AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Herran kansa, mikä se on?

Herran kansa, mikä se on?

188 Vastausta 87 801 Lukukertaa
Niin, millainen uskonliike tuo "Herran kansa ry" oikein on? Tietääkseni sen jäsenillä on usein paljon lapsia, mutta mitä muuta tiedätte liikkeestä?

Herran kansa

HERRAN KANSA
- perustaja Pekka Mikkonen (6.12.1863-21.5.1936), toimi Leningradin suomalaisten keskuudessa maallikkosaarnaajana ja liittyi sitten baptisteihin, mutta perusti pian oman yhteisön, koska hän vaati mm. jalkojen pesua ehtoollisen yhteydessä; Herran Kansa -yhteisön keskuspaikaksi Kuokkala Karjalan kannaksella.
- v. 1940 rekisteröity, pääseurakunta Pyhäselän kunnan Suhmuran kylässä
- srk:ia myös Helsingissä, Keravalla, Järvenpäässä, Riihimäellä, Pukkilassa, Karhulassa ja Tampereella.
- jäseniä useita satoja (eivät kuulu mihinkään rekisteriin, siksi vaikea arvioida)
- Suhmuran kylässä oma hautausmaa, vanhainkoti (joht. Paavo Eskelinen, myös Herran Kansa -liikkeen johtaja).
- laulukirja: Lauluja Karitsan askelissa (sis. 1256 liikkeen omassa piirissä syntynyttä laulua, joista yli 1000 Mikkosen tekemiä)
- julkaisu (kk): Herran kansan sanomia Karitsan askelissa (ilmestynyt jo kymmeniä vuosia).
- Oppi: aikuisten upotuskaste, jalkojen pesu ennen ehtoollista, kirkollisten juhlapyhien hylkääminen, lauantain pitäminen sapattina (7.päivän adventistien tavoin).
- ei-luterilainen baptismitausta

Lähde:
http://www.aanekoski.fi/lukio/opet/rossi/lutpo.html

Olipa

Olipa vakaumuksen mies joka oli rehellinen Raamatulle.
Halleluja

Jumalan siunausta
Jari
Eipä uskovaisen ihmisen elämässä ole mitään kadehtimista. Moninaiset kiusaukset tulevat runsaina kohdalle. Jumala kurittaa niitä joita rakastaa. Tosin välillä tuntuu että se rakkaus on vihaa. Niin se kuulkaas on että ateistit ne täällä porskuttaa onnellisena mutta uskovan elämä on välillä yhtä helvettiä. Näin on näppylät.
Niin onha niitäkin joilla on mukava elämä uskovina. Asiat lutviutuu niinku itsestään mutta sitten on niitä joilla elämä muuttuu yhdeksi taisteluksi. Ota siinä sitten selvää Luojan aivoituksista. Että minkä tähden toiset joutuu epäinhimilliseen prässiin.
Toisinaan rukouksiin tulee vastaus heti toisinaan ei koskaan. Mikään lintukoto se uskovaisuus ei kyl ole. Eli turhaan ketään uskovaista kadehditte. En tiedä montaakaan tyyppiä jolla ois ollu helppo elämä. Enkä puhu ny mistään tietystä lahkosta vaan ylipäätäns uskovaisist. Vaikeet on. Niin pirun vaikeet.

Asiaa...mielestäni...

Mielestäni herran kansa on joku höpönpöpö lahko.
Ja inhottavaa, kun mökki on vielä siinä herrankansan leirin lähellä.(polvijärvellä)
Kesä-iltoina sieltä kuuluu mölinää.MUR.Erittäin ärsyttävää.
Ja sanon että tämä yhtä viisas lahko, kuin itse perustaisin kahvikuppia palvovan caffeenkansa lahkon.
Siinäkään ei sitten vietettäisi joulua.syntymäpäivää.ja jos joisi muuta kuin kahvia, niin tämä kirottakoon:D
Eli järki on jollain munkilla ollut sitä herrankansaa perustaessa tallella. Muutenkin, jos purukumi on kielletty niin voi hyväpyhä. ELI terveiset sille pomo pahikselle joka on herrankansan "johtaja" Mielestäni, jos joutuu tähän lahkoon kuuluumaan niin ei olisi mukavaa, kun ei edes joulua vietetä. Muutenkin uskonlahkot on tyhmiä
siis nämä suomalaiset...muista ei uskalla puhua kun on heti joku puukkomies perässä.
Jos jalkojenpesua haluaa,niin ottakoon Miitta-tätiin yhteyttä.

lainataan miittatädin laulua:"siitä kiitän yksin herraa jumalaa............Hallelujah! D:
Herran Kansa ei ole mikään uskonnollinen liike.
Se perustuu täysin taloudellisiin voittoihin.
He harrastavat mm.ihmisten vainoamista taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi.
Erikois-alaa ovat perintö ym.ristiriita tilanteet.
Nyt et tiedä asiasta mittään....tuo on niiiiin väärää tietoa kun olla voi....älä kirjoittele jos asiasta ei oo yhtään täyttä tietoa...toi on niin väärää tietoa.......

Yhdistyksen jäsenen vastaus

Hei!

Tässä yksi aika hyvä linkki:

http://www.edu.fi/SubPage.asp?path=498,530,1308,42257,41066,41405,41597

Pääasiallisin juttu on varmaan, että vietämme sabattia (lauantai).

Lapsia on monella paljonkin, emme harrasta lapsisuunnittelua.

Joulua emme vietä, koska joulun vietto oli alun perin pakanallista. Martti Lutherkaan ei hyväksynyt joulun viettoa.

Syntymäpäiviä emme vietä, koska ainoa tapaus minkä raamattu tietää syntymäpäivän vietosta päättyi ikävästi.

Lisää tietoa saa hyvin laittamalla www.google.fi hakukoneeseen hakusanaksi: "Herran Kansa ry"

Tervetuloa tutustumaan!

Mikä HKssa vikana?

Odottaisin näihin vastausta:

1) miksi synttäreitä ei saa viettää? Yksi pää katkaistiin raamatun mukaan jokunen tuhat vuotta sitten joltakulta, mutta silti synttäreitä ei tuomita missään raamatussa. Tämä sääntö on ihan kotitekoisesti keksitty

2) joulua ei myöskään missään kielletä, tämä liittyneen noihin synttäritouhuihin. En käsitä miksi uskonnollinen juhla halutana kieltää.

3) Yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa ei suvaita? Jos ryhmä 10000 lasta jossain kehitysmaassa on kuolemassa nälkään ja jäämässä sotien jalkoihin, heidän auttamisekseen ei anneta rahaa mikäli touhussa on jokin muu uskonnollinen seurakunta mukana? Oman kerhotalon laajennukseen kyllä fyrkkaa tuntui löytyvän.

4) kohdelkaa muita niin kuin haluatte heidän teitä kohtelevan. Teistä ei moni ulkopuolinen pidä - onko ihme... Puhutte ulkopuolisista, maailman meiningistä ja teistä ainoina oikeina uskovaisina.

5) Jos Herran Kansa Ry:n jäsenet ovat jumalan valittu kansa, miksi ihmeessä ette tee siitä numeroa ja "valtaa" maailmaa ja pelasta kaikkia? Oletteko itsekkäitä ja haluatte taivaaseen vain sukulaisenne?

Vaikka kysymykset ovatkin hieman kärkeviä, odottaisin asiallisia vastauksia...

hahaa..

Odottaisin näihin vastausta:

1) miksi synttäreitä ei saa viettää? Yksi pää katkaistiin raamatun mukaan jokunen tuhat vuotta sitten joltakulta, mutta silti synttäreitä ei tuomita missään raamatussa. Tämä sääntö on ihan kotitekoisesti keksitty
SIIS KUKAANHAN EI OLE KILTÄNYT TÄSSÄ USKONNOSSA ETTEI SAISI SYNTTÄREITÄ VIETTÄÄ.. MONETHAN MEISTÄ NIIN TEKEVÄT. TAHDOTTE VAAN ANTAA MUILLE TIEDON, ETTÄ MEILTÄ' KIELLETÄÄN KAIKKI, VAIKKA KAIKKI ON TÄYSIN VAPAA EHTOISTA!

2) joulua ei myöskään missään kielletä, tämä liittyneen noihin synttäritouhuihin. En käsitä miksi uskonnollinen juhla halutana kieltää.
MIKSI JOULU ON USKONNOLLINEN JUHLA? EIHÄN SIITÄ MAINITA MITÄÄN RAAMATUSSA.. JOKU TAVALLINEN IHMINEN ON VAIN KEKSINYT SENKIN.. JOULUA KÄSITTÄÄKSEEN VIETETÄÄN JEESUKSEN SYNTYMÄ PÄIVÄN JUHLANA TAI JOTAIN, MUTTA RAAMATUN MUKAAN JEESUSHAN SYNTYI KEVÄÄLLÄ??
3) Yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa ei suvaita? Jos ryhmä 10000 lasta jossain kehitysmaassa on kuolemassa nälkään ja jäämässä sotien jalkoihin, heidän auttamisekseen ei anneta rahaa mikäli touhussa on jokin muu uskonnollinen seurakunta mukana? Oman kerhotalon laajennukseen kyllä fyrkkaa tuntui löytyvän.
mEIDÄN SEURAKUNTA ON KERÄNNYT MONET SUURET LAHJOITUKSET MUIDEN MAIDEN AUTTAMISEEN.. MM. THAIMAAN TSUNAMIIN MENI SEURAKUNNAN LAHJOUTUKSIA MONTA TUHATTA EUROA!!

4) kohdelkaa muita niin kuin haluatte heidän teitä kohtelevan. Teistä ei moni ulkopuolinen pidä - onko ihme... Puhutte ulkopuolisista, maailman meiningistä ja teistä ainoina oikeina uskovaisina.
KUKA PUHUU KUKA EI SE ON JOKAISEN OMA ASIA.. MITÄS TYÖ PUHUTTE MEISTÄ?

5) Jos Herran Kansa Ry:n jäsenet ovat jumalan valittu kansa, miksi ihmeessä ette tee siitä numeroa ja "valtaa" maailmaa ja pelasta kaikkia? Oletteko itsekkäitä ja haluatte taivaaseen vain sukulaisenne? eI ME SITÄ TIEDETÄ OLLAANKO VALITTUJA, MUTTA USKO ON KOVA.. KUKAAN EI VÄITÄ ETTÄ ME VAIN PÄÄSEMME TAIVAASEEN.. KAIKKI JOTKA USKOVAT JUMALAAN PÄÄSEVÄT TAIVAASEEN, TEKI MITÄ TAHANSA SYNTIÄ.. SEN VOI JOKAINEN AJATELLA OMALLA KOHDALLAAN...

Vaikka kysymykset ovatkin hieman kärkeviä, odottaisin asiallisia vastauksia...

Älä provosoidu

Kuuroille on turha huutaa.

Jokainenhan saa pitää minkätahansa

juhlapäivän juhlana kuten itse haluaa!

Jos Herran kansa ei vietä joulua, eikä synttäreitä, niin eihän se ole muilta pois. viettäköön kukin juhlia tahtonsa mukaan!

En ole Herran kansalaisia, mutta en minäkään vaivaudu joulun takia minkä takia....Ja mitä Jeesuksen syntymään tulee, hänhän oli olemassa jo ennen Aabrahamia!

" Ennenkuin Aabraham syntyi, olen minä ollut" Jeesus
Vaikuttaako siltä että pitäisi jotain joulua viettää, Jeesuksen syntymäpäivänä, päivää jota ei tiedä kukaan:

Jeesuksen alkuperä EI OLE jostain tallin seimestä, eikä Marian kohdusta

" Mutta sinä Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen
olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, JONKA ALKUPERÄ ON MUINAISUUDESTA, IANKAIKKISISTA AJOISTA" Miika 5: 1

Ei tässä tarkoiteta Beetlehemissä syntymistä, vaan muinaisuus on iankaikkisuutta.
Herran kansa siis toimii oikein, kun heittää joulun roskiin!
Hö, eihän Herran kansa ole kieltänyt ketään joulua viettämästä, he itse eivät vain vietä"

" Yksi pitää yhden päivän muita parempana, toinen pitää kaikki päivät yhtä hyvinä, kukin olkoon omassa mielessään täysin varma!!

Herran kansa kokemuksia

Olen yhdessä herran kansan kokouksessa käynyt ihan mielenkiinnosta. Jos hyvistä puolista aloitetaan, niin herran kansan kokous on mielenkiintoisempi kuin tavallinen jumalan palvelus kirkossa. Syynä tähän on ajankohtaisten asioiden käsittely...Niitä jaksaa kuunnella enemmän kuin raamatun moneen kertaan kerrottuja löpinöitä. Kahden kokouksen välissä on myös herkulliset tarjoilut ja hyvää aikaa hengähtää. Herran kansalaiset ovat kumminkin ihan tavallisia ihmisiä, joiden kanssa voi puhua tavallisia asioita. Muutamat nuoremmat herran kansalaiset kirosivat muunmuassa kovaa krapulaansa, koska käyvät baareissa ihan samalla tavalla kuin monet muutkin ikäisensä ei-herran kansalaiset.
Häiritsevää on vain ihmisten tapa kiittää Jumalaa sellaisistakin asioista mitkä tapahtuisivat sinulle tahtoessasi ihan helposti, vaikka olisit kuinka syntinen. Tyyliin: "Kiitos rakas Jumala että paranin keuhkoputkentulehduksesta". Pyytämällä Jumalalta helppoja asioita jotka tapahtuisivat joka tapauksessa, sillä he elättävät uskoaan. Jos pyytäisitte Jumalalta joskus jotain vaikeampaa niin huomaisitte että elätte vain omaa elämäänne, Jumala ei siihen vaikuta.
Perheiden koko saattaa olla 10-20 lasta, se on hullua. Ei varmasti ole helppoa antaa rakkautta 20 lapselle joka päivä yhtä paljon. Jokainen lapsi tosin on varmasti iloinen siitä että on saanut syntyä, mutta lapsen täytyy saada valita uskontonsa.
Herran kansalaisten tapa mennä naimisiin on muunmuassa hyvin tylsä. Kauniit kirkkohäät ja muu hauska iloittelu puuttuu tyystin.

Herran kansan tapa tulkita raamattua on myös vähän sellainen omasta hatusta vedetty. Joulua ja syntymäpäiviä voisi ihan hyvin viettää, ei se nyt mitään syntiä voi olla. Ne on hienoja kokemuksia ja hienoja juhlia. Enemmän syntiä luulisi olevan niiden juhlimattomuus. Kyllä ihmisen syntymäpäivää pitää juhlia! Isälle soitetaan sairaalasta: "Vaimosi sai juuri terveen pojan" ja mies vastaa "Jaa, hyvä homma" ja jatkaa päiväänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

gd

Voi,voi erotkaa herran kansasta.meillä on mökki lähellä siitä leristä ja joka ilta kuuluu jotain kiljumista."purukumikielto" hitsi kun on paha pahe!hahahahah

dg
kuuule me saaadaa syödä purkkaa niin paljo ku huvittaaa! Ihanko teijä uskonnon kerhotalolla ei huudeltaisi koskaan, ne huudot kuuluu kyllä kylän toiselle puolelle!!!!!!!!!!!
vittu mä tuun leiriltä sun mökkiis huutaa
hahah toi oli hyvä !! hp
Kiitos tiedosta ja voimia. Pienellä ryhmällä on usein vaikeaa kertoa omasta uskostaan niin ettei se hätäännytä toisin kokevia. Naapurissa kesäisin ollaan ja joinakin päivinä tie pölyää kun herrankansa kokoontuu. Voisko tien kostuttaa heinäkuun juhlahetkinä? Siunausta teiille.
Ps. Toukokuussa eli nyt saattaa jopa ambulanssilla tai palokunnalla olla vaikeuksia kulkea herrankansan tiellä kinahmossa. Tie on nyt vaarallinen, jos jotain ikävää sattuu tienvarren asukkaille.

Pekka ja Paula Viirre koronniementie 24 b.

herran kansa on...

Herran kansalla on baptisti-juuret. Eli se erkaantui aikanaan siitä. Herran kansan pääpaikka sijaitsee Pohjois-Karjalassa Pyhäselässä. Seurakunnalla on yksi johtaja. Seurakunnan sääntöihin kuuluu ettei saa pitää yhteyttä muiden seurakuntien kanssa, ettei 'saastu'. Herran kansassa luetaan ja noudatetaan Pyhän Raamatun sanaa. Herran kansalaisilla perheillä on lapsia niin paljon siksi, koska raamatun mukaan jokainen lapsi on Herran lahja. Ehkäisy on siis kielletty. Käsittääkseni Herran kansa luulee että he ovat Jumalan valittu kansa eli Israel. Se ei tietenkään pidä paikkaansa sillä Raamatun mukaan Juutalaiset ovat Jumalan Pyhä, valittu kansa. Herran kansalaiset noudattavat raamattua kirjaimellisesti jopa niin, että se menee lain alaiseksi. Kaikki asiat /ongelmat viedään seurakunnan paimenelle, päinvastoin kuin Raamatussa kehoitetaan viemään kaikki asiat Herran Jumalan eteen rukouksella. Seurakunnan kokouksissa ei rukoilla sairaiden ym. puolesta.Puoliso valitaan yleensä omasta seurakunnasta. Herran kansalaiset luulevat että he ovat ne ketkä pääsevät taivaaseen. Kuitenkin Raamatussa sanotaan Joh.3:16 'Sillä niin paljon Jumala on maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen poikansa, ettei YKSIKÄÄN JOKA HÄNEEN USKOO HUKKUISI, VAAN HÄNELLÄ OLISI IANKAIKKINEN ELÄMÄ.' Pelsatus kuuluu siis kaikille maailman ihmisille jotka huutavat avuksensa Jeesusta Kristusta. Tässäpä hieman esimakua Herran kansasta.

Oikaisua

Edellä mainitsemassasi selostuksessa oli pöyristyttävän paljon virheellistä tietoa. Uskontokunnan asioista tietämättömän henkilön ei pitäisi tuoda omia käsityksiään esille, varsinkaan kun ne eivät pidä paikkaansa.
Uskontomme perustuu TÄYSIN vapaaehtoisuuteen eli esim. ehkäisy ei ole kiellettyä. Jokaisen henkilökohtainen asia. Mutta jos haluamme toimia raamatun ja Jumalan ohjeiden mukaisesti, niin otamme jokaisen lapsen Herran lahjana kuten se onkin. Ja me emme todellakaan pidä itseämme parempina kuin muut, olemme kaikki yhtä heikkoja ja puutteellisia itsessämme. Minä ainakin uskon niin, että jokainen joka vain nöyränä elää ja uskoo se voi pelastua. Oli hän minkä tahansa uskonnon harjoittaja. Emme tee yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa, sillä eroamme niin paljon toimintatavoiltamme.

Toivon ettet saattaisi uskontoamme huonoon valoon, sillä kun asioista ei ole täysin tietoinen niin ei niistä myöskään kannata yleisesti ryhtyä selittämään. Meitä muita loukkaa se että uskontoamme saatetaan huonoon valoon ja vain sen takia ettei asioiden oikeaa laitaa tiedetä.

Sanon tämän aivan ystävällisesti, en mitenkään parjatakseni sinua. Toivottavasti ymmärrät kannanottoni.

ihmeelliseksi on muuttunut

Herran kansan leiripaikalla Kinahmossa annettiin kyyditys kahdelle jäsenelle kesällä 2002 kesken leiriviikon sen vuoksi että toinen heistä käytti purukumia lääkärin määräyksestä. Purukumin käyttö ei kuulemma yhtäkkiä ollut siellä sopivaa.

Höpö Höpö

Toi Edellinen viesti oli kyllä ihan höpö höpö juttu.

Pitää paikkansa

Ei oo muuten mitään höpöhöpöä. Ihan tosi juttu. Ajat on Herran Kansassa muuttuneet paljon johtajan muutoksen myötä.

Häätö leirialueelta purukumin vuoksi!

Olemme lomailleet todella monessa paikassa ja useasti ulkomailla. Koskaan meitä ei ole häädetty mistään muualta kuin oman seurakunnan leiripaikalta. Edes koskaan muualla meitä ei ole huomautettu mistään paheksuvasta käytöksestä, päinvastoin.

Herran Kansa ry:n leirialuella minä uskalsin syödä purukumia, eikös olekin hirveä pahe (naurua!). Satuinpa unohtamaan jopa veneeseen käytetyn purukumin (hirveä vahinko!). Siitä seurasi sitten sitä, että johtajan kummallisesti käyttäytyvä apuri kuulutti oikein kokouksen päätteeksi, että: "veneestä on löydetty purukumi ja lisäsi, että koko leirialueella on purukumin syönti kielletty!". Hih. Mikä tiedotuksen arvoinen asia! Tosin tämä oli ensimmäinen kerta, kun saimme tietää, että purukumia ei mukamas saisi leirialueella syödä.

Tämähän oli pöyristyttävää purukumin syöjien vainoamista! Oikein piti kuuluttaa, että joku uskaltaa syödä purukumia ja on sattunut vielä jättämään (hui mikä unohdus!) purukumin veneeseen. Purukumin syöntiä ei Suomen laissa ole muuten kielletty, eikä sitä voi yksi seurakunta kieltää, mutta tällainen pimeä saarreke näyttää maassamme olevan, jossa pidetään purukumin syöntiä paheksuttavana. Muuten hammaslääkäriliitto suosittaa moista tuotetta! Tämä on mennyt suoraan sanottuna skitsoksi. Niin suuttuivat, kun uskalsimme esittää vastaisen mielipiteen purukumin syömisestä ja heidän fanaattisesta purukumin vastustamisesta ja meitä vaadittiin välittömästi lähtemään leirialueelta, johtajan määräys! Hulluutta.

En enää osallistu tähän keskusteluun. Herran Kansa ry oli hyvä Einon aikana, mutta edes isoäitini ei ole pitänyt nykyisen johtajan johtamistavasta, ilkeilyä se on ollut meitä kohtaan ainakin. Ja kyllä sitä juttua on kuulunut useammin kuin kerran, että muitakin eronneita tai sinkkunaisia kohtaan olisi ollut häijy, vaikka mitenkä yritetätte johtajaa asiatta puolustella.

Tästä keskustelupalstasta koskien Herran Kansaa, voi nyt tulla vähän hiljainen, koska johtaja on uusimmassa lehdessä pamputtanut asiatta raamatulla palstalle kirjoittajia ja haukkunut kirjoittajia rienaajaksi sekä kehoittanut, että kukaan seurakuntalainen ei oikaisisi mitään. Mitä oikaisisi? Eihän totuudessa ole mitään oikaistavaa!

huhhuh

johtaja rikkoo nyt sananvapautta kieltämällä jäseniä osallistumasta keskusteluun! pelottaa kuinka yhdelle ukolle on kasautunut tuollainen määrä valtaa ja kuinka se sitä käyttää!
säälin teitä hyvät lahkon jäsenet ja teidän lapsianne! toivon totisesti johtajan joutuvan vastaamaan yksilönvapauden rajoittamisesta oikeuden edessä.

niin juuri

keskustelu on vaiennut, hyvin näyttää tehoavan uhkailu, pelottavan hyvin.
oot aika säälittävä saleee sult on mitää purukumin syöntii kielletty varmaa unessas näit ton tapahtuman ja vedit herneet nenäää ja itket tääl ET YHYY MUT HÄÄDETTIII PURUKUMIN SYÖNNNIN TAKII SIIS APUVA OON SYÖNI MILJOONA KERTAAA PURUKUMII SIEL IHAN JOHTAJAN NENÄN EEESSÄ EIKÄ KERTAAKAA OO TULLU TUNKEE KÄTTÄNSÄ MUN SUUHUN JA HEITTÄNY POIS JA TOKASSU VIEL SE ON KIELLETTY
Tuo purukumijuttu on kyllä ihan totta, olin itse nimittäin paikalla. Kesken kokouksen leirin vastaava ilmoitti, että purukumin käyttö on nyt sitten kielletty, kun joltain oli unohtunut purukumi veneeseen. Kenellekkään ei jäänyt epäselväksi kuka sen purukumin sinne veneeseen unohti, kyseessä herrankansalainen joka vasta toista kertaa elämänsä aikana oli oman seurakuntansa leirillä käymässä.
Purukumin käytöstä seurasi kyyditys, joka vältettiin vain hyvin ystävien ansiosta. Leirin johtaja oli antanut tunnin aikaa valmistautua leiriltä poistamiseen, ajankohta olisi ollut ruokailuaika ja kyyditysauto olisi lähtenyt ruokalan edestä kaikkien ruokailijoiden silmien edessä. Ikäänkuin varoittavana esimerkkinä, että kun uskalsi olla eri mieltä ja pitää oikeutensa käyttää purukumia. Eikös siellä pohjois-karjalassa näitä terveysintoilijoita ole kuulemma enemmänkin - Pekka Puskan pohjois-karjala -projektin innoittamana.
Mutta pitäisi pitää järki päässä, jollekin purukumin pureskelu voi olla todella tärkeää sairaudesta johtuen.
Meillä pohjooosessa äit- muori oli vahtimestarina koulussa.
Tuon purkkajutun katselen sillä silmällä, että aika harmi se on kouluissa.
Purkkaa on paineltu pulpettien pohjaan, sitä löytyy sieltä sun täältä ja voi tukkia viemäreitäkin ajan saatossa, kun ei liukene tärppättiinkään.

Eli aivan tuntuu aiheelliselle kielto, siistyeden kannalta.
Herrankansalla mölytään.ärsyttävää!
ei muuten mutta mökki lähellää....
Kerran tuli kesken leirin leirin läpi kaasutettua ja siellä ne niitä lurituksiaan luritteli....
Ja veneellä kun yrität mennä lähelle kyyläämään niin heti siellä joku pastori viittoo, että pois!
sit ku sä nukut nii tuun riehuu sun mökkiiis ja rikon sen nii et voi enää valittaaa et ääänii kuuluu ku et enääää ASU siel muaahahahahahahahahhahaahahahahh ja miks tuuut kyylää eihä kukaa sua haluu nähä
Leirin läpi on mahdoton ajaa.... ja oletko muuten kuullut että siellä on myös toisen uskontokunnan leiripaikka samalla suunnalla. Eikä mahda meillä pastorit paljoa huitoa kun ei omisteta :D
Herran Kansan Kinahmon (ja ainoan heidän) leirinsä läpi ei voi ajaa, joten palturia puhut. Leiri sijaitsee näet niemellä eikä siitä kulje mitään läpikulkutietä.

Ei pidä paikkaansa

Eräs hyvin läheinen tuttavani kuuluu Herran kansaan.
EHKÄISY ON KIELLETTY! Tämä on hänelle täysin selvää. Kun ei jaksa enempää lapsia tehdä, niin siitten täysi selibaatti on ainoa oikea ratkaisu!

niinpä niin

... perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ... Mutta ...
kyllä kyllä

paskan jauhajajia on paljon...

Kuules, ei herrankansalaiset mitään luule että vain he pääsevät taivaaseen... tämä on taas jonkun katkeran, ehkä erotetun entisen jäsenen paskan jauhamista.

Kannattaa ottaa selvää vaikka ihan itse tutustumalla näihin ihmisiin ja heidän tapoihinsa, tälleen yleisesti kysyttynä tulee paljon väärää tietoa.. oma arvio on paras, ei muiden

Totta kuin kirkon rotta

Miten Herran Kansassa erottaminen muuten tapahtuu, kun eihän sillä ole jäsenluetteloa? Ajamalla leiripaikalta pois eriävän mielipiteen vuoksi? Koko leiripaikalla ei saa syödä purukumia, mutta kun hammaslääkäriliitto suosittaa.. Hehe. Vähän on meno tässä seurakunnassa muuttunut. Itse en ole millään tavoin katkera, vaikken ole ollut vuosiin tämän seurakunnan kanssa tekemisissä, sen vaan sanon, että nykyinen johtaja on ilkeä ja sen huomaa, varsinkaan naisista ja köyhistä ei tykätä. Katkera mistä? Mielestäni en ole menettänyt mitään, mutta varmaan harva jauhaa paskaa, purukumia kyllä ja ihan laillisesti.

näinhän se on

Näinhän se on, että parhaat asioista puhuvat ovat niitä, jotka eivät ole olleet edes seurakunnan kanssa tekemisissä moniin vuosiin. Heh. Ja jutut on sitä luokkaa sitten.
Meillä syödään sitä purukumia ihan joka päivä niinko on aina tehty. Myöskin lauantaisin =)
Ja toisekseen, kyllä hammaslääkäriliitto suosittelee myös ksylitolipastillien syömistä, joilla voi korvata sen purkan sellaisissa tilaisuuksissa missä ei ole asiallista jauhaa sitä purkkaa. Jos kokous kestää sen puolitoista tuntia niin kyllä sen aikaa jaksaa olla ilman sitä purkkaa, saa siinä levätä leuatkin =)
Tuskinpa kirkossakaan tykätään siitä, että kansa jauhaa purukumia ja tekee purkkapalloja kesken saarnan.
Ja johtajasta sen verran että itse olen nainen ja vielä melko köyhäkin ja koskaan en ole huomannut ettei minusta tykättäisi siellä, niin että se siitäkin kommentista.
Aina olen tuntenut itseni tervetulleeksi sinne.
Niin että kyllä tuosta jutusta väkisinkin tulee mieleen, että jostain on katkeruutta, koska asioista puhutaan vääristellen ja osa ei ole edes totta.

milläs...

...sinä sen määrittelet, mikä toisille on totta? Toiset on voinu kokee noi asiat just niinkun ovat kirjoittaneet ja sinä taas eri tavalla. Samasta asiasta voi löytyy monta totuutta, ihmiset on erilaisia ja kokee asiat eri tavolla. Mitä tästä voidaan päätellä...mä voisin päätellä sen, ettei tääkään seurakunta anna KAIKILLE ihmisille samanlaisia asioita...toisille hyvää ja toisille ei-niin-hyvää, turha siit on motkottaa, et kuka on väärässä ja kuka oikeessa. Ei kaikkien kanssa tarvii olla samaa mieltä. Ja oishan se aika yksipuolinen kanta, jos pelkäks ihanuudeks herran kansaa kuvailtais.

miten erota?

moi. mä haluisin tietää miten herran kansasta erotaan jos on jo kasteelle erehtynyt menemään?
kiitoksia jo etukäteen!

Lissu ja muut

Hei Lissu ja erit.entinen kansalainen!.Katselen käytyä keskustelua.Muutama tärkeä seikka Ensiksi Lissulle ja sitten muille,arvostelijoille.Herran Kansa RY,ei pidä ketään väkisin jäsenenä,erota voi vaikka kirjeellä johtajalle.Se on siinä.Hengellisestä yhteydenpidosta muihin seurakuntiin:Jokainen voi ymmärtää,miten käy pienelle yhteisölle,joka tahtoo olla itsenäinen,jos se tekee yhteistyötä"isompien"kanssa.Eli suurempi syö pienemmän ja pientä ei enää ole.Ettei vaan isommat kadehtisi tämän pienen kansan tahtoa olla itsenäinen?Sitten keskustelu "valitusta kansasta" vie kyllä harhaan,koska seurakunta opettaa,että jokaisella ,rotuun tai mihin muuhun seikkaan hyvänsä katsomatta,on sama mahdollisuus päästä osallisiksi Jumalan antamiin lupauksiin,pelastuksesta ym.hyvästä mitä Hän jakaa!Olen ymmärtänyt johtajamme puheista,jotta Jumala seuloo jokaisen yksilönä tarkkaan ja ei"ainoastaan"kuulumalla tietyyn joukkoihin ,esim.kuulumalla Herran Kansaan,ole tae pääsystä taivaaseen.Jokainen vastaa omalta kohdaltaan.Mutta rehellistä pyrkijää Jumala palkitsee,kuuluipa mihin hyvänsä.Kuuluminen johonkin on yksi ihmisen tarpeista elämässä.Hengellisessä elämässä sen merkitys korostuu,kun on samoin ajattelevia,Asioiden edessä voi rentoutua ja olla hyvällä mielellä,kun ei tarvitse "vääntää" eri suuntiin.Näin energiaa ei tuhlaudu eikä mene väärään suuntaan sekä myös yhteisen asian arvo korostuu.Mutta jokaisella yhteisöllä(myös hengellisillä) on sääntönsä,muuten se ei voi toimia,muuten menetetään järjestys.Yksi herran kansan "järjetyssäännöistä"on,jotta yhteistyötä ei tehdä muiden uskonn.yhteisöjen kanssa ja tälle tahdomme olla kuuliaisia ja kapinoimatta.Katsoisin,että selvät järjestys säännöt olisivat paikallaan muillakin seurakunnilla,koska epäjärjestys tai esim.riiteleminen opista, ei ketään palvele.Tavan "seurakunnan rivi jäsen"kaipaa itselleen aina sen "hegellisen"ravintoannoksen.Jos säännöt,missäkin yhteisöissä tai esim.seurakunnassa eivät miellytä,voi vaihtaa seuraa.Kohteliaisiin tapoihin kuuluisi,jotta ei parjaa seuraa,jonka säännöt eivät miellytä.Aina voi vaihtaa seuraa itselleen sopivaksi ja se on siinä.Raamatun tarkka noudattaminen Herran Kansalla, on tahto(ei kenenkään ihmisen käskemä), vapaaehtoinen tahto noudattaa Jumalan käskyjä,jotka ei ole vaikea täyttää tänäkään päivänä.tahdosta noudattaa Jumalan käskyjä,on luvattu siunaus ja menestys elämään ja arkeen.Kukapa sitä ei haluaisi.Asiaa ei pidä sotkea "kaavoissa"elämiseen,vaan Jumala auttaa vähitellen ihmistä pääsemään lähemmäksi Häntä ja Jumalan käskyt,(tahto niitä noudattaa), ovat tärkeä osa Jumalan ja ihmisen välisestä kanssakäymisestä.Jumala tahtoo ihmiselle hyvää ja menestystä elämässä ja tahtoo siunata ihmistä!Mitä Hän vaatii ihmiseltä,on ainoastaan ettei ihminen eläisi synnissä eli pysyisi lähellä Jumalaa,ja mielellään Hän auttaa ihmistä,kun apua pyytää ja Jumala auttaa ja varjelee vaikkei ihminen ymmärtäisi pyytääkkään.Mutta seurakunnilla on paljon tehtävää jäsenilleen.Yksi on yhteisten tilaisuuksien järjestäminen ja hengellisen ravinnon tarjoaminen.Seurakunnan opista Herran Kansalla, vastaa aina viimekädessä johtaja.Yksi Herran Kansan seurakunnan pää tehtävistä onkin,alkuperäisen Jeesuksen Kristuksen opin ennalleenasettaminen,siten kun se on raamattuun kirjoitettu.Rukoilemiseen sairaidenpuolesta kokouksissa,niin vastaan,jotta kyllä kokouksissa otetaan osaa sairaiden ym.kärsimyksiin ja kehoitetaan niitä viemään Jumalan eteen rukouksin.Rukoileminen on jätetty ihmisille "kotitehtäväksi"eli kyllä Jumala kuulee jokaisen,pienimmänkin äänen ja vaikuttaa kaikessa hiljaisuudessa,kuten hyväksi näkee.Tahdoin kirjoittaa,koska mielestäni katkeruus ja tietämättömyys on ollut monissa kirjoituksissa taustana.Olisiko katkeruus sitten siksi,jos ei ole henkilö päässyt vaikuttamaan surakunnassa tahtomallaan tavalla.Kuten tiedämme ihminen,kun haluaa vaikuttaa,niin valitettavan usein itsekkyys ja vallanhimo tulevat mukaan ja "nöyryys" jää sivuasialle.Kun Herran Kansan seurakunta ei anna mahdollisuutta ihmiselle "ryöstää"oman mielihalun-mielivallan paikkaa,niin tulos näkyy katkerina viesteinä.Toivon,että pilkkakirjoittajat saavat itselleen jostakin oman paikkansa ja mielirauhan.itse jatkan hiljaisena ja tyytyväisenä Herran Kansan jäsenenä,enkä antaisi "paikkaani" pois mistään hinnasta!Oikkein hyvää jatkoa,kevättä kesää ja muuta hyvää kaikille ihmisten lapsosille!!!Eli voimia ja hyviä päiviä!!...Ja tietysti iloista mieltä!!..Murjotus pois!!...Ja ees päin!!

moi

tarkoitatko maarittia tolla äitisi serkulla?

hei

en ymmärrä tästä uskonnosta juuri mitään,poikäystäväni on herran kansalainen ja minä en taas kuulu uskontoon,onko tämä siis jotenkin väärin olla hänen kanssaan?? mutta en usko että hän olisi alkanut kanssani jos tämä olisi väärin. poikaystäväni ei suostu puhumaan uskonnosta mitään ja hän ei käy missään uskontoonsa liittyvissä kokouksissa tai missään muissakaan.. mutta silti hän haluaa pysyä uskonnossaan. kuuluisiko minun toimia häntä kohtaan jotenkin eri tavalla kuin muihin ihmisiin?? eli heidän kuuluisi vihata minua niinkö? kun en kuulu herran kansaan.. olen koittanut saada häneltä itseltään irti näitä asioita mutta ei.. eikä netistäkään löydy tarpeeksi tietoa minulle. olen kysynyt häneltä onko epäsopivaa kun seurustelemme kun en kuulu herrankansaan,hänen vastauksensa on että se ei ole mitenkään epäsopoivaa. hänen perheessään on monta lasta ja kaikilla ketkä ovat jo siinä iässä että on poikaystäviä tai tyttöystäviä niin heillä on herraan kansaan kuuluvat kumppanit.. olenko siis huono?? minulla on aina sellainen tunne kun menemme mieheni perheen luo että minua ei hyväksytä vaikka sitä ei ole millään tavalla näytetty,tunnen itseni hyvin ulkopuoliseksi.. rakastan tätä miestä hyvin paljon hän on parasta mitä voi toivoa.. tämä uskonto tuottaa minulle hieman ongelmia,haluaisin tietää enemmä ja haluaisin jonkun kertovan kuka asiasta tietää oikeasti. millainen minun pitäisi olla??

hei

ole huoleti, sen verran asiasta osaan kertoa, että ei se ole kiellettyä, tiedän itse monta seurakunnan jäsentä, joilla on puoliso seurakunnan ulkopuolella, eikä heitä katsota mitenkään pahasti :)

hei

nyt olen saanut häntä kertomaan asiasta tarkemmin,mutta en vaan oikein ymmärrä. pitäisikö minun muuttua jollakin tavalla? onko elämäni jotenkin erinlaista jos menemme naimisiin? hän pyysi minua mukaansa kokoukseen jossa he käyvät aina lauantaisin,pelkään että se on jotenkinjärkyttävää kun en oikein tiedä mihin olen sekaantumassa. tämä asia vaivaa todenteolla

yksi mielipide

ÄLÄ MENE, ja jos vaan mahdollista, yritä pitää myös poikaystäväsi pois sieltä. Itse pääsin irtautumaan seurakunnasta kolmekymppisenä noin 10 vuotta sitten, ja nyt vasta alkaa elämäni olla normaalia.
Jos uskonto ja uskominen kiinnostaa, raamattua voit lukea myös itseksesi kotona ja olla ihan yhtä "hyvä" uskovainen kuin jos kuuluisit seurakuntaan (kyseiseen tai mihin tahansa muuhun lahkoon). Kuulostan katkeralta ja sitä ehkä olenkin, mutta katson lapsuuteni ja nuoruuteni menneen pilalle srk:n takia. Älä riskeeraa tulevaisuuttasi tuollaisella hölmöilyllä.

toinen mielipide

Mene ihmeessä kokoukseen!Siellä saat oikeaa tietoa uskonnosta.

hei taas

saisinko kysyä että mitä elämäsi oli kun olit kyseisessä uskossa?? oliko elämäsi jotenkin hankalaa,tai onko uskonnosta vaikeaa päästä eroon?? ehkä minun pitäisi mennä kokoukseen jos se valaisisi tätä asiaa. minä en pidä siitä kun lapset raahataan sinne jo niin pienenä,poikaystäväni vanhemmat ovat kasvattaneet kaikki lapsensa perinpohjin uskontoon. poikaystäväni ei käy kokouksissa mutta hän ei voisi kuvitella vaihtavansa uskontoa,eli voisiko sanoa että hänet on niin sanotusti aivopesty tähän. en tahdo sanoa pahaa,ja jokainen olkoon mitä on.mutta minä en aijo elämääni muuttaa sen takia. en vain ymmärrä asian pointtia ollenkaan

tässä

elämä oli mukavaa laput silmillä, muistan kuinka säälin kaikkia seurakuntaan kuulumattomia ihmisiä, jotka olivat menossa helvettiin tietämättään. ihmettelin ja olin hyvin kiitollinen siitä, että juuri minä olin tullut valituksi. se tuntui kuin lottovoitolta, herrankansalaisia on sentään aika pieni osa maailman väestöstä. sanotaan, että kenessä luoja kasvatustyönsä aloittaa, sitä hän ei kesken jätä. millä perusteella hän valitsee, kenessä kasvatustyönsä aloittaa? millä perusteella valitaan helvettiinmenijät?
tällaisia viattomia kysymyksiä olisi pitkä lista, mutta näitä ei uskalla kysyä, koska se olisi epäilyä. sanotaan että saatana itse kuiskuttelee näitä kysymyksiä uskovaisen korvaan saadakseen hänet epäilemään. mikä on saatanan motiivi, miksi se sellaista tekee?
itseltäni lähti laput silmiltä yhtäkkiä, kerron esimerkin seurakunnan juhlatilaisuudesta vuosien takaa:
vanhempi harras seurakunnan jäsen, siviilissäkin merkittävä vaikuttaja, piti hyvin syvällisen ja hartaan puheen. puhe oli mielestäni mukaansatempaava ja mielenkiintoinen, mutta ilmeisesti liian pitkä, koska kun hän päätti puheen ja lähti kävelemään paikalleen, srk:n johtaja ilmoitti:"jollei tämä puhe meille muuta opettanut, niin kärsivällisyyttä ainakin", ja nauroi päälle. koko seurakuntasali räjähti naurunremakkaan.
voiko enää pahemmin ihmistä julkisesti nöyryyttää?
miksi johtaja kiusaa ja nöyryyttää silmätikukseen ottamiaan ihmisiä, mutta opettaa että ketään ei saa kiusata?
tämä kokemus, korostan ettei se ole vain tästä tapauksesta kiinni, avasi silmäni lopulliseseti.

moikka

oliko se sinulle helppoa erota uskonnosta?? haluaisitko kertoa uskonnosta jotakin,onko siinä jotakin pakollisia toimintoja tai jotakin?

hei

jos ihminen on koko elämänsä ollut mukana tällaisessa porukassa, siitä irtautuminen, sekä henkisesti, että fyysisesti, vaatii äärimmäistä rohkeutta! Ja valtavaa uskoa siihen, minkä kokee itselleen hyväksi. Vaikka ihminen ei pohjimmiltaan ajattelisi asioita pätkääkään samalla tavalla, kuin miten seurakunnassa opetetaan, on silti vaikea irrottautua siitä kokonaan. Onhan tuolla jo lapsesta asti tolkutettu tuota vanhempien kunnioittamista ja sitä, ettei seurakunnan oppeja ole soveliasta kyseenalaistaa. Sun poikaystäväsi ei eroa seurakunnasta ihan virallisesti todennäköisesti sen takia, että hän haluaa olla lojaali vanhempiaan kohtaan...voin toki olla väärässäkin. Vaikuttaako seurakunta teidän elämään jollain tavalla? Vai onko se vaan yksi pieni hiljainen peikko siinä taustalla? Elämänkokemuksen karttuessa nuokin asiat varmasti selkenee.

moikka

minua se vaivaa enemmänkin,kun en tiedä uskonnosta kuin pieniä tai minulle suuria asioita.ja niistä ei oikein kerrota haluaisin tietää enemmä.. poikaystäväni eihalua/osaa kertoa mtn.. ja hän väittää että on jo kaiken kertonut mitä osaa... olemme ollut jo pitkään yhdessä ja sain tietää vasta hiljattain ja se loukkaa minua. hän sanoi että pelkäsi menettävänsä minut jos kertoo. mutta tässä vaiheessa se on vielä hankalampaa minusta. sen takia koitan saada täällä tietoa asioista. pitäisikohän minun mennä käymään kokouksissa katsomassa millaista se on?

Muistelen että ainoa pakko oli

Lasten uskontotunnit jotka määritellään Suomen oppivelvollisuudessa. Jos siis vanhemmat ilmoitti lastensa käyvän Herran Kansan uskontotunneilla, koulussa ei tarvinnut osallistua uskonnon tai elämänkatsomuksen oppitunneille. Vastaavasti silloin oli "pakko" käydä lastenkokouksessa. Kukaan ei kuitenkaan pitänyt kirjaa tai muutenkaan valvonut kenen lapset on paikalla. Kaikki muu pakottaminen mistä tällä palstalla puhutaan vaikuttaa heikkojen harhaluulolta, jos kävelet ovesta sisään ja istut kokouksessa, olet mukana.. Jos et mene kokoukseen, olet ulkona eikä kukaa perään huutele.. Jos joku on mukaan painostanut, syytä on hyvä etsiä perhepiiristä, ei seurakunnasta.

mitä vaikeeta siinä oli

Itse lopetin käymisen noin 25 vuotiaana. Kukaan ei perään huudellut..

hei.tää on sulle

nää sun kyssät on vähä tän tyyliisii:
onko väärin jos olen itse intiaani ja seurustelen britin kanssa?
sallitaanko minut perheeseen jos mulla ei ole sisaruksia ja hänellä on?
oke te ootte eri uskonnois mut mitä välii sil o? emmäkää mieti mitää et oonko tarpeeks sopiva seurustelee kristitynkaa ku ne käy kirkos ja menee ripille ja mä taas en.Ei sun mitenkäää erinlainen tarvii olla siin perheees.Jos et kuulu toho uskontoo nii voi voi sä ehkä ite vaa aattelet et omg ne ei hyväksy mua.Vihaaks sun perhe sitte sun poikaystävääs ku kuuluu eri uskontoo?mitä sil uskonnol on väliii.

Kohtalotoveri

Tuntui kuin olisin lukenut emaa elämäntarinaani, lukuunottamatta sitä että minä olen vihainen ja katkera. Käyn terapiassa minulla on iso urakka edessä vielä, mutta elän päivän kerrallaan.

Järki päähän

On aika vaikeeta olla "uskovaisen" perheen nuori kun oma järki sanoo että vanhemmat ovat uskonnon uhreja.Haluan muuttaa mahdollisimman pian kotoa pois että edes itse säästyisin kaikelta mitä vanhemmille syötetään. Ja miten alistetuksi he ovat joutuneet.Ei ole helppoa olla kotona, tiedän että jos todella kertoisin vanhemmilleni mitä oikeasti ajattelen ja mitä mieltä olen herrankansasta, pelkäämpä että kotona asumiseni kävisi sietämättömäksi, minut hylättäisiin mahdollisesti ajettaisiin kotoa pois,onneksi tiedän että kaikki tämä ei kestä kauaa, kohta on peruskoulu käyty ja pääsen vapauteen. Elämä edessä!

jep..

..olihan tuossakin paljon kauniita sanoja, käytännössä asiat ei kuitenkaan mene aina ihan noin. En tiiä missä muualla puhutaan niin paljon asioita selän takana, kuin siellä seurakuntalaisten keskuudessa. Päällisin puolin hoetaan juuri tuota, mitä kirjoitit, mut kaikki todelliset ongelmat lakaistaan maton alle. Alkoholi/huumeongelmista, vaimonhakkaamisista ja johtajan törkypuheista ei paljoa julkisesti puhuta, eikä niihin puututa. Siteerataan vaan raamattua, jottei tarvii ajatella itse, saati sitten olla jotain mieltä asioista...todellisuus saattais murentaa koko aatteen ja sehän olis katastrofi...

mikä on totuus

Kattelin mielenkiinnosta kaikki aiheeseen kuuluvat kirjoitukset..Huh..Huh,,ja heh,,heh.?!Paljon on puheita ja mielipiteitä,paljon on väärää tietoa,on oikeaakin..puhutaan totuudesta ja todesta..Mikä on totuus??Jos ei mihinkään usko,niin totuus on se hetki,kun luet tätä..Kaikki muu mennyt on historiaa ja tuleva on tuntematon ja,joillakin uskon varassa..Onneksi suomessa on uskonnonvapaus ja voi mennä mihin haluaa,,on myös sanomisen vapaus ja voi sanoa ,mitä haluaa..Ihmettelen kyllä miksi ihmiset marmattavat,kuin pikkukakarat ja pyörittelevät ihan hupsuja juttuja??Joku esimurkkuikäinen ei saanut purkkaa syödä,ja siitä tulistui?.Jos se on jonkin yhteisön toiminnassa katsottu parhaaksi kieltää hygienia tai,sotku,tai muusta syystä''ni eikö sitä voi olla syömättä tai miks ihmeessä pitää sinne mennä.On kait täällä metsiä muuallakin kulkea.Jotkut rukoilevat Herran Kansan puolesta,eli itse ovat mielestään niitä oikeita??Yksi puhuu vaimonhakkaamisesta ja päihteiden käytöstä..Eikö se nyt ole arkipäivää suomessa,,Onko täällä kukaan sen kummempi immeinen??Ei kait nyt mikään seurakunta sentään opeta,että vaimoja pitää hakata??Jokainen itse valitsee toimintatapansa yksityiselämässään,kuuluipa mihin tahansa..Herran Kansa seurakunta näyttää olevan paha peikko monien mielestä,,jos se siltä tuntuu,niin siitä vaan niitä seurakuntia etsimään,missä hyvältä tuntuu?+Lykka till vaan kaikille,etsiville...

Eroaminen

Ei kasteella menon kanssa ole tekemistä käsittääkseni jäsenyyden kanssa.

Herran Kansa ry ei pitänyt ainakaan aiemmin lukua jäsenistään.

Ainot tiedot Herran Kansassa ovat varmaan nuo lehtitilausta varten annetut.

Aivan!

Ihmisiä kun satutaan kohtelemaan eri tavalla tässä seurakunnassa! Meitä tuo johtaja-Paavo on kohdellut koko ajan huonosti.

Ehdotti jopa, että meidän olisi tullut lopettaa rakas täysi terve koiramme, koska ei halunnut sitä leirialueelle. Totesi heti perään kyllä, että on sitä tosin muillakin koiria.

On tainnut kovasti herkistyä tästä keskustelupalstasta, haukkuu paskan puhumiseksi ja pitää ala-arvoisena sitä, että kirjoitetaan nimimerkillä. Mitä merkitystä nimimerkin takana kirjoittamisella on? Ei mitään, se vain, että kaikki eivät töllää pienessä seurakunnassa seuraavan kerran tavatessa.

Meidän perheestä on tänne kirjoittanut kaksi ja kumpikin puhuu kyllä aina vain totta, joten taitaa totuus satuttaa?

Johtajalla on karannut mopo käsistä jo ajat sitten.

heh

kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Fiksuna ihmisenä nimettömänä täällä toisia nimiltä mainitsee. Koita veikata nimeltä noita muitakin kirjoittelijoita. Sulla kun tuntuu tota sisäpiiritietoa olevan.

Tottapas!

Ei sillä ole mitään merkitystä asioiden kokemiseen onko ollut kuinka paljon seurakunnan kanssa tekemisissä.

Sitä paitsi nämä seurakunnan kokouspaikat ovat aika kaukana, eikä enää oteta kyytiin naisia, jotka ovat naimattomia tai eronneita, vieläpä vaarallisen hyvännäköisiäkin. On näet pelko, että ukkomiehet ihastuvat. Edes nauhoitettuja kokouspuheita ei meille annettu, vaikka monille muille niitä lainattiin. Eriarvoista kohtelua!

Tyylisi on todella ruma, sinulla ei taida olla mitään omia mielipiteitä, ainakaan asiallisesti arvostelevia, vaan puolustat johtajaa teki hän kuinka väärin tahansa. Hänkin on ihminen, ei mikään täydellisyys, ei todellakaan!

Onpa sinulla kummallinen mielipide peruspurukumiin. Purkkapalloja en kyllä ole koskaan erehtynyt tekemään kokouksissa, ettei vain kukaan kireähermo vedä hernettä nenään, huijjj.

Muuten tässä seurakunnassa opetetaan ihan pikkulapsillekin, että kotiolut on hyvvää! Mutta purukumi on koko leirialueella pannassa!

Mitään katkeruutta meillä ei ole ja on mielestäni hyvin outoa, että väität meidän vääristellen asioita, voisimme vaikka heti mennä oikeudessa todistajan aitioon antamalla kunniallisen todistajan vakuutuksen sanomaan samat asiat, mitä tänne on laitettu! Että totta on!
Mitä purukumiin tulee, niin voi kun se olisi pannassa muuallakin. Katsokaa esim. supermerkettien ovien edustoja. Räkäklimppejä ja syljettyjä purkkia liiskaantuneena. Ei mikään kaunis näky.

Mitäs pahaa kotikaljassa on ? Sehän on alkoholitonta! Kuin mehua joisi! Outoja nämä miiaan väitteet.
Voihan tuota nyt sabattina olla syömättä, Jumalanpalvelusajan purukumia...minusta osoittaa lähimmäisen halveksuntaa, jos kirkossa Herran edessä jauhaa purukumia.

Kirkossa jauhetaan Jumalan sanaa, ja niistä jauhoista tehdään elämän leipää. terv. benedi
Monet herran kansan jäsenet eivät pääse edes seurakuntansa kokouksiin, koska kokouspaikat sijaitsevat sellaisissa paikoissa, ettei sinne yleisillä kulkuneuvoilla edes pääse. Sitten kun kyselee että miten kulku sinne on järjestetty, niin ei saa mitään vastausta. Jos ei vieläkään lopeta kyselemistä, niin sähköpostilla paikallisjohtajan suulla kehotetaan "menemään muualle".
Autottomat siis älköön vaivautuko.
Myöskään herran kansan omistamaan Iltarauha-nimiseen vanhainkotiin ei ole mitään asiaa köyhillä seurakuntalaisilla, koska nykyinen johtaja edellyttää, että tulija tuo mukanaan ison rahalahjoituksen.
Kyllähän se nyt jo uskotaan.
Nykyinen johtaja jakaa seurakuntalaiset vuohiin ja lampaisiin, eli toivottaviin ja ei-toivottaviin ihmisiin.
Hyvin surullista.
Olisko sen purukumin sit voinu liimata jonnekin muualle kuin veneeseen tai heittää vaikka järveen....
Voi tehdä monta virhettä, jonka vuoksi herrankansalaiset alkavat katsoa sinua kieroon ja lopulta erottavat. Olin syntynyt Herran Kansaan.
Jos olet nainen - vaikkakin syntynyt HK:een - niin sekin on jo paha juttu heidän mielestään.
Kun menet ulkopuolisen kanssa naimisiin ja e r o a t, alkaa kieroonkatsominen. Kun vieläpä uskallat tulla pienen lapsen kanssa ulkomailla asuneena seurakunnan juhlatilaisuuteen, sanotaan, että mitä te täällä teette (HK:n entisen johtajan tytär sanojana).
Kun et vieläkään usko että eivät enää joukkoonsa hyväksy, vaan yhä vain pyrit seurakunnan kokouksiin, niin e r o t t a v a t.
Kun en ole rikas - kolehtivarat eivät käynnistäsi paljon kohonneet - sekin on erittäin huono juttu.
HK:n omistaman vanhainkodinkin meno muuttui tämän uuden johtajan myötä: Aiemmin se oli lähinnä köyhien vanhainkoti, nykyisin sinne mennään vain kutsusta ja kutsutut ovat sattuneesta syystä seurakunnan rikkaita. Heidän kun pitää tuoda suurehko lahjoitussumma tullessaan johtajalle.

Ehkä on hyvä kun erottavat - parempi ettei mitään illuusiota palvo. Tuollainen seurakunta ei kauaa kestä, noilla arvoilla.
ööhöm mitäs sä oot siit puhuu ku et kummiskaaa tiiä mitää :DD mikä toi teiän purukumikielto oikee o? säälittävää

minäitse jatkaa

elikkä sinulle, jonka poikaystävä ei anna paljoa vastauksia tästä uskonnosta...voisihan tuosta paljonkin kertoa, omat kokemukseni eivät vaan ole kovin ruusuiset, enkä allekirjoittaisi puoliakaan siitä, miten herrankansalaiset suhtautuu raamatun oppeihin ja elämään yleensäkin. Toisaalta, en pidä yhtään mitään uskonlahkoa tai valtauskontoja ylipäänsä sellaisina, joissa haluaisin itse olla mukana. Noista on oikeesti ihmisille varmasti paljon iloa, mut henk koht en pidä siitä kaksinaamaisuudesta, mitä olen joutunut herrankansassa kohtaamaan. Toisaalta en ole pätkääkään katkera siitä, mitä olen kokenut, koska en olisi muuten tässä ja nyt on hemmetin hyvä olla, kun on saanut tuollaisen riipan sydämeltään pois. Olen siis syntynyt herrankansalaiseen perheeseen. Nää uskonasiat on oikeesti aika henkilökohtaisia juttuja, enkä ihmettele, ettei poikaystäväsi siitä liiemmin halua puhua, ehkä haluaa joskus. Mutta herran kansasta...tosiaan, voisihan se olla ihan valaiseva kokemus käydä pistäytymässä siellä, voisit vetää johtopäätökset sitten ihan omasta kokemuksesta. Muutamia juttuja tässä keskusteluketjussa on jo tullut ilmi, mutta kuten jokaisella uskonnollisella yhteisöllä, herran kansallakin on oma tapansa tulkita raamattua. Käytännössä se menee kuitenkin niin, että yksi sanoo, miten on hyvä ajatella ja muut peesaa, kyseenalaistaminen ei käy laatuun. Elikkä ei saa ajatella omilla aivoilla ja jos jokin seurakunnassa opittu asia tuntuu väärältä, niin tosiaan se kuitataan vaan sillä, että saatana yrittää houkutella pois herran käskyjä noudattamasta. Ja yks aika selkeä piirre herrankansasta on se, et synttäreitä, joulua, äitien-/isänpäivää,pääsiäistä, vappua, eikä muitakaan yleisiä "juhlapyhiä" vietetä. Ja hyvin pitkälle sisäisesti kasvava porukka se on, loppujenlopuks aika vähän sinne liittyy porukkaa "ulkopuolelta", mikä taas käytännössä tarkoittaa sitä, että varmaan jo nyt kaikki alle 10-vuotiaat ja vähän vanhemmatkin ovat joko serkkuja tai pikkuserkkuja keskenään. Mut tosiaan, maailmanloppuhan on tulossa pian, joten so not=) Niin ja jos sun poikaystävällä sattuu olemaan jotain naispuolista kaveria tm tuolta herrankansasta, niin ehkä sellaisen kanssa voisit puhua ihan kasvotusten. Itse voisin kertoa vaikka mitä, mut ehkä tää palsta on vähän huono paikka. Ja ehkä olen jäävi kertomaankaan mitään, koska en itse sijoittaisi yhtään pelimerkkiä yhdellekään lahkolle/seurakunnalle/uskontokunnalle, enkä millekään muullekaan yhteisölle, joka toitottaa omaa totuuttaan ainoana totuutena.

heippa

moikka! tota saan kuvan uskonnosta että se on ihan täyttä peetä ja valehtelua ja uskomista johonkin mihin ei voi uskoa? tämä on minun mielipiteeni että jotenkin uskonto tuntuu sairaalta. ja miksi siitä on niin vaikea päästä eroon???? kuka oikeasti haluaa olla tuollaisessa.. sanoit myös että nyt on vapaampi ja hyvä olla niin oliko uskonnossa ollessasi jotenkin huono olla??? on niin paljon asioita joita en ymmärrä. minun mielestäni poikaystäväni pitäisi puhua asiasta minulle jos hän kerta meinaa kanssani olla. olemme jo niin pitkään olleet yhdessä. en tiedä uskallanko mennä hänen kanssaan vihille,en tiedä mihin joudun.. sillä jos saamme lapsia en tahdo heidän joutuvan tuohon kamaluuteen. ja en tajua miksei hän käy kokouksissa,varmaan minun takiani. enkä tiedä pelkään että jos menen kokoukseen niin minua alkaa kuvottamaan... mutta tässä sähköpostini ottakaa yhteyttä ja kertokaa paljon : rakkauttako@gmail.com. kiitos paljon tarvitsen näitä tietoja

erilaiset immeiset

Heippa,
haluaisin kysyämiten herrankansalaiset suhtautuvat ns. erilaisiin ihmisiin, esimerkiksi vammaisiin?

No varmaan ampuvat ne

melkoisia petoja näyttävät olevan nimittäin...

Rakastetaan

tasapuolisesti. Jos joku ei siihen pysty, ei syy ole uskonnossa vaan ihmisen itsensä heikkoudessa.
Huonosti suhtautuvat: Jos jotain heidän mielestään väärää tekee, niin antavat tunnin aikaa poistua alueelta. Mitä tämä on muuta kuin suvaitsemattomuutta.

Juuri niin

Johtaja ei tosiaan saa arvostella, toimi hän kuinka väärin tahansa.

Ensin tutkitaan

On totta että moni ei uskalla arvostella tämän seurakunnan johtajan toimia ainakaan päin naamaa ja julkisesti, mutta minä olen sitä mieltä että, jos tämä ihminen on tietoisesti tehnyt väärin jotakuta kohtaan, tulee hän saamaan rangaistuksensa Jumalalta tavalla tai toisella. Olen mukana tämän seurakunnan toiminnassa, kun se vain on minulle mahdollista. En silti täysin sokeasti hyväksy kaikkia ihmisen antamia neuvoja ja mielipiteitä. Osa porukasta ei tällaista tervettä älyä omista ja se saattaa tahrata seurakunnan mainetta, mutta minulla ei näistä perusperiaatteista ole mitään pahaa sanottavaa.

HK:n kokouksiin menemisestä ulkopuolisena

Tämä on itseasiassa oma mielipiteeni sille joka kyseli että kannattaako mennä poikaystävän mukana Herran kansan kokoukseen tutustumassa.

Etukäteen sorry pitkästä vastauksesta. Jostain syystä tuli tänään ajateltua menneisyyttä ja kokeilin mitä googlesta löytyy Herran kansasta nykyään, ja löytyihän tuosta yllättävänkin paljon.

Itse seurustelin useampia vuosia erään tytön kanssa ja kävin useasti näissä kokouksissa mukana, vaikka en itse erityisen uskovainen olekaan. Vaikka en ikinä varsinaisesti tähän porukkaan oikeasti kuulunutkaa, koin kyllä itseni kohtuullisen hyväksytyksi, eli ei minua ainakaan kieroon katsottu. Lähinnä kokouksissa käynneissä omalta osaltani kyse oli ensikerralla uteliaisuudesta, ja siitä eteenpäin "kohteliaisuudesta" ja suhteen laadun ylläpitämisestä... Itsessään kokouksissa ei ole mitään erityistä, ihmiset ovat pääasiassa varsin ystävällisiä ja mukavia, mikäli vain olet itse kohtelias ja suunnilleen normaalin näköinen (älä siis vedä mitään horror- tai pornomeikkiä päälle....) Erilaisuuttakin kyllä tunnuttiin suvaittavan, mutta ei se kyllä toivottavaa ole.

Tilaisuudet itsessään ainakin minulle olivat varsin tylsiä, ihmiset käyvät tilittämässä viimeaikaisia tapahtumiaan joko kiittäen herraan siunauksesta tai "kasvattamisesta" (jolloin asiat ovat menneet todella metsään...) Jotkut käyvät vain lukemassa jotain raamatun lukuja jotka jotenkin soveltuvat heidän elämäntilanteisiinsa (tämä on minusta todella tylsää kuunneltavaa), joskus ihan sen enempää lukuvalintaansa perustelematta.

Puheiden välillä laulellaan ja sitten taas jatketaan puheita. Kun vihdoin ja viimein puheet on pidetty, on "uhrilahjan" aika (eli kolehti - käydään viemässä rahaa keräysrasiaan - tämä ei ole mitenkään pakollista). Sitten on vuorossa joko kotiinlähtö, tai kuten yleensä - käydään vetäisemässä pullakahvit seurakuntasalin kahviossa ja juttelemassa tuttujen kanssa.

Itse tilaisuuksista minulla ei ollut ikinä mitään pahaa sanottavaa, ainakin minulle oltiin todella ystävällisiä aina, vaikka olinkin ns. "ulkopuolinen".

Herran kansassa oli minusta kolmea erilaista ihmistyyppiä:

1) vanhemmat jäsenet - tosiuskovaisia. He ovat pääsääntöisesti erittäin mukavaa väkeä, tosin yltiöuskovaisuus välillä saattaa häiritä. Yleisesti kuitenkin sanoisin että he ovat varsin "ulkopuolisystävällistä", koska eivät kuitenkaan tyrkytä eivätkä näytä liian avoimesti ulkopuoliselle uskovaisuuttaan. Siis melko normaalia porukkaa kuitenkin tosiuskovaisuudestaan huolimatta.

2) nuoret - tosiuskovaiset. Nämä olivat minusta valitettavasti melko tavalla lievän aivopesun uhreja, välillä jopa hieman suretti että heillä ei ole ilmeisesti maailmasta realistista kuvaa vaan kaikki todellakin on ylemmän tahon lankojen ohjaamaa... Pintapuolisesti he vaikuttavat pääosin normaaleilta, mutta omassa joukossa uskovaisuus "räjähtää käsiin" ja ulkopuolisesta se vaikuttaa lähinnä ahdistavalta/säälittävältä

3) nuoret - tavalliset. Suuri osa nuorista on melko "ulkonaistuneita", eli täysin meidän ulkopuolisten silmissä normaaleita tyyppejä. He polttavat tupakkaa ja juovat alkoholia siinä missä kuka tahansa normaali ihminen, kiroilevat ja harrastavat seksiä=) Kasvatustaustansa vuoksi kuitenkin ovat mukana yleensä toiminnassa, koska niin on vain aina ollut ja mukana on oltava koska ei haluta aiheuttaa mitään "hämminkiä/häpeää" omalle perheelle. Varmaan ovat myös omalla tavallaan uskovaisia, mutta ovat valinneet hieman liberaalimman tavan elää.

Näin jälkikäteen ajateltuna, en sinänsä kadu että olin mukana vähän kaikessa. Porukka oli siis erittäin mukavaa jne. Itse olen hieman semi-uskovainen, uskon kyllä korkeampaan voimaan mutta en siitä tee numeroa enkä mieti asioita kovin kummoisesti - en siis voi sanoa itseäni myöskään uskovaiseksi. Meikäläiselle homma oli hieman liikaa, kokoukset olivat minulle hieman tylsiä ja niissä käynnit alkoivat rasittaa ja tympäistä (joka viikko lauantaikokoukset, ja sitten vielä oli viikollakin milloin missäkin...)

JOS poikaystäväsi kuuluu tuohon tosiuskovaisten porukkaan, en suosittelisi sinulle lähtöä mukaan. Tämä siksi että kun kerran käyt siellä näyttäytymässä, saattaa käydä kuten minulle. Kerran käynnin jälkiin muodostuu tietynlainen (omassa päässäsi) velvoite käydä siellä useamminkin. Mikäli olet seurustelukumppanisi suhteen tosissasi, sinun tod.näk. täytyy kuitenkin jossain vaiheessa mennä käymään kokousessa, ja se putki kyllä alkaa siitä sitten vähintäänkin pikkuhiljaa....

Tämä siksi että jos aletaan ajattelemaan niin pitkälle kuin naimisiinmenoa, sinun olisi tärkeää hankkia itsellesi yhteisön ja kumppanisi perheen hyväksyntä. Tätä ET voi saada täydellisesti ellet ole osoittanut hyväksyväsi heidän elämäntapaansa ja uskontoaan. Jos et käy kokouksissa, tulet olemaan pulassa... Mikäli kumppanisi YHTÄÄN on sitoutunut seurakuntaansa, hän haluaa (ehdottomasti) pitää häänsä seurakuntasalissa (kuten jo varmaan tiedät, kirkkohäät ovat out of question). Jos sinulla ei ole porukan "hiljaista" hyväksyntää, tilaisuudesta tulee kyllä melko "ulkokultainen".

Ulkopuolisen ja Herran kansalaisen suhde on ihan ok ja hyväksytty asia, vaikkakin he toivovat että kumppani löytyisi "omien joukosta". Tämä on jo sinänsä kamala periaate, sillä porukka seurakunnan sisällä alkaa olemaan sukua keskenään kaikki kaikkien kanssa ja minusta se oli jo omana aikanani melko selvästi nähtävissä, koska ns. "sisäsiittoisen" näköistä ja tuntuista porukkaa oli suhteellisen paljon havaittavissa (herran kansalaiset - ei millään pahalla...) Jo silloin kyllä tunnustettiin että ulkopuolisetkin ovat varsin tervetulleita jotta saadaan uutta verta porukkaan...

Jaah.... Jos sinulle tai jollekin muulle tulee jotain kysyttävää tämän asian tiimoilta, vastaan kyllä mielelläni sähköpostitse (avensis2000@yahoo.com). Tiedoksi kuitenkin että EN anna mitään henkilötietoja itsestäni enkä Herran kansalaisista jotka aikanaan tunsin/tiesin. Korostaisin että minulla ei ole mitään varsinaista pahaa sanottavaa heistä, se nyt vain ei kuitenkaan ollut minun juttuni vaikka ihmiset olivatkin todella mukavia. En myöskään kuulu mihinkään uskontokuntaan tai seurakuntaan joten olen mielestäni ihan neutraali kommentoimaan tätä keskustelua. Omat kokemukseni perustuvat kuitenkin suhteellisen vanhoihin kokemuksiin (1990-2000) joten tämä ei välttämättä kaikilta osin ole ihan tuoreinta "dataa".

Ihan uteliaisuudesta kuitenkin kysyisin, kuka on nykyään johtaja - eikö Paavo olekaan enää puikoissa - sain keskuteluketjusta käsityksen että uusi johtaja on kehissä?

noh

blokki on väistymässä, ja on nimittänyt seuraajakseen oman poikansa.

siipeilijä

onko herran kansan ohjeissa että hankkii useita avokkeja ja elää niitten siivellä olematta missään töissä ..

Herran kansa

mistä olet moista päähäsi saanut että herran kansalaiset olisi siivestäjiä jotka ei työtä itselleen halua hankkia, he ovat pääpiirteittäin hyvin koulutettuja ja vakavaraisia ihmisiä. Mies hankkii elannon, nainen on kotona koska yleensä helmoissa roikkuu aina yksi pieni muksu tai nainen on jatkuvasti raskaana.

herran kansa

no on omakohtaisia kokemuksia tälläisestä herran kansan edustajasta jolla on näitä monia suhteita
ja kun yheltä rahat loppuu niin etsitään uusi ja jatketaan tätä rataa ... lienee ilmeisesti joku poikkeustapaus ... ??

Kokouksessa käynyt

Olen yhdessä herran kansan kokouksessa käynyt ihan mielenkiinnosta. Jos hyvistä puolista aloitetaan, niin herran kansan kokous on mielenkiintoisempi kuin tavallinen jumalan palvelus kirkossa. Syynä tähän on ajankohtaisten asioiden käsittely...Niitä jaksaa kuunnella enemmän kuin raamatun moneen kertaan kerrottuja löpinöitä. Kahden kokouksen välissä on myös herkulliset tarjoilut ja hyvää aikaa hengähtää. Herran kansalaiset ovat kumminkin ihan tavallisia ihmisiä, joiden kanssa voi puhua tavallisia asioita. Muutamat nuoremmat herran kansalaiset kirosivat muunmuassa kovaa krapulaansa, koska käyvät baareissa ihan samalla tavalla kuin monet muutkin ikäisensä ei-herran kansalaiset.
Häiritsevää on vain ihmisten tapa kiittää Jumalaa sellaisistakin asioista mitkä tapahtuisivat sinulle tahtoessasi ihan helposti, vaikka olisit kuinka syntinen. Tyyliin: "Kiitos rakas Jumala että paranin keuhkoputkentulehduksesta". Pyytämällä Jumalalta helppoja asioita jotka tapahtuisivat joka tapauksessa, sillä he elättävät uskoaan. Jos pyytäisitte Jumalalta joskus jotain vaikeampaa niin huomaisitte että elätte vain omaa elämäänne, Jumala ei siihen vaikuta.
Perheiden koko saattaa olla 10-20 lasta, se on hullua. Ei varmasti ole helppoa antaa rakkautta 20 lapselle joka päivä yhtä paljon. Jokainen lapsi tosin on varmasti iloinen siitä että on saanut syntyä, mutta lapsen täytyy saada valita uskontonsa.
Herran kansalaisten tapa mennä naimisiin on muunmuassa hyvin tylsä. Kauniit kirkkohäät ja muu hauska iloittelu puuttuu tyystin.

Herran kansan tapa tulkita raamattua on myös vähän sellainen omasta hatusta vedetty. Joulua ja syntymäpäiviä voisi ihan hyvin viettää, ei se nyt mitään syntiä voi olla. Ne on hienoja kokemuksia ja hienoja juhlia. Enemmän syntiä luulisi olevan niiden juhlimattomuus. Kyllä ihmisen syntymäpäivää pitää juhlia! Isälle soitetaan sairaalasta: "Vaimosi sai juuri terveen pojan" ja mies vastaa "Jaa, hyvä homma" ja jatkaa päiväänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

fdcf

olen tullut siihen tulokseen että jokainen lapsi perheessä aivopestään tähän uskontoon,ihan vaan koska vanhemmat haluavat sitä heillä ei ole mahdollisuutta tutustua muihin uskontoihin,sehän olisi jo aivan kamalaa jos sellaista pääsisi tapahtumaan. ja niin monen lapsen hankita ei ole ihan hyvästä sillä ne kaikki lapset eivät saa sitä rakkautta ja hellyyttä tai kunnon huolenpitoa. heidän elämäntapansa ovat niin erilaiset.. minulla on kokemusta,sillä puolisoni on kyseisessä uskonnossa,ja näin sivusta päin katsojana tuo järkyttää minua todella.. jokainen on mitä on ja missä uskonnossa tahtoo mutta tuo aivopesu menee jo aivan liian pitkälle,sitä en hyväksy!!

Etsivä löytää..

Koputtavalle avataan.

KIELTO

älkää kirjoitelko tälle palstalle, johtajan ehdoton kielto!! (pitäkää mielessä, että taivaspaikkanne vaarantuu käskyjen ja kieltojen uhmaamisesta!!!)

Lapsi herran kansalaisen kanssa

Synnytin lapsen nuorelle miehelle, joka kuuuluu tähän herran kansan uskontoon. Mies ei halua olla missään tekemisissä lapsen kanssa, vaikka tiesihän hän mitä saattaa käydä jos sänkyyn hypätään...

Ymmärsin, että lapset ovat lahjoja, miksi hän sitten hylkäsi lapsensa. Olen myös miettinyt lapsen isovanhempiin yhteyden ottoa, mutta mitenköhän he suhtautuvat lapsenlapseen, jonka kanssa isä ei halua olla missään tekemisissä...

hmp

olitteko naimisissa? arvasin!! ymmärrän hyvin, ettei "miehesi", joka on varmasti kunnon uskovainen, halua olla tekemisissä sinunlaisesi huuhkajan kanssa! isovanhemmat tuskin uskovat tarinaasi joten unohda koko juttu.

"varmasti kunnon uskovainen"

Pikku apulainen kirjoitti::: "Ymmärrän hyvin, ettei "miehesi", joka on varmasti kunnon uskovainen, halua olla tekemisissä sinunlaisesi huuhkajan kanssa"
Olipa hauskasti sanottu! Kunnon uskovaisella ei kai olisi avioliiton ulkopuolisia jälkeäisiä? Kunnon uskovainen katuisi syntejään ja kantaisi vastuun lapsestaan vaikka yhteisön hyväksyntää olisi vaikea saada?

En ymmärrä

Mitä tekemistä sillä on asian kanssa, että mies on herrankansalainen? Esim. jos miehen vanhemmat ovat herrakansalaisia, se ei vielä tarkoita että hän olisi. Koska näkemykseni mukaan kaikki ovat henkilökohtaisesti vastuussa Jumalalle tekemisistään, keskustelisin mieluumminkin miehen(/pojan?)itsensä kanssa, kuin tällä palstalla.

yhteys isovanhempiin

neiti-äiti kirjoitti: "Olen myös miettinyt lapsen isovanhempiin yhteyden ottoa, mutta mitenköhän he suhtautuvat lapsenlapseen, jonka kanssa isä ei halua olla missään tekemisissä..."

Isovanhempia varmasti kiinnostaisi lapsenlapsi, ottaisivat sen kuten sanoit, Herran lahjana. Poika saisi myös krediittiä tapauksesta koska sinut leimattaisiin viettelijäksi joka on vienyt pojan pahoille teille.

Purukumikielto

Ei purukumin syömistä ole kielletty raamatussa, ainoastaan verta tulee välttää.

olin vuosia sitten

en kunnolla kuullut saarnaa ja ajattelin kuulleeni väärin.

Ihan kuin kuolema olisi jotenkin syyllistetty. Kuin vainaja olisi ollut rikollinen tai ainakin ne vertauskuvat olivat sellaisia ikäviä.
Kyseessä oli ihan tavallinen mies.
Lisäksi menetys vaimolle kuvailtiin lähinnä harmiksi tai joksikin aika mitättömäksi tapahtumaksi.

Toivottavasti kuulin väärin. Korjatkaa toki jos olin erehtynyt.

Paha sanoa

Paha siis sanoa mitä olet kuullut kun en tiedä olenko samassa tilaisuudessa ollut, mutta kaikki nämä hautajaiset joissa olen ollut, ovat olleet arvokkaita ja kunnioittavia tilaisuuksia. En tiedä miten syvää ylistystä odotit henkilön saavan osakseen, mutta en suostu uskomaan että kuollutta olisi millään muotoa paneteltu. Saattaahan se tietysti luterilaiseen silmään pistää kun arkulle ei multaa viskata ja ruumista kirota/siunata tms., mutta Jumalakaan ei mätänevää ruumista siunaa vaan eläviä.

herrankansa

minun mielestä herran kansa on ihan tavallinen uskontoryhmä jota on yleistetty että kaikki siellä luulisivat olevansa valittuja ja ylitse muiden.. näin ei kuitenkaan ole sillä herran kansa on vapaaehtoista ja niin on myös ehkäisy,eroaminen herran kansasta ja samoin muutkin asiat. ja emme juhli joulua sen takia että se on alun perin pakanallinen juhla ja sitäpaitsi nykyään joulu on monessa perheessä että vanhemmat ostaa lapsille niiden kinuamiansa lahjoja... synttäreitä osa herrankansailaisista juhlii. itse en juhli ja syy siihen on että itselleni on sama täytänkö milloin vuosia ja monet herrankansalaiset juhlivat esim: 40 vuotis synttäreitä. kokoukset (jumalanpalvelus) ovat minusta ihan tavallisia. myöskin naimisiinmeno riippuu ihan ihmisestä, haluaako sitten suuret kirkkohäät vaiko pienimuotoiset mutta yhtä mukavat ja halvemmat häät lähipiirinsä kanssa. myös mainitsen että kaikilla herrankansalaisilla ei ole erittäin paljoa lapsia..
ja jos teidänkin uskontokunnasta alettaisiin etsiä erikoisuuksia niin löytyisihän niitä (tarkoitan että kaikista löytyy, niin herrankansasta kuin luterilaisesta uskonnosta)
uskon silti että syy miksi ihmiset etsivät herran kansasta vikoja on se että olemme vähemmistö uskontokunta

Ei paljon pelota

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa,en minä pelkäisi mitään pahaa,sillä sinä olet minun kanssani."

Herran kansan sääntöjä

Olen syntynyt herrankansalaiseen perheeseen, itse olen kokenut uskonnon hyvinkin ahsistavana ja ahdasmielisenä.Nyt olen jo aikuinen muuttanut kotoa vuosia sitten minulle oli päivänselvää se ettei minusta koskaan tule herrankansan lahkolaista, jo nuorena kävin vanhempieni lähinnä äidin kanssa hyvin ristiriitaisia keskusteluja näkemys erojen vuoksi. Esimerkiksi äitini ei hyväksynyt kavereitani jotka olivat ns ´muualta´ olisin halunnut mennä synttäreille viettää joulua olla normaaleilla uskontotunneilla. Mutta kaikki tämä kiellettiin. Tänä päivänä elän onnellisena omassa pienessä perheessäni vailla ahdasmielisyyttä ja rajoitteita. Odotan joulua innolla ja lapsen synttäreitä ja muita juhlia.Sitä en ymmärrä edelleenkään miksi herrankansalaiset tuomitsevat muut uskonnot, olen ymmärtänyt että raamatun mukaan ketään ei saisi tuomita.

Jep

Ihan onnea vain hyvälle päätökselle.

Itse jouduin suhteen kautta tekemisiin HK:n kanssa. Olihan se aluksi ihan ok (en kuitenkaan itse ole millään tavalla uskovainen), ei siitä haittaakaan ollut. Myöhemmin kuitenkin tuo ahdasmielisyys ja jyrkkä katsanto sitten ajoi minutkin siihen tilanteeseen että oli pakko ottaa ero silloisesta vaimosta - ei sitä olisi terveenä kestänyt eläkeikään asti.

Elämä parantui kummasti, sitä ei vain osannut silloin myrskyn silmässä nähdä selvästi aikanaan.

Sillä, viettääkö joulua, synttäreitä tms., ja onko uskovainen vai ei, ei pitäisi olla merkitystä vaan sillä että voi tehdä juuri niin kuin haluaa ilman yhteisön painostusta ja paheksuntaa.

niinhän se on

Näinhän se on että meissä ihmissä sitä tuomio mieltä on vaikka millä mitalla,armosta me kaikki täällä eteenpäin mennään. Hän Jeesus Kristus vain ja ainoastaan kuitenkin on pelastaja,puhdistaja verensä kautta.

Juu, niin...

Tämä kyllä taas jo selvittikin paljon mistä on kyse...

Älkää tyrkyttäkö

Jep, olen samaa mieltä.
Kun pyritään keskustelemaan asioista, vaikka sitten niinkin vaikeasta aiheesta kuin uskonnosta, niin ei niitä voi kuitata kuin riman alta mennen , että kuitenkin niin ja niin ja...

On eri asia selvittää asioita ja tyrkyttää / puputtaa niitä, etenkin, jos /kun kyse on niinkin arasta asiasta kuin uskonto.

Jos joku haluaa tämän kanavan kautta saada infoa jostain asiasta (esim. ihan vilpittömästi uskonnosta), niin ei pidä dumpata siihen yhteyteen sanallakaan uskonnollista vakaumusta / viestiä, vaan mielestäni tulee pitäytyä ihan informaation viestinnässä ja jakamisessa.
Näin minä näitä asioita tutkailen.

Ja minä olen sitämieltä,että uskonnot

Todellisen Uskon Jeesukseen Kristukseen!

Seurakuntia on pilvinpimein-josjonkinlaisia,
mutta:Jeesus on tie,totuus ja elämä ja kun
luemme Jumalan Sanaa,niin tulemme
tuntemaan totuuden ja totuus tekee
meidät vapaiksi.

Pitää paikkansa

Olen samaa mieltä kanssasi. Raamatussa ei ole mitään mainintaa näistä lahkoista ja lohkoista, joita maailma on pullollaan. Raamatun mukaan jokaisella paikkakunnalla oli paikallisseurakunnat, jotka koostuivat ko. paikkakunnan uskovista. Vanhemmat asetettiin Jumalan antamien ohjeiden mukaan. Armolahkat toimivat ja yhä useampi läysi tiensä Jumalan luo.

(Oli).... muttei enää!

Nyt jokaisella paikkakunnalla on ripaus sitä, toinen tätä, kolmas tuota ja hirvee älämälöö toinen toista kohtaan.

Jeesus ei tuominnut edes Juudasta, mutta täällä kristillisyydessä elää liha ja tuomitaan olan takaa.

Kiitos ei, ei sellaiselle kristillisyydelle.

Totta

Itse kokoonnumme uskonystävien kanssa kotonamme Espoossa. Toteutamme Raamatun mukaista seurakuntamallia. Samalla tavalla uskovia kokoontuu tällä hetkellä eri puolilla maata.
Emme pidä itseämme muita parempina. Tahdomme seurata Jeesusta ja pysyä Jumalan sanassa.

herran kansalaiset

Minulla on tuttavaperhe, herrankansalaisia, jotka asuvat läheisellä paikkakunnalla. Olen tuntenut heidät ja monia vuosia, ja he ovat ihan mukavia ihmisiä. He eivät tuo uskoansa esille kuin sitä kysyttäessä, eivätkä ole ikinä yrittäneet minulle uskostaan puhua. Perheessä on 7 lasta, joten he nodattavat "ehkäisykieltoa". Tosin en ole saanut sellaista kuvaa että vanhemmat kieltäisivät lapsiltaan oikeuden ehkäisyyn.

Perhe käy viikonloppusisin, muistaakseni lauantaisi jumalanpalveluksessa, "kokouksessa", kuten itse kutsuvat. Aivan tavallisia ihmisiä.

Kuitenkin, he suhtautuvat kielteisesti ehkäisyyn ja esimerkiksi homouteen. Kertooko Raamattu heille näin? Onko heillä oikeus tuomita ihmisiä, mennä ns. "Jumalan tasolle"? Luulisi että noin uskonnollisessa yhteisössä painotettaisiin erilaisuuden hyväksymistä, mutta ilmeisesti seksuaalisuus ja seksi on asia, jota ikäänkuin olis vain yhdenlaista: naisen ja miehen välistä, avioliitossa tapahtuvaa ja tarkoituksena on lastenteko.

.....

Lukevat Lestadiolais- raamattua.

Onko siellä yhtäkään

Huomaan, ettei tällä plastalla tai ns. Herran kansa ry.n joukoissa taida olla yhtäkään Pyhällä Hengellä täyttynyttä uskossa olevaa ihmistä? Vai puhutaanko Herran kansan tilaisuuksissa kielillä, ja profetoidaanko siellä? Toimiiko Pyhä Henki millään raamatullisella tavalla?
Rukoillaanko siellä Apt. 4:29-31. esimerkin mukaisesti ?
Kävin muutaman kerran siellä, ja he puhuivat kielillä... suomen kieltä kuulin koko ajan. Eikö se muka ole kielillä puhumista? terv. benedi

Vastauksia

Ja taas kerran mennään metsään näillä "valistus ja sivistyksen lisäys"-sivuilla niin, että kolisee.
Nimimerkki "käytännön esimerkki" aloittaa ihan asiallisesti kertomalla näkemästään ja kokemastaan ko. uskovaisia kohtaan, mutta viimeinen jakso ontuukin sitten omiin tunteisiin ja olettamuksiin: mielestäni on täysin eri asia suhtautua eri lailla (ja jopa vaikka kielteisesti ) asioihin kuin että käytetään ilmaisua " oikeus tuomita ihmisiä" .
Tiedän, että Herran Kansassa painotetaan sitä, että "jokainen olkoot vapaasti oman viikunapuunsa alla muiden sitä häiritsemättä " , siis antaa muiden tehdä niin kuin tekevät, mutta he tekevät omalla tavallaan ( mielestään raamatun oppien mukaisesti ). Ja niin opettaa heille raamattu kuin ko.nimimerkiki kertoo: "seksiä" on vain yhdenlaista, naisen ja miehen välistä , avioliitossa tapahtuvaa ja seksin yhtenä päätarkoituksena on ihmisten lisääntyminen . Mutta tiedän myös, että ainakin useimmilla heistä on seksin (sen lyhytkestoisemman ) lisäksi mukana se pitkäkestoinen (elinikäinen ): RAKKAUS.

Nimimerkki ._._ menee väärille poluille: kyllä heillä on käytössä se ihan tavallinen jokaiselle saatavilla oleva Suomen Pipliaseuran julkaisema raamattu , joka löytynee lähes jokaisesta kodista (esillä tai piilossa). Sieltä he ammentavat näitä oppejaan. Eivät missään tapauksessa sekoita oppejaan kenenkään muun oppeihin.

Nimimerkki Herran Sotilas: Tämä kanava ei toivottavasti ole mikään uskonnon sanan julistuspaikka ( vaikka ei se kiellettyäkään ole, mutta olettaisin ,että useimmat lukijat / kirjoittajat hakevat tietoa ilman uskonnollista hurmosta, vaikka olisivatkin Pyhällä hengellä täytettyjä)
Sen verran tiedän Herran Kansasta, että he luopuivat jo useita vuosikymmeniä sitten hurmostiloista ja kielilläpuhumisista ,koska ne eivät olleet uuden testamentin (siis Jeesuksen ) oppien mukaisia toimintoja , vaan vanhan ajan , vanhan Testamentin aikaisia toimintoja, jotka poistuivat uudessa testamentissa. Ilmeisesti uuden testamentin aikana havaittiin, että ei uskovaisena oleminen ja eläminen edellytä näitä asioita.
Jos profetoiminen tarkoittaa puhumista uskonnosta ja elämän asioista uskonnon avulla, niin kyllä varmasti Herran Kansassa siinä tapauksessa profetoidaan , mutta ei hurmoksessa eikä kielillä puhumisella , vaan ihan tavallisella suomen kielellä ja jopa niin yksinkertaisesti ja selvästi, että kaikki kuulijat ymmärtävät puhujan asian.
Pyhä henki on Herran Kansalaisten mukaan mukana kaikissa heidän yhteisissä tilaisuuksissa niille, jotka sen sydämestään haluavat ottaa vastaan (hiljaa itsekseen , ei huudellen eikä itkien tai nauraen tai muutoin ilmaisten)
Kyllä he mitä ilmeisimmin rukoilevat ihan kaikkien niiden oppien mukaisesti , mitä raamattu opettaa: jokaiseen kohtaan aina oma sopiva rukous , tarpeen mukaan pyyntö tai kiitos . Varmaan siihen sisältyy mainittu raamatun kohtakin (koska he eivät valikoi raamatusta vain itselleen sopivia osia, vaan käyttävät koko kirjaa oman uskonsa mukaisesti )

Armolahjoista

Armolahjatko Vanhan Testamentin mukaisia toimintoja? Tässä sekoitetaan pyhän Hengen toiminta ja sielulliset hurmokset keskenään.
On totta, että monissa uskontokunnissa on sielullisuutta. Tämän takia Raamatussa kehotetaan koettelemaan henget.
Paavalin ensimmäisessä korinttolaiskirjeessä sanotaan:
" Ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa on sama. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi. Niinpä saa hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta; toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksi tekemisen lahjat siinä yhdessä hengessä, ja toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä, toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä. Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niin kuin tahtoo." 1. Kor 12:5-11
Paavali ilmaisee kirjeissään kielilläpuhumisen ja kielten selittämisen tarpeellisuuden. Erityisesti Paavali kehottaa tavoittelemaan profetoimisen lahjaa.
Useissa eri seurakunnissa puhutaan paljon kielillä, mutta ei selitetä. Raamatun mukaan kielet tulisi selittää aina, jos niitä käytetään kokouksen yhteydessä kaikkien kuullen.
Paavali kehottaa harjoittamaan profetoimista ja kielilläpuhumista, mutta kaiken tulee tapahtua säädyllisesti ja järjestyksessä.
Kielilläpuhuminen ja muut armoitukset eivät siis ole Tanhan Testamentin asioita, vaan jokaiselle Uuden Liiton uskovalle kuuluvia lahjoja.

1. Korinttolaiskirje 14. luku

Ihemettelen suuresti, että Herran Kansassa on käsitys, että armonlahjat ovat vanhan testamentin aikaisia ja, että Jeesus olisi kumonnut nämä? Uudessa testamentissa kirjoitetaan monessakin eri kohtaa armonlahjoista ja meitä nimenomaisesti kehoitetaan tavoittelemaan niitä.

14
1. Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa.
2. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.
3. Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi.
4. Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.
5. Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.
6. Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja?
7. Niinhän on elottomain soittimienkin laita, huilujen tai kitarain: kuinka tiedetään, mitä huilulla tai kitaralla soitetaan, elleivät ne soi toisistaan erottuvin sävelin?
8. Niinikään, jos pasuna antaa epäselvän äänen, kuka silloin valmistautuu taisteluun?
9. Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.
10. Maailmassa on, kuka tietää, kuinka monta eri kieltä, mutta ei ainoatakaan, jonka äänet eivät ole ymmärrettävissä.
11. Mutta jos en tiedä sanojen merkitystä, olen minä puhujalle muukalainen, ja puhuja on minulle muukalainen.
12. Samoin tekin, koska tavoittelette henkilahjoja, niin pyrkikää seurakunnan rakennukseksi saamaan niitä runsaasti.
13. Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää.
14. Sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön.
hei tiedättekö joku uskooko Herrankansalaiset kolminaisuusoppiin?

Tiedän

Kyllä, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.
En ymmärrä kuinka nuorilla ihmisillä on aikaa joka viikko ravata jossain kokouksissa. Pelkäävät vanhempia jäseniä niin etteivät osaa elää omaa elämää lainkaan.
Toisilla on aikaa.... ja halua. Onko minun aikani sinulta jotenkin pois :D
ai siis uskovatko he siihen, että Jeesus on Jumala, Isä on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala mutta ei kuitenkaan ole kolmea Jumalaa vaan yksi Jumala???
Millä oikeutuksella Herran kansa ry:n hautausmaalle rahdataan tahallaan ja omaisilta salaa ei-herrankansalaisia vainajia, jotka ovat testamentissaan halunneet tulla haudatuksi aivan toiselle puolelle suomea? Eikö tämä ole kriminaalia touhua tämä tällainen? Mihin tällä toiminnalla oikein pyritään?
Mitkään pyynnöt eivät vuosien aikana ole auttaneet saada toteutettua rakkaan omaisemme viimeinen tahto hautapaikan suhteen.
Herran Kansa vastaa aina täydellisellä hiljaisuudella.
He siis haluavat pitää vieraan, sinne kuulumattoman, vainajan maalliset jäännökset siellä väkipakolla. Eikö tätä tällaista sanota ruumiinryöstöksi, vai onko jollakin parempi nimitys sellaiselle?
mitähän tämäkin ihminen oikein höpäjää...
Vaikea kuvitella edellä mainitun (nimim. vainajan tahto, ryöstetty vainaja) kaltainen Suomessa tapahtuneeksi. Ei mikään seurakunta voi varastaa/omia kenenkään ruumista vastoin kuolleen ja tämän omaisten tahtoa.

Kun henkilö kuolee vanhustenhoitolaitoksessa, hoitohenkilökunta tilaa viivyttelemättä vainajalle kuljetuksen hautaustoimistosta, jonka jälkeen hautaustoimisto hakee vainajan mahdollisimman pian ja kuljettaa vainajan kylmäsäilytykseen (voi olla esim. terveyskeskuksen yhteydessä) tai oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen. Samalla lääkäri toteaa henkilön kuolleen ja antaa kuolintodistuksen/hautausluvan, jotka annetaan omaisille. Omaiset toimittavat hautausluvan hautaustoimistoon, joka toimittaa sen seurakunnalle. (Iltarauhassa ei ole tiloja vainajien säilyttämiseen, eikä myöskään lääkäriä toteamaan kenenkään kuolemaa. Herran Kansalla/Iltarauhalla ei myöskään ole omaa hautaustoimistoa, eikä kuljetuskalustoa/lupaa vainajien kuljettamiseen. Ja näin on varmaan 99,9%:ssa kaikista Suomen vanhainkodeista.)

Henkilön kuoltua saavat LÄHIOMAISET tiedon kuolemasta MAISTRAATILTA. Maistraatti lähettää kaikkiin virastoihin, pankkeihin jne tiedon henkilön kuolemasta, jolloin pankit jäädyttävät vainajan tilit välittömästi. Niinpä kukaan ei pääse luvatta käsiksi perintöön ennen perunkirjoitusta.

Hautauspäivänä hautaustoimisto kuljettaa vainajan ja kukkalaitteet hautausmaalle, seurakunta kaivaa haudan ja hoitaa hautauksen. Yleensä koko ruljanssiin menee 2-3 viikkoa – siis kuolemasta hautaukseen. OMAISTEN on osoitettava/hankittava ja maksettava vainajalle hautapaikka. Yleensä vainaja päätyy kotikuntansa/seurakuntansa kirkkomaahan, ellei hän ole eläessään ilmoittanut haluavansa muuta järjestelyä.

Koska mikään seurakunta ei hautaa ilmaiseksi ketään omille mailleen, on edellä kuvattu ruumiin ryöstö jo siinäkin mielessä sula mahdottomuus. Mutta se on toki mahdollista, että eriäviä mielipiteitä voi olla siitä, mihin se isoisomummu olisi pitänyt haudata. Tässäkin vainajan eläessään ilmoittamaa tahtoa kunnioitetaan ennemmin kuin kumminkaiman tahtoa. Mikäli vainajalla ei ole elossa olevia lähiomaisia, eikä vainajan tahtoa tiedetä, haudataan hänet kotikunnan/oman seurakunnan hautausmaalle, johon kellään ei ole mitään nokan koputtamista.

Eli kerrataan: Suomessa hautauksen järjestäminen on sen verran pitkä ja laissa (terveydensuojelulaki ja -asetus sekä hautaustoimilaki) säädelty prosessi, ettei ketään haudata omaisilta salaa tahi vastoin vainajan ja omaisten tahtoa yhtään minnekkään. Mikäli et ole ollut tietoinen omaisesi kuolemasta ja hautajaisista, et ole ollut hänen lähiomainen. Testamentitkin kannattaa kaivaa esille ennen kuin on liian myöhäistä. Suomessa ei jo kertaalleen haudattuja vainajia siirretä mihinkään vaan jos omaisesi päätyi ns. "väärälle" hautausmaalle, voit syyttää siitä vain itseäsi ja sukuasi.

Vainajan siirtäminen toiseen hautaan vaatii AINA LÄÄNINHALLITUKSEN LUVAN SEKÄ ERITYISEN PAINAVAT PERUSTEET. Lupaa siirrolle ei voi antaa hautausmaata ylläpitävä/omistava taho. Eli turhaan soittelet kyseiseen seurakuntaan. Siirron perusteiksi ei riitä hautauksen jälkeen syntyneet erimielisyydet, sukuhautariidat, tietämättömyys hautaushetkellä jne.

Ja miksi? No, koska me suomalaiset olemme sen verran pikkusieluista kansaa, että joka ikinen viikko joku puupää kaivattaisi sukulaisensa haudan auki ja siirrättäisi luut itselle mieluiseen paikkaan. Onneksi meillä on siis laki!

Täältä lisätietoa siitä, mitä meidän ruumiillemme tapahtuu kuoleman jälkeen:

http://www.city.fi/ilmiot/kuoleman+jalkeen/1897

http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/viimeisesta-sydamen-lyonnista-hautaan---mita-tapahtuu-kuoleman-jalkeen-/133988

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/palvelut/oikeuslaakinta/kuolemansyyn-selvittamisjarjestelmat/oikeuslaaketieteellinen
ihme porukkaa ..luulevat olevansa jotenkin parempia kuin toiset.

halelujaah tiskir###

Kuka tämä pahispomo siis on?
Mielestäni herran kansa on joku höpönpöpö lahko.
Ja inhottavaa, kun mökki on vielä siinä herrankansan leirin lähellä.(polvijärvellä)
Kesä-iltoina sieltä kuuluu mölinää.MUR.Erittäin ärsyttävää.
Ja sanon että tämä yhtä viisas lahko, kuin itse perustaisin kahvikuppia palvovan caffeenkansa lahkon.
Siinäkään ei sitten vietettäisi joulua.syntymäpäivää.ja jos joisi muuta kuin kahvia, niin tämä kirottakoon:D
Eli järki on jollain munkilla ollut sitä herrankansaa perustaessa tallella. Muutenkin, jos purukumi on kielletty niin voi hyväpyhä. ELI terveiset sille pomo pahikselle joka on herrankansan "johtaja" Mielestäni, jos joutuu tähän lahkoon kuuluumaan niin ei olisi mukavaa, kun ei edes joulua vietetä. Muutenkin uskonlahkot on tyhmiä
siis nämä suomalaiset...muista ei uskalla puhua kun on heti joku puukkomies perässä.

aivan moitteeton

HERRAN KANSA
- perustaja Pekka Mikkonen (6.12.1863-21.5.1936), toimi Leningradin suomalaisten keskuudessa maallikkosaarnaajana ja liittyi sitten baptisteihin, mutta perusti pian oman yhteisön, koska hän vaati mm. jalkojen pesua ehtoollisen yhteydessä;
lainasin tekstin yläkulmasta.

Jos jalkojenpesua tahtoo, niin Miitta-täti auttaa.
Asiaa

dsdsadsadsa

Hyi, mitä jumalan pilkka!
Jumala jokaisen omassa mielessä, ei minun mielessä tunnu sellaista olevan, hauska viestiketju tosin :D
Vieläkös herran kansalaiset ovat vapautettu koulussa uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksesta?
joku peruste olis että e käyvät lauantaisin jossain omilla tunneilla. Mutta ei niissä kaikki aikoinaan käyneet, ainakin kaveri oli aina lauantaisin futista pelaamassa :)

Hmm

Itse en uskovainen ole, mutta heittäisin muutaman kysymyksen jotka tulivat mieleeni.

1. Onko ne syntymäpäivät niin pahoja kumminkaan, ettei niitä voisi juhlistaa? Se, että joskus on juhlat raamatun mukaan päättyneet ikävästi, niin onko se sitten syy olla viettämättä?

2. Miksi puhutte "Ulkopuolisista", jos he eivät kuulu herran kansaan? Ihan kuin me, jotka eivät kuulu tuohon uskontoon, olisimme jotain pahojakin ihmisiä.

3. Miksi sorsitte muita uskontoja, vaikka he uskovat ihan samaan jumalaan, kuin tekin? Ettekö pidä ihmisiä samanarvoisina? Ei kai se herran kansa voi olla ainoa oikea tapa uskoa jumalaan?

4. Onko se totta, että esim. joku perheenjäsenenne on kuolemansairas ja vaatisi verensiirtoa, niin te ette luovuta??

5. Olenko minä pakana, ja paha ihminen, kun en usko herran kansaan, enkä muuhunkaan? Ihmisillä pitäisi olla uskonvapaus, ilman, että heistä puhutaan "Ulkopuolisina". Ettekö siis välitä ihmisistä, ellei tämä ole Herran kansalainen?

@nenerifi

Noin minäkin olen kuullut, että raamatussa lukee, ettei ketään saisi tuomita. Kuitenkin, eikö jumala tuomitse homot, vaikka ihan tavallisia ihmisiä hekin ovat?

Nyt joku tietysti suuttuu heti, mutta mielestäni uskonto, sekä jumala ovat vaan ihmisten itsensä luomia. Jos henkilöllä on vaikeaa, niin hän tuudittautuu oletukseen, että jumala antaa turvaa ja neuvoo.

En sano, että tässä olisi jotain väärää, antaa ihmisen uskoa, mutta uskovaisten ei tarvitsisi muille väkisin tyrkyttää. Ja täytyy muistaa, että uskonnon nimeen soditaan.

:)

JEESUS KRISTUS ON HERRA!!HALLELUJA!HÄN ON AINOA TIE ISÄN LUOKSE!KUNNIA JA YLISTYS HERRALLE JEESUKSELLE KRISTUKSELLE!

Eikö teillä riitä rakkautta?!

Millasia ihmisiä te ei-herrankansalaiset sitten ootte, jos rakkautta riittää vaan esim. kolmelle lapselle?
Herran kansalaisilla on lapsille ihan tarpeeks -ellei liikaakin- rakkautta, joten älkää te tietämättömät herrankansalaisten-vihaajat alkako selittää mitään "voi voi lapsiparkoja, kun ei rakkautta riitä!"

Sitten vielä toinen asia: miten te voitte tietää, että esim. luterilaisuus on oikea uskonto?
Mitä ideaa on pilkata herran kansaa, jos ette edes tiedä millasta siellä on. kaikki uskonnot on ihan samanarvosia, joten lopettakaa se saatanan vittuilu!
"Millasia ihmisiä te ei-herrankansalaiset sitten ootte, jos rakkautta riittää vaan esim. kolmelle lapselle?
Herran kansalaisilla on lapsille ihan tarpeeks -ellei liikaakin- rakkautta, joten älkää te tietämättömät herrankansalaisten-vihaajat alkako selittää mitään "voi voi lapsiparkoja, kun ei rakkautta riitä!"

Tunnen itse vähän herrankansalaisia ja sen perusteella mitä olen heidän lastenkasvatusmenetelmistään nähnyt niin lastensuojeluilmoitus pitäis tehdä.

no ei ehkä sentään lastensuojeluilmoitusta

Tämä on tietenkin vain hyvin pieni oma kokemukseni ja ei sen perusteella voi yleistää, mutta samalla tavalla yleisti myös nimimerkki "Herrankansalainen".
itselläni oli kaksi herran kansalaista kaveria nuorempana. Jälkeenpäin ajateltuna voi tiivistää, että he tosiaan pitävät uskontoaan ainoana oikeana ja olettavat olevansa parempia kuin muut.
muistan elävästi kun herrankansalainen kamuseni perusteli, miksi he eivät askartele äitienpäiväkortteja - ME herrankansalaiset kunnioitettaan äitejä jokainen päivä, eikä vaan kerran vuodessa yhtenä päivänä.
Ja mitä on nyt nähnyt, kun nuoret herrankansalaiset oppivat ajattelemaan omilla aivoillaan (täysi-ikäisyyden tullessa?), heistä tulee sitä mitä vanhemmat eivät ole: tupakoivia, alkoholin käyttäjiä, irtosuhteita harrastavia.. paheellista! tuomittavaa!
Mitenkäs herran kansan tulevaisuus?
Ovat ahdasmielisiä,eivät hyväksy kristittyjä,lapsia ei kasteta,juhlia vietetään "salaa"ennen tai jälkeen,Ja tuhat muuta miinusta,tänäpäivänä onneks osa lapsista ymmärtää ettei aivan kaikki ole niin kuin pitää,inhottaa........
No ei ne ainakaan körttejä ole.Hehän onneksi eivät enää lisäänny. He kannattavat homo -ja lesbosuhteita ja neutraaliavioliittoja vihreiden tapaan.
Itsekin olen seurannut sivusta erästä Herran kansa-perhettä, ja sanoisin että ahdasmielisyyden sijaan/lisäksi herrankansalaiset (ainakin ne, joita itse tunnen) ovat ennemminkin tietämättömiä ja kouluttamattomia ihmisiä. Ystäväni on suuresta Herran kansa-perheestä. Lapsia ei ole millään lailla kannustettu opiskelemaan, vaan heti peruskoulun jälkeen on alettu tehdä lapsia, joita syntyy vähintään joka toinen vuosi (mikäs siinä kun yhteiskunta elättää). Perheen ovat jättäneet perustamatta vain ne, jotka ovat joutuneet hullujenhuoneelle.

Olen usein yrittänyt tiedustella, mistä heidän uskonnossaan oikein on kysymys. Vastauksena on aina vihainen ”ei mekään kysytä miks sä oot kristitty” (mikä kertoo siitä, että kyseiset henkilöt eivät edes tiedä oman lahkonsa alkuperää). Synttäreitä ei vietetä, ei äänestetä eikä ehkäisyä käytetä, eivätkä hartaat ystäväni osaa selittää miksi. He vaan ”ovat syntyneet” uskontoonsa. Viinaa sen sijaan vedetään ja esiaviollista seksiä harrastetaan ympäriinsä (ilman ehkäisyä tietenkin) jos se itselle sopii. Abortti ei tulisi koskaan kyseeseen, koska heidän uskontonsa kieltää sen – paitsi sitten kun vahinko osuu omalle kohdalle.

Tuntuu siltä, että lahkolaisystäväni ovat valinneet uskonnostaan ne piirteet jotka heitä itseään miellyttävät, kuten vapautuksen armeijasta sekä uskonnonopetuksesta koulussa. Uskonnonopetuksesta vapautumisen myötä he menettävät ikävä kyllä mahdollisuuden tarkastella oman uskontonsa – mikäli siitä mitään tietävät – taustaa sekä suhdetta muihin uskontoihin. Kuten jo mainitsin, kyseiset henkilöt eivät edes tiedä uskontonsa olevan kristinuskon lahko. On surullista, että ihmisiä pystytään eristämään yhteiskunnasta ja kasvattamaan yhtä pimennossa kuin tätä esimerkkitapausta, josta kerroin. Varmasti herrankansalaisissa on myös omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä jotka tietävät mihin uskovat, kuten aikaisemmasta keskustelusta käy ilmi.

On ihan totta, että ketään ulkopuolista ei pitäisi haitata jos joku ei vietä uskonnollisia juhlapyhiä tai syntymäpäiviä. Itseäni lähinnä häiritsee se, että tuntemani herrankansalaiset on onnistuttu eristämään yhteiskunnasta kasvattamalla heidät pimennossa ja kieltämällä heiltä uskonnonopetus, mitä itse pidän osana yleissivistystä – uskonnonopetus kun ei nykyään ole raamatulla päähän lyömistä, vaan yleiskatsauksen luomista kaikista maailman uskonnoista, joista taas on hyvä tietää jos haluaa ymmärtää maailmaa. Omaa herrankansalaisystävääni maailma ei tunnu kiinnostavan. Hänen elämäntehtävänsä on pysyä kotona ja tehdä lapsia niin kauan kuin Herra niitä suo.
TÄMÄ EDELLÄ OLEVA HENKILÖ NIMIM. KAUAN IHMETELLYT VALEHTELEE. HERRAN KANSALAISET KÄYVÄT ARMEIJAN SIINÄ MISSÄ MUUTKIN SUOMEN KANSALAISET, JOTKA EIVÄT SIVIILIPALVELUKSEEN MENE. TOINEN ASIA, MIKÄ EI OLE TOTTA ON TUO KOULUTTAMATTOMUUS. TIEDÄN, ETTÄ HE OVAT KESKIMÄÄRÄISTÄ PAREMMIN KOULUTETTUJA JA MONET KORKEISSA VIROISSA, VAIKKA EIVÄT MAALLISTA KUNNIAA ARVOSTAKAAN. AHKERIA, NÖYRIÄ JA MUKAVIA IHMISIÄ - SELLAISET ETENEVÄT HELPOSTI ESIM. TYÖMARKKINOILLA. MYÖS YRITTÄJIÄ ON PALJON. ERÄÄSSÄKIN SUURPERHEESSÄ ON LÄÄKÄREITÄ, TOHTOREITA, ARVOSTETTUJA MUUSIKOITA JNE.
Olen joskus päässyt seuraamaan herran kansa- perheen toimintaa tuntemalla erään perheen lapsista joka ei ollut niin kiihkouskovainen.

Perheessä lapset opetettiin lukemaan lyömällä. Kun tuli virhe niin lyötiin.
Lapsia lyötiin myös muuten kun heidän toimintansa ei miellyttänyt vanhempia.

Myös järkyttävää on se, että esimerkiksi onnettomuuden sattuessa mahdollisesti pelastavaa verensiirtoa ei saa tehdä vaan uhrin on kuoltava ennemmin. Kun sielu ilmeisesti asustaa veressä..

Ja toki joulut ja syntymäpäivät on pannassa. En tiedä tekeekö lapsen henkiselle kehitykselle hyvää katsoa vierestä kun koulukaverit viettävät syntymäpäiviään, mutta itse ei niitä saa viettää ikinä..
'herran kansa' on ne kaikki jotka ovat päättäneet että ovat parempia kuin muut
ja pääsevät jollain itsensäkidutusmetodilla taivaaseen
tunnen yhden ja se meni naimisiin serkkunsa kanssa. Eka lapsi jo synty, seuraavia ootellen....sairaita noi herran kansalaiset!
onko purkan syönnistä oikeasti mainittu Herran Kansan "opeissa" jotain kun muutama kirjoitti että se olisi kielletty? Olen ollut Herran kansalaisen ystävä noin kolme vuotta ja todellaan en ole koskaan nähnyt hänen syövän purukumia:D Hän aina vain katsoo minua paheksuvasti kun syön purkkaa tai laitan sen servettiin pöydälle ennen kahvin juontia, jos olemme yhdessä kahvilla. Hän myös jätti e-pillerit kuukauden kokeilun jälkeen pois koska muuttivat olevinaan hänen käytöstään... Jos lähdemme juhlimaan baariin jonkun ystävämme synttäreitä hän yleensä on väsynyt tai hänen ei tee mieli vain ottaa alkoholia juuri silloin.. En tiedä onko väärin toivottaa Herran kansalaiselle Hyvää syntymäpäivää tai lähettää hänelle Hyvää joulua -kortti... Olen pyytänyt myös kyseistä ystävää kaasokseni, mutta olen alkanut miettiä pystyykö hän tulemaan vihkiseremonia ajaksi kirkkoon??
KIITOS HERRALLE,USKONTO EI PELASTA VAAN JEESUS KRISTUS PELASTAA!JOKAISEN IHMISEN TÄYTYY UUDESTISYNTYÄ YLHÄÄLTÄ JOS HE MIELIVÄT PÄÄSTÄ KERRAN IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN JUMALAN TAIVAASSA!

JOH3:3-10
Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
4. Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
6. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
7. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
8. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
9. Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
10. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

KUINKA ME VOIDAAN UUDESTISYNTYÄ ELI KUINKA ME VOIDAAN TULLA USKOON JA PELASTUA IANKAIKKISELTA KADOTUKSELTA ELI HELVETILTÄ?SANA SANOO:

JOH1:12-13
Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

ROOM10:8-17
Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
14. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
16. Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
17. Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

1JOH1:4-10
Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen.
5. Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.
6. Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.
7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

ME VOIDAAN PYYTÄÄ JEESUSTA TULEMAAN MEIDÄN SYDÄMMEEN JA VOIDAAN TUNNUSTAA HERRALLE SYNTIMME...HERRA VASTAA KUN VILPITTÖMÄSTI HÄNTÄ ETSIMME JA HÄN SILLOIN TULEE MEIDÄN SYDÄMMEEN ASUMAAN ELI HÄN UUDESTISYNNYTTÄÄ MEIDÄT SANANSA JA HENKENSÄ KAUTTA!JA SIITÄ ALKAA SITTEN SE USKONTIEN KULKEMINEN JA JEESUKSEN SEURAAMINEN!JA PÄÄMÄÄRÄ ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ JUMALAN TAIVAASSA!SIELLÄ ON NIIN IHMEELLISTÄ JA IHANAA ETTÄ KANNATTAA LÄHTEÄ HERRAA SEURAAMAAN!
halleluja! :)
Onkos siellä herran kansassa väki uudestisyntynyttä joukkoa, vai liitytäänkö jäseneksi noin vaan mikä mistäkin syystä tai ilman sitä.

ja kai te nyt ymmärrätte, ettei Jeesus jalkoja pessyt siksi, että siitä pitäisi tulla jatkuva käytäntö, vaan painopiste oli ihan toisaalla.

ei pitäisi rakentaa minkäänlaisia yhteisöjä jonkun oppi-isän ympärille, joka on käsittänyt miten sattuu raamatun asioita, ja jääräpäisyydessään tehnyt siitä ja niistä pakkomielteen.
Herran Kansa ry:n leiripaikalla oli ainakin yhteen aikaan purukumikielto, kotikaljaa kyllä pöydissä...
alkoholitonta kotikaljaa! Mitä vikaa siinä on?? Eikä sitä kenenkään pakko ole juoda... :\
Johtaja on korkea auktoriteetti ja jos erehdyt arvostelemaan asiasta jotain, niin kyllä tulee vaikeat ajat, sokeita puolustajia riittää hänelle. Jollain tapaa tulee mieleen salaseura, kun kokouksista ei yleensä ilmoitella ja niistä on vaikeaa/mahdotonta saada tietoa, ellei ole "toivottu" henkilö. Toisaalta muistelen lukeneeni, että Jehovan Todistajat eivät saisi pitää yhteyttä "erotettuihin"= eristettyihin ja pois ajettuihin jäseniin, eristämistä harrastetaan myös Herran Kansassa, olen katsellut sitä hyvin läheltä järkyttyneenä. Tietyllä tapaa vaarallisen lahkon piireitäkin muutama: kriittisen ajattelun kieltäminen ja siitä syyllistäminen ja johtaja ja johtajat ovat aina oikeassa, johtajaa on aina toteltava.
Pakko värittää tätä keskustelua lisää tosikertomuksilla kyseisestä seurakunnasta. Johtajan vaihdoksen myötä seurakunta muuttui paljon, Einosta piti moni, mutta häntä seurannut on ollut kovin erilainen henkilö. Seurakunnan johtaja luo ilmapiirin seurakuntaan, kuten työpaikoillakin, me olemme kokeneet sen kylmänä ja vihamielisenä. Äitini soitteli kerran leireistä seurakuntaan, kun kesä oli lähestymässä ja tuli maininneeksi, että meidän mukaamme tulisi myös pieni lemmikkikoiramme. Tähän meille tokaistiin, että olisi parempi nukuttaa koira! Koiramme ei ollut millään tavoin sairas tai kenellekään vaaraksi, päinvastoin ihmisrakas unelmaluonne. Pyörittelimme silmiämme, mutta emme olleet hämmästyneet ja tietystikään emme vieneet piikille, Raamattukin tappamisen kieltää. Paholainen voi olla joskus lammasten vaatteissa ihan kirjaimellisesti. Puhelimen toisessa päässä ollut henkilö lisäsi pikapikaan, että onhan siellä ollut tosin jollain rouva X:lläkin koira. Kovin on vaikeaa ollut tämän uuden johtajan kanssa monella tavoin. Yritimme saada myös seurakunnalta elinluovutustestamenttiin todistajan nimiä lähettäen kyseiselle johtajalle paperin, se tuli takaisin ilman hänen allekirjoitusta, jouduimme ne hakemaan lopulta kaupungintalon virkamiehiltä. Loppukäänne oli se, että meidät ajettiin seurakunnasta lopullisesti pois, koska olimme arvostelleet "SUURTA GURUA".
Uskovatko Herran kansaan kuuluvat Jeesukseen syntien sovittajana ja pyhään kolminaisuuteen?
Kyllä :)
Minusta itseään parempana pitävät niinkuin heidän demoni nimensä kertoo "Herran kansa" ovat ihan pimeän puolelta tulevaa porukkaa. Kuka kestää että ehkäisyä ei käytetä käytetään ns.varmoja päiviä.mutta jollainhan kirkko on täytettävä ja aivopestävä porukkaa.
JOS FARISEUS OISI PEILANNUT ITSEÄNSÄ JUMALAN SANAN PEILIIN,HÄN OISI HUOMANNUT ETTÄ HÄNKIN ON SYNTINEN! VAIKKA ON ULKOAPÄIN IHMISTEN SILMISSÄ MOITTEETON!

MATT23:28
Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta.

PSALMI14
Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi.
Hullu sanoo sydämessänsä: "Ei ole Jumalaa". Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa; ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on.
2. Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa.
3. Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään.
4. Eivätkö he mitään käsitä, kaikki nuo väärintekijät, jotka saavat leipänsä syömällä minun kansaani eivätkä avuksensa huuda Herraa?
5. Siinä heidät valtaa kauhu, sillä Jumala on läsnä vanhurskasten sukukunnassa.
6. Te saatatte häpeään sorretun aikeet, mutta Herra on heidän turvansa.
7. Oi, että Israelin pelastus tulisi Siionista! Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Jaakob riemuitsee, Israel iloitsee.

HALLELUJA! SE ON MAHTAVAA KUN ME SAADAAN TULLA JEESUKSEN LUOKSE SYNTISINÄ! MINKÄTAKIA? KOSKA SANA SANOO:

MARK15:17
Ja kun hän aterioi hänen kodissaan, aterioi myös monta publikaania ja syntistä Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa; sillä heitä oli paljon häntä seuraamassa.
16. Kun fariseusten kirjanoppineet näkivät, että hän söi syntisten ja publikaanien kanssa, sanoivat he hänen opetuslapsilleen: "Publikaanien ja syntistenkö kanssa hän syö?"
17. Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

JEESUS ON TULLUT SYNTISIÄ VARTEN! HÄN ON TULLUT PELASTAMAAN IHMISET IANKAIKKISELTA KADOTUKSELTA! ETTEI YKSIKÄÄN JOUTUISI SINNE KAUHUN PAIKKAAN JOKA ON TARKOITETTU PERKELEELLE JA HÄNEN ENKELEILLENSÄ...HERRA JEESUS EI HALUA YHDENKÄÄN IHMISEN SINNE JOUTUVAN! HERRA ON JO MAKSANUT KAIKISTA IHMISISTÄ KALLIIN HINNAN GOLGATALLA! HÄN ON ANTANUT HENKENSÄ JOKAISEN IHMISEN PUOLESTA ETTEI YKSIKÄÄN HUKKUISI! SE JOS MIKÄ ON EVANKELIUMIA ELI ILOSANOMAA...:)

JOH3:14-21
Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

:)
HERRA HALUAA PELASTAA JOKAISEN IHMISEN KADOTUKSEN KAUHUILTA! HÄN EI OLE TURHAAN KUOLLUT GOLGATAN RISTILLÄ!SANA SANOO:

APT2:40
Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".

ANTAKAA PELASTAA ITSENNE! HERRA KUTSUU IHMISIÄ LUOKSENSA VIELÄ KUN ARMON AIKAA ON JÄLJELLÄ!!

HEBR7:25
jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa.

HERRA VOI JOKAISEN IHMISEN PELASTAA JOTKA HALUAVAT TULLA JEESUKSEN LUOKSE!HERRA EI JÄTÄ EIKÄ HYLKÄÄ YHTÄKÄÄN IHMISTÄ JOTKA JEESUKSEEN TURVAA...HÄN PELASTAA MEIDÄT KADOTUKSEN KAUHUILTA...HÄN ON ARMAHTAVA JA LAUPIAS JUMALA...:) JÄÄDÄÄN JEESUKSEN ARMONHELMAN SUOJIIN...:)

JOOEL2:12-32
Mutta vielä nytkin, sanoo Herra, kääntykää minun tyköni kaikesta sydämestänne, paastoten, itkien ja valittaen.
13. Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, ja kääntykää Herran, teidän Jumalanne, tykö; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa.
14. Ehkä hän vielä katuu ja jättää jälkeensä siunauksen: ruokauhrin ja juomauhrin Herralle, teidän Jumalallenne.
15. Puhaltakaa pasunaan Siionissa, kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous.
16. Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa.
17. Eteisen ja alttarin välillä itkekööt papit, jotka toimittavat Herran palvelusta, ja sanokoot: "Säästä, Herra, kansaasi äläkä anna perintöosaasi häväistäväksi, pakanain pilkattavaksi. Miksi pitäisi sanottaman kansain seassa: 'Missä on heidän Jumalansa?'"
18. Niin Herra kiivaili maansa puolesta ja sääli kansaansa.
19. Ja Herra vastasi ja sanoi kansalleen: Katso, minä lähetän teille viljaa, viiniä ja öljyä, niin että te tulette niistä ravituiksi. Enkä minä anna enää häväistä teitä pakanain seassa.
20. Ja mikä pohjoisesta tulee, sen minä karkoitan teistä kauas ja syöksen sen kuivaan ja autioon maahan, sen alkupään Idänmereen ja sen loppupään Länsimereen. Ja siitä nousee löyhkä, nousee katku. Sillä suuria se on yrittänyt.
21. Älä pelkää, maa. Iloitse ja riemuitse, sillä Herra on tehnyt suuria.
22. Älkää peljätkö, metsän eläimet, sillä erämaan laitumet viheriöivät, sillä puu kantaa hedelmänsä, viikunapuu ja viiniköynnös antavat voimansa.
23. Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen, vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen, niinkuin entisaikaan.
24. Ja puimatantereet tulevat jyviä täyteen, ja kuurna-altaat pursuvat viiniä ja öljyä.
25. Ja minä korvaan teille ne vuodentulot, jotka heinäsirkka, syöjäsirkka, tuhosirkka ja kalvajasirkka söivät, minun suuri sotajoukkoni, jonka minä lähetin teitä vastaan.
26. Ja te syötte kyllälti ja tulette ravituiksi ja kiitätte Herran, teidän Jumalanne, nimeä, hänen, joka on tehnyt ihmeitä teitä kohtaan. Eikä minun kansani joudu häpeään, iankaikkisesti.
27. Ja te tulette tietämään, että Israelin keskellä olen minä. Ja minä olen Herra, teidän Jumalanne, eikä toista ole. Eikä minun kansani joudu häpeään, iankaikkisesti.
28. Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
29. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.
30. Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita;
31. aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.
32. Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu.

:)
Ensimmäiseen postaukseen liittyen, mulla oli luokkakaverina joskus peruskoulusas Herran kansalainen tyttö. Tyttö oli tosi asiallinen, ei koskaan kiusannut ketään tai pitänyt muutenkaan mitään möykkää. Se on mielestäni ihmisten ahdasmielisyyttä, jos jollakulla on jokin vakaumus ja sitä pidetään suurenakin ongelmana. Korkeakoulussa minulla oli taas puolestaan radikaali ateisti linjakaveri (huomaa: radikaali), joka jollain tavalla jatkuvasti nälvi niitä ihmisilä joilla oli eri elämänkatsomus tai usko. Enkä nyt tarkoita että kaikki ateistit olisivat sellaisia, mutta enemmän pisti silmään se ateisti kuin se Herran kansalainen, joka ei koskaan sanonut pahaa kenestäkään.

Usko tai elämänkatsomus ei mielestäni ole ongelma, ihmisten ahdasmielisyys sen sijaan on.
ATEISMI SE VASTA USKOA VAATIIKIN! MITÄ TARKOITAN? KUN HE SANOO ETTEI HE USKO JUMALAAN,NIIN SEKIN ON USKOA....MUTTA EI PELASTAVAA USKOA! SANA SANOO:

PS14:1
Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi.
Hullu sanoo sydämessänsä: "Ei ole Jumalaa". Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa; ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on.

SE VASTA KOVAA USKOA VAATIIKIN JOS IHMINEN SANOO ETTEI JUMALAA OLE!
MUTTA KIITOS HERRALLE ETTÄ HÄN ON AINA OLLUT JA TULEE AINA OLEMAAN VAIKKA IHMISET EI NIIN USKOISKAAN...:)

HEBR13:8
Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.

PS90:2
Ennenkuin vuoret syntyivät ja sinä loit maan ja maanpiirin, iankaikkisesta iankaikkiseen olet sinä, Jumala.

JOS JOKU IHMINEN EI USKO ETTÄ ESIMERKIKSI AUSTRALIA ON OLEMASSA,NIIN EI AUSTRALIA LAKKAA SEN TAKIA OLEMASTA...;)

ROOM1:16-32
Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.
17. Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta".
18. Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,
19. sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.
20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
21. koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
22. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
23. ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
24. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
25. nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.
26. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
27. samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
28. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
29. He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
30. ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
31. vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
32. jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

:)
EI JUMALA LAKKAA OLEMASTA IHMISTEN EPÄUSKON TÄHDEN! IHMISTEN PITÄISI YMMÄRTÄÄ ETTÄ HERRA ON OLEMASSA, JO SILLOIN KUN HE KATSOVAT ESIM JUMALAN LUOMISTEKOJA! KUN HE KATSOVAT MITEN IHMEELLINEN LUONTO ON! SE ON JUMALAN LUOMISTEKO! JUMALA ILMOITTAA ITSENSÄ MYÖS LUOMISTEOISSANSA...:)

ROOM1:19
sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.
20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,

KUKAAN ATEISTIKAAN EI VOI PUOLUSTAA KERRAN ITSEÄNSÄ! MINKÄTAKIA?
SILLÄ HÄNEN NÄKYMÄTÖN OLEMUKSENSA,HÄNEN IANKAIKKINEN VOIMANSA JA JUMALALLISUUTENSA,OVAT KUN NIITÄ HÄNEN TEOISSANSA TARKATAAN,MAAILMAN LUOMISESTA ASTI NÄHTÄVINÄ,NIIN ETTEIVÄT HE VOI MILLÄÄN ITSEÄNSÄ PUOLUSTAA! SIIS ATEISTITKAAN EIVÄT VOI KERRAN KUN HE JOUTUVAT HERRAN KASVOJEN ETEEN TUOMITTAVIKSI,NIIN HEKÄÄN EI VOI KERRAN ITSEÄNSÄ PUOLUSTAA! HERRA KAIKILLE IHMISILLE ILMOITTAA ITSENSÄ JO TEOISSANSA! JA KAIKKI IHMISET JOUTUVAT TILILLE HERRAN ETEEN! SILLOIN EI ATEISMI AUTA VAAN JEESUS KRISTUS!

ROOM14:11
Sillä kirjoitettu on: "Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa".

FIL2:9-11
Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
10. niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
11. ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

2KOR5:10
Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

ELI KYLLÄ IHMISTEN PITÄISI JO LUOMISTEOISTA YMMÄRTÄÄ ETTÄ JUMALA ON!
MITEN IHMEELLISIÄ JUMALAN TEOT OVATKAAN!

PS107:24
He näkivät Herran työt ja hänen ihmeelliset tekonsa meren syvyyksissä.

PS139:14
Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää.

ILM15:3
Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä, sanoen: "Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas.

:)
Ensin Herran Kansa kielsi käymästä keskustelua täällä, nyt on tainnut tulla uusi ohje.. Täyttää sivusto raamatun lainauksilla. Ihan fiksua, keskustelu käy kohta mahdottomaksi.
Inhottavas demoni porukkaa voi kun niihin tulis joku tauti että vuotaisivat kuiviin, lasten hakkaajia muiden ihmistenvainoajia
NO sullekkin sais tulla joku tauti että vuotaisit ;D.
Sairaita huorintekijöitä koko sakki. Helvetin tulessa ovat he palava!
EN JAKSANUT TEIDÄN JORINOITANNE EDES LUKEA! KESKUSTELUN TASON VOI ARVIOIDA EDELLÄ OLEVAN "SANANIKKARIN" LÄSSYTYKSESTÄ. TÄLLÄ JA MUILLA VASTAAVILLA FOORUMEILLA, JOISSA ELÄMÄÄNSÄ KATKEROITUNEET KOTIÄIDIT JA NYRKKIKYLLIKIN PAULOISTA ELÄMÄN ARVONSA LÖYTÄNEET JUOPOT KALKATTAVAT SYDÄMENSÄ KYLLYYDESTÄ SUOLTAEN SITÄ, MITÄ ULOSTEEKSIKIN VOIDAAN KUTSUA, ON HAVAITTAVISSA YKSI HUOLESTUTTAVA PIIRRE NYKY-YHTEISKUNNASTAMME. NIMITTÄIN MIELENTERVEYSTYÖN PUUTE. VOIMME HAVAITA, ETTÄ 666% SUOMEN ÄLYVAPAIDEN SEURAKUNNASTA ON KOKOONTUNUT JUURI TÄHÄN KESKUSTELUUN!

LOPUKSI SALAISUUS - KELLÄ ÄLLIÄ ON, SE RATKAISKOON TÄMÄN: ONKO TEIDÄT KUTSUTTU NYT JONNEKIN, ESIM. KYSEISEN SEURAKUNNAN PIIRIIN?
Vastaus: ei!
...LOPUKSI AION ANALYSOIDA TÄHÄN KESKUSTELUUN OSALLISTUNEITA HENKILÖITÄ. ANALYYSIN TULOKSET OVAT SEURAAVAT:
HENKILÖISTÄ
NOIN 97,5%:LLA (RYHMÄ X) EI OLE KAIKKI MUUMIT LAAKSOSSA.
RYHMÄ X TAAS JAKAUTUU ERILLISIIN ALARYHMIIN SEURAAVASTI:
- LUKU- JA KIRJOITUSTAIDOTTOMAT DIIPPADAAPAT 51%
- PURUKUMIA SYÖVÄT SENIILIT 0.01%
- HERRAN KANSASTA EROTETUT, NS. KATKERAA TILITYSTÄ - RYHMÄ 13%
- ATEISTIUSKOVAISET ELI HURMOSATEISTIT 21,2%
- MUIDEN USKONTOJEN EDUSTAJAT, JOIDEN NENÄ JÄI OVEN VÄLIIN 7%
- MUUT SEKOPÄÄT (MUU LUOKITTELEMATON HÄIRIÖ*) 1.13%
- BELSEBUUBILAISET ELI PIRUNKIRKKO 6.66 %

*) HYSTERIA, OIDIPUSKOMPLEKSI, LAHJANARUPAKKONEUROOTIKOT, DIANE NOVA - ADDIKTIT, ELÄIMIINSEKAANTUJAT, TONTUT YMS.

NOIN 2,5% (RYHMÄ Y) OLI ALKUJAANKIN VÄÄRÄSSÄ KESKUSTELUSSA, KUN HE VAIN OLISIVAT HALUNNEET TIETÄÄ, ETTÄ ONKO MAA PALLO VAI PANNUKAKKU.
Ja missäpä sitten asian todellisen laidan tietävät ovat tästä keskustelusta. No, ehkäpä heillä ei ole
a) aikaa ja
b) tarvetta notkua netin keskustelupalstoilla riitelemässä tämän maailman mielettömien (tuo on varsin kuvaava ilmaus) kanssa. Voi olla, että Herran Kansalaiset perheen isät ja äidit ovat enemmän kiinnostuneita omasta jälkikasvustaan ja lähimmäisistä yleensä kuin somesta. Silloin eivät lapsetkaan roiku heille sopimattomissa puuhissa.

Mites teillä?
Tää Herran kansa kuulostaa kiinnostavalta.

Tykkäisivätköhän he imeskellä varpaitani?
Get a LIFE! Vietät paljon aikaa netissä. Vai etkö saa solmituksi sosiaalisia suhteita kuin vain varpaittesi kanssa? Muuten, ovatko ne koskaan vastanneet sinulle mitään? Ne varpaat... Niin kuin esim. täl viisiin: "Kuules kahjo, nyt ois jo korkee aika hakea ne kynsisakset, raspi ja sienivoide!"

Tässä sulle lopukx vielä pieni päivän piriste:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ima02009 NAM!!!
DEMONEJA!!!aivopestyjä otuksia toivottavasti meteoriitti osus tai kuolisivat sisäsiittoisina yäk:(
DEMONEJA!!!aivopestyjä otuksia toivottavasti meteoriitti osus tai kuolisivat sisäsiittoisina yäk:(
Sulle sopis minun mielestäni paremmin nimimerkiksi "tautologia"!
Mitä taivaankappaleisiin tulee, niin tarkoitat varmaankin meteoria - et meteoriittia. Nääs meteoriitti ei voi enää osua - ainakaan kovin suurella tuhovoimalla. Heh, heh... Mikäli taas toivot meteorin "laskeutumista" ko. seurakunnan iloksi, niin oletkohan fundeerannut ihan loppuun asti?

Minusta on kiva korjata tietämättömien kirjoituksia, koska olen sitä mieltä, että tynnyrissä kasvaneita voi sivistää. No, tiettyyn pisteeseen asti... Mutta olen optimistinen teidänkin suhteen, vaikkakin muistui juuri mieleen vanha sanonta kaivoon kannetusta vedestä.

Mutta käsitteet on vaikeita. On meteoria, meteoriittia, astrologiaa ja astronomiaa jne. Sitten on vielä meteorologi Föhr, joka ei tutkinut meteoriittikraattereita, vaikka onkin kiinnostunut ...rei'istä (elatiivimuoto sanasta reikä).
Mites on ympärileikataanko Herran kansalaisilta kikkeli? Raamatussahan monessa khtaa ohjeistetaan tähän koska se on Herran tahto.
UPS, paljastit juuri heikon Raamattu-tietämyksesi.

Mitä miesten alapäihin tulee, niin suuressa osassa maailmaa miehet ympärileikataan, mikä taas näkyy suoraan naisten terveydessä. Te europpalaiset miehet olette siinä mielessä kumppaneina huonompia kuin kilpailijanne.
Suosittelen sinulle huolellista hygieniaa niin sinne downstairs kuin suuhunkin...
Ja samat sanat edellisellekin kirjoittajalle nimim. tatti vai oliko se tate.
on sitä kaikenlaista höperöä touhua tässäkin maass !

Herran kansalainen..voi yksinkertaisuutta. Eikö siellä ole yhtään täyspäistä joukossa joka laittais pisteen kaikelle hölmilylle Jumalan nimissä.
Ihmisiä on niin helppoa kusettaa. Tuo minulle vähän rahaa, niin pääset kuoltuasi taivaaseen! Kyllä on typerää sakkia. Suksikaa vittuun idiootit.
Oon kuullu, että herran kansalaisilla saattaa olla jopa 20 lasta! Asuin kerran yhden perheen naapurissa: sälekaihtimet aina kiinni, vieraita ei saanut tulla eikä lapset saanu käydä missään kavereidensa luona!
Asuitkohan meitin naapurissa. Meidän perhe oli vapaa-ajattelijoita. Meillä ei saanut olla hengellistä kirjallisuutta, en päässyt kavereita katsomaan naapuriin sain armottoman selkäsaunan siitä. Vain yksi kaveri sai olla ja hän oli serkkuni 10 km. päästä. Hyvin väkivaltainen oli kotini äitinipuolen.
Ensimmäinen raamattu piti oikein varastaa koulusta yläluokilla. Sen teon olen saanut raamatunlahjoittajilta anteeksi, se kuulema oli minua varten.
Siksi muutin täysin suuntaa ja nyt en ole ateisti. Sellaista elämää ei halua tarjota, mitä sain vapaa-ajattelijoiden kasvattilapsena olemisessa. Aivan sairasta ja ahdasmielistä, uskovia pilkkaavaa kannanottoa.
Ei, kyllä nämä olivat herran kansalaisia. He lähtivät aina lauantaisin kokoukseensa jonossa pieneen saab -henkilöautoon, kaikilla lapsilla oli oma raamattu tai joku virsikirja kädessä. Kaikki lapset olivat samannäköisiä, pienimmilläkin silmälasit päässä, olivat syntyneet viiden sentin välein. Kun vanha saabbi lähti pihasta, sen takaroiskeläpät laahasivat maata. Lapsia oli takapenkillä varmaan seitsemän-kahdeksan yksilöä.
Joskus mietimme pitäisikö asiaan puuttua jollakin tavoin, mutta eihän näille mahda mitään, lapsia voi tehdä kuka tahansa ja niitä voi kasvattaa makunsa mukaan.
Surullista.
Onpa mielenkiintoinen keskusteluketju, ihan s24 tasoa. Olen ollut lapsena herran kansan jäsen; lapsia voi olla ehkä max 15, ei enempää. Tunnen tuon saab-ukkelin henkilökohtaisesti, on ollut aikanaan UPM:llä pikkupomona, puhuvat että tykkää lapsista. Siis tykkää muutenkin kuin normaalilla tavalla. Lopetin seuroissa käynnin kun täytin 18 ja muutin kotoa pois. Sen jälkeen minut eristettiin, omat vanhempanikaan eivät vastaa yhteydenottopyyntöihini. Minulla on 8 sisarusta, kukaan ei halua olla tekemisissä kanssani koska olen luopunut uskostani. Jee.
sabattina otetaan sobettii eli kiettoo...eli suomeksisanottuna mallasjuomaa. ex herrankansalainen...jeesjesjejsejs! ja hyvvee kaikile :)
bieenissä! Tuo ei ole totta.
jeesus armahtaa jumala ei....eii jyyy ,D
 /   /  /  /  / Herran kansa, mikä se on?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta