Jyväskylä johtaa lastensuojelutilastoissa

veroeurot ja -eukot

Lukekaa jyväskyläläisestä lastensuojelusta Sunnuntaisuomalaisesta 22.5.2010. Viranomaisten mätä asennemaailma on yksi suuri syy Jyväskylän tilanteeseen. Useiden ls - sosiaalityöntekijöiden asennemaailma on musta-valkoinen; On hyviä ja huonoja ihmisiä. Myös eräs paikallinen keskustalainen kansanedustaja kuuluttaa ympäriinsä, että lapset ja nuoret tarvitsevat sijaiskoteja (hän ei puhu alkuperäisistä kodeista mitään). Hän kannattaa myös ulkomaisten lastensuojelufirmojen tuontia Suomeen , ennemmin, kuin alkuperäisten perheiden tukemista. Eräässä hänen - siis Paloniemen kanssa käymässäni sähköpostikeskustelussa kansanedustaja katsoi, että vanhempien pitää itse huolehtia lapsistaan. Seuraavaksi sitten tulevatkin ulkomaiset firmat Suomeen! Hyvä ME!

90

2105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mnbm

      vaikka määräämällä ensin, että lisääntymisoikeus sallitaan vain kykeneville vanhemmille ja kasvatuksen epäonnistuessa astuu pakkosterilointi kyseeseen.

      • miettikää keinoja

        Saksanmaalla parempi keino. Lastensuojelun kynsiin joutuminen on sama, kuin hidas kuolema - ennemmin nopea!


      • lapset on syyttömiä
        miettikää keinoja kirjoitti:

        Saksanmaalla parempi keino. Lastensuojelun kynsiin joutuminen on sama, kuin hidas kuolema - ennemmin nopea!

        Eipä kuulosta kovin humaanilta.


      • totuus on toista
        lapset on syyttömiä kirjoitti:

        Eipä kuulosta kovin humaanilta.

        ole humaania, vaikka siitä mielellään sellainen valheellinen kuva annetaankin.


      • sairastatouhua
        totuus on toista kirjoitti:

        ole humaania, vaikka siitä mielellään sellainen valheellinen kuva annetaankin.

        Lastensuojelu on bisnestä, kähmintää, lapsikauppaa, sukulaisten suosimista ja puoluekavereiden suosimista. Lastensuojelu on asiakkaiden kiusaamista ja nöyrryyttämistä. Viranomaiset ja sijaishuoltajat voivat purkaa turhaumiaan ja aggressioitaan puolustuskyvyttömiin lapsiin ja asiakkaisiin. Harvat todella välittävät esim. sijoitetuista lapsista. Usealle he merkitsevät elinkeinoa.


      • Selluutti litisee

        Tiedätkö, pakkosteriloija, että lastenkoti- ja huostaanottobisnekselle kelpaavat nykyään vain laadukkaat, kiltit, helpot ja terveet lapset?

        Bisnes on niin raakaa, että lastensuojelun kohteeksi joutuneesta lapsesta ja nuoresta koneisto toteaa ja diagnosoi jonkin vian, joka soveltuu koneiston omiin tarpeisiin. Kun lapsi on oikeasti koulukiusattu, se nähdään lapsen psyykkisenä häiriintymisenä - ja kiireellisesti huostaan!

        Huostaanottobisnes ei halua nykyään enää hoitaa oikeasti hädässä olevia kärsiviä lapsia. He kun saattavat olla liian työläitä.

        Lasten sijaishuolto maksaa veronmaksajille vuodessa 600 miljoonaa euroa. Ja siinä on vasta pelkkä lasten vuorokausihoito. Neljä viidesosaa heistä ei kykene aikuisena mukaan työelämään. Voitte miettiä, mikä mahtaa olla nykyisen lastensuojelun tuottamat kokonaiskustannukset. Jotain on vialla.

        Nykyisestä lastensuojelusta hyötyvät hyvinvoivien rouvien porukat, jotka pyörittävät lastensuojelun viranomais-, yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaa. Vain noita pulskistuvia rouvia tässä suojellaan.


      • gbngfrhghh

        fasistinen komentti, sopisit hyvin hitlerikauteen!


    • kihkö

      Asia tuntuu olevan kuuma joka puolella. Muun muassa Karstulasta on näillä palstoilla pitkä ketju. Aikoinnaan huostaaottokysymykset olivat myös Hannu Karpolla eräs kestoaihe. Onko kyseessä vain muutaman katkeroituneen masinoimat jutut, vai onko asiassa yleisemminkin jotain todellista mätää? Tässä olisi lapsiasiainvaltuutetulla selvittämistä.

      Asioita mutkistaa ilmeisesti vielä vaitiolovelvollisuus. Se on tietysti periaatteessa hyvä asia, mutta sen taakse voidaan myös piilottaa kaikenlaista sotkua.

      • sijaishuoto syyniin

        lapsiasiavaltuutettu on tarttunut näihin huosta- ja sijaishuoltoasioihin. Samoja litanioita toistelee, kuin muutkin päiviräsäset: "lapsetpitääpelastaa!"


      • 9

        Lastensuojelussa mielestäni mättää se, että tantat siellä laitoksissa ovat itse lapsettomia "kirjakasvattajia", joilla on visio täydellisestä perheestä eivätkä ymmärrä, että myös rauhallisista kotioloista tuleva lapsi voi olla häiriökäyttäytyjä.

        Minut on huostaanotettu 12-vuotiaana väkivaltaiselta yh-äidiltä ja omalla kohdallani huostaanotto oli hartaasti toivomani ja onnistunut. En laitostunut ja kykenen ihan oikeaan elämään nykyään. Isoveljellä ei ole asiat niin hyvin: hän huoltaa kolmea narkkariexänsä hylkäävää lasta eikä itse kykene tuon samaisen äitimme aiheuttamien vammojen vuoksi kunnolla työelämään (tekee siis minkä pystyy), veikka kun huostaanotettiin vasta sitten, kun oli jo ruumiillisesti liian myöhäistä, mutta lapsensa kasvattaa päihteettömänä ja väkivallattomana. Veikan perhe ajaa vanhoilla pyörillä ja asuu kahden makuuhuoneen asunnossa. Sossu sen sijaan uhkailee joka kerta huostaanotolla, jos lähtee vanhimmalle lapselleen uusia silmälasirahoja pyytämään. Olisi veikan vanhimman lasit jääneet saamatta, jos minä en paremmasta palkkapussistani niitä kustantaisi. Lisäksi sossu uhkailee vanhimman lapsen huostaanotolla, kun tällä on agressiivista käytöstä, joka kuulemma juontaa juurensa ihan kohtuun asti.. Ei muuten naapurin toisenlaista elättiä sossu uhkaile, vaan sieltä käydään huutamassa milloin uusi auto ja milloin uudet kalusteet ja pennuille huudetaan kurkku suorana pihalla ja läimäytellään rappukäytävässä...


    • Haukkala

      Jyväskylään on päässyt muodostumaan lastensuojeluun tiukka viranomaisten yhteistyöverkosto, jossa erilaiset viranomaiset voivat nopesti ja keskenään keskustella ja sopia kaikenlaista. Eikä minkäänlainen valvonta ehdi väliin.

      Myöskään perheiden toiveita asioiden kunnollisesta ja riittävästä kirjaamisesta ei kunnioiteta. Olisi kohtuullista ja juridisesti usein välttämätöntä, että viranomaiset esittäisivät väitteensä, arvionsa, tietolähteensä ja muut kontakstinsa kirjallisesti.

      Mielestäni olisi hyvin aiheellista puhua Jyväskylän ongelmien ratkaisemisessa esimerkiksi siitä, mikä mahtaa olla Haukkalan lastenpsykiatrisen osaston rooli lasten huostaanottobisneksessä. Haukkalan toiminnasta on kuulunut hyvin hämmästyttäviä kertomuksia tavallisilta keskisuomalaisilta lapsiperheiltä. Haukkala sortuu jopa sellaiseen virheeseen, että se alkaa puolustaa saada lapsi omaan laitokseensa tilanteessa, jossa lapsen oireet eivät johdu psyykkisistä ongelmista, vaan neurologisista.

      Psykiatria ja neurologia lähtevät taistelemaan keskenään arvovaltasodassa, eikä sodan melskeessä kukaan välitä enää lapsesta.

      Haukkalaan tuodusta lapsesta diagnosoidaan mielellään ja kerkeästi jokin psyykkinen oire, vaikka lapsen on jo vuosia tiedetty kärsivän sosiaalisista ongelmista, kuten koulukiusaamisesta. Haukkalassa rakennetaan perustaa lasten huostaanotolle. Haukkala on mukana bisneksessä. Kilttinä apurina.

      Iso raha liikkuu. Lasten sijaishuolto imaisee joka vuosi 600 miljoonaa euroa ja summa kasvaa koko ajan. Asiasta on ollut viime aikoina huolissaan terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tutkimusprofessori Matti Rimpelä.

      • dhdhhdfhdh

      • Pohjois-Koreakin...
        dhdhhdfhdh kirjoitti:

        "vanha teksti psykiatriasta" - aikuiset tai lapset, elämä tuhotaan lääkkeillä, ks.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/2573884

        Tuoltahan se yksi äiti yritti lastaan hakea pois lääkärin kanssa. Joutuivat hekin sitten pakkohoitoon kun onnistuivat jonkin aikaa lapsesta pitämään huolta.


      • viesti vain
        Pohjois-Koreakin... kirjoitti:

        Tuoltahan se yksi äiti yritti lastaan hakea pois lääkärin kanssa. Joutuivat hekin sitten pakkohoitoon kun onnistuivat jonkin aikaa lapsesta pitämään huolta.

        meni väärin tekstin alle


      • keskusteluun tuosta

      • Sillee justiinsa =(

        Kun minua vanhempana ei tuolla Haukkalassa kuunneltu lainkaan ja lapsen puheetkin kirjattiin ihan miten sattuu.. No nyt selvis vasta tuokin siinä missä moni muukin asia jota tuolloin ihmettelin..


      • tuttu juttu

    • Haukkala

      Jyväskylä on äskettäin saanut lastenkotibisneksessä toimivilta yrityksiltä ja ilmeisesti myös julkisilta laitoksilta (?) tarjoukset hoitovuorokauden hinnasta. Sehän pyörii normaalisti jossain 300 eurossa. Kallista, todella kallista palvelua veronmaksajille ja työstä, joka on usein erittäin helppoa. Nykyään otetaan vain helppoja lapsia huostaan, sillä se palvelee lastenkotibisneksen etuja.

      No, Jyväskylän kaupunki, mille tasolle asettuivat lasten sijaishuoltoa tarjoavien firmojen hinnat? Kilpailutus tehtiin tänä keväänä vasta ensimmäisen kerran! Aiemmin noita todella tuottoisia yrityksiä ei ole kilpailutettu.

      Toinen seurattava ajankohtaisasia on se, että mihin Jyväskylän kaupungin lastensuojelu aikoo käyttää valtion sille suuntaamat testamenttivarat, 700 000 euroa? Suomen valtio osoitti summan lastensuojelun avohuollon tukitoimiin, joihin Jyväskylän kaupungin kuuluu raha nyt käyttää. Mitä on jo saatu aikaan? Testamenttirahaa Jyväskylän kaupunki sai noin pari-kolme kuukautta sitten.

      Valtion tasollakin siis tiedetään, että Jyväskylässä on paljon ongelmia lastensuojelun viranomaistyöskentelyssä. Valtiokin on huolissaan.

      • Myrsky tulossa?

        Keskisuomalainen /Helsingin Sanomat.
        Helsingin Sanomat Kuntien rahat eivät riitä lasten terveydehuollon kehittämiseen.

        STT Jyväskylä. Lasten ja nuorten terveydehuollon parantamiseen tarkotetun asetuksen toimeenpano jää monissa kunnissa haaveeksi resurssipulan takia, kertoo Keskisuomalainen.
        Esimerkiksi noin 130.000 asukkaan Jyväskylässä astuksen noudattaminen tietää 30 uuden työntekijän palkaamiseen.
        ****
        Keskisuomalainen sai palautetta ja linkkivinkin Suomi 24 keskusteluun, sekä linkit päivi lipposen, kaisa ruokamon, livtariäidin blogeihin. Samat ovat menneet myös Ilta-Lehden toimitukselle. Lisäksi linkki Perusopetuksen sivustolle.
        Ikävää, ettei Keskisuomalaisen uutisia eivoi poimia ja linkittää suoraan. Mielestäni se nostaisi lehden kiinnostavuutta ja arvoa kovassa kilpailussa myös mainosmarkoista.

        Klikkaa Hesarin uutisessa Kuntaliiton sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Jussi Merikallio nimeä.
        Lue lisää linkistä.

        Linkki on Helsingin Sanomien uutiseen, jossa linkki Keskisuomalaisen verkkosivuille. Linkissä oli 15 kommenttia. Osallistukaa, kommentoikaa ja vaikuttakaa.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Keskisuomalainen Kuntien rahat eivät riitä lasten terveydenhuollon kehittämiseen/1135257056605

        ********


      • Pyramidihuijaus?
        Myrsky tulossa? kirjoitti:

        Keskisuomalainen /Helsingin Sanomat.
        Helsingin Sanomat Kuntien rahat eivät riitä lasten terveydehuollon kehittämiseen.

        STT Jyväskylä. Lasten ja nuorten terveydehuollon parantamiseen tarkotetun asetuksen toimeenpano jää monissa kunnissa haaveeksi resurssipulan takia, kertoo Keskisuomalainen.
        Esimerkiksi noin 130.000 asukkaan Jyväskylässä astuksen noudattaminen tietää 30 uuden työntekijän palkaamiseen.
        ****
        Keskisuomalainen sai palautetta ja linkkivinkin Suomi 24 keskusteluun, sekä linkit päivi lipposen, kaisa ruokamon, livtariäidin blogeihin. Samat ovat menneet myös Ilta-Lehden toimitukselle. Lisäksi linkki Perusopetuksen sivustolle.
        Ikävää, ettei Keskisuomalaisen uutisia eivoi poimia ja linkittää suoraan. Mielestäni se nostaisi lehden kiinnostavuutta ja arvoa kovassa kilpailussa myös mainosmarkoista.

        Klikkaa Hesarin uutisessa Kuntaliiton sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Jussi Merikallio nimeä.
        Lue lisää linkistä.

        Linkki on Helsingin Sanomien uutiseen, jossa linkki Keskisuomalaisen verkkosivuille. Linkissä oli 15 kommenttia. Osallistukaa, kommentoikaa ja vaikuttakaa.

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Keskisuomalainen Kuntien rahat eivät riitä lasten terveydenhuollon kehittämiseen/1135257056605

        ********

        Onko Suomessa paljastumassa kaikkien aikojen pyramidihuijaus?
        On valelääkäreitä. Vale sairaanhoitajia. Valesossuja. Valepsykiatreja. Huuhaa terapeutteja.

        Klikkasin Hesarin uutisessa Jussi Merkallion nimeä. Haku ohjaantui Hesarin arkistoon, jossa löytyy Jussi Pullin aikaismpia kirjoituksia.

        Keskisuomalainen. Kuntien rahat eivät riitä .- Kuntaliitto epäilee Vanhasen tervysrahastoa epärealistiseksi. - Kunnat supistanet rajusti lapsiperheiden kotiapua. - Hoitopaikan vapaa valinta voisi luoda eliittisairaaloita. -Perusterveydenhuollon teettäminen yksityisellä. -Terveydenhuollon yksitäistäminen tuo poliittiset perusaatteet esiin.
        Näytä lisää osumia osatosta teemat. -Hae digilehden arkistosta.

        http://www.hs.fi/haku/?haku=Jussi Merikallio

        **********


    • Kuokkala

      Asianajaja Leeni Ikonen eritteli sanomalehti Keskisuomalaisessa 1.5.2010 hiukan Jyväskylässä suoritettavan virallisen lastensuojelun virheitä ja kummallisuuksia. Hän nosti esiin Kuokkalan kaupunginosassa sijaitsevan Keski-Suomen Ensi- ja turvakodin, joka toteuttaa lasten huostaanottoja tavoittelevien sosiaalityöntekijöiden intohimoja.

      Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti ryhtyy nopsasti kyhäämään turvakotiin saapuvasta vanhemmasta (yleensä naisia, äitejä) VANHEMMUUDEN ARVIONTIA. Sellaisen rakentelu kestää viikkokausia. Niinpä asiakaspulasta kuntien säästötalkoiden vuoksi kärsinyt laitos pääsee vihdoinkin laskuttamaan kuntia ja saa siten pitkäaikaisia asiakkaita.

      Systeemi on erittäin kiero.

      • Salatut bisnekset.

        Joku kirjoitti, että lastesuojelu olisis siitymärrä ulmmaisten omistukseen. Nätti Eduskunnan Sirta olevan ilmeisesti pääorganisaattori.

        Talouelämä.
        Mehiläinen siirtyy ulkomaalaisomistukseen. Muita ulkomaalaisia omistajia Ruotsalainen Hoding. Singaporelainen GIC
        Osto kiinnosti myös Venäläissijoittajaa.

        Näyttää olevan myös lastenkodit suosittuja. Googlaa > jussi kodit  < tiedät lisää.

        Linkki Talouselämän yrityskauppa uutiseen, jossa lisää bisneksistä..

        http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/article251983.ece

        **********


      • Lisää veroja!

        Niin, vain huostaanotettu lapsi on koneitolle hyödyllinen lapsi. Jokaisen huostaanoton avulla koneiston virkamiehet voivat perustella omaa tarpeellisuuttaan. Ja vaatia siten lisää rahaa omalle hallinnonalalleen.

        Byrokratiassa asioista tulee merkityksellisiä vasta, kun niihin voidaa tuhlata verorahoja.

        Esimerkiksi Lohjalla näyttää keskimääräinen hoitopäivän hinta olevan lasten sijaishuollossa 237 euroa. Hm... Aika paljon. Pitää muistaa, että esimeriksi erolapsesta maksettava elatusapu, jonka etävanhempi maksaa, jää keskimäärin alle 200 euron. KUUKAUDESSA.

        Sijaishuolto (lastenkodit, perhekodit, nuorisokodit, sijaisperheet) tuottaa erittäin tehotonta palvelua.


    • Salaseura raatelee

      Tiedättekö mikä on Keski-Suomen lastensuojelun moniammatillinen asiantuntijatyörymä, joka kokoontuu suurella viranomaisten kokoonpanolla Jyväskylässä? No huh, huh, siinäpä vasta toimintaa! Eipä uskoisi, että elämme avoimessa yhteiskunnassa, jossa arvoina hellitään demokratiaa ja tasa-arvoa.

      Hirveä salaseura.

      Sosiaalityöntekijä vie lapsiperheestä esittämänsä version käsiteltäväksi tähän moniammatilliseen työryhmään, josta hän lähtee hakemaan siunausta tavoitteelleen ottaa lapset perheestä huostaan. Moniammatillinen työryhmä ottaa perheen ongelmat käsiteltäväkseen, eikä työryhmän toiminnasta ja käsittelyajasta tiedoteta perheelle etukäteen mitään.

      Perhe saa kuulla vasta jälkikäteen, että heidän yksityisasiansa on esitelty ja käsitelty työryhmässä. Sosiaalityöntekijä esittelee perheen "historian" haluamassaan muodossa. Hän vie työryhmälle juuri ne asiakirjat ja juuri ne versiot, jotka palvelevat virkakoneistoa eli sosiaalityöntekijää ja kaupungin lastensuojelua.

      Olen kuullut vanhempien kertomuksia Keski-Suomen moniammatillisen työryhmän toiminnasta. Touhuilu on kuin aivan jostain toisen tyyppisestä hallintomallista, toisesta valtiosta ja toiselta aikakaudelta!!

      Perheiden asioita puidaan nykyään erilaisissa salaisissa työryhmissä. Jopa kouluissa on omansa. Vanhemmat, herätkää!

      Ovatko kyseiset työryhmät antaneet muissa maakunnissa saman tyylisiä tappolausuntoja kuin täällä Jyväskylässä ja Keski-Suomessa?

    • Virkamies työllistyy

      Jyväskylässä päiväkoti tekee lastensuojeluilmoituksen siitä, että lapsi tuodaan hoitoon 10-15 minuuttia "myöhässä". Myöhässä! Lapsella on siis työaika?

      Lastensuojeluilmoitus kaupungin sosiaalitoimeen käynnistää kovan ja aikaa vievän viranomaistyöskentelyn. Sosiaalityöntekijä haaskaa työaikaa ja veroeuroja sellaiseen, että hän alkaa järjestellä yhteydenttoa ja palaveria lapsen vanhempien kanssa. Ja hyvä sosiaalityöntekijä koettaa etsiä vanhemmista sellaisia vikoja, joita he koettavat sossun mielestä salata. Onhan päiväkoti jo osoittanut lastensuojeluilmoituksen avulla, että tätä perhettä kannattaa ryhtyä tutkimaan.

      Lastensuojeluilmoitus kun saa olla niin löysä, ettei kunnon aihetta tarvitse olla. Se on koneistolle helppo keino ajaa perhe "valvontaan".

      Alkaa kyttäyskierre. Virkamiehet työllistävät itse itseään.

    • Perhehoitoliitto aah

      Jyväskyläläinen huostaanottojen puolestajapuhuja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) aloitti tänään vaalikampanjansa. Ylen tv-uutisissa on kerrottu tänään myös illan pääuutislähetyksessä, että Perhehoitoliitto ry koettaa innostaa ihmisiä ottamaan vanhuksia kotiinsa hoitoon. Eli ryhtymään perhehoitajiksi.

      Idea on todella hyvä, mutta miksi Perhehoitoliitto ry ryhtyy tähän kannustushankkeeseen vasta nyt?

      Tv-toimittaja Pekka Niiranen kertoi uutisessaan, että perhehoidossa on vain noin 70 (seitsemänkymmentä) vanhusta. Se on älyttömän vähän!!

      Jyväskylässä päämajaansa pitävä Perhehoitoliitto ry on ollut Jyväskylässä ja muuallakin valtakunnassa eräs tärkeimpiä vaikuttajia siinä, että lapsia otetaan kiihtyvällä tahdilla huostaan ja kaikenlaisia risauksia ja rasauksia pidetään lapsia uhkaavina ongelmina, joihin lastensuojelun pitää tarttua. Perhehoitoliitto ry haluaa hoidettaviksi vain kivoja ja helppoja lapsia, joten karjaa pitää syöttää bisnekseen.

      Hyvä, jos liitto vihdoinkin ryhtyisi välittämään vähän vanhuksista. Vanhukset kun tuntuvat nauttivan perhehoidosta. Samaa ei voi todeta huostaanotetuista lapsista. Ei todellakaan. Huostaanotto on jo itsessään traumatisoiva tekijä lapselle.

      Aila Paloniemi on Perhehoitoliitto ry:n puheenjohtaja. Valittiin jo kolmannelle kaudelleen. Miksi Aila et ole aiemmin toiminut tässä asiassa? Minusta sinä olet ollut kovin hidas.

      Nyt poliitikko Paloniemi arvelee pääsevänsä kehumaan itseään vaalikampanjassaan sillä, kuinka vanhusten perhehoito laajenee... Että kyllä hänkin välittää vanhuksista. Heh, heh...

      • Kyläläinen.

      • alku ja juuri
        Kyläläinen. kirjoitti:

        Linkki Keski-Suomen sairaanhoitopiiri. Sairaalat ja yksiköt.

        Psykiatriset hoitopalvelut -Lasten psykiatria- Keskussairaala Haukkala.

        http://www.ksshp.fi/public/default.aspx?nodeid=24951

        ******

        otsikko "mikä mättää lastensuojelussa"..
        Mikäs mättää muualla kun sitä lastensuojelua niin paljon tarvitaan? Ajatelkaas sitä!

        Kossuvissy ja punkku, tupakka ja kapakka, vieraissa ravaamiset ja välinpitämättömyys..


      • Kaikki hyvin
        alku ja juuri kirjoitti:

        otsikko "mikä mättää lastensuojelussa"..
        Mikäs mättää muualla kun sitä lastensuojelua niin paljon tarvitaan? Ajatelkaas sitä!

        Kossuvissy ja punkku, tupakka ja kapakka, vieraissa ravaamiset ja välinpitämättömyys..

        Haukkalassa mitäs nyt oli psykiatri joka jäi kiinni lapseen käymisestä uimahallissa. Sai sentäs potkut, mutta sai töitä muualta. Mitäpä tuossa vikaa voisi olla.


    • sivuhuomauttaja

      ..vanhempien kyllä kuuluisi lapsistaan huolehtia, jos ei tähän kykene niin ei pidä hankkia lapsia. Jos sitten joku pöljä itsekkäästi niitä hankkii vaikkei ole resursseja huolenpitoon niin kai se huostaanotto on hyvä ratkaisu.

      • kammottavat paikat

        monet sijaisperheet kun on paljon kamalampia paikkoja, kuin alkuperäiset kodit. Jopa puhuminen saatetaan kieltää ja ruoka tarjoillaan eriaikaan, kuin omille kullamuru - lapsille. Omat viedään autolla kouluun, kun sijoitettu joutuu kävelemään 5 km suuntaansa. Onneksi oli hyviä naapureita, joilta sai aamupalaa ja kyydin kouluun!


      • 34rth
        kammottavat paikat kirjoitti:

        monet sijaisperheet kun on paljon kamalampia paikkoja, kuin alkuperäiset kodit. Jopa puhuminen saatetaan kieltää ja ruoka tarjoillaan eriaikaan, kuin omille kullamuru - lapsille. Omat viedään autolla kouluun, kun sijoitettu joutuu kävelemään 5 km suuntaansa. Onneksi oli hyviä naapureita, joilta sai aamupalaa ja kyydin kouluun!

        moni kakku päältä kaunis..


      • persoonallisuushäiri
        34rth kirjoitti:

        moni kakku päältä kaunis..

        ei se ole edes pinnalta kaunis - vaan kammottava suuri...


      • hirviöt alas!
        persoonallisuushäiri kirjoitti:

        ei se ole edes pinnalta kaunis - vaan kammottava suuri...

        suurisuinen ja suurihampainen hirviö. Aina räyhäämässä lapsille ja näiden sukulaisille. Suuri viittamaisesti pukeutunut hirviö, joka luulee olevansa enemmän, kuin onkaan. Täysi p!


      • kunnan elätit!
        hirviöt alas! kirjoitti:

        suurisuinen ja suurihampainen hirviö. Aina räyhäämässä lapsille ja näiden sukulaisille. Suuri viittamaisesti pukeutunut hirviö, joka luulee olevansa enemmän, kuin onkaan. Täysi p!

        saakka tyttären puolison - kun jotkut sijoitetut potkaistaan ulos 18 vuotiaina. Näin toimivat hirviöt!


      • Järki käteen
        kunnan elätit! kirjoitti:

        saakka tyttären puolison - kun jotkut sijoitetut potkaistaan ulos 18 vuotiaina. Näin toimivat hirviöt!

        Siis MITEN Jyväskylän lastensuojelupuoli VOISI keskittyä auttamaan niitä jotka oikeasti apua tarvitsevat, kun heitä pommitetaan ihan älyttömilläkin asioilla, ja jokainen ilmoitus on otettava tosissaan..?? :) Esim. tiedän naapuriani häiritsevän suunnattomissa määrin sen, että meillä on ruoka-ajat eriaikaan kuin heillä. Ja aikoo tehdä lastensuojeluilmoituksen. Jostain syystä naapurin tätönen on saanut päähänsä että en ruoki lapsiani lainkaan, koska meillä ei syödä päivällistä klo 12 :D (Mitenköhän se luulee että lapset kuitenkin hengissä on, eikä turhan hoikkiakaan??) Sääliksi käy soskun tätiä joka huokaisten miettii miten selittäisi tuollekin naiselle että kyse ei ole lastensuojelullisista asioista jos naapurin kanssa ei tule toimeen :D


      • järkihoiäläjätä
        Järki käteen kirjoitti:

        Siis MITEN Jyväskylän lastensuojelupuoli VOISI keskittyä auttamaan niitä jotka oikeasti apua tarvitsevat, kun heitä pommitetaan ihan älyttömilläkin asioilla, ja jokainen ilmoitus on otettava tosissaan..?? :) Esim. tiedän naapuriani häiritsevän suunnattomissa määrin sen, että meillä on ruoka-ajat eriaikaan kuin heillä. Ja aikoo tehdä lastensuojeluilmoituksen. Jostain syystä naapurin tätönen on saanut päähänsä että en ruoki lapsiani lainkaan, koska meillä ei syödä päivällistä klo 12 :D (Mitenköhän se luulee että lapset kuitenkin hengissä on, eikä turhan hoikkiakaan??) Sääliksi käy soskun tätiä joka huokaisten miettii miten selittäisi tuollekin naiselle että kyse ei ole lastensuojelullisista asioista jos naapurin kanssa ei tule toimeen :D

        ja sossut itse kehottavat ottamaan yhteyttä, jos pienikin huoli tai epäily herää. Jyväskyläläinen sossu kertoi eräässä yleisötilaisuudessa, ettei tarvitse edes tietää, onko epäily totta vaiko ei, he sitten ottavat selvää. Onkohan sossuillakin jotakin hukassa?


      • hakuammuntaako?
        järkihoiäläjätä kirjoitti:

        ja sossut itse kehottavat ottamaan yhteyttä, jos pienikin huoli tai epäily herää. Jyväskyläläinen sossu kertoi eräässä yleisötilaisuudessa, ettei tarvitse edes tietää, onko epäily totta vaiko ei, he sitten ottavat selvää. Onkohan sossuillakin jotakin hukassa?

        tulisi alkaa tehdä työnsä harkitusti, eikä umpimähkään "ampuilemalla" sinne-tänne. Selkeytymätön työote, epävarmuus sekä sijaisvanhempien mielistely teettävät sossuille jatkuvasti lisätyötä. Useilta - jopa johtotason sossuilta puuttuu taito johtaa prosesseja. Palaverissa sovitut asiat tehdäänkin sitten aivan toisella tavalla - ja siitähän seuraa - paljon lisätyötä ja luottamuksen mentetyksiä. Nimimerkillä TUORETTA KOKEMUSTA ON.


      • sivuhuomauttaja
        hakuammuntaako? kirjoitti:

        tulisi alkaa tehdä työnsä harkitusti, eikä umpimähkään "ampuilemalla" sinne-tänne. Selkeytymätön työote, epävarmuus sekä sijaisvanhempien mielistely teettävät sossuille jatkuvasti lisätyötä. Useilta - jopa johtotason sossuilta puuttuu taito johtaa prosesseja. Palaverissa sovitut asiat tehdäänkin sitten aivan toisella tavalla - ja siitähän seuraa - paljon lisätyötä ja luottamuksen mentetyksiä. Nimimerkillä TUORETTA KOKEMUSTA ON.

        ..alkaa tehdä nitä lapsia harkitusti eikä umpimähkään kenen kanssa tahansa sekä niin että pystyy myös huolehtimaan. Minusta kummallista kun täällä vaahdotaan sossusta ja sijaisperheistä, ne kaikki järjestelmät on kuitenkin teidän vaahtoajien vuoksi jouduttu rakentamaan, aina ei toimi toivotulla tavalla mutta jos itse muksunne osaisitte kunnialla hoitaa eivät varmasti väkisin tulisi niitä teiltä pois hakemaan. Muuttakaa vaikka venäjälle, siellä ei konvin kummoisia systeemejä ole moitittavaksi.


      • huomautellaan vaan
        sivuhuomauttaja kirjoitti:

        ..alkaa tehdä nitä lapsia harkitusti eikä umpimähkään kenen kanssa tahansa sekä niin että pystyy myös huolehtimaan. Minusta kummallista kun täällä vaahdotaan sossusta ja sijaisperheistä, ne kaikki järjestelmät on kuitenkin teidän vaahtoajien vuoksi jouduttu rakentamaan, aina ei toimi toivotulla tavalla mutta jos itse muksunne osaisitte kunnialla hoitaa eivät varmasti väkisin tulisi niitä teiltä pois hakemaan. Muuttakaa vaikka venäjälle, siellä ei konvin kummoisia systeemejä ole moitittavaksi.

        on huolissaan siitä, että lapsia pilataan sijoittamalla ongelmasijaisvanhemmille ongelmasijaisperheisiin (osa piilolaitoksia). Sijoittajina (ja muka toiminnan valvojina) toimivat ongelmasossut. Että ei ihme, että sijoitetuilla lapsilla noin keskimäärin menee huonosti. Jos ei kotona mennyt, niin viimeistään sijaishuollossa alkaa mennä, koskapa ongelmalapsista saa parempaa liksaa.

        Minulla ei ole ainuttakaan lasta, mutta sympatiseeraan alkuperäisiä koteja uja niiden lapsia ja vanhempia paljon enemmän, kuin kaikenmaailman ruusujen ja narsissien kasvattajia.


      • taas pettynyt
        huomautellaan vaan kirjoitti:

        on huolissaan siitä, että lapsia pilataan sijoittamalla ongelmasijaisvanhemmille ongelmasijaisperheisiin (osa piilolaitoksia). Sijoittajina (ja muka toiminnan valvojina) toimivat ongelmasossut. Että ei ihme, että sijoitetuilla lapsilla noin keskimäärin menee huonosti. Jos ei kotona mennyt, niin viimeistään sijaishuollossa alkaa mennä, koskapa ongelmalapsista saa parempaa liksaa.

        Minulla ei ole ainuttakaan lasta, mutta sympatiseeraan alkuperäisiä koteja uja niiden lapsia ja vanhempia paljon enemmän, kuin kaikenmaailman ruusujen ja narsissien kasvattajia.

        pyörittää koko Jyväskylän sosiaalitoimea. Korkean sosiaalijohdon kanssa sovitut asiat menevät uusiksi ("sileiksi"), kun ko. sijaisvanhempi saa kuulla niistä. Tapaamiset ovat hyvin minimaaliset ja sijaisvanhempi hankaloittaa kaikkea yhteydenpitoa.

        Lastensuojelulain vastaisesti Jyväskylän korkeimmat sosiaaliviranomaiset (sossujen esimiehet) suostuvat ko. sijaisvanhemman pyöritykseen. Asiakkaan kanssa sovituilla asioilla ei olekaan enää mitään väliä! Mistä saa oikeutta, kun sopimukset särjetään? Täytynee ottaa yhteyttä lääninhallitukseen.


      • Biovalta mikrovalta
        järkihoiäläjätä kirjoitti:

        ja sossut itse kehottavat ottamaan yhteyttä, jos pienikin huoli tai epäily herää. Jyväskyläläinen sossu kertoi eräässä yleisötilaisuudessa, ettei tarvitse edes tietää, onko epäily totta vaiko ei, he sitten ottavat selvää. Onkohan sossuillakin jotakin hukassa?

        Sosiologisesti tarkasteltuna valta kehittyy koko ajan selvemmin KONTROLLIVALLAKSI. Ihmiset, kaupunkilaiset ja kansalaiset, alkavat tarkkailla toisiaan. Tuota kontrollia ei pääse pakoon missään. Se on kaikkialla. Filosofi Michel Foucault nimittää sitä biovallaksi, jolloin kontrolli asettuu yksilöön itseensä. Yksilö, kansalainen, sopeuttaa elämänsä siihen, että häntä tarkkaillaan koko ajan.

        Vallankäyttö tunkeutuu siis salakavalasti yhä syvemmälle IHMISTEN YKSITYISYYTEEN. Kehitys on julmaa, karmaisevaa.

        Sosiaalityön ja sen lastensuojelun pitäisi tajuta olla vastustamassa tällaista yleistä vallan kehitystä, eikä toimia sen parhaana ja luotettavimpana tukijana! Ihmistä, lasta ja perhettä on puolustettava, eikä poljettava!

        Eivät nämä vallan analyysini ole sosiaalityöntekijöillekään mitään uutta. He tietävät kyllä, jos ovat opintonsa suorittaneet yliopistossa. Heidän pitäisi ryhtyä puolustamaan ihmistä. heidän asiakkaansa ovat kansan ryhmistä kaikkein heikoimpi.

        Nyt sossut ovat osa väkivaltakoneistoa.


      • Lapsikauppa

        Nimimerkki "sivuhuomauttaja":


        Lastensuojelu on monella paikkakunnalla, kuten Jyväskylässä, olemassa vain sitä varten, että virkamies ja sosiaalikoneisto saa työllistettyä itsensä. Toiminnassa ei edes ole sitä ajatusta ja päämäärää, että vanhempien pitäisi itse huolehtia omista lapsistaan, kuten sinä hurskaasti kuvittelet.

        Meillä on Suomessa erittäin tuottoisa lastenkoti- ja lastensuojelubisnes. Lasten sijaishuolto eli lasten sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa veronmaksajille vuodessa 600 miljoonaa euroa. Summa nousee joka vuosi. Vuosi vuodelta, vaikka se on jo noin älytön. Kukaan ei siihen puutu.

        Asiasta on pitänyt melua julkisuudessa lähinnä vain tutkimusprofessori Matti Rimpelä.

        Mitä tuolla 600 (kuusisataa) miljoonalla eurolla saadaan aikaiseksi? - Neljä viidesosaa laitoksissa kasvaneista lapsista ei ikinä kykene mukaan työelämään. Vain viidennes heistä selviää. Aika tehotonta rahan mälläystä. Millä muulla hallinnon alalla tulokset ovat yhtä kehnot?

        Meillä on Suomessa markkinat, joilla erilaiset yksityiset lastensuojelulaitokset koko ajan jahtaavat kivoja lapsia hoidokeikseen. Sosiaalikoneisto on lastensuojelussa tehokkaasti verkostoitunut; sitä pyörittävät julkishallinnon rouvat yhdessä lapsiteollisuuden eli yksityisen bisneksen edustajien kanssa.


      • Perhekoti Savossa
        kammottavat paikat kirjoitti:

        monet sijaisperheet kun on paljon kamalampia paikkoja, kuin alkuperäiset kodit. Jopa puhuminen saatetaan kieltää ja ruoka tarjoillaan eriaikaan, kuin omille kullamuru - lapsille. Omat viedään autolla kouluun, kun sijoitettu joutuu kävelemään 5 km suuntaansa. Onneksi oli hyviä naapureita, joilta sai aamupalaa ja kyydin kouluun!

        Savossa, melko lähellä Jyväskylää siis, oli vielä vähän aikaa sitten perhekoti, jossa lapset joutuivat pitkään itse laittelemaan ruokaa itselleen. Sijaisvanhemmat kun alkoholisoituivat perhekotia pyörittäessään niin, että sinne "pelastetut" lapset joutuivat pärjäämään keskenään. Lämmintä ruokaa ei ollut, eikä varmasti juuri muutakaan.

        Ulospäin tämäkin lastensuojelulaitos näytti idylliseltä. Mansikkapellon keskellä. Rauhallinen maaseutuympäristö. Sijaisvanhemmat saivat juopotella siis rauhassa.

        Perhekodin toiminta lopetettiin vasta, kun eräs täysi-ikäistynyt kyseisen laitoksen entinen asukas nosti siitä metelin. Sitä ennen kaupungin sosiaalityöntekijät ja muut lastensuojelun viranomaiset ja lasten kanssa tekemisissä olevan virkamiehet (kuten ilmeisesti myös koulun opettaja) eivät olleet välittäneet lasten kertomuksista.

        Kyseinen perhekoti on sen verran lähellä Jyväskylää, että sinne on takuulla viety lapsia myös Jyväskylän seudulta.

        Nykyään sijaisisä kulkee kotikaupungissaan kilisevien kassiensa kanssa. Ei ole enää työelämässä mukana.

        Täytyy ihmetellä sitä, kuinka helppoa tuo perhekodin pyörittäminen ja sijaisvanhemmuus ovatkaan! Siihen kyllä kelpaa, jos muualle työmarkkinoille ei enää pääsekään.


      • Lapsikauppa
        sivuhuomauttaja kirjoitti:

        ..alkaa tehdä nitä lapsia harkitusti eikä umpimähkään kenen kanssa tahansa sekä niin että pystyy myös huolehtimaan. Minusta kummallista kun täällä vaahdotaan sossusta ja sijaisperheistä, ne kaikki järjestelmät on kuitenkin teidän vaahtoajien vuoksi jouduttu rakentamaan, aina ei toimi toivotulla tavalla mutta jos itse muksunne osaisitte kunnialla hoitaa eivät varmasti väkisin tulisi niitä teiltä pois hakemaan. Muuttakaa vaikka venäjälle, siellä ei konvin kummoisia systeemejä ole moitittavaksi.

        Nimimerkki "sivuhuomauttaja", väität näin:

        "Ongelmavanhempien tulisi..
        ..alkaa tehdä nitä lapsia harkitusti eikä umpimähkään kenen kanssa tahansa [...]"


        Tiedätkö muuten, että eronneiden perheiden lasten etävanhemmista (joista ylivoimaisesti suurin osa on isiä, miehiä) vain kolmasosa tapaa lapsiaan säännöllisesti ja suunnilleen riittävästi? Kuinkahan älyttömän paljon meillä Suomessa siis onkaan näitä "ongelmavanhempia"?!

        Lasten ongelmat johtuvat yleensä juuri tuollaisista rakenteellisista ja kulttuurisista tekijöistä. Kuntien lastensuojelun pitäisi puuttua tällaisten vääryyksien korjaamiseen. Mutta eihän se ole sosiaalityöntekijöiden ja koneiston etu. Koneiston etu on, että lapsista tehdään lastensuojelun asiakkaita ja lihaa lastenkotibisneksen myllyyn.


        Erovanhemmuuteen (ja VANHEMMUUDEN SUKUPUOLIROOLEIHIN!) liittyvien kulttuuristen tekijöiden kehittäminen on lasten tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkeintä.

        Vanhemmuus kun ei ole parisuhde, mutta koneistokin tukee yhä vain ummehtunutta vanhanaikaista käsitystä vanhemmuuden sukupuolirooleista. Ja vanhemmuus on itsessään sukupuoletonta. Se ei vaadi naista, ei miestä.


    • Pois Jyväskylästä

      Niin, Jyväskylän kaupunki, miten käytät ne äskettäin valtiolta saamasi ylimääräiset 700 000 euroa, jotka valtio halusi antaa Jyväskylän kaupungin lastensuojelun avohuollon tukitoimien järjestämiseen? Miten tuo testamentissa valtiolle alunperin päätynyt rahasumma käytetään Jyväskylän lastensuojelussa?

      Valtiokin on näköjään kovin huolissaan lastensuojelun puutteellisuuksista ja huostaanottojen kohtuuttomuuksista Jyväskylässä. Jyväskylästä on tullut paikkakuntana kuuluisa.

      Minä pahoin pelkään, että Jyväskylän sosiaalivirasto käyttää rahan KAIKESSA HILJAISUUDESSA PERHETYÖHÖN. Perhetyöntekijät ovat sosiaalipoliiseja, jotka tunkeutuvat lapsiperheiden koteihin kyttäämään. Kaikki työntekeminen ja kodin askareissa auttaminen on tuolta ammattikunnalta kielletty.

      Jyväskylän kaupunkin ja Kuokkalassa sijaitseva Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti itkivät aiemmin kuluneena keväänä sitä, että RAY:n eli Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama Alvari-perhetyö loppuu Jyväskylässä, koska RAY ei ole halunnut enää myöntää hankkeelle jatkorahoitusta. RAY:kin onneksi tajusi - vihdoinkin - että hirveää perheiden kyykytystähän koko homma on.

      Lastensuojelu palvelee Jyväskylässä vain aikuisia naisia, rouvia, jotka työskentelevät sosiaalikoneistossa. Aikuisten naisten oma bisnes, johon ei ole tähän saakka puututtu. Onneksi julkisuudessa, kuten täällä Suomi24:ssa ja muualla internetissä on jo ruvettu ongelmista puhumaan. Muutenhan tämä kaupunkilaisten halveksunta turpoaisi ihan mahdottomaksi.

      • Paloniemi ulos

        Toivottavasti Jyväskylän saama yllätyspotti (700 000 euroa testamenttivaroja) ei valu sosiaalityöntekijöiden saamiin bonuksiin. Eräät kunnat ja kaupungit maksavat sosiaalityöntekijöilleen "lastensuojelulisää" siitä, että virkamies suorittaa lapsen huostaanoton. Lapsen avullahan byrokratia vahvistuu ja virkamiehet voivat esitellä omaa tarpeellisuuttaan.

        Mol.fi:ssä julkaistujen työpaikkailmoitusten mukaan lastensuojelulisä on ollut esimerkiksi 200 euroa.

        Niin, ja kunnat ja kaupungithan saavat rahaa lastensuojeluun vain sen avulla, että tekevät huostaanottoja. Lastensuojelukerroin nimittäin lasketaan vain sen perusteella, paljonko kunta/kaupunki on kaapannut lapsia huostaan. Ponnistelut avohuollon tukitoimen tarjoamisessa ei tuo siis rahaa. Näin tolkuttoman typerästi ovat suomalaiset lainsäätäjät eli kansanedustajat päättäneet.

        Yksi näistä typeryksistä oli Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi, jota ei pidä päästää enää eduskuntaan.


      • Aula alas

        Uskomaton juttu on se, että Jyväskylässä sijaitsee lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan toimisto. Ja silti Jyväskylän kaupungin lastensuojelu on päässyt kriisiytymään.

        http://www.lapsiasia.fi/etusivu

        Tiedän, että Aulan luona on vieraillut lapsiperheiden lähetystöjä ongelmista kertomassa, mutta eipä näytä lasten asiat tätä korkeaa virkamiestä kiinnostavan.

        Rouvana on niin mukavaa, toisten rouvien parissa. Mihinkäs siinä niitä lapsia enää tarvittaisiin.... Pääasia, että virkamies voi tukea toistaan.

        Aula haluaa uudelle viisivuotiskaudelle arvostettuun lapsiasiavaltuutetun virkaan. Eikö hänelle tosiaankaan löydy muuta työpaikkaa? Lapset eivät hänestä hyödy. Ei hän lapsia varten tuota virkaansa hoida.


        Todennäköisesti Perhehoitoliitto ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) tukee Aulan uudelleenvalintaa. Puoluekavereita. Eipähän Aula tule kalastamaan Paloniemen vaalipiirin ja kilpailemaan samoista äänistä. Vaikka olen varma, ettei väritön ja tapettiin uppoava Aula tulisi valituksi eduskuntaan.

        Hänellä olisi ollut kuluvan viisivuotiskauden aikana mahdollisuus puhua lasten ja heidän elinehtojensa ja elinympäristön kehittämisen puolesta, ja saada valtavasti näkyvää julkisuutta, mutta eipä ole rouvaa kiinnostanut. Niin, eipä hänellä tietenkään voi olla paljon puhumista, koska hän on monin elein osoittanut tukevansa huostaanottoteollisuutta. Häkittäminen ja karjanhoitohan ovat tuttuja keskustalaisille. Ja lastensuojelussa niistä maksetaan ruhtinaalliset maataloustuet!

        Aula on ajatellut, että on viisainta vaieta. Kansa ei pitäisi kuulemastaan.


      • Perhehoitoliitto pyh
        Paloniemi ulos kirjoitti:

        Toivottavasti Jyväskylän saama yllätyspotti (700 000 euroa testamenttivaroja) ei valu sosiaalityöntekijöiden saamiin bonuksiin. Eräät kunnat ja kaupungit maksavat sosiaalityöntekijöilleen "lastensuojelulisää" siitä, että virkamies suorittaa lapsen huostaanoton. Lapsen avullahan byrokratia vahvistuu ja virkamiehet voivat esitellä omaa tarpeellisuuttaan.

        Mol.fi:ssä julkaistujen työpaikkailmoitusten mukaan lastensuojelulisä on ollut esimerkiksi 200 euroa.

        Niin, ja kunnat ja kaupungithan saavat rahaa lastensuojeluun vain sen avulla, että tekevät huostaanottoja. Lastensuojelukerroin nimittäin lasketaan vain sen perusteella, paljonko kunta/kaupunki on kaapannut lapsia huostaan. Ponnistelut avohuollon tukitoimen tarjoamisessa ei tuo siis rahaa. Näin tolkuttoman typerästi ovat suomalaiset lainsäätäjät eli kansanedustajat päättäneet.

        Yksi näistä typeryksistä oli Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi, jota ei pidä päästää enää eduskuntaan.

        Aila Paloniemi johtaa siis Perhehoitoliitto ry:tä, jonka pääkonttori on Jyväskylässä.

        http://www.perhehoitoliitto.fi/

        Perhehoitoliitto on ollut tärkeä vaikuttaja siinä, että suomalaisia lapsia revitään perheistään joka vuosi enemmän huostaan. Ja siinä, että lasten sijaishuollon kulut todella ovat jo 600 (kuusisataa) miljoonaa euroa.

        Miksi kukaan ei kauhistele julkisuudessa tuota rahantuhlausta? Sitä on viime aikoina tehnyt vain tutkimusprofessori Matti Rimpelä (THL).

        Paloniemen nettisivuilta löytyy tällainen pätkä tiedotteesta, joka on päivätty 20.4.2010:

        "Jotta näihin tavoitteisiin päästään, on perhehoidon toimintaedellytykset ensin turvattava uudella perhehoitolailla. Nykyisin perhehoitoa säätelevät lait ovat hajallaan, ja niitä tulkitaan eri tavoin eri puolilla maata. Perhehoidon käytännöt saataisiin uuden lain myötä yhteneväiseksi, jolloin esimerkiksi hoitoon sijoitetuista maksettavista palkkioista, perhehoitajien tuesta ja sosiaaliturvasta säädettäisiin laissa."

        Eli LISÄÄ VALTAA perhehoitajille siihen, että saavat säädellä enemmän mielihalujensa mukaan hoitamiensa lasten elämää. Perhehoitajia palvelee se, että lapset erotetaan yhä selkeämmin perhe- ja sukutaustastastaan.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8980951


        Tämän lisäksi perhehoitajat haluavat lisää rahaa yritystoimintansa pyörittämiseen. Lastensuojelulaitokset ovat nimittäin k u l t a k a i v o k s i a, niillä tahkotaan vaurautta, ja samalle linjalle tahtovat nyt myös perhehoitajat.

        Mutta toteanpa, ettette tule siinä koskaan onnistumaan, jos ette todella perusta laitosta. Mutta erohan on usein melko näennäinen lapsen kannalta. Laitosmaista se hoito silti on, jos on vieraassa kodissa hoidettavana. Perhehoitajat kun luetaan ns. naisammatteihin ja hoivatyöhön, josta ei tarvitse maksaa palkkaa.

        Feministisellä energialla saisitte aikaan paljon enemmän kuin lasten ja perheiden kiusaamisella.


      • Aula alas
        Aula alas kirjoitti:

        Uskomaton juttu on se, että Jyväskylässä sijaitsee lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan toimisto. Ja silti Jyväskylän kaupungin lastensuojelu on päässyt kriisiytymään.

        http://www.lapsiasia.fi/etusivu

        Tiedän, että Aulan luona on vieraillut lapsiperheiden lähetystöjä ongelmista kertomassa, mutta eipä näytä lasten asiat tätä korkeaa virkamiestä kiinnostavan.

        Rouvana on niin mukavaa, toisten rouvien parissa. Mihinkäs siinä niitä lapsia enää tarvittaisiin.... Pääasia, että virkamies voi tukea toistaan.

        Aula haluaa uudelle viisivuotiskaudelle arvostettuun lapsiasiavaltuutetun virkaan. Eikö hänelle tosiaankaan löydy muuta työpaikkaa? Lapset eivät hänestä hyödy. Ei hän lapsia varten tuota virkaansa hoida.


        Todennäköisesti Perhehoitoliitto ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) tukee Aulan uudelleenvalintaa. Puoluekavereita. Eipähän Aula tule kalastamaan Paloniemen vaalipiirin ja kilpailemaan samoista äänistä. Vaikka olen varma, ettei väritön ja tapettiin uppoava Aula tulisi valituksi eduskuntaan.

        Hänellä olisi ollut kuluvan viisivuotiskauden aikana mahdollisuus puhua lasten ja heidän elinehtojensa ja elinympäristön kehittämisen puolesta, ja saada valtavasti näkyvää julkisuutta, mutta eipä ole rouvaa kiinnostanut. Niin, eipä hänellä tietenkään voi olla paljon puhumista, koska hän on monin elein osoittanut tukevansa huostaanottoteollisuutta. Häkittäminen ja karjanhoitohan ovat tuttuja keskustalaisille. Ja lastensuojelussa niistä maksetaan ruhtinaalliset maataloustuet!

        Aula on ajatellut, että on viisainta vaieta. Kansa ei pitäisi kuulemastaan.

        Aula on melkoinen fariseus.

        Hän kertoi toukokuussa julkisuudessa, että lasten mielipidettä pitää ryhtyä kuuntelemaan Suomessa. Se oli hänen linjanvetonsa uutta viisivuotiskautta varten. Sitähän hän nyt tavoittelee, kun nykyinen kausi päättyy syksyllä.

        Mielestäni tuo Aulan lausunto osoittaa rouva- eli sosiaalitanttojen koplilta melkoista itsekritiikittömyyttä. Missä umpiossa he elävät?

        Että muka siinäkö ne lasten ongelmat tiivistyvät, siis ettei heidän mielipidettään kuunnella? On varmasti totta, ettei lasten mielipiteestä perusteta, mutta Maria Kaisa Aula on tuolla päämäärällään kummallisen innokas antamaan lasten elämäntilanteesta vääristyneen käsityksen. Aula näkee lasten elämän liian ruusuisena. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula! Lapsilla on paljon pahempia ongelmia Suomessa kuin se, ettei heidän mielipidettään kuunnella.

        Aula ajaa hyvinvoivan keskiluokan lasten asioita.


      • vieressä sairastuva
        Aula alas kirjoitti:

        Aula on melkoinen fariseus.

        Hän kertoi toukokuussa julkisuudessa, että lasten mielipidettä pitää ryhtyä kuuntelemaan Suomessa. Se oli hänen linjanvetonsa uutta viisivuotiskautta varten. Sitähän hän nyt tavoittelee, kun nykyinen kausi päättyy syksyllä.

        Mielestäni tuo Aulan lausunto osoittaa rouva- eli sosiaalitanttojen koplilta melkoista itsekritiikittömyyttä. Missä umpiossa he elävät?

        Että muka siinäkö ne lasten ongelmat tiivistyvät, siis ettei heidän mielipidettään kuunnella? On varmasti totta, ettei lasten mielipiteestä perusteta, mutta Maria Kaisa Aula on tuolla päämäärällään kummallisen innokas antamaan lasten elämäntilanteesta vääristyneen käsityksen. Aula näkee lasten elämän liian ruusuisena. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula! Lapsilla on paljon pahempia ongelmia Suomessa kuin se, ettei heidän mielipidettään kuunnella.

        Aula ajaa hyvinvoivan keskiluokan lasten asioita.

        Lasten oikeuksien sopimuksen vastaisesti sijaishuollossa manipuloidaan lapsia. Esim. ennen, kuin lapsi menee ns. kuulemiseen (esim. sossun ja psykologin luo) sijaisvanhempi saattaa evästää lapsen omia tarkotuksiaan palvelevilla kuulemisten kertomisilla. Minun sijoitettu lapseni kertoi, että ennen kuulemista sijaisvanhempi oli hokenut: " Sanot sitten, sanot sitten. " Ja lapsi kertoi, että hänen oli pakko sanoa, koska "ne soittaa aina" kuulemisen jälkeen sijaisvanhemmalle. Ja jos hän on yrittänyt "huiputtaa" hä'n joutuu arestiin varmaan 10 päiväksi.

        Tässä Aulalle savottaa - eli sairaiden sijaisvanhempien ja koneiston asenteiden rakentaminen terveempään suuntaan.


      • Pesäpuu Mantelipuu
        vieressä sairastuva kirjoitti:

        Lasten oikeuksien sopimuksen vastaisesti sijaishuollossa manipuloidaan lapsia. Esim. ennen, kuin lapsi menee ns. kuulemiseen (esim. sossun ja psykologin luo) sijaisvanhempi saattaa evästää lapsen omia tarkotuksiaan palvelevilla kuulemisten kertomisilla. Minun sijoitettu lapseni kertoi, että ennen kuulemista sijaisvanhempi oli hokenut: " Sanot sitten, sanot sitten. " Ja lapsi kertoi, että hänen oli pakko sanoa, koska "ne soittaa aina" kuulemisen jälkeen sijaisvanhemmalle. Ja jos hän on yrittänyt "huiputtaa" hä'n joutuu arestiin varmaan 10 päiväksi.

        Tässä Aulalle savottaa - eli sairaiden sijaisvanhempien ja koneiston asenteiden rakentaminen terveempään suuntaan.

        Nimimerkki "vieressä sairastuva"!

        Otan osaa.

        Perhe-elämäsi on todellakin hankalaa noissa olosuhteissa.

        Hirveää, mihin kaikkeen ihmiset joutuvat taipumaan YKSITYISELÄMÄSSÄÄN, julkinen valta saapastelee perheen ja kodin intiimiin sfääriin. Niinpä ei mikään ihme, että sijaisvanhempi kokee peräti oikeudekseen manipuloida (avutonta) lasta ja nuorta. Se on psyyken muokkausta, mutta sitähän kotikaupungin lastensuojelukin tekee, kun marssii arvovallallaan kotehin ja perheisiin.

        Ihmisten yksityistä tilaa ja yksityistä elämää pitäisi ryhtyä taas kunnioittamaan, tämän julkisen repimisen jälkeen! Nyt tavallisten kansalaisten tavallinen perhe-elämä on sosiaalityöntekijöiden ja perhetyöntekijöiden saalistuksen kohteena.

        Ja heidän syöttiläinään on erilaisten rouvakerhojen joukkiot, kuten Jyväskylässä toimiva Pesäpuu ry ja kristillista arvomaailmaa sosiaalitanttojen riiston kohteeksi joutuneille lapsille tuputtava Mantelipuu ry.

        http://www.mantelipuu.fi/

        Mantelipuuhun kuuluu tietysti vain hurskaita ja parempia ihmisiä. He ovat varmasti parempia ihannetyyppejä, koska rouvat ovat sijaisvanhempia.

        Suomi24:ssa käydään keskustelua Mantelupuu ry:n poliittis-ideologisesta toiminnasta, joka piiloutuu kätevästi uskonnollisen hurskauden taakse:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6390201


      • tietääkö joku?
        Pesäpuu Mantelipuu kirjoitti:

        Nimimerkki "vieressä sairastuva"!

        Otan osaa.

        Perhe-elämäsi on todellakin hankalaa noissa olosuhteissa.

        Hirveää, mihin kaikkeen ihmiset joutuvat taipumaan YKSITYISELÄMÄSSÄÄN, julkinen valta saapastelee perheen ja kodin intiimiin sfääriin. Niinpä ei mikään ihme, että sijaisvanhempi kokee peräti oikeudekseen manipuloida (avutonta) lasta ja nuorta. Se on psyyken muokkausta, mutta sitähän kotikaupungin lastensuojelukin tekee, kun marssii arvovallallaan kotehin ja perheisiin.

        Ihmisten yksityistä tilaa ja yksityistä elämää pitäisi ryhtyä taas kunnioittamaan, tämän julkisen repimisen jälkeen! Nyt tavallisten kansalaisten tavallinen perhe-elämä on sosiaalityöntekijöiden ja perhetyöntekijöiden saalistuksen kohteena.

        Ja heidän syöttiläinään on erilaisten rouvakerhojen joukkiot, kuten Jyväskylässä toimiva Pesäpuu ry ja kristillista arvomaailmaa sosiaalitanttojen riiston kohteeksi joutuneille lapsille tuputtava Mantelipuu ry.

        http://www.mantelipuu.fi/

        Mantelipuuhun kuuluu tietysti vain hurskaita ja parempia ihmisiä. He ovat varmasti parempia ihannetyyppejä, koska rouvat ovat sijaisvanhempia.

        Suomi24:ssa käydään keskustelua Mantelupuu ry:n poliittis-ideologisesta toiminnasta, joka piiloutuu kätevästi uskonnollisen hurskauden taakse:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6390201

        sijaishuollon foorumia. Tietääkö joku siitä jotakin enemmän, kuin mitä Keskari eilen kirjoitti?


      • erorahaa hajukkaille
        tietääkö joku? kirjoitti:

        sijaishuollon foorumia. Tietääkö joku siitä jotakin enemmän, kuin mitä Keskari eilen kirjoitti?

        - samoin kuin Kettuselle - erorahaa ummehtuneita asenteita omaaville sossuille yms. lastensuojelutyöntekijöille. Palkattaisiin muista kaupungeista, kuten Helsingistä, raikkaampia ajatuksia omaavia työntekijöitä. Muualta tulleet kohtaavat ihmiset / asiakkaat paljon paremmin, kuin jyväskyläläiseen ummehtuneeseen, märäntuoksuiseen ja harmaaseen lastensuojelun toimintakulttuuriin tottuneet mummelit. He ovat voimakkaasti kallellaan sijaishuoltoon - he eivät itseasiassa edes halua nähdä sijoitettujen lasten vanhempia / sukulaisia. Tekevät kaikkensa, jottaa heidän ei tarvitsisi olla tekemisissä näiden kanssa. Vanhat p:t ulos! maksetaan erorahaa!


    • Perhetyöntekijä

      Jyväskylän kaupungin lastensuojelu sai rahaa taivaasta, yllättäen ja suuren summan. Valtio osoitti saamastaan miljoonien testamentista Jyväskylälle 710 000 euroa. Valtio edellyttää, että se pitää käyttää kaupungin avohuollon tukitoimiin lastensuojelussa.

      Valtiokin tietää hyvin, kuinka kuralla Jyväskylän lastensuojelu ja sen turpea rouvaliiga on.



      Jyväskylän kaupungin perusturvalautakunta teki 19.5.2010 päätöksen rahan tarkemmasta käytöstä:


      http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/38682

      "Tavoitteena on lisätä perhevalmennusta, lapsiperheiden palveluohjausta ja arjen taitoja tukevaa perhetyötä.

      Jyväskylän kaupunki saa käyttöönsä noin 710 000 euroa. Varat käytetään vuosina 2010–2012 ja palvelut pyritän vakinaistamaan vuosina 2011–2013."


      Minä vain sanon, että pahasti näyttää siltä, että Jyväskylä on jälleen suoltamassa rahaa ns. "perhetyöhön". Kaksi perhetyöntekijää saapastelee lapsiperheiden koteihin esimerkiksi kaksi kertaa viikossa istumaan sohvalle ja kyttäämään. Perhetyöntekijä on sosiaalipoliisi. He eivät saa varsinaisesti TEHDÄ mitään, perhetyöntekijä ei käytännössä auta perhettä mitenkään.

      Perhetyöntekijä ei siis ole kodinhoitaja, ei sinne päinkään.

      Perhetyöntekijä muistuttaa enemmänkin hienohelmaista porvarisrouvaa.

      Keväällähän oli Jyväskylän sosiaalirouvapiireissä iso mekkala siitä, että RAY oli (vihdoinkin) kieltäytynyt enää rahoittamasta Alvari-perhetyötä, jossa siis nämä kädettömät perhetyöntekijät kävivät kirjoittamassa muistiinpanojaan ja raporttejaan ihmisten YKSITYISelämästä.



      Perhetyön monista typeryyksistä ja perhetyöntekijöiden ammatti-identiteetin selkiintymättömyydestä puhutaan keskustelussa "Perhetyö tuhoaa perheitä":

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9098848

      • Ovikello soi

        Lastensuojelu on Suomessa se hallinnon ala, josta virkavalta alkaa ennen pitkää työntyä kaikkialle ihmisten intiimille alueelle. Yksityisyyteen.

        Lastensuojelun avulla oikeutetaan tällaisia interventioita myös muilla hallinnon aloilla tehtäväksi.

        Lastensuojelun kautta pikku virkamiehet pääsevät saapastelemaan myös muihin koteihin kuin lapsiperheisiin.

        Ihmiset, pitäkää varanne. Olkaa hereillä! Olemme matkalla kohti kummallista kontrolliyhteiskuntaa.

        Kodista on tulossa puolittain JULKINEN TILA.


      • money, money, money
        Ovikello soi kirjoitti:

        Lastensuojelu on Suomessa se hallinnon ala, josta virkavalta alkaa ennen pitkää työntyä kaikkialle ihmisten intiimille alueelle. Yksityisyyteen.

        Lastensuojelun avulla oikeutetaan tällaisia interventioita myös muilla hallinnon aloilla tehtäväksi.

        Lastensuojelun kautta pikku virkamiehet pääsevät saapastelemaan myös muihin koteihin kuin lapsiperheisiin.

        Ihmiset, pitäkää varanne. Olkaa hereillä! Olemme matkalla kohti kummallista kontrolliyhteiskuntaa.

        Kodista on tulossa puolittain JULKINEN TILA.

        että sijaisperheet sitä vastoin ovat mitä suljetumpia paikkoja: "Älkää tulko omilla rahoilla ostamallemme tontille", huusi eräs lapsikauppaa harjoittava tunnettu jyväskyläläinen sijaisvanhempi. Hänen majatalostaan on virrannut läpi luultavimmin 40 lasta. Ja lastensuojelu vannoo pysyvyyden nimiin. Ainakin tuon rouvashenkilön pussi on pysynyt paksuna - kuten rouvakin.


      • miksi? miksi?
        money, money, money kirjoitti:

        että sijaisperheet sitä vastoin ovat mitä suljetumpia paikkoja: "Älkää tulko omilla rahoilla ostamallemme tontille", huusi eräs lapsikauppaa harjoittava tunnettu jyväskyläläinen sijaisvanhempi. Hänen majatalostaan on virrannut läpi luultavimmin 40 lasta. Ja lastensuojelu vannoo pysyvyyden nimiin. Ainakin tuon rouvashenkilön pussi on pysynyt paksuna - kuten rouvakin.

        Jyväskyläläisen sijaishuoltopaikan "isä" sai syytteen lasten kaltoinkohtelusta. Taas kerran. Vuosi sitten uutisoitiin edellinen. Millaisia paikkoja Jyväskylän sijaishuoltoyksikkö oikein palkkaa - kun jatkuvasti lapsia pahoinpidellään.


      • kuka vaan käy
        miksi? miksi? kirjoitti:

        Jyväskyläläisen sijaishuoltopaikan "isä" sai syytteen lasten kaltoinkohtelusta. Taas kerran. Vuosi sitten uutisoitiin edellinen. Millaisia paikkoja Jyväskylän sijaishuoltoyksikkö oikein palkkaa - kun jatkuvasti lapsia pahoinpidellään.

        paikka kelpaa sijaisperheeksi. Eli, jos on rahasta pulaa, ei muuta, kuin ilmoittaudu! Tosi kammottavia paikkoja on Jyväskylän reunamilla. Lapsia syydetään lisää ja lisää, vaikka entisetkin voivat pahoin ja joillekin käy huonosti. Todellakin, millainen ukko ja akka tahansa kelpaa. Muihin töihin akka ei kelpaa, mutta sijaisvanhemmaksi kyllä. tai pitäisikö sanoa, ettei tule toimeen kenenkään kanssa - ei edes puoluekavereidensa - mutta sijaisperheeksi kelpaa - ja lasten suvun pitää kärsiä vuosikausia. Armahtakaa!


      • sairasta touhua!
        kuka vaan käy kirjoitti:

        paikka kelpaa sijaisperheeksi. Eli, jos on rahasta pulaa, ei muuta, kuin ilmoittaudu! Tosi kammottavia paikkoja on Jyväskylän reunamilla. Lapsia syydetään lisää ja lisää, vaikka entisetkin voivat pahoin ja joillekin käy huonosti. Todellakin, millainen ukko ja akka tahansa kelpaa. Muihin töihin akka ei kelpaa, mutta sijaisvanhemmaksi kyllä. tai pitäisikö sanoa, ettei tule toimeen kenenkään kanssa - ei edes puoluekavereidensa - mutta sijaisperheeksi kelpaa - ja lasten suvun pitää kärsiä vuosikausia. Armahtakaa!

        julkaistiinhan tässä hiljattain se tutkimustulos, että sijaishuollossa pahoinpidellään vähemmän lapsia, kuin omissa perheissä. Eikös tuon tuloksen johdosta kannattaisi kaikki lapset sijoittaa? Toisaalta kammottava tulos, että palkkatöissä olevat sijaisvanhemmat ylipäätänsä pahoinpitelevät lapsia. Sossut sitten lohduttautuvat - sijoitustensa epäonnistuttua - että tuotakin olisi varmasti jo aiemmin pahoinpidelty kodissaan.


      • sotatila on päällä
        sairasta touhua! kirjoitti:

        julkaistiinhan tässä hiljattain se tutkimustulos, että sijaishuollossa pahoinpidellään vähemmän lapsia, kuin omissa perheissä. Eikös tuon tuloksen johdosta kannattaisi kaikki lapset sijoittaa? Toisaalta kammottava tulos, että palkkatöissä olevat sijaisvanhemmat ylipäätänsä pahoinpitelevät lapsia. Sossut sitten lohduttautuvat - sijoitustensa epäonnistuttua - että tuotakin olisi varmasti jo aiemmin pahoinpidelty kodissaan.

        Meidän terve, kiltti, hyväkäytöksinen lapsi halutaan lastensuojelun toimesta Haukkalaan tutkimuksiin. Perusteena vuosien takaiset tutkimustulokset KYS:istä, jotka ovat lastensuojelun sosiaalityöntekijän mielestä niin huolestuttavat että tytön tilanne pitää ajantasaistaa. KYS:in tutkimukset tehtiin aivan muista syistä kuin siitä että oltaisiin epäilty tytössä jotain vikaa. Toisaalta, tutkimustulosten luotettavuutta voi epäillä ovatko ne 100 prosentin oikeassa.

        Epäilen että eräs jyväskyläläinen perhetyöntekijä on bisnesmielessä liikkeellä hommatakseen työnsä kautta sopivia (juuri kilttejä, kivoja) lapsia tuttaviensa tai muiden läheistensä perheisiin. Sillä perhetyöntekijällä ei ole puhtaat jauhot pussissa, siitä olen varma koska olen nähnyt sen kierouden mitä harjoitti meidän perheessä. Hän usein myös toisti kuinka niin RAKASTAA meidän lapsiamme.
        Hän on erittäin hyvää pataa Kuokkalan ensi- ja turvakodin henkilökunnan kanssa.

        Kuokkalan ensi- ja turvakoti on myös täysi mätäpesäke, sinne ei kannata koskaan mistään syystä mennä. Meidän piti siellä olla vain viikonloppu eräässä tilanteessa "varmuuden vuoksi" mutta se venähtikin viikoiksi kun yhtäkkiä siellä puhuttiinkin että olen vanhemmuuden arviointijaksolla! En meinannut päästä sieltä pois. Sosiaaliasiamiehen puuttuminen asiaani taisi sitten auttaa ja pääsin siitä kotkien vankilasta pois lasteni kanssa.


      • Lasten"suojelu"
        sairasta touhua! kirjoitti:

        julkaistiinhan tässä hiljattain se tutkimustulos, että sijaishuollossa pahoinpidellään vähemmän lapsia, kuin omissa perheissä. Eikös tuon tuloksen johdosta kannattaisi kaikki lapset sijoittaa? Toisaalta kammottava tulos, että palkkatöissä olevat sijaisvanhemmat ylipäätänsä pahoinpitelevät lapsia. Sossut sitten lohduttautuvat - sijoitustensa epäonnistuttua - että tuotakin olisi varmasti jo aiemmin pahoinpidelty kodissaan.

        Kyseinen tutkimus on tässä:

        Ellonen, Noora & Pösö, Tarja: Lasten väkivaltakokemukset lastensuojelulaitoksissa ja sijaisperheissä. Yhteiskuntapolitiikka, 75 (2010):1, 34 - 43.

        Tosiasiassa kyseisessä tutkimuksessa käytetyn aineiston perusteella sijaishuolto ja sijaisvanhemmat osoittautuivat varsin väkivaltaisiksi. Tutkijat Noora Ellonen ja Tarja Pösö tekivät melko alkeellisia virhepäätelmiä. Sijaishuollossa (eli huostaanotettujen lasten hoitopaikoissa) osoittautui olevan yllättävän paljon väkivaltaa.

        Siitä on kirjoittanut Timo Saloviita Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä:

        http://yp.stakes.fi/FI/keskustelu/100407.htm


        Lasten"suojelu" on Suomessa niin päätöntä, että se kuskaa lapsia omista kodeistaan epäilyttäviin oloihin. Lastenkotibisnekseen.


      • suojelkaa lapsia
        Lasten"suojelu" kirjoitti:

        Kyseinen tutkimus on tässä:

        Ellonen, Noora & Pösö, Tarja: Lasten väkivaltakokemukset lastensuojelulaitoksissa ja sijaisperheissä. Yhteiskuntapolitiikka, 75 (2010):1, 34 - 43.

        Tosiasiassa kyseisessä tutkimuksessa käytetyn aineiston perusteella sijaishuolto ja sijaisvanhemmat osoittautuivat varsin väkivaltaisiksi. Tutkijat Noora Ellonen ja Tarja Pösö tekivät melko alkeellisia virhepäätelmiä. Sijaishuollossa (eli huostaanotettujen lasten hoitopaikoissa) osoittautui olevan yllättävän paljon väkivaltaa.

        Siitä on kirjoittanut Timo Saloviita Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä:

        http://yp.stakes.fi/FI/keskustelu/100407.htm


        Lasten"suojelu" on Suomessa niin päätöntä, että se kuskaa lapsia omista kodeistaan epäilyttäviin oloihin. Lastenkotibisnekseen.

        nosta vaan propaganda esiin. Pösö ja kumppanit yrittävät vahvistaa sitä, että "eihän tarvitakin meillä sijaisperheitä, eikös tarvitakin?"


        Luulisi, että Pösöä ja kumppaneita kiinnostaisi jo joku muukin näkökulma, kuin tuo kaluttu hyvä-paha / musta-valkoinen -asetelma, mutta ei. Tädit ovat päättäneet nostaa Suomen huostalukuja entisestään. ja yhä useampi viaton lapsi joutuu sijaishuollossa henkisen tai fyysisen väkivallan uhriksi.


      • vihainenVV
        Ovikello soi kirjoitti:

        Lastensuojelu on Suomessa se hallinnon ala, josta virkavalta alkaa ennen pitkää työntyä kaikkialle ihmisten intiimille alueelle. Yksityisyyteen.

        Lastensuojelun avulla oikeutetaan tällaisia interventioita myös muilla hallinnon aloilla tehtäväksi.

        Lastensuojelun kautta pikku virkamiehet pääsevät saapastelemaan myös muihin koteihin kuin lapsiperheisiin.

        Ihmiset, pitäkää varanne. Olkaa hereillä! Olemme matkalla kohti kummallista kontrolliyhteiskuntaa.

        Kodista on tulossa puolittain JULKINEN TILA.

        YK:n ihmisoikeuksissa sanotaan näin:

        "12. artikla.

        Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan. "

        Miten minusta tuntuu että tätä kohtaa Suomessa härskisti rikotaan!


    • Huostaanottobisnes

      Kalmari kysyi aiheellisesti miksei perheitä voida tukea ?

      Kyselytunti 23.9.2010

      Tässä syy miksi Paloniemi ei hiisku
      perheiden tukemisesta.Sen lauluja laulat kenen....

      Perhehoitoliitto ry:n hallitus:
      Puheenjohtaja
      kansanedustaja Aila Paloniemi
      00102 Eduskunta, p. 09-432 3067,
      aila.paloniemi(at)eduskunta.fi

      • selvittäkää ihmeessä

        Tuula Peltonen? Todennäköisesti hän on Paloniemen kanssa täysin sanoilla linjoilla. Hänen vaalijoukoissaan toimi voimakkaasti - viime vaaleissa - PAIKALLINEN PERHEHOITAJA jälkikasvuineen ja pienine sijaislapsineen.

        Äänestäjät, selvittäkää, mikä tämä tangolaulaja on naisiaan! Todennäköisesti ajaa perhehoitajien / sijaisvanhempien asiaa.


      • Huostaanottobisnes
        selvittäkää ihmeessä kirjoitti:

        Tuula Peltonen? Todennäköisesti hän on Paloniemen kanssa täysin sanoilla linjoilla. Hänen vaalijoukoissaan toimi voimakkaasti - viime vaaleissa - PAIKALLINEN PERHEHOITAJA jälkikasvuineen ja pienine sijaislapsineen.

        Äänestäjät, selvittäkää, mikä tämä tangolaulaja on naisiaan! Todennäköisesti ajaa perhehoitajien / sijaisvanhempien asiaa.

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_88_2010_vp_1_45_45_p.shtml

        Arvon Kepulaiset rouvat saattavat olla eri linjoilla lastentarhausbusineksessa.
        Voi olla kyse KS-vaalipiirin kuningatar-asetelmasta,mutta väliäkös sillä jos
        asia on 100% täyttä asiaa.

        Muutoin olen sitä mieltä,että HETI ensimmäisen sos.viranomaisen yhteenoton
        jälkeen perhe/huoltaja/omainen/naapuri/yksinhuoltaja voi kilauttaa kelle tahansa
        asianajajalle KUNNAN PIIKKIIN,eikä millekkään Aulalle.


      • sydänlihastulehdus
        Huostaanottobisnes kirjoitti:

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_88_2010_vp_1_45_45_p.shtml

        Arvon Kepulaiset rouvat saattavat olla eri linjoilla lastentarhausbusineksessa.
        Voi olla kyse KS-vaalipiirin kuningatar-asetelmasta,mutta väliäkös sillä jos
        asia on 100% täyttä asiaa.

        Muutoin olen sitä mieltä,että HETI ensimmäisen sos.viranomaisen yhteenoton
        jälkeen perhe/huoltaja/omainen/naapuri/yksinhuoltaja voi kilauttaa kelle tahansa
        asianajajalle KUNNAN PIIKKIIN,eikä millekkään Aulalle.

        toimintakulttuurissa vikaa! Hyvät Jyväskylän sijaishuollon ja lastensuojelun johtajat, tarkastelkaapa kriittisesti sekä omaa että alaistenne toimintaa. Jyväskylän työntekijöiden työ- ja toimintakulttuurissa on paljon mätää.

        Yksi työntekijä valehtelee toisaalla esiintyessään, että sijaishuoltopaikkoja valvotaan ja toisaalla ei välitä palaneen puupennin vertaa, kun vanhempi kertoo sijaishuoltopaikassa pahoinpideltävän tai pissitettävän paljuun eristyksissä lasta. "Laita kuule nuo kuvat pois ja lähetään puhtaalta pöydältä", sanoi sossu isälle, joka esitteli sijaishuoltopaikan eristysvälineistä otettuja valokuvia. lasta oli myös seksuaalisesti hyväksikäytetty ko. paikassa. ja kun lapsi oli koko talven sairaana, mutta harrasti kuitenkin noin 10 - 15 tuntia viikossa liikunnallisia harrastuksia samainen sossu vaan puolusti sijaisperhettä. Toki sukulaisina tiedämme, että lapsi on lahjakas, mutta se ei tarkoita sitä, että esiinnytään kuumeessa tai heti angiinasta toivuttua (niitä oli todella siinä 5-6 viime talven aikana). Siinähän on paha sydänlihastulehduksen riski, vai mitä? ja siihen voi kuolla..., vai onko kellään kokemusta?


    • Hyötykäyttöön!
      • HUIPPUAMMATTILAINEN

        ja lapset laitetaan kammottaviin sijaishuoltopaikkoihin - joita löytyy ihan Jyväskylästäkin, siis näitä kammottavia, kun niitä ei edes valvota. Sossu on sitten muka tehnyt hyvän työn ja ilmeisesti omasta mielestään tehnyt työnsä loppuun, kun on siirtänyt lapsen johonkin toiseen paikkaan. Ja kokemus (Jyväskylässä tätä yhteiskokemustietoa alkaa jo olla aika paljon) on osoittanut, että tapahtupa noissa luolissa mitä hyvänsä - kukaan ei menaa millään puuttua. Lasta esimerkiksi pidetään vuosikausia samassa traumapaikassa, jossa häntä on seksuaalisesti hyväksikäytetty. Ja kukaan ei kanna vastuuta, kun sijoitettu 17 vuotias hyväksikäyttää 11 vuotiasta. Kukaan ei kanna vastuuta! Ei perhekoti eivätkä sossut. Koirat luikkivat veräjistään!

        Ja yksi jyväskyläläinen talo tekee kaikkensa, jotta saisi sukulaiset pois 10 vuotiaan elämästä. Lapsesta pitää tulla erään lajin HUIPPUAMMATTILAINEN (harrastusta 10 - 20 tuntia viikossa koulupäivien lisäksi), ja sukulaiset ovat kovasti tiellä ammattilaisuuteen kasvattamisessa. Eräs taiteellista liikuntaa tarjoava oppilaitos Jyväskylässä on niin ikään ilmoittanut, kun lapsi oli 9 vuotias, että "hänestä voi tulla mies(piip) ja ammattilainen, joten hänhän saa itse valita, haluaako hän harrastaa vaiko tavata sukulaisiaan. Nyt kunninahimoinen ja salailunhaluinen sijaisvanhempi (talossa on aina ollut paljon salattavaa) on alkanut manipuloida lasta voimakkaasti sukuaan vastaan.


      • pahan naamarit
        HUIPPUAMMATTILAINEN kirjoitti:

        ja lapset laitetaan kammottaviin sijaishuoltopaikkoihin - joita löytyy ihan Jyväskylästäkin, siis näitä kammottavia, kun niitä ei edes valvota. Sossu on sitten muka tehnyt hyvän työn ja ilmeisesti omasta mielestään tehnyt työnsä loppuun, kun on siirtänyt lapsen johonkin toiseen paikkaan. Ja kokemus (Jyväskylässä tätä yhteiskokemustietoa alkaa jo olla aika paljon) on osoittanut, että tapahtupa noissa luolissa mitä hyvänsä - kukaan ei menaa millään puuttua. Lasta esimerkiksi pidetään vuosikausia samassa traumapaikassa, jossa häntä on seksuaalisesti hyväksikäytetty. Ja kukaan ei kanna vastuuta, kun sijoitettu 17 vuotias hyväksikäyttää 11 vuotiasta. Kukaan ei kanna vastuuta! Ei perhekoti eivätkä sossut. Koirat luikkivat veräjistään!

        Ja yksi jyväskyläläinen talo tekee kaikkensa, jotta saisi sukulaiset pois 10 vuotiaan elämästä. Lapsesta pitää tulla erään lajin HUIPPUAMMATTILAINEN (harrastusta 10 - 20 tuntia viikossa koulupäivien lisäksi), ja sukulaiset ovat kovasti tiellä ammattilaisuuteen kasvattamisessa. Eräs taiteellista liikuntaa tarjoava oppilaitos Jyväskylässä on niin ikään ilmoittanut, kun lapsi oli 9 vuotias, että "hänestä voi tulla mies(piip) ja ammattilainen, joten hänhän saa itse valita, haluaako hän harrastaa vaiko tavata sukulaisiaan. Nyt kunninahimoinen ja salailunhaluinen sijaisvanhempi (talossa on aina ollut paljon salattavaa) on alkanut manipuloida lasta voimakkaasti sukuaan vastaan.

        Jyväskylässä mafia. lapsen sukulaiset eivät ole tervetulleita tiettyihin - lapsen elämssä aika oleellisiin paikkoihin - kuten koulun avoimiin tilaisuuksiin tai harrastuspaikan avoimiin oviin tms. Osa koulun ha harrastustoiminnan opettajista on mukana - sijaisvanhemman agitoimana - eristämssä lasta ja vieroittamassa häntä suvustaan. ja sijaisperhe tuo rahaa.... ja melko paljon.... Voiko bisneksellä olla tällaisetkin kasvot tai voi kysyä, voiko pahalla olla tällaisetkin kasvot. Hävetkää! Ei ihme, että tekee mieli naamioitua, niin minäkin tekisin:


      • suuri rouva suuri
        pahan naamarit kirjoitti:

        Jyväskylässä mafia. lapsen sukulaiset eivät ole tervetulleita tiettyihin - lapsen elämssä aika oleellisiin paikkoihin - kuten koulun avoimiin tilaisuuksiin tai harrastuspaikan avoimiin oviin tms. Osa koulun ha harrastustoiminnan opettajista on mukana - sijaisvanhemman agitoimana - eristämssä lasta ja vieroittamassa häntä suvustaan. ja sijaisperhe tuo rahaa.... ja melko paljon.... Voiko bisneksellä olla tällaisetkin kasvot tai voi kysyä, voiko pahalla olla tällaisetkin kasvot. Hävetkää! Ei ihme, että tekee mieli naamioitua, niin minäkin tekisin:

        sijaisperheellä on se, että he manipuloivat lapsen muutamia harvoja lapsen kuviossa olevia sukulaisia vastaan. Näin toimii SUURI ROUVA. Ja hyvin tunnettu näissä piireissä!


      • kaiken kokenut
        suuri rouva suuri kirjoitti:

        sijaisperheellä on se, että he manipuloivat lapsen muutamia harvoja lapsen kuviossa olevia sukulaisia vastaan. Näin toimii SUURI ROUVA. Ja hyvin tunnettu näissä piireissä!

        Nykyään sosiaalityöntekijöille annetaan kiintiöt huostaanotettavien lasten määristä koska kunnat saavat valtiolta tukea huostaanotettujen lasten lukumäärän mukaan, sosiaalityöntekijät saavat myös bonuksia onnistuneista huostaanotoista, noin 200 E/huostaanotto. Kuntien valtiolta saatua rahaa ei välttämättä tarvitse osoittaa juuri huostaanottoon vaan kunnalla on oikeus käyttää rahaa muihinkin tarkoituksiin (täten kunta saa huomattavaa lisätuloa huostaanotoista). Tähän kiintiöön ei kuitenkaan sovi ne kaikkista ongelmallisimmat tapaukset vaan bisnes etsii ennenkaikkea helppoja ja kilttejä, alistuvia perheitä hyödynnettäväkseen. Sosiaalityöntekijät (jotkut tekevät tätä myös painostuksen alla) "saalistavat" vailla moraalia tietyin väliajoin tiettyjä esim. eroperheitä, yh-vanhempia, perheitä jolla ei ole sukulaisia kyseisellä paikkakunnalla tai sen lähistöllä ja perheitä joilla on pieniä lapsia huostaanottobisneksen käytettäväksi. Yleensä perhettä lähestytään ensin perhetyöntekijöillä esim. neuvolan, päiväkodin tai koulun tehtyä lastensuojeluilmoituksen, (harvemmin yksityisen tekemät ilmoitukset saavat kovinkaan suurta merkitystä sosiaalityöntekijöiden keskuudessa koska todisteet puuttuu, opettajien ja muiden viranhaltijoiden sana ja raportit käy näet suoraan todisteena, yksityisiä käytetään yleensä vain "vihjeinä" onko kyseessä helppo perhe tms. sivumennen selvittelyä). Perhetyöntekijät, nämä sosiaalipoliisit tunkeutuvat puoliväkisin kotiin kyttäämään ja etsimään heikkoja kohtia perheestä, eivät auta arkiaskareissa vaan kirjaavat ylös oman mielensä mukaan ja tekaisevat esim. valheellisia raportteja yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa. Tästä asia etenee vanhempien ahdistelulla, uhkailulla ja sitä kautta tarkoituksenmukaisella henkisellä uuvuttamisella, pelataan aikaa ja näin saadaan poistettua avohuollon ensisijausuuden tuoma este huostaanotolle. Vanhempia painostetaan suostumaan huostaanottoon ja jossei suostu niin puolueellinen hallinto-oikeus mikä ei yleensä tutki ko. tapausta vaan luottaa sokeasti "ammattilaisten" tekemiin raportteihin ja monesti tekaistuihin huoliin sinetöi asian ja lapsi pakkohuostaanotetaan. Asiasta valittaminen on tehty mahdollisimman hankalaksi ja se on vanhemmille todella raskas ja uuvuttava prosessi, miltei mahdoton koska viranomaisen päätöksellä on niin suuri suoja. Ei auta EU:n ihmisoikeustuomioistuimet, ne ovat yleensä vain pelkkää turhaa ajan tuhlausta. Sosiaalityöntekijät kuitenkin pelkäävät jostain kumman syystä valituksia ja asian julkisuuteen tuominen on varmaan parhain ase heitä vastaan jos todisteita epäkohdista vain löytyy (ja niitä sitten kannattaa ruveta heti hankkimaan mikäli sossu alkaa hengittämään niskaan lastensuojeluasioissa). Lisäksi esim. nauhurien ja nauhoittavan kameran käyttö tapaamisissa saa sosiaalityöntekijän yleensä perääntymään ja luopumaan yrityksestään. Monilla politikoilla, seurakunnan johtavilla työntekijöillä, johtavilla sosiaalityöntekijöillä, tuomareilla ja lääkäreillä (ja monilla muilla jotka ovat joko suoraan tai epäsuorasti päättämässä huostaanotoista) on kytköksiä tai ovat jäseninä lastenkodeissa ja laitoksissa mitkä ottavat vastaan huostaanotettuja lapsia, myös poliiseja on mukana bisneksessä. Pieni maa, pienet piirit ja hyväveli maantapa järjestelmä pitävät huolen että tulevaisuudessakin tulee raha virtaamaan lasten ja perheiden kustannuksella Suomessa. Tulevaisuudessakin sosiaalitoimen toimia, kulisseja tullaan kaunistelemaan propagandana esim. median välityksellä kansalaisille ja täten varmistetaan kansan hiljainen siunaus ja silmien ummistaminen totuudelta. Huostaanottobisnes on juurtunut syvälle järjestelmäämme päättäviin elimiin, koko järjestelmä tukee sitä Suomen ev.lut. valtionkirkko etunenässä. Pelastakaa lapset ry ym. seurakuntiin kytköksissä oleviin järjestöihin on hyvin turvaton kääntyä lapsen asioissa, samoin lastentarhat. Pitää olla hyvin varovainen kun on/joutuu olemaan heidän kanssaan tekemisissä, esim. päiväkotien varhaiskasvatuksen allekirjoitettava lomake missä on hoitajien havaintoja käy todisteena puolin ja toisin, kannattaa pyytää siitä itselleen kopio kun on allekirjoittanut koska ne on yleensä lyijykynällä kirjoitettuja ja täten helposti muutettavissa vaikka sosiaalityöntekijän eduksi.. Varovainen kannattaa olla ja viranomaisiin ei ole luottamista.


      • kaiken kokenut
        kaiken kokenut kirjoitti:

        Nykyään sosiaalityöntekijöille annetaan kiintiöt huostaanotettavien lasten määristä koska kunnat saavat valtiolta tukea huostaanotettujen lasten lukumäärän mukaan, sosiaalityöntekijät saavat myös bonuksia onnistuneista huostaanotoista, noin 200 E/huostaanotto. Kuntien valtiolta saatua rahaa ei välttämättä tarvitse osoittaa juuri huostaanottoon vaan kunnalla on oikeus käyttää rahaa muihinkin tarkoituksiin (täten kunta saa huomattavaa lisätuloa huostaanotoista). Tähän kiintiöön ei kuitenkaan sovi ne kaikkista ongelmallisimmat tapaukset vaan bisnes etsii ennenkaikkea helppoja ja kilttejä, alistuvia perheitä hyödynnettäväkseen. Sosiaalityöntekijät (jotkut tekevät tätä myös painostuksen alla) "saalistavat" vailla moraalia tietyin väliajoin tiettyjä esim. eroperheitä, yh-vanhempia, perheitä jolla ei ole sukulaisia kyseisellä paikkakunnalla tai sen lähistöllä ja perheitä joilla on pieniä lapsia huostaanottobisneksen käytettäväksi. Yleensä perhettä lähestytään ensin perhetyöntekijöillä esim. neuvolan, päiväkodin tai koulun tehtyä lastensuojeluilmoituksen, (harvemmin yksityisen tekemät ilmoitukset saavat kovinkaan suurta merkitystä sosiaalityöntekijöiden keskuudessa koska todisteet puuttuu, opettajien ja muiden viranhaltijoiden sana ja raportit käy näet suoraan todisteena, yksityisiä käytetään yleensä vain "vihjeinä" onko kyseessä helppo perhe tms. sivumennen selvittelyä). Perhetyöntekijät, nämä sosiaalipoliisit tunkeutuvat puoliväkisin kotiin kyttäämään ja etsimään heikkoja kohtia perheestä, eivät auta arkiaskareissa vaan kirjaavat ylös oman mielensä mukaan ja tekaisevat esim. valheellisia raportteja yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa. Tästä asia etenee vanhempien ahdistelulla, uhkailulla ja sitä kautta tarkoituksenmukaisella henkisellä uuvuttamisella, pelataan aikaa ja näin saadaan poistettua avohuollon ensisijausuuden tuoma este huostaanotolle. Vanhempia painostetaan suostumaan huostaanottoon ja jossei suostu niin puolueellinen hallinto-oikeus mikä ei yleensä tutki ko. tapausta vaan luottaa sokeasti "ammattilaisten" tekemiin raportteihin ja monesti tekaistuihin huoliin sinetöi asian ja lapsi pakkohuostaanotetaan. Asiasta valittaminen on tehty mahdollisimman hankalaksi ja se on vanhemmille todella raskas ja uuvuttava prosessi, miltei mahdoton koska viranomaisen päätöksellä on niin suuri suoja. Ei auta EU:n ihmisoikeustuomioistuimet, ne ovat yleensä vain pelkkää turhaa ajan tuhlausta. Sosiaalityöntekijät kuitenkin pelkäävät jostain kumman syystä valituksia ja asian julkisuuteen tuominen on varmaan parhain ase heitä vastaan jos todisteita epäkohdista vain löytyy (ja niitä sitten kannattaa ruveta heti hankkimaan mikäli sossu alkaa hengittämään niskaan lastensuojeluasioissa). Lisäksi esim. nauhurien ja nauhoittavan kameran käyttö tapaamisissa saa sosiaalityöntekijän yleensä perääntymään ja luopumaan yrityksestään. Monilla politikoilla, seurakunnan johtavilla työntekijöillä, johtavilla sosiaalityöntekijöillä, tuomareilla ja lääkäreillä (ja monilla muilla jotka ovat joko suoraan tai epäsuorasti päättämässä huostaanotoista) on kytköksiä tai ovat jäseninä lastenkodeissa ja laitoksissa mitkä ottavat vastaan huostaanotettuja lapsia, myös poliiseja on mukana bisneksessä. Pieni maa, pienet piirit ja hyväveli maantapa järjestelmä pitävät huolen että tulevaisuudessakin tulee raha virtaamaan lasten ja perheiden kustannuksella Suomessa. Tulevaisuudessakin sosiaalitoimen toimia, kulisseja tullaan kaunistelemaan propagandana esim. median välityksellä kansalaisille ja täten varmistetaan kansan hiljainen siunaus ja silmien ummistaminen totuudelta. Huostaanottobisnes on juurtunut syvälle järjestelmäämme päättäviin elimiin, koko järjestelmä tukee sitä Suomen ev.lut. valtionkirkko etunenässä. Pelastakaa lapset ry ym. seurakuntiin kytköksissä oleviin järjestöihin on hyvin turvaton kääntyä lapsen asioissa, samoin lastentarhat. Pitää olla hyvin varovainen kun on/joutuu olemaan heidän kanssaan tekemisissä, esim. päiväkotien varhaiskasvatuksen allekirjoitettava lomake missä on hoitajien havaintoja käy todisteena puolin ja toisin, kannattaa pyytää siitä itselleen kopio kun on allekirjoittanut koska ne on yleensä lyijykynällä kirjoitettuja ja täten helposti muutettavissa vaikka sosiaalityöntekijän eduksi.. Varovainen kannattaa olla ja viranomaisiin ei ole luottamista.

        Suomessa huostaanottobisneksestä hyötyy kirjavan joukon muitakin tekopyhiä alliansseja. Vallastaan juopuneet sosiaaliviranomaiset työllistävät itsensä tehdessään huostaanottoja, heistä riippuvaiset lastenpsykiatrit saavat hyväpalkkaisia toimeksiantoja kirjoittaessaan huostaanottoja tukevia lausuntoja ja kasvattivanhemmat saavat lapsista hyvät korvaukset. Monesti lapsen kehitys hidastuu huostaanotonaikana ja psykiatrit diaknosoivat lapsesta helposti vammaisen, tämä on täyttä todellisuutta, valitettavasti. Vammaiseksi katsottu lapsi on kasvattajille varsinainen kultakaivos, vammaiseksi katsotusta lapsesta maksetaan nimittäin kasvattajille huomattavasti suurempaa korvausta kuin muista lapsista. Mitä huonommin lapsella menee, sitä paremmin menee kasvattivanhemmilla näin kirjaimellisesti. Alalle hakeutumista auttaa se, ettei kasvattivanhemmille aseteta mitään pätevyysvaatimuksia eikä esimerkiksi alkoholingelma ole esteenä kasvattajaksi ryhtymiselle. Suomessa pyritään järjestelmällisesti rikkomaan huostaanotettujen lasten välit omiin vanhampiinsa ja sukulaisiinsa, tämä on hyvin surullista. Usein vanhemmat saavat tavata lapsiaan vain pari tuntia joka kolmas kuukausi kasvattajien/laitoksen jatkuvassa valvonnassa. Tapaamisten aikana esim. laitoksesta tai sen henkilökunnasta ei saa keskustella ollenkaan. Tapaamiset kielletään helposti kokonaan. Suomessa on käsittämättömän paljon huostaanotettuja lapsia, yli 11000. Täällä kaapataan mielivaltaisesti joukoittain lapsia kestämättömin perustein vanhemmiltaan ja sijoitetaan kasvatuskoteihin. Monesti kasvatuskodit/laitokset sijatsevat syrjäisillä paikoilla esim. metsissä ja maaseudulla vähän niinkuin piilossa. Lapsi sijoitetaan yleensä mahdollisimman kauas vanhemmistaan niin että tapaamiset olisi mahdollisimman vaikeita järjestää, monikansalliset osakeyhtiöt sijoittavat lapsia myös ulkomaille kenenkään siihen puuttumatta (täyttä todellisuutta). Kasvatuskoteja ei valvo kukaan joten mitä vaan voi tapahtua. Kasvatuslaitoksista esim. huumelaitokset ovat vankilamaisia paikkoja joissa lasta voidaan pitää edistyksissä niin kauan kuin huvittaa ja edistykseen voi joutua ihan pienestäkin syystä, esim. itkemisestä! Huostaanottobisnes on tosiasia. Tämä maa on uskomattoman täynnä mätää, yhdestä huostaanotetusta lapsesta saastava korvaus noin
        80 000 € vuodessa, Jos lapsia on vaikka 10 niin hyvin pärjää. Hyvinvointia ei perhekodeissa/laitoksissa näy vaan niistä karkaillaan aina tilaisuuden tullen. Monet perhekodit ovat alkaneet syöttää lapsille myös mielialalääkkeitä, myös lääkefirmat ovat hyvin mukana bisneksessä. Niillä pillereillähän ne mummotkin sen puolen vainnetaan hiljaisiksi, näin ohimennen. Suomalaiset ovat täysin huijareiden armoilla, jos edes osa näistä kasvatuslaitoksille syynnettävistä rahoista kohdenettaisi perheille niin vointi kohenisi ja se raha olisi mitätön verrattuna tuohon mitä valtio antaa kasvatuslaitoksille..

        T: isossa nimeltämainitsemattomassa kasvatuslaitoksessa joskus työskennellyt


      • bisnestä tämäkin
        kaiken kokenut kirjoitti:

        Suomessa huostaanottobisneksestä hyötyy kirjavan joukon muitakin tekopyhiä alliansseja. Vallastaan juopuneet sosiaaliviranomaiset työllistävät itsensä tehdessään huostaanottoja, heistä riippuvaiset lastenpsykiatrit saavat hyväpalkkaisia toimeksiantoja kirjoittaessaan huostaanottoja tukevia lausuntoja ja kasvattivanhemmat saavat lapsista hyvät korvaukset. Monesti lapsen kehitys hidastuu huostaanotonaikana ja psykiatrit diaknosoivat lapsesta helposti vammaisen, tämä on täyttä todellisuutta, valitettavasti. Vammaiseksi katsottu lapsi on kasvattajille varsinainen kultakaivos, vammaiseksi katsotusta lapsesta maksetaan nimittäin kasvattajille huomattavasti suurempaa korvausta kuin muista lapsista. Mitä huonommin lapsella menee, sitä paremmin menee kasvattivanhemmilla näin kirjaimellisesti. Alalle hakeutumista auttaa se, ettei kasvattivanhemmille aseteta mitään pätevyysvaatimuksia eikä esimerkiksi alkoholingelma ole esteenä kasvattajaksi ryhtymiselle. Suomessa pyritään järjestelmällisesti rikkomaan huostaanotettujen lasten välit omiin vanhampiinsa ja sukulaisiinsa, tämä on hyvin surullista. Usein vanhemmat saavat tavata lapsiaan vain pari tuntia joka kolmas kuukausi kasvattajien/laitoksen jatkuvassa valvonnassa. Tapaamisten aikana esim. laitoksesta tai sen henkilökunnasta ei saa keskustella ollenkaan. Tapaamiset kielletään helposti kokonaan. Suomessa on käsittämättömän paljon huostaanotettuja lapsia, yli 11000. Täällä kaapataan mielivaltaisesti joukoittain lapsia kestämättömin perustein vanhemmiltaan ja sijoitetaan kasvatuskoteihin. Monesti kasvatuskodit/laitokset sijatsevat syrjäisillä paikoilla esim. metsissä ja maaseudulla vähän niinkuin piilossa. Lapsi sijoitetaan yleensä mahdollisimman kauas vanhemmistaan niin että tapaamiset olisi mahdollisimman vaikeita järjestää, monikansalliset osakeyhtiöt sijoittavat lapsia myös ulkomaille kenenkään siihen puuttumatta (täyttä todellisuutta). Kasvatuskoteja ei valvo kukaan joten mitä vaan voi tapahtua. Kasvatuslaitoksista esim. huumelaitokset ovat vankilamaisia paikkoja joissa lasta voidaan pitää edistyksissä niin kauan kuin huvittaa ja edistykseen voi joutua ihan pienestäkin syystä, esim. itkemisestä! Huostaanottobisnes on tosiasia. Tämä maa on uskomattoman täynnä mätää, yhdestä huostaanotetusta lapsesta saastava korvaus noin
        80 000 € vuodessa, Jos lapsia on vaikka 10 niin hyvin pärjää. Hyvinvointia ei perhekodeissa/laitoksissa näy vaan niistä karkaillaan aina tilaisuuden tullen. Monet perhekodit ovat alkaneet syöttää lapsille myös mielialalääkkeitä, myös lääkefirmat ovat hyvin mukana bisneksessä. Niillä pillereillähän ne mummotkin sen puolen vainnetaan hiljaisiksi, näin ohimennen. Suomalaiset ovat täysin huijareiden armoilla, jos edes osa näistä kasvatuslaitoksille syynnettävistä rahoista kohdenettaisi perheille niin vointi kohenisi ja se raha olisi mitätön verrattuna tuohon mitä valtio antaa kasvatuslaitoksille..

        T: isossa nimeltämainitsemattomassa kasvatuslaitoksessa joskus työskennellyt

        virtaa rahaa sijoitetuista lapsista. Härskimmät sijaisvanhemmat ovat valmiita vaikka oikeudenkäynteihin saadakseen lapset yksityiskouluihin, joissa heillä itsellään on valta-asema. Tuollaisen vallan avulla - johon liittyvät koulun / taideoppilaitksen henkilökunta mukaan, eristetään lapsi suvustaan. Esim. mummun osallistuminen koulun avoimiin juhliin tehdään mahdollisimman epämiellyttäväksi ja joskus sekä opettajan että sijaisvanhemman toimestä käsketään poistua. Taideoppilaitosen johtajatar sen sijaan on mukana sijaisvanhemman projektissa vierottaa lapsi ja sukulaiset toisistaan. Johtajatar vainuaa, että DDR:N tyylin harjoituksilla 9 vuotiaasta tehdään helposti ammattilainen. ja silloin - sillä harjoittelumäärällä - ei ole mahdollista enää sukulaisten yhteydenpitoon. Tällaista voi olla jyväskyläläinen sijaishuolto. Sossut vaan silittävät sijaisvanhemman päätä.


      • Mikael Palola Yöks
        kaiken kokenut kirjoitti:

        Nykyään sosiaalityöntekijöille annetaan kiintiöt huostaanotettavien lasten määristä koska kunnat saavat valtiolta tukea huostaanotettujen lasten lukumäärän mukaan, sosiaalityöntekijät saavat myös bonuksia onnistuneista huostaanotoista, noin 200 E/huostaanotto. Kuntien valtiolta saatua rahaa ei välttämättä tarvitse osoittaa juuri huostaanottoon vaan kunnalla on oikeus käyttää rahaa muihinkin tarkoituksiin (täten kunta saa huomattavaa lisätuloa huostaanotoista). Tähän kiintiöön ei kuitenkaan sovi ne kaikkista ongelmallisimmat tapaukset vaan bisnes etsii ennenkaikkea helppoja ja kilttejä, alistuvia perheitä hyödynnettäväkseen. Sosiaalityöntekijät (jotkut tekevät tätä myös painostuksen alla) "saalistavat" vailla moraalia tietyin väliajoin tiettyjä esim. eroperheitä, yh-vanhempia, perheitä jolla ei ole sukulaisia kyseisellä paikkakunnalla tai sen lähistöllä ja perheitä joilla on pieniä lapsia huostaanottobisneksen käytettäväksi. Yleensä perhettä lähestytään ensin perhetyöntekijöillä esim. neuvolan, päiväkodin tai koulun tehtyä lastensuojeluilmoituksen, (harvemmin yksityisen tekemät ilmoitukset saavat kovinkaan suurta merkitystä sosiaalityöntekijöiden keskuudessa koska todisteet puuttuu, opettajien ja muiden viranhaltijoiden sana ja raportit käy näet suoraan todisteena, yksityisiä käytetään yleensä vain "vihjeinä" onko kyseessä helppo perhe tms. sivumennen selvittelyä). Perhetyöntekijät, nämä sosiaalipoliisit tunkeutuvat puoliväkisin kotiin kyttäämään ja etsimään heikkoja kohtia perheestä, eivät auta arkiaskareissa vaan kirjaavat ylös oman mielensä mukaan ja tekaisevat esim. valheellisia raportteja yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa. Tästä asia etenee vanhempien ahdistelulla, uhkailulla ja sitä kautta tarkoituksenmukaisella henkisellä uuvuttamisella, pelataan aikaa ja näin saadaan poistettua avohuollon ensisijausuuden tuoma este huostaanotolle. Vanhempia painostetaan suostumaan huostaanottoon ja jossei suostu niin puolueellinen hallinto-oikeus mikä ei yleensä tutki ko. tapausta vaan luottaa sokeasti "ammattilaisten" tekemiin raportteihin ja monesti tekaistuihin huoliin sinetöi asian ja lapsi pakkohuostaanotetaan. Asiasta valittaminen on tehty mahdollisimman hankalaksi ja se on vanhemmille todella raskas ja uuvuttava prosessi, miltei mahdoton koska viranomaisen päätöksellä on niin suuri suoja. Ei auta EU:n ihmisoikeustuomioistuimet, ne ovat yleensä vain pelkkää turhaa ajan tuhlausta. Sosiaalityöntekijät kuitenkin pelkäävät jostain kumman syystä valituksia ja asian julkisuuteen tuominen on varmaan parhain ase heitä vastaan jos todisteita epäkohdista vain löytyy (ja niitä sitten kannattaa ruveta heti hankkimaan mikäli sossu alkaa hengittämään niskaan lastensuojeluasioissa). Lisäksi esim. nauhurien ja nauhoittavan kameran käyttö tapaamisissa saa sosiaalityöntekijän yleensä perääntymään ja luopumaan yrityksestään. Monilla politikoilla, seurakunnan johtavilla työntekijöillä, johtavilla sosiaalityöntekijöillä, tuomareilla ja lääkäreillä (ja monilla muilla jotka ovat joko suoraan tai epäsuorasti päättämässä huostaanotoista) on kytköksiä tai ovat jäseninä lastenkodeissa ja laitoksissa mitkä ottavat vastaan huostaanotettuja lapsia, myös poliiseja on mukana bisneksessä. Pieni maa, pienet piirit ja hyväveli maantapa järjestelmä pitävät huolen että tulevaisuudessakin tulee raha virtaamaan lasten ja perheiden kustannuksella Suomessa. Tulevaisuudessakin sosiaalitoimen toimia, kulisseja tullaan kaunistelemaan propagandana esim. median välityksellä kansalaisille ja täten varmistetaan kansan hiljainen siunaus ja silmien ummistaminen totuudelta. Huostaanottobisnes on juurtunut syvälle järjestelmäämme päättäviin elimiin, koko järjestelmä tukee sitä Suomen ev.lut. valtionkirkko etunenässä. Pelastakaa lapset ry ym. seurakuntiin kytköksissä oleviin järjestöihin on hyvin turvaton kääntyä lapsen asioissa, samoin lastentarhat. Pitää olla hyvin varovainen kun on/joutuu olemaan heidän kanssaan tekemisissä, esim. päiväkotien varhaiskasvatuksen allekirjoitettava lomake missä on hoitajien havaintoja käy todisteena puolin ja toisin, kannattaa pyytää siitä itselleen kopio kun on allekirjoittanut koska ne on yleensä lyijykynällä kirjoitettuja ja täten helposti muutettavissa vaikka sosiaalityöntekijän eduksi.. Varovainen kannattaa olla ja viranomaisiin ei ole luottamista.

        "Nykyään sosiaalityöntekijöille annetaan kiintiöt huostaanotettavien lasten määristä"...

        Tälla tavoin tavoitteellista on myös SoTe-kuntayhtymä Saarikan työskentely. Eduskuntavaaliehdokas Mikael Palolan (Kokoomus) johtama perusturvaliikelaitos Saarikka jahtaa lapsia huostaan, jotta valtion rahaa virtaisi Saarikkaan ja sen byrokratiaan. Perheiden ja ihmsten arjen parantumisena se raha ei näy.

        Herra johtaja Palolalla on erittäin kylmät asenteet. Toiminnan linjaukset ovat härskejä. Moralistinen paatos saattaa tietysti olla tärkeä voima tälle lestadiolaiselle. Palola on vaaleissa keräämässä lestadiolaisten ääniä.


    • SAMAA MIELTÄ ASIOIST

      Olen samaa mieltä Jyväskylän lastensuojelusta.Siellä ei kuunnella omaisia ei nuorta, vaikka kuinka puhutaan totta.Uskotaan koulun sanomaa,vaikka opettaja,psykologi ja rehtori eivät aina pysy totuudessa.On väärin nuoria ja perhettä kohtaan, jatkaa sivistymätöntä kohtelua ja valehtelua pelastaakseen oman nahkansa.Valheella on lyhyet jäljet.Jossain vaiheessa kaikki paljastuu sen jälkeen ei sillä työntekijällä, joka tahallaan levittää valheita perheestä tai nuoresta tule olemaan minkäänlaista arvoa ,ei puheissa eikä teoissa.Samoin koulutoverit osaa tehdä syyttömästä syyllisen.kun ei naama miellytä,keksitään mitä rivonpia juttuja ja käydään ne uskottavasti kertomassa opelle tai psykologille,porukalla viattomin kasvoin.Kuinka yksin voi puolustaa kun kukaan ei usko on vain tyydyttävä kohtaloon, vaikka nämä hellanteltut ise ovat tehneet juuri sitä,mitä juorusivat toisen tehneen.Opettaja uskoo enemmistöä.Viaton joutuu oravanpyörään ja on ihan ihmeissään.Julma on maailma ja julmemmaksi tulee.Säälin niitä tulevia koululaisen alkuja.Koulu on nykyään henkinen taistelukenttä.Monet nuoret saa ikuisia, henkisiä traumoja juuri koulusta ja joutuessaan syyttä lastensuojelun piiriin.

    • polvillaan ollut

      Paljon on ihmisiä jotka nauttii siitä kun toisella menee huonosti, näin he itse korottavat itsensä korkeimmalle pallille jonka ei tarvitse olla kovinkaan korkea kun nämä joilla menee huonosti ovat todella matalalla pallilla ja sitä matalaa pallia nämä toisten ahdingosta nauttijat yleensä aina pyrkii yhä vain madaltamaan niin silloin tämän nauttijan ei tarvitse muuta kuin seisoa omilla horjuvilla jaloillaan jotenkuten niin on korkeammalla kuin tämä lytätty.

    • Minä.,

      Kun pidät lapsestasi huolta, kukaan ei tule hakemaan sitä pois!
      Lapsi EI ole mikään nukke, vaan elävä olento, joten siitä pitää huolta OIKEASTI.

    • rakastava henkilö

      Aivan. Jos lapseni viedään pois, haluan, että häntä tulee hoitamaan joku järjellinen ja rakastava (myös lapsen verkostoa rakastava) henkilö, ei sairas ja itsekeskeinen, joka sairatuttaa tai vielä pahempaa...lapsen.

    • Palola (Kok) tuhlaa

      Lastensuojelu, joka on käytännössä ainoastaan huostaanottoja, nielee hirveästi verovaroja joka vuosi. Lasten kyydittäminen pois kodeistaan eli kauniimmin lastensuojelun sijaishuolto maksaa vuodessa veronmaksajille _vähintään_ 433 miljoonaa euroa vuodessa (Kelan Perhepiirissä-kirja, 2010).

      Mikä yksittäinen menoerä tässä maassa yltää samaan? Aika harva.

      Summa on niin älytön. Eikä siinä ole läheskään vielä kaikki kulut, joita harkitsematon ja päätön sosiaalivalta saavat huostaanotoista syntymään!

      Älä äänestä näissä(kään) vaaleissa kuntayhtymä Saarikan johtajaa Mikael Palolaa (Kokoomus)! Hän on rakentamassa juuri tällaista lasten laitostamisjärjestelmää Suomeen! Kylmä byrokraatti pitää jättää rannalle, opetukseksi muille.

      Mikael Palolan johtamassa Saarikassa kuuluu olevan huostaanottotavoite joka vuodelle. Vain huostaanotot nimittäin tuovat valtion rahaa kuntien lastensuojeluun. No, eipä sitä rahaa läheskään kokonaan käytetä lastensuojeluun, vaan ihan muihin byrokraattisiin kuluhin ja hallinnon pyörittämiseen.

      Esimerkiksi kaksi Lappeenrantaan asti kyyditettyä pikku sisarusta tuottaa Saarikalle joka vuosi ihan kivasti rahaa, "voittona". Näiden lasten vuorokausimaksu on ammatillisessa perhekodissa yhteensä 300 euroa, joten hinta on alan hintataso huomioiden vielä edullinen.

      Saarikka maksaa näiden sisarusten hoitamisesta (erittäin tympeässä perhekodissa, muuten) vuodessa 108 000 euroa. Kyllähän tuolla rahalla palkkaisi jo monta työntekijää Saarikkaan...

    • no huh huh..!!

      Jippii, virostahan ne kannattaa nämä sijaiskodit/lastensuojelufirmat tänne ottaa ne pesis varmaan pyykitkin samalla.
      Ei voi olla totta..näinkö suuri on lapsilla pyöritettävä bisnes että apua sen pyörittämiseen haettava jo ulkomailta, kas kun ei ulkoisteta koko lastensuojelua kiinaan.

      • M.Myrkky

        SIIS..huostaanottotavoite!! lasten sijaiskodissa??

        Eikö ole todellakin hieman arvelluttava tavoite "firmalle", eikös tällaisen "firman" tavoite olisi se että se tavoite olisi mahdollisimman pieni.

        Mihin toimenpiteisiin tällainen, huostaanottotavoitteen asettanut "firma" alkaa jos tavoite ei toteudu suunnitellulla tavalla??


    • Katkeria kokemuksia?

      Katkera com on Jyväskyläläisen ylläpitämä blogi, jossa hän kritisoi Jyväskylän lastensuojelua.

      OTTAAKO PÄÄHÄN KIRJOITA OMA KERTOMUS.

      Lukekaa, jos sivustolla löytyisi yhteisiä kokemuksia ja ottakaa kantaa.

      http://www.katkera.com/
      ---

    • pöyristyttävää

      kaverini kertoi kuokkalan turvakodissa käydyssä eräässä neuvottelussa huolensa T.... viinanjuonnista lapsia hoitaessaan. johon turvakodin työläisnainen, joka samalla lasten suojeluviranomainen oli kommentoinut,ETTÄ ON TÄYSIN YMMÄRRETTÄVÄÄ ;SIIS HYVÄKSYTTÄVÄÄ; ETTÄ T... OTTAA VIINAA LAPSIA HOITAESSAAN, JOS JA KUN HÄNELLÄ ON PAHA MIELI ! uskomatonta puhetta viranomaiselta, ei taida hänellä olla hajuakaan oikeasta lastensuojelulaista, järjestä puhumattakaan. ei ole ihmekkään , että lastensuojelu- ym ongelmia riittää, kun sossut näinkin ruokkii itse itseään taaten työtä itselleen, ja näihin höpölaitoksiin älyttömästi meiltä veronmaksajilta rahaa.tällaiset huijauslaitokset pitää valtion, kuntien lopettaa.

      • ollakkovaieiköolla

        Missä vika??

        Onko syynä huostaanotettujen lasten vanhemmat? Jos ei huostaanotettuja olisi ei olisi koko ongelmaa.

        Vai onko oikeasti lasten huostaanotto bisneksentekoa??

        Eikö olisi aika laittaa "selvitysmies" asialle??

        Silminnäkijä! Tietääkseni tämä tv-ohjelma tekee tutkivaa journalismia. Mieluusti katsoisin teeveestä tällaisen ohjelman joka selvittelisi tätä "ongelmaa", varsinkin kohta jos vielä tv-luvasta joudun maksamaan enemmän kuin nykyään..olisi kyllä aika siirtyä tässä asiassa tästä keskustelupalstalta eteenpäin jos on oikeasti aihetta.


      • Miksi syyttää toisia?
        ollakkovaieiköolla kirjoitti:

        Missä vika??

        Onko syynä huostaanotettujen lasten vanhemmat? Jos ei huostaanotettuja olisi ei olisi koko ongelmaa.

        Vai onko oikeasti lasten huostaanotto bisneksentekoa??

        Eikö olisi aika laittaa "selvitysmies" asialle??

        Silminnäkijä! Tietääkseni tämä tv-ohjelma tekee tutkivaa journalismia. Mieluusti katsoisin teeveestä tällaisen ohjelman joka selvittelisi tätä "ongelmaa", varsinkin kohta jos vielä tv-luvasta joudun maksamaan enemmän kuin nykyään..olisi kyllä aika siirtyä tässä asiassa tästä keskustelupalstalta eteenpäin jos on oikeasti aihetta.

        Tämän ketjun lukeneena jää päälimmäiseksi tunne siitä, että kyllä ihmiset ovat a) sinisilmäisiä b) tietämättömiä ja c) väärällä tiedolla ( ainakin suurelta osin) liikkeellä.
        Ihmiset surevat huonosti kohdeltuja turkiskettuja, ilman ruokaa nääntyneitä koiria ja samalla olettavat että kaikista suomalaisista tulee synnytyksen ihmeen tapahduttua loistavia vanhempia? Valitettavasti näin ei ole. Osa äideistä ei edes mene neuvolaan ja vuositasolla syntyy yli 600 alkoholivaurioitunutta lasta, joista osa täysin laitoshoitoisia jo syntymästä ( vammansa takia), huumeiden kanssa ongelmaa.
        Sijaisperheeksi haluavien joukossa on aivan tavallisia perheitä, joiden kotiolot vastaavat normaaleja kotioloja, eivät kaikki ole mitään hirviöitä. Lapselle kodinomsinen ympäristö on kuitenkin usein se paras, se miten paljon sukulaisiin pidetään yhteyttä varmasti vaihtelee, osa näkee omat vanhempansa kerran kk niin miksi sijoitetun mummon pitäisi olla sen tiuhempaan elämässä? Sijaisvanhemmillakin on oikeus perherauhaan. Suurin osa sijaisvanhemmusta aidosti rakastaa lapsis, se ei ole samaa kuin äidinrakkaus, mutta sitä ei valitettavasti kaikilla äideillä ole.
        Ensisijaisesti tulee auttaa, mutta ei lapsi saa olla väkipakolla huonoissa kotioloissa jos kehitys kärsii ( vanhemmat jättävät 3kk päiviksi yksin tms). Sijaisvanhemmat saavat noin 30€pv jolla maksetaan ruoka ja kaikki muut kulut, laitokset saattavat saada 600€ pv. Silti moni ei halua sijaisvanhemmiksi koska heitä saatetaan syyttää huostaanotosta, ei se ole sijaisvanhempien päätös, siihen on johtaneet muut syyt ja lapsen ei niistä pitäisi kärsiä yhtään enempää kuin pakko.


    • älä ryhdy

      Voivat nämä perherauhat pitää sitä ihan keskenään omalla porukalla. Suuri joukko ihmisiä pääsee tällöin paljon vähemmällä kärsimyksellä. Ym. asenteella ei aiheuteta kuin haittaa ihmiskunnalle.

      Jos jollakin lapsella on vaikka pieni viite alkohoilivauriosta, vaurioitunut sijaisvanhempi ottaa asiasta kaiken irti. Hän ryhtyy varmaan FAS - neuvojaksi, että kaikki tietävät, miten urheä hän on. Hän lypsää rahaa asialla ja tekee siitä elämää suuremman kysymyksen. Nämä tunnetaan!

      • haistakaa huilu

        Jaa ja lapsen tie viitoitetaan siten, että "tässäpä alkoholivaurioinen".

        Ei kait 30 eurolla päivä kannata alkoholivaurioisia hoidella. Vai mitä?


    • nim. martti

      21.6.2014 Kangasniemellä minut pidätetään koska hallussani on laiton ase. Tarkoitus oli säätää tähtäimet mutta "perhe tuttava" huolestui kun näki sen ja soitti poliisit. Edellisenä iltana olin yrittänyt rauhoitella rouvaa, en käsittänyt mitä hän pelkäsi koska hänen miehelläänkin on aseita koska tämä metsästää. Kun olimme lähdössä kotiin poliisit saapuvat ja pidättävät minut. 23.6 poliisi tekee kotietsinnän ja köytää piilotetun kodinturva-aseeni muuta piilotettua tavaraa. Seuraavan viikon aikana sosiaalityöntekijät pitävät vaimolleni jonkinlaisen kriisipalaverin jossa he koittavat saada vaimoni näkemään itsensä kotiväkivallan uhrina,hän kieltäytyy valahtelemasta,myös poikaani haastatellaan johdattelevasti mutta mitään merkkejä minkäänlaisesta pahoinpitelystä ei löydy. 9.7 pääsen pois tutkintavankeudesta. 21.7 sosiaalityöntekijät tulevat sovitusti kotiimme. Kun he ovat katselleet ja haastatelleet aikansa kysymykset muuttuvat liian henkilökohtaisiksi käsken heitä poistumaan. Poika on iloinen,jääkaapissa on ruokaa,paikat kunnossa mitä muuta ne haluaa? 22.7 minulle oli varattu lääkäri aika josta nukuin pommiin. Vaimoni oli sanonut että ei kiireiltään ehdi vastaamaan puhelimeen ja pitää sitä äänettömällä.23.7 sosiaalityöntekijät ja 4 poliisia vievät poikani ja vaimoni vastoin heidän tahtoaan turvakotiin vaikka tarjouduin poliiseille mm lähtemään putkaan jotta perheeni jätetään rauhaan koska eivät ole tehneet mitään. Seuraavana päivänä hankin asian-ajajan. Toimitan päivittäin perheelleni ruokaa yms. ja tapaamme vaimoni kanssa ulkona silloin kun se on mahdollista.Olot "turva" kodissa ovat ala-arvoiset. Jatkuva manipulointi tuossa kodissa rutiinin omaista. Asianajajan välityksellä saan neuvoteltua että perheeni vapautetaan jos hankin heille vuokrasopimuksen johonkin muuhun asuntoon. hankin vuokrasopimuksen (1052e) ja toimitan sen as. aj. Leskiselle jonka suurin työnantaja onkin yllättäen ne samat tädit jotka vangitsivat perheeni.3.8 vaimoni vapautetaan , sosiaalityöntekijät 4.8 palaverissaan toteavat hänen olleen siellä VAPAAEHTOISESTI!!! 9.8 vaimoni ja poikani lentävät turvaan koska emme väsyneinä ja tyrmistyneina keksi muutakaan. Mitä muutakaan?, asia-ajajamme,poliisi yms ovat heidän talutusnuorassaan?
      Näin meillä Jyväskylässä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      297
      2658
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2085
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      164
      1459
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe