AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Ketipinor

286 Vastausta 79 252 Lukukertaa
Kenelläkään kokemusta ja millaisia? Onko tullut sivuvaikutuksia, onko auttanut ja mihin tarkoitukseen määrätty.

Itse sain niitä nyt mutta lääkäri ei sanonut että mitä varten.

Ketipinor

Olen ottanut sitä mielialan tasaajaksi (bipo 1) toista kuukautta aamuisin 25mg ja yöksi 25 mg
Ensimmäisinä päivinä olin tavallista enemmän väsynyt mikä kyllä loppui kun tottui annokseen.
Muita oireita ei ole ollut.
Olen joutunut pakosta syömään ko. lääkettä muutaman vuoden taannoin, koska lääkärit katsoivat sen toimivan minulla......

Annos oli 300mg päivässä. Ensimmäisen kerran, kun otin lääkkeet en pystynyt seisomaan. Makasin osaston kylppärin lattialla kylmähiki otsassa. Olin tokkurainen ja huimasi valtavasti.

Sillä annoksella ainakin minä nukun kuin tukki. Päivät menivät pilalle, kun en jaksanut mitään. Nukuin jatkuvasti ja ruokahalu oli valtava (herkut, mutta ei niin paha kuin Zyprexalla). Hyvä, että sain silmäni pidettyä auki.

Kotiin päästyäni laskin annoksen itse 100mg, koska en olisi voinut mitenkään muuten hoitaa päivän askareita ja hoitaa lasta. Töissäkin kävin ko. annoksella ja kahvia sai lipittää jatkuvasti. Lopulta tuli pohjanoteeraus ja olin taas osastolla. Siellä vietinkin 6kk ja kaiken maailman lääkkeitä kokeiltiin. Pääsin kuitenkin eroon Seroquelista (Ketipinor).

Nyt lääke on minulla unen saantia ja laatua parantamaan. 25mg-100mg siltä väliltä. 50mg tekee seuraavasta päivästä tokkuraisen. Unet eivät välttämättä parane, mutta aamusta ja päivästä olen todella väsynyt. 25mg taas ei auta ollenkaan unensaantiin ja sekin vaikuttaa seuraavaan päivään.

Pakko sitä vain on ottaa, kun monesti on jo käynyt niin, että unilääkkeistä on teho mennyt. Mietin vain työhön paluuta. Pakko saada unet kuntoon ilman lääkkeitä, jotta jaksan päivisin.
Psykiatrit, jotka käyttää lääkkeitä, ovat huijareita ja uskovat että lopullinen ratkaisu ongelmiisi on kuolema.
eikö se sitten lopeta ne ongelmat? Hauskaa (no ei) että käytit käsitettä "lopullinen ratkaisu". Nojoo loppuu se viisastelu, eihän ne lääkkeet, mitkään, lopulta tee muuta kun lievittää niitä oireita, jos edes tekevät sitäkään. Miljoonasti kuultu totuus on se että se hiton ongelma on siellä piässä eekä se millään pillerillä sieltä lähde. Minkäs teet.

muita

kokemuksia?

Riittäkö teille tosiaan noin matalat

annokset tasaavina? Itselläni menee 800 mg/vrk

Mulla menee 700mg/vrk

Tuo on nyt kyllä sellanen "muotilääke". Itselläni auttaa just biboon erinomaisesti. Kuitenkin sitä määrätään masennukseen, ahdistukseen, kriiseihin... Niitä määrätään psykiatrisilla osastoilla (itselläni siellä aloitettu ja hyvä niin, saatiin annokset sopiviksi), mtt:n avopuolella, sit mun tuttu sai sitä päihdeklinikalta. Mun lapsille, heidän puolisoilleen ja sisaruksille on määrätty. Syyksi on riittänyt yksinäisyyskin. Monet tuttavani ovat kertoneet, että se lääke tekee pöpperöisen olon ja sen itseasiassa huomaa ulkopuolinenkin. Onneksi tuo lääke on minua auttanut. Muuta eihän sitä joka vaivaan voi kirjoittaa kuin buranaa...
Seroquel IR 300-400mg/ilta toimii jotenkin järkevästi. Suuremmista annoksista on tuskin koskaan hyötyä.

Matalilla annoksilla taas Seroquel 25mg/ilta voi olla jotenkin järkevä tuomaan unta, mutta matala-annoksinen atarax on järkevämpi ja nämä lääkkeet vain peittää oireet ja aiheuttaa riippuvuutta: malata-annoksinen betahistine + NRI (matala-annoksinen wellbutrin) + kahvi: desensitoi histamiini H1 reseptoreita (betahistine), vähentää RAS:n adrenregistä sensitiivisyyttä (NRI) ja lisää GABA-reseptoreita (kahvi) ja voi jopa korjata unettomuuden (tosin lääkkeettömät vaihtoehdot + psykologi ovat ensisijaisia). SSRI-lääkkeitä kannattaa taas varoa. Kaikkien stimulanttien kanssa pitää myös yhtäaikaa lisätä "neuroprotection", koska liika stimulaatio voi aiheuttaa vahinkoa (maslinic acid, citirus flavonoids, jujuba, resvetratrol(?), liikunta..)

Parempiakin keinoja unenlaatuun ja nukkumis (ja heräämis)ongelmiin varmaan löytyy uniklinikalta tms (joka on ainoa oikea "psykiatrinen" sairaus joka vaatii lääkehoitoa).

.....

Itse sain Ketipinoria unettomuuteen. Kokeillut unilääkkeet eivät auttaneet ja aiempien yliannostusten takia mitään vahvaa ei haluttu kokeilla, kun riskit yliannostuksen ja itsemurhan yrittämiseen ovat niin suuren. Ketipinorilla ei henkeä saa pois kovin helpolla...

Univaikeuksia on ollut siitä lähtien kuin masennustakin, eli noin kolme vuotta. Viime aikoina vaikeudet ovat olleet tavallista voimakkaampia, ja unta olen saanut vain muutaman tunnin yössä. Joskus enemmän, mutta silloin uni on tullut korkeintaan 45min pätkissä. Ketipinorin annostus oli aluksi 200mg illassa, mutta sitten se lopetettiin kokonaan yliannostusten takia.

Unen se toi paremmin kuin mikään unilääke ikinä, ja siten paransi oloa roimasti. Silti se ei riittänyt, ja olo meni koko ajan vain huonompaan suuntaan...

Nykyään menee ilman mitään lääkkeitä, ja olo on pahempi kuin ikinä. Koko ajan tekisi mieli kuolla ja kaikki tuntuu niin epätodelliselta, etten tiedä enää mikä on totta ja mikä vain oman mieleni tuotoksia.

.....

Mainitsemaasi epätodellisuuden tunnetta kutsutaan derealisaatioksi. Itselleni määrättiin Ketipinoria juuri saman oireen hoitoon, elikkä saatat tarvita ko. valmistetta edelleen.
Monissa "lääkeissä" on kuitenkin se huono puoli, ettei niillä hoideta kuin oireita: oireiden aiheuttaja jää useimmiten hoitamatta. :(
Kyllä, lääke on myös antipsykoottinen.
Kehitetty alunperin tietääkseni skitsofreniaan, mutta kuten
niin monet muutkin lääkkeet käy myös moneen muuhun
tilaan, elikä ainakin kaksisuuntaisen tasaajaksi ja unettomuuteen.
Lääkkeessä on myös serotoniinia, noradrenaliinia ja/tai dopamiinia,
mutta tasausvaikutuksen takia pienemmät annokset kuin massennuslääkkeissä.
kirjoita jormalle iijoelle koska ollut samanlaista elämää
Hyvä kuulla että voit paremmin, minulla Ketipinor yöksi nukahtamiseen 25-200mg, toimii mulla paremmin kuin mikään nukahtamislääke, unipillereistä mulle on tullut ihan ihmeellisiä unia, ja on ollut väsynyt seuraavaan iltapäivään asti, vaikutus lakkaa kun nousee ja liikkuu ja saa vähän kahvia, mut jos ei ole mikään mikä pakottaisi siihen niin helposti jää jo sänkyyn lähes vuorokaudeksi 50mg annoksellla.... jos on juuri aloittanu Ketipinoorin oton...
terve! itselläni samanlaisia oireita todella epätodellinen olo, tuntemattomat pelkotilat ja pelkästään ikävien asioiden ajatteleminen, mikä voisi olla syynä? Välillä mietin että mitä oikeen hourailen? Sit sama kaava jatkuu vaan, kohta alkavat loppua keinot mistä apua??? lääkäri määräsi ketipinor 25mg illalla unea turvaamaan. mutta sehän on psykoosilääke!!, aloin todenteolla pelätä jo että mitä on tapahtumassa, päässäni pyörii kokoajan vain todella iso kysymysmerkki
Näyttäs olevan pitkälti samanlaisia oireita kun mullakin.
Tosin kaikki lähti 3 kuukauden kannabis putkesta jonka sitte lopetin tossa 2 viikkoa sitten maanantaina. Nyt syön 3x3 Ketipinor 25mg eikä tunnu helpottavan. Kauheet pussit silmien alla, pyörryttää ja väsyttää. Hyvä että uskaltaa kioskilta käydä tupakkaa ostamassa ku on näitä ihan ihmeellisiä paniikki/ahdistus häiriöitä. Kun tää "paniikki härö" sitte iskee niin alkaa kaikki paikat täristä ja tuntuu että nuppi flippaa. Syy on luultavasti se että pelkään noita kohtauksia ihan älyttömästi ja rukoilen sydämmeni pohjasta että saan pääni vielä jonain päivänä kuntoon.
sulla saattaa olla paniikkihäiriö, josta ihmisillä näyttää olevan kovin vähän tietoa. Käyn itse Irti paniikista vertaistuki ryhmässä ja se on auttanut todella paljon. mulla on myös sosiaalisten tilanteiden pelko. katos googlesta tuosta paniikkihäiriöstä enemmän...siihen just kuuluu pelkotilat ja asioiden jatkuva murehtiminen. ja myös fyysiset oireet kuten sydämen tykytys ja sen laukaisee aina jokin tunnetila. ja se voi nimen omaan jäädä jatkumaan samanlaisena oravanpyöränä. En itse edes tiennyt mikä minua vaivasi ennen kuin psykkani ehdotti vertaistukea sain tietää muita samanlaisia ihmisiä olevan olemassa.
Olen ollut 2 viikkoa ilman ketipinor 25mgx4. Kauheat vieroitusoireet. En nuku, pahoinvointi, hikoilu. ruokahalutto toivottavastimuus. En toivo kellekkään samanlaista. Olen menossa lääkärille, niin toivottavasti helpottaa ja saan ketipinoria.
Eihän tästä nyt tule mitään, kun moraalittomat ihmiset pilaavat palstan laittamalla yhteystietojaan! Ylläpito tulee ja hoitaa!

Hauskaa masennuksen jatkoa :)
Tiukkapipo!

Ketipinor yhditettynä Litoon!!!!!

olipa kiinnostava aihe itse aloitin ketipinor 50 mg/vrk joku pari kuukautta sitten sitä ennen aloitin liton 900 mg/vrk kaikki otan illalla... Ketipinorin aloitus johtui minun psykoosi tilan takia ja olen ollut tosi onnellinen että sain ketipinorin ja uni maittaa.....Sivuvaikutuksia on ollut paljon vapinaa käsissä niin että kahvikuppia en ole pystynyt juomaan....mulle on diaknosoitu kaksisuuntainen kja jos en hoida itseäni terveillä elämän tavoilla ja oikeilla uni rytmeillä niin psykoositila valmis..vielä siinä hulluinta on että selvään päätyyn tiedät että nyt mennään ja lujaa siis hulluus....siis psykoosi.......no mut nyt sitten tein raskaus testin joka oli positiivinen joten olen lopettanut molemmat lääkkeet ja pelkään itseni puolesta kuinka selviän raskaus ajan henkisesti....Toki voin lisätä terapia istuntoja mut minä tarvitsisin kokemuksia siitä???en tiedä lapsista mitään....olen itse vielä raitistunut 2003 kovista huumeista ja käynyt pitkän terapeuttisen sekä hierarkisen hoidon ja on tuottanut tulosta....eli hoito aikani on melkein 3 vuotta ja sitten muutin pois pääkaupunkiseudulta toiselle puolelle suomea eli sopeutumista on myös ollut.....tarviin kipeästi kokemuksia sillä olen peloissani itseni puolesta???????kiitos etukäteen.. toivottavsti ei järkytä minun menneisyys....olen ollut raitis yli viisi vuotta jo ja hoidan itseäni koko ajan että selviän edes työ elämästä....=)))))

Hoito on kokonaisuus

Lue toi mun teksti otsikolla "ketipinor toimii mulle", siihen voin lisätä että olen käynyt AA-n lisäksi myös psykologilla ja olen erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen tilaan. Hoito on kokonaisuus, mulla seuraavat keinot käytössä: AA(raittius), terapia(psykologi), oikea lääkitys, hyvä uni, hyvä kirjallisuus. Vielä kun lisään siihen liikunnan ja oikean ruokavalion niin uskon että tasapaino löytyy...itse pidän AA-ta ja oikeaa lääkitystä erittäin tärkeänä, söin tosiaan haloperidolia 8kk ja se oli huono lääke, nyt syön ketiapiinia ja se sopii mulle.

Ketiapiinia monet kehuvat hyväksi

Lääke ei aiheuta ei-psykoottisille potilaillekaan samanlaista epämiellyttävää oloa kuin useimmat muut neuroleptit, joita on käytetty pieninä annoksina myös ahdistuneisuuslääkkeenä. Hoitomyöntyvyys on parempi, eli selkosuomeksi: lääke auttaa eikä ole vastenmielinen.
Minulle ketipinorin lopettaminen seinään lääkärin lopetti kun ei sopinut. oli tollanen 120mg nyt on hermot kireällä, itsetuho ajatuksia, unettomuutta ja pelkotiloja, se siitä lääkkeestä, joista vieläkin kärsin.

Siis sait reseptin etkä tiedä

mihin vaivaan sinulle määrättiin neuroleptiä?! Onhan aikas outoa..
Sitä määrätään pääasiassa kaksisuuntaiseen, nykyisin sillä on useita käyttöaiheita, mm. gad, unettomuus jne.
On, on kokemusta ketiapiinista, tosin käytin silloin Seeoquelia vaan samapa tuo, samaa lääkettä, K on vain n. puolet edullisempaa kuin Seroquel. (S ja K eivät ole vielä vaihtokelpoisia keskenään apteekissa, S:n patenttisuoja on edelleen voimassa)

Kannattaisikohan sinun kysyä lääkäriltäsi että millä ihmeen indikaatiolla ne sait...

25 mg iltaisin Seroquelia antoi n. kuukauden ajan unta, sitten loppui se lysti, lopeten Seroquelin/Ketipinorin, tutustuin vähän tarkemmin neurolepteihin ja en missään tapauksessa halunnut saada mistään lääkkeestä esim. TD:ä, ikuista vammaa, joten ei ollut minun lääkkeeni. Ja kun en sairasta kaksisuuntaista, en ole koskaan ollut psykoottinen tms., niin saa jäädäkin paitsioon meikäläisellä nuo neuroleptit jatkossakin

TD?

Mikä on tuo td.
Itselläni on vähän niinkuin tutkimukset kesken että mikä on. Kai sitten sain niitä mielialaa tasaamaan, mutta inhotaa ottaa kaikenlaisia pillereitä sen takia kyselen että onko niissä ollut muilla ongelmia tms.

TD=

tardiivi dyskinesia.

Tardiivi Dyskinesia

TD= tardiivi dyskinesia. Ilmenee toistuvina pakkoliikkeinä etenkin kasvojen alueella.

Olen käyttänyt Cisordinol neuroleptiä 15 vuotta ja nyt samalla Ketipinoria parin kuukauden ajan eikä ole merkkiäkään TD oireista. Ei sitä nyt ihan ekana kannata alkaa pelkäämään.
Ketipinor on minulla tasaajana ja olen huomannut nukkuvani paremmin. Sitähän käytetään myös unihäiriöiden hoitamiseen.

TD:n ilmaantuminen EI ole

mahdottomuuskaan! Itse ihmettelen miksi nykyisin määrätään neuroleptejä vähän yhdellä sun toisella indikaatiolla, neuroleptit nyt kuitenkin ovat ns. kovemman luokan lääkkeitä.
Toki niitä tarpeeseen, kuten nyt esim. tasaavana on pikku pakko käyttää, muttei esim. unettomuuteen, siihen on olemassa mm. väsyttäviä masennuslääkkeitä matalalla annoksella tai esim. vanha kunnon Atarax.

Bentsodiatsepiineista on tehty mörkö

ja uudemmista neurolepteistä pienillä annostuksilla jokin mielen penisilliini, jota kirjoitetaan vaivaan kuin vaivaan. Muoti-ilmiö.
Atarax on kyllä allergialääke , ei masennuslääke. Vaikuttaa keskushermostoon rauhoittavasti, joillain väsyttävästi.
Ataraxia käytetään aikuisten ihmisten ahdistuneisuuden hoitoon !

Mulla Ketipinor

Annoksella 600 mg/ilta. Väsyttää yhä edelleen, vaikea herätä. Makeanhimo ihan suunnaton. Mulla dg F29, luullakseni lääkitään tasaavana. Jokatapauksessa on poistanut tehokkaasti harhat ja mieliala hyvä ja tasainen.

F 29 ei kylläkään ole

bipo-dg. Bipossa ei yleensä ole harhojakaan. Tasaavalla tässä ketjussa on kaiketi tarkoitettu tasaavaa nimenomaan diagnoosilla bipo.

Bibossa voi olla

Riippuu, onko 1. vai 2. Itselläni oli aiemmin hypomaanisia jaksoja, mutta aikaa myöten ne muuttuivat selkeiksi manioiksi tai sekamuotoisiksi. Itse aloin viimeisellä sekamuotoisella kuulla ääniä.

en niin

että olisi bipo dg. Tasaavalla tarkoitin lähinnä omaa mieltäni tasaavana lääkkeenä käytettävän. Ja hyvin toimii edelleen.

Ketipinor toimii mulle

Olen käyttänyt lääkkeitä noin 8 vuotta. Mulle määrättiin aikoinaan Fevarin paniikkihäiriöön, joka laukesi liika juomisesta ja kannabiksen poltosta. Jatkoin kuitenkin juomista, paniikkihäiriö saatiin kuriin, mutta masennus, sosiaalinen herkkyys ja yleinen ahdistus tuli tilalle. Fevariinista ei ollut apua näihin. Juominen ja satunnainen kannabiksen käyttö jatkui enkä hakeutunut hoitoon vaan söin pelkkiä lääkkeitä. Viime toukokuussa juominen loppui psykoottisiin oireisiin, enkä toukokuun jälkeen ole juonut, enkä käyttänyt huumeita. Sain harhatuntemuksiin haloperidolia eli Serenasea 2mg/pv ja olen syönyt nyt sitä tähän asti Fevarinin lisäksi. Haloperidoli on sellainen myrkky että minä ainakin olen kärsinyt olostani n.8 kk. Harhat se kyllä vei, mutta karsea levottomuus sivuvaikutuksena. Kaksi viikkoa sitten alkoi Ketipinorin annostus ja haloperidolin vähentäminen, ja täytyy sanoa että olo on loistava!!! Toivottavasti ketiapiini pitää oireet loitolla kun haloperidoli jää. Nyt hoitona 200mg Ketipinoria, 1,5mg Serenasea ja 150mg Fevarinia. Serenase jää siis kokonaan pois ja toivottavasti Fevarinkin. Lisäksi käyn AA:ssa eikä ilman raittiutta olisi mahdollista parantua. Lääkekierre on loputon päihteiden kanssa. Nyt raittiuden vuoksi on mahdollisuus päästä kaikesta eroon, alkoholista, huumeista, ehkä lääkkeistä ja tupakastakin. Suosittelen raittiutta lämpimästi kaikille joilla ongelmakäyttöä. Lääkkeet ovat tietenkin aluksi tärkeä apu, ja voi olla että joudun syömään antipsykootteja lopun ikääni, mutta parempi sekin kun kuolla viinaan tai huumeisiin.

ketipinor

Mulla lääke määrättiin unettomuuden hoitoon. Unta se antaakin, mutta sivuvaikutuksena se aiheuttaa ajattelun hitautta tai melkein häviämistä, ettei oikein vaan kiinnosta ja mielialan suurta laskua. Eli masentaa! Kun illalla olen ottanut K:n niin seuraavana päivänä en pysty kontrolloimaan itkua. Kommentteja tähän? Samanlaisia kokemuksia kellään? kiitos

Been there!!

Sama täällä! Masennuksen hoidon buusteriksi ja unettomuuteen määrättiin 25mg illaksi. Aamupäivällä, melkein aina 12 tuntia ottamisen jälkeen, alkoi kontrolloimaton itku. Avomieheni, lääkäri, epäili että lääkkeen taso laskee niin nopeasti, että se todellakin aiheuttaa kontrolloimatonta pahaa mieltä. Hysteeriseen oloon, jolloin olen lähes valmiina hyppäämään parvekkeelta, olen sitten joutunut ottamaan diatsepamia. Sitten onkin pää ihan sekaisin ja päivä pilalla.

Nyt olen ensimmäistä päivää ilman. Nukkuminen ei oikein onnistunut, heräsin tunnin välein. Nyt odottelen ja katson, tuleeko tänään hysteerinen itkukohtaus.
Kuinka paljon otat K:ta? Kokeile esimerkiksi puolittaa annosta?

Voimia!
Juu,kyllä se ketipinor itkettää..tai siis herkentää mielialaa myös täällä.Joutu lopettamaan lääkkeen käytön kun aiheutti vielä hurjaa sydämen tykytystä kaupan päälle

Tosiaan masentaa

Mullakin on tollanen kokemus et Ketipinor masentaa! Siit tulee haluton, ja saamaton olo, väsyttää, ja mul jopa itsetuhoajatuksia. Olen syönyt sitä unettomuuden hoitoon ja mulla on myös bibo 2.
Ajattelinkin seuraavalla psyko käynnillä pyytää jotain muuntyyppistä väsyttävää lääkettä, unilääkkeitä en haluaisi käyttää, mut välil on pakko kun Ketipinor on pakko laittaa ton kauhean ahdistuksen takia tauolle.

Kyllä!

Aloitin lääkkeen käytön alkukesästä, ensin minulla oli käytössä Abilyfy mutta se ei sopinut lainkaan. Ketipinorista ei tullut lainkaan samanlaisia sivuvaikutuksia ja luulin pitkään että lääke sopii minulle hyvin. Nyt syksyllä olen kuitenkin huomannut juuri kuvaamasi kaltaisia oireita, joiden kesällä luulin johtuvan pilven polttelusta! Nyt kun en ole juuri polttanut, mutta silti olen sosiaalisissa tilanteissa aina enemmän tai vähemmän "jäässä" enkä keksi mitään puhuttavaa. Yksin ollessani mikään luovempi toiminta ei enää kiinnosta kuten ennen, en keksi enää vapaalla muuta tekemistä kuin lueskella ja makoilla tai tuijottaa leffoja. Liikunta ei kiinnosta ja paino on noussut. Mikään ei oikein tunnu miltään. Ehkä otan vain mieluummin oman kaksisuuntaiseksi diagnosoidun persoonani, kiitos. Ps. Tietääkö kukaan miten voin lopettaa lääkityksen? Mulle määrätty 25 mg 1-3 kertaa päivässä.

Vastausta

Kannattaa kysyä lopettamisesta lääkäriltä, itellä 25mg iltaisin ja se on sopiva, 100mg teki seuraavan päivän todella uneliaaksi ja täysi tehokkuus tekemiseen tai mihinkään ylipäätään oli vasta n. 12-15 tuntia lääkkeenotosta.. Ei hyvä mielestäni työnteon tai minkään arjen kannalta. Tuolla lukee, ettei lääkettä saa lopettaa kerralla ja ilm. vähennetään pikkuhiljaa. Ite oon välillä unohtanu sitä syödä ja kieltämättä vähä alko huolestuttaa että vaikuttaako se johonkin.. Mulla peruslääkityksenä Abily, joka jumittaa kädet ja puheen, joten lopetin sen. ns. Vastalääkettä olisi pitänyt syödä kolmesti päivässä.. Nukahtamiseen ihan melatoniini toiminut, joskaan en sitä tarvi kun eniten keväisin.. Paino on mulla noussut kesästä, jolloin Ketipinor aloitettiin 20 kiloa, joskin olin alipainoinen. Täältä voinkin lukea ja löytää syyn. Olisi siis kiva tietää kuinka Ketipinor lääkitys lopetetaan..
Olen kirjoittanut heinäkuussa 2010 pitkän listan sivuvaikutuksista mitä tämä lääke aiheutti minulle tuonne Seroquel palstalle -> http://keskustelu.suomi24.fi/node/3831970
Kannattaa teidän lukea sieltäkin kirjoitukset, koska sama vaikuttava aine lääkkeessä ja siis sama lääke.
Kirjoitin sinne nimimerkillä "Dementikoksi muuttunut".

Nyt voin sanoa että tuon myrkyn lopettaminen antoi minulle elämäni takaisin!
En voi tarpeeksi korostaa sitä että todellakin kannattaa harkita alkaako tällaista kemiallisen lobotomian aiheuttajaa syömään, kun haittavaikutukset voivat joissain tapauksissa olla jopa näin voimakkaita ja vakavia niinkuin minulla! :O
Ja kun se masennuskin vain paheni ja olo meni ihan sietämättömän huonoksi.

Muunmuassa unen kanssa oli alussa vaikeuksia kun lopetin lääkkeen, niinkuin niin moni muukin on kertonut palstoilla siitä, että sitten ilman tätä lääkettä ei meinaakaan saada nukuttua. Ja lääketieteellisissä tutkimuksissa todettu sama.
Mutta onnekseni en siis ilmeisesti ollut ehtinyt pilaamaan aivojani kuin reilun 5kk, joten niitä varoiteltuja (lääketieteelliset tutkimukset) pysyviä haittavaikutuksia aivoihin ei ehtinyt ilmeisesti syntyä enemmälti.
Lähdin hoitamaan itseäni lääkkeen lopettamisen jälkeen luontaistuotteiden, vitamiini-ja hivenaineiden avulla ja oloni on nyt hyvä. Tottakai myös terveellistä ruokaa, kuten kalaa viikoittain ja alkoholia en käytä lainkaan, en kyllä hirveästi käyttänyt aiemminkaan.

En tiedä miten suuri vaikutus käyttämilläni lisäravinteilla oli parantumiseeni, masennusta ei siis enään ole lainkaan.
Eikä kyllä mitään bibolaariakaan(II tyypin), johon sitä myös aluksi muka määrättiin. Voin rehellisesti sanoa ettei minulla sellaista ole.
On kyllä todella kumma että tosiaan edellisen masennukseni jälkeisen lievän hypomaanisen kauden vuoksi lätkästään sitten heti tuollainen kaksisuuntaisen muotidiagnoosi, ja siihen sitten tällainen hermonyrkky josta olo menee noin kaameaksi! Jos olisin jatkanut sen syömistä niin tuskin olisin elossakaan enään. :'( Se aikaansai niitä kuoleman toiveitakin ja ajatuksia, joita minulla ei ikimaailmassa ole ollut enkä sellaista voisi koskaan tehdä läheisilleni, joten erittäin vakavasta asiasta kyllä kysymys.

Mutta kun lopetin tuon hirveän ketiapiini myrkyn, kas kummaa, lähti tuo kamala olo pois ja se etten kertakaikkiaan enään jaksanut ja halunnut elää.
Kaikilla ei varmaan näin voimakkaita haittavaikutuksia tule kuin minulla, mutta me olemme yksilöitä ja tuo lääke ei vaan sattunut sopimaan minulle pätkääkään.

Lääkkeen lopettamisen jälkeisten oireiden ja haittavaikutusten poistuttua, aloin siis syömään kalaöljykapseleita eli omega3 kapseleita, oliiviöljyyn säilöttyä d- vitamiinia kapseleissa (imeytyy paremmin kuin tabletista), magnesiumia, vahvaa b-vitamiiniyhdistettä jossa kaikki b-vitamiinit, karnosiini (googlettakaa!). Kaikki nämä ovat tärkeitä esim.aivojen toiminnalle. En ole lopettanut näiden syömistä kun en ole enään sairastunut, tavallaan en uskalla lopettaa jos syynä oli näiden aineiden puutos aivoista ja elimistöstä. ;-)
Tokihan voi olla että muuten vain masennuskauteni meni ohitse, mene ja tiedä.

Mutta en voi muuta sanoa kuin että olen onnellinen, ja nautin elämän pienistä iloista ja asioista!
Sain elämäni takaisin, kiitos ketiapiini lääkkeen lopettamisen.
Kyllä sanon että meni kyllä usko lääketieteeseen ja lääkkeisiin, psykiatreihin. :(
Minulla on ollut ketipinor 25-50mg unettomuuteen 3 vuotta ja nyt tullut haitat esiin.
Itkukohtuksia on kyllä tullut koko kolmen vuoden aikana rajusti. Aivan epänormaaleita
hallitsemattomia. Nyt ilmennyt pitkäaikaiskäytöstä sydänoireita, heitehuimausta,
sokeriarvojen heittelyitä. SYDÄNOIREET ovat järkyttäviä. Syke heittelehtii, syke nopeaa ja verenpaineet sekaisin. Oireet pahenee, kun yritän vähentää lääkettä. Pelko on kova, pääsenkö koskaan eroon enää ketipinorista(neurolepti), Neuroleptit
tuhoaa hermojärjestelmää. Sain tiedon tai otin tietoa tästä lääkkeestä ja järkytyin. Lääkärini ei puhunut näistä haittavaikutuksista pitäaikaiskäytössä,
Minullakin on mieli välillä aina nollilla ja itkettää, ei olis syytä mutta olen surullinen ja itku tulee, et ole yksin vaivasi kanssa, voimia jaksamiseen.
Ihan samaa. vitun hirveitä paniikkikohtauksia s.euraavana päivänä itkutärinät ja zombiolo... ja mul ei mee K:ta ku 25g iltasin. 50 menin nii sekasin et halusin vaa kuolla vaik oli ihan vitun tiukat rauhottavat 3 viikkoo alotuksest.

tää lääke tekee mut sairaaks

PAINOA!!!

Omalla kohdalla Ketipinor ollut lääkkeenä yli vuoden. Aiheuttaa melko tiukkaa riippuvuutta ja nostaa painoa ihan tuntuvasti. Omalla kohdalla yli 10kg...

ketipinor

Mihin se on ollut sulla lääkkeenä? Mulla unensaantiin ja tosiaan sanottiin lääkkeestä ennakkoon ettei ole addiktoiva. voi siis sitäkin olla.

Ketipinor=ilmaa

Ketipinor on kuin ilmaa söisi.
Eli ei mitään. Turha lääke.
Kyllä kun ensimmäisen Ketipinorinsa ottaa, tunnin parin kuluttua tuntuu ihan muulta kuin että ilmaa olisi nielaissut...

Ilmaa ?

Eilen sain Ketopinoria unettomuuteen 25mg illalla. Nukuin pitkiin aikoihin hyvin. Mutta, ihan pieni mutta, on jo iltapäivä ja tässä tsombina yritän kirjottaa jotain. Olo on tokkurainen, väsyttää....
Hirvittää noi mg määrät mitä jotkut käyttää. En tasan tarkkaan toista pilleriä suuhuni pistä !
Ton lääkkeen määräsi psykiatri, kun valitin unettomuutta.
Joudun syömään paljon eri lääkkeitä ihan fyysisiin sairauksiin + Xanor 2mg kolmesti päivässä paniikkihäiriöön. Lääkäri vakuutteli, että Ketopinoria voin syödä "huoletta". Tohdin epäillä...
Noh, psykooseihin pitää olla isot annokset. Eikä se väsyttävä vaikutus ihan suoraan ole verrannollinen annoksen kokoon, eli hirvityksesi on siinä mielessä turha.

Ei mitenkään ihmeellistä, että olo on zombimainen lääkityksen alussa. Se vaikutus (väsytys ym.) voi ajan kanssa heiketä tai melkein hävitäkin.

Elikkäs

Mulla Ketipinor vaikeaan masennukseen ja etenkin voimakkaisiin ahdistuskohtauksiin. Ahdistuslääkkeeksi se on alun perin määrätty =)

Nyt yritän sitä hiljalleen vähentää...

saitko apua

Sinulle määrättiin ketopinoria ahdistukseen.Saitko siitä apua, ja millaisia sivuvaikutuksia olet kokenut. Onko lääkitys vaikea purkaa?Hirvittää aloittaa.

Paino/liikunta

Tervehdys..
Puhuit että painoa tullut lisää 10 kg.. Entä liikutko säännöllisesti? Hyötyliikuntaa?
Muuta liikuntaa, lenkkeilyä, kävelyä, uintia tai ihan mitä vaan? Onko ruokavalio puoli kunnossa vai syötkö mitä sattuu?
Itse käytän ketipinoria eikä painoni ole ainakaan vielä noussut, mutta minulla seurattu paastosokeria koska ollut hieman korkealle mutta päivällä sokerit ok (ei ssis mitään diabetes lääkitystä). Eli olen noudattanut diabeteshoitajan neuvoja ja katson mitä syön, olen lisännyt liikuntaa ja myös hyötyliikuntaa. Ei painoni ainakaan noussut ole ja vyötärö on pienentynut viisi senttiä, ylipainoa minulla ei hirveästi edes ole, mutta hieman mahaa. Hyvää jatkoa :)

Ei jaksa

Olen aina ollut liikkuvainen ihminen ja kai siksi hoikka, mutta nyt kun määrättiin tuota ketipinoria (25mg ilta) unettomuuteen, vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää. Iltapäivästä alkaa taas nukuttaa. monesti käyn päivällä jossain muutaman tunnin. Sitten nukun parintunnin päikkärit, valvon pari tuntia ja sitten taas 10-12tunnin yöunet... En vaan jaksa mitään. Hyvä että jaksan pysyä hereillä. Näen jopa unia joissa ollaan lähdössä johonkin mielenkiintoiseen tekemiseen, esim. hiihtoretkelle metsään, haluan tosissaan lähteä, mutta silmät ei taho pysyä auki, eikä raajat liikkua. Ruokahalu on kans kasvanu.

Hyvä huomio,

sillä mulla paino on noussut ton lääkkeen kanssa 24 kiloo. Oon käyttänyt kolme kuukautta ja rokahalu on mahoton. Mutta ei kai pelkkä ruokahalun lisääntyminen vaan miten vaikuttaa hormonitoimintaan. Onko tietoo. Jos niin kertokaa. Mulle sanottiin ettei aiheuta riippuvuutta, mut kiinni on napeissa. Täytyy kait hakeutuu huumeklinikalle vierotukseen, jotta saan tän painon takasin normaalilukemiin.

Hetkinen,....

hetkinen,....onko lääke sama kuin huume?
3kk:ssa 24kg??? HUUMEklinikalle vieroitukseen??? Ei nyt ihan uskottavalta kuulosta...

Ketipinor

Tulin lukemaan tästä lääkkeestä hieman tietoja ja huomasin että täälläkin oli keskustelua tästä, joten kiinnostuin lukasemaan. Mielestäni lääkärin pitäisi selittää tarkasti mihin vaivaan hän määrää aina lääkettä ja millä syyllä. Itselleni tämä vasta määrättiin ja en ole vielä aloittanut. Tämä määrättiin univaikeuksiin. Lääkärikin sanoi että pienenä annoksena saattaa hyvinkin auttaa univaikeuksiin. Olen jo kokeillut nimittäin ataraxia ym muita hieman ns. miedompia (kenellekkin mikäkin mieto ja mikäkin kova)Itsellenikään lääkäri ei määrännyt kuin ainoastaan tuon 25mg annoksen kerran-kaksi päivään. Jos ei toimi niin pitää aloittaa kokeilla jotain muuta. Ihmettelin myös sitä että miksi lääkeselosteessa luki että ei sovellu kaikkien masennuslääkkeiden kanssa yhteen? ei tullut ainakaan siitä keskusteltua lääkärin kanssa että kuinka saattaisi minun tapauksessani vaikuttaa. luotan kyllä silti lääkäriin että hän on ottanut huomioon. näitä tulee kuitenkin mietittyä aina :)

Yhdessä mielialalääkkeen kanssa

Olen syönyt Ketipinoria n.1kk 25mg ilta-annoksena. Määrättiin ahdistuneisuuteen ja unettomuuteen. Toimii aivan loistavasti kunhan saa elellä rauhaksiin omaan tahtiin. Pienenkin stressin yllättäessä pitää ottaa toinen tabu lisäksi.Sivuoireena kauhea makeanhimo, olen lihonnut 3kg/kk.Tekee hitaaksi ja laiskaksi.nyt määrättiin efexor jotta saataisiin vähän virtaa.psykiatri epäilee kaksisuuntaista mielenhäiriötä minulla kun mulla ollut liian kova vauhti ajoittain päällä ja sit taas masentaa ajoittain.onko jollain kokemusta ketipinorin ja mielialalääkkeen yhdistelmistä?

Masennuslääke+ketipinor

Minä söin aika pitkään masennuslääkettä (seroxat 30mg) yhdessä Ketipinorin kanssa (400-600mg iltaisin). Ihan hyvin toimi, mutta nyt masennuslääkettä ollaan ajamassa alas levottomuuden ja univaikeuksien takia.

AA ryhmäään

voi taivas mitä jyviä piti syödä, kun en tiennyt, että puhuminen on ainut lääke mun oireisiin unettomuus, masennus, ahdisuts, tuska ja pelkotilat.
Olin muuttua kasvikseksi, mikään ei tunnu miltään. Nyt aivot ilamn kemiaa olen oivaltanut olen alkoholisti raitis alkoholisti. Ihme kun en kuollut niiden näiden mömmöjen kanssa. Kun otin kaljaa 3 pulloa. Lihoin kun kasvis . Voi helvetti....
Lääkärit ei mulle määrää enää hullun lääkettää....

Maha turvoksissa

Onko kellään muulla k aiheyttanu mahan jatkuvaa turvotusta ja ilmavaivoja?Itse oon miettiny mikä mahaani vaivaa ja tuli mieleen,et turvotus alkoi samoihin aikoihin kun alotin unettomuuteen ottaa iltaisin 50 mg.

Unettomuuteen minä sain

vasta eilen,toivottavasti auttaa.

Mahavaivat

Mulle teki myös mahan turvotusta ja ummetusta. Vaiva loppui kun lopetin lääkkeen.
Ketipinor ja Serequel on juuri ne 2 neuroleptiä jotka lihottavat ihan kamalasti.Lääkäri väitti,että ei johdu lääkkeistä vaan siitä,että käy useasti jääkaapilla.Säin kuukauden pakosta äskettäin ja 8-9 kiloo tuli niin nopeesti että ihan iho tuntuu kiristävän.On kyllä ihmisiä jotka syövät todella suuria annoksia eikä liho,mutta luulen että se on vähemmistö.Jotta vältyt lihomiselta pidä ruokapäiväkirjaa ja neuroleptit "rakastaa" rasvaa,vehnää ja sokeria ja kaikki se muuttuu sisäiseksi läskiksi.Jos olet varakkaampi niin on olemassa 1 neurolepti mikä ei lihota...en muista nyt nimee mutta koneelta se löytyy.Hyvä lääke muuten mutta masennuksesta kärsivälle ihmiselle äkillinen lihominen on aika masentavaa.

Kokemuksia

Minä söin parisen vuotta sitten 2*150mg efexoria aamuisin, enkä huomannut siitä olevan mitään hyötyä. Tunne-elämä ehkä vähän latistui, ei muuta, masennus pysyi.
Nyt olen puoli vuotta syönyt ketipinoria 1-2 25mg tablettia illalla, efexor vähennettiin 37,5mg aamuisin. Elämä tuntuu jokseenkin erilaiselta. Ikuinen ajatusten jankutus päässä vähentynyt suuresti, eikä enää tunnu että kaikki vahtivat tai seuraavat. Minulla ei tuota hitautta ja laiskuutta ole ilmennyt, pikemminkin pystyn paremmin liikkumaan kun päässä on rauhoittunut.
Kuukauden verran olen nyt syönyt iltaisin kaksi 25mg:n tablettia (ketipinoria). Enää ei tunnu auttavan nukahtamisessa, mutta siinä minulla ei niin pahaa ongelmaa ole ollutkaan.
Elämän alkua odotellessa... :)

Kokemuksia

Olen just aloittamassa ketipinoria. Jännittää, että kuinka kovasti se vetää ajatuksenjuoksun nollaan. Se kun työn takia ei saisi jumittua. Taidan kuitenkin kokeilla. Pakko ottaa jotakin, kun Sertralinin lopetuksen jälkeen tulee taas sellaisia "sähköiskun" tapaisia humahduksia päässä, jotka tiedän tulevan kyseisen lääkkeen äkillisestä lopettamisesta. Mutta Ketipinor jännittää.

Ketipinor + masennuslääke

Käytän nyt kolmatta kuukautta Cymbaltaa 60 mg/vrk ja Ketipinoria 200 mg/vrk. Olen sairaslomalla opiskelusta, diagnoosina F33.2. Cymbalta on tarkoitettu masennukseni hoitoon, ja Ketipinor lievittämään ahdistusta ja vakavia ahdistuskohtauksia, joissa on joskus mukana psykoottisia piirteitä.

Ennen Ketipinoria kokeiltiin kolmea bentsoa, joista mikään ei auttanut suurellakaan annostuksella, ei edes päivittäin käytettynä. Aluksi aloitettiin pienemmällä Ketipinor-annostuksella (50 mg/vrk), mutta kohtausten jatkuessa annostus tuplattiin kahdesti.

Nykyisin ahdistun harvoin, ja (psykoosi)kohtauksia on vain alkoholin yhteydessä, eli lääkkeet ovat selvästi parantaneet oloani. Olen myös saanut toimintakykyäni jossain määrin takaisin, enkä enää ainoastaan makaa sängyn pohjalla.

Ehkä minullakin on tulevaisuus tuolla jossain...

Ketipinor ja Ixel

joo itselläni on Ixel mielialalääkkeenä ja Ketipinor unettomuuten ja ahdistukseen ja mielialan tasaamiseksi. Oon nyt syönyt Ketipinoria 25mg toissailtana, ei tuntunu missään paitsi seuraavan päivän olin ihan tokkurassa. Eilen otin sitten 50mg ja olin aivan totaalisessa lääkehumalassa. Hymyilytti ja hihitytti eikä mikään huolettanu, tää päivä taas ihan tokkurassa.

On kokemusta: mirta+keti

Mirtatsapiinin 30 mg lisäksi Ketipinor 25 mg iltaisin, ja hyvin toimii. Molemmat väsyttävät (vaikutus tosin ei tule kovin nopeasti). (Tarvittaessa otan Ketipinoria ahdistuneisuuteen päivälläkin, mutta en kovin mielelläni väsytyksen takia.)

Ketipinor

Itse olen syönyt K:ta 25mg 1-2/ilta unettomuuteen ja ahdistukseen. Viikon verran kesti ennen kuin alkoi auttaa. Ensimmäinen viikko oli tosi hirveä, mä vaan itkin ja olin todella ärtynyt ja hermo palo ihan tyhjästäkin. Mutta nyt elämä alkaa voittamaan. Lisäksi syön cymbalta 60mg/vrk.
Ennen K:ta söin unettomuuteen ja ahdistukseen iltaisin lyricaa, mutta sen teho hävisi muutamassa kuukaudessa.
Mitratsapiinia 15mg olen myös kokeillut, otin sitä kerran ½ tablettia, puoli tuntia ja olo oli kun olis ollut kovassa humalassa. Nukuinkin sen ½ tabun ansiosta 16 tuntia putkeen :) että en ihan heti sitä ota uudelleen...

Olen myös huomannut että K on vienyt ruokahalun, suuta kuivaa ihan hirveästi ja huimaa. Se kuulemma laskee verenpainetta, joka mulla on muutenkin alhainen.
olen syönyt ketipinoria jo 2 v 100 mg-150 vrk ja lisäksi efexor 150 mg 1 vrk ja saan nukuttuu ja mieliala noussut.tosin saan elää rauhallisesti minut laitettiin sairaseläkkeelle.en pystyisi kyllä työ elämää käymään näillä lääkkeillä,

Mulla myös

Mulla todettiin tossa muutama viikko sit bipolaarinen mielialahäiriö ja siihen aloitettiin lääkitys. Eli masennuslääke ja mieltä tasaava lääke. Sit alkoi unettomuus vaivata ihan urakalla ku masennus oli hoidettu pois ja siihen nyt lääkäri määräs n.viikko sit Ketipinor 25 mg iltaisin ja hyvin oon nukkunu sillä. Muutenkin paljon virkeempi olo ja levänneempi ku saa tosiaan nukuttuu kunnon yöunet. Mullahan tuota tunnin-kahden välein herrämistä yöllä kesti jo jonkin aikaa ennenkuin tajuttiin mistä on kyse. Itse en ole vielä haittavaikutuksia saanut ja sehän on hyvin yksilöllistä eet kenelle niitä tulee ja kenelle ei. Itse ainakin olen erittäin tyytyväinen tähän lääkkeeseen, poistaa ahdistuksen ja rauhoittaa mielen illalla et voi sit nukahtaa rauhassa! :)

Minullakin Ketipinor

Mulla todettiin noin vuos sitten et olis ilmeisesti bipolaarinen häiriö ja lääkkeitä ne heti tuputti, en kuitenkaan heti suostunut alottaan. Psykiatri kuitenkin painotti et mun tila ei koskaan muutu ellen suostu edes pienillä määrillä alottaan.

Joten aloitin noin vajaa kuukaus sitten Ketipinorin vain 25mg iltaisin nukahtamiseen, nukutti vähän mut ei vaikuttanut ahdistuksiin eikä mun mielialaan mitenkään, joten annos muutettiin niin että 25mg aamusin ja iltasin. Nyt oon kokeillu sitä noin viikon ja tuntuu ettei vieläkään ole oikein vaikutusta, ja nyt ei enää auta nukahtamaankaan. Pitää varmaan taas kysyä psykiatrilta että muutetaanko annostusta.

Mulla se ei tosiaan oo muuten vaikuttanu ku vähän väsymyksenä. Mutta en vieläkään nuku paljoa ehkä n. 5-6 tuntia. Aikasemmin nukuin noin 3-4 tunnin yöunia enkä koskaan vaipunut syvää uneen. Mulla selvis ihan ekoina öinä ku otin Ketipinoria, et mistä mun painajaiset on mun koko elämän ajan johtuneet ku vaivuin niin syvään uneen et palasin niihin mun lapsuuden ajan traumoihin ja elin niitä uudelleen. Heräsin noin 5 kertaa huutaen niihin painajaisiin. Painajaisten takia siis olen nukkunut niin huonosti.

Joten se hyöty noista lääkkeistä on tähän mennessä ollut. Et oon saanu sitä tarvittavaa syvää unta ja saanut nyt yhden lapsuuden trauman pois harteiltani, vaikkakin en kaikkia....hypnoosihoito odottaa....

Että tallasta, en tiä oliko hyötyä mut kerroinpa nyt sit...

ZOMBIE-OLO JA PAINOA!

Söin Ketipinoria 300mg illassa psykoottisuuden vuoksi sekä Citalopramia 40mg aamuisin vaikeaan masennukseen. Tätä kesti vuoden. Sitä ennen olin syönyt Risperdalia psykoottisuuteen ja efexoria masennukseen 2vuotta.

Ketipinor teki minusta täydellisen pöntön:ajatus puuroili, olin vetämätön, herääminen kesti tunteja, elin kuin sumussa enkä tunnistanut enää itseäni.Annosta nostettiin vuoden aikana, lopulta söin 600mg/pvä.

Hyvä ystäväni kuoli ja se herätteli mua.Päätin vähentää Ketipinoria ja lopettaa Citalopramin.Tästä on nyt 6vkoa ja olen taas oma itseni!Ajatus kulkee normisti, olen paljon energisempi ja virkeämpi. Syön edelleen Ketipinoria 200mg iltaisin,masennuslääkkeen lopetin kokonaan. Olen nyt ollut elämäni kunnossa ja kuin herännyt unesta.Jos psykoottisuus palaa, pyydän uuden lääkkeen. Samoin Citalopramin kanssa, koska se ei kohentanut oloani toivotulla tavalla.Mutta tällä hetkellä ei tarvetta masennuslääkkeeseen.

Tosiaan painoa on tullut 30kg/3vuodessa!!!! En ole tietenkään jaksanut liikkua entiseen malliin, mutta en ole mikään suur'syöppökään.Ja kun olen yrittänyt painoa tiputtaa aina hyvinä kausina, se ei helpolla tipukkaan. Eli uskon, että sekä risperdal että ketipinor kasaavat painoa.

hmm

Ootkos varma että ketipinor aiheutti nuo negatiiviset oireet?

ite nimittäin söin cipralexia 1,5kk ja tuli just samat ongelmat. Katos heti ku lopetti ciprat.
Mulla myös tuli 30 kg kolmessa vuodessa. Lopetin sitten seroquelin (400mg) vähäksi aikaa, paino tippui oikeastaan itsestään 6kg, sitten alotettiin lääke uudestaan pienemmällä annoksella, paino pysynyt samana mutta ei oikein tahdo tippuakkaan.

zombi olo toinen askel

askelii on kuus 1 uneliaisuus 2 zombi olo jonka yli päästyä ajatukset palaa huomattavasti selkeämpänä 3 kyseenalainen 4 xxx 5 xxxxxxx 6 xxxxxxxx

voihan...

minulle määrätty just tätä samaa lääkettä. en ole vielä aloittanut.
kivoja nää "sivuoireet". huolestuttaa kaikista eniten tuo painonnousu. oon muutenki 15 kiloa ylipainoinen ja pitäisi muka ruveta lihomaan lisää :S kohta puoliin muutenkin olen pääsemässä ravitsemusterapeutille pudottamaan painoa ja laittamaan ruokavaliota kuntoon... eipä taida tulla helppoa.

monesta ihmisestä tämä on hyvä lääke. luotetaan nyt siihen :) jos itekki sais mielensä tasaantumaan ja unensaannin helpottumaan :)ellei sitten lasketa noita sivuvaikutuksia......

Painoa joo..

Painoa tää ketipinor kyllä nostaa tai ainakin siis mulla nostanu jo 3:n kk:n aikana reilut 10 kiloo. :( mut muuten äärettömän hyvä lääke, hyvin oon nukkunu tän lääkkeen aloittamisen jälkeen ja se suunnaton ahdistus on hävinnyt. Otan lääkkeen niin et illalla 3 tbl ja aamulla 1 tbl. Ja vahvuus on siis 25 mg. Se mun psykiatri sanoikin et tää on äärettömän mieto annos et yleensä tätä otetaan monta sataa milligrammaa/vrk mut toki pienimmällä mahdollisella annoksella mennään eteenpäin. Nyt pitää ottaa tavoitteeks seuraavan vuoden aikana pudottaa pois tuo jo tullu 10 kg..ei vaan mahda olla kovin helppoa. :( ja tää lääke on sikälikin hyvä et mult lähti heti se pakottava tarve tuhlata rahaa ja pyörii kaupois ku tää lääke aloitettiin mulla. :)

Kokemuksia

Minulle Ketipinoria määrättiin työuupunmukseen (keskivaikeavmasennnu) 3 vuotta sitten. Ensin 200mg iltaisin, lisäksi mirtazapin 45mg ja aamulla Efexor 150mg. Oli todella raskasta aikaa, 2 vuotta oli sairauslomalla ja nyt vuoden ihan eri työssä. Nyt menee Ketipinor 50mg iltaisin+mirtazapin 7,5mg ja aamulla 75mg Efexor. Ketipinoria ollaan lopettamassa asteittain.
Minulla paino on noussut ensimmäisen vuoden aikana n.30kg ja vieläkin näin on.
Onhan se niinkin, että en ole jaksanut tai ei ole huvittanut liikkua (vain pakollinen hyötyliikunta). Mutta en ole ennenkään juuri ehtinyt liikkua työni vaativuuden vuoksi.
Ruokahalu ei ole koskaan ollut ongelma kumpaankaan suuntaan.
Makeisia, pullaa, sipsejä, jäätelöä en syö....
Onko teillä kokemuksia nostaako em. lääkkeet painoa ja tippuuko paino kun lääkkeitä vähennetään?

Minulla

Ketipinor lääkitys menossa. Skitsofrenian hoitoon. Otan aamulla 200mg ja illalla 400mg. Aiheuttaa mahdollisesti ajatuksen juoksun hidastumista. En mene vannomaan että johtuu lääkityksestä. Olin nimittäin kuukauden verran viime marraskuussa psykoosissa ja myöskin sen vaikutuksena on tuo sama. Tosin ajatuksen juoksun pitäisi pikku hiljaa korjaantua psykoosin jälkeen normaalille tasolle eikä minulla ole korjaantunut. Paino on noussut puolessa vuodessa kymmenen kiloa. Lääkitys pitää kuitenkin suht hyvin harhat kurissa. Pakkoajatuksia minulla vielä on, mutta voi johtua siitä että annos ei ole vielä ihan kohdallaan. On vasta pari päivää sitten nostettu 400mg:sta 600mg:aan ja lääkkeen täysi toimivuushan voi viedä aloituksesta useamman viikon.

Kysymys

Onko kukaan kuullut että ketipinor olisi aiheuttanut jotain harhoja, esim sellaista että olisi semmoinen olo että omassa kodissa olisi pahoja henkiä tms?

jatkoa

Tai että olis 'kämppä täynnä porukkaa'?

ketipinor

Olipa mielenkiintosia viestejä. Itse söynyt ketipinoria muutaman kk:n. 200 mg illalla ahdistukseen ja unen laatuun. Voi luoja miten ihanaa kun voi nukkua! Kokonaisia öitä. Ennen heräilin kymmeniä kertoja enkä saanut unta. Painajaiset tosin yhä tallella. Tuo lihomisjuttu: kyllä, maha kasvaa ihan silmissä, turvottaa, valtava makeanhimo ja syömishalu koko ajan. Ihmeellisiä noi lääkkeet. Kun taas joku cipra aikoinaan teki sen et ei pystyny syömään. mitään. Mulla pitkäaikainen masennus, nyt vakavana, lisäksi efexoria otan aamulla ja lisäks tarvittaessa ahistukseen opamoxia tai ketipinor 25 mg. Kerran kuulin illalla ääniä, oli pelottava kokemus, hoitaja sanoi osastolla et ketipinor ei voi aiheuttaa sellasta, että johtuu masennuksesta. Laiska paska oon nykyään, väsyttää kokoaika ihan saatanasti, ja mistään tabuista huolimatta mieliala alhaalla. Parasta apua mä olen saanut tiiviistä psykoterapiasta 2x vko. Tsemppiä kaikille muille onnettomille sieluille. ja plus: kirjottaminen auttaa. kirjota ihan mitä vaan. ja vaik heität roskiin sitten, mutta lopulta ehkä pääset sisälle ittees ja menneisyyden haamuihin vaik se kipeetä tekeekin.

Minulle aiheutti harhoja

Käytän ketipinoria nukkumiseen 25-75mg illassa, mutta olen joskus syönyt sitä 400 mg vuorokaudessa, ahdistuneisuuteen. Nämä pienet annokset nukuttavat hyvin, mutta valitettavasti ilman lääkettä en kykene enää nukkumaan lainkaan. Ennen nukahdin noin neljän tunnin päästä kun olin mennyt levolle, eli ei sekään kovin hyvin.
Silloin kun lääkettä alettiin nostaa, minulla oli lääkärinä sellainen "kertalinttuulla-mies", eli annosta nostettiin 100 mg päivässä, mikä on turhan paljon. Nopea annoksen nosto osittain varmaan vaikutti siihen, että heräsin monena yönä elämäni pahimpiin paniikkitiloihin, näin ja kuulin asioita, joita ei ollut olemassakaan. Lisäksi paniikkitiloihin liittyi sydämen kaamea tykytys, jota pahensi säikähtely, mikä taas johtui herkistyneestä kuulosta ja tuntoaistista. En voinut esim. räpäyttää silmiäni tai liikahtaa muutenkaan eräänä yönä herätessäni, koska se säikäytti niin pahoin että pelkäsin kuolevani siihen. Leposyke mitattiin joskus sairaalassa ja se oli 133, eikä se edes ollut vielä paha tykytys.

Vaadin lääkeannoksen pudottamista, koska se ei auttanut minulla ahdistukseen, eikä mihinkään psykoottisiin harha-käsityksiin, vaan päinvastoin aiheutti lisää niitä. Säikähtely ei hävinnyt vaikka käytin suurempia annoksia useita viikkoja, ja vielä nytkin jopa 25mg annos aiheuttaa sitä, tosin lievempänä. Koukuttava lääke siinä mielessä että normaalien unien hävittyä kokonaan, en oikein pysy kasassa montaa päivää ilman unta. Haluaisin eroon mutten tiedä miten.
Sain hoidossa ketipinoria 25mg yöksi. Olo oli välillä ok, mutta se saattoi muuttua yhtäkkiä. Kasvot meni ihan valkoiseksi ja pupillit oli laajat. Siihen kuului näläntunnetta, sydämen tykytystä, ahdistusta, raudanmakua suussa, joskus mietin mitä muut ajattelivat minusta, psyykkeeni heikkeni. Nuo pahat henget liittyvät varmasti tähän lääkkeeseen. Itse olen sitä mieltä.

25-50mg

Olen syönyt ketipinoria 25mg-50mg kohta vuodenpäivät unettomuuteen ja hyvin on toiminut. Lääke lisää ainakin itselläni unien määrää joka on mielestäni varsin mukavaa, vaikka unet joskus ovatkin hieman pelottavia ja ahdistavia. Ketipinor lisää myös sertraliinin tehoa jota syön 100mg aamuisin paniikkihäiriöön. Joskus otan 25mg ahdistukseen tarvittaessa. Alkoholin olen huomannut lisäävän ketipinorin väsyttävää vaikutusta ja yhden tai kahden oluen jälkeen on melkein mahdotonta pysyä hereillä (en kuitenkaan missään nimessä suosittele sekakäyttöä!!). Painoon lääke ei ole vaikuttanut ja käsittääkseni painonnousu on kyseisen lääkkeen sivuvaikutuksena harvinainen. Itseasiassa olen laihtunut viimeisen 3kk:n aikana 125 kilosta 115 kiloon kun jätin kaljottelemisen vähemmälle :) olut vatsaa vasta turvottaakin... ja laittaa pierettämään. Kohta alkaa vatsalihakset jo näkymään eikä tarvitse ottaa etukenoa että näkee missä pippeli on. Sivuvaikutukset ovat itselläni jääneet vain heräämisen vaikeuteen sekä tukkoisuuteen aamuisin.

Sain eilen tuskaisuuteen

tk-lääkäriltä Seroquelia (apteekissa vaihdettu Ketipinoriksi) 25 mg 1-3 tabl. päivässä. (Olen depressiopotilas.)

Ensimmäisestä tabletista eilen ajattelin, että EI helvetti... ei tällaista! Olo oli pöllämystynyt, epämiellyttävästi "huumaantunut", aivan mahdoton! (Vähän samanlaista koin joskus lapsena otettuani kolmiomerkityn "Auto-tabletin" matkapahoinvointiin, joita ainakin silloin sai reseptittä apteekista. Siinä sitten vanhemmat kyselemään: mikä sun on, puhu äidille, miks sä oot tollanen, oletko sä sairas...)

Mutta oli ilta, kun otin lääkkeeni, menin nukkumaan.

Tänään otin toisen 25 mg. Vaikutus: ei yhtä pöllähtänyt ja outo olo, vaikka sitä vielä onkin. Olo EI ole normaali. Eikä erityisen helpottunut tai huojentunut samalla tavalla kuin silloin, kun olen ottanut bentsodiatsepiinia. (Xanor depot on ollut käytössä.) Koen tuskaisuuteni tukahdetuksi ja oloni "keinotekoiseksi".

Päivystävä lääkäri (hyvin nuori ja kokematonkin) ei suostunut edes ajattelemaan Xanor depotin kirjoittamista. Sävelet olivat selvät: päivystyspotilaille ei bentsodiatsepiineja määrätä ja piste.

Entä jos paikalle olisi tullut potilas, lopulta, pitkään päivystykseen lähtöä pähkäiltyään, joka valittaa unettomuutta ja kyvyttömyyttään nukkua, ja lomakin on jo loppumassa? Mitä he silloin kirjoittavat? Pikku annoksen skitsofrenia- ja manialääkettäkö?

Taitaa olla bentsoista tullut tabu lääkäreiden opinnoissa ja kaikista potilaista seka-/väärinkäyttäjiä ja päihdeongelmaisia...

päivystyksessä EI

bentzoja, se ei ole mikään lääkärien päätös, asiasta on infottu kyllä mm. medioissa.

No, Ketipinorin sijaan unettomuuteen vaikkapa matala annos Mirtatsapiinia, Triptyliä, Azonaa, Ataraxia, Doxalia jne.jne. Yhdellä lääkkeellä on usein useita eri indikaatioita,.

uutinen mulle

Milloin moinen päätös on tehty? Perusteena voi olla vain väärinkäyttäjien torjuminen.

oli jo vuos sitten

ei sais kirjottaa mut mulle anto pari xanorii laakiton pohjalta ku piri laskuis kävin kyselee:p
Jos päivystävällä lääkärillä on mahdollisuus nähdä potilaan tietoja ja niistä ilmenee, että aiemmin on bentsoja käyttänyt ja että potilaalla on hoitokontakti, niin eikö silloinkaan voida kirjoittaa bentsodiatsepiineja?

triptyl 10 mg parempaa

unettomuuteen, ainakin mulla mirtatsapiinin sedatiivinen ja unettava vaikutus häviää parissa päivässä. Triptyl on myös sedatiivisempaa kuin Doxal.

Annos mahdollisimman pieneksi

Mirtatsapiinin annos kannattaa pitää pienenä niin se unettaa paremmin.

Lääkkeen puoliintumisaika on aika pitkä, 20-40 tuntia, joten kun ottaa pientä annosta, se vaikutus tulee aina ikään kuin "puhtaalta pöydältä" .

Mirtatsapiinihan on siitä erikoinen lääke, että pienet annokset tekevät vahvemman tokkuran kuin isot. Hyvä lääke pitkäaikaisen unettomuuden hoitoon: väsyttää ja parantaa unen laatua, etenkin syvää unta.
Mä sain päivystyksestä mukaan illan annoksen tenoxia ja opamoxia kun mies palasi työmatkalta kotiin ja ilmoitti että avioliitto loppuu tähän koska hänellä on toinen nainen. menin shokkiin, mut roudattiin päivystykseen josta sain napit kouraan.
seuraavana iltana tosin menin takaisin päivystyksen kautta akuutille psykiatriselle osastolle koska olisin varmaan muuten tappanut itseni.
elossa ollaan, ketipinor iltaisin käytössä. opamoxeja silloin tällöin pahoihin ahdistuksiin, käytän ketipinoria myös päivisin (25mg) jos alkaa ajatukset pyöriä kelaa

Vaikea vastata!

Siis Ketipinoria voidaan käyttää moneen tarkoitukseen vaikka millä annostuksella.

Pieni annos (25mg) on tyypillinen ahdistuneisuuteen mutta psykooseihin ja maniajakson hoitoon annokset on isot, monikymmenkertaset. Niin että pitäisi tietää ainakin mihin olet lääkettä saanut ja paljonko? (Lääkäri ei sanonut että mitä varten? No PALJONKO hän sitä kirjoitti?).

Mulla myös Ketipinor

Käytin ennen nukahtamiseen Imovanea, ja söin sitä aika kauan. Päästyäni psykiatrian polille ongelmineni, lääkäri määräsi välittömästi Imovanen lopetettavaksi ja tilalle ketipinor 25-50mg iltaisin. Aluksi se auttoikin varsin hyvin, tuli ihana raukea, väsynyt ja pökkyräinen olo. Ekana iltana meinasin panikoitua kun tajusin miten puuromainen oli mulle tuli hyvin nopeasti ekan napin vedettyäni, mutta sitten rauhotuin. Pidemmän päälle ei sellaista olotilaa enää tule, mutta kai olen saanut nukuttua kuitenkin levollisemmin, ja illat ovat olleet rauhaisampia.
Pitkien testien jälkeen, ja monen kuukauden psyk.polilla ravaamisen jälkeen mulla diagnosoitiin epävakaa persoonallisuushäiriö, passiivis-aggressiivisin piirtein (mitä sitten tarkoittaneekaan).
Cipralexia jatkan edelleen niinkuin jo monta vuotta sitten kun mulla todettiin paniikki/ahdistuneisuushäiriö, ja siihen se on tehonnut kiitettävästi. Välissä tosin söin Sertraliinia, mutta se vaihdettiin takaisin Cipralexiksi.
Nyt taas on ollut Ketipinorit lopussa reilun viikon verran, ja välissä ottanut parina iltana Imovanen että saisin unen. Oon tainnut koukuttua siihen keinotekoiseen unensaantiin.
Johtuukohan Ketiapiinin puutteesta nyt sitten se, että eilen koin lievän paniikin/ahdistuksen tunteen päivällä. Siis se ei ollut mikään kuolemanpelko niinkuin silloin alkujaan kun paniikkini alkoi monta vuotta sitten, vaan tuli sellainen epätodellinen olo, aavistuksen pelottava, huono vointi, ikäänkuin olisin ollut "pihalla".
Pitääkö mun siis syödä säännöllisesti Ketipinoria vai vain tarvittaessa???

Olipas sekavaa textiä, toivottavasti joku sai edes jotain tolkkua tän epävakaisen söpötyksistä.

ei ollenkaan sekavaa tekstiä

Hm, kyllähän noita hetkittäisiä epätodellisia oloja on monilla, eikös niitä dissosiaatiohäiriöksi kutsuta. Itse tunnen joskus oman peilikuvanikin oudoksi, kun olen masentunut ja hidastunut, ihmettelen tuota henkilöä joskus ilmaisten selvää inhoa sitä kohraan. On jonkinlainen epämääräinen vierauden tunne, josta kylläkin pian havahdun ja alan ihmetellä hullua käytöstäni.

Mutta todellakin Keripinorhan tässä on aiheena. Mielestäni toimiva lääke unettomuuteen ja ahdistuneisuuteen vakavassa masennuksessa. Päivisin en kyllä mielelläni käytä ellei ole vapaapäivä. Otan 25 mg iltaisin, jos mirtatsapiini ei enää anna unta.

Ei kannata pelästyä ketiapiinia siksi, että se on psykoosilääke. Psykooseissa annostukset ovat satoja milligrammoja. Mielestäni se ei aiheuta mitään haittaa älylliseen suorituskykyyn tai sen semmoiseen tuolla matalalla annostuksella voimakasta väsytystä lukuun ottamatta.

Itse

syön ko lääkettä 200mg illassa ahdistusta helpottamaan ja realiteettitajua tukemaan. Realiteettitajua tuo on tukenut, en ole halluja nähnyt enään ko lääkkeen aloituksen jälkeen, mutta ahdistukseen tuo ei ole helpottanut yhtään. Sivuvaikutuksena tunnin päästä lääkkeen otosta on väsymys, oksetus ja huimaus. Aloitin lääkkeiden syömisen viime vuoden joulukuussa.
Mulla on tätä unettomuuteen, 50mg illalla. Tuo todella luonnollisen tuntuisen väsymyksen ja unta saa helposti 10 tuntia. Mutta tosiaan joka ilta täytyy nukkua vähintään se 9h tai on pää ja ruumis jumissa aamun ensimmäiset tunnit. Aloitin 25mg annoksella joka menetti tehonsa parin kuukauden jälkeen. Nyt on tuo 50mg riittänyt puolisen vuotta. Myös masennus/ahdistusoireita lieventänyt huomattavasti jo tuolla annoksella.

Tosiaan sivuoireina oli ensimmäiset pari viikkoa koko ajan krapulainen olo. Varsinkin pari ekaa päivää oli melko järkyttäviä, mutta kannatti jatkaa.

ihan ok lääke

Mulla käytössä 75-100 mg illalla ja päivällä 1-2 kertaa 25mg. Diagnoosi on sekamuotoinen sopeutumishäiriö, taustalla masennusta ja avioerokriisi. Lisäksi cipralex. Ketipinoria on määrätty unilääkkeeksi ja päivällä otan sitä, jos alkaa mieli laukata lujaa, syke nousee, jos töissä on henkisesti rankkaa. Alussa oli tosi mömmöinen olo, pyörrytti ja mieli oli tosi, tosi synkkä mutta meni viikossa ohi. aion jatkaa kunnes elämä tästä tasaantuu. oon kokenu päivällä otetut annokset tosi sopiviksi, ei väsytä, mutta tasaa mielen niin että voin käydä töissä. pyrkimys tietty selviytyä joku päivä töistä ja muusta elämästä ilman lääkkeitä. seksuaalisesta halukkuudesta en osaa sanoa, miten vaikuttaa, koska oman elämäntilanteeni takia seksi ei kiinnosta yhtään.
Mulla menee ahdistuneisuushäiriöön ja mielialan aaltoiluhäiriöön Seronil 40mg/vrk + Ketipinor 50 mg/vrk. Otin ekan Ketin eilen illalla. Yöllä näin sekavia unia, ahdisti jne. Aamuyöllä heräsin valtavaan paniikkiin ja tuskaiseen ahdistukseen. Tätä ennen olin käyttänyt muutaman päivän Seronilia annostuksella 20mg/vrk ja tuollaisia oireita ei tullut, vaan oli hyvä ja hallinnassa oleva energinen olo. Onneksi on psykiatrin kontrolli viikon päästä, keskustelen tosta Ketipinorista sitten. Nyt ei ainakaan tee mieli ottaa uudestaan...

Ei helppoa!

Itselläni menee seuraavat lääkkeet.
-Deprakine 1500mg/vrk. Aamulla 2
-Efexdor 150mg/vrk. Aamulla 2x300mg ja illalla 3x300mg.
-Xanor 2mg/vrk. Aamulla ja illalla.
-Ketipinor 100mg iltaisin.
-Diapam 5mg tarvittaessa.
Diagnoosina kaksisuuntainen mielialahäiriö. Sekavia jaksoja nopeat vaihtelut. Unettomuutta pitkiäkin jaksoja, jopa viikon valveilla pahimmillaan. Ketipinor todella hyvä ilta lääkkeenä pistää nukkumaan.

Oireita lääkkeistä.
-Nukkuminen todella agressiivista. Muutaman kerran tippunut sängystä. Kuorsausta, sätkyttelyä jne...
-Huimaus aina silloin tällöin, kestää yleensä muutaman vuorokauden kerrallaan.
-Käsien tärinä.
-Muistamattomuutta, ajantajun heikkeneminen. Asioitten hoitaminen vaikeutunut. Puhe joskus puuroutuu.
-Välillä ihan tolkuton väsyminen, tajuttomana menee useita vuorokausia.

Tää ei ole kivaa.

Kipua ja turvotusta

Sain Ketipinor 25 mg -reseptin unettomuuteen, johon ei nukahtamislääkkeistä ollut apua. Lääke vaikutti ensin loistavalta. Unetti yöksi ja tuntui rauhoittavan ahdistuneen mieleni vielä seuraavan päivänkin aikana. Muutaman satunnaisen käytön jälkeen alkoi kuitenkin ilmetä niin outoja oireita, etten taida uskaltaa käyttää kyseistä lääkettä kuin äärimmäisessä hädässä. Ensin turposi silmäkulma, mutta en ole varma, johtuiko se lääkkeestä. Seuraavaksi oli vuorossa käsivarsi, jonka aluksi ajattelin vain rasittuneen liikaa sisaren lapsen kanniskelusta. Käsivarteen ilmaantui kipupiste, jossa iho oli tosi kosketusarka. Kipukohta levisi lopulta koko käsivarteen ja käsi turposi. Kipu oli niin outoa, että aloin jo huolestua. Seuraavaksi oirehti jalka. Koira astui varpailleni, mutta se ei sattunut lainkaan. Myöhemmin kuitenkin varpaat kipeytyivät ja ihoon tuli samanlainen kosketusarkuus kuin käsivarressa oli. Lopulta varpaissa tuntui ikäänkuin hermosärkyä. Jokainen liikahdus aiheutti viiltävän kivun. Kipupiste siirtyi jalkaterää pitkin sääreen ja lopuksi sekin turposi. Jos kivutonkin kolhaisu aiheuttaa tuollaista kipua, mitähän tapahtuisi kunnon kuntosalitreenin seuraksena...
Hei - en ollenkaan usko ketiapiinin sivuoireeksi, kuulostaa borrelioosilta joten kipin kapin teettämään borrelioositesti. Punkin voi saada huomaamattaan ja kaikille ei tule mitään punaista paukamaa tai ´rengasta. Olen itse sairastanut kivuliasta borrelioosia 20 vuotta, joista ensimmäiset ilman diagnoosia. Tuollaisten oireiden kera juoksin valittamassa vuosikaudet, kunnes toinen jalka halvaantui kokonaan alta. Vasta silloin älyttiin ottaa testit ja lensin suoraan kuukaudeksi sairaalaan! Antibiooteista huolimatta minua ei enää saada koskaan paranemaan.
ITSE SAIN KUUKAUSI SITTEN LISÄKSI KETIPINOR 200MG ILTAISIN, TENOXIN RIVATRILIN NORITREN50 JA TEMGESICIN LISÄKSI ILTALÄÄKKEENÄ JA NORSPAN 20MG LAASTARI. UNIVAIKEUKSIIN JA SIIHEN ETTÄ KÄRSIN KOKO VARTALON HERMOSAIRAUDESTA, SIIHEN EI OLE MITÄÄN TÄSMÄ LÄÄKETTÄ.. AAMUISIN CYMBALTA 60MG NIIN HERÄÄ PAREMMIN, AIKA NUKUTTAVA VAIKUTUS KETIPINORILLA, JA TEKEE ERITTÄIN SEKAVAKSI JOS EI NUKAHDA...SILLON TULEE TEHTYÄ KAIKKEA TYHMÄÄ. MUTTA TOIMIVA UNILÄÄKKEENÄKIN, MIELESTÄNI PAREMPI KUIN SEREQUEL.

ketipinor

Sain ketipinoria tasottavaksi lääkkeeksi ja avuksi nukkumiseen. Muita sivuvaikutuksia ei ole, kuin että hikoilen aivan kamalasti. Nukkumiseen auttoi aluksi, mutta ei enää puolen vuoden jälkeen.
Mulla bipo 1 + ahdistuneisuutta etc. Menee seronil+ketipinor. Mulla tuli kamala yöhikoilu tosta ketipinorista. Lueskelin vähän nettiä ja huomasin että taitaa olla aika yleistä?

mul

cipralexi tekee samaa 20mg+2,5mg xanorii+45mg mirtsaa.. jätinki pariviikkoo sitte pois ku saa herää 5kertaa yös hikoiluun pari pyyhettä ja muutama teepaita meni yös ja peittoa sai käännellä.. pitäis auttaa ahdistuksee mut vaan pahentaa sitä univajeen takia
mut täl viikkoo takas tohtorii ruikuttaa xanorit takas 6mg päiväs ainut mikä auttaa
Käy kilpirauhas labroissa hikoilu voi johtua kilpparista.
Käy kilpirauhas labroissa,hikoilu voi johtua kilpirauhasen liikatoiminnasta.
minulle määrättiin 25mg/vrk. Otin niitä viikon ja iltaisin. Aamuisin olo oli kuin junan alle jääneellä. Olen työelämässä enkä siis voi jatkaa niiden syöntiä enää saikun loputtua. En huomannut muutenkaan ett olis auttanut masennukseen. Olo tuli entistä sekavammaksi vain. En voi nyt suositella aktiiviselle ihmiselle eikä ole aikaa kokeilla niitä pari kuukautta mikä ilmeisesti vaaditaan?
Mulla on nyt vähän aika sitten aloitettu, Ketipinoria 25 mg illalla ja aamulla 10 mg Seronilia. Pienet on annokset, pian kai nostetaan..

Seroquel Prolong

Miul oli aluksi Ketipinor 100mg illaksi, sittemmin nostettu 200 mg illaksi ja nyt on 300 mg Seroquel Prolong
illaksi (kummassakin vaikuttava aine ketiapiini, eli sama lääke, mut eri nimi ja tämä Seroquel vaikuttaa pitempään. (Joskus päivällä tosi väsynyt olo)). Aamuksi Sertralin 50 mg. Nyt noin kuukauden näitä käyttänyt.

Ketipinor paransi sosiaalisen fobian

Ketipinor-lääkityksellä minä parannuin ihmeellisellä tavalla kaikista sosiaalisista peloistani. Ne vain hävisivät kuin kansi olisi nostettu päältäni pois. Olemukseni ja käytökseni muuttuivat paljon jämäkämmäksi ja itsevarmemmaksi niin, että sain siitä palautetta muiltakin. Sukulaiset huomasivat minun muuttuneen, kun yleensä olen sulkeutunut ja vetäytyvä.

millä

annoksella?

vastaus

Sain lääkkeen alun perin pitkäaikaiseen unettomuuteen, aluksi 25 mg, sitten lääkäri sanoi, että ota vaikka kaksi, kun väsyttävä teho alkoi hiipua. No, ei auttanut sekään, ja nostin lopulta 100 mg, jonka yli ei kannata unettavan vaikutuksen takia nostaa, kun se ei pahemmin siitä enää lisäänny.

Eli 25-100 mg käytin, ja sitten huomasin vetäytyneisyyden ja arkuuden hävinneen, ja huomasivat sen muutkin. Lopetin lääkkeen, koska pelkään neuroleptien pitkäaikaisvaikutuksia aivoihin enkä toisaalta kärsi erityisemmin tästä luonteestani (enää - nuorempana kyllä).

KetKet

Luin netistä, että alle 150mg Ketipinor annoksia ei suositella syötävän pidemmän aikaa. Mitä hilkuttia? Minkä vuoksi? Siihen en saanut mitään selvyyttä. Itselläni aloitettiin kolmisen viikkoa sitten 25-50mg Ketipinor iltaisin unettomuuteen ja mieltä tasaavaksi lääkkeeksi. Diagnooseina epävakaa persoonallisuushäiriö sekä vakava masennus. Nukkumaan pystyn erittäin hyvin tällä lääkkeellä. Uni tuli tunnin päästä lääkkeiden otosta. Herääminen kestää tosiaan tunteja ja väsyttää melkein koko ajan. Saattaa tietenkin kadota ajan myötä. Olen myös huomannut, että unohtelen vielä enmmän asioita kuin normaalisti. Mieltä se ei vielä ainakaan ole tasannut pätkän vertaa.

i go crazty if i don´t go crazy

Mulla on ollut toukokuusta asti 300-600 mg Ketipinoria. On auttanut maanisuuteen ja levottomuuteen hyvin. Olen ehkä tätä nykyä liiankin tasainen. Nukun paremmin, eivätkä ajatukset laukkaa valveilla ollessa. Paino ei ole noussut, mutta mahassa joskus turvotusta.

Ketipinor leikkaa multa n. 400 mg:n annoksella manian. Samalla se tosin hidastaa muutakin oloa, ei synny tiedettä, ei taidetta. Kuntosalilla huomaan noin viidenneksen treeenin tehosta menneen lääkkeen myötä.

Kuitenkin olen erittäin, erittäin tyytyväinen lääkkeeseen. Ensimmäistä kertaa olen kyennyt tarkastelamaan omaa maanisuuttani "ulkopuolelta" ja tullut lääkärien kanssa samaan johtopäätökseen, että liian lujaa menee vaikka sitä ei näkyisi päälle. Nyt olen jälleen pitkästä aikaa voinut keskittyä kirjoittamiseen, jota työkseni teen.

Sama lääke voi passata toiselle kuin nyrkki silmään ja toinen voi saada sitä pahoja sivuoireita. Mulla ketipinor lähinnä hidastaa meininkiä aamupäivisin, kuten tarkoitus onkin. Mutta puolen päivän jälkeen illalla otetun lääkken vaikutus alkaa vähentyä ja treenaminenkin maistuu jotenkuten. Illansuussa otan yleensä 100 mg. ja olo pysyy tasaisena kuin Pohjanmaan rata.
Isompia annoksia käytetään psykoosien hoitoon, jolloin lääkitys on kyllä välttämätön sairauden vakavuuden takia. Ehkä sillä netistä lukemallasi tarkoitettiin tätä, tai siis sitä, että pienemmät annokset ovat unettomuuden ja lievempien psyykkisten ongelmien hoitoon, jolloin lääke ei ole suositeltava, ellei sitten ole ehdottoman välttämätön. Neurolepteillahan sanotaan olevan mahdollisesti pysyviä vaikutuksia aivoihin pitkäaikaisessa käytössä. Tosin ketä ne vaikutukset haittaavat, jos elämä sairauden takia olisi täyttä kaaosta tai helvettiä ilman tätä lääkettä.

Ketiapiini on nykyään "muodissa", sitä näköjään kirjoitetaan monenlaisiin vaivoihin.
Aina puhutaan neuroleptien pysyvistä vaikutuksista aivoihin aivan kuin se olisi jotain ihan kamalaa.

Alkoholilla vasta onkin pysyviä vaikutuksia aivoihin, eikä useinkaan näe ihmisten kaljaansa tämän takia välttelevän saati haukkuvan sitä nettifoorumeilla!

Minulla

alkoi kieli työntymään ulos suusta kun käytin vastaavaa lääkettä (tardiivi dyskinisia). Lopetin lääkityksen,vähän kerrassaan. Oli lähellä etten saanut pysyviä muutoksia,meni pitkään ennenkuin kieli pysyi taas normaalisti suussa.

Pelkään tardiivia dyskinesiaa

Lopetin ketiapiinin, kun kieleni alkoi nykiä. Annos oli pieni ja unettomuuteen, mutta käytin iltaisin säännöllisesti joitakin kuukausia. Kielen nykiminen loppui, kun lopetin lääkkeen syönnin. Muita haittoja en siitä saanut, päinvastoin toimi hyvin unettomuuteen ja vähensi arkuutta ja pelokkuutta.

Serkkuni

kuoli tuohon lääkkeeseen, niiden haittavaikutuksiin. Vaarallinen lääke ja sitähän nyt määrätään vaivaan kuin vaiaan.

söisivät

ITSE MYRKKYNSÄ, t, pakkoliikkeitä loppuelämä :(

Unilääke?

Minulle määrättiin Ketipinor 25 mg unettomuuteen. Kun ei auttanut annostusta nostettiin 50 mg iltaisin. Seurauksena ainoastaan levottomat jalat, EI apua unettomuusongelmaan...

Ketipinor Lääkitys

Mula on ollut kohta vuoden kyseinen lääkitys Bipoon ja on tasottanut mun elämää tosi hyvin ja sopii hyvin minulle , mulla menee 400mg iltaisn. ainoa haittavaikutus on lihominen. muuten lääke toimii moiteetomasti ja mulla on elämä tasapainossa. Painon halinta on tärkeää tään lääkeen kanssa. mutta mulle sopii täydelisesti

Ketipinor

Loistava lääke.. Ei se paino nouse ku nostaa perseen ylös sohvalta.. Itsellä 200mg kaks suuntaseen.. Mun psykiatri kerto , että on määrännyt tätä jopa yli 1000mg päivässä.. Et tästä ei kyl övereitä vedä ..

Kun rupesin syömään ketipinoria

aloin näkemään omassa huoneessani pimeässä sumuisia kuvioita joista 1 näytti ihan kun lentävältä pieneltä enkeliltä. Sitten kuulin harhoja ja pelkäsin koko ajan, sain myös paniikkikohtauksia. Ennen lääkkeen syömistä harhoja ei ollut, mutta lääke jota käytetään psykoosien hoitoon aiheutti mulle harhoja? Outoa? Ketipinor myös kasvatti mun ruokahalua jolloin söin enemmän kun yleensä.
Oon syöny myös muita antipsykoottisia lääkkeitä ja oon nyt lopettanu niiden syönnin. Oon ruennu vääntämään naamaa useita kertoja päivässä. Lähteeköhä ne pakkoliikket pois vai jääkö pysyviks?

neuroleptics brain damage

Seroquel on neurolepti ja neurolepteillä on sangen haitallisia vaikutuksia aivoihin.

Reviews of animal studies can be misleading. For example, the APA Task Force Report on TD (APA, 1980) stated that "neuropathologic studies following acute or prolonged administration of antipsychotic drugs to animals have not convincingly and consistently demonstrated specific or localised pathological changes in the brain. .." (p. 57). The report listed as evidence the four studies which we have reviewed in the above paragraph. Despite the APA interpretation, all four studies were convincing and consistent in one important aspect: the finding of widespread, severe, and irreversible changes in the form of neuronal damage and death.

Moreover, while the studies listed by the Task Force did not show consistent localised damage in the anticipated area, the basal ganglia, the duration of the exposure to the neuroleptics was very brief, varying from a single dose to thirteen weeks of treatment. Of great importance, animal studies with longer durations of exposure to neuroleptics - one year (Pakkenberg, Fog, and Nilakantan, 1973) and 36 weeks (Nielsen and Lyon, 1978) - showed the expected neuronal deterioration in the basal ganglia. These findings establish the capacity of the neuroleptics to produce permanent changes in basal ganglion function after chronic administration.

Seroquel on melkein yhtä turhan kanssa masennukseen

Seroqueli on melkein placeboa masennukseen. Parhaiten toimii joku 50mg/vrk - 150mg/vrk annos ja nekään ei toimi kovin hyvin. Lisäksi Seroquel aiheuttaa painonnousua (histamiini), väsymystä ja kun lopettaa voi olla vaikeaa unettomuutta. Wellbutrin (NET) tai pienehkö annos Abilify:tä toimii todennäköisesti paremmin. Seroquel on myös antipsykootti ja niillä on kaikkein eniten haittavaikutuksia aivoihin. Oikeastaan vain masennuslääkkeiden aiheuttamaan unettomuuteen sitä kannattaa kai käyttää (kai).

http://thelastpsychiatrist.com/2010/02/how_seroquel_xr_works_part_1.html
http://thelastpsychiatrist.com/2010/02/how_seroquel_xr_works_part_2.html
http://thelastpsychiatrist.com/2010/03/swallow_this_how_seroquel_xr_w.html
Hassua, että joillekin on määrätty päivisin otettavaksi Ketipinoria. Itselläni se on iltalääkkeenä jotta nukahtaisin, 150mg. En enää osaa nukkua ilman niitä ja lisäksi en voikaan; jos jätän Ketipinorin ottamatta kahtena peräkkäisenä päivänä, niin olo on todella huono ja oksettaa. Kuulemma johtuu siitä, että sen pitoisuus veressä laskee tai katoaa kokonaan. Itse olen lihonut valtavasti kun mielialalääkitys alkoi, ruokahalu on loputon ja tekee makeaa mieli paljon. Muita oireita ei oikeastaan ole tullut. Aamuisin on joskus ison annostuksen vuoksi vaikea herätä ja jos joutuu heräämään aikasin niin on hetken aikaa ihan pihalla kaikesta.

sivu- ja jälkivaikutukset

Olen nyt 21 vuotias, ja minulle määrättiin 17 vuotiaana seroquel:ia ahdistukseen ja masennukseen, 200 mg aamuisin ja 300 mg iltaisin. haittavaikutuksina jatkuvaa väsymystä, nukahtelin kesken päiviä jne. Lopulta kys. lääkitys lopetettiin kohdallani kouristus ja tajunnan menetys kohtauksien vuoksi. nykyäänkin vielä lihasjäykkyyttä ja kramppeja ympäri kehoa, erityisesti suun, jalkojen ja sormien alueella. osaako kukaan sanoa voisiko tämä johtua kys. lääkkeestä ja siitä että sitä määrättiin niin suuri annos noin nuorelle, ilman mitään harhoja tai vakavampia mielenterveysongelmia?

Onnellinen

Sain eilen ketipinoria 50-100mg iltaisin kun olin nukkunut pitkään vain 3-4 h/vuorokausi. Otin eilen illalla 50mg. Nukuin hyvin 6h, eikä minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Ajattelin ottaa tänä iltana 100mg. Loistava lääke näin ensituntumalta. En usko ketipinorin vaarallisuuteen eikä se ole pitemmän päälle hyvä jatkuvasti valvoakaan.

Entä melatoniini?

Ketiapiinit kuuluu neurolepteihin ja ne tuhoaa pitemmän päälle aivojen RAS-järjestelmän eli unen ja valveen säätöjärjestelmän. Voipi siis tulla itku pitkästä (=lyhyestä) ilosta. Ei ole uskonasia se olleskaan. Laitas googleen neuroleptit, lue ja hämmästy. Melatoniinit olisi ihmisystävällisempi vaihtoehto, sanovat.

Ketiapiineihin tottuu, annosta joutuu hiljalleen suurentamaan ja lopulta vetämään hevoskuuria eikä nukuta silti. Usko pois, monet on sen kokeneet. Itse luovuin noista ketiapiineista muutaman kuukauden jälkeen ja nukun nyt miten sattuu, ei hyvä kaksisuuntaiselle (=bipolle). Lohduttaudun sillä, että nukun sitten "ryöpyittäin" eli kun vaan väsyn tarpeeksi... On vaan meikäläisillä vaarana nuo hepulit :)

Tietysti toivon sinulle -make- ihan kaikkein parasta! Ainakin niillä pystyy väliaikaisesti rauhoittamaan omaa tilannettaan, mutta ehkä ei kannata ottaa niitä loppuelämän ystäväksi? Tsemppiä sinulle, uneton!

Toleranssi

Kiitos vastauksesta Masentunut Nelli. Joo googletin neuroleptit ja eihän nuo oikein hyviltä vaikuta. Toleranssikin Ketipinoriin kehittyy tosi nopeasti meikällä. Eilen illalla jouduin ottamaan jo 200mg enkä silläkään nukkunut kuin neljä ja puoli tuntia. Minkäänlaisia sivuvaikutuksia ei kuitenkaan näin alussa ainakaan ilmene joten aion jatkaa ja etsiä sopivan annostuksen. Olen menossa psykiatrille uutta diagnoosia varten, niin että lääkitykseni voi hyvin muuttuakin. Olen nimittäin varma että mulla on joko syklotymia tai bipo 2.
Vedän nyt näitä huiviin ainakin niin kauan kun pääsen kallonkutistajan pakeille. :)

Melatoniini

Unohdin kertoa melatoniinista. Olen käyttänykin tähän asti sitä. Mutta kun ongelmani ei ole nukahtaminen vaan unen lyhyys, niin siihen ei pitkävaikutteinen circadinkaan ole tepsinyt vaikka niitä mättäisi huiviin kourakaupalla. Monelle kuitenkin melatoniini on erinomainen ja turvallinen lääke.

ketipinor on ketipinor

en ainakaan suosittele edes pahimmalle vihamiehelle.. kokemusta on paristakymmenestä muustakin lääkkeestä.
näistä mieliala lääkkeistä en suosittele kuin triptylia.
ketipinor on samaa sarjaa yhdessä zybrexan, seroquelin, levotzin, kaikki ihan turhia..

300mg

Nyt taisi sopiva annostus löytyä. Otin eilen illalla Ketipinoria 300mg 1,5h ennen nukkumaan menoa ja nukahdin heti ja heräsin 6,5h jälkeen. Mulle kuusi tuntia on aina ollut optimi nukkuma-aika, joten hyvin tuli nukuttua. Eikä niin minkäänlaisia ikäviä sivuvaikutuksia ole ilmennyt. Ntykin on mukava ja rauhallinen olo. Tällä annoksella jatketaan. Hyvää joulun odotusta kaikille :)

Korvaushoidossa

Ketipinor on hyvä unilääke saan sitä joka aamu,aamu Suboxonen kanssa 50mg mutta syön myös välilllä 200mg päivässä,respa kun on.Subua saan 16mg.toimii hyvin yhdessä.Toisin kuin jotkut bentsot.

Kukaan ei auta minua!

Sivuvaikutukset on kamalia. Itse sairiksella nyt 3 kk. Aamulla Sertralin 100 mg on hyvä, mut mulla onkin univaikeuksia. Saman tien määrättiin Ketipinor 100mg yöksi, mutta ei se auta - samaa aamuyöheräämistä ja katkonaista unta. Lisäksi niin karmee aamu-Zombie -olo, että vaikeaa kuvitella tätä töissä ollessa käyttävänsä. Ja entäs ne kaikki sivuvaikutukset, kauheita sähköiskuntapaisia lihasnkykäyksiä jaloissa ja selässä, meinaan potkaista taulun seintältä alas. Ja ne painajaiset! Jokaisen lääkärin pitäisi kokeilla, mitä myrkkyä potilaaalle "lääkkeeksi" määräävät. Jatkan, koska mitään muutakaan apua ei ole tarjolla - resepti kouraan ja kadulle ;(( Kummaa touhua, ettei apua saa. Mulla on vaikea masennus nyt toiseen kertaan, yritin hakeutua osastolle mut eivät ottaneet. Avohoito onneksi alkaa ensi ma. Olen aivan varma, että olen bipolaari. Kaiken lisäksi hävettää olla pään takia sairiksella olis kunniakkaampaa jos olis jalka poikki.

Vanhassa vara parempi

Triptyl (amitriptyliini) on tosi väsyttävä ja sedatiivinen. Annokset masennukseen ovat isoja ja joskus tehoavan ja vaarallisen annoksen raja on epämääräinen. Lisäksi se aiheuttaa ikäviä sivareita: suu kuivuu, nenä tukossa, ummetusta, virtsaamisvaikeuksia. Minulle tuli makeanhimoa ja lihoin rajusti. Kieltämättä näiden vanhojen masennuslääkkeiden vaikutus on selvä, ja vaikutus ilmenee tietyssä järjestyksessä: aluksi rauhoittaa ja uni paranee, mikä on masennuksessa aina tervetullutta; eka viikkoina tavallisesti tulee psykomotorista aktivoitumista eli liikkeelle lähtö yms. helpottuvat; kuukauden päästä tai myöhemmin voi odottaa käännettä mielialassa (ajatukset, suhtautuminen elämään ja tulevaisuuteen). Mitään näin selvää vaikutusta en ole kokenut millään uudemmilla masennuslääkkeillä (SSRI:t, Efexor, mirtatsapiini).
Pieniä määriä neuroleptejä on käytetty maailman sivu muihinkin psykiatrisiin vaivoihin kuin psykooseihin.
Tästä oli just keskustelua unipalstallakin niin kopioin tähän sinne kirjoittamani vastauksen. Koitan vähän lyhentää :I

Käytin Ketipinoria vähän aikaa psykoottisen masennuksen takia ja unettomuuteen. Lääke piti ottaa illalla ja sen piti helpottaa nukahtamista, ja tulihan siitä sellainen väsynyt olo ja sai hyvin nukutuksi. Mutta kun koitettiin nostaa aloitusmäärästä vähän tehokkaammaksi, ei se enää sopinut mulle ja unetkin lähti. Keskellä yötä tuli tosi huono olo ja se johti pyörtymiseen. Sanottiin että ei noin pienestä määrästä voi millään johtua pyörtymiset, mutta mistä muusta se olisi johtunut kuin lääkeannoksen lisäämisestä? Noudatin kaikkia ohjeita ja olin lukenut kaikki varoituksetkin mitä saa ja ei saa syödä kun käyttää tätä lääkettä. Ei ollut muuta lääkitystä yhtä aikaa. Annoksen korotus oli Tosi pieni, mutta silti tuntui kuin olisi saanut jonkun liika-annostusmyrkytyksen. Enkä ollut ikinä ennen herännyt pyörtymään keskellä yötä.

Minulla ainakin tuo "mitättömän pieni määrä" auttoi unettomuuteen yllättävän hyvin. Olin päivisinkin rauhallinen ja selkeämpi kun yöt meni hyvin, mutta lääkäristä lääkemäärä oli niin turhan pieni ettei se uskonut siitä olevan mulle hyötyä. Kai se keskittyikin enempi hoitamaan tuota psykoottisuutta kuin univaikeuksia. Niin se puhui mut ympäri ja lopetettiin tuo lääkitys kun en suostunut jatkamaan isommalla annoksella ja kärsimään sivuvaikutuksia.

Niin ja sittenhän se luuli että kaikki on mun ajatuksesta kiinni. Tai uskosta... Uskoin, että se olematon määrä auttaa, ja siksi muka olin voinut paremmin! :/ Ja sitten kun olin kerran pyörtynyt heti lisäämisen jälkeen, mulle muka tuli sellainen usko että pyörryn seuraavanakin yönä ja niin pyörryinkin. Mutta miten muka ajatuksen voimalla saa kehitettyä pyörtymisen ja sitä ennen sen hullun päänsärynkin... Onneksi en ole ainoa joka pitää tuota lääkäriä vähän kummallisena, enkä enää edes käy hänen luonaan vaan vaihdoin toiseen.

Tosi pienenä määränä Ketipinor auttoi unettomuuteeni ja kaikki oli ok.

Oon aina reagoinut kummallisesti lääkkeisiin. Just mulle tulee aina ne todella harvinaiset haittavaikutukset ;/ Ja silti lääkäri ei uskonut, että mulla on joku yliherkkyys lääkkeitä kohtaan. Se vaan intti että se lääkemäärä oli niin pieni.. .. .
Nyt käyttäisin unettomuuteen paljon mieluummin sitä "olematonta määrää" ketipinoria joka ei aiheuttanut riippuvaisuutta tai muuta ikävää (ainakaan vielä tuossa lyhyessä ajassa). Se on ollut tähän astisista kaikesta huolimatta paras kokemus unettomuuden hoidossa. Vaikka mielialaan se ei ehtinyt vielä vaikuttaa kovinkaan paljon lyhyen käytön takia, mitä nyt olin vähän pirteämpi kun yöt sujui hyvin.

Mutta muuten kuin mitättöminä annoksina en aloittais enää ikinä käyttään tätä lääkettä, oli se sen verran kauhea kokemus. Jos olematon määrä jo saa pyörtymään niin mitä siitä normaalista määrästä olisi tapahtunut!?...
Mulla alotettiin masennuksen yhteydessä olevaan unettomuuteen ja jouduttiin pian se lopettaan kun nosti sykkeen ja varenpaineen taivaisiin! Huonot kokemukset täällä.=(

Lääkkeeseen reagoiminen on yksilöllistä

Olen itse joutunut nostamaan Ketipinorin 300mg:sta 400mg. Otan sen illalla n. tunti ennen nukkumaan menoa. Olen nukkunut erinomaisesti, eikä sivuvaikutuksia ole pahemmin ollut. Lievää pahoinvointia joskus joka menee pian ohi.
Ei pidä "tuomita" lääkettä yleisesti jos se ei itselle sovi. Mulle se on ainakin tehnyt pelkkää hyvää!!!

Syön parhaillaan..

Ketipinor on määrätty minulle ainakin unen paranemiseen sekä mielen tasaamiseen.
iltasin aina otan lääkkeen ennen nukkumaan menoa ja noin tunnin kuluttua alkaakin jo kivasti väsyttämään.
Iltaisin otin tätä masennukseen. Kun nousi 25mg:hen tuli kauhea pahoinvointikohtaus ja menin tajuttomaksi hetkeksi aikaa. Lopetin Ketipinorin käytön heti siihen. Olin kai allerginen jos kerran muut pystyvät käyttämään tätä paljon suurempinakin annoksina ja pysyvät hengissä!
Kuulemma joillakin on ollut hyvä lääke, itsellä pitkään pienellä annoksella ja täyttä paskaa. Mm. lääkehumala mikä sotki kaiken.
Kokemusta on kolmesta 25mg tabletista. Määrätty vaikeahkoon unettomuuteen iltaisin 1-3 tablettia, koska ei pitäisi aiheuttaa riippuvuutta. Olen siis ottanut kolmena iltana yhden 25mg tabletin. Minulla on kokeiltu myös nukahtamislääkkeitä. Sivuvaikutuksena on näin lyhyen kokemuksen jälkeen väsymys vielä seuraavanakin päivänä. Nukuttanut on ainakin toistaiseksi.

Pikkaisen huolettaa Wikipedian artikkeli ketiapiinin sivuvaikutuksista:

- hypotonia (alhainen verenpaine)
- uneliaisuus
- voimattomuus
- takykardia (sydämentykytys)
- ruoansulatuskanavan oireet
- lihominen
- suun kuivuminen
- päänsärky
- riniitti eli nenätulehdus
- diabetes
- kaksinkertaistaa riskin kuolla sydäninfarktiin
- pitkäaikaiskäyttö voi vahingoittaa pysyvästi aivojen nukahtamisesta vastaavia osia
- laskimotukoksia
- pysyviä aivovaurioita

Huh! Toisaalta monissa lääkkeissä on pitkiä sivuvaikutuslistoja mutta harvat toteutuvat. Ja voiko Wkipediaan edes luottaa?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketiapiini
Sain Ketipinoria nukahtamiseen ja ilta ahdistuksiin. Se on kuulemma parempi lääke kun nukahtamislääkkeet??!! Ketipinor syötättää ihan mahdottomasti ja suu kuivaa. Unen saa kyllä hyvin ja nukuttaa liikaakin, aamuisin varsinkin. En pitäisi mitenkään hyvänä lääkkeenä... Itse palasin syömään nukahtamislääkkeitä jotka ei alkuun meinannu toimia ollenkaan tuon Ketipinorin jälkeen. Kamala myrkky minusta! Kamalaa tuo teksti aivovaurioista yms. Miten lääkärit voivat suositella näitä TURVALLISINA!!??
Sain ketipinoria unettomuuteen, ahdistukseen ja masennukseen. Auttoi unettomuuteen mutta sitten tuli alhainen verenpaine ja levottomat jalat -oireyhtymä, joten oli pakko lopettaa. Nyt olen jo valvonut viikon ja en jaksa tehdä mitään.
Minäkin sain Ketipinoria unettomuuteen ja mielialan tasaamiseen, 50mg illalla. Ahdistus on vähentynyt, ja liian nopea ajatuksenkulku ja toisaalta yhteen ajatukseen jumiin jääminen on vähentynyt. Eli minun kohdallani lääke on selvästi rauhoittanut oloa ja esim. sydämentykytykset ja kiihtynyt pulssi vähentyneet. Unilääkkeittä mulle ei mielellään määrätä ajoittaisen itsetuhoisuuden ja yliannostusvaaran vuoksi. Tosin nuo Ketipinoritkin ovat tällä hetkellä miehen takana eli hän jakaa aina viikon annokset dosettiin.
Yhtä en tajua: Lääke on minulla tarkoitettu unettomuuteen ja ahdistukseen ja mielialan tasaamiseksi. Siis jos minua oikein ahdistaa esim. klo 14 niin otanko lääkkeen ja nukun klo 16 viimeistään?? Ei onnistu minun kohdalla...vaikka eihän se tietysti ahdistakaan jos nukkuu.. Jatkan nukahtamislääkkeillä....Nämä Ketipinorit oli lääkärin mielestä parempi vaihtoehto. Miksihän?? Toivottavasti joku psykiatri lukis näitä palstan juttuja joskus!!!
Ahdistukseen määrättiin 25-100 mg 3 krt päivässä. Otan kolmekertaa 50 mg/pv.
Mieliala suhteellisen tasainen, ei itketä, ei naurata. Muita lääkkeitä Citalopram, Mirtazapin, unettomuuteen Stilnoc ja Promazin. Aika koktaili illalla. Ilman unilääkkeitä en nukkuisi ollenkaan eli tuo Ketipinor ei ainakaan mua nukuta ollenkaan. Kiloja on tullu täälläkin reippaanlaisesti.
Mulle on diagnisoitu vaikea masennus.
Elämäni valo <3

Alotin 25 mg:llä 2007 kun en ollut saanut nukutuksi kuin 6 tuntia 7 päivässä.
Tulivat tiskin alta.

Nykyään syön 100 mg illassa jos haluan nukkua.

Getipinor on skitsofrenia lääke jolloin minimi annostus 400 mg.
Itse olen suurimman annostuksen ottanut 200 mg ja nukkunut 28 tuntia.

100 mg:llä nukun noin 12 tuntia.
Alle 10 tunnin yö unilla, ankara aamuväsy ja
lääketokkura.

Ei vie tajua, heräät kelloon ja mihin tahansa.
suosittelen lämpimästi.
Kärsin posttraumaattisesta stressireaktiosta, oireina unettomuus ja paniikkikohtauksia. Onnettomuudesta, josta stressireaktio johtuu, tulee kohta kuluneeksi vuosi. Sain unettomuuteen 25 mg Ketipinoria, Cipralexia olen syönyt jo pitempään. Otin eilen ensimmäisen kerran Ketipinoria, ja nukuin pitkästä aikaa todella hyvin! Toivon, että tällä lääkeyhdistelmällä voisin päästä takaisin tasapainoon. Käyn myös psykoterapiassa. Samasta lääkkeestä voi todella olla hyötyä monenlaiseen vaivaan.
Vaikuttavana aineena on ketiapiini: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketiapiini

Täällä näyttää olleen aiemminkin ketju aiheesta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/4066969

Itselläni on vähäinen käyttökokemus. Lääkäri antoi omista varastoistaan ja kaikenlisäksi osittain vanhentuneita! Eivät mielestäni auttaneet. Nyt lääkäri juuri vähän aika sitten ehdotti ja sanoin, että eivät auta. En ihmettele, että ovat tuon viimeisen ketjun mukaan Suomen myydyin lääke.

Haittavaikutusten takia ainakaan itse en tule lääkettä huolimaan. Kieli ulkona jne..
ketipinor on monikäyttöinen lääke, pieninä annoksina käytetään unettomuuteen, isoina vakaviin mielenterveyden häiriöihin. käytetään bipolaarisen häiriön hoitoon, voidaan käyttää rauhoittavana. ei kannata säikähtää sitä, että käytetään myös psykoosin hoitoon.

mulla lääke kokeilussa, eikä tunnu sopivan. toinen lääke aiheutti mulle hypomanian ja ketipinorilla yritetään saada asia hallintaan. jo pieni annos ketipinoria aiheuttaa lääkepöhnän ja valtavan hyvän olon tunteen. kokeilin olla yhden päivän ilman ja kaikki meinasi kaatua päälle. se oli aika pelottavaa.

uni tulee todella nopeasti sen jälkeen kun on ottanut lääkkeen, sillä on muhun suorastaan tyrmäävä vaikutus. olen lukenut monesta paikasta, että lääke saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita aivojen unensäätelyyn, kannattaa ottaa tästä selvää jos aikoo ketipinoria käyttää. yritän löytää tästä lisää tietoa itsekin.
Ketipinoria (25mg iltaisin) tullut syötyä tämän vuoden huhtikuun puolesta välistä alkaen. Mulla oli pahempi ahdistusjakso meneillään, tuli kuolemanpelkoo niistä kaikennäkösistä oireista mitä oli (paiseita kurkussa, tulehtuneen imusolmukkeen aiheuttama [kai?] patti niskassa, punaisia täpliä/näppylöitä käsivarsissa lähinnä, lämpöä...) ja olin varma että kyseessä olisi joku fyysinen sairaus aiheuttamassa nämä. Mulla on ollut pitkään masennusta, parempi kausi ennen ku ahdistus iski, mutta tuo oli jotain uutta enkä osannu muuta epäillä kuin kuolemaanjohtavaa vikaa. Ei kuitenkaan ollut missään välissä uniongelmia tai psykoosiin viittaavia piirteitä (oon aina erottanu toden ja epätoden) ja siitä ihmetys, miksi sain nämä lääkkeet. Sekin jakso olis taatusti mennyt omia aikojaan ohitse, niinku mulla aina.

En ole enää yhtä hysteerinen kuin ennen Ketipinoria, mutta kaiketi siitä johtuvia oireita on ilmennyt. Ennen kuin luin tarkemmin näistä sivuvaikutuksista, olin varma, että lääke ei auta koska minulla onkin kuin onkin se fyysinen sairaus eikä henkistä vikaa. Vaikka oon syönyt tuota jo näinkin pitkän ajan, väsymys seuraa; aamuisin vaikea nousta, kestää pitkälle iltapäivään ja illalla alkaa painaa jo ennen lääkkeen ottamista. Nukahtaminen tapahtuu kuin ilman lääkettäkin, mutta jos valvon (kun nukahtamisessakin menee aikansa, mulla aina mennyt vähän pidempään) n. 1,5 tuntia pillerin ottamisen jälkeen, tulee sängyssä sellainen älyn raskas tunne: asennon vaihtaminen on työtä, pelkän jäsenen nostaminenkin tuntuu mahdottomalta. Silmät pysyvät kiinni, vaikka yrittäisin kuinka ne avata. Ja luulen aina kuolevani tuohon olotilaan. Päivisin huimaa usein ja päässä tuntuu ikään kuin "painetta", ei koske vaan ihan kuin sisältä päin puristettaisiin. Näkö heittää toisinaan ihan omituisesti, olen huomannut vapisevanikin, ja yleinen paha olo kuuluu kuvaan. Joskus kurkussa tuntuu omituiselta, vaikea nielaista, etenkin iltaisin ennen lääkkeen ottamista.

Nämä kaikki oireet ovat alkaneet taas pelottaa, ja olen varma että ne johtuvat lääkkeestä. Tahtoisin lopettaa heti paikalla, mutta psykologi on lomalla, eikä näitä saa kuulemma omatoimisesti lakata ottamasta. Voi olla hengenvaarallista. Haluan kuitenkin eroon näistä.
tavalliseen terveyskeskukseen voi soittaa ja konsultoida lääkäriä, kyllä he osaavat neuvoa mitä sun kannattaa tehdä ja jos vähennät annosta niin miten se tapahtuu. Minulle neuvottiin ottaa yhteyttä terkkariin jos loma-aikana tulee lääkeongelmia!
itselläni on nykyisin käytössä Ketipinor 300mg iltaisin unettomuuteen, pelkotiloihin, harhakokemuksiin ja painajaisiin. aloitin käyttämään tuota lokakuussa, jolloin annos oli 350mg, mutta se aiheutti väsymystä aamuisin ja marraskuussa annos laskettiin tuohon 300mg. nyt ei ole ollut mitään haittavaikutuksia ja olen kokenut lääkkeen hyvänä ja se on auttanut hyvin.
Nyt kyllä pelottaa ku tuli luettua näitä viestejä. Pojallani 11v diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö keväällä ja lääkityksenä oli risperdal 50mg+50mg. Nyt meni sit masennuksen puolelle ja on ollu tosi itkunen ja ahdistunu ja alkanut tehä tarpeitaan housuun. Tän päiväsen lääkärikäynnin tuloksena alotetaan Ketipinor 25mg aamulla ja 50mg illalla ja parissa viikossa nostetaan annostus kuulemma 200mg/ vrk. Kuulostaa kyllä hurjalle ku kyseessä on selkeesti vielä lapsi.
Älä ihmeessä syötä nuorelle pojallesi tuollaisia määriä lääkkeitä. Mielialavaihtelut kuuluvat osin murrosikään. Oletko tarkkaillut poikasi ruokavaliota? Minkälaista ruokaa hän syö?
Liikunta, oikea ravinto ja rakkaus on oikea lääke lapsilla. Muutos ei tapahdu hetkessä...
Joo, älä missään nimessä lapselle tuollaisia määriä lääkkeitä! :/ Luulisi sinullakin olevan joku sananvalta. Toki ymmärrän etät poika on varmasti huonovointinen, mutta ei Ketipinoria tuollaista määrää. Itse olen 26-vuotias nainen ja minulla oli tosiaan se 400mg aluksi.

Oletteko kokeilleet akupunktiota tai muita vaihtoehtohoitoja? Vyöhyketerapiaa..? Suosittelen lämpimästi. :)

Voimia teille!
Ei todellakaan tuo 200 mg ole liikaa jos on oikeasti masentunut + tuo kaksisuuntainen mielialahäiriö..
Oon 14-vuotias ja mulla alotettiin Pitkäniemessä osastolla toi ketipinor joskus 25 mg mutta sitemmin noussu tässä parin kuukauden aikana 600 mg
itse sain ketipinoria selkäkipuihin jotka jatkuneet 28v sekä uni hairiöihin
lihomisesta ei tietoakaan olen laihtunut 25 kg vuoden aikana syy laihtumiseen ehkä ruokavalio ja vatsalihasten reenaus ja etunoja punnerrukset selkäsäryt eivät kuiteskaan ole poistuneet eikä myöskään uni vaikeudet
Eihän ne lääkkeet lihota jos ei syö sen enempää..
Lukaisin tämän ketjun läpi ja huomasin muutaman maininneen tuon levottomien jalkojen oireen lääkkeen ottamisen yhteydessä. Itselläni tämä

oire ilmaantuu joka kerta lääkkeen ottamisen jälkeen n. 15-30min ajan pääasiassa oikean jalan pakonomaisena liikuttamisen tarpeena. Alkaa

rasittamaan ihan kivasti kokea tuo lähes joka ilta.. Onko kellään teistä levottomien jalkojen ihmisistä tietoa, että lähteekö tämä oire kyseisen

lääkkeen käuytön jatkuessa, vai onko tuo kaikkea muuta kuin alkusivuvaikutusta?

Onko kellään kokemusta siitä, että Ketipinoriin muodostuisi jonkinlainen toleranssi, vai onko annosten suurentamisen tarve vain oikean

annoskoon etsimistä? Itse aloitin kaverin reseptilääkkeillä, kun hän suositteli kyseistä lääkettä krooniseen unettomuuteeni. Bentsoihin en halua

jäädä koukkuun, eikä melatoniinit tai rohdosvalmisteet toimi minulla. Otin ensimmäisenä yönä hänen suosituksestaan 100mg. Nukuinkohan

jonkun 16h putkeen, ja olisin varmaan nukkunut pitempäänkin (ainakin tokkura oli sen mukainen), ellei poikaystäväni olisi potkinut minua ylös

iltakuuden/seitsemän aikoihin. Sitten pienensin toisena yönä 50mg ja kun sekin tuntui liian suurelta niin pitäydyin lopulta 20-30mg annoksissa. En ole missään vaiheessa ottanut lääkettä säännöllisesti (en tiedä saisiko tätä kylläkään edes ottaa satunnaisesti.. ?) , joku 3krt/vk max. Silti tuntuu ettei 25mg enää riitä, tulee päinvastoin vaan tokkurainen, mutta silti kumman virkeä ja levoton olo illalla. Otan 50mg ja saan ihan hyvin unta, ei vaan huvittaisi jos tämä annoskoko lähtisi vielä tästä nousuun.

Nyt tosiaan tätä lääkettä reseptillä 25-50mg illalla unenlaadun parantamiseen ja muutenkin unen saamiseen. Lääkäri määräsi kerrottuani kokeilleeni näitä jo, ja niiden toimivan minulla.
Täällä dissosiaatiohäiriö ja epävakautta. Olen syönyt Ketipinoria..hetkinen noin 2 vuotta. En muista tarkkaan. Aloitettiin ihan harhojen poistoon, luulivat ensin että mulla on skitsofrenia mutta onneksi selvittivät tarkemmin. Aluksi söin 400mg joka ilta en muista kauanko. Harhat lähti aika hyvin, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Samalla söin bentsoja plus unilääkkeitä. Unilääkkeen nimeä en muista kun niitä en oo syönyt aikoihin, enkä bentsoja.
Olen ollut 2008 viimeksi sairaalahoidossa. Joitakin viikkoja eka suljetulla ja pari kuukautta avo-osastolla. Sen jälkeen ei oo tarvinu mennä. Kiitos loistavan terapeutin. Ikävä tuli kun päätettiin lopettaa teparia nyt viime joulukuussa.

Ketis annosta pienenennettiin 100mg illassa unensaannin helpottamiseksi. Nyt menee edelleen sama annos ja oon kyllä päättänyt jättää sen pois. En tunne tarvetta sille, muuta kuin unensaannin ja sen voi varmasti oppia. Lähdempä siis lääkärille tilittämään, että haluan lopettaa sen.

Unet on ollu Ketipinorin aikana hc luokkaa :D Ihan käsittämättömiä. Aamulla kun herää niin pitää 20 minuuttia sulatella niitä unia että pääsee ylös.. Sitten on ollu päänsärkyä aamuisin (helevetin ärsyttävää) ja sitä jonkun mainitsemaa makeanhimoa.

Oisin kysyny vielä että onko jollakin kokemusta siitä että on syönyt Ketipinoria useita vuosia ja jättänyt sen pois ihan itsestään? Onko ollut ihan kauheat vierotusoireet tms? Ei kai siihen kuole...? :D Itse ajattelin yrittää moista, koska en oikeasti tunne että sitä tarvitsen. Unen nyt saa varmasti opettelemalla uudestaan ja todellakin uskon ettei harhat tule takaisin. Ja jos tulee niin sitte... öö.. Menen lääkäriin tai tulen hulluksi. :D
No siis itsehän en ole tätä lääkettä säännöllisesti syönyt ikinä (tarkoitus olisi mutta tottelevainen luonteeni sanoo vastaan..), mutta olen kyllä lopettanut kesken ties mitä lääkityksiä, joista pitäisi ilmoittaa lääkärille etukäteen tai vastaavaa. Itse en ole saanut niistä mitään jälkiseurauksia, mutta suosittelisin kuitenkin ihan suosiolla lääkärin kanssa juttelua. Kuitenkin jos unensaantiin nykyään kyseistä lääkettä käytät ja ihan säännöllisesti, niin uskoisin, että äkillisellä lopettamisella saattaa olla juuri näitä päinvastaisia vaikutuksia, eli et tule ihan hetkeen saamaan kunnolla unta.

Toinen mahdollisuus on sitten se, että lopetat itse asteittain. Vaikka pienennät aina annosta joka toinen viikko tai vastaavaa, niin kroppa kerkeää tottumaan lääkkeen vähenemiseen ja säätelemään lääkkeen vaikutusalueita itsenäisemmin. Onnea yritykseen! (:

- Shinroku.
Omat kokemukseni Ketipinorista ovat varsin ikävät. Yritän siitä eroon. Oon muutaan vuoden syönyt. Aamuisin ihmiset kuulevat puuroisesta puheestani, että olen ottanut jotakin.
Ongelma minulla on se, että tämä pitäisi nyt vaihtaa johonkin toiseen lääkkeeseen. Cipralexiin varmaan, koska olen täysin aloitekyvytön. Hyvä jos saan lääkärille aikaa varattua. Kokonaan toinen asia on se, että saako sellaisen lääkärin, joka ymmärtää ongelman.
Siksi lääkärit eivät vaihtaisi tätä ainakaan benzoihin, koska olen ilmoittanut olevani niihin koukussa. Ja mielestäni esim. Tenox toimi paremmin. Olin aamuisin tosi virkeä. Nyt tarttisin vähintään efedriiniä tms, mutta sitten illalla taas tasoittamaan Ketipinoria. 2 vrk olen pystynyt olemaan ilman, mutta ei pidempään.
Ketipinor syö mun päivät. Huonona päivänä saatan ottaa aamulla 200mg ja nukun vaan 1,5 vrk pois. Täysin lannistava lääke. Toivottavasti löydän lääkärin, joka ottaa asiani vakavasti.
Miten voi olla vaikeuksia päästä ketipinorista eroon kun siihen ei voi jäädä koukkuun?
Onko kenelläkään Ketipinorin käyttäjällä jäykät jalkalihakset? Minulla on ja myöskin levottomat jalat. Lihasjäykkyys on siis tosi paha.
ketipinor mulla 600mg iltaisin psykoottiseen masennukseen ja nukahtamiseen. On ollut hyvä lääke ja kutakuinkin auttanut, vähentänyt oireita, mutta vielä ei ole psykoosin oireet kokonaan poistunut, annosta nostettiin vähän aikaa sitten. Ei ole mitään ikäviä sivuvaikutuksia ollut. Ja ku se on seroquel prolong, eli pitkävaikutteinen niin ei väsytä päivällä ollenkaan. Eli ihan hyvä lääke kaikenkaikkiaan.
Oon 14-vuotias ja Ketipoinor alotettiin 10 päivää sitten Pitkän Niemen NPS1 osastolla.. Hyvin on toiminu illassa toi 75 mg
Itse aloitin Ketipinorin käytön kuukausi sitten masennuslääkkeiden tilalle, koska masennuslääkkeet aiheutti hyvin suuria mielialanmuutoksia. Aluksi otin Ketipinoria illalla 12,5 mg jonka jälkeen sain itse alkaa nostamaan. (Max, 100mg)

Aluksi sivuoireina tuli huimaus, jota oli niin istuessa kuin seistessä. Muutaman kerran meinasin pyörtyä portaissa. Reilun viikon jälkeen loppui kuitenkin.

Tällä hetkellä syön 50-75mg illalla, riippuen vähän onko aamulla aikainen herätys vai ei. Tokkuraiseksi nimittäin tekee tämä lääke, eli aamulla todella vaikea saada itseään ylös jos ottanut liikaa/ liian myöhään.

Sitten kun saan itseni ylös niin olo onkin todella mahtava. Päivät menee todella energisesti ja tarvetta päiväunille ei ole tullut.

Joku puhui lihasjäykkyydestä jaloissa! Olen itse huomannut, että jalat on nykyään todella väsyneet ja jäykät! Mutta silti kävelen kaikki mahdolliset matkat ja käyn juoksemassa. (Ja siltikin on paino noussut!)

Omasta mielestäni tämä on ollut todella hyvä lääke. Ainut haitta puoli on se, että ilman sitä on todella vaikea saada unenpäästä kiinni, ellen ole rasittanut itseäni ihan tappiin (eli esim. bilettänyt koko yön).

Puoli tuntia sitten otin 50mg ja nyt alkaa jo väsyttää. Joten todella nopeavaikutteinen on, mikä omasta mielestäni on todella hyvä juttu.
Lisään vielä että nyt mun annosta ketipinorin suhteen on nostettu jo moneen otteeseen eka 25 mg, sit 75 mg ja sit 100 mg ja nyt tänään nostettiin 125mg.
Oliskohan mitenkään mahdollista, että iholle ilmaantuneet tämmöset punoittavat "näppylät", joissa monesti pienet läpinäkyvät tai vaaleet kohoumat keskellä (kerran repäisin sellasen ja sisältä tuli jotai "nestettä") johtuis tästä Ketipinorista? Oon lukenu et nokkosihottumaa saattaa aiheuttaa, mut mun mielestä tää ei oo sellasta. Näitä "näppyjä" on siis ihan kaikkialla, useimmiten jaloissa, seuraavaks eniten käsivarsissa. Alkoivat nimittäin ilmaantuu muistaakseni heti lääkkeen alottamisen aikoihin. Kellään muulla vastaavaa?
Ketipinor mulla kipuun, kun en saa unta tosin kipuunkin 600mg lyricaa, 350mg tramalia, ja symbaltaa 120mg.. ja "mirtazapin 15mg" Ketipinor menee 200mg
Levozinistä 50mg menee ihan sekavaan olotilaan.
Mulle lääkäri määräsi ketipinorin tarvittavaksi jos ahdistaa todella paljon,ei auta niin hyvin eikä niin nopeasti kuin diapam mutta lääkäri sanoi etten saa enää diapamia ottaa etten jää siihen koukkuun.Saakeli,mieluummin olisin koukussa diapamiin kuin kärsisin tässä helvetissä jossa kukaan ei mua ymmärrä.Päivittäisenä lääkityksenä mulla menee mirtatsapiini 30mg ja risperidoni 1mg.Mirtatsapiini aloitettiin muutama viikko sitten,tolla annoksella on mennyt neljä viikkoa ja vaikutuksena on se että oon ihan älyttömän väsynyt.Ne vaan yrittää saada mut ihan väsyneeksi zombiksi etten jaksaisi riehua.
Joo mulla on nyt tämä viikko 300 mg ja ensviikolla 400 mg..
En oo huomannu mitään vaikutusta.. lääke ollu mulla ny 6 viikkoo.
Ketiapiinillä on sedatiivisiä vaikutteita.
Sedatiivit ovat yhdisteitä, jotka vaimentavat keskushermoston toimintaa. Tästä seuraavia vaikutuksia ovat rauhallisuus, rentoutuminen ja hidastunut hengitys, sekä toisinaan myös väsymys, sammaltava puhe, hoiperteleva kävely, huono arviointikyky ja hitaat sekä epävarmat refleksit.
Sedatiivit aiheuttavat yleistä elintoimintojen hidastumista, joka johtaa usein fyysisen suorituskyvyn laskuun. Monilla sedatiiveilla on lisäksi lievää kipu- ja muuta tuntoaistia puuduttavaa vaikutusta.
Sedatiivisuus tarkoittaa väsyttävää vaikutusta. Reaktio sedatiivisuudelle vaihtelee usein suuresti yksilöstä toiseen. Esimerkiksi perinteiset rauhoittavat lääkkeet eivät aiheuta kaikille tokkuraisuutta, vaan ne saattavat jopa virkistää osaa potilaista. Mitä iäkkäämpi ja raihnaampi henkilö on, sitä voimakkaampia voivat olla sedatiiviset vaikutukset, kuten tokkuraisuus ja uneliaisuus. Huomattava sedaatio huonontaa toimintakykyä ja altistaa tasapainohäiriöille ja kaatumistapaturmille. Etenkin vanhoille naisille määrätään herkästi sedatiivisesti vaikuttavia lääkkeitä mm. huimaukseen, vatsavaivoihin tai kipuihin.
Suurina yliannostuksina suurin osa sedatiiveista voi aiheuttaa tajuttomuuden tai kuoleman.
Bentsodiatsepiineja ei suositella enää määrättäväksi jokapäiväiseen pitkäaikaiseen käyttöön niihin (pitkäaikainen ketiapiinin käyttö voi lamauttaa kehon oman unihormonia tuottavan aivojen osan) liittyvän riippuvuusriskin ja sivuvaikutusten takia. Kaikki lääkärit eivät kuitenkaan noudata tätä suositusta, vaan määräävät bentsodiatsepiineja sisältäviä lääkevalmisteita esimerkiksi kroonisen unettomuuden tai epilepsian hoitoon.
Suurina yliannostuksina suurin osa sedatiiveista voi aiheuttaa tajuttomuuden tai kuoleman.
Mulla ollu Ketipinor unettomuuteen 1,5 kuukautta. Ennen oli Mirtazapin, vaihdettiin sitten pois kun aiheutti rajuja muutoksia ruokahalun ja painonnousun suhteen.. Mirzan avulla sain unta (ja ihan sekopäisiä unia).. mut Ketipinorista ei oo _mitään_ hyötyä..
Ketipinor 100mg + mirtatsapiini 30mg ollut käytössä jo pari vuotta. Hyvin pyyhkii ja ilman ei pärjäis. Sivuoireet täysin siedettäviä, kuten suun kuivuminen ja lievästi levottomat jalat, mutta vain hetken aikaa iltaisin ennen kuin lääke täräyttää tajun kankaalle. Ei ole toleranssia tullut. Ajottain sydämentykytyksiä, mutta ne menevät nopeasti ohi ja en pidä niitä vaarallisina näin vähäisissä määrin. =) Suosittelen vaikeasta unettomuudesta kärsiville tätä komboa. Pahin "ongelma" on ehkä suurehko iltanälkä (vaikka olisi syönyt), syön siihen pari voileipää ja nukahdan ennen kuin kerkeän hamuta lisää. painoa tullut kyllä 15kg lisää, mutta ei se juuri näy, kun olen 187cm pitkä. Eikä painonnousu ole enää jatkunut.
Meissille määrätty masennuksen tuomaan ahdistuneisuuteen. 25mg tabletteina vetelen, aamulla 1, illalla 2 ja päivällä 1-2 tarpeen vaatiessa. Ite en oikeen osaa sanoo miten ne auttaa, ei mulla nyt ihan niin huonosti mee mut ei hyvinkään. uneen noi ei mulla mitenkään suuresti vaikuta, mutta väsymystä on ja lihakset ei oikeen meinaa pelittää päivällä, muisti pätkii ja keskittyminen on helevetin vaikeeta. Söin alkuun jotain toisia rauhottavia masennuslääkkeiden kyytipoikana, mutta seuraukset oli sitä luokkaa, että lääkitys vaihdettiin. toisaalta noi on mulle okei, mieltä ne kyllä rauhottaa, mut toisaalta omien tuntemuksien mekaaninen patoaminen ei mun kohdalla toimi. Ja niin, ruokahalut, erityisesti makeennälkä on kasvanut saatanasti.
Nyt menee illassa 600 mg.. en oo huomannu edelelenkään mitään vaikutusta. vaikka ollu koht reilu kaks kuukautta toi lääke mutta toissapäivänä tosin nostettiin 600 milligrammaan..
Ihan älytöntä lukea kuinka monelle sitä paskaa on tarjottu!
Lääkäri on määrännyt minulle ketipinoria, mutta Onko minun viisasta aloittaa ketipinorin käyttö jos verenpaineeni on jo muutenkin alahainen? pelkään aloittaa tämän lääkkeen käyttöä, koska kaverini kertoi että oli yrittänyt itsemurhaa 25 mg ketipinoreilla ja kertoi että ketipinorit laskee verenpaineen hujauksessa.Tietysti varmaan suurina määrinä joten pliis auttakaa. en tiedä mitä pitäisi tehdä. uskallanko alottaa ketipinorien käytön?? ja eikö ketipinor tosiaankaan ole kolmiolääke?? keskushermostoon vaikuttava lääke. woot oon aina luullu : O
Hei Huolehtija. Ketipinor 25 mg /100kpl ei kuulema saa henkeä pois. Näin minulle sanoi psykiatrian erikoislääkäri, kun määräsi minulle 2x25mg iltaisin nukahtamiseen ja 1/2-2tbl paivällä tarvittaessa ahdistukseen. Olin juuri yrittänyt itsemurhaa ja hän uskalsi minulle lääkkeet määrätä sanoen, että vaikka söisit koko paketin (100 kpl) ei siitä seuraisi kuin todella huono olo. Söin ko. lääkettä sen 2 tbl iltaisin ja vihdoinkin sain nukutuksi enemmän kuin 2-3 tuntia yössä. Hyvin nukutti jopa 8-10 tuntia, jota en ollut nukkunut vuosiin. Päivällä otin välillä yhden, jos alkoi ahdistamaan. Parin kk jälkeen luulin, etten enää tarvitse lääkettä ja lopetin sen syönnin, koska lääkäri oli sanonut, että näin pieniä annoksia käytettäessä voi lopettaa kerralla, kun siltä tuntuu. Lopettamisesta ei tullut mitään vieroitusoireita. Nyt 6kk lääkkeen lopettamisesta masennus palasi todella yllättäen, kuin salama, yhden vikonlopun aikana ja aloitin itse syömään aiemmin jääneitä ketipinoreita entisen ohjeen mukaan. Menin työterveyslääkärille ja kerroin aloittaneeni ko. lääkityksen ja hän ihmetteli, eikö minulle oltu määrätty masennukseen erikseen myös jotain toista lääkettä. Kerroin, että ei ja ei ollut tarvettakaan, koska ketipinor yksin auttoi erinomaisesti. Nyt tt.lääkäri haluaisi minun syövän lisäksi jotain masennuslääkettä, vaikka tiedän, että ketipinor auttaa, mutta lopetin sen vain liian aikaisin, koska luulin masennuksen menneen jo ohi. Ilmeisesti yleislääkäri ei tiedä, että ketipinor yksinkin voi auttaa masennukseen. En halua sen rinnalle muuta lääkettä, koska ketipinor jo yksistään väsyttää minua päivällä ja jos siihen lisää vielä jonkin toisen lääkkeen olen tuskin työkykyinen. Ketipinoriin yksin olen todella tyytyväinen. Annostus on siis 2x25mg iltaisin ja 1/2-2 tbl tarvittaessa.
Tervehdys kaikille!

Minulle määrättiin "lääkeresistensiin" keskivaikeaan masennukseen 150mg Ketipinor iltaisin. Sillä oli tarkoitus korvata Mirtazapiini, jota minulla oli mennyt 2vuotta annoksella 7.5mg-22.5mg, mutta eipä tuo Ketipinor tuonut unta, vaan piti silti ottaa 7.5mg Mirtazapiniinia että sain nukutuksi.
Minulla masennukseen liittynyt aina voimakas ahdistuneisuus (varsinkin aamuisin) ja aamuyön unettomuus.
Viimeiset noin 8vuotta on lisäksi mennyt Sepram 40mg aamuisin ja Xanor ahdistukseen. Tuo Xanor toimii hyvin ja ei väsytä ainakaan minua.
Alussa Mirtazapiinista oli päiväväsymystä, mutta se meni kyllä ohi.

No, nyt olen syönyt kuukauden tätä "uutta ihmelääkettä" eli Ketipinoria ja yöunet ovat mennett todella huonompaan suuntaa. Muutenkin kun aloitin Ketipinorin, niin tuntui että se jopa voisi auttaa ahdistukseen, nyt sekin on pikemminkin päinvastoin. Pää on vain kokoajan jonkinlaisessa pöhnässä ja se kyllä ei ainakaan vähennä ahdistusta.
Nyt pitää alkaa vähentämään tuota Ketipinoria ja katsotaan paraneeko yöunet entiselleen ja häipyykö tuo "pöhnä olo". Saa nähdä pitääkö minun jättää se lopulta kokonaan pois...

Tuntuu vain turhankin rajulta lääkkeeltä tuo Ketipinor, varmaan toimii hyvin joillakin tai sitten "rankemmissa" oireissa/sairauksissa ?

Nimim. F33.1
Ketipinor on neurolepti (=hermonsalpaaja) ja erittäin ikäviä sivuvaikutuksia masennuksesta kärsiville tuottava. Lisää masennusta, jumittaa pään, lukitsee ajatustoiminnan, itseltäni meni osittain kyky kävellä vaikka annostus oli vain 25 mg. Lihottaa koska hidastaa aineenvaihduntaa.
Lääkettä käytetään pääasiassa skitsofrenian tai kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon.
Mietin vaan, että miksi Ketipinoria määrätään niin herkästi keskivaikeaanmasennukseen, kun se kuitenkin on neurolepti!? Olen käsittänyt psykiatrin puheesta, että se olisi miedompi ja lievempi lääke (pienillä 25mg-50mg annoksilla) kuin ns. yleiset masennuslääkkeet?! Lisäksi se ei aiheuta riippuvuutta, joten pieniä annoksia voi käyttää kun tarvitsee ja lopettaa halutessaan kerralla, toisin kuin muita masennuslääkkeitä. Olenko siis ihan harhaanjohdettu ja olisiko turvallisempaa pyytää lääkäriltä jotain muuta lääkettä? Sitä myös mietin, kun lääkäri ei oikein tuntunut uskovan, että 2x25mg iltaisin ja 1x 25mg aamulla sai minut todella väsyneeksi. Ei kuulema pitäisi väsyttää noin pienellä annostuksella koska en käytä lisäksi muita lääkkeitä.
Kyllä lääketehtaat mielellään "keksivät" noita uusia käyttöaiheita lääkkeille, sehän lisää myyntiä. Nykyisin vain valitettavasti kaikki ns. bamit on psyk.klinikolla täysin pannassa, niiden tilalle syötetään näitä uusia neuroleptejä. Pitää muistaa että kaikille ei masennuslääkkeet auta. Aikoinaan lääketeollisuus jopa manipuloi tutkimustuloksia, nyt on tiedossa ettei masennuksen auta lääkitys kuin 20-30% potilaista. Lopuille sitten hoidetaan vain oireita, kuten ahdistusta ja unettomuutta. Aika on paras lääke masennukseen, voihan sen sitten kuluttaa vaikkapa neurolepti pöhnässä :) Mutta vastaus kysymykseen: ei noi alle 100mg ketipinor annokset taida toimia kuin unilääkkeenä ja toisilla ei siinäkään, nimittäin joillakin se voi huonontaa unta. Että sellaista on tämä kemia.
Ei muuten saa koskaan lopettaa neuroleptiä kerralla, varsinkin jos on korkeampi annostus kuin joku 25-50mg.

Ja masennuslääkkeissäkin olisi aina hyvä porrastaa lopetus.

En ole asiantuntija mutta itse olen kokenut masennuslääkkeet yksinään ainakin ihan hirveiksi, sain kaikki mahd. lisäoireet ja pahenevan masennuksen. Olenkin bipo II joten tarvitsen Ketiapiinia mielialaa tasaamaan. Jonkin verran tuo auttaa pelkkään masennukseen ainakin itsellä. Hirveän yksilöllisiä nämä lääkkeet. Joskus kieltämättä tuntuu siltä että tavalliset masennuslääkkeet todella ovat kovempaa kamaa ja vaarallisempia kuin joku pieni annostus ketiapiinia, jos nyt sattuu se toimimaan. Mutta mene ja tiedä... kaikilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia ja omat vaaransa. Ei se insuliini tai sytostaatitkaan suoranaisesti vaarattomia ole.
13000 mg on kuulemma jo tappava annos eli siis kaiketi 13 g ketipinoria. vai onko
No ei ole tappava paitsi ehkä vauvalle tai hamsterille..
En suosittele. Tyhmentää ihmisen, poistaa persoonan, lihottaa kymmeniä kiloja. Haluatko olla kasvi muiden ihmisten silmissä? Siinä tapauksessa ketipinorit ovat juttusi.

Mielialalääkkeet ovat myös perseestä. Suosittelen lääkkeitä vain siinä tapauksessa että olet jo luovuttanut ja haluat olosi siedettäväksi mitä ikinä sitten teetkin. Jos haluat elämääsi edistystä ja sitä kautta onnellisuutta älä missään nimessä koske lääkkeisiin. Turruttavat ja passivoivat vain lisää.
osalaa puhuu asiaa ja lääkärit ei edes tunnusta noita haittoja väsymystä ja painon nousua sanovat vaan että kyllä ne ohi menee
Mulle ahdistukseen ja tuskaisuuteen 25mgx4 päivässä. Auttaa hieman, mutta ei tarpeeksi. Alussa väsytti, jopa nukutti.
Mulle määrättiin Ketipinor Opamoxin tilalle, koska välillä tunnen masentuneisuutta. kertokaas te, jotka paremmin tiedätte tästä...Lääkäri sanoi, että vaikutus alkaa melkein heti tabletin (25mg) oton jälkeen, mutta sitten aloin kotona ihmetellä että kun se mulle määrättiin otettavaksi ennen nukkumaan menoa, niin en kai mä nukkuessani nyt pode masennusta, enkä koe ahdistusta!!!!!

Kysymys siis on, että kun sitä on syönyt vaikkapa viikon putkeen, pysyykö lääke elimistössä niin, että se auttaa päivisinkin??? Aika tärkeä kysymys, kun en edes pyytänyt nukahtamiseen mitään lääkettä! Nukun Klotriptylillä ja Lyricalla ihan hyvin.
Olisi mukava jos joku osaisi vastata tuohon miten lääke vaikuttaa pitkässä juoksussa...syönkö sitä nyt turhaan, kun se menee yöksi???
Minulla aloitettiin bipo II:en hoitoon Ketipinor 25mg 2-3 kertaa illalla. No ei auttanut ahdistukseen eikä masennukseen joten lääkärin kanssa jatkuvasti hilattiin sitä ylöspäin ja nostin hieman itsekin kunnes saavutin 200mg josta jäin yhä lievästi masentuneeksi eikä korkeampi annos tuonut enää muutosta. Kaveriksi sain lopulta paroxetiinia piristävänä masennuslääkkeenä 10-20mg ja sitten alkoi tapahtua.

Nykyisin voin hyvin ja lääkkeet on kohdallaan ja voin tarpeen mukaan hieman nostaa ja laskea. Aikamoista kokeilua se on se annosten löytäminen mutta Ketipinorin pitäisi toimia melkeinpä heti ainakin seuraavana päivänä jos annostus on oikea. Masennuslääkkeillä yleensä kestää kauemmin toimia, n. 2vko.

Itsellä lääkkeet oikealla annoksella alkoivat toimia lähes välittömästi. En tiedä johtuuko bipo II:sta vai toimiiko ne yksilönä vain minulla nopeasti mutta turhaan en kyllä odottelis vaan puhelinsoittoa sille lääkärille vaan ja kertokaa kaikista oireista niin korjataan annostusta! Pidemmällä aikavälillä myös monet sivuoireet on jääneet pois, aamuväsymystä toki on mutta ei haittaa kunhan se paholaisen masennus pysyy aisoissa.
YLI 2 VUOTTA VANHA KETJU ÄÄLIÖT.
No mitäs sitten? Taivas putoaa kun kehtaan vastata jollekin aiheesta ketiapiini?
Lääkeyhtiöt rakastavat teitä<3 Jos pääkoppaa viiraa niin kannattaisi keskittyä enemmän ongelman syyhyn eikä ongelmaan.. Mut Massan mukanahan te menette :)
Just tommosella ajattelulla varustettu pelle on lääkkeen tarpeessa! Itsekeskeisyyteen olis sulle hyvä esim. Larkantin! Mieti mikä on syynä omaan ongelmaasi! Naulattiinko lelut lattiaan kun olit lapsi ja kehityksesi loppui? Vai ootko kasvanu vinoon alkoholilla?
syön ketipinoria (tosin aika vauva-annoksia) iltaisin ahdistukseen ja unensaantivaikeuksiin. Aluksi auttoi todella, mutta nyt tuntuu että jotenkin turtunut??
Lääkkeen syöminen ei enää oikeastaan auta, mutta ottamatta jättäminen aiheuttaa kauhean kohtauksen.. outoa?
Ei ollenkaan outoa. Olet kiikissä lääkkeeseen ja saat heti vieroitusoireita. Luepa lääkkeen mukana tullut lääkeseloste ja mitä siellä sanotaan lopetuksesta tai lääkken vähentämisestä. jos jätät väliin, se jo tarkoittaa, että vähennät lääkettä ja elimistösi on ankara sen suhteen ja reagoi heti.
Olen syönyt ketipinoria 7 vuotta. Alussa annos oli niin suuri (300mg aamulla ja 400 mg illalla), että nukuin joka päivä 24 h. Heräsin aina vain pieneksi hetkeksi syömään. Näläntunne oli sietämättömän suuri, ei ollut ikinä täysi olo. Noin tunti lääkkeen ottamisen jälkeen tuli levottomien jalkojen ja käsien tunne. Olo oli silloin aina niin paha, että olisi tehnyt mieli hakata jäsenet irti kirveellä. Pienensin itse parin viikon päästä annosta 100 mg:aan ja olo oli huomattavasti parempi. Kokeilin välillä myös muita psykoosilääkkeitä, mutta niissä sivuvaikutukset oli pahemmat. Esim. söin abilifyä 4 kuukautta ja lääkkeen sivuvaikutusten myötä en osannut enää pureskella ruokaa. Lopetin lääkkeen, mutta jouduin soseuttamaan kaiken ruokani vielä vuodenkin jälkeen. Aloitin ketipinorin uudestaan ja olen syönyt sitä nyt 6 vuotta putkeen. Väsyttävä vaikutus sillä on edelleen ja tokkurassa olen aina koko päivän. Nälkä on koko ajan ja paino nousee tasaiseen tahtiin. Paino nousee, vaikka söisi vähän ja terveellisesti ja harrastaisi säännöllisesti liikuntaa. Pahin sivuvaikutus minulla on muistikatkot. Unohdan välillä viikonpäivien ja kuukausien nimet. Siskojen ja veljienkin nimet unohtuu. Olen joutunut monesti tarkistamaan syntymäaikanikin passista, kun en muista sitä. Olen nyt päättänyt lopettaa koko ketipinorin, ennen kuin se saa enemmän tuhoa aikaan.
"Pahin sivuvaikutus minulla on muistikatkot. Unohdan välillä viikonpäivien ja kuukausien nimet. Siskojen ja veljienkin nimet unohtuu. Olen joutunut monesti tarkistamaan syntymäaikanikin passista, kun en muista sitä. Olen nyt päättänyt lopettaa koko ketipinorin, ennen kuin se saa enemmän tuhoa aikaan."

Hei toi kuulostaa tosi vakavalta!!!!!! Olen todella kypsynyt siihen miten ihmisiä hoidetaan!!!! Ei tuota lääkettä saisi syödä vuositolkulla..... :(
Heitin Ketipinorit ikkunasta ja loput vein sitä määränneelle lääkärille takaisin.
Mitä se sano?
Mulle on määrätty ketipinoria muutamaan otteeseen juurikin unettomuuteen, 25-100mg illassa, vähän casesta riippuen.

Nyt taas arvon ketin ja mirtazapiinin välillä. Ketipinorista nyt viimeisellä kerralla hervottomia tykytyskohtauksia, tuntuu ku sydän hakkais rinnasta ulos. Kädet vapisee ja korvissa humisee 24/7, koita siinä sitten unta saada. Erehdyin ottamaan pari lasia skumppaa, joka vaan vahvisti tätä maailmanlopun fiilistä (tosin taustalla voi toki vaikuttaa pitkään jatkunut suuret annokset kortisonia, kahdella eri lääkärillä vähän arpameiningillä vastauksia...). Onko muilla kokemuksia, miten brenkku ja ketipinor synkkaa?

Onko kokemuksia ketipinorin ja bentsojen yhteiskäytöstä? Opamoxia menee n.80mg päivässä, millanen fiilis jos illalla ottaa päälle vaikka 50mg ketipinoria?
Mulle määrättiin Ketipinoria unettomuuteen, otan sitä sen 50-100mg ennen nukkumaan menoa. Saan hyvin unta, mutta aamuisin on sit aika nuutunut olo ja kestää pari tuntii että herää kunnolla. Sivuvaikutuksia oli sillo kun aloitin (n. 2kk sitten), mm. suuta kuivas ja naama oli puuduksissa, ruokahalu kasvoi ja lihoin, päivisin oli levottomat jalat. Nyt ei noita sivuvaikutuksia enää oo ja mulla ei oikeestaan oo ruokahalua tällä hetkellä ja oon laihtunut (sain siis noin kilot mitä lihosin poies ja vähä enemmänkin). Välillä juon alkoholia, mutta otan ton annoksen silti. Mulle tää lääke auttaa just tohon et sais unta, muuhun ei.

Opamoxia mäkin otan ja en oo huomannu mitään yhteisvaikutuksia Ketipinorin kanssa. Propraliakin otan.
ketipinor nyt kaks vikkoa 50 mg en edes voi pyörällä ajaa vaika se mun harastus ollu. muutenkin ihan kun jossai huumeessa. kaikki yhtä puuroa
Miksi sulle määrättiin kyseinen lääke? Mulla oli aluksi hieman haittavaikutuksia ketipinorista, mutta käytin kyseistä lääkettä pienellä annostuksella 3 vuotta ja lääke takasi hyvät yöunet ja auttoi ahdistukseen.
Minä syön Seroquel Prolong 400mg aamuisin yleiseen ahdistukseen ja vaikeaan masennukseen. Aluksi lääke meni iltaisin, mutta vaihdoin itse aamuisin otettavaksi, koska illalla otettuna motorinen levottomuus esti nukahtamisen. Siis tuo lääke aiheuttaa sivuvaikutuksena motorista levottomuutta, minkä huomaa siinä vaiheessa kun pitäisi nukahtaa, aamulla otettuna en tätä huomaa. Muita sivuvaikutuksia on asioiden unohtelu, toimintojen hidastuminen, ajatuksen hitaus, toiminnanohjauksen vaikeudet.. lääkärilleni näistä kerroin, hän vain kintaalla viittasi ja kertoi vaivojeni johtuvan masennuksesta. Lisäksi lääkäri on määrännyt rinnalle seuraavat lääkkeet: Kepitinor 25mg-200mg/vrk tarv, Valdoxan 50mg iltaisin, Risperdal 1mg iltaisin... mikä lääkemäärä. Onneksi järjen ääni käski pysyä erossa kaikesta ylimääräisestä, joten lääkitykseni on tällä hetkellä todellakin vain tuo SP 400mg aamussa, tätä olen kohta 2kk syönyt. Nyt aloitan lääkkeen hitaan alasajon.

Minua kummastuttaa lääkäreiden nykyinen mieltyminen neurolepteihin, nehän ovat aivoille myrkkyä, muovaavat keskushermostoa. Mikä kammo vanhoihin Betsoihin on tullut?? Ne ovat edullisia lääkkeitä, joiden käyttö ei keskushermostoa vahingoita. Olisiko rohkea teko väittää, että kymmenen vuoden sisällä todetaan näiden muotilääkkeiden saaneen enemmän aikaa pahaa kuin hyvää!! Minä todellakin tein kuolemaa henkisesti, pyysin ja anelin bentsoja.. en saanut, en vaikka olin kuolla tuskaan ja ahdistukseen. Olisin varmasti menehtynyt ellei isoäitini olisi suurimman hädän hetkellä antanut minulle 4 kpl Tenox tbl. Nämä jaoin neljään yhtä suureen osaan, eli sain 16 kpl tbl jotka varmana pelastivat henkeni.
Lääkäri menetteli mielestäni väärin.. olisittepa nähneet hänen ilmeensä, kun hyvävointisena menin hänen vastaanotolleen eilen ja kerroin syöväni vain yhtä lääkettä!! Tohtori ei saanut sanaa sanotuksi.

Nyt olen toiminut muutenkin toisin kuin lääkäri on kehoittanut; hän kirjoitti minulle 4kk:n sairausloman. Sanoin itseni vakituisesta työstä irti ja vaihdoin työni siivoojan töihin. Olen parhaillaan elämäni kunnossa.. elämä hymyilee jälleen. Rakastan työtäni siivoojana, keventäen lääkitystäni.

Itse luulen hektisen entisen työni (jossa oli palkkauskin sen mukainen) sairastuttaneen minut, nyt teen rakastamaani työtä nauttien samalla elämästä.

Kukaan ulkopuolinen, ei viisaskaan tohtori voi puolestasi sanoa mikä on sinulle se paras ratkaisu. Minulla tuli ammatinvaihdon myötä raskaasti takkiin, menetin jopa luottotietoni. Uskon kuitenkin vakaasti sisäisen äänen kertoneen minulle, mikä sai minut taas nousemaan tuhkasta ja elämään tätä elämää. On vapauttava tunne herätä aamuisin tyytyväisenä, elämää rakastaen. Ihmiset eivät uskalla nykyisin tehdä rohkeita ratkasuja, vaikka tämä saattaisi helpottaa arjen paineita. Minä ylisuoritin, romahdin ja olin ajautua lääkehelvettiin, vaikka minut olisi saatu kuntoon hyvin kevyellä ja lyhytaikaisella bentsolääkityksellä. Lisäksi kukaan hoitavalla taholla ei halunnut kuulla todellista hätääni.. tähänkin tarvittiin rohkea ratkaisu eli työnvaativuuden laskeminen.

Minä olen onnellinen, minä elän.. minä selvisin ja selviän. Tietenkin minua harmittaa luottotietojen menettäminen, perintätoimistojen karhukirjeet, ulosoton kanssa asiointi, mutta ne ovat kuitenkin pisara meressä. Olen saanut nähdä melkein elämän koko kirjon, pohjalla käyneenä ja sieltä omin voimin nouseena uskallan sanoa, että monella meistä on avaimet onnelliseen ja hyvään elämään.
Outoja kokemuksia ihmisillä? Mulla Ketipinor toimii ihan mielettömän hyvin univaikeuksiin. 100 mg illalla niin nukun 8-9 h tosi hyvää ja syvää unta. Minulla ei ole mitään mielialahäiriötä; muuta kuin unettomuus joka alkoi lasten ollessa pieniä ja elämän kauhean kiireistä ja stressaavaa. Monta vuotta kärsin ja sitten marssin psykiatrille kun en nukahtamislääkkeistä kokenut apua. Alkuun 25 mg, sitten 50 mg ja lopulta 100 mg on osoittautunut tosi sopivaksi. 2 v olen nyt sillä annoksella käyttänyt, ei mitään paino-ongelmia tai muitakaan ongelmia. Tuloksena vain syvä hyvä uni, mainio työkyky ja jaksan harrastaa ja on virtaa moneen eri asiaan. Suosittelen lämpimästi univaikeuksia poteville.
Minulle Ketipinor aiheutti parkinsonismia jo pienimmällä mahdollisella annostuksella. Lääkettä määrättiin univaikeuksiin kaupungin terapiapalvelujen puuttumisen johdosta.
Eräälle ystävälleni Ketipinor aiheutti neurologisia pysyviä vammoja kehon hermojärjestelmiin/välittäjäainetasapainoon, mm. pysyvän jokapäiväistä elämää haittaavan vapinan käsiin sekä kävelyvaikeuksia joihin ei olla löydetty mitään syytä lukuunottamatta Ketipinorin käyttöä kahden vuoden ajan.

Itselläni pienin mahdollinen annostus iltaisin ennen nukkumaanmenoa pilasi koko seuraavan päivän siten etten saanut suoritetuksi mitään normaaleja rutiineja kuten suihkussakäyntiä, kaupassakäyntiä, ruuanlaittoa ja usein huomasin illalla etten ole tehnyt päivän aikana muuta kuin maannut sängyssä kunnes olikin jo aika ottaa taas uusi annos lääkettä.:(

Lääke on tarkoitettu skitsofrenian tai kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon, ei pelkästään unettomuuteen tai masennukseen. Onneksi lääkettä määrännyt lääkäri saatiin lopulta kiinni ja vastaamaan teoistaan.
Lisäisin vielä haittavaikutusten listaan omalla kohdallani sydämen rytmihäiriöt sekä nopeutuneen pulssin, mitkä johtavat yleensä aivoverenkiertohäiriöihin sekä ovat ennusmerkki pidempään jatkuessaan metabolisen oireyhtymän kehittymisestä.
Kaikki neuroleptit, myös Ketipinor, aiheuttavat vakavia sivuvaikutuksia:
http://www.antipsychiatry.org/drugs.htm
Joskus söin tuota lääkettä vuoden verran. Aamuisin 100mg ja iltaisin 200mg. Ne teki minut aivan zombiksi. Pyörrytti ja oksetti niin paljon, etten pystynyt kymmentä metriäkään kävelemään niiden oton jälkeen, koska meinasin oksentaa ja pyörtyä. Jos kuitenkin jouduin kävelemään, hoipertelin kokoajan. Lisäksi ne väsyttivät todella paljon. Jouduin joka päivä lähtemään koulusta kesken kaiken pois sen takia. Minulle sanottiin, että oireet lähtevät kuukauden aikana, mutta eipä lähteneet. Kestivät koko tuon vuoden ja jouduin niitä silti syömään, vaikka oireista mainitsin monesti. Lääkkeet vaihdettiin sitten vuoden päästä, koska valkosolujeni määrä oli laskenut.
Konsultaatiot, psykiatriset lausunnot, työkyvyn arviointi, yleispsykiatria Felicitas-klinikka. Ajanvaraus Ma-Pe klo 8-16 p. (09) 612 2750. Urho Kekkosen katu 4-6 A 00100 Helsinki.

Tämä määrää Ketipinoria masennusoirestoon ja repii aiemmin määräämänsä reseptit niiden uusinnan yhteydessä jottei todistusaineistoa jäisi.

Toimii julkisella sektorilla sekä lapsettomuusklinikalla psykiatrian erikoislääkärinä samanaikaisesti, tutkinto vuodelta jotain, ei päivitä tietotaitoaan.
Aloitin ketipinorin syömisen vuonna 2008. Olin kamalassa jamassa.
Aamulla otin muistaakseni 100mg pillerin...en voi ymmärtää vieläkään, että miten pysyin edes pystyssä. Illalla annostus oli vielä suurempi.
Luoja mitä annostuksia.

Nykyään menee 25mg iltaisin ja sekin tuntuu jo välillä. Miten oon pystyny elään tollasessa lääketokkurassa? ...:o Oon ollut kyl varmasti kamalassa kunnossa. Onnneks en muista sinänsä kauhean yksityiskohtaisia asioita neljän vuoden taakse.
Lääkkeet kyl turvotti kauheesti ja muutenkin olin kuulemma aika omituinen niihin aikooihn.

Onneks taakse jäänyttä elämää.
Ihan perus neurolepti..Toimii mulla hyvin ei sivuvaikutuksia.
Syönyt 5 vuotta, määrätty unettomuuteen ja tiputettu just satasista 25 siin.

Alunperin skitsoille rauhoittavaksi tarkoitettu 2 x 200 mg annoksina.
En tosin epäile etteikö lyhentäisi elämää 10 vuotta,
kun kukaan ei tiedä mitä sisältävät.
Minä pääsin eroon Seroquel Prolong lääkkeestä, nyt 6 vkoa ilman ja alkaapi tunteet ja oma minäni palailemaan.

Psykiatri joka tuota lääkettä suositteli ajoi minut lääkevalinnaan helvetin esikartanoon. Lääkettä syötyäni noin kuukauden ajan tajusin olevani tilassa joka oli epätodellisuuden tunne. Ajatukseni eivät olleet omiani, ajatukseni olivat hitaita ja jos jotain pystyin ajattelemaan olivat ajatukset "miksi ihmiset käyttävät sukkia". Seroquel vaikutti vielä fyysiseen puoleen, minä en jaksanut enää tehdä kotitöitä, en jaksanut kiinnostua lasteni koulunkäynnistä, en jaksanut viedä koiria ulos. Elämästä katosi tarkoitus, elin paksun verhon alla. Kun näitä tuntojani esittelin psykiatrille, hän nosti lääkitystä 400mg ad 1200mg. Nyt oli helvetti iri.. päässäni pyöri enää vain itsemurha sekä myös koko perheen surmaaminen. Vuoteessa vietin 20 tuntia vuorokaudesta nukkuen ja hereillä oloaika täyttyi ajatuksilla miten saan perheeni surmattua.

Kerroin ajatukseni lääkärille, joka lisäsi nyt rinnalle Risperdal 5mg ja masennuslääkkeen. Olin sekaisin, en tiennyt enää aikaa, en paikkaa, en ymmärätänyt puhuttua puhetta, en pystynyt katsomaan televisiota, en lukemaan sanomalehtiä. Pääni oli sotkettu kaaokseen. En osannut enää itkeä, en nauraa, en tuntenut kuin valtavaa pelkoa kaikkia kohtaan. Kaupassa en voinut käydä, koska ihmispelkoni oli sanoinkuvaamatonta. Olin mielisairas lääkkeistä. Lääkäri ei antanut lupaa lopettaa lääkitystä, koska hänen mukaan psyykkinen tilani vaati tuota kaikkea.

Kuitenkin jossain pieni järjenvalo huusi minua lopettamaan lääkityksen pikkuhiljaa.. ja sen teinkin parin kuukauden aikana. Seoruquelista vierotus oli elämäni rankin kokemus. Tein sen kotona yksin ilman kenenkään tukea, mutta se kannatti. Vaikka kuinka oksetti, oli heikkoja hetkiä en palanut vanhaan lääkeannokseen vaan sinnittelin lasketulla annoksella eteenpäin. Pahin aika taisi kestää kuukauden ajan.

Nyt olen palaamassa tunnepuolella aikaan joka oli ennen neuroleptejä. Pelkotunne väistymässä ja uskallan tuntea jo iloa. Lääkäri kun kielsi minua tuntemasta iloa/onnea, koska tämä voisi olla merkki hypomaniasta. Ilontunteeseen minua kehoitettiin ottamaan ketipinor 50mg.

Mielummin elän lievänä bipo II tunteineni kuin lääkittynä zombiena. Ja mikäs tässä ollessa, kun sairaspäiväraha tulee ja lääkäri uskoo, että syön kiltisti lääkkeeni.

Uskon, että omalla kohdallani sattui virhedg (kaksisuuntainen on nykyisin aivan liian ylidiagnosoitu sairaus). En pelkää jäädä sairaseläkkeelle virheellisen diagnoosin vuoksi, tosin olen aika korkeasti koulutettu ja kaipaan työelämää.

Nyt kuitenkin vielä 7 kuukautta sairauslomaa jäljellä, annan mieleni rauhassa toipua tapahtuneesta ja katsotaan sitten onko minusta enää työntekijäksi vai saiko neuroleptien käyttö minut aivokuolleeksi.
"HS tänään"

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10872324

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10418089

http://www.femeda.fi/palvelut/psykoterapia
-> jumalauta, henkilö on toiminut Helsingin kaupungin palveluksessa vuosikymmeniä ja potilailleen esittänyt hänellä olevan "niin kiire", ettei ehdi tavata psykiatrian polilla potilaitaan kuin kerran vuodessa 15 min/krt. Henkilö työstkenteli/työskentelee yksityisellä lääkäriasemalla, Felicitas, josta on siirtynyt/siirtymässä Femedan palvelukseen, jossa kävin 20 vuotta gynekologisissa tarkastuksissa. Kyseessä on psykiatrian erikoslääkäri, joka ei ole päivittänyt tietotaitoaan vuosikausiin ja vain rahastaa potilaidensa kärsimyksillä syöttäen mm. Ketipinoria keskivaikeaan masennukseen ja ahdistuneisuushäiriöön. Hänen toimestaan masentuneen ihmisen hoito psykiatrian poliklinikkalla johti erinäisiin lääkekokeiluhin, joita Martti Heikkinen/Artes/Hki johti psykiatriaosaston vastaavana johtavana ylilääkärinä johtajapsykiatri Tuula Saarelan kanssa. Tammisto-Lappalainen määräsi vuosia Ketipinoria henkilöille joille lääkeaine aiheutti vaikeita sivuvaikutuksia mm. kävelykyvyn menetys, lihasnykäykset, aivotoiminnan vaikea lamaantuminen repien edelliset reseptit joka kerta kun niiden uusimisen aika oli. Henkilöstä on tekeillä tutkintapyyntö.
Tämän henkilön tietotaito ei ole ajantasalla, mm. siksei hän ole voinut laittaa edes kuvaansa esille kuten muut lääkärit:

http://www.femeda.fi/laakarit

Tammisto-Lappalainen Mervi

Lääkäri, psykiatrian erikoislääkäri

Tehtäväkenttääni mm.
• Konsultaatiot
• Psykiatriset lausunnot
• Työkyvyn arviointi
• Psykiatriset potilaat ja heidän hoitoonsa liittyvät lääkitykset
• Raskausajan ongelmat: synnytykseen liittyvät pelot, synnytyksen jälkeinen masennus.
• Raskautta suunnittelevien naisten psyykenlääkityksen suunnittelu ja seuranta

Teen myös psykoterapia-arvioita, työkyvyn arvioita,lääkitysasioita ja hoidan yleispsykiatrisia ongelmia.

Älkää koskaan menkö kyseisen lääkärin vastaanotolle.

terv.nimim. "omakohtainen kokemus"
Lääkäri määräs mulle unettomuuteen 1000mg ketipinoorii.. en ite ymmärrä miks määrää noi isolla annoksella, eiks ois parempi jo käyttää jo jotaki "vahvempaa" lääkettä pienemmällä määrällä tai jtn unilääkettä.. Ja nyt ku tota ketipinoorii on nostettu nii sillo ku lääke vaikuttaaa jonki verra nii mulle tulee kauhee syömis himo ja sit nyt oon ruennu kuulemaa ääniä.. aina ku yritän nukahtaa nii kuulen jotaki puhetta.. :/ ikää on vast 18 ja sairastan vakavaa masennusta..
Oletko puhunut tuosta lääkärillesi?
En oo puhunu.. En oo nyt nähny lääkäriä sen jälkee ku nostettiin 400mg toho 1000mg.. Ja en oo ees kehdannu ottaa lääkäriin yhteyttä kun vaikuttaa niin tympääntyneeltä minuun.. Käyn siellä 1-2 kk välein ja joka kerta joudutaan muuttamaan lääkitystä kun mikään mieliala lääke ei tunnu tehoavan..
ootko varma, ettet nyt sekoita 100 ja 1000mg keskenään? 1000mg kuulostaa sellaiselta annokselta, että ihmettelen, että pystyt ylipäätänsä kirjoittamaan. 100mg on ihan tavallinen määrä unettomuuteen.
Olen täysin varma. jaan 10 x 100 mg itselleni iltaan.. sitähän täs mie ite ihmettelen et miten noi isoo lääkemäärää määrät ään unettomuutee..
1000mg unettomuuteen???

Itse oon 16- vuotias, vähänaikaa sitten mulle määrättiin tämä Ketipinor (25mg) ahdistuskohtauksiin tarvittaessa otettavaksi. Hyvin on toiminut, eihän siinä turhia ahdistut kun uni tulee kuin nuijalla päähän lyötäessä.

Mulle ei mitään haittavaikutuksia kerrottu eikä oikeastaan sellaisia olekaan tullut. Nyt hiukan rupesi pelottamaan kun näitä kommentteja täällä lueskelee.
Mitä enemmän tosta lääkkeestä saa tietoa ja lukee käyttäjäkokemuksia, ei voi kuin ihmetellä tätä touhua!!!

Miksi tuota lääkettä (myrkkyä) syötetään joka vaivaan? Mikä siitä tekee niin hyvän lääkkeen? Joo, on kaksisuuntaiseen hyvä lääke, kun ei jaksa nousta edes vuoteelta suihkuun.. eipä siinä tule sotkettua elämäänsä mitenkään, kun ei jaksa eikä ajatus kulje.

Laittaisivat ennemmin meidät hullut suoraan eläkkeelle, näin säästettäisiin lääkekuluissa valtavasti
Itse sain ketipinoorit noin vuosi sitten psykiatrisen osaston kautta, alku annostus oli 50mg josta n kuukausittain nostettiin ja nyt päivässä 150-200mg alussa huimasi ja aamut olivat tokkuraisia ja väsyneitä, mutta kun kroppa tottui lääkkeeseen kaikki on mennyt hyvin uni on tullut ja herännyt virkeänä. Jos lääke on univaikeuksia varten kannattaa huomioida lääkkeen otto aika, itselläni oli puolesta tunnista kiinni heräsinkö seuraavana päivänä virkeänä vai väsyneenä ! (:
Söin lääkärin kokeilumielessä antamia ketipinoreja aikoinani 25 mg/vrk iltaisin masennukseen ja unihäiriöihin muutaman kuukauden ajan. Koko sinä aikana en pystynyt pysyttelemään valveilla vuorokaudessa muutamaa tuntia enempää, käveleminen ja puhuminen tuotti vaikeuksia, sain pakkoliikkeitä, ahmin ruokaa aina kun olin valveilla. Koko kahden kuukauden lääkekokeilujaksosta en muista juuri mitään muuta.
Minusta yritettiin puristaa tietoa irti Ketipinorin voimalla Aurorassa vaikkei kukaan vielä siinä vaiheessa tiennytkään, että olisin erityise herkkä kaikille kemiallisille yhdisteille, erityisesti neurolepteille!

Ei yhtään pistä vihaksi!
Arvoja päivitetty.
Tälläiset lääkkeet ovat psykiatrista tappotavaraa. Blokkaa reseptoreita, jotka sitten lisääntyy ja sairastut lopettamisen jälkeen erillaisiin verenkiertoelimistön sairauksiin eli aiheuttaa elinikäisen riippuvuuden + käyttö tappaa tavallisesti 5-10 vuodessa.

Tämä sivusto voi olla avuksi:

http://nonpsychiatry.wordpress.com/

Muutama vuosi sitten minäkin käytin Ketipinoria/Quetiapin Mylania noin 1,5 vuotta lähinnä tasaamaan mieltä. Muistaakseni annos oli alkuun tuo 25 ja siitä pikkuhiljaa ylös tonne 200 mg. Minun täytyi ottaa se sekä aamulla että illalla koska muuten olin liian väsynyt vielä seuraavana päivänä vaikka olisin ottanut illalla noin 9-10 aikaan. Käytin tuon kanssa yhdessä Sepram/Citalopram Teva 20 mg ja Stilnoct 10 mg nukahtamiseen tarvittaessa ja tarvittaessa opamox 15 mg(ei kuitenkaan yhdessä Stilnoctin kanssa) Nää kyl toimi jos ajatellaan tuon mielen tasaisuuden kannalta, mutta tuli ehkä hiukan liian hällä väliä olo. Ja jossain vaiheessa lopetin Sepramin, jolloin tuntui olo hieman virkeämmältä. Ketiapiini kuitenkin aiheutti joukun ärsyttäviä sivuvaikutuksia, kuten levottomien jalkojen pahenemisen, leuan vapinaa, ajatusten tylsistymistä yms. En todellakaan tuntenut olevani itseni. Lisäksi Stilnoct aiheutti outoja sivuvaikutuksia, kuten tunteen ettei ole yksin huoneessa ja unissakävelyä/puhumista. Lopetin itse sepramin ja sanoin lääkärille etten halua sitä syödä. Lopetin itse myös ketiapiinin mutta seuraukset olivat ehkä turhan vakavat kun meni liian lujaa. Mutta silloin tietenkin tuntui hyvältä. Stilnoctin ja Opamoxin käyttöä jatkoin koska minulla oli niitä iso pino jäljellä. Suosittelen että älkää ainakaan ne joilla on kaksisuuntainen lopettako ketiapiinia kuin seinään, kun voi ehkä laukaista manian. Minulla ei ole varmaa diagnoosia ja sen teko on vielä kesken kun muutin ihan eri paikkaan ja täytyi kaikki aloittaa alusta uuden psykiatrin kanssa. Edellinen epäili kaksisuuntaista joko päällekkäin tai ainoana diagnoosina epävakaan kanssa/sijaan. Tiedä nyt sitten, elämä on menny lähinnä päin peetä, varsinkin työelämä. Olen liian tuuliviiri ja menetän alkuinnostuksen jälkeen motivaation työskennellä. Mutta silti olen mieluummin ollut tällainen minä, kuin lääkeminä. Ainoa mitä olen käyttänyt yli vuoteen silloin tällöin sosiaalisen kammon takia on Opamox. Tai nyt yli puoleen vuoteen en ole käyttänyt sitäkään. Tsemppiä kaikille asian kanssa painiskeleville.
Niin siis korjaan vielä että on dg epävakaasta(vuodelta 2003), mutta ei kaksisuuntaisesta
Minulla ketipinor 25-50mg iltaisin unettomuuteen ja ollut jo 3 vuotta. Nyt pitkäiaikaiskäytössä on ilmennyt ongelmia. SYDÄNOIREET VALTAVAT. Syke kiihkeää ja nopeaa, ahdistaa kurkkua. Ne oireet tulevat aivan hallitsemattomina. Aivoni ja ajatukseni olisivat kuin tylsistynyt. Kaiken aikaa heikko olo. En pysty enää liikkumaan reippaasti, uuvuttaa ja syke nopeutuu pienestäkin ponnistelusta. Olen nyt vasta päässyt tietoon siitä mitä tappavaa myrkkyä syön. Ketipinor todellakin voi tuhota lopullisesti elimistön normaali neurojärjestelmää. Ketipinor on neurolepti, joka
lääkkeenä on erittäin vaarallinen varsinkin pitkäaikaiskäytössä. Sydän, aivot yms. elimistön säätelyjärjestelmää säätelevät säätelyjärjestelmät sammuuvat lopullisesti aikaa myöten toimimasta. Tilaan erikoisneurologille ajan ja vieläkö pelastun ketipinorin tuhoisilta haitoilta.
Asperger-henkilö kiittää kaikkia kokemuksensa täällä ketipinorista kertoneita;)

Tänne

http://www.hs.fi/palaute/

voisi joku myös lähettää mielipiteitä aiheesta.
Minä sain ketipinorin aluksi psykoosin hoitoon. söin aamulla 25mg ja illalla toiset 25mg. päivät meni ohi, en jaksanut tehdä mitään. vaihdoimme lääkkeen, sen jälkeen alkoi uni ongelmat. sain ketipinorit takasin. annostuksella 25mg - 100mg iltaisin tarvittaessa. aluksi nukuin hyvin, mutta nyt n. puolen vuoden jälkeen nukun n. 3 tuntia ja herään enkä saa loppu yönä unta ( tämä siis tapahtuu silloin kun otan ketipinorin)
Kesällä söin ketipinor (100mg) ja kyseinen lääke nousi viinan tavalla päähän. Toimintakyky lamaantui lähes täysin.
Meneppä takaisin sinne lääkärille.
Söin viime kesänä ketipinoria nukkumiseen (100mg). Nousi päähän kuin viina ja oli pakko mennä sänkyyn makaamaan kun huimasi niin älyttömästi.
Tarvitseeko Ketipinorille Schengen todistuksen matkustettaessa?
Neuroleptejä ei kannata alkaa ikinä syömään missään tapauksessa - aiheuttaa riippuvuutta, psykooseja, aivojen kutistumista, eliniän lyhenemistä, älykkyysosamäärän laskua jne. Unettomuuteen ei ikinä pidä alkaa käyttää psykiatrisia lääkkeitä koska ne yleensä vain huonontavat tilannetta, eivät korjaa mitään ja aiheuttavat riippuvuuden tai addiktion.

WHO:n 10-vuotisessa tutkimuksessa havaittiin että ne potilaat, joita ei hoidettu (neurolepti) lääkkeillä voivat kaikilla tavoin paremmin kuin ne jotka saivat "hyviä" lääkkeitä. Lääkehoidon sivuvaikutukset ovat suuremmat kuin siitä saatavat hyödyt ja lääkehoitoa tuetaan sen takia että tällä tavoin (sivuvaikutukset) päästään kalleista sairaista eroon (mielenkiintoisesti plasebo hoito voisi olla monesti tehokkaampaa ja halvempaa joten kyse on myös asenteista, jotka eivät ole potilaan edun mukaisia).

PS. Itse en suostuisi mitään psykiatrista lääkettä vapaaehtoisesti suuhuni laittamaan. Seroquel/Ketipinor <= 25mg voi olla jotenkin "järkevä" lääke, mutta tämän sijasta kannattaa käyttää matala-annoksista atarax:ia, koska se vaikuttaa vähemmän 5-HT2A reseptoreihin ja on lähempänä puhdasta antihistamiinia (mutta miksi käyttää tätäkään jos voi käyttää matala-annoksista betahistineä jolla histamiinireseptorien aktiivisuutta voisi jopa saada lasketuksi eikä oireita vaan peitetyksi + NRI lääkkeitä vähentämään RAS:in (reticular activating system) adrenergistä aktiivisuutta). Vuosia kestävässä pitkässä käytössä (mikä on yleistä koska seroquel aiheuttaa riippuvuuden ainoastaan blokkaamalla reseptoreita joiden määrä yleensä lisääntyy) syntyy pikkuhiljaa vahinkoa selkäytimeen josta voi seurata kuolema, mutta tähän menee helposti ainakin 5 vuotta tai kauemminkin - isot annokset ovat sitten asia erikseen. Lyhyt kestoiseen uneottmuuteen tulee käyttää aina nukahtamislääkkeitä (stillnoct..).

Unettomuuteen seroquelia voi siis "teoriassa" käyttää, mutta ei ole järkevää. Psykiatrisiin oireisiin taas lääkkeitä ei pidä käyttää lainkaan, koska ei ole kysymys aivokemian häiriöistä.
Aloitin ketipinorin syönnin 5pv sitten,määrättiin unettomuuteen ja ym masennukseen, viime yö oli paras tähän asti ketipinorin aloittamisen jälkeen, lääkkeen vahvuus 25mg 2kpl otan illalla kerralla, mulla tiettyjä pelkoja masennuslääkkeitä kohtaan, syön nyt näitä jonkin aikaa katsotaan jatkossa miten auttaa.
Matala-annoksinen ketipinor (25mg) aiheuttaa verenkiertohäiriöitä - suonet menee tukkoon.

SSRI tabletti voi auttaa, mutta on vaarallinen.

SEROQUEL ja KETIPINOR ja muut epätyypilliset neuroleptit (5-HT2A blokkaajat) ovat VAARALLISIA lääkkeitä.

Käytännössä tarvitset ei psykiatrian apua ja varovainen lopetus tulee tehdä 1-2 vuoden sisällä tai aiemmin (3 kuukautta).

Ohje ulkomaiselta lääkäriltä Seroquel 25mg lääkkeestä.

"No nothing. Just stop it! You see those medications are given for really crazy people. Stop it and use ambien (stillnoct). It will help."

Korkea annoksista Seroquelia ei pidä KOSKAAN lopettaa nopeasti vaan muutamassa viikossa. Jos Seroquelin lopettaa seinään reseptorit avautuu niin nopeasti, että syntyy vakavia vaurioita keskushermostolle.
Neuroleptejä ei tule missään nimessä määrätä kovin heppoisin perustein mm. masennukseen ilman psykottisia oireita. Annostuksen tulisi olla pienin mahdollinen eli 25mg/vrk, mikäli henkilöllä ei ole todettu esim. vaikeahoitoista skitsofreniaa tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä.
26.1.2013
Lisätty kirjallisuutta-osioon:

Franco Basaglia - Kumous laitosmaailmassa.

Jan Foudraine - Kuka olisi kiveä?

R.D. Laing - Kokemuksen politiikka - paratiisin lintu
Ihan järkyttävän huonoja kokemuksia Ketipinorista. Muutama vuos takaperin mut pistettiin akuuttiin miekkariin ja totesivat "kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja mahdollisesti kannabioidien aiheuttaman psykoosin". Annos alkoi 25mg. sitä nostettiin nopeasti 300-400 mg./ ilta - Söin lääkkeitä säännöllisesti muutaman kuukauden . Paino nousi 25kg. Fyysinen voima - melkein kokonaan poissa. Olin niin lääketokkurassa koko ajan että unohdin rakkaimmat ystäväni, harrastukseni ja syrjäydyin aikalailla kavereistakin. Lopetin sitten omin toimin lääkkeet koska totesin etten enää tarvitse niitä.

Elin 2 vuotta ilman lääkkeitä. Välillä masenti, välillä kävin ylikierroksilla kuin mikäkin piri-hiiri. Pystyin kuitenkin käymään töissä 9kk (koulunkäyntiavustaja - radiotoimittaja) ongelmia oli tämä vain että välillä masenti välillä manisti, pikavippailin tällöinkin rajusti kuitenkin selvisin veloista.. No sit kun työt loppui ja iski vpidempi maniajakso lähti rahan käyttö lopullisesti hanskasta ja pikavippailin semmoset kolme tonnia, kurkusta alas - turhaan paskaan - taxeihin. ja baarissa muiden ja itseni juottamiseen. No näistäkin veloista on nyt selvitty - ainakin plussalla kohta ollaan, mutta käteen jäi Syvä masennus ja morkkis ryyppyilloista.

Sitten koitti vuoden 2013 provinssirock jossa jostain syystä aloin olemaan vainoharhainen ja skitsofreenisen oloinen. Olin polttanut kyseisellä viikolla maanantaina kannabista, mitä en yleensä enää tee. (aikasemmin elämässäni kyllä hyvinkin paljon) . No mutta tämä tuskin (en osaa sanoa) oli se ratkaiseva tekijä paniikkikohtauksen saantiin - olin ollut siis valveilla yhtäjaksoa n. 30-40 tuntia. muutaman tunnin "torkuilla". Jatkoin valvomista koska en uskaltanut nukkua . Ja lähdin junalla takaisin kotiin - offtopikkia, mutta taustaa on aina hyvä kertoa. Junassa flippailin yksinäni luulin kaiken olevan ennalta määrättyä peliä ja että minua videokuvattaisiin salaa niinkuin jotain big brother ohjelmaa. Lörpöttelin turhia muille matkustajille , saadakseni selville ovatko he tässä salaliitossa- World vs. Me ...
no Juna kuitenkin saapui perille kotikaupunkiin josta parin päivän varoituksella pääsin akuuttiin hoitoon.

Nyt lääkitys aloitettiin viikko sitten. Annoksena 400-500mg ketipinoria, ja Rauhottavat Opamoxit kylkeen. Söin viikon 300mg. ja olo oli pöhnäinen ja vittumainen, ei kiinnostanut tehdä yhtään mitään ja Pelkotilat - eli tämä Paniikki ei ollut poistunut yhtään minnekkään. Samat pahat asiat pyörivät mielessä päivästä päivään.
Mainitsin lääkkeiden "toimimattomuudesta" ja kysyin mitä heillä olisi tarjota näihin itse pelkotiloihin johon mielenterveys tohtori totesi "Nostetaan Ketipinor annos 600mg" ja jos eivät lopu, katsotaan nostetaanko vielä , vai mitä tehdään.

Minusta tuntuu että Ko. Ketipinor EI todellakaan auta minun PELKOtiloihin joiihin käsittääkseni on aivan omat lääkkeet. Miksei minulle myönnetä niitä vaikka nimenomaan mainitsin ja kysyin lääkkeiden vaihdosta. Onko SUomen terveyshuolto niin hemmetin huonolaatuista. Terapiakin (esimerkki tämän päiväisestä puhelinkontaktista) . Puhelin soi , olin moottoriveneen kyydissä, en voinut vastata. Maissa laitoin tekstiviestin että soitan takaisin tunnin päästä, kun olen kotioloissa. Vastaus tekstiviesti oli seuraavanlainen "Kuules, Työaikamme täällä loppuu klo 17.00" Soitamme sinulle huomenna . Pärjäile".

Olenko minä, Terapian, lääkityksen ja vaivojeni kanssa heille aivan yhdentekevä potilas... KOvasti tivasivat nimittäin "onko varma ettet ole muita huumeita käyttänyt kuin kerran tätä kannabista lähiaikoina." ..... "OLEN VARMA ELLEI JOKU ole huumaillut mua mun tietämättä pidemmän aikaa..." johon terapeutti totesi "joo".

Luultavasti annostani vaan nostetaan ja musta tehdään sellanen aivoton zombi joka, sillon en ainakaan valita vaivoista, kun en tunne muutenkaan mitään.. Ahistaa jo ajatus.

ELI ketipinorista ainakin että varmistakaa että se on oikea lääke ennen kuin teette itestänne sen sivuvaikutusten oireen. Unen saantiin on miedompiakin lääkkeitä.
Ketipinori ei ehkä olekaan niin hyvä lääke kun oletetaan, käytin sitä aikoinaan jopa 600mg yöksi kun toleranssi kasvoi niin nopeasti ja sitten lopetin sen koska en kokenut siitä enää hyötyä ja muutaman yön jälkeen sainkin sitten nukuttua paremmin kuin koskaan, mitä nyt vapinaa oli 2 viikkoa lopetuksen jälkeen, nyt olen uudestaan sortunut siihen pikkuhiljalleen ja otan 100mg yöksi, jolla on jonkinlainen vaikutus, mutta pelkään että vaikuttaa samaten kuin alkoholi poistaa sen ahdistuksen ja kun lääkkeen vaikutus loppuu niin ahdistus palaa 2 kertaisena takaisin, alunperin kun sitä myytiin seroquel nimelllä piti olla skitsofrenian hoitoon ja en tiedä miksi se pääsi markkinoille sillä indikaatiolla kun eräskin mun asiakas meni niin huonoon kuntoon kun määrättiin skitsofrenian hoitoon niin loppujen lopuksi tappoi itsensä ennenkuin oisi lähtenyt pakkohoitoon, oli sillä suunnitelmissa kyllä ampua poliisitkin jos joku tulee häntä hakemaan ja arsenaalia sillä olikin kämpässä.
Niin siitä ketipinorin turvallisuudesta, rauhoittavia saa vetää aika mukavan määrän että saa hengen pois ja apteeksita ei edes anneta enää suuria annoksia mukaan, mutta ketiponri on kuulema siinä mielessä kelpo lääke että saa hengen pois jos haluaa, siitä ei vaan puhuta.
Ketipinor koukuttaa ja pitkäaikainen käyttö (yleensä vuosia) vaurioittaa selkäydintä ja sen hengitysjärjestelmää ja sekoittaa nukahtamis ja unikeskusta. Voimakas antipsykoottinen lääke jollaisia tulee välttää ja varoa viimeiseen asti.

Lääkkeettömät keinot ovat ensisijaisia unettomuuteen ja muihin vaivoihin: drugs don't work.

* psykologi
* meditaatio, hengitys ja rauhoittumistekniikat
* neuroprogrammer 3
* neurofeedback
* seksi
*