. Mikäli oireilu jämähtää paikoilleen noin 10-osuman seudulle niin, joko et ole saanut limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita riittävästi, tai
        b. Kvht-altistut edelleen tietämättäsi koska kvht-gogktailit eivät välttämättä haise!
        Syy siihen miksi rivilääkärit leimaavat kvht-altistuneen mielenvikaiseksi selviää testistä.
        Jatkuu………..”"
        Lainaus loppuu.
        http://pappasmurffi.nettisivu.org/


        Tuossakin tapauksessa lääkäri on ollut pätevä ja tietoinen tuosta kvht-altistuksen aiheuttamista sairauksista että niitä ei PARANNETA lääkäri2.n ammattitaidottomuudella:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11981412


    • Ällyä

      Mitä ihmeen pellepelottomia Muppesparffeja ja Verttisetiä täällä oikein kirjoittelee puuta heinää vaikka kyse on ihan merkittävästä ongelmasta ja sairastelusta.

      Tällainen hölynpölyn kirjoittelu vain karkottaa pois oikeat avuntarvitsijat ja oikeat neuvojat näiltä sivuilta. Ei siis muutaman "syntymäviisaan" ja itsekkään itsensätehostajan p.llön takia saada aikaan järkevää keskustelua, sääli.

      • Apua ei täältä

        palstalta tule homerakennuksissa myrkyttyneille, etkö "ällyä". Lääkäri 2 on "ällyä" parhaasta päästä tässä homehtuneiden ongelmassa maassamme vai etkö sitä Ällyä.

        Missäs ne sun "ällyäkkäät" kirjoituksesi oikein ovatkaan tai apusi homekusetusten uhreille.


      • Apua tarvitsen heti
        Apua ei täältä kirjoitti:

        palstalta tule homerakennuksissa myrkyttyneille, etkö "ällyä". Lääkäri 2 on "ällyä" parhaasta päästä tässä homehtuneiden ongelmassa maassamme vai etkö sitä Ällyä.

        Missäs ne sun "ällyäkkäät" kirjoituksesi oikein ovatkaan tai apusi homekusetusten uhreille.

        inhire ja Homeherkkä# tämän palstan ainoat ällykkäät ihmiset oikeat auttajat. Tuosta voisitte alkaa kehittelemään "järkevää keskustelua". Olkaa hyvä!
        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/entinen-opettaja-pekka-nikkola-homemyrkyt-tuhosivat-terveyteni/


      • apua tarvitaan...
        Apua tarvitsen heti kirjoitti:

        inhire ja Homeherkkä# tämän palstan ainoat ällykkäät ihmiset oikeat auttajat. Tuosta voisitte alkaa kehittelemään "järkevää keskustelua". Olkaa hyvä!
        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/entinen-opettaja-pekka-nikkola-homemyrkyt-tuhosivat-terveyteni/

        Moni alkaa jo täällä Suomessa tarvita apua homeen vuoksi. Kaikki täällä kirjoitukset eivät aina ole avun tarvitsijolle, mutta eivät välttämättä mitään virheellisiä.Jos joku kertoo omista kokemuksista. Jotkut ovat varotuksia muille kun on joutunut myrkytyksen uhriksi mm. remontin ja homekorjausten vuoksi. Muutenkin keskustellaan asioista yleisellä tasolla. Onkin huomattu se, että homeelle altistuneet eivät välttämättä siedä lääkkeitä ja kaikkiin homeen aiheuttamiin sairauksiin ei ole lääkettä. Jos joku saa apua bulgarian jogurtista, lehmän maidosta tai syö maitohappobakteereita niin asia on mielestäni ihan OK. Tuskin niistä on haittaakaa jos auttaa ongelmaan niin hyvä niin. Jos keskutelun aiheet ovat tylsiä niin avaa itse uusi aihe. Kannattaa keskustella ja tule mukaan


    • Ällyä

      Se ei kyllä ole mitään keskustelua, jos täällä joku ystävällisesti antaa ihan oikeasti kunnollisia ohjeita apua tarvitselville niin jo vain parin tunnin sisällä yksi ja sama traumatisoitunut henkilö suoltaa uudestaan ja uudestaa omia hokemiaan. Eipä siinä sitten perheelleen apua hakeva tavallinen perheenäiti ymmärrä, mitkä neuvoista on oikeita ja mitkä jonkun maallikon pulputusta: mykyn myrkyttäjistä, sumujen sumuttajista, VOC -.askan levittäjistä ja epäpätevistä terveysmiehistä ja isänöitsijöistä, "mutta koiraan kyllä uskon".

      Väärän tiedon levittäminen ja todellisen keskustelun hukuttaminen viestitulvaan on karhunpalvelus oikeasti homeongelmista ja sisätilojen myrkyllisistä desinfioinneista kärsiville ihmisille.

      Näinpä minäkin tässä joudun kirjoittamaan vain mielipiteitä kirjoitusten kirjoittajasta vaikka olisi ihan oikeaakin asiaa. Mutta tuskin tämäkään kirjoittelu johtaa muutokseen eikä jotkut malta odottaa, mitä muut haluavat kertoa kokemuksistaan, oireistaan, oikeista tutkimusmenetelmistä, homekodin irtaimiston puhdistamisesta, HPMG:n poistamisesta asunnosta ja irtaimistosta sekä oikeista korjaustavoista.
      .

      • fteeri

        Lääkäri 2 tietää kaiken ja ainakin sen jos pahoja oireita niin lähdet lätkimään. Korjaa tai pura talo. Vaihda homehtunut salkku uuteen. Muuta lääkettä ei kai ole kuin pois vaan sanoo Lääkäri 2.
        Kannattaako sitten enää turhiin tutkimuksiin satsata jos rakennuksen purku maksaa kyppitonneja. Lääkäri 2:lla ei ole paljoa omia omakohtaisia kokemuksia mutta helekutin hyvät neuvot kyllä antaa. 10 pojoa lääkärille. Mielipiteitä mahtuu maalimaan. Ei ole kyllä paljoa ällyä jos tämän palstan varassa on apu homesairauksiin. Tai pelkät mielipiteet kiinnostaa. Mitä se sinua Ällyä esimerkiksi on auttanut jos olet kertonut tänne omista kokemuksistasi ja oireistasi?


      • Lääkäri 2
        fteeri kirjoitti:

        Lääkäri 2 tietää kaiken ja ainakin sen jos pahoja oireita niin lähdet lätkimään. Korjaa tai pura talo. Vaihda homehtunut salkku uuteen. Muuta lääkettä ei kai ole kuin pois vaan sanoo Lääkäri 2.
        Kannattaako sitten enää turhiin tutkimuksiin satsata jos rakennuksen purku maksaa kyppitonneja. Lääkäri 2:lla ei ole paljoa omia omakohtaisia kokemuksia mutta helekutin hyvät neuvot kyllä antaa. 10 pojoa lääkärille. Mielipiteitä mahtuu maalimaan. Ei ole kyllä paljoa ällyä jos tämän palstan varassa on apu homesairauksiin. Tai pelkät mielipiteet kiinnostaa. Mitä se sinua Ällyä esimerkiksi on auttanut jos olet kertonut tänne omista kokemuksistasi ja oireistasi?

        Tietenkin se täytyy ensin selvittää että onko sitä hometta tai sisäilmaongelmaa ylipäätään olemassa ennen kuin sitä rakennusta aletaan remontoimaan tai purkamaan koska se on kallista. Mutta lääkärin tehtävä ei ole tutkia rakennuksia vaan ihmisiä. Rakennuksen tilanteen selvittäminen kuuluu rakennusalan asiantuntijoille. Terveystarkastaja, kuntotarkastaja, tavarantarkastaja, rakennusinsinööri, LVI-insinööri ja sisäilma-asiantuntijat tutkivat rakennuksia. Jos heillä ei ole ammattitaitoa selvittää ja tutkia tilannetta luotettavasti niin voi voi, ei lääkäri sille mitään voi. Lääkärin koulutukseen ei sisälly rakennustekniikkaa ja rakennusten rakenteiden tutkimista, toki mikrobiologiaa ja tautien patologisten syiden perusteiden opiskelua on paljonkin.

        Esim. Robbins: Pathologic Basis of Disease -oppikirjassa kerrotaan mitä taudit ovat perimmältään solu- ja kudostasolla.


      • lääkärille
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Tietenkin se täytyy ensin selvittää että onko sitä hometta tai sisäilmaongelmaa ylipäätään olemassa ennen kuin sitä rakennusta aletaan remontoimaan tai purkamaan koska se on kallista. Mutta lääkärin tehtävä ei ole tutkia rakennuksia vaan ihmisiä. Rakennuksen tilanteen selvittäminen kuuluu rakennusalan asiantuntijoille. Terveystarkastaja, kuntotarkastaja, tavarantarkastaja, rakennusinsinööri, LVI-insinööri ja sisäilma-asiantuntijat tutkivat rakennuksia. Jos heillä ei ole ammattitaitoa selvittää ja tutkia tilannetta luotettavasti niin voi voi, ei lääkäri sille mitään voi. Lääkärin koulutukseen ei sisälly rakennustekniikkaa ja rakennusten rakenteiden tutkimista, toki mikrobiologiaa ja tautien patologisten syiden perusteiden opiskelua on paljonkin.

        Esim. Robbins: Pathologic Basis of Disease -oppikirjassa kerrotaan mitä taudit ovat perimmältään solu- ja kudostasolla.

        Usein nämä rakennusasiat ovat rempallaan. Pomo ja rakennuksen omistaja eivät myönnä ongelmaa ja ongelmien korjaaminen on vastentahtoista. Rakennusmiehet ovat mitä sattuu ja suojaukset eivät ole kunnossa. Ainakin lääkärin pitää ymmärtää tämä asia, haastatella potilasta ja olla kiinostunut rakennusten kunnost. Heidän pitää uskoa potilasta antaa reilusti sairaslomaa työntekijöille jne. Usein lääkärit eivät edes kuuntele kun rakennusasiat ja rakennuksen kunto ei kuulu heille.


      • Lääkäri 2
        lääkärille kirjoitti:

        Usein nämä rakennusasiat ovat rempallaan. Pomo ja rakennuksen omistaja eivät myönnä ongelmaa ja ongelmien korjaaminen on vastentahtoista. Rakennusmiehet ovat mitä sattuu ja suojaukset eivät ole kunnossa. Ainakin lääkärin pitää ymmärtää tämä asia, haastatella potilasta ja olla kiinostunut rakennusten kunnost. Heidän pitää uskoa potilasta antaa reilusti sairaslomaa työntekijöille jne. Usein lääkärit eivät edes kuuntele kun rakennusasiat ja rakennuksen kunto ei kuulu heille.

        Kyllä minä ainakin kuuntelen potilasta ja haastattelen tarkkaan ja saatanpa jopa itsekin kysyä että voisikohan siellä työpaikalla tai kotona olla hometta, onko asiaa tutkittu. Jos home-epäily on niin kehotan ottamaan asiasta selvää eli sisäilmatutkimukset ja näytteiden otot rakenteista tarvittaessa kehotan järjestämään. Jos taas hometta on todettu tai sisäilmaongelmaa on todettu niin kehotan järjestämään rakennuksen remontin. Jos rakennuksen omistaja tai pomo ei suostu siihen niin sille en minä oikein mitään voi, voin antaa kuitenkin lausunnon terveydellisestä merkityksestä ja esim. kieltää altistumasta terveyshaitalle. Silloin ei saa työskennellä enää niissä tiloissa. Sairauslomaa kirjoitan tarpeeksi tilanteen mukaan aina. Samahan se on esim. työhönsijoitustarkastuksessa jos todetaan meluvamma niin tarkastuksen lausunnossa todetaan että on sopiva mutta ei saa altistua melulle tai jos työssä ei voi olla altistumatta melulle niin todetaan että ei ole sopiva (silloin tosin se työ jää saamatta tutkittavalta)


    • äly hoi!

      Ehkä sinä et ole se ainoa avun tarvitsija. Ei voi saada sinusta yleiskuvaa ja en tunne sinua. Ehkä sinun pitäisi tehdä oma profiili ja aloituksin voisi olla selkeämpi, että tietäisi mitä oireita sinulla on ja miten missä olet altistunut. Jos aloitit viestiketjun niin pitäisikö sinun kirjautua omalla profiililla. Homeongelmat ovat niin moninaisia, erilaisia, kummallisia yms. Monella alkaa olemaan kaikenlaisia terveysongelmia ja pitkittyneenä vaan pahenevat. Onko siihen mitään lääkettä ja apua kuin homeisten rakennusten ja oireita altisteiden välttämäminen. Sehän sinulle jo kerrottiin. Et kai vaan ajattele, että voisit olla homeisessa rakennuksessa lääkkeiden turvin. Minä olen vaan kärsinyt oireita ja kärsinyt. Ei mikää auta. Oireet ovat jääneet jäädäkseen. Mistä minäkään saisin enää apua. Vaikea on tutkia lääketieteellisesti minun homesairauksiani. Täällä on kuitenkin ihan hyviä vastauksia aloittelijalle vaikka asiat vähän rönsyilevät. Ei voi mitään! Ei täällä kukaan ketään tahallaan häiriköi. Jos sinulla on homeoireita niin kai sinua kiinnostaa asiat vähän laajemminkin ja muidenkin ihmisten näkemykset ja mielipiteet. Parenemisia sinulle!

    • vertti-eetu

      Kohdalleni on sattunut tosiaan epäpäteviä "myrkyn myrkyttäjiä, savusumujen sumuttajia, vocp askan vääntäjiä, terveysmiehiä ja pari kettumaista isännöitsijääkin". Kuivaa ovat kuivanneet ja tyhymiltä vetäneet rahat pois jopa RATU säädösten vastaisella homeremontilla mistä suurimmat terveyshaitat tuli perheelleni terveyden menetyksenä. Tämän kaiken olen erittäin hyvin dokumentoinut. Risto Salin mies Pohjoisesta neuvoi niin tekemään ja kehoitankin jokaista vastaavaan tilanteeseen joutuvaa tekemään rohkeasti samoin.
      Kaikki paperille muistiin, kaikki nauhalle talteen ja kaikii valokuviin ja videoihin. Jos joskus tulee kova paikka eteen niin ei tarvitse alkaa miettimään, että mitenhän se oikein silloin neljä vuotta sitten oikein menikään.

      Olen kertonut kaiken omista kokemuksistani ja jos on lisää kysyttävää niin vastaus tulee välittömästi sullekin Ällyä.

      Sano Ällyä missä olen levittänyt väärää tietoa niin selvitetään sekin sitten heti miten eikä sun tarvitse paskaa jauhaa siitä asiasta ja turhaa ruikuttaa sen enempää.

      Homekoiramerkkauksista on ollut suuri hyöty kahdessa homeasunnossani.
      Ensimmäisen homekoiran suosituksen sain jopa terveysmieheltä. Suosittelen.

      Mihinkään höpöpuheisiin en enää usko, en varsinkaan "vesipesuihin". Mutta voithan sinä Ällyä kokeilla vaikka sitäkin muutamalla ämpärisellä.

      Perheen äidit tässä homekusettajien uhreja tulevaisuudessa ovatkin. Meilläkin olisi varmaan toinen jo kuollut jos tämä "homekatastrofi" olisi ollut yksin perheen äidin harteilla. Selvä työnjako pelasti meidät jotenkin vaikka irtaimisto meni.
      Perheen äiti hoitaa keittiön ja minä muut huoneet varsinkin ne missä MCF PHMG myrkyt on tehnee peruuttamatonta tuhoaan jos "ällyät" mitä tarkoitan.

      • äly hoi!

        Kyllä minä Vertti-Eetu uskon mitä sinä puhut. Totta! Et ole jutullasi johdattanut ketään harhaan. Nämä asiat ovat totta ja nämä mainitsemasi myrkyt ovat vaarallisia. Ikävä kohtalo joutua myrkytyksen uhriksi. Kelle tahansa olisi voinut käydä näin. Ajatelkaapa sitä


      • vertti-eetu
        äly hoi! kirjoitti:

        Kyllä minä Vertti-Eetu uskon mitä sinä puhut. Totta! Et ole jutullasi johdattanut ketään harhaan. Nämä asiat ovat totta ja nämä mainitsemasi myrkyt ovat vaarallisia. Ikävä kohtalo joutua myrkytyksen uhriksi. Kelle tahansa olisi voinut käydä näin. Ajatelkaapa sitä

        "Kelle tahansa olisi voinut käydä näin".

        Olen tehnyt kaiken voitavani, ettei meidän jälkeen myrkyllisissä entisissä asunnoissamme sairastu enää yksikään, mutta siitähä nuo "saatanan tunarit" ei tykkää.

        Juttuni ei ole mitään uskon asioita. Ota tai jätä periaatteella jakelen ja jokainen vastaa omista ratkaisuistaan. Reilu peli ei sen enempää.

        Tuossa kun ajelin päivällä kylän raitilla niin vihaksi pisti katsella koulujen pihalla kymmeniä "väistön suojia" ja surullisen näköisiä lasten kasvoja...

        Tässä muuten on jotain tuttua jotenkin samaa kaavaa noudattaa kuin hometutkimukset (ainakin meillä).
        http://yle.fi/uutiset/tutkimus_universumi_voi_romahtaa_koska_tahansa_-_tai_sitten_ei/6985117


      • Hyvä Suomi!!!!!
        vertti-eetu kirjoitti:

        "Kelle tahansa olisi voinut käydä näin".

        Olen tehnyt kaiken voitavani, ettei meidän jälkeen myrkyllisissä entisissä asunnoissamme sairastu enää yksikään, mutta siitähä nuo "saatanan tunarit" ei tykkää.

        Juttuni ei ole mitään uskon asioita. Ota tai jätä periaatteella jakelen ja jokainen vastaa omista ratkaisuistaan. Reilu peli ei sen enempää.

        Tuossa kun ajelin päivällä kylän raitilla niin vihaksi pisti katsella koulujen pihalla kymmeniä "väistön suojia" ja surullisen näköisiä lasten kasvoja...

        Tässä muuten on jotain tuttua jotenkin samaa kaavaa noudattaa kuin hometutkimukset (ainakin meillä).
        http://yle.fi/uutiset/tutkimus_universumi_voi_romahtaa_koska_tahansa_-_tai_sitten_ei/6985117

        Niin siinä olet tehnyt oikein! On tämä kummaa kun asioihin ei voi puuttua, joihin pitäisi puuttua. Työntekijöitä ja lapsia pidetään rakennuksissa ja asioita salaillaan! Peitellään, mielistellään, vähätellään ja annetaan vääriä tietoja. Rakennuksten korjaukset viipyvät, ihmiset altistuvat. Rakennusten korjaukset usein niin suppeita, että oireet jäävät. HYVÄ SUOMI!!!!!


    • yksikään ei ota

      Elikä vituttaa vaan kun kukaan ei ota tosissaan home jutuista elämä pilalla ja viellä epilepsia siihen pääle. vielä kaikki vaan kiertää sitä juttua

      • pysyvä sairaus!

        Näistä sisäilmaongelmista voi sairastua vakavati. Pahat autoimuunisairaudet, kaikenlaiset vauriot hermostossa ja kehossa. Siis voi sairastua keliakiaan allegiaan, diabetekseen, epilepsiaan, syöpiin, alzheimerin tautiin ja autismiin jne. Moni tietää vaan ärstysoireet, allergiat ja astman.Miksi ei uskota!


      • Miksi ei uskota!
        pysyvä sairaus! kirjoitti:

        Näistä sisäilmaongelmista voi sairastua vakavati. Pahat autoimuunisairaudet, kaikenlaiset vauriot hermostossa ja kehossa. Siis voi sairastua keliakiaan allegiaan, diabetekseen, epilepsiaan, syöpiin, alzheimerin tautiin ja autismiin jne. Moni tietää vaan ärstysoireet, allergiat ja astman.Miksi ei uskota!

        Kun ei syyllisiä haluta saattaa korvausvastuuseen. Niitä sisäilmaongelmien aiheuttajia.


      • Ketkäs ovatten ?
        Miksi ei uskota! kirjoitti:

        Kun ei syyllisiä haluta saattaa korvausvastuuseen. Niitä sisäilmaongelmien aiheuttajia.

        Ketäs ne syylliset sitten on ja mitäs syntiä ovat tehneet ?


      • Mietinyvähän ovatten
        Ketkäs ovatten ? kirjoitti:

        Ketäs ne syylliset sitten on ja mitäs syntiä ovat tehneet ?

        Ällyä 25.1.2014 14:15.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12006985

        Onhan näitä juttuja syyllisistä ja syyttömistä. Jokainen saa syntiensä mukaan viimeisellä "ovella" jos se vaan avataan.

        Sitähän ei kukaan tiedä eikä voi varmuudella sanoa . Syntiä tai kusetusta tai mitä se nyt sitten onkaan. He jotka ovat rakennusvirheitä tehneet ja rakennuskorjausvirheitä, petollisia näytteidenottoja homedesinfiointien jälkeen, totta helv.... niistä tekijän vastuu pitää kantaa. Sehän nyt on itsestään selvä se.
        Petoksien suojelijat samaan myllytykseen


    • Allu vaan

      No, mutta virheitähän me tehrään kaikki ja alati. Niin tavalliset legurit, leguri 2 ja jopa Vertti-setäkin, vaikkei tunnustakaan.

      Sumujen sumuttajat ja petolliset sisäilmamittajaat ovat sitten taas eri asia. Rikollisiahan on aina ollut ja tulee olemaan. Mutta ei kaikki rakentamisen virheet suinkaan mitään rikoksia ole eikä siten ole varsinaisia syyllisiäkään. Leguritkin luuli ennen, jotta lobotomialla ne hullut tervehiksi saadaan ja päätä leikkas, muttei niistä legureista silti rikollisia tehty.

      Nyt vaan pitääs kattella etiäpäin, että miten tutkitaan (STM haluaa, että tutkitaan vaan ilmaa ja materiaalinäytteet pelkästään viljelemällä, halleluujaa halulla !) ja miten korjataan. Itse asiassa tämä tieto on jo pitkälti olemassa, vaan ei herrojen mielessä ja mieleistä.

      • vertti-eetu

        Alluparka, mun ei tarvitse tunnustaa sellaista mitä en ole tehnyt kuten jotkut toiset.
        Vastuuntunnottomat homekusettajat.

        En ole kenenkään terveyttä vaarantanut, en ole kenenkään terveyttä ja irtaimistoa tuhonnut en myöskään kenellekään aiheuttanut älyttömiä kärsimyksiä joten en niitä voi edes tunnolleni ottaa en tunnustaa joten otahan pölövästi ihan rauhallisesti.

        Ainoa virhe oli päästää kolmeen asuntoomme munters / polygon sählään huonolla osaamisella. Ja se tässä on viiiiituttanut kun päästin niitä retkuttamaan orvaskesijutuillaan ja paljon muullakin höpö toiminnallaan. Mutta ei retkuta enää son varma se.

        On erittäin hyvä, että STM huolehtii siitä, ettei tulevia polvia enää retkuteta turhilla näytteidenotoilla kuten "alle gramman näyte rakenteita repimättä ja silmiä räpäyttämättä". Hieno homma täydet pojot STM siitä.


      • Pro Vertti
        vertti-eetu kirjoitti:

        Alluparka, mun ei tarvitse tunnustaa sellaista mitä en ole tehnyt kuten jotkut toiset.
        Vastuuntunnottomat homekusettajat.

        En ole kenenkään terveyttä vaarantanut, en ole kenenkään terveyttä ja irtaimistoa tuhonnut en myöskään kenellekään aiheuttanut älyttömiä kärsimyksiä joten en niitä voi edes tunnolleni ottaa en tunnustaa joten otahan pölövästi ihan rauhallisesti.

        Ainoa virhe oli päästää kolmeen asuntoomme munters / polygon sählään huonolla osaamisella. Ja se tässä on viiiiituttanut kun päästin niitä retkuttamaan orvaskesijutuillaan ja paljon muullakin höpö toiminnallaan. Mutta ei retkuta enää son varma se.

        On erittäin hyvä, että STM huolehtii siitä, ettei tulevia polvia enää retkuteta turhilla näytteidenotoilla kuten "alle gramman näyte rakenteita repimättä ja silmiä räpäyttämättä". Hieno homma täydet pojot STM siitä.

        On hienoa, että jotkut kuten suuresti arvostamani vertti-eetu puolustaa meitä ihan tavallisia kansalaisia ja kertoo kuinka tulee toimia toisin kuin jotkut huu haa Allut ja kumppanit. Nämä veijarithan vain syöttävät meille pajuköyttä.

        Kuten vertti-eetu sen kertoo, STM on ihan oikeassa kun neuvoo ottamaan ilmanäytteittä (>> 1 g) ja esim. seinistä kunnon pölkkyjä alajuoksuista. Minäkin uskon samoin kun vertti, että vain ilmanäytteet kertovat luotettavasti, onko sisäilmassa liikaa homeen itiöitä.

        Ja on kai se niin, että oikea tulos saadaan vain viljelymenetelmällä ? ja toisin sanoen viljelyssä esiin tulematta jääneet, kuivat ja kuolleet homekasvustot (mm. Stachybotrys) eivät ole enää haitallisia eivätkä muodosta terveyshaittaa. Tällaiset kuivat, mitättömät vauriot voidaan siis ihan hyvin jättää piiloon tai tarvittaessa maalata lateksilla peittoon.

        .


      • vertti-eetu
        Pro Vertti kirjoitti:

        On hienoa, että jotkut kuten suuresti arvostamani vertti-eetu puolustaa meitä ihan tavallisia kansalaisia ja kertoo kuinka tulee toimia toisin kuin jotkut huu haa Allut ja kumppanit. Nämä veijarithan vain syöttävät meille pajuköyttä.

        Kuten vertti-eetu sen kertoo, STM on ihan oikeassa kun neuvoo ottamaan ilmanäytteittä (>> 1 g) ja esim. seinistä kunnon pölkkyjä alajuoksuista. Minäkin uskon samoin kun vertti, että vain ilmanäytteet kertovat luotettavasti, onko sisäilmassa liikaa homeen itiöitä.

        Ja on kai se niin, että oikea tulos saadaan vain viljelymenetelmällä ? ja toisin sanoen viljelyssä esiin tulematta jääneet, kuivat ja kuolleet homekasvustot (mm. Stachybotrys) eivät ole enää haitallisia eivätkä muodosta terveyshaittaa. Tällaiset kuivat, mitättömät vauriot voidaan siis ihan hyvin jättää piiloon tai tarvittaessa maalata lateksilla peittoon.

        .

        "Tällaiset kuivat, mitättömät vauriot voidaan siis ihan hyvin jättää piiloon tai tarvittaessa maalata lateksilla peittoon".
        Sinähän voit kämpilläsi tehdä aivan mitä haluat. Mutta älä tee siten kenenkään toisen omistamassa rakennuksessa. Se on jo tietoista terveyden vaarantamista.

        Tuossahan olet Pro Vertti aivan oikeassa kun sanot, että "Ilmanäytteet kertovat luotettavasti, onko sisäilmassa liikaa homeen itiötä". Mutta oikaisen käsityksiäsi hieman. Ainoastaan siinä tapausessa kun näitä näytteitä otetaan 10-12 kertaa eri aikoina, eri paikoista ja erilaisista ilmanpaine- ja erilaisista ilmavirtauksista. Ja jos kuusi sisäilmanäytettä on saman suuntaisia niin se kertoo jo jotain.

        Mutta tuossa vähän aiheesta lisää asiantuntijalausunto.

        "Nämä asiat tiedettiin jo vuonna 1995. Valitettavasti silloin päätettiin salata nämä asiat ja syyllisiksi kosteusvaurioon päätettiin laitaa keuhkoihin menevät homeitiöt ja että sairaus olisi astma. Aloitettiin massiivinen homeitiöiden metsästäminen mm. Andersenin keräimellä. Se on erinomainen homeitiöiden keräilijä, mutta erittäin huono bakteeri-itiöiden vangitsija. Tämän tietävät kaikki asioihin perehtyneet asiantuntijat. Silti tätä keräintä käytettiin ************asunnon tutkimisessa".

        Sisäilmanäytteiden otoista mulla on kuitenkin aivan erilainen näkemys kuin mitä yrität nyt vääristellä Pro Vertti. Ne ovat täysin turhia kun pitää selvitellä terveysongelmia mikrobivaurioisessa rakennuksessa.

        Tämä huuhaa sentään on otettava STM:n tosissaan. "Alle gramman näyte rakenteita repimättä ja silmiä räpäyttämättä". Mitä näillä palstoilla on jo joku alkanut mainostamaankin. Taitaa kuulua nuo näytteenotot siihen ryhmään "tyhmiltä rahat pois".


      • homeoireileva
        vertti-eetu kirjoitti:

        "Tällaiset kuivat, mitättömät vauriot voidaan siis ihan hyvin jättää piiloon tai tarvittaessa maalata lateksilla peittoon".
        Sinähän voit kämpilläsi tehdä aivan mitä haluat. Mutta älä tee siten kenenkään toisen omistamassa rakennuksessa. Se on jo tietoista terveyden vaarantamista.

        Tuossahan olet Pro Vertti aivan oikeassa kun sanot, että "Ilmanäytteet kertovat luotettavasti, onko sisäilmassa liikaa homeen itiötä". Mutta oikaisen käsityksiäsi hieman. Ainoastaan siinä tapausessa kun näitä näytteitä otetaan 10-12 kertaa eri aikoina, eri paikoista ja erilaisista ilmanpaine- ja erilaisista ilmavirtauksista. Ja jos kuusi sisäilmanäytettä on saman suuntaisia niin se kertoo jo jotain.

        Mutta tuossa vähän aiheesta lisää asiantuntijalausunto.

        "Nämä asiat tiedettiin jo vuonna 1995. Valitettavasti silloin päätettiin salata nämä asiat ja syyllisiksi kosteusvaurioon päätettiin laitaa keuhkoihin menevät homeitiöt ja että sairaus olisi astma. Aloitettiin massiivinen homeitiöiden metsästäminen mm. Andersenin keräimellä. Se on erinomainen homeitiöiden keräilijä, mutta erittäin huono bakteeri-itiöiden vangitsija. Tämän tietävät kaikki asioihin perehtyneet asiantuntijat. Silti tätä keräintä käytettiin ************asunnon tutkimisessa".

        Sisäilmanäytteiden otoista mulla on kuitenkin aivan erilainen näkemys kuin mitä yrität nyt vääristellä Pro Vertti. Ne ovat täysin turhia kun pitää selvitellä terveysongelmia mikrobivaurioisessa rakennuksessa.

        Tämä huuhaa sentään on otettava STM:n tosissaan. "Alle gramman näyte rakenteita repimättä ja silmiä räpäyttämättä". Mitä näillä palstoilla on jo joku alkanut mainostamaankin. Taitaa kuulua nuo näytteenotot siihen ryhmään "tyhmiltä rahat pois".

        Hyvä Vertti, mutta eikös se sitten tule jo aika kalliiksikin, jos otetaan 10 -12 ilmanäytettä ja kertooko se kuitenkaan edes, missä se korjattava kohta okein on ? Ja kaikesta päätellen aikaakin kuluu ja altistukseni senkun vaan jatkuu näitä näytteitä odotellessa, kun niitä on näin paljon. Jotkut on kyllä sanonu, että voisi olla paremi ottaa näytteet talon rakenteista eikä ilmasta lasinkaan. Ketähän tässäkin oikein pitäisi uskoa. Ja jos otetaan rakenteista, kuinhan isoja niiden tulisi olla.


      • ihminen paras mittar
        homeoireileva kirjoitti:

        Hyvä Vertti, mutta eikös se sitten tule jo aika kalliiksikin, jos otetaan 10 -12 ilmanäytettä ja kertooko se kuitenkaan edes, missä se korjattava kohta okein on ? Ja kaikesta päätellen aikaakin kuluu ja altistukseni senkun vaan jatkuu näitä näytteitä odotellessa, kun niitä on näin paljon. Jotkut on kyllä sanonu, että voisi olla paremi ottaa näytteet talon rakenteista eikä ilmasta lasinkaan. Ketähän tässäkin oikein pitäisi uskoa. Ja jos otetaan rakenteista, kuinhan isoja niiden tulisi olla.

        Kaikki homelajija eivät edes näytteet tunnista. Tiedetäänkö vielä tarkalleen mikä ihmiset kosteusvauriorakennuksessa sairastuttaa? Minä sairastuin ja monet muutkin sairastuivat rakennuksessa jossa oli pahoja kosteusvarioita. Oireet hyvin voimakkaita. Altistuminen jäi päälle. Onko se ihiminen se paras mittari? Siis se homeelle altistunut ihminen se paras mittari, joka tunnistaa kosteusvarioiset rakennukset. Monessa rakennuksessa oireilen mutta on rakennuksia jossa ei oireita.

        Kuivakin home on pahasta mm. kuiva rakenne ei poissulje mikrobiongelmaa. Lukeaa tosta linkistä.

        http://homepakolaiset.fi/10_myytti.html


      • vertti-eetu
        homeoireileva kirjoitti:

        Hyvä Vertti, mutta eikös se sitten tule jo aika kalliiksikin, jos otetaan 10 -12 ilmanäytettä ja kertooko se kuitenkaan edes, missä se korjattava kohta okein on ? Ja kaikesta päätellen aikaakin kuluu ja altistukseni senkun vaan jatkuu näitä näytteitä odotellessa, kun niitä on näin paljon. Jotkut on kyllä sanonu, että voisi olla paremi ottaa näytteet talon rakenteista eikä ilmasta lasinkaan. Ketähän tässäkin oikein pitäisi uskoa. Ja jos otetaan rakenteista, kuinhan isoja niiden tulisi olla.

        Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos sisäilmanäytteet ovat lähes ainoat Asumisterveysooppaan mukaisia ja validoidut näytteenotot mitä lakituvassa hyväksytään niin silloinhan niitä pitää olla niin paljon otettuna, että varmasti jotain löytyy jos sisällä oireita ja pahoja sairauksia ja oven ulkopuolella ei.

        Mutta jos mitään ei löydy ja oireet ja sairastelut jatkuu niin rahat takaisin mittaajilta.
        Ottakaa näytteet mistä haluatte mutta niin monesta paikasta, että varmasti jotain löytyy jos oireiluja ja sairasteluja esiintyy, kai sen sanoo järkikin.

        Mittauksien ajaksi rakenteita aukomalla rakennuksesta pois ja väistö rakennukseen ja heti. Jos vielä puhtaaseen väistät niin miten se altistus silloin enää jatkuu.

        Saahan täällä palstalla lässyttää mitä sylki suuhun tuo mutta omaa järkeä voi käyttää monessa tilanteessa.

        Kuivan kuivaajat kävi meillä vapun aattona 2010 otsonoimassa asunnon. Otsonointikoneen tuuletin oli helvetin pölyinen. En osannut silloin järkeillä, että siinä myllyssä oli usean homerakennuksen homeitiöt ja pölyt mitkä levisi meidänkin sisäilmastoon. Otsonoinnin jälkeen saadaan puhtaita näytteitä. Silloin en sitä tajunnut mutta nyt kyllä ja paljon muutakin. Keskustellaan...


      • otsonointia
        vertti-eetu kirjoitti:

        Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos sisäilmanäytteet ovat lähes ainoat Asumisterveysooppaan mukaisia ja validoidut näytteenotot mitä lakituvassa hyväksytään niin silloinhan niitä pitää olla niin paljon otettuna, että varmasti jotain löytyy jos sisällä oireita ja pahoja sairauksia ja oven ulkopuolella ei.

        Mutta jos mitään ei löydy ja oireet ja sairastelut jatkuu niin rahat takaisin mittaajilta.
        Ottakaa näytteet mistä haluatte mutta niin monesta paikasta, että varmasti jotain löytyy jos oireiluja ja sairasteluja esiintyy, kai sen sanoo järkikin.

        Mittauksien ajaksi rakenteita aukomalla rakennuksesta pois ja väistö rakennukseen ja heti. Jos vielä puhtaaseen väistät niin miten se altistus silloin enää jatkuu.

        Saahan täällä palstalla lässyttää mitä sylki suuhun tuo mutta omaa järkeä voi käyttää monessa tilanteessa.

        Kuivan kuivaajat kävi meillä vapun aattona 2010 otsonoimassa asunnon. Otsonointikoneen tuuletin oli helvetin pölyinen. En osannut silloin järkeillä, että siinä myllyssä oli usean homerakennuksen homeitiöt ja pölyt mitkä levisi meidänkin sisäilmastoon. Otsonoinnin jälkeen saadaan puhtaita näytteitä. Silloin en sitä tajunnut mutta nyt kyllä ja paljon muutakin. Keskustellaan...

        Tosi törkeää tulla likaisella laitteella tunaroimaan. Ilmeisesti sitä laitetta saa käyttää kuka tahtoo? Nyt pitäisi tulla lakimuutos jos niin on?

        Käytetäänkö tuota otsonointia päiväkodeissa ja kouluissa. Mistä tuon voi tarkistaa, eikö ole laillista tietää mitä lapsemme hengittää?


      • homeoireileva
        ihminen paras mittar kirjoitti:

        Kaikki homelajija eivät edes näytteet tunnista. Tiedetäänkö vielä tarkalleen mikä ihmiset kosteusvauriorakennuksessa sairastuttaa? Minä sairastuin ja monet muutkin sairastuivat rakennuksessa jossa oli pahoja kosteusvarioita. Oireet hyvin voimakkaita. Altistuminen jäi päälle. Onko se ihiminen se paras mittari? Siis se homeelle altistunut ihminen se paras mittari, joka tunnistaa kosteusvarioiset rakennukset. Monessa rakennuksessa oireilen mutta on rakennuksia jossa ei oireita.

        Kuivakin home on pahasta mm. kuiva rakenne ei poissulje mikrobiongelmaa. Lukeaa tosta linkistä.

        http://homepakolaiset.fi/10_myytti.html

        Ihmettelen vain kuinkan sen STM:n ohjeen mukaan kuiva ja kuallu home saadaan esiin, viljelläänkö sitä vain tavallista pitempään ja kuumemmasa, jotta kerkiää itämään. Jotku sanoo, että johan sen näkee silmillään ja haistaa, mutta itse en ole ihan varma.

        Muistan, kun naapuri remontoi saunansa ja samalla tuli esiin pesuhuoneen seinän kipsilevy. Se oli alaosastaan ihan mustunut, ihankuin nokinen, vaikka saunassa ei ollut puukiuastakaan. Naapuri lähetti näytepalan levystä jonnekin Kuopioon tutkimuksiin. Sieltä tuli selvä vastaus, että ei hometta: viljelyssä viittarvo ei ylittyny ja se vähänenkin mitä oli, oli vain penisilliiniä.

        Nyt vain ihmettelen, että menniköhän kaikki kuitenkaan ihan oikein kun naapurin porukka on jatkuvasti sairaanaa, vaikka mitään homeita ei pitäisi olla.


      • homeoireileva
        vertti-eetu kirjoitti:

        Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos sisäilmanäytteet ovat lähes ainoat Asumisterveysooppaan mukaisia ja validoidut näytteenotot mitä lakituvassa hyväksytään niin silloinhan niitä pitää olla niin paljon otettuna, että varmasti jotain löytyy jos sisällä oireita ja pahoja sairauksia ja oven ulkopuolella ei.

        Mutta jos mitään ei löydy ja oireet ja sairastelut jatkuu niin rahat takaisin mittaajilta.
        Ottakaa näytteet mistä haluatte mutta niin monesta paikasta, että varmasti jotain löytyy jos oireiluja ja sairasteluja esiintyy, kai sen sanoo järkikin.

        Mittauksien ajaksi rakenteita aukomalla rakennuksesta pois ja väistö rakennukseen ja heti. Jos vielä puhtaaseen väistät niin miten se altistus silloin enää jatkuu.

        Saahan täällä palstalla lässyttää mitä sylki suuhun tuo mutta omaa järkeä voi käyttää monessa tilanteessa.

        Kuivan kuivaajat kävi meillä vapun aattona 2010 otsonoimassa asunnon. Otsonointikoneen tuuletin oli helvetin pölyinen. En osannut silloin järkeillä, että siinä myllyssä oli usean homerakennuksen homeitiöt ja pölyt mitkä levisi meidänkin sisäilmastoon. Otsonoinnin jälkeen saadaan puhtaita näytteitä. Silloin en sitä tajunnut mutta nyt kyllä ja paljon muutakin. Keskustellaan...

        Vertiltä vielä kysyisin, kun näyttää kaiken niin hyvin tietävän, että kun suunnittelemme niiden kymmenen sisäilmamittauksen teettämistä niin miten se menee. Itse ajattelin, että otetaan yhdet näytteet jokaisesta huoneesta ja sitten seuraavalla kerralla mennään vaikka huoneen toiseen nurkkaan ja uusi näyte. Sitten katsotaan kummassa oli enemmän itiöitä ja taa seuraavat näytteet lähempää sitä paikkaa, mistä enemmän löytyi.

        Nin sitten vaan edetään ihan niin kuin lasten "lämpenee, lämpenee- kylmenee, kylmeenee" -leikissä, kunnes polttaa ja on löydetty juurikin se oikea kohta, missä hometta kasvaa ja ruvetaan vaan purkamaan.

        Voiko Vertti tai joku muu viisas kertoa, olenko ymmärtänyt oikein tällaisen näytteenoton. Jos jollain on kokemuksia, voitteko kertoa, paljonko tuli maksamaan. Meillä on yhteensä 4 makuuhuonetta, vaatehuone, KPH, keittiö ja olohuone. Mielestäni näytteet tulisi ottaa ainaskin makuuhuoneista, olohuoneesta ja keittiöstä eli 6 näytettä jokaisella näytteenottokerralla ja kaikkien 10 kerran jälkeen siis yhteensä 60 näytettä. Tietäääkö joku vielä, mistä saa luotettavan sisäilmanäytteiden ottajan läheltä Lietoa.


      • sisäilmatutkimus
        homeoireileva kirjoitti:

        Vertiltä vielä kysyisin, kun näyttää kaiken niin hyvin tietävän, että kun suunnittelemme niiden kymmenen sisäilmamittauksen teettämistä niin miten se menee. Itse ajattelin, että otetaan yhdet näytteet jokaisesta huoneesta ja sitten seuraavalla kerralla mennään vaikka huoneen toiseen nurkkaan ja uusi näyte. Sitten katsotaan kummassa oli enemmän itiöitä ja taa seuraavat näytteet lähempää sitä paikkaa, mistä enemmän löytyi.

        Nin sitten vaan edetään ihan niin kuin lasten "lämpenee, lämpenee- kylmenee, kylmeenee" -leikissä, kunnes polttaa ja on löydetty juurikin se oikea kohta, missä hometta kasvaa ja ruvetaan vaan purkamaan.

        Voiko Vertti tai joku muu viisas kertoa, olenko ymmärtänyt oikein tällaisen näytteenoton. Jos jollain on kokemuksia, voitteko kertoa, paljonko tuli maksamaan. Meillä on yhteensä 4 makuuhuonetta, vaatehuone, KPH, keittiö ja olohuone. Mielestäni näytteet tulisi ottaa ainaskin makuuhuoneista, olohuoneesta ja keittiöstä eli 6 näytettä jokaisella näytteenottokerralla ja kaikkien 10 kerran jälkeen siis yhteensä 60 näytettä. Tietäääkö joku vielä, mistä saa luotettavan sisäilmanäytteiden ottajan läheltä Lietoa.

        Mäkin haluaisin tietää mistä saisi varman sisäilmatutkimuksen? Onko sellaista olemassa. Eikö vaan ole niin että vaikka tulokset näyttävät puhdasta niin ne eivät ole puhtosia jos oireilu jatkuu. Ei ole täysin luotettava ratkaisu. Kävin asumisterveysliiton sivuilla, mutta ei sieltä apua.


      • vertti-eetu
        homeoireileva kirjoitti:

        Vertiltä vielä kysyisin, kun näyttää kaiken niin hyvin tietävän, että kun suunnittelemme niiden kymmenen sisäilmamittauksen teettämistä niin miten se menee. Itse ajattelin, että otetaan yhdet näytteet jokaisesta huoneesta ja sitten seuraavalla kerralla mennään vaikka huoneen toiseen nurkkaan ja uusi näyte. Sitten katsotaan kummassa oli enemmän itiöitä ja taa seuraavat näytteet lähempää sitä paikkaa, mistä enemmän löytyi.

        Nin sitten vaan edetään ihan niin kuin lasten "lämpenee, lämpenee- kylmenee, kylmeenee" -leikissä, kunnes polttaa ja on löydetty juurikin se oikea kohta, missä hometta kasvaa ja ruvetaan vaan purkamaan.

        Voiko Vertti tai joku muu viisas kertoa, olenko ymmärtänyt oikein tällaisen näytteenoton. Jos jollain on kokemuksia, voitteko kertoa, paljonko tuli maksamaan. Meillä on yhteensä 4 makuuhuonetta, vaatehuone, KPH, keittiö ja olohuone. Mielestäni näytteet tulisi ottaa ainaskin makuuhuoneista, olohuoneesta ja keittiöstä eli 6 näytettä jokaisella näytteenottokerralla ja kaikkien 10 kerran jälkeen siis yhteensä 60 näytettä. Tietäääkö joku vielä, mistä saa luotettavan sisäilmanäytteiden ottajan läheltä Lietoa.

        Kysyppä asiaa tarkemmin ESAVI / STM Vesa Pekkola DI. Ja Tämän alueemme myrkkyasiantuntija (PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYSYHTYMÄ) STM Pentti Lampi. Jos he osaa sanoa tarkemmin monta pitää loppujen lopuksi olla ja mistä kohden ja minä viikonpäivänä. Tai etsi vastaavia huippuasiantuntijoita Lietosta. Voi olla kyllä harvassa vastaavat huiput.

        Kesälläkin voi ottaa kun otetaan ulkoa (luonnonhomeitiöt) vertailunäyte jos kuvittelee, että ne homeitiöt terveyden vei eikä sisäilmamyrkytys.

        Terveystarkastajat ja isännöitsijät pelaavat peliään sillä jotta vain pakkasella. No tämän talven näytteitä ei sitten ole otettu varmaan kuin tämän kuun alusta alkaen ainakaan täällä etelässä tuon väärän käytännön mukaan.

        Heiltä (Pekkola ja Lampi) olen melkein kaiken oppinut (heidän tekemistään raporteista) ja kantapään kautta loput.

        "Luotettavaa sisäilmanäytteiden ottajaa läheltä Lietoa". No jos aloittaisit vaikka Utsjoelta siellä oli luotettavimmat jääkärit samassa sissiporukassa 66.

        Tuossahan siitä on enempi sisäilmanäytteiden ottaminen. "Harkitusti".
        http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/hometalo/terveyshaitan_toteaminen

        Googlaa sisäilmamittaus jos sieltä löytyisi ratkaisu pulmaasi. Minä olen omani ratkaissut. Uuteen puhtaaseen kun sisäilmamittaukset 2 samasta paikasta samasta huoneesta isännöitsijän tilaamana ei poistanut oireita eikä sairasteluja nykyisessä asunnossa mikä oli todella pettymys minulle mutta elämä on...


      • vertti-eetu
        homeoireileva kirjoitti:

        Vertiltä vielä kysyisin, kun näyttää kaiken niin hyvin tietävän, että kun suunnittelemme niiden kymmenen sisäilmamittauksen teettämistä niin miten se menee. Itse ajattelin, että otetaan yhdet näytteet jokaisesta huoneesta ja sitten seuraavalla kerralla mennään vaikka huoneen toiseen nurkkaan ja uusi näyte. Sitten katsotaan kummassa oli enemmän itiöitä ja taa seuraavat näytteet lähempää sitä paikkaa, mistä enemmän löytyi.

        Nin sitten vaan edetään ihan niin kuin lasten "lämpenee, lämpenee- kylmenee, kylmeenee" -leikissä, kunnes polttaa ja on löydetty juurikin se oikea kohta, missä hometta kasvaa ja ruvetaan vaan purkamaan.

        Voiko Vertti tai joku muu viisas kertoa, olenko ymmärtänyt oikein tällaisen näytteenoton. Jos jollain on kokemuksia, voitteko kertoa, paljonko tuli maksamaan. Meillä on yhteensä 4 makuuhuonetta, vaatehuone, KPH, keittiö ja olohuone. Mielestäni näytteet tulisi ottaa ainaskin makuuhuoneista, olohuoneesta ja keittiöstä eli 6 näytettä jokaisella näytteenottokerralla ja kaikkien 10 kerran jälkeen siis yhteensä 60 näytettä. Tietäääkö joku vielä, mistä saa luotettavan sisäilmanäytteiden ottajan läheltä Lietoa.

        Ohoh! 60 näytettä ja jos ne kaikki on vielä VOC sisäilmanäytteitä niin luulen, että on paikalla näytteidenottajien armeija alta aikayksikön.

        Soitanko niille jotka meillä kävi. "Lietoon heti aamujunalla".


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Ohoh! 60 näytettä ja jos ne kaikki on vielä VOC sisäilmanäytteitä niin luulen, että on paikalla näytteidenottajien armeija alta aikayksikön.

        Soitanko niille jotka meillä kävi. "Lietoon heti aamujunalla".

        Googlaa lisää. Sisäilmanäyte. Oikeaa tietoa on vaikka kuinka.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11594074


      • homeoireileva
        sisäilmatutkimus kirjoitti:

        Mäkin haluaisin tietää mistä saisi varman sisäilmatutkimuksen? Onko sellaista olemassa. Eikö vaan ole niin että vaikka tulokset näyttävät puhdasta niin ne eivät ole puhtosia jos oireilu jatkuu. Ei ole täysin luotettava ratkaisu. Kävin asumisterveysliiton sivuilla, mutta ei sieltä apua.

        Näitiä viestejä lukiessa olen tullut entistä enemmän vakuuttuneeksi että parhaat ja oikeat neuvot saa Vertiltä. Häntä kiitän ja kumarran. Varmaan näihinn kysymyksiin saamme kumpikin vaustauksen Vertiltä: 1. Mistä saa varman sisäilmatutkijan ?
        2. Vaika tulokset puhtosia, niin eivät olekaa puhtosia kun oireilu jatkuu ? 3. Ei olekaan täysin luotettava vaikka otettaisiin 10 - 12 kertaa näytteet, mutta on silti kuitenkin paras tapa tutkia homevaurioita ?


      • homeoireileva
        vertti-eetu kirjoitti:

        Ohoh! 60 näytettä ja jos ne kaikki on vielä VOC sisäilmanäytteitä niin luulen, että on paikalla näytteidenottajien armeija alta aikayksikön.

        Soitanko niille jotka meillä kävi. "Lietoon heti aamujunalla".

        Hyvä Vertti, voitko antaa joitakin nimiä, firmoja ja puhelinnumeroita, joista saisi paikaisesti Lietoon ottamaan 60 VOC -näytettä, kunten Vertti on neuvonut. Kiirus on kun voi päästä pakkaset loppumaan ja silloin joudutaan vielä vuosi odottamaan ja sairastelemaan. Syksystä lähtien meidänkin perheestä on käyty lääkärissä yhteensä jo melkein 30 kertaa ja aina sama vaiva, posket ja keuhkoputket ihan tukossa niin, että vinkusiva vaan. Koulussakin ihmetellään jo, miksi kersat on aina kotona eikä tule kouluun.


      • vertti-eetu
        homeoireileva kirjoitti:

        Näitiä viestejä lukiessa olen tullut entistä enemmän vakuuttuneeksi että parhaat ja oikeat neuvot saa Vertiltä. Häntä kiitän ja kumarran. Varmaan näihinn kysymyksiin saamme kumpikin vaustauksen Vertiltä: 1. Mistä saa varman sisäilmatutkijan ?
        2. Vaika tulokset puhtosia, niin eivät olekaa puhtosia kun oireilu jatkuu ? 3. Ei olekaan täysin luotettava vaikka otettaisiin 10 - 12 kertaa näytteet, mutta on silti kuitenkin paras tapa tutkia homevaurioita ?

        1. Utsjoelta kannattaa kysellä.

        2. Asumisterveysopas. Sekä kysy Pekkola ja Lampi varmasti tietävät miten tässä toimitaan sairastunutta vastaan oikeaoppisesti.

        3. Vaikka ovat puhtaita eivät pois sulje terveyshaittaa. On Asumisterveysohjeen ja terveysmiesten käytännön mukainen tutkimusmenetelmä mihin nyt terveydensuojelulakia jotenkin sovelletaan.

        4. Jos alle 1 gramman näytteitä otetaan rakenteita purkamatta ja silmiä räpäyttämättä niin sitä ei ole vielä validoitu eikä päätetty montako kiloa niitä näytteitä pitää ottaa, että näytteiden ottaja pääsisi hyville liksoille.


      • vertti-eetu
        homeoireileva kirjoitti:

        Hyvä Vertti, voitko antaa joitakin nimiä, firmoja ja puhelinnumeroita, joista saisi paikaisesti Lietoon ottamaan 60 VOC -näytettä, kunten Vertti on neuvonut. Kiirus on kun voi päästä pakkaset loppumaan ja silloin joudutaan vielä vuosi odottamaan ja sairastelemaan. Syksystä lähtien meidänkin perheestä on käyty lääkärissä yhteensä jo melkein 30 kertaa ja aina sama vaiva, posket ja keuhkoputket ihan tukossa niin, että vinkusiva vaan. Koulussakin ihmetellään jo, miksi kersat on aina kotona eikä tule kouluun.

        Tutustu ensin tuohon ennenkuin otat yhteyksiä Utsjoelle eikä maksa palajoo.
        http://www.sisailmayhdistys.fi/tuote/asumisterveysopas/

        Siitä selviää mikä on pelin henki ja missä sua voidaan kusettaa ja mitkä sulla on mahdollisuudet pelastaa perheesi ajoissa tai mitkä ovat mahikset näyttää toteen syy-yhteys sairaan asunnon ja porukan sairauksien ja oireilujen välillä. Kannatta välillä lukea oikeaa tietoa ja jättää typerät kyselyt vähemmälle.

        Niitä alla gramman näytteidenottoja rakenteita purkamatta ja silmiä räpyttämättä en kyllä löytänyt Asumisterveyoppaasta. Kokeile pappasmurfin maitohappobakteereita äläkä kanna vähiä rahojasi turhiin lääkärissä käynteihin jos eivät ole sulle kerran lääkitystä saaneet kuntoon.


      • Hyi olkohon !
        vertti-eetu kirjoitti:

        Tutustu ensin tuohon ennenkuin otat yhteyksiä Utsjoelle eikä maksa palajoo.
        http://www.sisailmayhdistys.fi/tuote/asumisterveysopas/

        Siitä selviää mikä on pelin henki ja missä sua voidaan kusettaa ja mitkä sulla on mahdollisuudet pelastaa perheesi ajoissa tai mitkä ovat mahikset näyttää toteen syy-yhteys sairaan asunnon ja porukan sairauksien ja oireilujen välillä. Kannatta välillä lukea oikeaa tietoa ja jättää typerät kyselyt vähemmälle.

        Niitä alla gramman näytteidenottoja rakenteita purkamatta ja silmiä räpyttämättä en kyllä löytänyt Asumisterveyoppaasta. Kokeile pappasmurfin maitohappobakteereita äläkä kanna vähiä rahojasi turhiin lääkärissä käynteihin jos eivät ole sulle kerran lääkitystä saaneet kuntoon.

        No mutta Vertti, tähän asti olen lukenut äärimmäisen tarkasti ammattimaiset ohjeesi ja luottanut niihin täysin. Nyt kyllä tuntuu, että sinäkin petät niin kuin kaikki muutkin. Taidatkin itse olle se pahin kuvankuivailija, sumujen sumuttaja ja merkkyjen myrkyttäjä sekä VOC - -askan leväyttäjä.

        On tämä kauheaa, kun koittaa pelastaa perheensä ja saada edes jostakin oikeita neuvoja, niin ensin luvataan ja sitten petetään ja näytetään oikeat karvat. Onkin höynäytetty oikein koko rahan edestä. Koiriin luotan, mutten enää ihmisiin.

        Hyi olkohin, että tuli paha olo. Taas pitää aloittaa kaikki alusta, kun jo luulin, että päästiin eteenpäin Vertin neuvoilla, mutta mitä vielä ! On raskasta !


      • vertti-eetu
        Hyi olkohon ! kirjoitti:

        No mutta Vertti, tähän asti olen lukenut äärimmäisen tarkasti ammattimaiset ohjeesi ja luottanut niihin täysin. Nyt kyllä tuntuu, että sinäkin petät niin kuin kaikki muutkin. Taidatkin itse olle se pahin kuvankuivailija, sumujen sumuttaja ja merkkyjen myrkyttäjä sekä VOC - -askan leväyttäjä.

        On tämä kauheaa, kun koittaa pelastaa perheensä ja saada edes jostakin oikeita neuvoja, niin ensin luvataan ja sitten petetään ja näytetään oikeat karvat. Onkin höynäytetty oikein koko rahan edestä. Koiriin luotan, mutten enää ihmisiin.

        Hyi olkohin, että tuli paha olo. Taas pitää aloittaa kaikki alusta, kun jo luulin, että päästiin eteenpäin Vertin neuvoilla, mutta mitä vielä ! On raskasta !

        Joo alusta en ala enää vaan puhtaan asunnon etsin.
        Mutta jos joutuisin kuitenkin sisäilmamyrkylliseen homeasuntoon niin ensin homekoiratutkimus ja sitten ASTE RY kokeilisin vielä kerran jos apua sais sieltä ilman rahaa. SisäilmaVoceja ei mutta niitä muita tietenkin ja taloyhtiön laskuun. Homedesinfiointeja ei herranen aika ollenkaan ei edes etanolia. Dna- näytteitä kokeilisin aivan piruuttaan jos haisee pahasti ja sekin taloyhtiön piikkiin. Lääkäriin ei tarvitse lähteä maitohappopakteereita on jo kolmea sorttia.
        Niitä sählääjiä jotka aikaisemmissa kämpissä kävi niin en sisälle päästä kusettamaan se on varma se.

        Niin ja tietenkin homekoira mikä haukkui katon kosteusvauriot Kolmenässänkujalla. Se se kyllä pakko saaha makso mitä makso kun taloyhtiö kerran sen sessun raapimisien mukaan korjausremontit suunnittelee.

        Pelasta perheesi mutta otata nyt sunnuntai (rapula)aamuna ne vockip.... näytteet varmuuden vuoksi ja toivo, että menee yli viitearvojen. Paha olo voi johtua siitä kun on "raskaana".

        Hyviä ohjeita saa kyllä ESAVI huippuasiantuntijoilta tarkastajilta ja ylitarkastajilta.
        Samalla opit pallottelun jalot taidot. Minä sain hyvät neuvot eläkkeelle siirtyvältä valvojan valvojalta mutta mulla oliki helvetin hyvä tsäkä.


      • homeoirielija
        vertti-eetu kirjoitti:

        Joo alusta en ala enää vaan puhtaan asunnon etsin.
        Mutta jos joutuisin kuitenkin sisäilmamyrkylliseen homeasuntoon niin ensin homekoiratutkimus ja sitten ASTE RY kokeilisin vielä kerran jos apua sais sieltä ilman rahaa. SisäilmaVoceja ei mutta niitä muita tietenkin ja taloyhtiön laskuun. Homedesinfiointeja ei herranen aika ollenkaan ei edes etanolia. Dna- näytteitä kokeilisin aivan piruuttaan jos haisee pahasti ja sekin taloyhtiön piikkiin. Lääkäriin ei tarvitse lähteä maitohappopakteereita on jo kolmea sorttia.
        Niitä sählääjiä jotka aikaisemmissa kämpissä kävi niin en sisälle päästä kusettamaan se on varma se.

        Niin ja tietenkin homekoira mikä haukkui katon kosteusvauriot Kolmenässänkujalla. Se se kyllä pakko saaha makso mitä makso kun taloyhtiö kerran sen sessun raapimisien mukaan korjausremontit suunnittelee.

        Pelasta perheesi mutta otata nyt sunnuntai (rapula)aamuna ne vockip.... näytteet varmuuden vuoksi ja toivo, että menee yli viitearvojen. Paha olo voi johtua siitä kun on "raskaana".

        Hyviä ohjeita saa kyllä ESAVI huippuasiantuntijoilta tarkastajilta ja ylitarkastajilta.
        Samalla opit pallottelun jalot taidot. Minä sain hyvät neuvot eläkkeelle siirtyvältä valvojan valvojalta mutta mulla oliki helvetin hyvä tsäkä.

        En enää luota tippaakaan neuvoihisi Vertti. Niin pahasti vedätit ja kirjoitit puuta heinää. Mielestäni olet itse se kaikkein pahin sumujen sumuttaja ja satusetä.
        Olisin kyllä tarvinnut ihan oikeasti tukea ja oikeita nuvoja perheellemme. Mutta tällainen on tämä homemaailmamme tälläkin palstalla, empä osannut varoa.


      • vertti-eetu
        homeoirielija kirjoitti:

        En enää luota tippaakaan neuvoihisi Vertti. Niin pahasti vedätit ja kirjoitit puuta heinää. Mielestäni olet itse se kaikkein pahin sumujen sumuttaja ja satusetä.
        Olisin kyllä tarvinnut ihan oikeasti tukea ja oikeita nuvoja perheellemme. Mutta tällainen on tämä homemaailmamme tälläkin palstalla, empä osannut varoa.

        Kyllä se 60 vocip....näytettä on suomen ennätys ja tuolla sun asenteella kyllä passaa hakeutua sisäilmasirkukseen. Kirjoitan tänne kyllä sillä meiningillä, että ota tai jätä ja vastaa omasta tekemisestäsi (näytteenottotilauksistasi).

        Oikeaa tukea ja oikeita neuvoja saat ASTE RY, Tuula Putus, Ville Valtonen, Sisäilmayhdistys ja onhan niitä tarkastajia ja ylitarkastajia sekä terveysmiehiä ja terveysnaisia joka kylässä. Googlaamalla homeongelmat ja sisäilman myrkyllisyys löytyy paljon oikeaa tietoa jos sen homman osaat.

        Tänne ei kannata tulla ruikuttaan jos on joku käynyt ottamassa niitä alle gramman näytteitä rakenteita purkaamatta ja silmiä räpäyttämättä niillä ei selviä vielä sun ongelmasi.

        Varo vaaraa se voi kolkutella oven takanasi litkupönttöjen kanssa jos olet apua pyytänyt ja kitissyt enempikin alueellasi.


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Kyllä se 60 vocip....näytettä on suomen ennätys ja tuolla sun asenteella kyllä passaa hakeutua sisäilmasirkukseen. Kirjoitan tänne kyllä sillä meiningillä, että ota tai jätä ja vastaa omasta tekemisestäsi (näytteenottotilauksistasi).

        Oikeaa tukea ja oikeita neuvoja saat ASTE RY, Tuula Putus, Ville Valtonen, Sisäilmayhdistys ja onhan niitä tarkastajia ja ylitarkastajia sekä terveysmiehiä ja terveysnaisia joka kylässä. Googlaamalla homeongelmat ja sisäilman myrkyllisyys löytyy paljon oikeaa tietoa jos sen homman osaat.

        Tänne ei kannata tulla ruikuttaan jos on joku käynyt ottamassa niitä alle gramman näytteitä rakenteita purkaamatta ja silmiä räpäyttämättä niillä ei selviä vielä sun ongelmasi.

        Varo vaaraa se voi kolkutella oven takanasi litkupönttöjen kanssa jos olet apua pyytänyt ja kitissyt enempikin alueellasi.

        Unohdin sanoa, että ne oikeat hyvät neuvot vaan maksaa. Kukaan "auttajista" ei sulle kuitenkaan rahaa ole työntämässä ongelmaasi vaan pois ottamassa kaiken mitä vähäkin voivat imuttaa. Jos olette aivan p-aukist porukkaa ja vuokra-asunnossa niin kyllä ehkä halvin juttu voisi olla se sairas revohka kasata autoon ja ajaa vain pois etsimään uutta puhdasta asuntoa tai vääntyä väistö tiloihin jos sellaisen löydät sieltä lähimaastosta.

        60 vockip...näytettä on aivan turhaa rahan polttamista.
        .
        Oma-aloitteisuutta ja ryhtiä. Ei passaa masentua pienistä vastoinkäymisistä.


      • vertti-etu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Unohdin sanoa, että ne oikeat hyvät neuvot vaan maksaa. Kukaan "auttajista" ei sulle kuitenkaan rahaa ole työntämässä ongelmaasi vaan pois ottamassa kaiken mitä vähäkin voivat imuttaa. Jos olette aivan p-aukist porukkaa ja vuokra-asunnossa niin kyllä ehkä halvin juttu voisi olla se sairas revohka kasata autoon ja ajaa vain pois etsimään uutta puhdasta asuntoa tai vääntyä väistö tiloihin jos sellaisen löydät sieltä lähimaastosta.

        60 vockip...näytettä on aivan turhaa rahan polttamista.
        .
        Oma-aloitteisuutta ja ryhtiä. Ei passaa masentua pienistä vastoinkäymisistä.

        Googlaa niin löydät oikeaa asiaa;

        "Tässä löytyi vanha kirjoitus palstalta aiheesta nimimerkki (el). Kun kysyin ”desinfioinnista” meillä. Isännöitsijän tilaamasta. Sekä vain yhdestä hänen tilaamastaan ”Anderssenin keräimellä suoritetusta sisäilmanäytteestä.

        Lainaus alkaa:

        "Siinä on toimittu aivan väärin!

        Järjetöntä desinfioida asunto ja sen JÄLKEEN ottaa ilmanäyte. Desinfiointi voi vaikuttaa itiöiden elinkykyyn, jolloin tutkimus sen jälkeen antaa täysin harhaanjohtavan kuvan tilanteesta. Kosteusvauriomikrobit ovat terveydelle ihan yhtä vaarallisia desinfioituina kuin desinfioimattominakin. Tai itse asiassa jopa vaarallisempiakin. Penetrox-käsittely perustuu siihen, että mikrobiem dna pilkotaan. Mikrobipölystä tulee sen jälkeen entistä hienojakoisempaa, jolloin se mahtuu menemään syvemmälle keuhkoihin.

        Yksi 15 minuutin näyte kuvaa tilannetta vain sen yhden 15 minuutin ajanjakson ajalta. Mikrobit eivät itiöi jatkuvasti. Itiöinti on riippuvainen kasvuvaiheesta. On myös olemassa yö- ja päiväaktiivisia mikrobeja. Lisäksi, jos kyseessä on rakenteiden sisällä olevat kasvustot, niin niiden itiöiden esiintyminen sisäilmassa on paljon riippuvainen myös kulloisista ilmanpaineen vaihteluista.

        Anne Hyvärisen väitöskirjatutkimus osoitti, että ilmanäytteitä tulee ottaa 12 eri kertaa eri aikoina, jotta tulos olisi luotettava. 6 näytteenottokertaa riittää, jos kaikki näytteet osoittavat suurinpiirtein samaa lopputulosta.

        Tässä on suomenkielinen lyhennelmä hänen väitöskirjastaan:

        http://www.uku.fi/vaitokset/2002/ISBN951-740-279-1ahyvarinen.htm

        Ei muuta kuin etsimään oikeaa tietoa ja lukemaan ja sen jälkeen toimimaan.


      • homeoireilija
        vertti-eetu kirjoitti:

        Kyllä se 60 vocip....näytettä on suomen ennätys ja tuolla sun asenteella kyllä passaa hakeutua sisäilmasirkukseen. Kirjoitan tänne kyllä sillä meiningillä, että ota tai jätä ja vastaa omasta tekemisestäsi (näytteenottotilauksistasi).

        Oikeaa tukea ja oikeita neuvoja saat ASTE RY, Tuula Putus, Ville Valtonen, Sisäilmayhdistys ja onhan niitä tarkastajia ja ylitarkastajia sekä terveysmiehiä ja terveysnaisia joka kylässä. Googlaamalla homeongelmat ja sisäilman myrkyllisyys löytyy paljon oikeaa tietoa jos sen homman osaat.

        Tänne ei kannata tulla ruikuttaan jos on joku käynyt ottamassa niitä alle gramman näytteitä rakenteita purkaamatta ja silmiä räpäyttämättä niillä ei selviä vielä sun ongelmasi.

        Varo vaaraa se voi kolkutella oven takanasi litkupönttöjen kanssa jos olet apua pyytänyt ja kitissyt enempikin alueellasi.

        On toi Vertinkin kirjoittelu tosi kaksinaamasta. Ensin on olevinaan niin auttavainen, niin auttavainen, että.. ja asiantuntevaa neuvoa pukkaa. Totuus onkin sitten näköjään ihan muuta. Ei todellakaan tahdo auttaa hyvillä oikeilla neuvoilla niinkuin meidän tapauksessa. Rupee vaan vielä meitä lopuksi ruikuttajiksi haukkumaan. Paljon olen kuullut, miten homeloukkuun joutuneita on törkitty, mutta kyllä Vertti on ylivertainen.

        Kun oli kysmys,miten pitäisi talomme tutkia niin jo vain neuvoi ottamaan sisäilmanäytteet 10 -12 kertaan. Kun tutkittavia huoneita on 6 (kuusi) tekee se 10:llä (kymmenellä) näytteenottokerralla päässä laskien 60 näytettä. Tänään sain sitten tarjouksen tuosta Vertin aiemmin suosittelemasta sisäilmatutkimuksesta, 10 käyntiä, jokaisella 6 näytettä tulee maksamaan
        36 000 €. Tämähän on meidän perheemme loppu, emme millään voi maksaa pelkästä sisäilmatutkimuksesta kymmeniä tuhansia euroja, vaikka sen tekisi kuinkakin asumisterveysasiantuntija. Onko joku muu tutkituttanut talonsa näin, 10 näytteenottokertoa ? Oleko sinä Vertti siis itse tutkituttanut tai taloyhtiösi/vuokranantajasi asuntosi tosiaan näin ? Oleppas sanasi mittainen mies ja kerro k-setitko vain pirruuttasi meitä vai mikä oli tarkoitus, mitä itse teit !?

        Nyt yritämme löytää kiiresti haukkukoirat. Koirat ei valehtele, homekouriin uskon.


      • vertti-eetu
        homeoireilija kirjoitti:

        On toi Vertinkin kirjoittelu tosi kaksinaamasta. Ensin on olevinaan niin auttavainen, niin auttavainen, että.. ja asiantuntevaa neuvoa pukkaa. Totuus onkin sitten näköjään ihan muuta. Ei todellakaan tahdo auttaa hyvillä oikeilla neuvoilla niinkuin meidän tapauksessa. Rupee vaan vielä meitä lopuksi ruikuttajiksi haukkumaan. Paljon olen kuullut, miten homeloukkuun joutuneita on törkitty, mutta kyllä Vertti on ylivertainen.

        Kun oli kysmys,miten pitäisi talomme tutkia niin jo vain neuvoi ottamaan sisäilmanäytteet 10 -12 kertaan. Kun tutkittavia huoneita on 6 (kuusi) tekee se 10:llä (kymmenellä) näytteenottokerralla päässä laskien 60 näytettä. Tänään sain sitten tarjouksen tuosta Vertin aiemmin suosittelemasta sisäilmatutkimuksesta, 10 käyntiä, jokaisella 6 näytettä tulee maksamaan
        36 000 €. Tämähän on meidän perheemme loppu, emme millään voi maksaa pelkästä sisäilmatutkimuksesta kymmeniä tuhansia euroja, vaikka sen tekisi kuinkakin asumisterveysasiantuntija. Onko joku muu tutkituttanut talonsa näin, 10 näytteenottokertoa ? Oleko sinä Vertti siis itse tutkituttanut tai taloyhtiösi/vuokranantajasi asuntosi tosiaan näin ? Oleppas sanasi mittainen mies ja kerro k-setitko vain pirruuttasi meitä vai mikä oli tarkoitus, mitä itse teit !?

        Nyt yritämme löytää kiiresti haukkukoirat. Koirat ei valehtele, homekouriin uskon.

        Ei sinun minua tarvitse uskoa. Riittää kun uskot Anne Hyväristä ja maan huippuosaajia joiden kirjoituksia on netti pullollaan.

        Tällä palstalla ei sulle ole auttajia eikä "olkapäätä" mihin nojata jos olet lääkäreihinkin pettynyt etkä jaksa etsiä oikeita asioita netistä toisaalta.

        "Anne Hyvärisen väitöskirjatutkimus osoitti, että ilmanäytteitä tulee ottaa 12 eri kertaa eri aikoina, jotta tulos olisi luotettava. 6 näytteenottokertaa riittää, jos kaikki näytteet osoittavat suurinpiirtein samaa lopputulosta".

        Tuossa edellisessä jutussahan käy selväksi, että meille ei otettu kuin yksi sisäilmanäyte ja se MCF PHMG desinfioinnin jälkeen. (Kusettajat ei osanneet päättää kumpi oli se myrkky millä desinfioivat. Tekstiviestin sain Penetrox-PF mutta kun pantiin porukka lujille niin se myrkky olikin heidän ilmoittamana MCF PHMG Pentti Lammen raportissa) Että tällaista peliä täälläpäin.

        Tilaaja desinfioinnille ja yhdelle sisäilmamittaukselle isännöitsijä TA-ASO joten mullahan ei ollut mitään sanomista sen suhteen. En voinut muuta kun avata oven kun homekusettaja tuli Anderseenin keräimen kanssa makkariin.

        Koira on ihmisen paras kaveri. Ei valehtele jos hometta löytää vaikka sitä vaarallistakin Chaetomium.

        Tuossa lisää oikeita asioita:

        http://www.aka.fi/fi/T/Tiedeuutiset2/Tata-tutkimme/Mika-hometalon-sisailmassa-myrkyttaa/

        Kerrohan kuka sua on edes halukas auttamaan tai edes siihen pystyy jollet itse.
        Nuo sun juttusi ei ole oikein synkassa siihen mitä olet kokenut.

        Asumisterveysopas kertoo sulle mitkä on mahdollisuutesi. Eli aika vähäiset selvitä jos ei ole rahaa.

        Jos kerran uskot homekoiriin niin miksi olet laittamassa porukkasi viimeiset maitorahat turhiin sisäilmatutkimuksiin.

        Jutuistasi kyllä voi päätellä, että ei sulla taida perhettä olla tai jos on niin siitä en ole kyllä varma kuinka kauan.


      • homeoireilija
        vertti-eetu kirjoitti:

        Ei sinun minua tarvitse uskoa. Riittää kun uskot Anne Hyväristä ja maan huippuosaajia joiden kirjoituksia on netti pullollaan.

        Tällä palstalla ei sulle ole auttajia eikä "olkapäätä" mihin nojata jos olet lääkäreihinkin pettynyt etkä jaksa etsiä oikeita asioita netistä toisaalta.

        "Anne Hyvärisen väitöskirjatutkimus osoitti, että ilmanäytteitä tulee ottaa 12 eri kertaa eri aikoina, jotta tulos olisi luotettava. 6 näytteenottokertaa riittää, jos kaikki näytteet osoittavat suurinpiirtein samaa lopputulosta".

        Tuossa edellisessä jutussahan käy selväksi, että meille ei otettu kuin yksi sisäilmanäyte ja se MCF PHMG desinfioinnin jälkeen. (Kusettajat ei osanneet päättää kumpi oli se myrkky millä desinfioivat. Tekstiviestin sain Penetrox-PF mutta kun pantiin porukka lujille niin se myrkky olikin heidän ilmoittamana MCF PHMG Pentti Lammen raportissa) Että tällaista peliä täälläpäin.

        Tilaaja desinfioinnille ja yhdelle sisäilmamittaukselle isännöitsijä TA-ASO joten mullahan ei ollut mitään sanomista sen suhteen. En voinut muuta kun avata oven kun homekusettaja tuli Anderseenin keräimen kanssa makkariin.

        Koira on ihmisen paras kaveri. Ei valehtele jos hometta löytää vaikka sitä vaarallistakin Chaetomium.

        Tuossa lisää oikeita asioita:

        http://www.aka.fi/fi/T/Tiedeuutiset2/Tata-tutkimme/Mika-hometalon-sisailmassa-myrkyttaa/

        Kerrohan kuka sua on edes halukas auttamaan tai edes siihen pystyy jollet itse.
        Nuo sun juttusi ei ole oikein synkassa siihen mitä olet kokenut.

        Asumisterveysopas kertoo sulle mitkä on mahdollisuutesi. Eli aika vähäiset selvitä jos ei ole rahaa.

        Jos kerran uskot homekoiriin niin miksi olet laittamassa porukkasi viimeiset maitorahat turhiin sisäilmatutkimuksiin.

        Jutuistasi kyllä voi päätellä, että ei sulla taida perhettä olla tai jos on niin siitä en ole kyllä varma kuinka kauan.

        Tässähän se tuli selväksi tuo kaksinaamaisuus. Ensin tiedetään muka kaikesta kaikki ja sitten käännetään kelkka ja sanotaan, ettei pidäkään uskoa annettuja neuvoja (10 x 6 sisäilmanäytettä = 60) ja ruvetaan vielä irvailemaan kun jo muutenkin on ihan siipi maassa. Koita tässä sitten selvitä jotenkin perheen ja homeisen omakotitalon kanssa.

        Koiriin luotan; Verttiin en enää. Koirat tulee ensi viikolla, katsotaan sitten mitä saavat aikaan 1800 Egellä.


      • vertti-etu
        homeoireilija kirjoitti:

        Tässähän se tuli selväksi tuo kaksinaamaisuus. Ensin tiedetään muka kaikesta kaikki ja sitten käännetään kelkka ja sanotaan, ettei pidäkään uskoa annettuja neuvoja (10 x 6 sisäilmanäytettä = 60) ja ruvetaan vielä irvailemaan kun jo muutenkin on ihan siipi maassa. Koita tässä sitten selvitä jotenkin perheen ja homeisen omakotitalon kanssa.

        Koiriin luotan; Verttiin en enää. Koirat tulee ensi viikolla, katsotaan sitten mitä saavat aikaan 1800 Egellä.

        Oletko kokeillut sen alle gramman näytteenoton ilman rakenteiden aukomista ja mikä otetaan silmiä räpyttelemättä. (Se on nyt tapetilla). Paljonkohan maksaa ja miten määrittelevät oikein sen paikan mistä otetaan. Kyseleppä sitä kun olet aitiopaikalla nyt siinä hommassa..

        Voisin vain arvella, että näytteenottipaikka määritellään siten että kaverille huppu päähän, yksi punainen "tikka" = nuoli käpälään ja heittäjä pyörimään 1 minuutti ja avustaja läppää kädet yhteen ja heitto. Siitä näyte mihin "tikka" kopsahtaa. Lopputulos yhtä varmaa kuin monet toisetkin näytteiden otot mitä meilläkin on otettu ja vielä desinfiointien ja otsonoinnin jälkeen.

        Meillä ei maksanu homekoirat kuin vähän yli 200 Eeroa ja kaksi koiraa toinen oli lattiakoira ja toinen kattokoira. On hinnat päässeet nousemaan neljässä vuodessa.
        Meillä merkkasi viiteen paikkaan ja TA-ASo tekin helvetin kovan homeremontin kolmenvuoden sinnittelyn jälkeen ja seinänaapuriin myös vaikka siellä ei käynyt koirat, kuivaajat, terveysmies eikä valvojan valvojat.

        Eipä minulla ole sulle sen parempia neuvoja kuin mitä tk lääkäri sanoi mulle "Homesairaus heti pois kotoa onko paikkaa mihin mennä". Mikäli sulla on kovia oireita ja porukat sairaana. Oli oma tai vuokrakämppä.
        Toinen lääkäri sanoi, että "Paljon ulkona ja lenkkeilkää". Mutta mitä asumista se on sitten jos pitää kämpästä pois paljon olla. Hä.

        Homekoirat varmaan merkkaa jokaisessa asunnossa jotain mutta sen jälkeen tarvitaankin "älykästä osaajaa" selvittämään miten jatketaan. Rahaa palaa ja varmaa ei ole mikään. Minä soitin useaan paikkaan kyselin "Laajennettua hometarkastusta" kaverille kun oli ostamassa "ihanaa" asuntoa rakennettu 70 luvulla. Yksi tiblomi-inssi kysyi ensimmäiseksi "Pitääkö sieltä löytyä jotain tai ei".

        Siinäpä sulle onkin miettimistä haluatko sieltä jotain löytyvän tai et.
        Mutta sehän on täysin vallassasi jos muu perhe ei älyä ongelman vaarallisuudesta höläsen pöläystä tai seuraa vaan perässäsi minne menetkin...

        Ei sinun tarvitse luottaakaan minuun kunhan luotat niihin jotka tietävät kuten Anne Hyvärinen, Tuula Putus, Mirja Salkinoja-Salonen ja vastaavat jotka todella homeongelmiin ovat paneutuneet. Lykkää pyttyyn ei naapurin tontille. :)


      • vertti-eetu
        vertti-etu kirjoitti:

        Oletko kokeillut sen alle gramman näytteenoton ilman rakenteiden aukomista ja mikä otetaan silmiä räpyttelemättä. (Se on nyt tapetilla). Paljonkohan maksaa ja miten määrittelevät oikein sen paikan mistä otetaan. Kyseleppä sitä kun olet aitiopaikalla nyt siinä hommassa..

        Voisin vain arvella, että näytteenottipaikka määritellään siten että kaverille huppu päähän, yksi punainen "tikka" = nuoli käpälään ja heittäjä pyörimään 1 minuutti ja avustaja läppää kädet yhteen ja heitto. Siitä näyte mihin "tikka" kopsahtaa. Lopputulos yhtä varmaa kuin monet toisetkin näytteiden otot mitä meilläkin on otettu ja vielä desinfiointien ja otsonoinnin jälkeen.

        Meillä ei maksanu homekoirat kuin vähän yli 200 Eeroa ja kaksi koiraa toinen oli lattiakoira ja toinen kattokoira. On hinnat päässeet nousemaan neljässä vuodessa.
        Meillä merkkasi viiteen paikkaan ja TA-ASo tekin helvetin kovan homeremontin kolmenvuoden sinnittelyn jälkeen ja seinänaapuriin myös vaikka siellä ei käynyt koirat, kuivaajat, terveysmies eikä valvojan valvojat.

        Eipä minulla ole sulle sen parempia neuvoja kuin mitä tk lääkäri sanoi mulle "Homesairaus heti pois kotoa onko paikkaa mihin mennä". Mikäli sulla on kovia oireita ja porukat sairaana. Oli oma tai vuokrakämppä.
        Toinen lääkäri sanoi, että "Paljon ulkona ja lenkkeilkää". Mutta mitä asumista se on sitten jos pitää kämpästä pois paljon olla. Hä.

        Homekoirat varmaan merkkaa jokaisessa asunnossa jotain mutta sen jälkeen tarvitaankin "älykästä osaajaa" selvittämään miten jatketaan. Rahaa palaa ja varmaa ei ole mikään. Minä soitin useaan paikkaan kyselin "Laajennettua hometarkastusta" kaverille kun oli ostamassa "ihanaa" asuntoa rakennettu 70 luvulla. Yksi tiblomi-inssi kysyi ensimmäiseksi "Pitääkö sieltä löytyä jotain tai ei".

        Siinäpä sulle onkin miettimistä haluatko sieltä jotain löytyvän tai et.
        Mutta sehän on täysin vallassasi jos muu perhe ei älyä ongelman vaarallisuudesta höläsen pöläystä tai seuraa vaan perässäsi minne menetkin...

        Ei sinun tarvitse luottaakaan minuun kunhan luotat niihin jotka tietävät kuten Anne Hyvärinen, Tuula Putus, Mirja Salkinoja-Salonen ja vastaavat jotka todella homeongelmiin ovat paneutuneet. Lykkää pyttyyn ei naapurin tontille. :)

        Etkö tosiaan tiedä sitäkään, että "kaksinaamaisuus" on vanha juttu.
        Las Vegasin jokavuotisilla CES-messuilla on viimeksi esitelty 4k tarkkuudella olevat kamerat jotka ovat ainakin 3 D.
        Tuollaisilla kameroilla on hyvä kuvata kaikki homeongelmaisen kotiin tehdyt tapahtumat. Ei jää mitään arvailujen varaan eikä tarvitse turhaan tingata kenenkään kanssa.

        Yksi hyvä neuvoni sinulle minkä antoi mies Pohjoisesta Risto Salin.
        "Dokumentoi kaikki tapahtumat".
        Ei ole kyllä tarvinnut sitä katua. :)

        Kun tulee joskus tiukka paikka niiden homekusettajien, terveysmiesten tai valvojien kanssa niin pistät vaan 4k telkkarin auki ja 4k 3D videot pyörimään.
        Siinäpä se sitten on. Voc Voc ja vuh vuh. Olehan jämynä, etteivät kuseta sua niinkin mua.


      • Sivustaja
        vertti-eetu kirjoitti:

        Etkö tosiaan tiedä sitäkään, että "kaksinaamaisuus" on vanha juttu.
        Las Vegasin jokavuotisilla CES-messuilla on viimeksi esitelty 4k tarkkuudella olevat kamerat jotka ovat ainakin 3 D.
        Tuollaisilla kameroilla on hyvä kuvata kaikki homeongelmaisen kotiin tehdyt tapahtumat. Ei jää mitään arvailujen varaan eikä tarvitse turhaan tingata kenenkään kanssa.

        Yksi hyvä neuvoni sinulle minkä antoi mies Pohjoisesta Risto Salin.
        "Dokumentoi kaikki tapahtumat".
        Ei ole kyllä tarvinnut sitä katua. :)

        Kun tulee joskus tiukka paikka niiden homekusettajien, terveysmiesten tai valvojien kanssa niin pistät vaan 4k telkkarin auki ja 4k 3D videot pyörimään.
        Siinäpä se sitten on. Voc Voc ja vuh vuh. Olehan jämynä, etteivät kuseta sua niinkin mua.

        Kun näitä älyvapaita A-E:n juttuja lukee, ei kyllä tarvitse yhtään ihmetellä, että on tullut jymäytetyksi. Silti ei tarvitsisi oli noin kamalan kaunainen kaikkia lähimmäisiä kohtaan. Näilläkin sivuilla käväisee aina välillä ihan järkeviä ihmisiä ja oikeita neuvoja kaipaavia. Ilmeisesti kauna- V-E:n tarkoituskin on hämätä ja häiritä asiallista keskustelua. Se ei kuitankaan tee enää tekemättömiksi omia möhläyksiä ja sitä, että on tullut kusetetuksi.

        En okein ymärrä sitä sitäkään, miksi kirjoittelet jotakin näytteiden ottamisesta, kun siitä tuskin on vähäisintäkään kokemusta ymmärryksestä puhumattakaan. Ilmeisesti vaan -ituttaa niin maan perusteellisesti, että -aska suupielistä tursuaa.


      • vertti-etu
        Sivustaja kirjoitti:

        Kun näitä älyvapaita A-E:n juttuja lukee, ei kyllä tarvitse yhtään ihmetellä, että on tullut jymäytetyksi. Silti ei tarvitsisi oli noin kamalan kaunainen kaikkia lähimmäisiä kohtaan. Näilläkin sivuilla käväisee aina välillä ihan järkeviä ihmisiä ja oikeita neuvoja kaipaavia. Ilmeisesti kauna- V-E:n tarkoituskin on hämätä ja häiritä asiallista keskustelua. Se ei kuitankaan tee enää tekemättömiksi omia möhläyksiä ja sitä, että on tullut kusetetuksi.

        En okein ymärrä sitä sitäkään, miksi kirjoittelet jotakin näytteiden ottamisesta, kun siitä tuskin on vähäisintäkään kokemusta ymmärryksestä puhumattakaan. Ilmeisesti vaan -ituttaa niin maan perusteellisesti, että -aska suupielistä tursuaa.

        Jokainen voi ottaa näytteitä varojensa mukaan. Minulla ei ollut siihen mahdollisuutta kun taloyhtiö tilasi mittatilaustyönä omansa.
        Homekoirat tilasin ja sen maksoi taloyhtiö koska "jotain löytyi".

        Ymmärrän möläytyksesi jos olet litkukauppias tai turhien mittausten ottaja tai savusumuttaja. Muuten en.

        Asiallista keskustelua tässä käydään kaiken aikaa. Älkää tehkö kuten minä eli uskoko paskanjauhajien juttuja. Kerron omista kokemuksista ota tai jätä.

        Haluatko, että jotain löydetään vai et?

        Täällä käy kyllä vähemmän järkevällä tavalla tuotteitaan esittelemässä myös joskus homebisneksen harhauttajiakin.

        Olen kuullut naapurikylässä niin tehtävän.

        Oikeita neuvoja saa kun gooklaa ASTE RY, Homepakolaiset homekoulut, homepäiväkoti, homesairaalat ja mitä vielä lisää sinä "Sivustaja".

        Ei tässä mitään kaunaa ole takana ompahan oikeita kokemuksia elävästä elämästä ja kaikki on vaan tapahtunut tässä matkan varrella ihan oikeesti.


      • vertti-eetu
        vertti-etu kirjoitti:

        Jokainen voi ottaa näytteitä varojensa mukaan. Minulla ei ollut siihen mahdollisuutta kun taloyhtiö tilasi mittatilaustyönä omansa.
        Homekoirat tilasin ja sen maksoi taloyhtiö koska "jotain löytyi".

        Ymmärrän möläytyksesi jos olet litkukauppias tai turhien mittausten ottaja tai savusumuttaja. Muuten en.

        Asiallista keskustelua tässä käydään kaiken aikaa. Älkää tehkö kuten minä eli uskoko paskanjauhajien juttuja. Kerron omista kokemuksista ota tai jätä.

        Haluatko, että jotain löydetään vai et?

        Täällä käy kyllä vähemmän järkevällä tavalla tuotteitaan esittelemässä myös joskus homebisneksen harhauttajiakin.

        Olen kuullut naapurikylässä niin tehtävän.

        Oikeita neuvoja saa kun gooklaa ASTE RY, Homepakolaiset homekoulut, homepäiväkoti, homesairaalat ja mitä vielä lisää sinä "Sivustaja".

        Ei tässä mitään kaunaa ole takana ompahan oikeita kokemuksia elävästä elämästä ja kaikki on vaan tapahtunut tässä matkan varrella ihan oikeesti.

        Niin ja kerrottakoon sekin, että tilasin Risto Salin Sisäilman myrkyllisyystesti melkein 400 ekee. ja sen otti vielä kukas muu kuin terveydensuojelupäällikkö. Siitä näytteestä löytyi solumyrkkyjä. Tervveydensuojelupäälliköllekin piti maksaa siitä työstä vaikka on veroeuroilla meitä auttamassa tai suojelemassa.

        Sitä minun maksamaa sisäilman myrkyllisyysnäytettä tai sen tulosta ei hyväksynyt AVI:n tiplomi-inssi eikä kukaan muukaan kenelle niitä kanteluja ja valituksia olen lähettänyt sisäilman myrkyllisyydestä ja petollisista näytteiden otoista sekä myrkkyjen myrkytyksistä.

        Mutta mutta hyväksyivät sen myöhemmän kun emme edes siellä läävässä asuneet Risto Salinin käymän Sisäilmamyrkyllisyysnäytteen tuloksen missä ei mitään ollut . OTSONOINNIN JÄLKEISESSÄ NÄYTTEESSÄ ei mitään ollut miksihän ei?

        ÄÄÄLYTÖNTÄ!

        Risto Salin sanoi minulle, että ei puhunut isännöitsijä mitään OTSONOINNISTA kun oli hänet Haukiputaalta Pojhjoisesta asti tilannut Sisäilman myrkyllisyyden näytteen ottamaan toisen kerran samasta asunnosta. TA-Asolla on vieläkin maksamatta mulle tuo näytteenotto vaikka isännöitsijä sanoi terveydensuojelupäällikön kuullen, että "Näytteitä saa ottaa ja ne maksetaan jos jotain löytyy". Tuokin on nauhalla.

        Aika älytöntä touhua tässä maassa on nuo näytteidenotot ja niiden tulkinnat.
        Pistä paremmaksi jos pystyt!


      • räpyttelikö ?
        vertti-etu kirjoitti:

        Jokainen voi ottaa näytteitä varojensa mukaan. Minulla ei ollut siihen mahdollisuutta kun taloyhtiö tilasi mittatilaustyönä omansa.
        Homekoirat tilasin ja sen maksoi taloyhtiö koska "jotain löytyi".

        Ymmärrän möläytyksesi jos olet litkukauppias tai turhien mittausten ottaja tai savusumuttaja. Muuten en.

        Asiallista keskustelua tässä käydään kaiken aikaa. Älkää tehkö kuten minä eli uskoko paskanjauhajien juttuja. Kerron omista kokemuksista ota tai jätä.

        Haluatko, että jotain löydetään vai et?

        Täällä käy kyllä vähemmän järkevällä tavalla tuotteitaan esittelemässä myös joskus homebisneksen harhauttajiakin.

        Olen kuullut naapurikylässä niin tehtävän.

        Oikeita neuvoja saa kun gooklaa ASTE RY, Homepakolaiset homekoulut, homepäiväkoti, homesairaalat ja mitä vielä lisää sinä "Sivustaja".

        Ei tässä mitään kaunaa ole takana ompahan oikeita kokemuksia elävästä elämästä ja kaikki on vaan tapahtunut tässä matkan varrella ihan oikeesti.

        Hieno on Vertin home-CV, mutta kun vain antais oikeita neuvoja. Kaikki tulee yhtenä mannapuurona ja yhyt äkkiä kääntääkin mielipiteensä siittä, mikä on oikea tapa mitata. Edelleenkin jäi vähän epäselväksi onko oikea tapa aloittaa ottamalla VOC -näytteet, hiilidoksidi, häkä, ammoniakki, formaliini, PHMG, Akacid, jne. vai sisäilman mikrobit 10 kertoa vai koirat haukkumaan vai peräti näytteet silmiä räpäyttämällä. Onko muuten Vertillä oikeasti kokemuksia näytteiden ottamisesta villapölyä ja mikrobeja sisäilmaan pöläyttämättä vai onko keksinyt itse koko jutun hienolta kuulostavan tavan ottaa näytteet. Naapuriasunnossa ainakin avattiin koko seinät näytteen ottamista varten ja siitä se vasta hässäkkä alkoikin. Koko huusholli sotkettiin pahemman kerran. Villapölyäkin oli ihan silmin nähden kaikilla pinnoilla ja koko perhe yski verta.


      • vertti-eetu
        räpyttelikö ? kirjoitti:

        Hieno on Vertin home-CV, mutta kun vain antais oikeita neuvoja. Kaikki tulee yhtenä mannapuurona ja yhyt äkkiä kääntääkin mielipiteensä siittä, mikä on oikea tapa mitata. Edelleenkin jäi vähän epäselväksi onko oikea tapa aloittaa ottamalla VOC -näytteet, hiilidoksidi, häkä, ammoniakki, formaliini, PHMG, Akacid, jne. vai sisäilman mikrobit 10 kertoa vai koirat haukkumaan vai peräti näytteet silmiä räpäyttämällä. Onko muuten Vertillä oikeasti kokemuksia näytteiden ottamisesta villapölyä ja mikrobeja sisäilmaan pöläyttämättä vai onko keksinyt itse koko jutun hienolta kuulostavan tavan ottaa näytteet. Naapuriasunnossa ainakin avattiin koko seinät näytteen ottamista varten ja siitä se vasta hässäkkä alkoikin. Koko huusholli sotkettiin pahemman kerran. Villapölyäkin oli ihan silmin nähden kaikilla pinnoilla ja koko perhe yski verta.

        Muntersin kaverille ko soittelin ja kyselin "laajennetusta kuntotarkastuksesta" niin vastasi, että, "Ensin otetaan sisäilmanäyte" olikohan Andersseen vai joku HK-10 en muista tarkkaan. "Seuraavaksi otetaan pölynäyte lasilevylle pari viikkoa" (Ei ole edes Asumisterveysoppaassa). Joopa joo ajattelin.

        Kun kerroin että homekoira on siihen asuntoon jo tilattu niin kaveri myönsi, että " huva homma helpottaa etsimistä". Että tällee täällä järkevien ihmisten alueella.

        Oliko ne muntersin sählääjiä jotka siellä naapurissasi kävi koska meillä teki samanlaisen "pöllyytyksen" heidän esimies Kaarikadulla. seuraavana yönä ei nukuttu tippaakaan ja verta pukkasi poskionteloista ja keuhkoista. Mitään vastuuta kaveri ei kuitenkaan ottanut vaan rahat pois TA-Aso.

        Näytteiden ottamisesta on kokemusta sen verran, että meillä on otettu kolmessa homeläävässä kahdeksan tai yhdeksän VOC- näytettä joista yksi oli VOC sisäilmanäyte. Kolmea viimeistä VOC en nähnyt kun olin jo pois muuttanut, Kolme sisäilmanäytettä Anderseen, seitsemän materiaalinäytettä. Yksi yksi siäilmanäyte ja kolme materiaalinäytettä MCF PHMG homemyrkytysten jälkeen ja otsonoinnin jälkeen kolme VOC näytettä ja yksi Sisäilman myrkyllisyysnäyte otsonoinnin jälkeen. Yksi sisäilman myrkyllisyysnäyte terveydensuojelupäällikkö ennen otsonointia. Homekoiria kahdessa asunnossa ja merkkauksia yhteensä kymmenkunta. Yksi lasilevylle kuvaa pölyä keräten pari viikkoa. Yksi terveydensuojelupäällikön seinärääpäisykerta missä neljä rääpäsyä.
        Terveysmiehiä on käynyt niitä aistinvaraisia tekemässä neljä ja yksi nainen.

        Valituksia, kanteluja ja kuulemisia on varmaan lähetetty 15 cm paksunen nippu A-nelosia kirjoituksia ja valokuvia vino pino. Taistelu jatkuu hautaan asti. En ole mikään paskahousu vaikka olen terveyteni menettänyt toisten tekemien hutilointien ja huonon osaamisen vuoksi.

        Näytteiden ottoja olen sen verran paljon nyt sivusta päässyt seuraamaan, että ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä joka niitä alkaa ottamaan. Eikä kovin järkeväkään.

        Jos asunnossa on kovia oireita ja vakavia sairauksia niin yhtä luotettavasti voin selvittää ne näytteiden ottojen paikat viskomalla epäillyssä huoneessa ympäriinsä vaikka kymmenen "tikkaa". Tulos on varma, joko sieltä jotain löytyy tai sitten ei.

        Yhtään täysin luotettavaa näytteenottomenetelmää (kun tekijänä on ihminen) ei ole olemassakaan. Yhtään täysin luotettavaa näytteiden ottamisen analyysimenetemää ei taida olla vielä olemassakaan jonka perusteella voidaan varmuudella kertoa syy-yhteys sairaan rakennuksen ja sairaan ihmisen välillä.

        Homeille ja sisäilman myrkyllisyydelle terveytensä menettänyt ihminen vaan on se paras mittatikku selvitellessä sitäkin onko homedesinfioinnit olleet turhia ja sen onko joku halpa homeremontti onnistunut. Homesairas on usein myös kemikaaliyliherkkä ja uskallan väittää, että tuo voi johtua myös siitä, että hänen asunnossaan tai sairasrakennuspaikassa on myrkyillä myrkytetty myrkkyjä.

        Mikrobit selviytyvät pitempään täällä maapallolla kuin yksikään järkevä tai tyhmä näytteidenottaja.

        Ei ole kovin järkevää kysellä täällä neuvoja jos niitä voi kysellä asiantuntijoilta kuten Tuula Putus, Anne Hyvärinen ja Mirja Salkinoja-Salonen he ovat panneet "sydämensä" peliin auttaakseen ihmisiä oikeasti kun he ovat joutuneet homekatastrofin uhreiksi syyttömänä.

        Mitä sä oikein vielä haluat jahkailla selvien asioiden kanssa.

        Kysyppä lisää munters /polygon mikä on se oikea tapa mitata ja ennen vai jälkeen homedesinfiointien ja otsonoinnin.

        Varmaan joku toinenkin tietää sen ja joku voi tietää senkin miten tyhmitä rahat napataan pois löytämättä yhtään mitään mikä taasen on terveysmiesten mieleen vaikka siellä rakennuksessa joku tekisi hidasta kuolemaa.

        Meillä ei kyllä kukaan ole villapölyjen takia verta yskinyt kovemmat on olleet myrkyt mitä on löytynyt. Toksiineita tuottavia hometta vaarallisemmasta päästä, solumyrkkyjä, 2-etyyliheksanolia ja runsasta bakteerinkasvua ja vaikka mitä epämukavaa. pahin oli kuitenkin MCF PHMG, Sertament Super ja otsonoinnit asunnoissamme. Mitä vielä haluut kuulla. Eiköhä tässä jo tullut ne tärkeimmät.


      • Ei desinfiointia
        vertti-eetu kirjoitti:

        Muntersin kaverille ko soittelin ja kyselin "laajennetusta kuntotarkastuksesta" niin vastasi, että, "Ensin otetaan sisäilmanäyte" olikohan Andersseen vai joku HK-10 en muista tarkkaan. "Seuraavaksi otetaan pölynäyte lasilevylle pari viikkoa" (Ei ole edes Asumisterveysoppaassa). Joopa joo ajattelin.

        Kun kerroin että homekoira on siihen asuntoon jo tilattu niin kaveri myönsi, että " huva homma helpottaa etsimistä". Että tällee täällä järkevien ihmisten alueella.

        Oliko ne muntersin sählääjiä jotka siellä naapurissasi kävi koska meillä teki samanlaisen "pöllyytyksen" heidän esimies Kaarikadulla. seuraavana yönä ei nukuttu tippaakaan ja verta pukkasi poskionteloista ja keuhkoista. Mitään vastuuta kaveri ei kuitenkaan ottanut vaan rahat pois TA-Aso.

        Näytteiden ottamisesta on kokemusta sen verran, että meillä on otettu kolmessa homeläävässä kahdeksan tai yhdeksän VOC- näytettä joista yksi oli VOC sisäilmanäyte. Kolmea viimeistä VOC en nähnyt kun olin jo pois muuttanut, Kolme sisäilmanäytettä Anderseen, seitsemän materiaalinäytettä. Yksi yksi siäilmanäyte ja kolme materiaalinäytettä MCF PHMG homemyrkytysten jälkeen ja otsonoinnin jälkeen kolme VOC näytettä ja yksi Sisäilman myrkyllisyysnäyte otsonoinnin jälkeen. Yksi sisäilman myrkyllisyysnäyte terveydensuojelupäällikkö ennen otsonointia. Homekoiria kahdessa asunnossa ja merkkauksia yhteensä kymmenkunta. Yksi lasilevylle kuvaa pölyä keräten pari viikkoa. Yksi terveydensuojelupäällikön seinärääpäisykerta missä neljä rääpäsyä.
        Terveysmiehiä on käynyt niitä aistinvaraisia tekemässä neljä ja yksi nainen.

        Valituksia, kanteluja ja kuulemisia on varmaan lähetetty 15 cm paksunen nippu A-nelosia kirjoituksia ja valokuvia vino pino. Taistelu jatkuu hautaan asti. En ole mikään paskahousu vaikka olen terveyteni menettänyt toisten tekemien hutilointien ja huonon osaamisen vuoksi.

        Näytteiden ottoja olen sen verran paljon nyt sivusta päässyt seuraamaan, että ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä joka niitä alkaa ottamaan. Eikä kovin järkeväkään.

        Jos asunnossa on kovia oireita ja vakavia sairauksia niin yhtä luotettavasti voin selvittää ne näytteiden ottojen paikat viskomalla epäillyssä huoneessa ympäriinsä vaikka kymmenen "tikkaa". Tulos on varma, joko sieltä jotain löytyy tai sitten ei.

        Yhtään täysin luotettavaa näytteenottomenetelmää (kun tekijänä on ihminen) ei ole olemassakaan. Yhtään täysin luotettavaa näytteiden ottamisen analyysimenetemää ei taida olla vielä olemassakaan jonka perusteella voidaan varmuudella kertoa syy-yhteys sairaan rakennuksen ja sairaan ihmisen välillä.

        Homeille ja sisäilman myrkyllisyydelle terveytensä menettänyt ihminen vaan on se paras mittatikku selvitellessä sitäkin onko homedesinfioinnit olleet turhia ja sen onko joku halpa homeremontti onnistunut. Homesairas on usein myös kemikaaliyliherkkä ja uskallan väittää, että tuo voi johtua myös siitä, että hänen asunnossaan tai sairasrakennuspaikassa on myrkyillä myrkytetty myrkkyjä.

        Mikrobit selviytyvät pitempään täällä maapallolla kuin yksikään järkevä tai tyhmä näytteidenottaja.

        Ei ole kovin järkevää kysellä täällä neuvoja jos niitä voi kysellä asiantuntijoilta kuten Tuula Putus, Anne Hyvärinen ja Mirja Salkinoja-Salonen he ovat panneet "sydämensä" peliin auttaakseen ihmisiä oikeasti kun he ovat joutuneet homekatastrofin uhreiksi syyttömänä.

        Mitä sä oikein vielä haluat jahkailla selvien asioiden kanssa.

        Kysyppä lisää munters /polygon mikä on se oikea tapa mitata ja ennen vai jälkeen homedesinfiointien ja otsonoinnin.

        Varmaan joku toinenkin tietää sen ja joku voi tietää senkin miten tyhmitä rahat napataan pois löytämättä yhtään mitään mikä taasen on terveysmiesten mieleen vaikka siellä rakennuksessa joku tekisi hidasta kuolemaa.

        Meillä ei kyllä kukaan ole villapölyjen takia verta yskinyt kovemmat on olleet myrkyt mitä on löytynyt. Toksiineita tuottavia hometta vaarallisemmasta päästä, solumyrkkyjä, 2-etyyliheksanolia ja runsasta bakteerinkasvua ja vaikka mitä epämukavaa. pahin oli kuitenkin MCF PHMG, Sertament Super ja otsonoinnit asunnoissamme. Mitä vielä haluut kuulla. Eiköhä tässä jo tullut ne tärkeimmät.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9180808
        Juupas eipäs.


      • vertti-eetu
        Ei desinfiointia kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9180808
        Juupas eipäs.

        "Kokenut mikrobivaurioihin erikoistunut kuntotutkija osaa rakennepiirustuksia ja taloa tutkiessaan hyvin pitkälle päätellä, mistä kohdin näytteet tulisi ottaa. Ammattilaisella on myös välineet, joilla näytteet voi ottaa rakenteita purkamatta. Heillä on myös laitteita, joilla he voivat tarvittaessa nähdä rakenteiden sisälle. Lämpökameran avulla voidaan myös päätellä paljon".

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6455305

        Onhan näitä keksijöitten, pelle pelottomiien ja taikurijimien juttuja tullut luettua näiltäkin palstoilta. Järkeviä ihmisiä todellakin. Heh heh.


    • laki ja rangaistus

      Kyl Suomen maassa täytyy kunnon laki ja rangaistus olla. Ei ihmisten terveyttä noin vaan saa pilata. On väärin että osaamattomat toheltajat saavat vapaasti sählätä. Kukaan ei ota vastuuta.

    • vertti-eetu

      " Näytteet pitää ottaa rakenteita avaamatta. Tämä ei siis tarkoita minkäänlaista ilmamittausta vaan sitä, että näytteet kyllä saadaan hyvällä tekniikalla rakenteita avaamatta ja rikkomati. Kaikki Rampot ei tätä tietenkään osaa".
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11477439

      Näitä jos alkaa ajatuksella lukemaan niin kyllä panee "sätkimään" ja nauramaan ihan oikeesti ja vielä ääneen.

      Voihan v..... "RIKKOMATI ja RAMBO". Huva tekniikka eikö totta hah hah haaaa.....
      Räpyttelehän kaveri välillä kuiteskii niitä silimiäs! Pelle pelottomat asialla ja ranbo.

      • vertti-eetu

        Lissää hauskaa ja koko rahalla!
        Sulle räpyttelikö ?. Taidat olla oikea "villapölykeuhko" kun olet kirjoitellut aiheesta ennenkin. Lainaus alkaa:

        "Itse en toki näytteitä ota rakenteita rikkomatta, mutta sisareni asunnossa näin tehtiin. Vastaväitteistä huolimatta näytteet todella voidaan ottaa rakenteita rikkomatta sekä villakuituja ja mikrobeja pölyttelemättä. Jotkut täällä vain vääntelevät asiasta leukojaan, kun eivät itse samaan pysty eli ovat vain rakennusalan koulutuksen saaneita. Rakennusalan koulutus ja osaaminen ei tee hometutkijaa ja mikrobiologian asiantuntijaa vaikka kuinka kovasti rakentaisi".
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11617421

        Että oikein "villasukkapöly" se on kyllä hölynpölyä ei aiheuta myrkytystä kuten sisäilman myrkyllisyys..


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Lissää hauskaa ja koko rahalla!
        Sulle räpyttelikö ?. Taidat olla oikea "villapölykeuhko" kun olet kirjoitellut aiheesta ennenkin. Lainaus alkaa:

        "Itse en toki näytteitä ota rakenteita rikkomatta, mutta sisareni asunnossa näin tehtiin. Vastaväitteistä huolimatta näytteet todella voidaan ottaa rakenteita rikkomatta sekä villakuituja ja mikrobeja pölyttelemättä. Jotkut täällä vain vääntelevät asiasta leukojaan, kun eivät itse samaan pysty eli ovat vain rakennusalan koulutuksen saaneita. Rakennusalan koulutus ja osaaminen ei tee hometutkijaa ja mikrobiologian asiantuntijaa vaikka kuinka kovasti rakentaisi".
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11617421

        Että oikein "villasukkapöly" se on kyllä hölynpölyä ei aiheuta myrkytystä kuten sisäilman myrkyllisyys..

        Ja sama pelle:

        Lainaus alkaa:
        "Se, että et itse tai monet muutkaan eivät osaa ottaa mikrobinäyteittä rakenteista niitä avaamatta ja rikkomatta ei tarkoita sitä, etteikö tällainen tekniikka olisi ollut rutiinia joillekin alan ammattilaisille jo vuosien ajan.

        Itselläni on ollut mahdollisuus seurata pitkään tällaista korkealuokkaista ja erikoisosaamista edellyttävää toimintaa. Ko. tekniikan etuna on se, että näytteiden ottamisen jälkeen ei jää mitään korjattavaa eikä pöläytetä villakuituja ja mikrobeja asuntoon.

        Rakenteiden avaamista edellyttävän ja kömpelön tutkimustekniikan yhteydessä voidaan pahimmillaan saastuttaa lopullisesti koko asunto ja irtaimisto. Tiedossa on tapauksissa, joissa asukkaat ovat saaneet vakavan saurauskohtauksen tutkimuksen yhteydessä".
        Lainaus loppu.

        Välillä siskon luona ja välillä ei ja välillä nähnyt ja toisinaan taas ei. Mitä helv.....

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10629109

        Villapölyistä päätellen vakava "villahousupölykeuhko".

        Järkeviä ihmisiä oikein pullollaan nämä palstat heh heh.

        "VILLAKUITUJA". Se olisi sulle (räpyttelikö ?) parempi nimimerkki jos silmä vielä räppäsee kun niitä laskuja kirjoittelet...


    • Koiriin luotaan

      Hyvä vertti-eetu, kirjoitit ihan oikeaa asiaa kovalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Tulee oikein mieleen entiset kansakoulunopettajat. Tyylikin on yhtä hienostunutta ja asiantuntevaa. Kyllä muakin naurattaa, että olis muka jokin ongelma, jos seiniä vähän avataan hometarkastuksessa ja sieltä vähä tuprahtaa villakuituja asuntoon. Ne pienet määrät lasi- tai vuorivillakuituja ei tee pahaa edes vertin sairalle keuhkoille - eihän vaan vertti ? Olethan samaa mieltä ?

      Ainoa ja oikea tapa ottaa näytteitä rakenteista on niiden reilu avaaminen, rikkominen ja pöläyttäminen. Ymmärsinkö oikein ?

      • vertti-eetu

        Et ymmärtänyt. Mutta ei se mitään. Hometalkoiden sivulle olen "viitannut" tästä aiheesta aiemmin ja "viittaan" edelleen.

        http://uutiset.hometalkoot.fi/talkootiedot/koulutus-patevoityminen-ja-tutkimus/tunnista-ja-tutki-riskirakenne-opetusmateriaali.html

        Oikeaa tietoa löytyy kunhan vaan älyää sitä etsiä oikeista paikoista.
        Kyllähän sulla nyt pitäisi siihen olla aikaa kun nuo myrkylliset homedesinfioinnit on kerran kielletty.

        Materiaalinäytteet tulee ottaa aivan toisin kuin mitä munters /polygon kuivaajat meiltä otti (suojaamatta irtaimiston, suojaamatta edes itseään tai asukkaita ja alipaineistamatta sitä keittiötä mistä niitä näytteitä otti jääkaapin takaa missä oli varmaan kymmeniä vuosi muhinut toksiini, mikrobi ja runsasta bakteerkasvua oleva kuivunut kosteus- , home- ja mikrobivaurio meillä 2010). Kaveri muistaa sen varmaan ja lupasi vielä kuvata typeryytensä. Kuvat ovat varmassa tallessa.
        Siis teki kaikki päin heleveettiä.

        Paikkat mistä meillä tumpelot ovat aukoneet kun ollaan paikalla oltu ei ole sisältäneet "villakuituja" eikä edes villahousupölyä.

        Nuo sun juttusi taitaa olla viimeisintä "hölynpöly" mitä homesirkuksessa nyt kauhistellaan. "Villahousuhölynpöly. Monelleko lasilevylle muuten niitä keräilet ja kuinka monta viikkoa? Onko validoitu ja hyväksytty Asumisterveysoppaassa tai terveystarkastajien ottamiksi vai ainoastaan "luotettavien konsulttien".


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Et ymmärtänyt. Mutta ei se mitään. Hometalkoiden sivulle olen "viitannut" tästä aiheesta aiemmin ja "viittaan" edelleen.

        http://uutiset.hometalkoot.fi/talkootiedot/koulutus-patevoityminen-ja-tutkimus/tunnista-ja-tutki-riskirakenne-opetusmateriaali.html

        Oikeaa tietoa löytyy kunhan vaan älyää sitä etsiä oikeista paikoista.
        Kyllähän sulla nyt pitäisi siihen olla aikaa kun nuo myrkylliset homedesinfioinnit on kerran kielletty.

        Materiaalinäytteet tulee ottaa aivan toisin kuin mitä munters /polygon kuivaajat meiltä otti (suojaamatta irtaimiston, suojaamatta edes itseään tai asukkaita ja alipaineistamatta sitä keittiötä mistä niitä näytteitä otti jääkaapin takaa missä oli varmaan kymmeniä vuosi muhinut toksiini, mikrobi ja runsasta bakteerkasvua oleva kuivunut kosteus- , home- ja mikrobivaurio meillä 2010). Kaveri muistaa sen varmaan ja lupasi vielä kuvata typeryytensä. Kuvat ovat varmassa tallessa.
        Siis teki kaikki päin heleveettiä.

        Paikkat mistä meillä tumpelot ovat aukoneet kun ollaan paikalla oltu ei ole sisältäneet "villakuituja" eikä edes villahousupölyä.

        Nuo sun juttusi taitaa olla viimeisintä "hölynpöly" mitä homesirkuksessa nyt kauhistellaan. "Villahousuhölynpöly. Monelleko lasilevylle muuten niitä keräilet ja kuinka monta viikkoa? Onko validoitu ja hyväksytty Asumisterveysoppaassa tai terveystarkastajien ottamiksi vai ainoastaan "luotettavien konsulttien".

        Itse muuten löysin tuon jääkaapin takaa löytyneen vaarallisen toksiinipaskakasan ja vielä ilman yhtään "tikkaheittoa". Oireita oli siinä hellan ja jääkaapin lähellä heti helv.... v .... isännöitsijä veti kyllä hellan pois paikoiltaan mutta ei älynnyt vetää tai laiskuuttaan ei vetänyt jääkaappia pois tutkiakseen mitä sieltä löytyy kun kerroin, että tässä keittiössä on oireita niin paljon että on pakko mennä ulos kesken isännöitsijän kämppäesittelyä.

        Muntersin työnjohtaja leuhahti sitten myöhemmin paikalle kun soittelin terveysmiehelle joka määräsi rakenteiden tutkimisen, -korjauksen ja -desinfioinnin. HUOM! Desinfioinnin! Kukahan siitä nyt sitten syyt ottaa niskoilleen. Desinfionnin määrännyt terveystarkataja joka ei enää tällä alueella vaikuta, desinfioinnin tilaaja TA-Aso isännöitsijä ei myöskään ole tällä alueella vai desinfioinnin suorittanut muntersin työnjohtaja joka on nyt tiettävästi polygonin työnjohtaja.


      • vertti-eetu

        "Ne pienet määrät lasi- tai vuorivillakuituja ei tee pahaa edes vertin sairalle keuhkoille - eihän vaan vertti "?

        Oujee, olet oikeassa kolmessa viimeisessä homep....asunnossa ei ole niitä villoja kuin betoniseinien välissä. Niitä ei ole munters/polygonin kuivaajat kyllä pöllyytelleet koskaan vaikka varmaan syytä olisikin joskus tutkia missä kunnossa kerrostalon betoniseinien välissä olevat "villat" ovat kun oireita useammassa asunnossa näissä rakennuksissa.

        Vai voisiko sittenkin olla, että ilmastointikanavien putkien ja rakenteiden välissä olisi joskus kastuneet villat vaikka rakennusaikana jotka tuottavat toksiineja ja ilmastointikone repii ne sisäilmastoon ja aiheuttaa oireita ja sairasteluja useammassa asunnossa. (Tuosta asiasta keskustelin erään ilmastointikanavaexpertin kanssa joka oli luopunut PHMG pohjaisen ilmastointikanavien homedesinfiointiaineista ja ottanut tilalle etanolipohjaisen myrkytyksen). Nuo arviot siis hänen ei minun.

        Kun kerroin, että etanoli on useille bakteereille ravintoa niin se naamanilme olisi kyllä pitänyt kaverilta saada kuvattua. No oli miten oli sinun itseoppineen näytteidenottotaidoilla ei sitä kuitenkaan selvitetä varsinkaan jos kuivaajat ovat joskus sinne ilmastointikanaviin kuivasavusumujaan ruiskinut.

        Tekemätön paikka ottaa ilmastointikanavien kosteus- ja homevauriokohdista oikeista paikoista oikeat ja luotettavat näytteet jopa kansakoulupohjaisten "luotettavien konsulttien" vai mitä sanot tohon? Tämän verran ymmärrän niistä "näytteiden otoistasi" varsinkin ilmastointikanavien kohdalta luotettavasti otetuista.

        Mutta tämänkään asunnon betoniseinien villojen kunnosta ei ollut kiinnostunut Polygon yhtään vaikka kaveri Ositumilta epäili siellä jotan häikkää olevan kun kovat oireet joka kevät ajoittuivat maalis/huhtikuun paikkeille. Siis silloin kun auriko, paisteli jo kovasti olohuoneen seiniin ja kevätaurinko muutenkin lämmitti vanhan luita. Ositumin kaveri siis arvioi, että "villat" alkavat sulailemaan ja jos siellä mikrobeja on niin huoneiston alipaine vetelee niitä sisäilmastoon aiheuttaen oireita. Tämäkään ei ole minun arvio vaan Ositumin huippuosaajan ja hänen osaamista osaan kyllä arvosta korkealle.

        Mutta kun ei sitä oma-aloitteisuutta polugonin kavereilla ole ja tekevät vain sen mitä isännöitsijä tilaa niin minkäs mahdat. Tutkivat vain sen mitä tilataan (isännöitsijä).

        Niin muuten ottivat materiaalinäytteitä vain niistä kohdista mitkä homekoira merkkasi sekä yhden näytteen ontelolaatasta mutta sehän me nähtiinkin katosta jokainen, terveysmies, teknillinen isännöitsijä, vaimo ja minä ja polygonin työnjohtaja joka mittasi varmuuden vuoksi vielä kosteuden ehkä kauan kuivana olleesta vanhasta kosteusvauriokohdasta.

        Vastaappa (Koiriin luotan) montako lasilevyä pitää huoneistoa kohden olla kun tuota vaarallista villapölyä keräät. Vai keräätkö sitä mahdollisesti kenkälaatikoihin.

        Se alle gramman näyte rakenteita rikkomatta kertoo kyllä sen kuinka näytteiden tilaaja, näytteiden ottaja ja oven avaaja ovat ulkona systeemistä yksikseen tai yhdessä. Siitä olen kanssasi aivan samaa mieltä.

        Eilen kävin kurkkaamassa uutta puhdasta. Vähäisiä oireita tuli vasta maalatuista seinistä ja katoista mutta se on sitä kemikaliyliherkkyytä varmaan minkä on aiheuttaneet MCF PHMG, Sertament Super ja otsonoinnit asunnossamme. Tuohon samaan ei kyllä pysty homeitiöt elävinä eikä kuolleina.
        Tämä tiedoksi kaikille turhien näytteiden ottajille ja turhien homedesinfiointien tekijöille.

        Helv..... kovan ammattitaidon olen saavuttanut katsellessa sählääjien tekemisiä kuunnellessani terveysmiesten arvauksia ja isännöitsijöiden vääristelyjä. Lisäksi olen pyöritellyt nauhoja heidän kotikäynneistään ja siinä on viimeistään silmäni auenneet koko tästä pelistä mitä voisi puhtaalla omallatunnolla kutsua vaikka homekusetukseksi ja/tai tietoiseksi terveyden vaarantamiseksi.

        Tästä kaikesta tulee jossain vaiheessa medialle oma paketti mutta tässä nyt harjoitellaan jonkun aikaa kerrontaa totuuksista näille palstoille missä pyörii järkevää porukkaa aivan mahottomasti ja haluavat sitä "vertaistukea" tuskaansa.

        Kaikki vastaukset otetaan vastaan ja ovat hauskana lisänä siihen mitä oikeasti on tapahtunut tässä homekatastrofissamme. Ei silti tarvitse varoa mitä vastauksissasi valehtelet "villakuituasiantuntija", kovalla ammattitaidollani seulon p....jauhannat WC pytystä ales.


      • mitä ainetta
        vertti-eetu kirjoitti:

        "Ne pienet määrät lasi- tai vuorivillakuituja ei tee pahaa edes vertin sairalle keuhkoille - eihän vaan vertti "?

        Oujee, olet oikeassa kolmessa viimeisessä homep....asunnossa ei ole niitä villoja kuin betoniseinien välissä. Niitä ei ole munters/polygonin kuivaajat kyllä pöllyytelleet koskaan vaikka varmaan syytä olisikin joskus tutkia missä kunnossa kerrostalon betoniseinien välissä olevat "villat" ovat kun oireita useammassa asunnossa näissä rakennuksissa.

        Vai voisiko sittenkin olla, että ilmastointikanavien putkien ja rakenteiden välissä olisi joskus kastuneet villat vaikka rakennusaikana jotka tuottavat toksiineja ja ilmastointikone repii ne sisäilmastoon ja aiheuttaa oireita ja sairasteluja useammassa asunnossa. (Tuosta asiasta keskustelin erään ilmastointikanavaexpertin kanssa joka oli luopunut PHMG pohjaisen ilmastointikanavien homedesinfiointiaineista ja ottanut tilalle etanolipohjaisen myrkytyksen). Nuo arviot siis hänen ei minun.

        Kun kerroin, että etanoli on useille bakteereille ravintoa niin se naamanilme olisi kyllä pitänyt kaverilta saada kuvattua. No oli miten oli sinun itseoppineen näytteidenottotaidoilla ei sitä kuitenkaan selvitetä varsinkaan jos kuivaajat ovat joskus sinne ilmastointikanaviin kuivasavusumujaan ruiskinut.

        Tekemätön paikka ottaa ilmastointikanavien kosteus- ja homevauriokohdista oikeista paikoista oikeat ja luotettavat näytteet jopa kansakoulupohjaisten "luotettavien konsulttien" vai mitä sanot tohon? Tämän verran ymmärrän niistä "näytteiden otoistasi" varsinkin ilmastointikanavien kohdalta luotettavasti otetuista.

        Mutta tämänkään asunnon betoniseinien villojen kunnosta ei ollut kiinnostunut Polygon yhtään vaikka kaveri Ositumilta epäili siellä jotan häikkää olevan kun kovat oireet joka kevät ajoittuivat maalis/huhtikuun paikkeille. Siis silloin kun auriko, paisteli jo kovasti olohuoneen seiniin ja kevätaurinko muutenkin lämmitti vanhan luita. Ositumin kaveri siis arvioi, että "villat" alkavat sulailemaan ja jos siellä mikrobeja on niin huoneiston alipaine vetelee niitä sisäilmastoon aiheuttaen oireita. Tämäkään ei ole minun arvio vaan Ositumin huippuosaajan ja hänen osaamista osaan kyllä arvosta korkealle.

        Mutta kun ei sitä oma-aloitteisuutta polugonin kavereilla ole ja tekevät vain sen mitä isännöitsijä tilaa niin minkäs mahdat. Tutkivat vain sen mitä tilataan (isännöitsijä).

        Niin muuten ottivat materiaalinäytteitä vain niistä kohdista mitkä homekoira merkkasi sekä yhden näytteen ontelolaatasta mutta sehän me nähtiinkin katosta jokainen, terveysmies, teknillinen isännöitsijä, vaimo ja minä ja polygonin työnjohtaja joka mittasi varmuuden vuoksi vielä kosteuden ehkä kauan kuivana olleesta vanhasta kosteusvauriokohdasta.

        Vastaappa (Koiriin luotan) montako lasilevyä pitää huoneistoa kohden olla kun tuota vaarallista villapölyä keräät. Vai keräätkö sitä mahdollisesti kenkälaatikoihin.

        Se alle gramman näyte rakenteita rikkomatta kertoo kyllä sen kuinka näytteiden tilaaja, näytteiden ottaja ja oven avaaja ovat ulkona systeemistä yksikseen tai yhdessä. Siitä olen kanssasi aivan samaa mieltä.

        Eilen kävin kurkkaamassa uutta puhdasta. Vähäisiä oireita tuli vasta maalatuista seinistä ja katoista mutta se on sitä kemikaliyliherkkyytä varmaan minkä on aiheuttaneet MCF PHMG, Sertament Super ja otsonoinnit asunnossamme. Tuohon samaan ei kyllä pysty homeitiöt elävinä eikä kuolleina.
        Tämä tiedoksi kaikille turhien näytteiden ottajille ja turhien homedesinfiointien tekijöille.

        Helv..... kovan ammattitaidon olen saavuttanut katsellessa sählääjien tekemisiä kuunnellessani terveysmiesten arvauksia ja isännöitsijöiden vääristelyjä. Lisäksi olen pyöritellyt nauhoja heidän kotikäynneistään ja siinä on viimeistään silmäni auenneet koko tästä pelistä mitä voisi puhtaalla omallatunnolla kutsua vaikka homekusetukseksi ja/tai tietoiseksi terveyden vaarantamiseksi.

        Tästä kaikesta tulee jossain vaiheessa medialle oma paketti mutta tässä nyt harjoitellaan jonkun aikaa kerrontaa totuuksista näille palstoille missä pyörii järkevää porukkaa aivan mahottomasti ja haluavat sitä "vertaistukea" tuskaansa.

        Kaikki vastaukset otetaan vastaan ja ovat hauskana lisänä siihen mitä oikeasti on tapahtunut tässä homekatastrofissamme. Ei silti tarvitse varoa mitä vastauksissasi valehtelet "villakuituasiantuntija", kovalla ammattitaidollani seulon p....jauhannat WC pytystä ales.

        Vertiltä kysyisin sellaisesta homeremontissta jossa on seinät revitty auki ja sinne levitetty jotain ainetta joka ei ole vaarallista kun on kuivunut. Mitä desinfiointiainetta sellainen on.


      • vertti-eetu
        mitä ainetta kirjoitti:

        Vertiltä kysyisin sellaisesta homeremontissta jossa on seinät revitty auki ja sinne levitetty jotain ainetta joka ei ole vaarallista kun on kuivunut. Mitä desinfiointiainetta sellainen on.

        Meillä on käytetty vain vaarallisia homedesinfiointiaineita. Sinun pitää kysyä sitä siltä "levittelijältä" pyytää sen aineen nimi ja tuoteturvatiedot ja yritä selvittää sitä kautta onko kuinka vaarallista. Seuraava vaihe vaikka TUKES tai vastaava luotettava taho.

        Jos oireita sisällä ja oven ukopuolella ei niin eihän siinä paljoa kannata alkaa kuunteleen vähättelijöitä ja vääristelijöitä eikä näitä desinfiointiaineiden "levittelijöitä".

        Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kaikki homedesinfioinnit ovat tarpeettomia tai turhia. Meille ei tehdä enää minkäänlaista homedesinfioittia piste.
        Ei "TURVALLISTA" eikä turvatonta. Eikä sun tarvi minuun luottaa luota siihen mitä vastuuntuntoiset asiantuntijat kertovat kuten tuossa.
        http://yle.fi/uutiset/viranomaiset_kaikki_hometalojen_desinfioinnit_turhia/6454355


      • kiitti Vertti ;)
        vertti-eetu kirjoitti:

        Meillä on käytetty vain vaarallisia homedesinfiointiaineita. Sinun pitää kysyä sitä siltä "levittelijältä" pyytää sen aineen nimi ja tuoteturvatiedot ja yritä selvittää sitä kautta onko kuinka vaarallista. Seuraava vaihe vaikka TUKES tai vastaava luotettava taho.

        Jos oireita sisällä ja oven ukopuolella ei niin eihän siinä paljoa kannata alkaa kuunteleen vähättelijöitä ja vääristelijöitä eikä näitä desinfiointiaineiden "levittelijöitä".

        Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kaikki homedesinfioinnit ovat tarpeettomia tai turhia. Meille ei tehdä enää minkäänlaista homedesinfioittia piste.
        Ei "TURVALLISTA" eikä turvatonta. Eikä sun tarvi minuun luottaa luota siihen mitä vastuuntuntoiset asiantuntijat kertovat kuten tuossa.
        http://yle.fi/uutiset/viranomaiset_kaikki_hometalojen_desinfioinnit_turhia/6454355

        Kiitti Vertti ;)

        Ihan hirvittää tämä kun luin

        "Haitallisinta on, jos kemikaalia suihkutetaan suoraan mikrobikasvustoon. Home voi alkaa tuottaa vain lisää myrkkyä.

        Jos vaikkapa ilmastointikanavat kastellaan desinfiointiaineilla, nestepinta voi toimia uutena kasvualustana."


    • PHMB PHMG
      • vertti-eetu

        Ei ainakaan kannata kokeilla kotona eikä päiväkodissa enää enempää.
        Klassista "pallottelua" viranomaisilla/virkamiehillä.
        " Valviran mukaan Tukes on vastuullinen toimija".


      • kumpaa ainetta
        vertti-eetu kirjoitti:

        Ei ainakaan kannata kokeilla kotona eikä päiväkodissa enää enempää.
        Klassista "pallottelua" viranomaisilla/virkamiehillä.
        " Valviran mukaan Tukes on vastuullinen toimija".

        Olisitko Vertti ystävällinen ja kertoisit vielä asiantuntijana suoraan, kumpi on vaarallisempi PHMG vai PHMB ? Kumpaa mielluummin suihkuttaisit omaan kotiisi eli kumpi on tehokkaampaa homeenpoistoon ? Joitan meille kuulemma pitää kuitenkin laittaa, että itiöt ja bakteerit kuolee sisäilmasta.


      • vertti-eetu
        kumpaa ainetta kirjoitti:

        Olisitko Vertti ystävällinen ja kertoisit vielä asiantuntijana suoraan, kumpi on vaarallisempi PHMG vai PHMB ? Kumpaa mielluummin suihkuttaisit omaan kotiisi eli kumpi on tehokkaampaa homeenpoistoon ? Joitan meille kuulemma pitää kuitenkin laittaa, että itiöt ja bakteerit kuolee sisäilmasta.

        Mene rohkeasti vaan Tukesin sivuille kuikuileen ja otahan omatoimisesti edes jotain selville. Ketään litkukauppiasta eikä savunsumuttajaa tuskin tuossa ongelmassasi kannattaa kuunnella.
        Minä en suihkuttaisi yhtään mitään homedesinfiointiainetta asuntooni. Mitään täysin turvallista ei ole olemassakaan kun on mikrobivaurio ja toksiineita kämppä täys. Jollet sitä ymmärtänyt edellisistä kirjoituksistani niin sehän ei ole mun vika.
        Tehokkuudesta en osaa muuta sanoa kuin meillä Kolmenässänkujalla TA-aso isännöitsijän tilaamana tuhoutui terveys ja irtaimisto. Otsonoinnilla vielä varmistivat, että varmasti niin myös käy. Sekä puhtaat näytteet terveysmiehille.

        Itiöt ja bakteerit kuolee melkoisella varmuudella molemmilla ja siinä menee paljon muutakin vitrallaan ja sen jälkeen saat puhtaat näytteet ehkä terveysmiehille kun etsitään sisäilmanäytteiden otoilla ja materiaalinäytteillä vain elinkykyisiä ja eläviä itiöitä ja bakteereita.

        Tai asuntosi ostajalle esität "puhtaat paprut" jos olet homekämpääsi myymässä. Myyjävastuu on sitten oma juttunsa.

        Villapölystä ja niistä alle gramman näytteistähän rakenteita repimäti ja silimiä räpyttelemättä me vissiin päästiin lopulta yksimielisyyteen. (Tyhmiltä rahat pois vai kuinka soli). Tätäpä suorempaa vastausta ei nyt tällä erää.


      • hui mitä myrkkyjä
        vertti-eetu kirjoitti:

        Mene rohkeasti vaan Tukesin sivuille kuikuileen ja otahan omatoimisesti edes jotain selville. Ketään litkukauppiasta eikä savunsumuttajaa tuskin tuossa ongelmassasi kannattaa kuunnella.
        Minä en suihkuttaisi yhtään mitään homedesinfiointiainetta asuntooni. Mitään täysin turvallista ei ole olemassakaan kun on mikrobivaurio ja toksiineita kämppä täys. Jollet sitä ymmärtänyt edellisistä kirjoituksistani niin sehän ei ole mun vika.
        Tehokkuudesta en osaa muuta sanoa kuin meillä Kolmenässänkujalla TA-aso isännöitsijän tilaamana tuhoutui terveys ja irtaimisto. Otsonoinnilla vielä varmistivat, että varmasti niin myös käy. Sekä puhtaat näytteet terveysmiehille.

        Itiöt ja bakteerit kuolee melkoisella varmuudella molemmilla ja siinä menee paljon muutakin vitrallaan ja sen jälkeen saat puhtaat näytteet ehkä terveysmiehille kun etsitään sisäilmanäytteiden otoilla ja materiaalinäytteillä vain elinkykyisiä ja eläviä itiöitä ja bakteereita.

        Tai asuntosi ostajalle esität "puhtaat paprut" jos olet homekämpääsi myymässä. Myyjävastuu on sitten oma juttunsa.

        Villapölystä ja niistä alle gramman näytteistähän rakenteita repimäti ja silimiä räpyttelemättä me vissiin päästiin lopulta yksimielisyyteen. (Tyhmiltä rahat pois vai kuinka soli). Tätäpä suorempaa vastausta ei nyt tällä erää.

        Kauhea huijaus ihminen ostaa ns. "puhtaan" asunnon ja se on täysin myrkytetty :( Jos homeongelma tai kosteuongelma äkkiä se ilma tunkkaantuu. Petoksella lyhyet jäljet.

        Minkä takia tollaisia myrkkyjä saa sitten käyttää ja myydä, jos ne ovat vaarallisisia? Onkohan niitä kosmetiikassakin säilyntäaineena? Kuka valvoo? Mitkä yritykset näitä myy ja käyttää? Jos ammattilaiset tulevat suikuttelemaan tai laittamaan homedesinfiointiaineita niin millainen koulutus heiltä vaaditaan? Riittääkö se että lukaisevat pullon kyljestä käyttöohjeen?


    • siltä vaikuttaa

      "Riittääkö se että lukaisevat pullon kyljestä käyttöohjeen"?
      Kunta maksaa päiväkotien ja koulujen homeremonteista no onko nekin myrkytetty?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      142
      6328
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3828
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      26
      1796
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1488
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe