isännöintiohjelmasta

Sdiver

Aloittelen isännöintitöitä omalla toiminimellä.
Mitä alan ohjelmistoa suosittelisitte?

Tarkoitus on että normaalit kirjanpitotyöt tekee kirjanpitäjä.

32

6096

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmajarrumies

      ja tota suurta vaihtelupäällikköä tuolta Joensuun takaa!

    • matkailija otk

      pykälät 46 ja 60

    • on edullinen

      vaihtoehto? Tärkeintä on kuitenkin heti miettiä missä laajuudessa toimintaa aikoo pyörittää seuraavan viiden vuoden aikana, jos aiot laajentaa joka tapauksessa niin ota heti kunnon ohjelma. Jos sen sijaan päätyösi on muulla alalla etkä hoida kuin muutamaa yhtiötä niin ota edullinen ohjelma.

      Minun tietojen mukaan halvin on Asteri.

      Unes-isännöinti on jo ihan ammattilaisohjelma laajempaankin käyttöön eikä silti kallis. Voi laajentaa huoltokirja/energiakulutusseurannalla.

      Netti/ASP-lisensseillä toimivista (=käytät netin kautta) esimerkkejä on Domus, Tampuuri ja Fivaldi. Ainakin Domus ja Fivaldi sisältää myös kirjanpito-ohjelman optiona joten niitä on helppo laajentaa jos otat joskus kirjanpitäjän.

      Päivityspalvelu maksaa alta satasesta useampaan sataseen vuodessa mutta silloin pidät ohjelman ajantasalla, esim. energiatodistuspalikka tulee suureen osaan ohjelmista päivitysasiakkaille ilman erillismaksua. Päivitys kannattaa ottaa ainakin sen yli kun uusi asunto-osakeyhtiölaki tulee, se kun saattaa vaikuttaa ohjelmistojen toimintaan ja vaatia uusia juttuja.

      Mitä ikinä teetkin niin kokeile ohjelmaa jonkun yhtiön tiedoilla muutama viikko, vain siten näet miten se käytännössä toimii. Minä ottaisin varmasti Asterin tai Unesin jos hoidettavia yhtiöitä on alle 10 ja toiminta sivutoimista. Jos kuitenkin olet päättänyt siirtyä alalle ja kasvattaa toimintaa lähivuosina niin miettisin esim. Domusta. Nettikäyttö edellyttää että yhteys toimii 99.99% jatkuvasti, yksikin katkos keskeyttää hommat ja aiheuttaa toistoja. Ohjelmatoimittaja siirtää vastuu operaattorille ja operaattori sinun koneelle tai kiinteistön sisäverkkoon. Eli testaa, testaa ja testaa. Laita useita pitkiä ajoja käyntiin niin näet tuleeko ketkoja.

      • Sdiver

        Kiitos paljon arvokkaista ohjeista!


    • isännöintiä

      ... ja isännöintiä aloittelet.

      Toivottavasti et ole mikään "tee se itse -mies" vaan olet sekä rakennusalan- että talousalan ammattilainen jo pohjakoulutukseltasi. Vaikka olisitkin käynyt jonkin isännöintikurssin tms, se ei vielä pätevöitä mihinkään.

      Hae harjoittelutyöpaikka jostain isännöintitoimistosta, jossa näet myös ohjelmistoja käytännössä, koska tämänlaatuinen kysymys viittaisi siihen, että asiasta ei ole hajuakaan oikeasti.

      • ....,,,,

        Niinpä, vanha viisaus kuuluu; jos et muuhun pysty, ryhdy isännöitsijäksi.


    • rakennustarkastajaRI

      Jos haluat edelläkävijä isännöintialalla hankit tietokoneen ja siihen sellaisen ohjelman kuin windöws.

      Windöwsissä on sellainen ohjelma kuin Write (kirjotus). Sillä onnistuu isännöitsijän tärkein tehtävä, eli saunavuorolistan laatiminen.

      Saunavuorolistan voi myös tallettaa, jolloin voit käyttää samaa saunavuorolistaa muissakin taloyhtiöissä. (Huom ihmisten pitää olla silloin samannimisia kuin toisessa yhtiössä)

      Tämä tehostaa isännöitsijän toimintaa 100 % ja näin viivan alle jää enemmän katetta.

      • asukas ghhdthhg

        Ihan samaa voi sanoa et mitä tekee rakennustarkastajalla, kun rakennukset on yleensä tehty päin persettä tarkastajasta ja tarkastuksista huolimatta.


      • Sexpertti.

        Minäpä laittaisin Eksgeliin nuo tietot.

        Ei mene aikaa hukkaan kun rivit lasketellaan alas.

        Puhuisin min. 110%:sta toiminnasta.


      • Kehveli675
        Sexpertti. kirjoitti:

        Minäpä laittaisin Eksgeliin nuo tietot.

        Ei mene aikaa hukkaan kun rivit lasketellaan alas.

        Puhuisin min. 110%:sta toiminnasta.

        Niin eikös se myös niin mene, että jos et rakentaa osaa niin ryhdy rakennustarkastajaksi tai mitä yhteistä on insinöörillä ja salamalla? Ensin välähtää ja sitten tutkitaan vahingot...


    • kantisii.

      kokeilemalla ilmaista TaloyhtiöOptimi pohjaa. Löytyy osoitteesta www.omataloyhtio.fi
      itse rekisteröin yhtiötä sinne ja auttavat kyllä puhelinkin välityksellä jos ongelmia.

    • new age

      Suosittelisin juuri uudistunutta Fivaldia! Siinä on saman ohjelman sisällä kaikki mitä noissa muissa on vaihtelevasti. Aion itse vaihtaa tuohon. Uusia juttuja avautuu nyt vuodenvaihteessa (näin lupasivat kiinteistömessuilla). Saat itse määrittää mitä käytät ja on edullisempikin kun nuo yllä mainitut (pois lukien ilmaiset)

      Terv,
      Isoista toimistoista lähtenyt ja oman perustanut

    • JRU3030

      "Niinpä, vanha viisaus kuuluu; jos et muuhun pysty, ryhdy isännöitsijäksi."

      Viisaus lähtöisin luultavasti jokun vääräleuan suusta. Helppo morkata mutta harvasta meistä siihen hommaan rahkeet riittää.

    • lskfkf

      Kantsii katsoa Avistax is.ohjelmaa. Itse käytän em. kirjanpitoa ja on mielestäni erittäin käyttökelpoinen. Hinta edullisin.

    • kljioytred

      Aloittaja kysyi isännöintiohjelmaa ja totesi samalla, että kirjanpio tehdään muualla. eli ei tarvitse kirjanpito-ohjelmaa.
      On ihan eri asia isännöintiohjelmat ja kirjanpito-ohjelmat joita nyt saa joka toimittajalta.
      Harrastekäyttöön tarvittavia isännöintiohjelmia on melko harvassa ja ne maksavat kyllä paljon enemmän kuin kirjanpito-ohjelmat.
      Ehkäpä käyttökelpoinen ohjelma löytyy Atsofilta, jossa on kortisto ja vuokrankanto.

      • Iskfkf

        Kantsii lukea viestit ajatuksen kanssa....
        Kun on olemassa Avistax is.ohjelma ja Avistax kirjanpito viellä erikseen..
        www.avistax.net
        Asuntoyhtiön kirjanpito-/isännöitsijäohjelma
        hinta edullinen ja ohjelma toimiva.


    • Teemu

      Itse olen käyttänyt isännöintiin Vuokrista: https://www.vuokraisanta.fi On enemmän suunnattu vuokra-asuntojen hoitamiseen mutta Kohdeluettelo-sovellus on ollut itselleni ihan riittävä isännöintiä varten. Hintakin on parempi kuin muilla koska on peruskäytössä täysin ilmainen.

      • Kiinnostunut

        Domuksessa on isännöintiohjelman lisäksi, vuokrareskontra ja talon kirjanpito sekä kaikenlaista muuta. Onko kenelläkään tietoa mitä tuo Domuksen perusversio oikein maksaa?

        Asterista näyttäisi puuttuvan varsinainen kirjanpito, jonka saa lisähintaan kuten laskutuksen jne.


      • ikl..
        Kiinnostunut kirjoitti:

        Domuksessa on isännöintiohjelman lisäksi, vuokrareskontra ja talon kirjanpito sekä kaikenlaista muuta. Onko kenelläkään tietoa mitä tuo Domuksen perusversio oikein maksaa?

        Asterista näyttäisi puuttuvan varsinainen kirjanpito, jonka saa lisähintaan kuten laskutuksen jne.

        Asterin isännöintiohjelmassa on vuokrakanto, siten ei erillistä laskutusohjelmaa tarvitse. Kirjanpito-ohjelman kyllä tarvitsee.


      • ITS...
        Kiinnostunut kirjoitti:

        Domuksessa on isännöintiohjelman lisäksi, vuokrareskontra ja talon kirjanpito sekä kaikenlaista muuta. Onko kenelläkään tietoa mitä tuo Domuksen perusversio oikein maksaa?

        Asterista näyttäisi puuttuvan varsinainen kirjanpito, jonka saa lisähintaan kuten laskutuksen jne.

        Domuksen hinnat pyörivät parista tonnista ylöspäin riippuen käyttäjämäärästä ja sovellusvuokraus parisataa kuukaudessa, näihin päälle vielä ylläpito.

        Asteri maksaa muistaakseni luokkaa 500 euroa ja kirjanpito toisen päälle, ylläpito alle satasen vuodessa.

        Tampuuri menee muistaakseni huoneistojen mukaan ja hinnoittelu oli aika sekava, kohtuuttomat aloituskulut karsivat pienet firmat pois. Uudempi mielenkiintoinen vaihtoehto on Fivaldi mutta heistä ei saa irti mitään konkreettista joten sen enempää en tuotetta tunne.

        Unes-isännöinti on taloyhtiöiden koon mukaan hinnoiteltu alkaen tonnista jonka päälle vielä tulee ylläpito.

        Siinäpä nuo yleisimmät ohjelmat..


    • IiroEf

      Issi on ainakin meidän käytössä ollut tosi hyvä.
      www.issi.fi

      • sart77

        taisi mennä mainoksen puolelle kun omaa tuotetta mainostetaan?


      • ITS...
        sart77 kirjoitti:

        taisi mennä mainoksen puolelle kun omaa tuotetta mainostetaan?

        Niin ja eipä tuo issi kuuluu mitenkään keskusteluketjuun, jos puhutaan ISÄNNÖINTIOHJELMISTA.


    • Iratus servus

      Asiaa Talokeskuksen ja isännöitsijätoimistojen pakkomyymästä Tampuurista.
      Saako isännöitsijätoimisto tai tiedän että saa mutta kuinka paljon isännöitsijätoimisto saa myyntiprovisiota myydessään Tampuurilisenssin taloyhtiölle. Kuinka paljon isännöitsijätoimisto saa provisiota vuotuisesta käyttömaksusta jonka taloyhtiö maksaa Tampuurin käytöstä. Onko taloyhtiön tietojen siirrosta Tampuuriin (kertaluontoinen korvaus) veloitettavasta summasta varattu siivu isännöitsijälle. Tampuurin hinnoittelu on niin salamyhkäistä että kysymiltäni taloyhtiöiden hallitusten puhjohtajilta ja jäseniltä osa ei edes tiedä mikä Tampuuri on. Siis edellämainittu taloissa joissa Tampuuri käytössä. Joudun huoltomiehen ominaisuudessa hakkaamaan sinne kulutuslukemat, joista kerran vuodessa printataan yhtiökokoukseen kulutuskäyrät kokouspapereiden liitteeksi. Kulutuslukemia lukuunottamatta Tampuuri tyhjää täynnä. Tekeekö isännöitsijätoimisto jotakin ansaitakseen Tampuurin myymisestä ja vuotuisesta käyttömaksusta koostuvan provisionsa eteen. Ei vissiin muuta kun delegoi tietojen täyttämisen huollon kontolle.Yhden toimiston edustaja tunnusti vapauttaneensa huoltomiehet Tampuurista koska katsoi provision kattavan kiinteistösihteerin kulut lukemien syötön suhteen. Suoraselkäistä siltä osin.
      Tampuuri on mielestäni raskas tai muuten omituinen sovellus jota en voi sanoa ripeätoimiseksi ja helppokäyttöiseksi. Miksi tämmöinen sovellus on saavuttanut niin laajan käyttäjäkunnan isänn toimistojen keskuudessa.
      Ylläolevasta paistanee läpi mielipiteeni Tampuurista. Korjatkaa jos olen väärässä.

      • ITS....

        "Kulutuslukemia lukuunottamatta Tampuuri tyhjää täynnä"

        Johtuukohan siitä ettei sinulla ole oikeuksia muuhun kuin niihin kulutuslukemiin?

        "Tekeekö isännöitsijätoimisto jotakin ansaitakseen Tampuurin myymisestä ja vuotuisesta käyttömaksusta koostuvan provisionsa eteen. Ei vissiin muuta kun delegoi tietojen täyttämisen huollon kontolle."

        Jos huoltosopimuksessa on sanottu että kulutustiedot ja ehkä vikailmoituksetkin ja käyttöpäiväkirjat syötetään järjestelmään niin eipä ole sinun ongelma kuka maksaa ja kenelle. Työnantajasi saa korvauksen sovitusta työstä. Sen sijaan en kannata sitä että huoltoyhtiöt pakotetaan tiedot syöttämään, mutta sopimusvapaus meillä Suomessa toistaiseksi on olemassa.

        Käsittääkseni Tampuurista ei tehdä sopimuksia muiden kuin isännöinti- tai huoltofirmojen kanssa ja miten he kustannukset siirtävät asiakkailleen on varmasti tapauskohtaista. Jos Kesko ostaa banaanit NN €/kg ja myy ne NNx2 €/kg niin erotus lienee liikevoittoa? Tässä tapauksessa se olisi provisio ja jotenkin paheksuttavaa? Erikoinen ajattelutapa.


      • Provikat mulle myös?
        ITS.... kirjoitti:

        "Kulutuslukemia lukuunottamatta Tampuuri tyhjää täynnä"

        Johtuukohan siitä ettei sinulla ole oikeuksia muuhun kuin niihin kulutuslukemiin?

        "Tekeekö isännöitsijätoimisto jotakin ansaitakseen Tampuurin myymisestä ja vuotuisesta käyttömaksusta koostuvan provisionsa eteen. Ei vissiin muuta kun delegoi tietojen täyttämisen huollon kontolle."

        Jos huoltosopimuksessa on sanottu että kulutustiedot ja ehkä vikailmoituksetkin ja käyttöpäiväkirjat syötetään järjestelmään niin eipä ole sinun ongelma kuka maksaa ja kenelle. Työnantajasi saa korvauksen sovitusta työstä. Sen sijaan en kannata sitä että huoltoyhtiöt pakotetaan tiedot syöttämään, mutta sopimusvapaus meillä Suomessa toistaiseksi on olemassa.

        Käsittääkseni Tampuurista ei tehdä sopimuksia muiden kuin isännöinti- tai huoltofirmojen kanssa ja miten he kustannukset siirtävät asiakkailleen on varmasti tapauskohtaista. Jos Kesko ostaa banaanit NN €/kg ja myy ne NNx2 €/kg niin erotus lienee liikevoittoa? Tässä tapauksessa se olisi provisio ja jotenkin paheksuttavaa? Erikoinen ajattelutapa.

        Olen ilmeisesti taas nukkunut, kun otin kulutusseurannan kaikkiin taloihin Tampuurin kautta, sillä provisioista en ole kuullutkaan. Tärkein oli saada energiatodistus vaivattomasti ja tietysti tilastot kulutuksista.


      • Iratus servus
        ITS.... kirjoitti:

        "Kulutuslukemia lukuunottamatta Tampuuri tyhjää täynnä"

        Johtuukohan siitä ettei sinulla ole oikeuksia muuhun kuin niihin kulutuslukemiin?

        "Tekeekö isännöitsijätoimisto jotakin ansaitakseen Tampuurin myymisestä ja vuotuisesta käyttömaksusta koostuvan provisionsa eteen. Ei vissiin muuta kun delegoi tietojen täyttämisen huollon kontolle."

        Jos huoltosopimuksessa on sanottu että kulutustiedot ja ehkä vikailmoituksetkin ja käyttöpäiväkirjat syötetään järjestelmään niin eipä ole sinun ongelma kuka maksaa ja kenelle. Työnantajasi saa korvauksen sovitusta työstä. Sen sijaan en kannata sitä että huoltoyhtiöt pakotetaan tiedot syöttämään, mutta sopimusvapaus meillä Suomessa toistaiseksi on olemassa.

        Käsittääkseni Tampuurista ei tehdä sopimuksia muiden kuin isännöinti- tai huoltofirmojen kanssa ja miten he kustannukset siirtävät asiakkailleen on varmasti tapauskohtaista. Jos Kesko ostaa banaanit NN €/kg ja myy ne NNx2 €/kg niin erotus lienee liikevoittoa? Tässä tapauksessa se olisi provisio ja jotenkin paheksuttavaa? Erikoinen ajattelutapa.

        En tiedä kuinka laajalti minun kuuluu Tampuuria saada tutkia mutta ensimmäistäkään huoltokutsua en sitä kautta ole saanut. Taloyhtiön web-sivua en siellä ole nähnyt, eikä sinne minkäänlaista taloyhtiökohtaista huoltohistoriaakaan ole vielä saatu. Sen tiedän että n. 200 asunnon taloyhtiö jonka ensimmäisen vuoden kulut Tampuuriin siirtymisestä (lisenssi tietojen syöttö kuukausittainen / vuotuinen käyttömaksu.) noin 3k eur.
        Kysyn siis että millä lailla tämä käytännössä palvelee taloyhtiötä ? Mitä asukkaat saavat semmoista mikä ekana vuotena olisi 15 - 20 eur arvoista per osakas, ja seuraavina vuosina 5-10 eur per osakas. Kysyppäs jossain isännöimässäsi talossa jossa Tampuuri käytössä ihmisiltä mielipiteitä Tampuurista. Täh? ja mikä ? lienee yleisin vastaus.

        Kaukolämpö, sähkö kulutukset saadaan mm Energialaitoksen Sävelpalvelusta, myös sieltä hienoina taulukkoina ja kaavioina ja vedenkulutus varmaankin vesilaitokselta. Luonnollisesti myös huoltoyhtiö pitää näistä kirjaa. Tässä tulee täytettyä tåårttaa på tåårttaa tyyliin tietoja joka taholle erikseen.

        Vanhat huoltosopimukset eivät sisällä lukemista muuta mainintaa kuin että huoltoyhtiö raportoi tilaajalle energiankulutuslukemat kuukausittain. Trendi on että huollon tehtäviä pyritään lisäämään vaivihkaa. (Uusimpana vitsauksena kattolumien tarkkailusopimukset joihin kaivataan allekirjoitusta)
        Tällä hetkellä kulutus raportointi aika laidasta laitaan isänn.tston. toimistokone varustuksen mukaan, faxista Tampuuriin.

        Jos ja kun huoltoyhtiö rupeaa hankalaksi yhteistyökumppaniksi isännöitsijätoimistolle niin huomattavissa on ehkä aamukahvipöytä keskustelujen tuloksena mahdollisesti postituslistalta putoaminen.
        Jos kh-tarjoukseen lisätään Tampuurin käytöstä aiheutuva lisätyö esim 0,5 - 1 h lisätyö / kk niin tätä kauhistellaan ja ihmetellään että miksi säästöjä lisäävä Tampuuri nyt näin lisää menoja.
        Tosiasia on että jonkun joka tarvitsee saada palkkaa menetetystä vapaa-ajasta on istuttava tietokoneen eteen ja avattava Tampuuri ja lisättävä lukemat sinne oikeisiin kohtiin. Tietokoneista ja nettiliittymistäkin kuluja.

        Olen minäkin sillä kannalla että kauppa se on mikä kannattaa.

        Kiinteistöliitto jonka tulisi olla kiinteistön omistajien asialla, jos olen asian oikein ymmärtänyt, on ristiriitaisessa roolissa omistajana mm. Talokeskukselle. Kiinteistöliittoon kuuluvat asunto-osakeyhtiöt, kiinteistöosakeyhtiöt, asuinvuokratalojen omistajat sekä vuokranantajat. Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Myös Isännöintiliittossa lonkeroita.

        Yllä minun käsitykseni, korjata saa edelleen jos menee pientareelle.


      • ITS...
        Iratus servus kirjoitti:

        En tiedä kuinka laajalti minun kuuluu Tampuuria saada tutkia mutta ensimmäistäkään huoltokutsua en sitä kautta ole saanut. Taloyhtiön web-sivua en siellä ole nähnyt, eikä sinne minkäänlaista taloyhtiökohtaista huoltohistoriaakaan ole vielä saatu. Sen tiedän että n. 200 asunnon taloyhtiö jonka ensimmäisen vuoden kulut Tampuuriin siirtymisestä (lisenssi tietojen syöttö kuukausittainen / vuotuinen käyttömaksu.) noin 3k eur.
        Kysyn siis että millä lailla tämä käytännössä palvelee taloyhtiötä ? Mitä asukkaat saavat semmoista mikä ekana vuotena olisi 15 - 20 eur arvoista per osakas, ja seuraavina vuosina 5-10 eur per osakas. Kysyppäs jossain isännöimässäsi talossa jossa Tampuuri käytössä ihmisiltä mielipiteitä Tampuurista. Täh? ja mikä ? lienee yleisin vastaus.

        Kaukolämpö, sähkö kulutukset saadaan mm Energialaitoksen Sävelpalvelusta, myös sieltä hienoina taulukkoina ja kaavioina ja vedenkulutus varmaankin vesilaitokselta. Luonnollisesti myös huoltoyhtiö pitää näistä kirjaa. Tässä tulee täytettyä tåårttaa på tåårttaa tyyliin tietoja joka taholle erikseen.

        Vanhat huoltosopimukset eivät sisällä lukemista muuta mainintaa kuin että huoltoyhtiö raportoi tilaajalle energiankulutuslukemat kuukausittain. Trendi on että huollon tehtäviä pyritään lisäämään vaivihkaa. (Uusimpana vitsauksena kattolumien tarkkailusopimukset joihin kaivataan allekirjoitusta)
        Tällä hetkellä kulutus raportointi aika laidasta laitaan isänn.tston. toimistokone varustuksen mukaan, faxista Tampuuriin.

        Jos ja kun huoltoyhtiö rupeaa hankalaksi yhteistyökumppaniksi isännöitsijätoimistolle niin huomattavissa on ehkä aamukahvipöytä keskustelujen tuloksena mahdollisesti postituslistalta putoaminen.
        Jos kh-tarjoukseen lisätään Tampuurin käytöstä aiheutuva lisätyö esim 0,5 - 1 h lisätyö / kk niin tätä kauhistellaan ja ihmetellään että miksi säästöjä lisäävä Tampuuri nyt näin lisää menoja.
        Tosiasia on että jonkun joka tarvitsee saada palkkaa menetetystä vapaa-ajasta on istuttava tietokoneen eteen ja avattava Tampuuri ja lisättävä lukemat sinne oikeisiin kohtiin. Tietokoneista ja nettiliittymistäkin kuluja.

        Olen minäkin sillä kannalla että kauppa se on mikä kannattaa.

        Kiinteistöliitto jonka tulisi olla kiinteistön omistajien asialla, jos olen asian oikein ymmärtänyt, on ristiriitaisessa roolissa omistajana mm. Talokeskukselle. Kiinteistöliittoon kuuluvat asunto-osakeyhtiöt, kiinteistöosakeyhtiöt, asuinvuokratalojen omistajat sekä vuokranantajat. Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Myös Isännöintiliittossa lonkeroita.

        Yllä minun käsitykseni, korjata saa edelleen jos menee pientareelle.

        Ammattimaisen kiinteistönpidon puolella (kauppakeskukset, hotellit, teollisuuslaitokset yms.) on jo vuosikymmenien ajan käytetty huoltokirjaa, energiaseurantaa tai käyttöpäiväkirjoja ensin paperilla, sitten pöytäkoneella ja nyt verkossa. Siellä kiinteistöpäällikkö näkee suoraan omalta koneelta milloin yksittäinen kone on tarkastettu tai sille tehty korjaus, lisäksi hän voi seurata energiankulutusta sekä saa viestin jos se poikkeaa normaalista.

        Asuinkiinteistöissä viat huomataan vasta kun tulee aamulla kylmää vettä suihkusta ja jos isännöitsijä haluaa tietää milloin vaikka kesäsulku laitettiin kiinni ollaan huoltomiehen muistin varassa. Tämä on palvelutaso, parempaa ei osata edellyttää eikä varmasti edes tarjota ennen kuin pitkän itkun jälkeen.

        Vaikka suuria huoltofirmoja kovasti haukutaan niin siellä on jo olemassa toimintatavat ja työkulttuuri että kaikki kirjataan ylös, monen pienemmän firman kohdalla minkään raportoinnin edellyttäminen tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa.
        MInusta tämä ei ole Tampuurin syytä vaan asenteissa on vikaa.


    • Iratus servus

      En syytä Tampuuria muusta kuin että se on alimman tason käyttäjille (huolto ja asukkaat) erittäin raskas sovellus, vaatii tietyn selaimen, jumittaa low-end koneet ja käyttöliittymältään sekava. Omistaja / kehittäjätaho sidosryhmineen hypettää sitä taloyhtiöille joihin sitten asiaan vihkiytymättömät hallitukset sen hyväksyvät.
      Huoltoyhtiöillä on varmasti omia sovelluksia joihin huoltokutsut, tehtävät ja kulutuslukemat rekisteröityvät ja ne voidaan tulostaa raporteiksi aina tarvittaessa ja osaa niistä voi myös reaaliaikaisesti seurata netissä. Jopa kesäsulun vääntämisestä voi tehdä tehtävän jolloin päivämäärä milloin sitä on väännetty jää arkistoon jos se jotakuta sattuisi kiinnostamaan. Tuskin kiinnostaa jonkun hanan poresuuttimen vaihtokaan kovin montaa. Nippelitason tiedot löytyvät huollon keikkalistoista ja yleensä sitten lisätyölaskusta. Microsoftin exceliin saa väännettyä lukemataulukkoon raja-arvot jotka herjaavat jos lukema väärin luettu tai liian suuri heitto.
      Niin hyvä ei tampuurikaan ole että se ilmoittaisi reaaliaikaisesti että nyt on lämmin kv kylmänä, sen tekee lämpökeskuksen logiikka gsm-modeemin kautta.
      Ne pitkät itkut itkin jo vuosituhannen vaihteen tienoilla jolloin tein ensimmäisen version "huollon seurantajärjestelmän" huoltotilaus websivun muodossa jonka kaavakkeen täyttämällä asukas teki huoltotilauksen. Myös puhelimitse tulleet kutsut näpräsin sinne (joskus niinkin edistyksellisesti kuin kämmentietokoneen avulla) Nämä tiedot menivät tiettyyn sähköpostilaatikkoon missä niitä ja muita tehtäviä nyt vuosikymmen myöhemmin on vajaat 5000 kpl.
      Paheksun edelleen tapaa jolla Tampuuria tuputetaan taloihin ja sitä että vaihtoehdoista ei taloissa olla perillä. Mutta onhan tampuuri hyvä onhan!

    • Iratus servus

      Pakko kertoa.
      Kysyin erään talon hall jäseneltä miten intensiivisesti taloyhtiön hankkimaa tampuuria talossa käytetään. Hän muisteli isännöitsijän kyllä toimittaneen avaimen. Kysyi vielä tarkoitinko pyöräkellaria vai porrashuoneen aulaa !

      • Kulutusseuranta ok

        Aika harvalla taloyhtiöllä on tampuurin koko setti käytössä, useimmilla vain kulutusseuranta, mikä on noin 385 euroa vuodessa.


    • Iratus servus

      Leikitään ajatuksella että kerään vajaan viidenkymmenen talon lukemat yhdessä työpäivässä. 250 taloa viikossa ja 1000 taloa kuukaudessa. Voisin suostua lukemienkerääjäksi jos laskutukseni olisi 385 eur x 1000 / vuosi. Voisin palkata pari ripeää kaveria ja ottaa tuhannen tai jopa kaksi lisääkin taloja mittariluennan piiriin. Nykyisellä henkilökunnallani kerkeisimme lukea 4 tuhannen talon lukemat / kk. Väitän että saisin kaupan päälle aikaiseksi yhtä hienot taulukot ja raportit mitä tampuuri tarjoaa. Kelaa 4000 x 385€ / v. yli puolitoista milliä. Kolme kertaa enemmän liikevaihtoa ku mitä nyt ja ei tarttis edes koskea lumilapioon saati sitten änkyttää lumikoneiden osareita.. Meneeköhän se näin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1771
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1112
    Aihe