AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Ruovesi - mikä mättää

Ruovesi - mikä mättää

374 Vastausta 43 887 Lukukertaa
Tämän alle voisi kerätä kaikkea juttua, siitä mikä mättää Ruovedellä. En varmaan ole ainoa, joka on huomannut kunnassa olevan paljon vialla.

tanssipaikka puuttuu

Ruovedeltä on ajettava ainakin 40km, jotta pääsee minnekään tanssimaan kunnon lavalla.
Joskus 70-luvulla paikkakunnalla oli vielä VPK:n lava jonne tultiin Tampereeltakin asti. Lava purettiin ja soratkin myytiin alta. Ruovesi on nollut nukkuva paikkakunta jo kauan.

Haapasaaren turha investointi

Haapasaaren leirintä-alueen peränurkkaan kunta investoi hyvät rahat joku vuosi sitten ja rakennutti pienen tanssilavan. Koskaan tuosta ei tullut menestystä. Sinne kun pitää mennä leirintäalueen läpi jota vahtii tiukkapipoinen yrittäjä. Parkkipaikkojakaan ei ole tarjolla montaa. Taas poltettiin rahaa hukkaan kunnassa jossa sitä ei pitänyt liiemmin olla.

Ravintolayrittäjä hakusessa

Taitaa Haapasaaressa tanssipaviljongin vieressä oleva ravintola (ennen Jätkänkämppänä tunnettu) tarvita uutta yrittäjää kun lehdessä tarjottiin sen tuntomerkeillä olevaa tilaa vuokralle.
Ei varmaan mikään kultakaivos kun saaren perukkaan ei kovin helpolla kukaan pääse eksymään. Leirintäalueen lomalaiset tuo hetkeksi vilkaautta mutta vain lyhyeksi tuokioksi pitkää vuotta.

yrittäminen ei kannata

Osuit naulan kantaan, ja kun lyhyeen sesonkiin lisätään järjetön vuokra niin ymmärtää kyllä miksi yrittäjä pakeni..

jätkänkämpän vuokra ?

Kesäkuun -08 alusta, vai minkä se oli? jätkänkämpän vuokrasi? vai miten se oli? kunnan rakennusmestarin avovaimo, vai sekö se oli?
Paljonko lienee vuokran määrä ?

Keskustelua Haapasaaresta

Keskustelua täällä http://keskustelu.suomi24.fi/matkailu_show.fcgi?category=104&conference=4500000000001974&posting=22000000035372326&view_mode=flat_threaded
Ei näytä olevan hyvin pullat uunissa paikassa.
Taisi kunta tehdä tässä yhden suuren virheen niistä monista tekemistään.

mielenkiintoinen keskustelu virinnyt

Pikkuhiljaa tuon http://keskustelu.suomi24.fi/matkailu_show.fcgi?category=104&conference=4500000000001974&posting=22000000035372326&view_mode=flat_threaded
kautta piirtyy kuva asian ulottuvuukista

Haapasaaren

laivarantaan. Sielä se olisi myös kuntalaisten käytössä . Haapasaarihan on meiltä kepulikonstein viety muuhun käyttöön, kuin mitä testamentissa on määrätty.Miksi siis sielä enää kävisimme edes tanssimassa ? Tämähän on jo todistettavasti nähty. Nyt Haapasaaren tanssilavaa lahotetaan tyhjillään.

lähimmät tanssipaikat

Kesällä lähimmät idylliset pikkulavat on Vehkakoski (n40km Haapamäen suunnassa) ja Myllyniemi(Vaskivedellä). Molempiin pääsee lapset ilmaiseksi mukana. Vapaita tanssitettavia ei juuri ole joten oma seura tarpeen.

Lähimmät vapaat tanssitettavat löytyy Rönniltä (Orveden Eräjärvi). Siellä niitä sitten onkin ihan mukavasti kun Tampereelta asti tulevat. Hyviä tanssijoita.

Jotkut illat Hotelli Keurusselän ravintolassa on vilkkaampia ja artistikin nimekkäämpi.

tanssilavat

Itse olen kiertänyt tanssilavoja pienestä pitäen ja ruovettä lähimpänä olevat tanssilavat ovat Rönni,Vehkakoski,Myllynimemi ja Käenkoski. Itse pidän eniten Käenkoskesta koska sielä on myös vähän nuorempaakin väkeä toisin kuin esim.Myllyniemessä,mutta lapsiperheelle Myllyniemi on hyvä paikka,rauhallinen ja pieni
VPK:n lavaa on jäänyt moni muukin kaipaamaan. Itse kävin nimenomaan Tampereen puolelta siellä viisitoistakesäisenä tanssimassa ja paljon ihania muistoja on jäänyt mieleen.

Kauko-Pohjan tanssit ovat jälleen nousemassa suosioon, mutta niitä on vain joka toinen viikonloppu. Lattiahan on nyt loistavassa kunnossa, eli tanssiminen sinällään on mukavaa. Mutta kesälava Ruovedeltä puuttuu. Eikä Urheilutalollakaan ole enää tansseja, sehän toimi kovin vilkkaasti 70-luvulla.

uimapaikka surkea

Kunnalla oli testamentin kautta kuntalaisten virkistyskäyttöön saatu saari jossa kunnollinen loivaprofiilinen uimaranta. Kunta luovutti saaren yrittäjän pelikentäksi ja nyt on ainoa julkinen uimaranta uimalaitoksella. Se ranta on kapea ja jyrkkä, todella vaarallinen lapsille. Nuoriso rikkoo pukukopit ja paikat. Ei tee mieli pysähtyä kesäpäivää viettämään.

Haukanhiedalle

Sääli, että kunta ei osaa tarjota vierailijoille edes kunnon uimapaikka. Itse suuntaan kulkuni Haukanhiedalle ja kirkonkylä homehtukoon puolestani.

laivaranannan liikenne uhkana

Kunnan taholta on esitetty ajatuksia lisätä laivarannan venepaikkoja ja houkutella lisää venvekansaa. Kukapa sitten haluaa uida veneiden pilssivesissä. Kannatta purkaa sitten koko uimalaitos ja laittaa veneitä tiallle. Onpa sitten kesäpitäjä jossa ei ole yleistä uimarantaa.
Mutta mitäpä niistä veneettömistä - rahaa kumarretaan. Vai kumarretaanko ?- vaalit tulossa.

Tämä on ihmetyksen aihe

kuntalaisille.Miten on mahdollista että "Suomen kauneimmassa" on niin surkea uimaranta?Edes hiekkaa ei ole tänä kesänä ajettu.Tämä ei ole todellakaan hyvää mainosta Ruovedelle.Täytyy olla köyhä kunta jos näin näkyviä paikkoja pitää tuossa kunnossa.Tie rantaan on myös surkea.Monttuja täynnä.Joka siellä turistina kerran käy niin ei varmasti palaa.

Ei turistille

Turistille maksava ranta

laivaranta ongelma

Nuoriso kaljoittelee laivarannan nurmikolla niin ,että sinne ei kukaan perheellinen ei ainakaan halua jäädä iltaansa viettämään. Kaljaporukat ovat juuri siinä päässä rantaa, missä lasten leikkipaikka on.

muualle lasten kanssa

Minä en ainakaan enää vie lapsiani perjataina tai lauantaina laivarantaan katsomaan mallia miten kylän villi ja vapaa nuoriso hoippuu kaljoissaan juuri lasten leikkipaikan vieressä. Kunnasta ei löydy munaa häätämään noita sakkeja muualle.
Varmaan moni veneilijäkin menetetään
juuri niiin kusta ja paskaa joka puolella .tuntuu että semmonen toukohousujen
kyläpahanen.

Laivarannan sunnitelmat

Paikallislehdessä oli juttu, että laivarannan alueelle on avattu suunnittelkilpailu ja sinne halutaan lisää palveluita ja venepaikkoja.
Jaapa jaa, eiköhän kunta nyt ole ihan hakoteillä taas ajoituksen kanssa. Kohoavat energian hinnat pitää kohta veneet rannoilla soutuveneitä ja purjeveneitä lukuunottamatta. Turismikin taantuman hiipiessä Euorooppaan laantuu.
Kunnan ikärakenne vinoutuu sitä vauhtia että vähät rahat menee vanhusten hoitoon. Porukka poistuu kunnasta etelää kohti.
Saahan sitä tietenkin suunnitella mutta se on eri asia onko rahkeita toteuttaa.

totta puhut

On täysin käsittämätöntä että laskeviin suhdanteihin oltaisiin investoimassa, konsultti suunnittelee ja vie rahat ,käyttäjät vain puuttuu. Ylimääräiset rahat vanhusten hoitoon ja jos jää säästetään.

jos ei ole rahaa korjata lasten keinuja

Eiköhän se ole tullut jo nähtyä, että laivarannan toiminta on kunnalle pahasti tappiollista, jopa noususuhdanteen aikana. Miten muuten selittyy se, että kunnalla ei ole varaa korjata edes lasten keinupaikan välineitä laivarannassa.
Ympäristölautakunta voisi keskittyä vaikka hoitamaan lupa-asioiden valvonnan kunnollisesti.

Keskustelua laivarannasta

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=688&posting=22000000036218605
keskustelulle enemmän tilaa tuolla.

ei varaa edes hiekan vaihtoon?

Ruovedellä annettiin lavealla kädellä juuri lupia maa-aineksen (hiekan) ottamiseen. Kunnalla ei näytä olevan varaa vaihtaa laivarannan leikkipaikan hiekkalaatikon hiekkaa. Voiskohan se maa-ainesluvan saanut vaikka lahjoittaa kuution hiekkaa köyhälle kunnalle jonka virkamiehet on kai liian kiireisiä suurissa suunnitelmissa hoitaakseen pienten ihmisten asioita?

rakennuslupa-asiat hyvävelisysteemin vallassa

Naapurini rakennuslupa-asiassa törmäsin uskomattoman voimakkaaseen hyväveli-systeemiin, jossa kunnan virkamiehet antavat vääriä todistuksia ja kävelevät yli lain edellyttämistä prosesseista.

Onko muilla samoja kokemuksia ?
Olen aikeissa tehdä valituksen virkamiesten toiminnasta. Moista menoa kuvittelin olevan vain itänaapurissa.

läänistä oikeutta

Onneksi on vielä läänin hallinto-oikeus. Maksaa tosin selvää rahaa 80+euroa jos häviää jutun mut räikeissä tapauksissa kannattaa yrittää. Mitä enemmän valitetaan lääniin sitä vaikempaa on hyvävelisysteemin jatkaa entistä menoaan.

miten rak.lupa-asioissa valitetaan?

Miten rakenuslupa-asiassa yleensä valitusmenettely kulkee. Minun pitäisi tehdä valitus naapurin hankkeesta mutta ei ole kokemusta ja vinkit olisi tarpeen.

Kaivurilla

Ei kannata valittaa se on päättymätön silmukka
Kauvurilla vaan monttu umpeen ja alue luommonsuojelulle.

valituksen tekemisestä

Kun rakennuslupaa haetaan (uusi rakennus tai vanhan laajennus) niin naapuria kuullaan siten että naapuri saa tiedon lupahakemuksesta. Siihen sitten voi jättää eriävän mielipiteen. Ruovedellä ei naapuria oikeasti kuunnella vaan mielipide vain kirjataan ja sitten lupa annetaan, jos nyt ei ihan lakipykäliä rikota (esim alle 5m rajasta rakemtaminen).
Annetusta luvasta voi sitten tehdä oikaisuvaatimuksen, mutta sen kohtalon päättää ympäristölautakunta joka on samaa veljeskuntaa ja voit olla varma, että sieltä ei ymmärrystä heru.
Tähän asti kuitenkin valittaminen on ilmaista ja prosessi kestää par-kolme kuukautta kenties.

Hylätyn oikaisuvaatimuksen voit sitten viedä valituksena läänin hallinto-oikeuteen. Kannattaa tehdä mahdolisimman selkeä ja hyvä kirjallinen esitys sillä läänissä vain lukevat papereita. Läänin päätös maksaa jotain 80 ja risat euroa ja prosessi kestää sitten puolikin vuotta. Sen ajan rakennushanke on jäissä. Valitukseen toinen osapuoli antaa kirjallisen selityksen ja siihen sitten valittaja vasataselityksen. Kaikki asiakirjat voi toimittaa sähköisenäkin perille aina kuvia ja äänitteitä myöten.

Jos läänissäkään ei heltiä ymmärrystä niin sitten vissiin valitetaan seuraavaan oikeusasteeseen mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta.

Oma lupa

Aivan tarkoitat tätä puolta.Hyvä ohje.
Minua kirvelee oman luvan hylkääminen perusteetta.

ei perusteetta voi hylätä

Jos lupasi on hylätty perusteetta niin kyllä kannattaa valittaa lääniin asti, jos ei valitusaika ole mennyt umpeen. Jos on mennyt niin sitten tarvisi uusi kierros alusta saakka.
Perusteet on hylkäyksessä oltava selvät.

Liikaa rakennettu

Toiselle puolen järveä oli jo annettu rypäs lupia.
"ehkä veljeskunnalle"
Meidän puolelle ei sitten saa tehdä, kun on keskimäärin per rantakilometri täynnä.

poikkeuslupa

Poikkeuslupaa kannattaa koettaa. Ja rakennuslupien tilanne kannattaa tarkistaa siinä rypäksessä. Nekin vanhenevat, jos eivät jatkoaikaa ano.

Toinen konsti on rakentaa kauemmaksi rannasta niin ei ole rantatontti ja tuo rajoitus mökeistä per rantaviivakm ei enää päde.

lääniin vähintään

Jos lähdet valittamaan lupaviranomaisen päätöksistä niin varaudu menemään lääniin asti ainakin. Kunnassa ei ei päätöksiä varmaakaan muuteta mutta muodollisesti on oikaisupyyntö tehtävä välissä.

linkki läänin sivulle

Tässä läänin sivu josta selviää miten valitetaan
http://www.oikeus.fi/5991.htm
Tänne siis voi valittaa rakennuslupa-asioissa jos oikaisupyyntö ei mene läpi. Huomaa kuitenkin että valittaminen on maksullista.

valitus sähköpostilla

Valituksen saa vireille sähköpostillakin. Valituksen liitteeksi valittajan tulee kuitenkin toimittaa hallinto-oikeudelle myös valituksenalainen päätös. Sen voitte toimittaa postitse, faxilla tai myös sähköpostilla.
Kunnalta hankitaan lausuntopyynnön yhteydessä mm muut päätöksen perusteena olleet asiakirjat.

täydennykset sähköpostilla

Valituksen jättämisen jälkeen tulee pitkä aika, jolloin yleesä asiaa vielä tutkii ja mietii. Silloin tulee helposti esille uusia tärkeitä havaintoja ja faktoja. Ne voi toimittaa lääniin helposti sähköpostilla, kun vaan viittaa siihen alkuperäiseen valitukseen.
Jos kunnan selitys valitukseen on vielä saamatta läänissä, täydennykset toimitetaan ilmeisesti myöskin kuntaan. Kun vastaselitys on jätetty ja sen jälkeen toimittaa lisää materiaalia niin se ei käsittääkseni mene kuntaan enää automaattisesti.

valituksia voi niputtaa

Lääniin tehtäviä valituksia koskien samaa rakennuspaikkaa voi pyytää niputettavaksi. Se voi olla asian kannalta usein oleellistakin, jotta kokonaisuus tulisi otettua huomioon.
Ja rahallistakin etua siitä lienee koska silloin päätös tulee yhden hinnalla.
Kuntahan saattaa sirotella päätöksiään moniin lautakunnan pöytäkrijoihin, joissa aina lopussa viitataan valitusoikeuteen. Tästä tulee helposti se harhaluulo, että jokainen päätös olisi erillinen asia (kuntaa saattaa tätä jopa tietoisesti käyttää hy. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, jos älyää pyytää ydistämistä läänin hallinto-oikeudessa.
Asiaa voi aina tiedustella läänin hallinto-oikeudesta vaikka ensin puhelimella. Ainakin Hämeenlinnassa on ollut erittäin asiallinen palvelu ja asennoituminen kyselyihin.

tutkin rakennusjärjestys

Kun valitat lääniin kannattaa lukea kunnan rakennusjärjestys http://www.ruovesi.fi/tekninen/rakennusjarjestys/rakennusjarjestys.htm
tarkkaan ja ajatuksella. Sitä lukevat läänissäkin ( ja kho:sa sanatarkasti, jos asia joskus sinne asti menee). Jos kunnan päätöksistä löytyy mitään ristiriitaa rakennusjärjestyksen kanssa ,niin kyseinen kohta kannattaa tuoda esille.

Valitusta voi täydentää

Kun valituksen jättää lääniin joutuu noudattamaan annettua määräaikaa (esim 30vrk) mutta ei kaiken tarvitse suinkaan olla vielä kasassa siinä kohtaa. Riittää kun tekee valituksen että saa sen sisään. Sitten voi täydentää sitä kyllä perästä päin. Sitä en tiedä kuinka kauan. Läänistä kyllä neuvovat hyvin kun kysyy.

valituksessa voi käyttää uusia perusteita

Se mitä oikaisuvaatimuksessa esittää ymp ltk:lle ei mitenkään sido joten uusia perusteita voi tuoda esille valituksessa lääniin.
Tavalliselle kansalaisellehan tämä sinänsä ikävä ja raskas tapa puolustaa oikeuksiaan on oppimiprosessi jossa koko ajan oppii uutta kun tutustuu lakiin ja rakennusjärjestykseen ja lain soveltamisiin.
Valituksessa kannattaakin käyttää kaikkea uuttak juridista näkökulmaa, minkä vaan löytää.
Ja varmasti asianajajasta olisi apu, mutta ne kulut jäänee itselle maksettavaksi vissiin. Ainakaan vastapuolta ei niitä saa maksamaa eikä ymp ltk:taa.

ympäristölautakunta

Ympäristölautakunta koostuu maallikkojäsenistä joista monellakaan ei ole mitään kokemusta tai pätevyyttä rakenatamista. Eikä varmaankaan isoa motivaatiota edes opetella kantapään kautta saati sitten aikaa perehtyä usein kinkkisiinkin tapauksiin. Näin ollen ymp ltk nielee lähes pureskelematta sen mitä rakennustarkastaja esittää jos esitys tuntuu perustuvan pykäliin ja faktoihin.
Rakennustarkastaja käyttää näin ollen suurta valtaa kunnassa ja pystyy halutessaa tehokkaasti manipuloimaan päätöksentekoa.
Näin ollen älkää masentuko jos ymp ltk päättää teitä vasttaan. Lääniin valitus ja saatte pätevät viranomaiset katsomaan tapauksenne.

jäsenet ja tehtävät

Täältä http://www.ruovesi.fi/hallinto/organisaatio/ymprist.htm ilemenee jäsenet.
Kohta valitsevat vissiin sitten uuden rakennustarkastajan - uteliaana seuraan ketkä hakevat ja kuka valitaan. Alkaisiko uusi jakso Ruoveden historiassa?
Olisipa mukava tietää tekevätkö valinnan ihan itse vai tekeekö valinnan joku kulissien takana oikeasti ja nämä vain leimaavat paperin ?

Onkohan vielä

Onkohan tämä nummisuutarin esko siellä Ruovedellä vielä virassa. Eipä silti, tontteja on kyllä muissa kunnissa.

Ruoveden aika ohi

Minä en ainakaan laita ropoakaan enää Ruoveteen.
Ilmapiirikin jo sellainen siellä.
Energian kallistuminen ja kaiken maailman säännöt tulevat tekemään mökkeilynkin niin hankalaksi että parempi asettua lähemmäksi isompaa paikkaa. Voihan sitä käydä patikoimassa kansallispuistossa silti kun huvittaa ja raaskii ajella.

Luvan purku: KHO tai eduskunnan oikeusasiamies

Myönnetyn luvankin voi saada purettua jopa 5v sen myöntämisen jälkeen ja erityistapauksessa jopa sen jälkeen.
KHO:ssa homma maksaa 204euroa kun päätös tulee.
Eduskunnan oikeusasiamies tehnee homman maksutta.

Kannattaa katsoa Finlexistä

Hallintolainkäyttölaki
11.luku
58.pykälä
64 ja 65.pykälä
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960586?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=hallintolaink%C3%A4ytt%C3%B6laki

Jos siis esim rakennusluvan myöntämisessä on rikottu lakeja vastaa, ei pidä luovuttaa vaikka olisi jo itse luvan osalta valitusaika ohi.

Päätös voidaan purkaa (Hallintolainkäyttölaki):
1) jos asiassa on tapahtunut menettelyvirhe, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen;
2) jos päätös perustuu ilmeisesti väärään lain soveltamiseen tai erehdykseen, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen; tai
3) jos asiaan on tullut sellaista uutta selvitystä, joka olisi olennaisesti voinut vaikuttaa päätökseen, eikä hakijasta johdu, että uutta selvitystä ei ole aikanaan esitetty.
Päätöstä ei saa purkaa, ellei se loukkaa yksityisen oikeutta tai julkisen edun katsota vaativan päätöksen purkamista.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle saa kantelun tehtyä helposti täältä
http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/index.htx

tapaukset esille

Jos saataisiin esille räikeitä tapauksia niin voitaisiin panna päät yhteen ja nostaa tutkintapyyntöjä virkavirheistä ja hyvän virkamiestavan loukkaamisesta. Jos kanteluita ropisee kuntaan paljon niin jotain ehkä alkaa tapahtua asiantilan oikaisemiseksi.

puratettuja rakennuksia

Tietääx joku onko kunta purattanut luvatta tai luvan vastaisesti rakennettuja rakennuksia ?

Purjutarkastaja

Kuuluu tarkistaja purattaneen rakennetun pytinkin visukylässä.
Jotkut saa rakentaa ilman lupaa, tiettävästi

Sokkeli juttu

Saako naapurin tontille rakentaa.
Kysyy nimimerkki "teinkö sokkelin turhaan"

sokkeli juttu

kyllä naapurin tontille saa rakentaa et tehnyt sokkelia turhaan

mökki onkin omakotitalo

Oma kokemukseni on tästä prujutarkastajasta sellainen, että tämä veijari muutti kesken lupaprosessin kirjelmiinsä termin "vapaa-ajan asunto" termiksi "omakotitalo". Kun asiaa ihmteltiin niin perusteeksi kelpasi se, että mökissä on osoitetta pidetty vuosia. Tämä siinä kohtaa kun uusi omistaja anoi lupaa mökin laajennukselle ja siinä tuli naapurin vastustustilanne. Mökille oltu koskaan anottu käyttätarkoitusksen muutosta. Näin näppärästi asiat hoituvat Ruovedellä kun rakennustarkastaja sympatisoi.

Verotus

Kyl lyllä, näitähän viranhaltijat heiluttelee edestakaisin. Riippuen tilanteesta.
Verottaja kyllä heivaa mielellään vapariksi, kun kiinteistoveroprosennti on sillon huippua ruovedellä.
Omakotirakennuksille rakennettaville tuli/tullee uusia vaatimuksia energiatiiveyden suhteen. Ja myös lämmitystavat tarkasteluun. Sähkölämmitys joutuu taas erikoistarkkailuun.

verottaja antaa vetää nenästä

Verottajaa ja kaikkia saa kyllä vetää retkuu ihan vapaasti siinä kohtaa että missä asuinosoitettaan pitää. Tiedän mökin, jota uusi omistaja alkoi pitää asuinosoitteenaan ja vaikka muutti muualle tehdäkseen laajennuksen niin ei muuttanut asuinosoitettaan. Kukaan viranomainen ei tuntunut olevan kiinnostunut asian oikeasta laidasta. Lopulta kuvat rikkirevitystä rakennuksesta tehosivat maistraattiin ja osoite pantiin vaihtumaan. Mutta ei todellakaan olisi vaihtunut jos olisi vain ollut viranomaisista kiinni. Rakennustarkastaja ja koko ymp lautakunta näki rakennuksen tilan mutta eivät halunneet kommentoida edes maistraattiin. Veljeskuntaa kai.

Mutta

Mutta jos on haja-alue niin pitää olla hehtaari maata alla käytettäväks. Jos aikoo rakentaa reilun omakotitalon ulkorakennuksen ja ratsatustallin.Ratsastuslukion mukaan vielä laidunmaata hepalle.
Jätevesiasia myös uusille tiukka ja vanhoillekin
14 mennessä.
Heiveröisen suvimökin muutos ei käy.
Menee uusiksi, vastassa on monet asiat energimääräykset tiukkenee juuri, saa tehdä vain matalaenegia taloja.

naapurin kanssako sota tuskin

mitähän sulla on oikeesti sitä naapurias vastaan olis hyva tietää tunnetko kuinka hyvinkin jos et tunne on turha sotaa julistaa tiiät varmaan että positiivisellä asennoitumisella saa paremmin asioita hoidettua kuin nekatiivisella kokemusta on tilaa sähköpostiis ajatusten aamiainen niin voit jokaisen aamun aloittaa positiivisesti ei sodalla maailmaa rakenneta vaan tuhotaan et kai sinäkään halua lapsillesi vihamielisiä naapureita en minäkään positiivista asennetta elämään kaikkea hyvää kyllä se siitä hymyile naapurillesi hymyyn vastataan aina hymyllä

lupapiirrustukista ei tarvi välittää

Annoin aikanaan naapurin suostumuksen rakennukselle joka vielä sallittiin rakentaan poikkeuksellisen lähelle rajaa. Kun rakennus sitten rakennettiin ei se ollutkaan piirrustusten mukainen vaan peräti 10% suurempi. Rakennustarkastaja ei asiasta mitään maininnut saati että olisi keskeyttänyt rakentamista. Kun sitten valitin asiasta aloitti rakennustarkastaja uuden lupakierrokset jossa naapurinkin suostumusta kysyttiin. Kun ilmoitin vastustavani niin mitäpä rakennustarjastaja muuta kuin runoilee, että kyllä se nyt vaan hyväksytään. Eli toisin sanoen ÄLKÄÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA LUOTTAKO RUOVEDELLÄ SIIHEN ETTÄ HYVÄKSYTYT LUPAPIIRROKSET JOTAIN MERKITSISIVÄT. Rakennuksesta saa tulla ihan erilainen ja rakennustarkastaja sen hyväksyy jos tuntee sympatiaa rakentajaa kohtaan.

Yhteystiedot

Oisko kellää näitten veljesten yteystietoja.
Kilta meininkiäkö

kunnan vaihde

Ruoveden kunnan vaihde nettisivun mukaan on : p. (03) 486 111 (ark. klo 8.15-15.15)
Sieltä kun pyytää rakennustarkastukseen niin pääsee kosketukseen killan kanssa

pyhät viranhaltijat

Tiedän varsin tuoreen tapauksen jossa kiinteistön omistaja nosti esille vaatimuksen ympäristölautakunnan jäsenten jääviyden selvittämisestä rakennuslupa-asiassa. Miten siihen vastattiin? Uhkaillaan pöytkirjassa harkita tutkintapyynnntöä poliisille herjauksesta ja kunnianloukkauksesta.
Voi pyhä jysäys! Eikö viranomaisille muka enää saisi edes valittaa? Ruovedellä asiat ovat todella huonosti. Eletään menneitä aikoja.

täysin hyvän hallintatavan vastaista

Kyllä virkamiesten toimista saa valittaa joutumatta tuollaisten syytösten kohteeksi. Tuollaisesta kannattaa nosta kantelu ilman muuta kuntaa vastaan.
Ei kansalaisten pidä nöyristellä virkamiehiä.

Silmäänsahatut

Kullä silmäänsahattujen on pakko yhtyä ja perustaa OIKEUKSIEN PUOLUSTAJAT yhdistys
Koska yksittäistä ihmistä on helppo lyödä ja sortaa, vaikka hän olisi periatteessa virkamiehen palkanmaksaja verotuksen kautta.
Yhdessä valitustiet auki ja oikeudet kunniaan.

kantelua kehiin, täältä kaavakkeita

lomakkeet, kantelut ja valitukset, hallintokantelu

http://www.laaninhallitus.fi/lansi

hallintokantelu ohjeita

Tässä ohjeita
http://www.laaninhallitus.fi/lh/lansi/home.nsf/suomi/kantelu

Huomatkaa että vapaamuotoisenakin voi lähettää ja käsittely on ilmainen.
Sähköpostillakin voi asioida.

Pöytäkirjoja käytetään mustamaalaamiseen

Ympäristölautakunta pöytäkirjoissaan kertoilee internetin laajuisesti päätöksistään, mutta ei esittele avoimesti internetissä, niitä asiakirjoja, joista on kyse (esim oikaisuvaatimukset lupa-asioissa). Näin saadaan mustamaalattua ihmisiä omien tarkoitusperien mukaan, koska lukijat näkevät vain viranomaisen valitseman tekstin.
Näennäinen avoimuus laittaa pöytäkirjat nettiin onkin lopulta hoksattu keinoksi käyttää valtaa.

Pöytäkirjan liitteet piilossa

Olen koettanut saada pöytäkirjan liitettä annetulta kunna yhteyshenkilöltä. Ei tunnu kuuluvan vastausta sähköpostiin. Ei edes kuitata vastaanotetuksi.

pöytäkirjan liitteet piilossa

on kunnassa muutakin tekemistä kun vastailla sinun jatkuvaan kyselyyn ,opettele kirjoittamaan oikein

ohjeistusta annettu

Pöytäkirjassa http://www.ruovesi.fi/hallinto/organisaatio/hallitus/poytakirjat/2008/kh16062008.pdf
93 §:ssa mainitaan että nyt on olemassa ohje
(liite nro 7/16.6.2008) pöytäkirjojen www-julkaisusta Ruoveden kunnassa.
Olisinpa utelias näkemään ohjeen, mutta rahastavat kai sen toimittamisesta.
Joka tapauksessa jotain on liikahtanut tällä sektorilla.

ohjeistus vasta tulossa

Saamani tiedon mukaan ohje menee vielä valtuuston käsittelyyn ja hyväksyttäväksi elokuussa.
Toivottavasti se laitetaan myös esille jotta kansalaiset voi tutustua.

Ohjeistus nyt olemassa www julkaisemiseen

Edistystä. Kaksi sivua ohjeistusta nyt saatu aikaan.

Siinä sanotaan mm

Kuntaliiton suosituksen mukaan yksityishenkilöiden nimien, osoitteiden ja muiden henkilötietojen julkaisemista internetissä ja muussa viestinnässä vältetään, jollei asian käsittely, tehokas tiedottaminen ja viranomaisten toiminnan valvonta sitä vaadi.

Toivottavasti tämä kohta nyt sitten toteutuu jatkossa. On sitä niin paljon rikottu. On oltava todella selvät syyt laittaa nimiä esille. Tähänastisissa pöytäkirjoissa on jopa osoitteita laitettu näkyviin.

Ohjeesta saanee sähköisen kopion pyytämällä.

Liite 7 mainittu pk:ssa mutta piilossa

Valtuuston pk löytyy täältä
http://www.ruovesi.fi/hallinto/organisaatio/valtuusto/kirjat/2008/kv20080825.pdf
Ja ohje on sen liite 7 mutta liitettä ei ole pantu esille.
Voi olla vallitseva tapa, että liitteitä ei julkaista mutta kyllä näin merkittävä liite pitäisi laittaa omaksi sivuksi ja linkittää suoraan Ruoveden nettisivulle niin että kaikki voivat sen helposti nähdä. Kysehän on kansalaisten oikeusturvasta.
Jokaisen tulee voida helposti löytää tämä ohje eikä niin että sen voi saada vasta pyytämällä.

nyt ohje löytyy linkin takaa

Linkki ohjeeseen on pyynnöstä (kiitokset nopeasta toiminnasta) lisätty sivu alkuun http://www.ruovesi.fi/hallinto/organisaatio/kirjat.htm
(suora linkki http://www.ruovesi.fi/hallinto/wwwohje.pdf )
Erinomaista että tältä osin on nyt saatu konreettista aikaaan.

mistä lisätietoa tapauksesta

Voisikos saada tarkennusta minkälaisesta tekstistä oli kyse?

lisätietoja

Sivun http://www.ruovesi.fi/hallinto/organisaatio/kirjat.htm
lopussa on annettu henkilö jolta voi pyytää tuota
Ympltk 27 § / Oikaisuvatimuskirje liite 5

Kunta pitää nämä liitteet piilossa mutta väittää keslusteluissa niiden olevan julkisia. Joten olkaa hyvät: tuolta jokaisella pitää olla oikeus silloin saada kopio. Jos ei anneta niin kantelun voi tehdä heti aiheesta.

julkinen julkiseksi

Koska ymp ltk pöytäkirjassaan sanoo, että oikausvaatimus on julkinen asiakirja niin tässäpä sitten siitä se osa, joka vedätti herneen nenään ymp ltk:ssa. Kukin voi itse arvioida on siinä jotain herjaavaa. Ymp ltk mielestä ei sitten lopulta ollut koskapa vetäytyivät tutkintapyynnöstä.
Asia on joka tapauksessa kanteluna läänissä oikaisuvaatimuksen tekijä taholta vireillä. Päätös tulee sitten aikaaan.

**** ote oikaisuvaatimuksesta (kiinteistö nimi poistettu) ***

Huomautus rakennustarkastajan laiminlyönnistä

Rakennustarkastaja ei ole puuttunut luvanvastaiseen rakentamiseen heti sen huomattuaan. XXXXXXXX tontilla on käyty useasti tarkastuskäynneillä ja varaston luvanvastaiseen rakentamiseen ei puututtu ennekuin naapurin taholta asia nostettiin esille. Tämä ei ole hyvän virkamiestavan mukaista. Rakennustarkastajalle tulee antaa huomautus asiasta ja toiminta saattaa hyvän virkamiestavan mukaiseksi.
Rakennustarkastaja ja ympäristölautakunta ovat tehneet virheitä myös XXXXXXXn päärakennuksen laajentamiseen liittyvässä lupaprosessissa ja antaneet perättömiä väitteitä läänin hallinto-oikeuteen. Oikeuskäsittelyssä rakennustarkastajalla ja ympäristölautakunnalla on todistajan asema ja väärät todistukset ovat virkavirheitä. Ympäristölautakunnan on puututtava näihin virheisiin ja oikaistava ne.

Onko Ruovedellä lainkaan sääntöjä rakentamisessa
Koskimäen tontilla ja kunnioitetaanko naapuria lainkaan ? Rakennustarkastajan jääviys selvitettävä

Rakennustarkastajan toiminnan lähtökohtana näyttää olevan se, että kaikki mitä KXXXXXXn tontilla tehdään on selitettävä keinolla millä tahansa luvalliseksi – mukaan lukien omat virheet prosessissa - ja kaikki luvat, joita Koskimäen omistaja rikkoo, sallitaan sitten muutoksina jälkikäteen. Tämä kaikki on hyvin outoa ja poikkeuksellista, kun vertaa toimintaan naapurikunnissa. Tästä kaikesta puolueellisesta toiminnasta syntyy kuva, että rakennustarkastaja saattaa olla jossain suhteessa rakentajaan. Vaadin, että rakennustarkastajan jääviys tutkitaan asiassa samoin kuin kaikkien ympäristölautakunnan jäsenten.

nimikö poistettu

viestin kirjoittaja tulet varmaan samaan haasteen aikanaan kun olet tilan minen kirjoittanut viestiisi ja maksat varmasti korvauksia näistä herjauksistasi olet varmaan ollut jossain transsissa kun tilan nimi on päässyt tekstiin mutta onhan se kiva sitten kirjoitella tähän kuinka sinun kävi siellä oikeudessa poliisi varmaan jo tutkii sun kirjoituksias että jatka vaan itte teet samoja virheitä että ketä tässä syyttämää

Suuri Armo

Ymp ltk on suuressa armossaan kuulema ilmoittanut että ei pyydä poliisitutkintaa mutta seuraavalla kerralla pyytää.
Onpa armeliasta. Että kiinteistön omistajaa ei nyt koetettaisikaan rangaista siitä että erehtyi hakemaan oikeutta. Mutta jos seuraavan kerran vielä kehtaa oikeuksiaan peräänkuuluttaa niin poliisia vihelletään apuun.
On Ruovedellä meininki kuin vuosisadan takaa.
Haloo Ruoveden lautakunta - tajuatteko lainkaan missä ajassa eletään!

kantelu tehty väärien tietojen antamisesta

Väärien tietojen antamisesta kunnasta lääniin lupavalituksen vastineessa on kuulema tehty kantelu lääniin.
Kunnan viranomaisten olisi kuulunut ohjata toimista valittanut lääniin tekemään kantelu sen sijaan, että lähtivät uhkailut tielle. Todella väärää toimintaa viranhaltijoilta. Aika puuttua jyrkästi tälläiseen.

Uhkailoun pyörtämisestä ei pöytlirjaa netissä

Tämä päätös pyörtää tutkinnan tarve kaiketi hävettää tekijöitään siinä määrin, että eivät kehtaa sitä julkistaa netissä kuten sen varsinaisen uhkailun.
Jälleen yksi näyttä netin käytöstä mustamaalaamiseen.

talleta kaikki kirjeenvaihto ja tee lokikirja

Kun joudut taistelemaan oikeuksistasi rakennuslupa-asiassa järjestelmää vastaan niin kaikki materiaali on tarpeen.
Talleta kaikki kirjeenvaihto. Kaikki pitää pyytää joko paperilla tai sähköpostilla, Puhelimessa sanottu pätee vain, jos sinulla on todistajat kuulemassa.
Juttu kun venyy niin oma muisti joutuu koetukselle. Siksi rakenna lokikirja tapahtumista jotta helppo liikkua ajassa pitkin prosessia.
Yllättäviä asioita huomaa kun katselee päivämääriä.
Tartu asioihin heti jos vain mahdollista. Et varmaan saa mitään muutosta kunnan tekemiin päätöksiin mutta eivätpä voi ainakaan vedota siihen että en ole tuonut kantaasi esille heti.
Jos et ehdi tarttua asioihin heti ei se ole kuitenkaan este tarttua niihin myöhemmin.
Ota valokuvia hankeen eri vaiheista. Digikameroiden kuvissa on aina päiväys löydettävissä. Valokuvilla saa tukea muistille ja todisteinakin ne käy.

Oman pesän likaamista

Vaikuttaa täydelliseltä oman pelin likaamiselta kun on itse toiminut sääntöjen vastaisesti!

johtava teema lienee lisäneliöt

Kunnan taludellinen intressi, joka sekoittuu lupa-asioihin vaikka ei pitäisi, on tietenkin lisäneliöt joita voi kiinteistöverottaa. Samalla tietenkin uuden rakentajasta odotetaan tulevan muutakin rahaa kuntaan.
Näissä merkeissä naapurien edut poljetaan helposti.
Se on toki sellainen peruste jota ei ääneen uskalleta sanoa koska se ei oikeudessa päde.

johtava teema lienee lisäneliöt

asia on niin että kun ostaa maata tarpeellinen määrän niin lain mukaan siihen myönnetään rakennuslupa jos vaaditut asiat täyttyvät ei naapurilla ole siihen mitään sanomista , jos kyseinen naapuri ei kiinosta niin myi tonttis pois ja muuta siperiaan

naapurin kuuleminen

Olen naapurini rakennushankkeen myötä joutunut tutustumaan siihen miten Ruovedellä lupaharkintaa sovelletaan. Pöyristyttävää toimintaa. Rakentajaa suositaan ja naapurin mielipiteelle ei anneta mitään arvoa, vaikka sitä muodollisesti kysytään (jos muistetaan, välillä kun ei muisteta). Poimitaan maa- ja rakennuslaistakin sekä rakennusjärjestyksestä rakentajalle sopivat kohdat kuin rusinat pullasta.
En todellakaan suosittele kenenkään ostavan mökkiä tästä kunnasta. Naapuriin voi ilmestyä mikä tahansa rakennushanke ja kunta sitä kyllä puolta. Joudut taistelemaan oikeuksistasi kunnan virkavaltaa vastaan. Kunta ei myönnä mitään väärin tehneensä vaikka olisi mustaa valkoisella.
Kunta ei ilmeisesti ole koskaan kuulluutkaan naapurisuhdelaista, kohtuullisuusperiaatteesta ja kestävästä kehityksestä.

kyläkoulut tapetaan

Kyläkouluista on käyty kovaa keskustelua kun niitä on tapettu. Ruovesi ei liene tässä mitenkään poikkeus mutta kyllä on yksioikoista laskea kyläkoulun arvo vain suoraan koulun kulujen mukaan. Koulun myötä kun saattavat lähteä vanhemmatkin. Ja kai sitä nyt on varaa laittaa koulukuluihin syrjemmässä hiukan enemmän kun ei tarvitse katuvaloja ja kunnallistekniikoita rakentaa haja-asutusalueella. Kyllä se keskustassa eläminen kunnan kukkaroa kokonaisuutena ottaen rasittaa enemmän.

ratsastuslukiota eliitille

Kyläkoulut on lopetettava, mutta ratsastuslukio on kova sana. Tosi tarpeelliinen taito nykymaailmassa.
Koska tulisi rakentajalukio ? Jossa opetettaisiin rakentamaan kauniisti. Ruovesi olisi hyvä paikka kun muutama vanha rakennus sentään vielä jäljellä ja niiden lisäksi runsaasti varoittavia esimerkkejä.

lukio häntäpäästä v2008

Ruoveden lukio oli häntäpäässä v2008 kevään kijroituksissa koko valtakunnan vertailussa. Ei auttanut ratsastelu.

linkki vertailuun

Jostain syystä Ruovesi-lehti ei viitsi uutisoida tätä http://www.mtv3.fi/lukiot/paivanetti08.htm ;)

Onko ongelma opettajissa vai opetettavissa ?

Hallintolakiko ei koske Ruovettä ?

Muroleen koulun lakkauttamisen yhteydessä näyttää tulevan esille se että Ruoveden kunnanvaltuuto ei kestä ajatusta, että on olemassa sen yläpuolella olevia instansseja jonne voi valittaa valtuuston päätöksistä.
Kun kunnanhallitus ei pannut toimeen Muroleen koulun lakkauttamista johtuen valituksesta, joka valtuuston päätöksestä on tehty, vetää kunnanvaltuusto herneen nenään ja alkaa uhkailla kunnanhallitusta.
Takapajulan väkeä Ruoveden valtuustossa tuntuu riittävän.
Olisikohan aika passittaa järjestää Ruovedelle kurssitus hallintolaista. Pääsisivät tälle vuosisadalle ehkä jo päättäjätkin.

ei tunnu koskevan

Ainakaan ympäristölautakuntaa ei tunnu hallintolaki koskevan. Esitettyihin valituksiin vastataan valikoivasti ja vastataan vain niihin joihin löytyy 'sopiva' vastaus ja muut jätetään vastaamatta.
Hallintolaki edellyttää että pitää tehdä päätös. Jos päätöstä ei tehdä ei asiaa saa eteenpäin virkaportaissa. No kantelun voi tehdä sitten kyllä hallintolain rikkomisesta mutta en ole varma johtaako se mihinkään toimenpiteeseen. Näyttää siltä ainakin että paikalliotviranomaiset ei pienestä ota opikseen eikä lakien tuntemus kiinnosta. Rangaistuksia pitäisi jaella mutta se tuntuu olevan maan tapa että viranomaiseten rikkomukset jätetään rankaisematta vaikka niistä olisi seurannut miten paljon ikävyyksiä veronmaksajille ja selvät näytöt.
Tästä leväperäisyydestä seuraa lakien kunnioittamisen laaja inflaatio.

kylä vastaan peräkylät

Kyläkoulujen niin kuin muidenkin palvelujen osalta on kyseessä ikuinen vastakkainasettelu kirkonkylän keskustan ja peräkuntien välillä. Päättäjät asuvat enimmäkseen keskustassa ja haluavat parantaa omia olojaan. Keskustaan sijoittamisessa kyllä löytyy aina syitä miksi rahaa riittää.
Sama touhu kuin valtion mitassa kehä I sisäpuolen ja ulkopuolen kesken.
Tänään soi kuolinkellot Muroleen koululle. Samalla koko sille elämäntavalle, josta Ruoveden tapaisten kuntien voima on sukupolvien ajan tullut.

mennyt kauneus

Ruovesi usein kehuskelee tittelillä 'Suomen kaunein' joka on peräisin josta kymmenien vuosien takaa. Mitä on tehty sittemmin - rakennettu betonikuutiota enimmäkseen. Vanhoja kauniita rakennuksia enää jokunen jäljellä. Rakennuslupia annetaan surutta maiseman pilaamisesta välittämättä.
Ei ole kauneutta osattu vaalia.

ei mitään kaunista aikoihin

En muista nähneeni vuosikymmeniin mitään kaunista ja kehuttavaa rakennetun kylässä.
Surullista menoa katsella kuinka aneemiseksi ja mitäänsanomattomaksi maisema muuttuu.

kirjekuorissa pullistelua

Panin merkille että kunnan käyttämissä kirjekuorissa on teksti "Suomen kaunein". Millä oikeudella Ruovesi sellaista titteliä käyttää? Ei varmasti ole tänä päivänä Suomen kaunein.

60 luvun jäänteitä

Tämmöinen pitäjä äänestys oli kerran vodessa.
Eli historian jäänteitä, joka ei kuvaa nykyaikaa.
Monet sen ajan rakennukset on purettu, ja myös maisemat paljolti pilattu.

ruovesi 2008

No, nyt oli kuori lähetyksen kokoinen.
Nimittäin kun tuli tuo ruovesi esite. Mutta kunnanjihtajan kirjoitukseen oli valittu semmoinen teksti, että ei ollut tarkoitettu luettavaksi, ei ainakaan silmäläseja tarvitsevalle tarkoitettu.Luulen että ei ollut tärkeätä sanottavaa, kun piti piilottaa painoasun alle.

jätevesijärjestelmistä outo kirjoitus

Jätevesijärjestelmien kunnostuksesta väitetään ihan otsikkona, että vitkuttelu ei hyödytä. Tämä on aivan perusteeton väite. Valtio on jo alkanut tuoda pöytään lievennyksiä jätevesipykäliin. Niistä on uutisoitu lehdissä. Siirtymäaikaan tulee mahdollisuus saada jatkoa esim vanhat ihmiset.
Aikooko Ruovesi pelata taas mökkiläis/asukasvihamielistä linjaa ja estää näiden lievennysten käytön? Kuten on estänyt jätehuollossakin lievennykset - lakihan sallisi järjen käytön.

Puhdistustekniikka kehittyy myöskoko ajan. Tulee uudempia, fiksumpia ja halvempia ratkaisuja. Kilpailu lisääntyy ja hinta alenee aina silloin. Raktaisuja kopioidaan myös ja tuotantoa siirtyy halpamaihin.

Muistetaapa, miten digiboxienkin kanssa kävi - ne jotka uskoi virkamiesten ja myyntimiesten paasausta siitä, että vitkuttelu ei auta, ostivat keskeneräistä tekniikkaa kalliilla ja joutuivat ostamaan boxinsa lopulta kahteen kertaan.
Sama tulee olemaa jätevesisysteeminen kanssa hosujilla.

jätevesijärjestelmistä outo kirjoitus

jos sinulla on jokin korsu ruovedellä älä turhaan hae lisäaikaa jäteasioiden kuntoon saattamiseen sitä ei tule

teistä huolehditaan

ja samassa hengenvedossa sanoo, että Mäntään (50km) vaan viikonloppuna jos terveys on vaarassa. Oma terveyskeskus ei palvele.
Varsin propagandistinen väitös tuo, että kyllä teistä huolenditaan.
Ruovedellä tarvittaisiin totuuskomiteaa.

kirjoitusvirhe se

sen piti ole 'Suomen kauhein' mutta lipsahti 'Suomen kaunein':) Joka tapauksessa mitään valtuuttaa ei Ruovedellä ole julistaa itse itseään Suomen kauneimmaksi. Kumma ettei muut kunnat valita asiasta.

Tuo "suomen kaunein"

jolloin oli kilpailu suomen kauneimmasta kirkonkylästä.Nykyään se on kauhea,rappeutunut keskusta.Uskomatonta miten kunnan keskuksessa kaikki paikat repsottaa.Esimerkkinä linja-autoasema.En ole missään nähnyt noin resuista ja roskaista paikkaa.Iltaisin edustalla käy mopo ja autoralli kenenkään siihen puuttumatta.Laittaisivat edes läpiajon kieltävän merkin.Roskia ei kukaan siivoa ja kaikenlaiset penkinrähjät koristaa metsikköa siinä vieressä.Onpahan ohikulkevilla kummastelemista.
Toinen esimerkki on yhteiskoulu.Pihaa ei ole laitettu koskaan kuntoon.On luonnontilaista heinikkoa ja muuta kivaa.
Ja urheilukenttä.Katsokaa mikä näky odottaa sinne saapuvaa kun skeittaajien roskat,laudanpätkät,kaikenlaiset rakennuslevyt ym.on ihan sisäänkäynnin vieressä.
Listaa voisi jatkaa esim.liiketalot ei huolehdi pihoistaan,esimerkkinä Osuuspankin talo."kukkapenkin" laatat irtoilee ja muutenkin voisi olla kaunista mutta kun ei!

sumppuja syntyy

Kunnan rakentaminen suosii sumppuja kuten kaupungit konsanaan. Ei osata hyödyntää sitä mitä olisi - elu tilaa. Ei ole mitään syytä ajella tänne kaupungista katselemaan taas yhtä taajamaa neliskanttisine rakennuksineen. Ruovesi on taajamaslummiunut pahasti. Edes haja-asutusalueella ei osata vaalia väljää rakentamista.

sumppuja haja-asutusalueellekin

Kunta salliin 10% tontin pinta-alasta rakennusalaksi. Siihen ei vaikuta se, miten paljon on rakentamiskelvotonta. Kaikki rakennukset voi olla vaikka tontin yhdessä nurkassa jos muualle ei voi rakentaa.

sumppu 5m naapurin rajasta

Rakennussäännön mukaan tuo sumppu voi alkaa 5m naapurin rajasta. Ja tälläistä todella tapahtuu. Kuvitelkaa, mitä voi tapahtua 5m tontinne rajan vieressä ennen kuin ostatte tontin.

ittelläs on sumppu

mulla on sellasta tietoo että sinä olet itse allekirjoittanut luvan jossa sallit rakentaa asuinrakennuksen mahdollisimmam lähelle rajaa ja jos itse antaa luvan niin on sitä turha lähtee nettipalstoilla purnaamaan antaa luvan ja sitten rupee vastustaan omaa antamaansa lupaa että on sitä aikoihin eletty mitähän viranomaiset tästä miettii ei oo ihme vaikket oo paljon kannatusta saanu vaikka ootkin eri nimimerkeillä koko ajan kirjoitellut onhanse kuntalaistenki hyvä tietää että yks ja sama purnaaja tää on

olin kerran hervannassa

asuin kerran hervannasa mutta mulle riitti kolme kuukautta täällä on sentään luonto ja naapuritkin tervehtii ei hervannassa

kunnaisien kummat kuviot

Haapasaarta yritettiin junailla myyntiin yksityiselle vaikka kyse oli kuntalaisille osoitetusta perinnöstä.
Jätteidekäsittelylaitosta oltiin junailemassa kuntaan ilman kunnollista keskustelua. Kunnan imagosta ei kunnanisät olisi huolta kantaneet.

Ei ole luottamusta kunnanisiin.

Nitronobel

Muistaako joku vuosikymmenet sitten NitroNobelin hankkeen perustaa Haukkamaalle räjäytyslaitos metalliseosten valmistamiseen. Kuvitelkaa - liki nykyistä kansallispuistoa. Muistelen olleen aika hilkulla että hanketta ei saatu muljutettua hyväksytyksi.

Kotavuorta yritettiin kaapata

Olen kuullut tarinan kuinka kunnan johto yritti joskus aikoja sitten kaapata Kotavuoren kunnalle koettamalla allekirjoituttaa oudon paperin.
Eivät onnistuneet. Mutta härskin tuntuinen yritys.

jäteenkäsittelylaitos

Yritys saada jätteenkäsittelylaitos kuntaa oli härsiä toimintaa jossa edes kunnanvaltuuston ääni tuntunut painavan. Kunnanjohtaja ja elinkeinoasiamies taisivat olla kahden ne jotka yrittivät saada laitosta kuntaan kuin käärmettä pyssyyn. Ilman maanomistajan reaktiota varmaan olisivat onnistuneetkin - ja samalla pilanneet pitjän imagon ikiajoiksi.
Vaihtoon tuollaiset kunnaisät!

Paikallislehdessä laaja kirjoitus aiheesta

Aiheesta on tehty oikein kunnon tutkielma ja sen kiteytys lienee se, että kunnan päättäjät laajan kansalaispainostuksen edessä pyörsivät kantansa.

Sen sijaan jätefirma ei asiaa voinut myöntää vaan vetäytyi kasvojaan suojaten kallionlouhintaan viitaten.

Asiasta oli kymmenittäin yleisönosastokirjoituksia ja vastustus laajeni isoihin mittoihin.

Haapasaari

Joskus minulla oli ajatus, että kunnalle voisi testamentata omaisuuttaan jos sitä sattuisi kertymään. Nähtyäni miten kunta menetteli Haapasaaren kanssa en missään tapauksessa jätä euroakaan kunnalle. Täysin epäluotettava lahjan vastaaottaja. Eiköhän löydy sellaisiakin kohteita joissa lahjan antajan tahtoa sitoudutaan kunnioittamaan.

ei mitään testamentteja kunnalle

Joskus minultakin jää jotain perintöä jälkeen, mutta en missään tapauksessa jätä sitä kasvottomalle byrokratille kuten kunnalle. Siellä päättäjät vaihtuvat ja luvatut asiat unohtuvat. Päättäjät kun ajavat omaa etua ensin, sitten kavereiden etua, sitten puolueen etua ja lopuksi jos vielä mitään jaettavaa jää ajetaan sitä yhteistä etua.
Sellaista rahastoa olen kyllä ajatellut joka tukisi niitä kansalaisi jotka joutuu taistelemaan oikeuksistaan byrokratiaa vastaan. Ja etenkin sisäpiirin likaamaan byrokratiaa vastaan.

näivettyvä kunta

Ikärakenne takaa sen, että Ruovesikin eläkelöityy kovalla vauhdilla. Vähenevät työssäkävijät joutuvat kovenevan kunnallisveron alle ja kaikkoavat aina vaan vähemmäksi.
Sudet valtaavat syrjäkylät. Sudet ja energian kallistuminen pitää mökkiläiset enemmän kaupungissa.

kumpi tarvii kumpaa

Jo aikaa sitten minulle valkeni että Ruovesi tarvitisi minua paljon enemmän kuin minä Ruovettä.
Mutta Ruovedellä ei ole mitään, millä minut olisi pitänyt. Elämä on sujunut hyvin muualla. Vanhoja paikkoja käyn katsomassa joskus, mutta varsinkaan talvella Ruovesi ei tarjoa yhtään mitään miksi sinne menisin.

peräkunnat tyhjenneet

Ennen oli peräkunnat täynnä touhua. Lapsia joka tönössä. Nyt on lähes yksinomaan mökkiläisiä, jotka tuo omat seuransa eikä tutustu paikallisiin. Taitaa jo ikäerokin tehdä kuilun.
Ikävä katsoa viimeisten peräkunnan asukkaiden vanhenemista yksinäisyydessä.
Lasta et kylätiellä enää näe.

kylä hiljainen kuin hautausmaa

Silmiinpistävää on että kylä on viikonloppuisin talvella hiljaisempi kuin hautausmaa, jonne sentään jokunen omaisiaan muisteleva päätyy kuljeksimaan.

varo viikonloppua

Ruovedellä ei saa mitään terveyspalveluita viikonloppuna. Lähin paikka on Mänttä.
Varo viikonloppuna havereita - apu on kaukana tässä tumppukylässä.

kiirabi rallia

Juu kyllä. Ambulansseilla riittää ajoja. Ensin Mänttään sieltä Taysiin ja taas takaisin.
Enempi ajoa kuin hoitoa.
hoitoa saa kyllä ambulanssissakin. ei ole pelkkää ajamista

kulujen siirtoa valtiolle

Ruoveden kunta siirtää terveydenhoitokulut näin osittain valtiolle sillä sieltähän ne KELA:n taksirahat tulevat. Sillä ei ole väliä että sairas joutuu odottamaan apua kauan.

vaarallinen paikka viikonloppuna

Tuollainen palvelutaso on selvä merkki vanhoille ja vaivaisille pysyä poissa kunnasta ainakin viikonloppuna.
Terveillekin mökkiläisille tilanne on paha, kun viikonloppuisin usein niitä työtapaturmia sattuu.
Mökkipaikkaa valitessa kannattaa ottaa huomioon, voi olla hengelle vaarallista valita huonon palvelun kunta.

ei vain viikonloppuna

Ruovesi-lehden (11.6.2008) mukaan Ruovedellä ei enää saa virka-ajan ulkopuolella apua edes viikolla.

huh mikä paikka - iltaisinkin apu on Mäntän varassa
ambulanssi on

virkavalta kateissa

Kerran jouduin viikonloppuna Ruovedellä tilanteeseen , jossa poliisia olisi tarvittu paikalle nopeasti. Soitettuani hälytyksen odottelin puolitoista tuntia ja koskaan sitä partiota ei tullut.
Ruoveden kaltaiset peräkylät ovat villiä länttä viikonloppuisin ja kesälomien aikaan. Virka-apua ei todellakaan saa nopeasti.

jupotella saa julkisesti

Silmiini on laivarannassa osunut, miten nuoriso suorastaan terrorisoi paikkaa kaljoittelun merkeissä. Poliisiauton olen nähnyt ajavan ohi ja sillä siisti. Ruovedellä siis saa juopotella julkisesti. Vai oliko poliisin kaverin lapsia siinä sakissa ...

tutkintapyynnöt jätetään hoitamatta

Paikkakunnan poliisi ei juuri välitä reagoida tutkintapyyntöihin. Silkaa uneliaisuuttako vai onko pinnan alla jotain vakavampaakin ?

mitä tehdä kun rikosilmoitus torpataan

Olen törmännyt samaan asiaa ko paikkakunnalla. En ollut uskoa korviani miten ylenkatseellisesti, valmiiksi asennoituneesti ja asiatomasti ilmoitukseen voidaan suhtautua.

Lienee ainoa toimiva tapa viedä rikosilmoituksen torppaaminen selvässä asiassa seuraavaan portaaseen tutkintapyyntönä itse tutkijaa vastaan. Kyseessä kun voi olla virkavelvollisuuden laiminlyönti tai oikeuden otatmine omiin käsiin. Tälläinen vakava tutkintapyyntö johtavassa asemassa olevaa poliisihenkilöä kohtaa menee yleisen syyttäjän kautta muun poliisipiirin tutkittavaksi. Voisi olettaa että oikeus silloin toteutuisi.
Tapauksen seurantaa voi pyytää EOK:lta niin ei pääse virkakunta sumplimaan liikaa.

kafkamainen paikkakunta

Viranahaltijat tekee virkavirheitä joita poliisi suorastaan kieltäytyy tutkimasta. Samoin selvistäkin siviilien tekemistä rikkoimuksista voidaan kieltäytyä tutkimasta tehtyä rikosilmoitustakin.
Äkkitarpeessa poliisia saa odotella kaukaa ja kauan.
Murhat ja tapotkohan on ainoita, mitkä tutkitaan koska niitä tulee automaattisesti tutkimaan muu kuin paikkakunnan ¨poliisi.
Kafkamainen paikkakunta tosiaan.

totta se on

Ruovedellä ei sakoteta siitä että alkaa rakentamaan ilman asianmukaisia lupia.

MRL sanoo 185 §:ssä: "Joka ilman tässä laissa edellytettyä lupaa tai ilmoitusta aloittaa rakentamisen tai ryhtyy muuhun toimenpiteeseen vastoin tätä lakia tai sen nojalla annettuja säännöksiä ja määräyksiä taikka muutoin laiminlyö hänelle näissä säädetyt tai määrätyt rakentamista tai ympäristön hoitoa koskevat velvollisuutensa, on tuomittava rakentamisrikkomuksesta sakkoon."

Kuitenkin Mäntän poliisi ja syyttäjä ottavat sellaisen tulkinnan asiasta 186 § nojaten, että jos kyseistä rikkomusta ei nimenomaan rakennusvalvonta ilmoita poliisille, ei sitä tutkita/syytetä vaikka joku toinen sen ilmoittaisi.

Mielestäni todella erikoinen lain tulkinta. Siinähän siirretään tutkinnan ja tuomioistuimen tehtävät rakennusvalvonnalle. Jossa taas tunnetusti lakien tulkinta on ollut suorastaan villiä ja sisältävät aina sen mahdollisuuden että ovat tuttavuussuhteiden värittämiä.

Näin on viranomaiskoneisto kaapannut itselleen kaiken vallan kyseisessä tapauksessa ja oikeusjärjestelmä pantu sivuun. Samoin kansalaisen oikeudet vaatia lain noudattamista.

Jos tämä on yleinen ilmiö, olen todella huolissani paikkakunnan moraalista ja oikeusturvasta.

ensi vuonna

Poliisien toimisto kuulema katoaa kauemmas. Ei sitten voi edes kuponkeja kiikuttaa oma pitäjän toimistoon.
Vaikka kai se turhaa sinne on juuri mitään kiikuttakaan kun innokkuus tutkimiseen on ollut pohjamudissa jo tähänkin asti.

noitakäräjien alho

Kun Noitakäräjät aikanaan oli nuori tapahtuma oli niissä enemmän sisältöä. Vuosien mittaan tapahtuma on riutunut markkinahömpäksi.
Kuinka paljon nimen teemasta saisikaan irti jos olisi rohkeutta ottaa. Mutta ikääntyvä porukka ei jaksa enää ja nuoriso taitaa olla liian mukavuudenhaluista.
Talkoohenki nyt on yleensäkin hukassa nykymaailmassa mutta tapahtuman pitäminen vaarien käsissä ei kyllä auta yhtään.

ei kiinnosta enää

Viime kesänä jätin väliin noitakäräjät. Enkä tuntenut jääneeni mistään paitsi. Eihän siellä ole kuin samat helppoehikit, joka vuosi rihkamiaan tarjoamassa. Samat helpoheikit kiertää joka ainoan markkinatapahtuman maakunnassa.
Ei mitään omintakeista näissä käräjissä enää. Jätän väliin jatkossakin.

mökkiläisiä vihataan

Mökkiläisiä ko kunta vihaa ja lypsää.Mitään ei tarjoa veron vastikkeeksi. Turisteja ohjataan yksityisiin pihoihin. Ladut tehdään pihojen poikki.
Yksin jää koko kunta kuihtumaan.

Jätemaksut huippua

varsinkin vapaa-ajan asukkaita rokotetaan lyhyestä kesäajasta

kunta kusettaa

Kunta ei informoi siitä, että mökkiläiset voi sopia jätefirman kanssa omasta jätepöntöstä, joka tyhjennetään vaikka vain pari kertaa vuodessa.
Sillä tavalla itse pääsin minimimaksuun kun kunnan taholta annettiin ymmärtää että muuta vaihtoehtoa ei ole kuin maksaa se mitä määrätään.

Kusettaja kunta minun mielestäni kun ei pelaa reilusti.

suodenniemellä

Näin, tehdään suodenniemellä. Aluelavat pois, nehän täyttää ohikulkijat ym.
Oman tyhjennys 1kk kesäikana esin 5kk yhteensä kohtuulliset 15e

vilppulassa

Kaverillani on Vilppulassa mökki ja pääsi irti siellä yhteisastiasta kun tekivät muutaman mökin kesken oman astian ja sille sopivat tyhjennykset paikallisen yrittäjän kanssa. Saivat astian lähemmäksi ja halvemmalla homma pelaa.

Kunta ei hoidata omia jätepisteitään

Samalla kun kunta pakottaa taloudet monopolifirman palveluihin se ei saa tätä monopolifirmaa tyhjentämään urheilukentän laidassa olevia keräysastioita riittävän usein.
Vallankin kesällä siinä on uskomaton siivo tervehtimässä autolla museolle menijöitä.

tekisivät edes katoksen

Kunta joka kehuskelee olevansa Suomen kauneimpia ei vaivaudu edes laittamaan aitaa ajoittain hyvin sotkuisten jätepisteidensä ympärille.
Haloo kunta, pitkää huoli yksityiskohidsta. Devil is in details. Ne kertovat paljon.

Matonpesupaikan jätevedet saa laskea kaislikkoon

Katselin ympltk pöytäkirjoista tapausta, jossa kunta selittelee miksi on perusteltua laskea matonpesuvedet kaislikkoon.
Aika uskomatonta luistelua. Kyllä kunnan pitäisi näyttää mallia miten jätevesiasiat kuuluu hoitaa.
Häpeällistä kunnalle joka koettaa esiintyä niin kauniina.
Mitäs mieltä muut?

Fosvaatti

Pesuvesien ravinnepitoisuudet ovat suuret. Matoista irtoaa veteen hiekkaa, savea, orgaanisia aineita ja maton kuituja. Mattojen pesuvesissä on runsaasti kiintoaineita, ravinteita ja bakteereja. Etenkin likaisten eteismattojen pesuvesissä on paljon bakteereja. Huuhteluvesissä pitoisuudet pienenevät, mutta vielä kolmannessa huuhteluvedessä pitoisuudet ovat selvästi pesuvetenä käytetyn veden pitoisuuksia suuremmat.

Mattojen pesuvesissä olevasta fosforista noin 75 prosenttia on liukoista, ja siten helposti levien ja muun vesikasvillisuuden hyödynnettävissä.

Ympäristöluvat

Ruoveden kunta myöntää ympäristölupia, jotka sallivat nautojen suoran ulostamisen järveen.
Ympäristölautakunnan puheenjohtajan mielestä lantalietteet järven rannassa on Ok.

Eikö viranomaiset puutu asiaan

Eilen oli taas urheilukentän pienmetalliasita vuotanut yli jo usean päivän ajan. Maassa kaiken sorttista pussia ja romua. Miten voi olla että kunta joka ahdistelee yksityisiä asukkaitaan tonttien siistimisellä, ei pysty hoitamaan omia pönttöjään? Kurjaa katseltavaa museolle ajaville.
Jos ei meno parane niin asiasta lienee tehtävä viranomaistutkimus.

kesäasukkailla maksatetaa kuntalaisten jätehuoltoa

Kunta veloittaa kesäasukkailta kohtuuttoman suuruisen maksun jos vertaa sitä pysyvästi kunnassa asuvan maksuun. Ei kesäasukas jätettä paljon saa aikaan muutamassa kuukaudessa.
Kesäasukkaiden ylisuurilla maksuilla siis tuetaan paikallisten asukkaiden jätehuoltoa.

Oma säiliö ja sopimus jätefirman harvasta tyhjentämisestä voi alentaa maksusi reilusti.

kateita riittää

Tokihan se Ruovesiläistä kiukuttaa kun kaupunkilainen saa nauttia maaseudun rauhasta silloin kun sitä haluaa ja kaupungissa hyödyntää osaamistaan ammateissa, joista maalla voi vain uneksia.

eläkeläisiä

Eläkeläisiä jää, mutta niitkin on alkanut muuttaa mm Oriveden suuntaan. Siellä ilmeisesti palvelu pelaa.

ei edes eläkeläisiä tulevaisuudessa

Tulevaisuudessa Ruovedellä ei tule olemaan edes eläkeläisiä suuremmalti koska ne jotka arvostavat terveyspalveluita jokaisena viikonpäivänä ja rikasta kulttuuritarjontaa siirtyvät kaupunkiin - sinne jo siirtyneiden lastensa ja lastenlastensa lähelle.

Tullut

Kylä mina tykan ola. Voin ola elkeele asti.
Ustavat on moni lahteny, sanoi eetä on kylä metsäpaika.

hukkaat elämäsi

Jos katsot tulevaan huomaat, että olet muuttanut paikkakunnalle jonka tulevaisuutta ovat eläkelöityminen, heikkenevät palvelut ja kiristyvä kunnallisvero, katoavat työpaikat, kapenevat harrastusmahdollisuudet jne.
Kannattaa katsoa tarkkaan minne asettuu asumaan. Sillä on oikeasti merkitystä.

Kaiki tilataksiin

Ysi syntyy,kun kolme kuolee.Tällä menolla 2080 luvulla kaikki Ruvesiläiset mahtuu tilataksiin samaan reissuun. Ennemminkin kun poismuuttajat lasketaan mukaan.

Joka kolmas kunta kadonnut 2015

Juttu http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=11862&sort=false

Eli Ruoveden tulisi sulautua Tampereeseen, jotta huoltosuhde paranisi ja hoivapalvelut eivät romahtaisi pohjamutiin.

Lähtölaskenta alkoi jo. Nyt vain veikkailemaan montako vuotta on jäljellä.

Harvalukuiset

Se on menoa 5000 asukkaan kunnille. Kun on pääosa vanhusväestöä, niin palveluja ei pystytä järjestämään semmoisella väestöpohjalla. Minimikoot suurenee. Eli pakolla tai porkkanalla.

Ruovesi rokottaa mökkiverolla

AAMULEHTI 30 10 08
RUOVESI VEROTTAA ANKARASTI 0,97 MUKAAN.
Ruovedellä Pirkanmaan kallein vapaa-aika kiinteistövero. Entinen kaunein kusettaa ja vihaa mökkiläisiä. Kannattaa varoa rakentamasta Ruoveden rahastajakuntaan.

Muut kunnat kohtuullisempia

Törkeää kun huonojen kulkuyhteyksien päässä olevä korpikunta verottaa maksimia kesäimisiltä.
Palveluita ei juurikaan ole, eikä verolle muutakaan vastinetta.

mökkiläisiä vihataan

väität että ruovedellä vihataan mökkiläisiä on pelkää valhettä, niitä halutaan lisää kuntaan ja sen takia nyt kaavoitetaan 700 uutta mökkitonttia kuntaan siinä on mukana 3 alueessa haukkamaan upeat vesistöt eli kaikki nyt jotka suunittelee rakentaa ruovedelle mökin olkaa kuulolla

viranhaltijat

Erittäin vaikea saada tommoselle paikkakunnalle täyspäisiä viranhaltijoita. Takapajulaan.
Noituus kukoistaa.

pätevät lähtee

niinhän se on, että tälläisiin kyliin jää ne jotka ei maailmalle uskalla ja kykene. Siitä joukosta sitten virkasieluisimmat hakeutuu kunnan hommiin.

osaamattomat pakenee

Kun ei täytä viran saappaita, niin on paettava.
Jos ei pidemmälle, niin edes naapurikuntaan.
Kaavat maan mukaan.

paon syitä spekuloiden

Ennen kaiketi rakennuslupa-asoissa riitti ymp ltk:n varaukseton tuki ja kansalaiset jyrättiin rakennustarkastajan päätöksin. Nyt mökkiläisten suuressa joukossa on paljon terväviä ja valveutuneita kansalaisia, jotka on tietoisia oikeuksistaaan ja Ruoveden tapa hoitaa asioita aiheuttaa suman valituksia lääniin.
Sotkut on aina kiva jättää taakseen, vallakin kun on ollut niitä itse luomassa.

ruovedellä onnistuu

27 metriä pitkä 600 neliön luvaton maatäyttö järveen,luvattoman täytön päälle luvaton rantarakennus ja eikä luvatonta rakentamista keskeytetty ja luvatonta rantarakennusta puratettu,luvattoman maatäytön (27 metriä )jatkeeksi noin 20 metriä pitkä laituri jatkeeksi, luonnollisesti ilman voimassa olevaa lupaa.Mistä muuten rakennustarkastaja nostaa palkkansa ruovedellä?

Palkka tulee

Runebergin aika ohi ja mennyttä.
1. Nähtävästi kk palkkio on maksettu asiapapereihin viranhaltijana tehdystä runoilusta.Asiakohdat ohitetaan ja pimitetään kirjallisella ylenpalttisuudella.
2. Myös kyseenalaisen kunnian hankkimisesta kunnalle saa palkkaa. Mitä enemmän on asioita läänissä kasittelyssä sen enemmän kunta maksaa turhaan ja saa negatiivista julkisuutta.
2. Väärien tietojen antaminen ylempiin asteisiin on myös palkanmaksun aihe, koska lausunnot on tehty virka-ajalla.
Minusta tuollainen toiminta on vähintään virka-ajan väärinkäyttöä. Ja myös kansalaisten kyykytysyritystä.

isolla kauhalla

Mutta tuossahan on isomman kaivinkoneen työmaa.
GPS:llä vain alkuperäisen rantaviivan paikannus ja koneet töihin. Rakennelmat sinä samalla jätekuormaan.
Rakennustarkastajahan kirjoittelee, että asemapiirustuksella ei ole mitään merkitystä rakennustyön suuhteen. Leimoja saa epäkelvot paperit.

tonttia lisää

Onkohan sama paikka jossa rajankäyntitoiomituksessa liitettiin n.200 m2 lisää kiinteistöön, vaikka rajankäyntitoimituksessa oli kaikki kiinteistön kuuluvat rajamerkit toimituskartan ja lohkomispoytäkirjan mukaisessa paikassa selvästi merkittynä, alan erottamiseen ei ollut siis mitään tarvetta kiinteistön toimituskartan ja lohkomispöytäkirjan perusteella.Tilan rajathan oli käyty niinkuin viralliset asiakirjat osoittaa.Mutta niin vain erotettiin ja alue pyykitettiin,..alan erottamisen yhteydessä ei ole esitetty kauppakirjaa tai muuta paperia jolla olisi selvitetty omistusoikeus kyseiseen alaan, mutta eikö se ole joltain pois jos joku saa ilman lisää, mistäs papereista se voitaisi osoittaa, eihän maapallon pinta-ala kumminkaan lisäänny, tai jos sittenkin ruovedellä.

sotamies Riitaoja

Vain tosimies vastaa huutonsa.

nyt lähtivät lääkärit

Vakituiset lääkäri ovat irtisanoutuneet.
Väsyivät kuulema - muualla pääsee vähemmällä.
Kunnalla on nyt totinen paikka hoitaa sairaansa.
Lähtevätkö pian sairaanhoitajatkin ?

Anti mennä vaan......

Antakaa lääkäreitten lähtee ihan rauhassa ja sairaanhoitajat perään.
Sairastatte sitten vaan kotona kotihoidon turvin. Teitä hoitaa nytkin kotihoidossa osittain täysin kouluttamatonta sakkia. Ette tosiaankaan tiedä kenellä heistä on paperit. Tiedän , että jopa kotisairaanhoidossa saa Ruovedellä työskennellä kodinhoitajan tutkinnolla . Salkku käteen vaan ja leikkimään sairaanhoitajaa. Ootte sitten turvassa, vai miten se oli ?

Eläinlääkäri

...vaihtamassa maisemia?
Tietääkö kukaan tarkemmin?

eläinlääkärikin lähti...

Huhun mukaan palasi kotiseudulleen,sai vakipaikan ja paremman palkan,eikä oo niin paljon kiinni vkon loppu päivystyksissä jne....Sääli,oli tosi ammattitaitoinen ja mukava tohtori!!!!!!!!

Voi ei

Oli kyllä todellakin mukava ja asiantunteva. Toisin kuin viime vuoden kesäsijainen, joka neuvoi täysin väärät hoito-ohjeet. Harmillista!!!

Karu totuus

Rsi-lehden yleisönosaston kirjoituskia seuranneena välittyy kuva taimattomasta asioiden hoidosta R:llä tämän asian tiimoilla. Varoittaviin signaaleihin ei reagoitu vaan päättäjät olivat ylimielisiä. Toivottavasti kuntalaiset nyt tajuavat vaihtaa valtuutettunsa. Syitähän on jo monia ilman tätä terveydenhuollon alhoakin.
Saas nähdä onko kansa yhtä tyhmää ja valitsee samat uudestaan.

rahalla saisi

Tumppulyliinkin saa aika päteviä, jos on rahaa maksaa kunnon palkkaa. Mutta mites rahaa voisi olla kunnassa, joka kuihtuu ja eläkelöityy.
Mahdoton yhtälö. Ja ei kai päteviä kunnassa tarvitakaan, ainoastaan systeemiin sopivia.

ei rahallakaan

Lääkäreitä ei ole saatu edes rahalla houkuteltua. Väittävät yritetyn sitäkin. Ruovesi ei nyt vedä sellaisia ihmisä,jotka osaa laske tulevaisuuteen päin. Syytkin on selvät - tällä palstalla monia mainittu.

kanteluita?

Tietääkö kukaan tapausta jossa olisi tehty kantelu viranhaltijasta ja mikä oli lopputulos?

Ymp ltk pöytäkirjakäytännöstä kantelu

Kantelu tehty kattaen
- pöytäkirjojen sisältämän tiedon antamasta väärästä kuvasta asioista, kun liitteitä ei julkaista mutta ymp ltk oma tulkinta levitetään internetin laajuisesti. Liitteet saa vain maksusta.
- pöytäkirjojen käyttämisestä painostamiseen

Kantelun käsittely menossa.

p ltk antamista perättömistä tiedoista kantelu

Kantelu tehty aineesta:
Rakennuslupavalituksen vastineissaan läänin hallinto-oikeuteen Ruoveden kunta on antanut perättömiä tietoja eikä ole niitä suostunut tarkistamaan ja korjaamaan.

Kantelun käsittely auki.

Puolueellisuus ja virheet rak lupa asioissa

Rakennustarkastajaa ja ympäristölautakuntaa vastaan on tehty kantelu puolueellisesta ja virheellisestä toiminnasta. Kymenkunta kohtaa.
Aikanaan kuullaan mikä on tulos.

kyllä

Kunnan isännöitsijä ( sittemin vaihtunut , lienikö liikaa rasittui tästä jutusta.. )joutui järjestämään asukaskokouksen Länsi-Suomen lääninhallituksen määräämänä Varputalojen vuokralaisille keväällä 2008. Koville otti, isännöitsijä itse ei kuitenkaan saapunut paikalle. Ehkä hän oli noutamassa tilipussiaan isännöitsijän toimestaan samanaikaisesti kokouksen ajankohdalla..Mene ja tiedä ;)

miksi virkamiehelle huonosti tehty työ kannatta

Virkamiestähän ei voi erottaa muutakuin hyvin vakavista rikkomuksista. Näin ollen pikkurikkeistä tulee vain valituksia ja niihin vastaaminen työllistää virkamiestä, mikä nykyaikana on varsin onnellista, koska sillä voi perustella tarpeellisuutensa. Eli tee työsi niin että valituksia piisaa ja palkka on turvattu.
Eikä olekin hyvin pullat uunissa tuolta osin.

mutta pitkän päälle ei ehkä kannata

Huonosti hoidetut virat vievät kunnan lopulta alamäkeen sillä tieto leviää ja maine kiirii ja jokunen herkempi ja vapaampi sielu saattaa valita asuin- tai lomapitäjänsä muualta. Kunnan verotulot ehtyy ja kunta rämettyy. Siinä virkamieskin sitten saa osansa kurjuudesta.

Omalta osaltani pidän huolen, että kaikki tuttavani tietävät jos asioitani on hoidettu väärin tai hutiloiden kunnassa. Onkin ollut paljon tarinoitavaa Ruoveden osalta.

virkamiehen vastuu olematon

Jos virkamies päätöksissään (esim rak.lupa.asioissa) kävelee yli pykälistä ja kansalainen joutuu käymään pitkän ja rasittavan oikeustaistelun asian korjatakseen, ei mitään korvauksia makseta vaikka asian voittaisi. Oikeusprosessi (valitukset ja kantelut) vaatii usein päiväkausien - jopa viikkokausie - työpanoksen ja tilanne voi olennaisesti vaikuttaa esimerkisi kesäpaikan viihtyvyyteen.
Helppoa on virkamiehen kiusata kansalaista, kun ei oikeasti kanna mitään todellista vastuuta teoistaan.

muutos tuulee

On todella valitettavaa että kansalaisen oikeusturva on pelkkien valitusten ja kanteluiden varassa, tämä ei missään nimessä ole ollut lainlaatijan tarkoitus vaikka virkamies voi asian virassaan jatkuvasti tulkita näin olevan. on selvää että viranhaltija on asiakaspalvelija ja jonka pitää olla ehdottoman puolueeton asioista päättäessään,veromaksajilla on OIKEUS vaatia asiallista asioiden käsittelyä joka virkamiestasolla,mutta on huomattuu että ruovedellä ei hallintolaista välitetä tai tunneta sen olemassaoloa mutta asioihin on tultava muutos ja tulee varmasti. On tiedossa että useita rakennusalaan liittyviä asioita on valitusten ja kanteluiden alaisena ja osaan niistä tutkintapyynnöt muille viranomaisille valmistelussa.

virkarikos - älkää katsoko niitä läpi sormien

7 § Virka-aseman väärinkäyttäminen

Jos virkamies hankkiakseen itselleen tai toiselle hyötyä taikka aiheuttaakseen toiselle haittaa taikka vahinkoa:
1) Rikkoo tai jättää täyttämättä virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa osallistuessaan päätöksentekoon tai sen valmisteluun tai käyttäessään julkista valtaa muissa virkatehtävissään tai
2) Käyttää väärin asemaansa käskyvallassaan tai välittömässä valvonnassaan olevaan henkilöön nähden, hänet on tuomittava virka-aseman väärinkäyttämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

10 § Virkavelvollisuuden rikkominen

Jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla, kuin edellä tässä luvussa säädetyllä tavalla rikkoo tai jättää täyttämättä virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioonottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos hän on syyllistynyt 1 momentissa mainittuun rikokseen toimimalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa vastaisesti taikka laiminlyömällä jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

11 § Tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen

Jos virkamies virkaansa toimittaessaan huolimattomuudesta tai varomattomuudesta muulla kuin 5 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla rikkoo tai jättää täyttämättä virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta varoitukseen tai sakkoon.

vaaditaan muutosta

Jos haluat vaatia kuria viranhaltijoille niin vilkaise http://www.adressit.com/virkarikos

EOK:stakin tukea

Näyttää olevan aika yleinen ongelma Suomessa tämä oikeusturva. Kokonainen järjestö jo ajamassa asiaa.
http://www.eok.fi/eok/

kohta ei poliisiasemaakaan

Paikallislehti oli´jutussaan huolissaan poliisipalveluista. Itse en niitä ole onnistuntu saamaan, kun olisi tarvinnut. Muutama yritys on ollut. Joten tuntuisi että mikään ei muutu jos asemaakaan ei ole. Tai hiukan sentään ... tietää ainakin miksi ei palvua saa.

Sijainen

Paikaillisella harrastelijateatterilla on varastossaan vanha poliisin puku.
Se on joitakin vuosia sitten nähty mm . käräjätorilla patsastellen erään , silloin ehdonalaisuutta lusivan kulttuuripersoonan yllä.
Sitten kun Ruovedellä ei ole enää oikeaa poliisiakaan, niin voishan tätä samaa komiikkaa käyttää uudelleen....

ABC

Polttoainehinnat pirkanmaan huippua. Ilmeisesti Ympäristölautakunta on estänyt kilpailun Pykälillä tai kaavoituksella.
Esim. Kurun hintoihin aina n.5-6c kaula.
Moottoripolttoöljyä ei saa ollenkaa kylältä.
Heikko malli myös veneiden suhteen.

onnex saa polttoaineet muualta

En ole ostanut vuosiin Ruvedeltä polttooainetta. On todella kallis paikka. Onneksi autoni tankilla pääsee pitkälle ja voi valita mistä tankkaa. Litralta tänään säästän 5centtiä kun tankkaan kaupungissa.

soinilla

Kyllä Ruovedellä ehkä pilkkeitä sais, mutta puukaasumiähiä on vain Soinin kunnassa.
Ja sielläpäin, harrastelevat.

Käpyjä pönttöön

Se on SUOMEN EKOAUTOILIJAT ry joka pilkkeillä ajaa.
Sitä en tiedä soveltuuko kävyt.
Pickup kai soveltuvin, että saa pilkkeet reissuun.

hiihtoreiti tylsiä

Ruovedeltä löytyy paljon kauniita paikkoja mutta edes lumisina talvina ei kunta ole saanut latuja aikaiseksi kuin muutamalle tylsälle ulkoilureitille. Kaikki parhaat maisemat löytyvät muualta kuin ladun varsilta.

eikä laskettelupaikkaa

Ruovesi ei tarjoa mitään laskettelijalle. Eipä olisi kai mitään riittävää korkeuseroa edes haaveilla rinteestä. Ja myöhässä olisi joka tapauksessa siinä kisassa, muut on jo asiakkaat poimineet.

Kelkalla

Surkeat kelkkakeli ei ole lumitusta
http://www.kelkkailu.fi/keskustelu/181.html

No motor

Ajakaa nyt noilla heikoilla jäillä, niin päästää eroon teistä. Olette häirikköjä

mitä iloa kelkkailijoista

Mitä iloa on mökkiläisille tai edes paikallisille kelkkailijoista? Muutaman myydyn bensalitran ja makkarapaketin takiako ottaisimme pörinää ja bensankäryä ympäristöön. Ja nekin harvat eurot menee vain kauppiaille.
Ei kiitos.

metsät ei sovi kelkkailuun

Ruoveden metsät on erittäin hajaomistettuja. Kaupunkilaisomistajia on paljon. Ne omistaa muutaman hehtaarin palasia. Vain valtiolla ja seurakunnalla ja kai jollain metsäyhtiöllä on sen verran suuria alueita että jotain kelkkareittä mahtuisi. Mutta ne tuskin antaa lupia.
Pienmetsänomistajalle kelkkailija on pelkkä vitsaus - meteliä ja vaaraa taimille, joita jo hirvet tuhoaa tarpeeksi

maastokaan ei sovi

Eipä Ruoveden maastokaan ole kelkalle juuri sopivaa. Risukoita, tiuhaa metsää, taimikoita ja hankalia jyrkänteitä. Eli vaikka vapaasti saisi ajaa niin ei hääviä. Mut kansallispuistoon ei asiaa ollenkaan eikä toisten maille ja niitä palstoja riittää, kuka edes rajat tietää.
Kelkkailukausikin melko lyhyt parhaimillaankin.
Kyllä kelkkailu vaatii puuttomia selkosia jotta siitä jotain irti saisi.

Kelkkareittiä puuhataan

Kurun suunnasta Haukkamaan eteläreunan kautta Haukkamaantielle ja siitä kylälle koetetaan saada reitti kelkoille. Maanomistajille selitellään, että reitti tuo kuntaan matkailijoita. Joo tuohan se varmaan niitä ja kaikki niiden haitat. Meteliä, käryä, luvatonta reitiltä poikkeamista niin että taimistot vaarassa, teitä pitkin ajoa, hurjastelijoita. Ja mitä hyötypuolelle? Muutama lantti lisää muutaman harvan matkailuyrittäjän kukkaroon - jotka sattumoisin ei elä reitin varressa.
Ei ihme että moni maanomistaja ja asukas on vastaan.
Eiköhän jo ilmastonmuutostalkootkin edellytä, että laitetaan turha bensan polttaminen pannaan. Kelkkailuhan on polttoaineen ökytuhlausta. Pieni varakas harrastajaporukka oman mielihyvänsä takia tuhlaa luonnonvaroja ja vähät välittäisi paikallisten mielipiteestä.
.

Naisenergiaa

Tietääkö kukaa, onko naisilla siskoverkosto kudontaa.
Sais yhlessä juonia.

Hylsyjä pellolla

Metsästäjät kulkee toisten mailla ja yksítyisteillä moottoriajoneuvoilla ilman lupaa.
Hylsyjä tippunut maastoon.

kaakkuri ammuttiin

Mökkilammellani ammuttiin kaakkuri. Sorsastajat vissiin juovuksissa, kun ensin ampuivat ja sitten kuulin kysyvän, että mikä se oli. Sen jälkeen ei ole kaakkureita ollut lammella.
Metsästäjät on röyhkeitä ja vielä kehuvat olevansa luonnonsuojelijoita.
Turha olisi poliisille tuollaista kuitenkaan kertoa koska hyvävelisysteemi estää tutkinnat.

miksi antaa metsästyslupaa

Minulta on hirviporukka kysellyt lupaa hirvestää maillani. Miksi antaisin? Kun eivät hirvikantaa vähennä vaan pitävät sen tarkoituksella ylisuurena jotta karjaa piisaa kaadettavaksi.
Pitäisi olla iso hirvestysmaksu jotta saisi edes hirvivahingot peitettyä. Nyt eivät tarjoa kuin peijaiset kerran vuodessa. No joo lihaa sitten jos osuu mailleni kaato. Vaan sehän on passipaikka muiden mailla joten miten se nyt mailleni kaatuisi.

verotetaanko hirvisaaliista ?

Jos suhteellisen pieni hirviporukka jakaa jopa 60 hirven lihat tulee siitä merkittävä lihakasa per nuppi. Pakastimet täynnä lihaa arvo tuhanisssa euroissa, Onko yhtäkään hirvestäjää verotettu tästä ansiosta ? Veikkaanpa, että ei. Olisi aika että tätkin tuloa verotettaisiin samalla tavalla kuin kaikkea muutakin. Mikä ihmeen etuoikeus näillä on ?

Ai verotetaanko?

No niin. Olisiko syytä hankkia ensin faktatiedot kuntoon ennen kuin ryhtyy esittämään "verotusehdotuksia"...

Minkähän kokoista joukkoa mahdat tarkoittaa tällä "pienellä hirviporukalla", jos sillä olisi luvat 60 hirven kaatamiseen? Kuulostaa varsin suurelta lupamäärältä yhtä porukkaa kohden. Vai ymmärsinkö nyt jotenkin väärin?
Lähempänä totuutta voisi olla esim. porukka jossa n. 10- 12 henkeä jakavat neljän hirven lihat. Toivottavaa on tietysti että innokkaita olisi vielä nemmän, mutta kun nyt pienestä porukasta kerran oli puhe. Heitetään arvio että lihaa voisi tulla ehkä yhtä henkeä kohden n.40 kiloa, kun arvioi luiden osuuden ensin pois. Onhan sekin paljon, en sitä kiellä.
Jotta tätä lihaa alkaa sataa sinne pakkaseen "kasapäin" on ensin toki suoritettava muutamia maksuja. Lupamaksut seurasta riippuen n. 80-100 euroa/henkilö ja tähän päälle vielä pakollisina esim. seuran jäsenmaksu, metsästäjäliiton jäsenmaksu ja hirvimerkin suoritusmaksu. Plus tietysti kaikki se raha mitä menee polttoaineisiin yms. joukseviin kuluihin joka viikonloppu hirvijahdin ajan, joka kuitenkin muutaman kuukauden yleensä kestää. Lihaa ei nimittäin saa ellei ole metsästyksessä aktiivisesti mukana.
Niin ja tiesitkö kenelle ne lupamaksurahat menevät? Niistä rahoista korvataan mm. metsänomistajille hirvien taimikoille tekemiä vahinkoja. Eli ei tämä pelkkää tuloa metsästäjille ole, jos sitä suret.

pysy totuudessa

Kyllä kyse on merkittävistä kaatolupamääristä ja jos 'harrastus' tuottaa perheen koko vuoden lihat niin kyllä kyse on suuresta taloudellisesta hyödystä - jota pitäisi verottaa kuten muutakin.
Vähennettäköön kulut alta toki. Mutta rutosti tuottoa syntyy hirvien nykymäärillä ja määrää kun ei aiota alentaa (suurin osa säilytettävästä kannasta on lehmiä takaamassa suuren vasamäärän).

Mitä tulee hirvivahinkojen korvaamiseen niin eipä niistä pienten palstojen omistaja hyödy yhtään mitään. Korvauskynnys on niin suuri.

Maksakaa hehtaarien mukaan vuokraa hirvimaista niin alkaa olla tolkkua touhussa.

sudet tulleet

Ruoveden alueella on nyt susikanta joka kasvaa vauhdilla tulevina vuosina. Vielä eivät ole kai koiria syöneet eikä ihmisiä. Hirviä riittää muonaksi. Vaan entäs kun ne loppuu

ilvestä jahdattiin

Ilveskannan sanotaan olevan niin iso että metsästyslupia on myönnetty. Miksi ihmeessä? Ei ilves ole uhka ihmiselle eikä luuhaa pihoissa kuten susi. Siksikö vain sitä pitää metsästää että se syo riistaa, jonka metsästäjä haluaa itselleen?
Minun maillani ei ainkaan ilvestä jahdata.

paikallislehti

Mitenkä teidän mielestänne paikallislehti hoitaa tonttinsa?

Peruttu

Peruin kestotilauksen. Monet artikkelit sisäänläpiäviä.

oli joskus räväkämpi

Jokunen vuosi sitten oli paikallislehti aika räväkkäkin parissa asiassa jota satuin seuraamaan. Mutta kyllä nyt on tyyli sellainen siloittelulinja, että ei vikaa missään. Taisi valtaeliitti saada yliotteen. Niinhän se käy nurkkakunnissa.

yleisöpalsta vaiennettu käytännössä

Vähänkin kantaaottavampi kunnan silmäätekeviin kohdistuva yleisökirjoitus julkaistaan vain, jos esiintyy omalla nimellä. Ei pienessä kunnassa monikaan uskalla lähteä ristiretkille julkisesti.
On sentään olemassa näitä sähköisiä forumeita, jotka oikeasti tuovat sananvapautta tunkkaisimpaankin kuntaan. Vähitellen näitä tajutaan alkaa käyttää henkireikänä.

totta

Kokeiltu on kirjoittamista nimimerkillä. Tuli päätoimittajalta viesti, että pitäisi olla omalla nimellä. Ei sitten julkaistu. Toden totta, kanavia löytyy, kuten tämäkin aikas luettu keskustelupalsta..."Karavaanarit" ei oo kaikkien kavereita...
Muistan takavuosilta yleisönosastolla kirjoitteluryöpyn,koskien Ruovesilehden logouudistusta.Kaikenmaailman hiirenpaskoja kyllä annetaan vatvoa, mutta ei oikeita asioita !

RV-lehti päättäjien

Ei tilaajan ,eikä kansalaisten asialla.
Tässäkään numerossa ei voitu julkaista oikeuksiaan puolustavan kirjoitusta, ennenkuin artikkeli on vuodettu kuntaan.
Puolueettomasti asiaan olisi tullut vastine vasta seuraavassa numerossa.

tyytyväisyystutkimusta ei aikoihin tehty

Kunta on viimeksi teettänyt tyytyväisysys tutkimuksen v2002 aiheesta "Vapaa-ajan asuminen Ruovedellä"
http://www.ruovesi.fi/hallinto/virasto/tutkimus/asuminen.htm

Olen varma että moni kohta nyt näyttäisi harmaampaa. Palveluita on heikennetty ja ihmiset on nykyään kriittisempiä.
Siksi kai on mukavampaa esitellä vanhoja tuloksia.

rakennusvalvonnasta luistetaan

Naapurini rakensi varaston. Lupaan kirjattiin toimenpiteiksi vain paikan merkkaus ja lopputarkastus.
Noh, naapuri ei rakentanut luvan mukaista rakennusta vaan isomman. Maarakennuslaki sanoo, että vastuu on rakentajalla. Eli luulisi varmaan jokainen, että purkuun menee. Vaan mitä teki rakennustarkastaja?
Hyväksyy kun rakentaja anoo muutosta lupaan, vaikka naapuri ei hyväksy.
Eli luvissa mukana olevilla piirrustuksilla ei ole mitään merkitystä Ruovedellä. Jälkidokumentoidaan se mitä rakentajan sattuu rakentamaan ja viis naapurin mielipiteistä. Näin ainakin tässä tapauksessa.

rakennusjärjestyksestäkin luistetaan

Kunnan rakennusjärjestys sanoo: asuinrakennuspaikan tulee olla pinta-alaltaan vähintään 5 000 m2
Tiedän tapauksen jossa tontti on reilusti alle tuon. Silti kunta lähti puoltamaan lupaa muuttaa käyttötarkoitus mökistä omakotitaloksi vaikka naapurikin vastustaa vedoten mm juuri tontin ahtauteen.
Ei paina rakennusjärjestys mitään virkaherrojen puntarissa. Miksi sellainen sitten ylipäänsä pidetään internetissä esillä? Halutaan kai esittää että kulissit kunnossa.

jatkoaika lupaan - vallan ihmeellinen tarina

Kyseisen varaston osalta tehtiinkin oikein sarja kummallisuuksia ja oikeudessa punnitaan onko ne virkavirheitäkin ja kenelle vastuu menee, jos todetaan, että varasto on rakennettu ilman laillista lupaa

Nimittäin, jatkoaika lupaan annettiin vaikka
-- hakemus tuli 2 viikkoa määräajasta myöhästyneenä eikä rak töitä oltu aloitettu
-- sitä haki ilman esitettyä valtakirjaa muu kuin kiinteistön omistaja
-- luvan edellyttämiä erityisiä syitä myöhästymiseen ei ollut (perhesyyt tuskin riittävät)
-- jatkoajan myönsi rak tarkastaja, vaikka luvassa sanotaan selvästi mustaa valkoisella, että ymp ltk myöntää jatkoaikaa

Kyllä on hulvatonta menoa. Riittää touhua selvitellä. Virkakunta työllistyy. Veronmaksajat maksaa.

valtuutus

Valtakirjakaan ei auta valtuutetun perhesyhihin vetoamalla. erityissyyt pitää olla maanomistjalla tai haltijalla. Näin sokkelipuolella.

Tsemppiä ruovesiläiset

Jo keskustelun avauksen otsikosta paistaa läpi ruoveden asukkaiden tappiomieliala. Olemmeko todellakin jo noin luovuttaneet pelin ja päättäneet jättää Ruoveden kurjistumaan? Eikö olisi syytä ennemminkin yhdessä pohtia mitä voisimme tehdä Ruoveden hyväksi, ja miten saisimme siitä paremman asuinpaikan? Miten sinä, minä, tai me yhdessä porukalla voisimme auttaa Ruovettä taistelemaan muuttotappiota ja työpaikkojen puutetta vastaan? Aloittaa voisimme aivan pikku asioista. Varmasti on helpompaa haukkua kunnanisät osaamattomiksi, kuin tehdä itse jotain kunnan hyväksi. Uskoisin että kunnanisät kuuntelevat mielellään uusia ideoita siitä, miten kuntaa voisi kehittää. Hyville liikeideoille ja yrittäjähengelle on nyt tarvetta. Tärkeintä on että saamme luotua avointa keskustelua ja yrittäjyyden ilmapiiriä, kurjistavan tappiomielialan sijaan. Eikö olisi myös syytä mainostaa kunnan hyviä puolia muille sen heikkouksien sijaan? Toki meidän tulee puuttua kunnan heikkouksiin, mutta se tulee tehdä rakentavassa hengessä. Elämme viimeisiä hetkiä kun kunnan kehityksen suunta on vielä mahdollista kääntää. On aika laittaa rukkaset käteen, ideamyssyt päähän, ja alkaa talkoisiin.

Mahdotonta

Nykyisessä virkakunnassa on voimia jotka ajavat läpi lautakunnissa omapäisiä toisten oikeuksia kunnioittamattomia päätöksiä.Vain vaihto pelastaa.
Ja mahdollisesti kuntaliittymä.
Lautakuntien jäseniltäkin pimitetään vesiselviä asioita virkakuntaa puolustettaessa.
Jos luulet olevan hyviä puolia niin se on toisen avauksen paikka. eli lue päällekirjoitus aiheesta ennen kirjoitusta.

veliverkostot on vaikea purkaa

Tosiasia on, että vain ylemmän hallinnon puuttuminen asioihin voisi saada aikaan nopean ryhtiliikkeen. Mutta mistäpä sieltä tulisi aika ja resurssit sellaista ristiretkeä ajaa.
Kuntaliitos voi olla sellainen muutos joka puhdistaa kenttää tai sitten käy päinvastoin eli sumplijat saavat suuremman alueen sumplittavakseen.
Mutta massaliike asioiden muuttamiseksi voi saada jotain aikaan vallankin, kun mukaan tulee julkisuus.

veliverkostot on korruption yksi muoto

Suomi on saanut kansainvälisessä vertailussa monesti kärkipaikan matalimman korruption maana. Tuossa vertailussa ei tule esille se kähmintä ja omavaltaisuus, jota veliverkostot harrastaa kaikessa rauhassa ja usein hiljaisuudessa. Jos se otettaisiin mukaan olisi Suomessakin virallisestikin korruptiota.

ja omertan laki toimii

Kunnallisjärjestelmässä toimii myös omertan laki eli asioista ei uskalleta puhua, koska varsinkin pienessä kunnassa silmäätekevien suosio on välttämätön asukkaan menestymiselle tai jopa työpaikan saamiselle.

Mökkiläisneuvosto: osaako asiansa?

Mielipiteitä? Alan kallistua itse sille kannalle että neuvostolla ei ole munaa nostaa kissaa pöydälle. Viestitkin menee kunnan kirjaamon kautta. Ei ainakaan vaikuta itsenäiseltä neuvostolta.

uusi järjestö?

Oliskohan syytä perustaa oikea mökkiläisjärjestö tarttumaan asioihin? Sen verran paljon on mökkiläisiäkin, että luulisi tarmokkaita löytyvän

Kannatan

Eihän tuo neuvosto taida enää mitään puuhata, kun viimeinen pöytäkirjakin on vuoden takaa.
Ikävähän se on tietenkin mökkeilyään pilata yhteisten asioiden ajamisella ilmaiseksi.
Siinä kun voi joutua napit vastakkain virkakoneistonkin kanssa jos asioita oikein tarmokkaasti ajaa.

Ylituomari@

Edullista asianajoa
Kansalaisen oikeudet kunniaan

Julkisivu

Vaihtaisin peltikattoon, mutta ei sallita
tähänkö lähetän ylituomari@jomala.com

koetan auttaa

jos laitat tänne tietoja oikeudemukaisuus@gmail.com niin koetan auttaa asiassa

yhteisöllistä apua

Pieni kansalaisyhteisö tavoitettavissa tarkempia keskusteluita varten
oikeudemukaisuus@gmail.com
Ehkä voimme jakaa paremmin sen opin, mitä olemme joutuneet hankkimaan oikeuksiamme ajaessa. Aikaa on joutunut laittaamaan lakipykäliin tutustuessa, joten olisi hyvä, jos jotenkin voisi auttaa muitakin, joille virkavaltaisuus tuonut ahdinkoa elämään.
Oma aika ja osaaminen toki rajallista. Viranhaltijoillehan maksetaan siitäkin ajasta, minkä ne tekevät virheitä ja niitä koettavat peitellä. Joten heillä on aina aikaa virheille.

Rakennusmestari kaavoitusarkkitehdiksi

Ruoveden rakennustarkastaja on valittu kaavoitusarkkitehdiksi ja insinöörin virkaan rakennusmestarin koulutuksella Virtain kaupunkiin ympäristölautakunnan päätöksellä 8.4.2008 Hakijoita oli viisi joista päteviksi katsottiin 2 hakijaa.Haastattelun perusteella toimeen valittiin Ruoveden nykyinen rakennustarkastaja ja varalle ei ketään.Onkohan lautakuntapäätös riittävä vai tarvitaanko kaupunginvaltuuston tai hallituksen päätös toimen täyttämiseksi.Kunnallislaki varmaankin edellyttää valtuuston ja hallituksen hyväksyntää. Valinta on suoritettu ja päätökseen voi tutustua Virtain kaupungin sivuilta linkki:
http://www.virrat.fi/dynastia/kokous/KOKOUS-697-10.HTM
Kokemus pelkästään ei riitä, tällaiseen kaavoitusarkkitehdin ja insinöörin virkaan tarvitaan riittävä koulutus ehdottomasti.Kaavoituksen suunnittelu ja ohjaus rakennusmestarin koulutuksella ole varmankaan kovin vahvoissa käsissä,veronmaksajien näkövinkkelistä katsottuna koulutettua ammattiosaamista edellytetään ja tarvitaan. Mutta valinta päätöksestähän voi valittaa. Tämä keskustelupalsta on todella tarpeellinen ja kaikkien luettavissa, kiitos aloitteen tekijälle.

toivotan tervemenneeksi

Omasta puolestani toivotan rak.tarkastajalle pitkää viihtymistä poissa Ruoveden viroista - vaikka sitten Virtain kustannuksella. Oli sen verran outoa menoa, mitä jouduin läheltä katsomaan.
Ruoveden päättäjille toivon viisautta valita nyt jämpti ja osaava henkilö tuohon varsin näkyvään virkaan. Toivottavast sopiva ei ole tärkeämpi kuin pätevä.

Todistus väärästä toiminnasta

Ruovesi-lehden viime numerossa oli ylistyskirjoitus rakennustarkastajan urasta Ruovedellä. Siinä mainittiin mm että rakennustarkastajalla oli ympäristölautakunnan varaukseton tuki takanaan.

Juuri niin. Sepä mättää sitten isosti. Jos valvova elin syö rakennustarkastajan kädestä niin jälki on juuri sellaista kun Ruovedellä. Rajennutarkastajan valta paisuu ja valvova elin jättää vastuunsa. Siten vasta läänistä voi toivoa oikaisua lupa-asioihin.

Aikookohan Ruovsi jatkaa tällä linjalla vai joko olisi aika alkaa toimia paremmin.

valta valvoa olis

Ympäristölautakunta pääsee tietenkin alkuun helpolla kun antaa rak tarkastajan viedä kuin pässiä palleista. Mutta lasku tulee sitten ihmisten suivaantumisena ja sumana valituksia ja kanteluita läänissä.
No lautakunta tietenkin pesee kätensä kaikesta aina. Ryhmänä kun kukaan ei oikein ole vastuussa oikeasti. Vai onko joskus ymp lautakunta pantu maksamaan virheistä joita on päästänyt läpi ?
Tuhahan sellainen lautakunta on joka ei oikeasti käytä valtaansa. Mutta lopettaakaan sitä kukaan ei voi kun on kerran keksitty.

todistus väärästä toiminnasta

katso peiliin ja rukoile ettet joudu viellä pöpilään

Kukkakaupan edustalla

olla uskomattoman hirveä teltta taas varmaan heinäkuulle asti.Haittaa muuten myös kukkakaupan yläpuolella sijaitsevan kirpputorin toimintaa.Miten yksi yrittäjä voi peittää toiselta kulun ja näkyväisyyden.Kysyn vaan.Vastaa joka tietää.

rakenustarkastaja ei vastaa

Mikä on syy ettei rakennustarkastaja vastaa kirjeisiin eikä puhelimeen.Taidan lähettää ne Viroille ja kysyä neuvoa sieltä.

lupaa odotettu jo yli vuosi

Tiedän omakotitalon laajennuksen jonka lupapaperit on maanneet kunnan pöydällä jo yli vuoden. Projekti jo valmis ennekuin lupa myönnetty. Onkohan tälläinen hidastelu jo kohtuutonta vaiko ihan tavallista Ruovedellä. Tapaukseen ei liity edes mitään hidastetta eli esim naapurit ok.

lupa heti

Pyydä joku naapuri valittamaan niin lupa tulee hetkessä.

lupamaksujen siirtoa

Olen kuullut, että kunta siirtelee selvienkin lupien myöntämistä, että saa lupamaksujen tuloutusta eri kalenterivuosille. Luvilla siis pelattaisiin kunnan kassavirran tarpeiden mukaan eikä rakentajan.

Uusi rakennustarkastaja valittu

Valittu on nainen. Mielenkiintoista nähdä, miten homma lähtee liikkeelle. Naiset on tunnollisempia yleensä eikä lähde niin helposti veliverkostoihin.

on jo osa verkostoa

Tämä uusi rakennustarkastaja on ollut ympäristölautakunnan jäsen. Siis osa tähänastista toimintaa. Tuskinpa asiat silloin juuri muuttuu. Verkosto jatkaa ja valvoo itseään.

ihan oikeesti

jos hakijoita on ollut 8 henkilöä ja pätevin löytyy omasta ympäristölautakunnasta niin eikö voitu sisäisenä siirtona suorittaa valintaa vaan järjestettiin kulissit muiden hakijoiden kustannuksella. Toivon todella että meno muuttuu rakennusvalvonnassa ja ympäristölautakunnassa ja jos lainopillisissa asioissa on tietämättömyyttä, pitää ehdottomasti hakea neuvoa ja apua lakia tuntevilta ja estää jo sitä kautta väärien lupapäätösten synty.Ei ole missään tapauksessa kuntalaisten etu että vääriä päätöksiä joudutaan ratkomaan eri hallinnollisissa oikeusasteissa ja viran hoidot mahdollisesti raastuvassa.Jos ajatellaan että kuntaan saataisiin uutta asutusta ja yritystoimintaa pitää julkisen hallinnon olla esimerkillinen ja kunnossa, ja eikä niin että saamme valtakunnan sanomista lukea asioiden tilan.
Vaikka kyllä tämäkin julkisuus varmaankin pistää ajattelemaan omaa toimintaa ja sen merkitystä. Kannustanmme todella uudenlaiseen ajatteluun positiivisesti ja objektiivisuuteen.

kantelun paikka

Jos virkamieheltä ei saa vastauksia on syytä tehdä kantelu lääninhallitukseen. Virkamiehen velvollisuus on vastata esitettyihin kysymyksiin tai neuvoa eteenpäin.

Hallintolaki 8 § 'Neuvonta'
"Viranomaisen on toimivaltansa rajoissa annettava asiakkailleen tarpeen mukaan hallintoasian hoitamiseen liittyvää neuvontaa sekä vastattava asiointia koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Neuvonta on maksutonta.
Jos asia ei kuulu viranomaisen toimivaltaan, sen on pyrittävä opastamaan asiakas toimivaltaiseen viranomaiseen."

Laki siis on olemassa vaikka R:llä sitä ei noudatettaisi. R:llä ilmeisesti tuo 'tarpeen mukaan' tulkitaan virkamiehen tarpeeksi - ei kansalaisen kuten laki tarkoittaa.
Kanteluilla asiaan saa aikanaan korjausta. Mitä useampi kantelu eri tahoilta sitä paremmin asiat korjautuvat.

Muroleen-Kekkosen koulu

Voiko Ruoveden kunnanvaltuusto olla todellakin niin TYHMÄ, ettei tosiaan tajua mitä tekivät? Murole on Ruoveden ainoa mahdollisuus saada Tampereen seudulta väkeä Ruovedelle. Matkaa vaivaiset 55km keskustasta keskustaan. Se säästö mikä tulee koulun lopettamisesta, olisi voitu säästää monella muullakin tavalla. Hyvä Ruovesi, tämä oli oikeaa politiikkaa!!! Ei ihmisten asialla vaan jonkun ihan muun.

missä asuvat valtuutetut

Keskustaan halutaan luoda urbaani meno ja rahaa pitää olla jäähalliin, urheilukenttään, venepaikoihin ökyveneille, eliitin ratsastuslukioon jne.
Miten sitä nyt sitten syrjäkylille riittäisi senttiäkään.
Keskustan puunaaminen ei vaan riitä, väestökato on tosiasia. Olisi syytä jo tajuta että on löydettävä konstit, miten vähenevällä rahalla saisi mahdollisimman monelle jotain. Ei vain keskustan urbanisoituneille asukeille.

rakennuslupa kumottiin oikeudessa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut päätöksellään 9.6.2008 diarinumero 02415/06/4114 (tällä numerolla voit tilata koko päätöksen oikeudesta)ruoveden rakennustarkastajan ja ymp.lautakunnan myöntämän luvan rantarakennukselle joka on tehty luvatta järveen täytetylle maa-alueelle ilman rakennuslupaa.Oikeus velvoitti ympäristölautakunnan maksamaan korvauksia oikeudenkäyntikuluista valituksen tehneelle naapurille.Otteita päätöksestä sanatarkasti:Lupa on siten myönnetty sellaisilla piirustuksilla, jotka eivät kaikilta osin vastaa toteutettua rakennushanketta. ja lisää:Edellä selostetun tavoin rakennustarkastajan ja ympäristölautakunnan päätökset ovat nodatetun lupamenettelyn ja edellytysharkinnassa sovellettujen säännösten osalta puutteellisia ja epäselviä. Päätökset perustuvat myös osittain puutteelliseen selvitykseen.ja lisää:Oikeudenkäynti on osittain aiheutunut rakennustarkastajan ja ympäristölautakunnan virheellisestä menettelystä. Nämä ovat sanatarkkoja lainauksia oikeuden päätöksestä.Hallinto-oikeudelle ei kuulu tutkia rakennustarkastajan menettelyä asiaa käsiteltäessä, mutta toimista on tehty hallintokantelu ja toiminta tutkitaan sitä kautta.
Päätös on julkinen, ja kaikkien tilattavissa ja luettavissa, tätä päätöstä ei varmaankaan julkaista ruoveden omilla sivuilla vaikka valitus on ruoveden sivuilla tuotu julki ja kaikkien luettavaksi.Muu viranomaistutkinta asian suhteen on asiantuntijoiden harkittavana.

Onnitteluni

Hienoa kuulla, että oikeutta sentään tässä maassa vielä löytyy. Kun vielä saisi kunnon rangaistukset viranomaisille, jotka syyllistyvät tuollaiseen touhuun, niin asiat alkaisivat mennä parempaan suuntaan.

Todella suuri palvelus meille kaikille, että olet jaksanut viedä raskaan prosessin läpi.

tieto tuli tarpeeseen

Kiinnostaa tietää missä moista on harrastettu ja mistä kokonaisuudessaan on kyse,on fiksua ettei tässä puhuttu nimillä, mutta diarinumerolla tilaan oikeuden päätöksen niin selviää asia kokonaisuudessaan. Tämänkin perusteella ihmetyttää virkamiesten rooli, ja mikä onkaan se virkavastuu ja miten sitä kannetaan, jää nähtäväksi ja toivottavasti kuuultavaksi.

lautakunnillakin vastuu

tapaus http://www.valtakunta.info/2008/rantasauna.php opettaa että lautakuntakin voidaan saattaa vastuuseen, mutta käräjäoikeus lienee se paikka, jonne pitää mennä tätä varten.

Samalla tapauksesta ilmenee se, että lautakunnat voivat olla todella toimia uppiniskaisesti.
Ja Suomen oikeusistuimissa tuomitut korvaukset ja sakot on suhteessa aiheutettuun harmiin ja vaivaan nähden aina melko olemattomia.

käsittämätöntä viranomaistoimintaa

En tunne taustoja mutta oikeuden päätöksen luettuani en voi kuin ihmetellä mitenkä viranomaiset kunnassa voivat toimia tällä tavalla. On olemassa maankäyttö ja rakenuslaki ja kunnan oma rakennusjärjestys ja niitä noudattamalla tällainen toiminta ei ole mahdollista. Käsittääkseni päätöksessä viitattiin aikaisempiin päätöksiin joka oli aikaisemmnin ilmeisesti jo hylätty.Tässä tulee mieleen mitenkä näillä päätöksillä joita kunnan viranomaiset ovat tehneet on turvattu naapurin oikeudet ja tasapuolinen kohtelu,lukemani perusteella ei mitenkään.Oikeuskäytäntöä pitkään seurattuani ehdottaisin poliisitutkintaa asiakokonaisuuden selvittämiseksi. Vähintä mitä tässä tapauksessa voi vaatia että palauttaan vesistö ja alue alkuperäiseen lailliseen tilaan.

kyllä kansalaisa pompotetaan

Jotta kansalainen pärjää tälläistä viranomaistoimintaa vastaa tulee olla hyvin perillä monista aika kiemuraisistakin asioista
- kunnan rakennusjärjestys
- rakennuslaki
- hallinto-oikeus

Pitää jaksaa tehdä monia juridisia toimia, mm:
- oikaisupyyntö + valitus lääniin jotta voi kenties saada rakennusluvan kumottua. Asia sitten palaa uudelle kierrokselle jos uutta lupaa hieman viilattuna koetetaan taas läpi..
- kantelu lääniin, jos viranomaisten toiminta on ollut ilmeisen väärää. Tästä taas ei kaiketi seuraa pahimmoillaan kuin toruminen rötöstelijöille.
- tutkintapyyntö poliisille jos viranomaisille haluaa jonkun oikean rangaistuksenkin. Tätä varten pitää mennä ainakin pariksi tunniksi paikalliselle poliisikamarille kirjaamaan pyyntö.
- sitten kun paikallinen poliisi keksii kuitenkin syitä olla tekemättä tutkimusta on tehtävä oikein rikosilmoitus, jotta asian saa tutkintaan. Ja siinä kohtaa pitää jo itse olla rikospuolenkin lainoppinut että osaa käyttää oikeita termejä ja olla varma asiastaan.
- käräjille asia menee vasta jos syyttäjä viitsii nostaa syytteen. Jos ei nosta, voit joutua nostamaan valituksen syyttäjän toimista. No rikkomusen tehneelle virkamiehelle tulee todellisuudssa vain mitättömät sako, jos syyte nostetaan ja tuomio tulee. Virka-ajalla saa hoitaa koko tapauksen.
jne jne

Sanoisin, että Suomessa on melko täydellinen viranomaistyrannia kansalaisia kohtaan, sillä noita kaikkia kuvattuja toimia ei meistä suomalaista jaksa oikeasti tehdä kuin promillen murto-osa.
Ja jos kuulut tuohon pieneenjoukkoon ja voitat tapauksen saat korvausta kaikesta vuosien piinasta kenties jokun satasen parhaassa tapauksessa.

Mutta kiitos silti niille harvoille, jotka jaksatte taistella viranomaistyranniaa vastaan.

Optimistit jaksavat uskoa, että lainsäädäntö paranee ja joskus viranomaisetkin joutuvat tilille. Realistina itse tunnen ikävästi, että tilanne vain pahenee kun suurin osa kansaa passivoituu antaen periksi ja lakeja tehdään lisää aina vain monimutkaisempia ja epäselvempiä niin että itse viranomaisetkaan ei niitä osaa tulkita. Oikeusoppineet, tuomarit ja lakimiehet juhivat kun työtä riitää.

peräkamarin pojat

Kun olemme lukeneet Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen 9.6.08 08/0335/2 jonka tilasimme ei voi kuin ihmetellä mitenkä tällaiseen tilanteeseen on tultu että maankäyttö ja rakennuslaki ja kunnan rakennusjärjestys ohitetaan rakennusluvan takautuvan myöntämisen yhteydessä. ,surullista luettavaa.Minkähän takia rakennustarkastaja ei keskyttänyt rakentamista vaikka hänelle siitä oli ilmoitettu ja minkähän takia hän ei luvatonta raketamista ole ilmoittaniut poliisille vaikka laki siihen velvoittaa?Käsittääkseni tällaista ei voi tapahtua kuin kotimaisissa satiirisarjoissa jotka käsittelevät suomalaista kunnaliselämää, mutta totuus on taruakin ihmeellisempää.

kopio päätöksestä helposti

Päätöksestä voi pyytää kopio diarionumerolla 02415/06/4114 sähköpostitse osoitteesta
hameenlinna.hao@oikeus.fi

Ei ilmeisesti maksa mitään.

Saapa nähdä miten kunta esittelee päätöstä netissä pöytäkirjoissaan. Vai pannaanko salaiseksi.

kopio parissa tunnissa ja maksutta

Sähköpostilla tilaamani kopio tuli alle 2 tunnissa ja maksutta.
Läänissä homma pelaa.

kiitti vinkistä

on hienoa että totuutta saa tilattua ja nopeasti, varmaan virroillakin lukevat näitä päätöksiä ettei kaikki tule yllätyksenä.

rakennusvalvontaa Aamulehdessä

Hämeenlinnan hallintoikeuden pätöstä käsiteltiin laajasti Aamulehdessä 28.6.08 sivulla A9. Ruoveden ympäristölautakunnan ja rakennustarkastajan toimet on siis huomioitu kansallisesti uutisoitavaksi.Lehden jutusta saa sen käsityksen että toiminta on ollut törkeätä viraomaistoimintaa. Tämäkö on se kuva meistä Ruovesiläisistä ja Ruovedestä mitä halutaan antaa kunnan puolesta.Hävettää lukea kuntalaisena moista tekstiä.Kyllä ympäristölautakunnan ja rakennustarkastajan pitää osata käyttää sellaista amattitaitoa ja hankkia sitä ettei meidän kuntalaisten tarvitse hävetä heidän toimintaansa.Tämä on ennenkuulumatonta.Tilaan päätöksen ja sen luettuani saa kunnanisät kirjeen ,vaadin selitystä minkälaisiin toimiin vähiä verorahojamme käytetään.Jos asia on niin kuin lehedessä luki on siinä päätöksessä mielenkiintoa muilakin viranomaisilla, kunnallisvaalit tulossa ja tämä asia nousee esille varmasti.Olipahan kauniin lauantain masentava avaus lukee lehdestä mitenkä meilla menee.

tällaista seon

Tällaista se on ollut Nummisuutarin Eskon aikana.
Ylimitoitettu valta annettu yhdelle miehelle ja ypl on kumileimasin jossa asiat siunataan.
Toivottavasti henkilövaihdokset korjaa asiaa.

Odotellaan

...oikeuden päätökset, niin saadaan taas maanlaajuista mainetta.

Muroleen-Kekkosen koulun toiminta ajettiin alas niin nopealla tahdilla, ettei siinä pysynyt perässä ollenkaan. Koulun toiminta lopetettiin ja opettajat irtisanottiin, vaikka oikeudelta ei ole tullut vieläkään lopullista päätöstä kunnan päätöksentekotavan oikeellisuudesta ja hyvän hallintotavan vastaisesta menettelystä.

Olkoonkin tosiasia se, että kunta voi koulujansa lopettaa, niin olisi melkoisen tutkivan journalismin aarreaitta koko projekti, mitä kulissien takana tapahtuikaan ja kenen tarkoitusperien hakuun ja kostonhimoon asiat pohjautuvat ja mikä on perimmäinen syy siihen, että koulu ajettiin alas pika-pikavauhtia.

Koulun lopettamisen olisi hyväksytyn koulustrategian mukaan saanut siistimminkin hoidettua, mutta miksi näin kiire...

Paljon tiedän kuulopuheita ja varmasti paljon on "saunanlauteilla" päätettyä, mutta mitään kun ei pysty todistamaan ja varovaisesti saa nettiinkin näitä kommentoida samaisesta syystä. Kun vaan löytyisi taho, joka oikeasti pystyisi kaivamaan totuuksia esiin, niin saataisiin melkoista maalaissatiiria. Valitettavasti vain todellisesta elämästä, jonka keskellä täällä asumme.

Missä Ruovesi-lehden uutinen asiasta ?

Olen kuullut, että Ruovesi-lehti ei nähnyt tarpeelliseksi tehdä aiheesta uutista. Kuitenkin ymp ltk siistimiskehotuksista riitti syytä uutiseen. Pelkokerrointa siis kunnassa on kaiketi riitävästi.
No kohta saadaan lisää vettä myllyyn ja varmaan enemmän valtakunnallista näkyvyyttä mediassa. Tämä lupapäätös kun oli jäävuoren huippu ja seuraavat tapaukset ovat kohta tulossa ratkaisuun läänistä. Sopassa mukana jo kunnanhallituskin.
Ruovesi-lehden uutispolitiikka tuo mieleeni ajat, jolloin ilmestyi Neuvostoliitto tänään - lehti.

Ympäristöltk:n ristiretki

Ymp ltk pöytkirjassa http://www.ruovesi.fi/hallinto/organisaatio/ymparistolautakunta/Yl.08.5.22.5.pdf mainitaa kolme kohdetta joille on annettu siistimiskehoitus.
Varmaan perustellustikin mutta miten ne sadat muut pihamaat laitetaan kunnassa kuntoon.
Nyt kun on alettu ristiretki on kansalaisten yhdenveraisuuden vuoksi puututtava sitten kaikkiin vastaaviin tapauksiin. Ja niitä riittää. Romut kun kuuluvat osana kulttuurimaisemaan maalaiskunnassa.
Mahtaakohan ymp ltk jäsenten omat pihat olla kuinka mallillaan ?

Typeriä aikarajoja

Turha antaa aikarajoja joitka ei ole käytännössä noudatettavissa. Kehoituksen ja toimenpiteen välillä olen muualla nähnyt n3kk aikoja, jolloin on mahdollista jitakin tehdä asialle. tuollainen 2vk on yhtäkuin tarkoitettu rikottavaksi.