Putinin äiti

hansu

Eilinen TV-dokumentti Putinin äidistä oli ajatuksia herättävä. Sen mukaan Putin asui 10 vuotiaaksi asti pienessä kylässä Georgian maaseudulla. Venäläinen äiti oli tuli raskaaksi georgialaiselle miehelle ja matkusti miehen kutsusta hänen kotikyläänsä Georgiaan aikaisemmin venäläiselle miehelle synnyttämänsä pikku-Vladimirin kanssa. Georgialainen Giorgi oli kertonut olevansa rikkaasta suvusta. Tämä helpotti Putinin äidin ajatusta muuttaa etelään Giorgille vaimoksi. Kun hän saapui perille pikku-Vladimirin kanssa, hän huomasi miehen puhuneen pötyä rikkauksistaan. Mies asui vanhempiensa luona maalattiaisessa talossa. Myöhemmin he tosin rakensivat oman talon miehen työpaikaltaan, tiilitehtaalta varastamista tiilistä.
Vladimirin isäpuoli Giorgi oli äärimmäisen julma poikaansa kohtaan. Hän hakkasi ja potki Vladimiria, lisäksi piti lukkojen takana, jottei poika olisi päässyt pakenemaan. Kyläläiset muistelivat vieläkin Vladimirin parkunan kuuluneen kauas kylälle. Äiti ei uskaltanut puuttua asiaan, olihan hän vieraalla maalla. Hän onnistuikin viimein lähettämään Vladimirin turvaan omien vanhempiensa luokse Venäjälle, kun poika oli 10-vuotias. Sen jälkeen hän ei ole poikaansa nähnyt ennen kuin tajusi Venäjällä mahtimieheksi nousseen Putinin olevan hänen poikansa v. 1999. Myöhemmin hän varmistui asiasta saatuaan tietoja sukulaisiltaan Venäjällä. Putin itse ei ole ottanut yhteyttä äitiinsä tai halunnut olla hänen kanssaan tekemisissä.

Putinin tausta tekee ymmärrettäväksi hänen vihansa "mustaperseitä" (kuten venäläiset kaukaasialaisia, georgialaisia ym. kutsuvat) kohtaan. Nyt hän kostaa lapsena kokemansa julmuuden tsetseeneille. Samanlainen väkivaltainen tausta on yleinen vankilassa istuvien tunteettomien murhamiesten keskuudessa.

Suomalaiset vaaleana pohjoisena kansana tuskin joutuvat Putinin silmätikuksi, mutta parempi olla varovainen.

3

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaan maan vapaa kansalainen

      Joopa joo.

      Putinin ura upseerina ja turvallisuuspalvelun tehtävissä Saksassa ovat osoitus kylmäpäisyydestä ja kurinalaisesta toiminnasta.
      Saatpa kaivamalla kaivaa siitä, jos löydät yhteyden Putinin lapsuuden, väitetyn kostonhalun ja tsetseeninen tilanteen välille.

      Se, että Putin Venäjän presidenttinä joutuu käyttämään valtaansa vakiinnuttaaksen valtiota, johtuu suurimmaksi osaksi Neuvostoliiton raunioille jääneiden ratkaistavien ongelmien määrästä ja laajuudesta.

      Ympäri maata sijoitetut ydinaseet, taloudellisen tilanteen romahtaminen ja täydellinen sekasorto, joka vallitsi 90 luvun alussa olisivat olleet kenelle tahansa kova paikka. Jeltsin hoiti tehtäviään niin pitkälle kuin pystyi, mutta ongelmat olivat suurmiehiäkin suurempia.

      Tsetsenian ongelmat johtuvat jo todella pitkältä ajalta, jolloin tsaarin Venäjä laajeni kaukoitään painostaen paikallisia paimentolaisia.
      Tsetseenejä ja muitakin kansallisuuksia on siirretty Venäjällä aikaisemminkin, mutta Stalinin aikana vasta tehtiin todella tylyjä kokonaisten kansojen siirtämisiä Siperiaan. Stalin epäili näiden jo silloin alistettujen kansojen olevan halukkaita yhteistyöhön NatsiSaksan kanssa valloittajien työntyessä Neuvostoliiton alueille.

      Neuvostoliitto sinänsä oli historiallinen yhteiskuntakokeilu, mutta ennen ja jälkeen ja sen aikana tapahtuneet asiat vaikuttavat kokonaisuuteen.

      Tsetsenian sota ei ole yksistään tsetsenian kansan aiheuttama, vaan mukana on monia muita osapuolia Venäjän valtion lisäksi.

      Siinä on mukana kylmän sodan aikaista toimintaa, sekä myös osittain kristin- ja islamin uskojen eturistiriitoja, joita tsetseniaan ulkopuolelta tulleet fundamentalistit ovat lietsoneet.
      Venäjän armeijan toiminta Tsetseniassa on ollut raakaa ja aikaansaanut aivan tarpeettomasti siviiliuhreja, valitettavasti.

      Tähän ovat syynä se, että Tsetseniaan lähetetyistä huomattava osa on varusmiehiä, joiden ammattitaito toimia konfliktialueella aiheuttaa vaaratilanteita niin siviileille, kuin kaikille sotiville osapuolille.
      Tähän ovat lisäksi syynä se, että Venäjän armeijaan Neuvostoliiton ajoilta jäänyt sisäinen toimintapa on ajanut monet toimihenkilöt ja varusmiehet erilaisten aineiden väärinkäyttäjiksi sekä aiheuttanut usein pysyviä fyysisiä sekä henkisiä vaurioita jo koulutusaikana.

      Kuten Yhdysvaltain armeijan Irakin toiminnasta paljastuu, armeijan sisällä raiskataan omia sotilaita, lennetään taistelukoneita erilaisten piristeiden vaikutuksen alaisena tehden yksinkertaisia virheitä kuten tappamalla omia tai viattomia siviilejä erilaisissa pelkotiloissa..

      Suurvaltojen armeijoilla on vielä pitkä matka siihen, että armeijan tehtävissä toimivat henkilöt ovat yhteiskuntakelpoisia palveluksen ulkopuolella ja palvelusuransa jälkeen.

      Tässä suhteessa Suomen armeijasta voisi ottaa esimerkkiä, vaikka tosin toisessa maailmansodassa Suomikaan ei säästynyt täysin armeijassa tälläisiltä käytännöiltä pakkotilanteissa. Kerrotaan miten kaukopartio mies vahingossa otti koko ryhmälle tarkoitetun piristepillerit kerralla (amfetamiini-perustaisia) ja hiihti yhtäkyytiä vuorokauden, ennenkuin muut ryhmästä tavoittivat hänet.. Suomen lääkintäministeri sai huomautusken liiasta huumeiden (oopium) käytöstä jo 1930 luvulla Suomessa lääkinnällisissä tarkoituksissa.

      Mutta tsetsenian tilanne on Suomen kannalta sellainen uhkatekijä, joka voi vaikuttaa Venäjän vakauteen vaaranteen myös Suomenkin yhteiskuntarauhaa.

      Mitä taas tulee tsetsenian kansan tilanteeseen, niin Suomen historian perusteella ei voi hyväksyä sitä, että Venäjä kohteleen osaan kansasta erittäin illegaalisti.

      Venäjällä on varmasti vaikeuksia hillitä Tsetseniassa toimivia islamin uskoisia ulkomaisia fundamendalisti taistelijoita, mutta silti se ei oikeuta kohtelemaan tsetsenian siviilejä samalla lailla.

      Tsetseniassa ongelma on myöskin osittain se, että tsetsenian kansa on osaksi siirtynyt taistelemaan sissisotaa erillään ja osittain islamin uskoisten fundamendalistien kanssa yhteistyössä.

      Venäjälle Tsetsenian siirtäminen rauhanomaisen kehityksen polulle on varmasti erittäin haastava tehtävä, mutta valtion hallintokoneiston ja viimekädessä presidentti Putin on vastuussa kaikista Venäjän kansalaisista ja heidän selviytymisestään.

      Presidentti Putin tulee varmasti olemaan erittäin haastavan tehtävän edessä pyrkiessään siirtämään Tsetsenian alueen ja tsetsenian kansan rauhanomaiseen rinnakkaiseloon emomaan Venäjän kanssa.

      Epäluottamus, sotien aiheuttamat katkeruudet, Tsetsenian vaikeasti valvottava vuoristoalue, alueelle pesiytyneet ulkomaiset seikkailijat ja fundmendalistit, sekä erityisen vaarallisia ovat sodassa usein vielä hyvinkin julmasti tapettujen ihmisten sukulaisten kokema viha ja suru, jota käytetään törkeästi hyväksi itsemurhapommittajina.

      Presidentti Putin joutuu varmasti kohtaamaan uransa vaikeimpana tehtävä sen, miten siirtää Tsetsenia sodanomaisesta tilasta kehityspolulle, joka johtaa rauhaan seuraavien vuosikymmenien kuluessa.

      Kuten monet muistavat, Suomessa ei ole vieläkään unohdettu kaikkia toisen maailmansodan aikaisia asioita, joten Tsetsenian rauhanomaiseen tilaan siirtyminen voi vaarantua milloin vain seuraavien 50 vuoden aikana. Vasta kun tsetseenit kansana ovat niin yhteinäisiä, hallintoon ja asemaansa tyytyväisiä, että ulkopuolisten vakauden horjuttamisyritykset eivät tuota tulosta, niin Venäjä voi huokaista helpotuksesta.

      Venäjälle ei voi Suomen osalta ehkä suositella muuta kuin, että autonomisen hallinnon antaminen Suomelle on ollut Suomen ja Venäjän vakaudelle hyväksi. Vaikka Tsetseneille ei heti voisikaan antaa omaa maata, niin jonkuntasoisen itsehallinnon luominen olisi varmaan tsetseenikansan identiteettiä parantava ja tsetseeneitä kansana vakauttava vaikutus, vaikka sitten osana Venäjää..

      Totuushan on se, ettei niin laihaa sopua, etteikö se voita lihavaa riitaa...

      Paras keino vaikuttaa lienee diplomatia,
      Härski Hartikaista mukaille se on hiukan kuin autonomia, vaikka ei sinne päinkään...

      Niin, uskoisin Putinin omaavan lapsuutensa kokemuksien ansiosta karaistuneen ja normaalia kansalaista enemmän vaikeuksia kestävän luonteen.

      Vaikka toki Putinilla paheita täytyy olla, varmaan ottaa kaljaa saunassa, ja syö epäterveellistä ruokaa.. ja saattaa hässiä eukkoaan vielä heti kun muiden silmä välttää...ai niin, mutta siihen Putinilla on vaimon lupa...

      Mutta surkealla palkalla Putinin suostuu hoitamaan tehtäviään. 1500 eurolla kuussa ei SAK:n taistelusiivestä edes siivooja suostu paperitehtaalla lattioita luuttuamaan..
      Joten kauaksi on eronneet nykyvenäjän ja suomalaisten punaänkyröiden tiet ja ihanteet.

    • Putinin lapsuus
    • Äidin kasvot kertoo.

      Todella liikuttava kertomus - jo vuosien takaa jonka lehtiartikkeli vahvistaa!
      Kiitos siitä... nyt ymmärrämmekin W. Putinin ajatus- ja toimintamalleja paremmin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe