Materiaa ei ole olemassa

mitattava, tieteellinen fakta

MISTÄ MATERIA KOOSTUU?

http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_mechanics
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_field_theory
http://en.wikipedia.org/wiki/Electron

KVANTTIMEKANIIKKA ON TIETEIDEN KATTO-TEORIA. KAIKKI LUONNONILMIÖT VOIDAAN PALAUTTAA KVANTTI-MEKAANISIKSI ILMIÖIKSI

Quantum mechanics is a fundamental physical theory that extends, corrects and unifies Newtonian mechanics and Maxwellian electromagnetism, at the atomic and subatomic levels. It is the underlying framework of many fields of physics and chemistry, including condensed matter physics, quantum chemistry, and particle physics.

Most physicists believe that quantum mechanics provides a correct description for the physical world under almost all circumstances.

One recognizes now that the universe is essentially quantum mechanical. So any field theory of real phenomena must be at base a quantum field theory.

KVANTIT OVAT AALTOJA SÄHKÖMAGNEETTISESSA KENTÄSSÄ. NIILLÄ EI OLE MASSALLISTEN KAPPALEIDEN TAPAAN MATERIAN OMINAISUUKSIA. NIILLÄ EI OLE ESIMERKIKSI LEPOMASSAA, EIKÄ SELLAISIA MEKAANISIA OMINAISUUKSIA KUTEN KIMMOISUUS. KVANTIT EIVÄT "TÖRMÄÄ JA KIMPOA" VAAN INTERFEROIVAT. KVANTIT/FOTONIT OVAT TODELLISUUDEN FUNDAMENTAALI RAKENNE-OSA.



In some respects a photon acts as a particle, for instance when registered by the light sensitive device in a camera. In other respects, a photon acts like a wave, as when passing the camera optics. According to the so-called wave-particle duality in quantum physics, it is natural for the photon to display either aspect of its nature, according to the circumstances.

Photons are commonly associated with visible light, but this is actually only a very limited part of the electromagnetic spectrum. All electromagnetic radiation is quantized as photons: that is, the smallest amount of electromagnetic radiation that can exist is one photon, whatever its wavelength, frequency, energy, or momentum. Photons are fundamental particles.

Unlike most particles, photons have no detectable mass.

MASSALLISET KAPPALEET, MATERIA, VOIDAAN HAJOTTAA KVANTEIKSI JA KVANTEISTA VOIDAAN SOPIVISSA OLOSUHTEISSA LUODA MATERIAA



Suuremmat massalliset hiukkaset (kuten protonit) ovat syntyneet pienemmistä massallisista hiukkasista (kuten positroneista ja elektroneista), ja nämä puolestaan ovat syntyneet kvanteista.

Einstein's famous mass-energy relation predicts that sufficiently massive particles can decay into several lighter particles, and sufficiently energetic particles can combine to form massive particles. For example, an electron and a positron can annihilate each other to create photons.



Electrons and positrons can annihilate each other and produce a pair of photons. Conversely, a high-energy photon can be transformed into an electron and a positron by a process called pair production.

Matter creation is the process inverse to particle annihilation. It is the conversion of massless particles into one or more massive particles.

Pair production refers to the creation of an elementary particle and its antiparticle. In nuclear physics, this occurs when a high-energy photon interacts with an atomic nucleus, allowing it to decay into an electron and a positron without violating conservation of momentum.

At higher relative velocities, other particle-antiparticle pairs can also be produced, since there is enough kinetic energy in the relative velocities to provide for the masses of those particles. At much higher relative velocities, there may be enough energy to produce a single neutral Z boson.




MEKANIIKAN DETERMINISTISET LAIN-ALAISUUDET EIVÄT PÄDE SELLAISENAAN MIKROTASOLLA VAAN KVANTTIMEKANIIKASSA ON MUKANA PROBABILISTINEN KOMPONENTTI.



Generally, quantum mechanics does not assign definite values to observables. Instead, it makes predictions about probability distributions; that is, the probability of obtaining each of the possible outcomes from measuring an observable.

The Copenhagen interpretation, due largely to Niels Bohr, was the standard interpretation of quantum mechanics when it was first formulated. According to it, the probabilistic nature of quantum mechanics predictions cannot be explained in terms of some other deterministic theory, and do not simply reflect our limited knowledge. Quantum mechanics provides probabilistic results because the physical universe is itself probabilistic rather than deterministic.

ON HARHAANJOHTAVAA KUVATA TODELLISUUTTA PIENTEN MASSALLISTEN HIUKKAUSTEN KAOOTTISENA TÖRMÄILYNÄ. TODELLISUUS ON PERUSTEELLISIMMALLA TASOLLA SÄHKÖ-MAGNEETTINEN "KENTTÄ" JOSSA ENERGIA SIIRTYY/VÄLITTYY AALTOLIIKKEEN (KVANTTIEN) VAIKUTUKSESTA.

The Bohm interpretation, formulated by David Bohm, postulates the existence of a non-local, universal wavefunction (Schrödinger equation) which allows distant particles to interact instantaneously. Based on this interpretation, Bohm has speculated that the ultimate nature of physical reality is not a collection of separate objects (as it appears to us), but rather an undivided whole that is in perpetual dynamic flux.

17

681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dx2

      Tällaisen oppikirjatiedon - joka on jokaiselle vähän kouluja käyneelle ihan tuttua asiaa - kopioiminen tänne on turhaa sekä laitonta.

      Noissa suomenkielisissä kommenteissa on myös hieman epätarkkuuksia (= virheitä). Itse en pitäisi kvanttia ja fotonia synonyymina. Ja materian "hajoittaminen kvantteihin" on myös hieman outoa kielenkäyttöä tarkoitti sitten "kvantti" fotonia tai jotain muuta.

      Otsikossa toteat, että "materiaa ei ole olemassa" - mitä tarkoitat termillä "olla olemassa"? Eikö todellisuus tekstisi mukaan ole parhaiten kuvattavissa nimeomaan aaltofunktioiden ratkaisujen interferenssiominaisuuksilla ja nämä interfererenssiominaisuudet nimenomaan tarkoittavat sitä, että materia "on olemassa"? Newtoninlainen determinististen hiukkasten ajattelutapa ei vaan ole se oikea tapa määritellä termi "olla olemassa".

      • on ateistipaskaa

        Newtonialainen determinismi on ateistipaskaa...


      • helvettiin...
        on ateistipaskaa kirjoitti:

        Newtonialainen determinismi on ateistipaskaa...

        ...täältä!


      • mummix5

        Älähän nyt, dx2! Kun meikäläinen kävi kouluja yli 50 v sitten, ei näistä asioista mainittu yhtään mitään. Einsteinin nimi vilahti jossakin, mutta ei sen teoriat paljon hetkauttaneet Newtonin fysiikan periaatteita vielä silloin. On hieno asia, että kvanttifysiikasta puhutaan tv:ssä ja kirjoitellaan täälläkin keskustelupalstoilla (se kun meikäimmeisellä tuo ulkomaisten kielten taito riittää vain kahvin ostoon).
        Olen huomannut, että kaikki uusi tiede ja etenkin kvanttifysiikka on tosi mielenkiintoista, joten eikun vaan lisää mielipiteitä tänne .
        Eikä tarvitse olla näsäviisas (jos on viisas), jos tietää asian paremmin. Riittää kun korjaa selvät virhepäätelmät, eikö vain?


      • kummix2
        mummix5 kirjoitti:

        Älähän nyt, dx2! Kun meikäläinen kävi kouluja yli 50 v sitten, ei näistä asioista mainittu yhtään mitään. Einsteinin nimi vilahti jossakin, mutta ei sen teoriat paljon hetkauttaneet Newtonin fysiikan periaatteita vielä silloin. On hieno asia, että kvanttifysiikasta puhutaan tv:ssä ja kirjoitellaan täälläkin keskustelupalstoilla (se kun meikäimmeisellä tuo ulkomaisten kielten taito riittää vain kahvin ostoon).
        Olen huomannut, että kaikki uusi tiede ja etenkin kvanttifysiikka on tosi mielenkiintoista, joten eikun vaan lisää mielipiteitä tänne .
        Eikä tarvitse olla näsäviisas (jos on viisas), jos tietää asian paremmin. Riittää kun korjaa selvät virhepäätelmät, eikö vain?

        dx2 on kirjoittanut tuon viestinsä yli 2 vuotta sitten... joten voi olla, että vastauksen saamisessakin voi tovi vierähtää...


    • timppanen

      Niin, olisiko kaikki virtuaalista.
      Totta on ettei aineen todellista määritelmää ole löydetty. Tietoisuus määrittää mitä havainnoimme ja tai, kysymmeö vääriä kysymyksiä.

    • Jörkki Kallio

      Postitat vain materiaalivapaata virtuaalipaskaa.

      • Jörkki = typerä

        Olet typerä


    • Toolman

      Kvanttitasolla ei ole materiaa, niiden avaruus on varsin erilainen kuin ihmiseläimen käsitys aika-avaruudesta. Kvanttitasolla ei myöskään ole syy-seuraus suhteita eikä aikaa tai etäisyyksiä.

    • Rekisteröitymätön--

      Kvantit fotoneita gfffögkfhjd

    • noviisiuuno

      Perustelkaa asiaan vihkiytymättömälle miksi kvantti ei ole sama asia kuin fotoni?

      • Tuota !

        >

        Koska fotoni ei ole ainoa kvantti.

        Tässä pätee taas sääntö: kaikki jää on vettä mutta kaikki vesi ei ole jäätä. Kannattaa yrittää sisäistää tämä ajattelu.


      • quantum menace
        Tuota ! kirjoitti:

        >

        Koska fotoni ei ole ainoa kvantti.

        Tässä pätee taas sääntö: kaikki jää on vettä mutta kaikki vesi ei ole jäätä. Kannattaa yrittää sisäistää tämä ajattelu.

        http://suomisanakirja.fi/kvantti

        Nimitystä 'kvantti' käytetään myös vuorovaikutusten välittäjähiukkasista.lähde? Esimerkiksi sähkömagneettisen vuorovaikutuksen välittäjähiukkanen (eli kvantti) on fotoni. Sähkömagneettisessa vuorovaikutuksessa yksittäisiä fotoneja emittoituu ja absorboituu, jolloin sähkömagneettinen kenttä välittää energiaa vain fotonin energiaa vastaavina annoksina. Vastaavasti muillakin vuorovaikutuksilla on omat kvanttinsa. Gravitaatiokentän kvantti on gravitoni.


    • rtkl

      Klassillinen maailmankuva on jotenkin parempi!

    • KVARKKIMEDES

      Noviisiuunolle sanoisin seuraavaa: Kvantti on tavallaan kuin mittayksikkö.
      Mikromaailmassa jutut ovat vantittuneet siten, että esim. energiaa et saa
      vaikkapa 0,36 kvanttia. Ei. Sinun täytyy ottaa koko kvantti tai olla sitten täysin
      ilman.

      Vähän niinkuin makkarakauppias, joka on pätkinyt makkaransa kilon pala-
      siksi. Se ei myy sulle siivuja eikä edes puoltakiloa. Ainoastaan täysien kilojen
      kauppa käy. Hän ei edes tunne pienempää mittayksikköä kuin kilo.
      Nauraa hohottelee vaan, jos joku puhuu grammoista.

      Voisit tutkia lähemmin HESEN TEORIAA, niin tälläisetkin asiat selviäisivät
      sinulle kuin itsestään.

      • makkarakauppias

        http://suomisanakirja.fi/kvantti



        Nimitystä 'kvantti' käytetään myös vuorovaikutusten välittäjähiukkasista. Esimerkiksi sähkömagneettisen vuorovaikutuksen välittäjähiukkanen (eli kvantti) on fotoni. Sähkömagneettisessa vuorovaikutuksessa yksittäisiä fotoneja emittoituu ja absorboituu, jolloin sähkömagneettinen kenttä välittää energiaa vain fotonin energiaa vastaavina annoksina. Vastaavasti muillakin vuorovaikutuksilla on omat kvanttinsa. Gravitaatiokentän kvantti on gravitoni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      279
      3680
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2428
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1660
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1630
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      325
      1522
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1407
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      68
      1349
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1300
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1178
    Aihe