Bioeetikko: Litiumia juomaveteen

good for you

Jacob M. Appel, bioeetikko ja lääketieteen historioitsija puhuu litiumin ja muiden "voimistajien" lisäämisen puolestaan julkiseen vedenjakeluun. Hän uskoo niiden olevan hyväätekeviä lisiä juomaveteen ja väittää että kaikki vastustus perustuu väärään oletukseen että luonnollinen vesi on parempaa kuin keinotekoisesti parannettu. Artikkelissa hän lainaa Japanilaista tutkimusta joka väittää litiumin vähentävän itsemurhia.

Litiumia käytetään kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidossa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksisuuntainen_mielialahäiriö#Litium

NY Times on julkaissut jutun jossa myönnetään lääkkeitä olevan julkisessa vedenjakelussa. Näihin lääkkeisiin kuuluu Ibuprofeeni, Naprokseeni, anti-epilepti ja anti-ahdistus lääkkeitä.


New York Times & Big Think Pushing for Lithium and Other Drugs in Water Supply - Alex Jones Tv 1/3
http://www.youtube.com/watch?v=8iDtTVOVPS4&playnext=1&videos=5oPbEK1GGdk&feature=sub

22

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja voin hyvin

      Juon vain pullovettä. Olen juonut nyt vain pullovettä noin 1,5 vuotta ja terveydentilani on oleellisesti parantunut. Monet varoittelevat pulloveden suuresta bakteerimäärästä, itselleni paras todistus on jokatapauksessa oman olotilani huomattava parantuminen.

      • on hyvin usein

        jollei jopa aina, lisätty fluoria.


      • pullovesi,hah!

      • NukkumattiX

        Myös parasetamoli ja sen tapaan toimivat kemikaalit juomaveteen joutuneena (esim. vedenpuhdistuksen lääkejäämät) tai ilmaan aerosolina ruiskutettuna voivat aiheuttaa apatiaa, empatiatason laskua ja tunnehuippujen latistumista - siis tyypillistä lammaslaumakäytöstä - lauman jota on helppo hallita.

        -

        Selvisikö kemikaaliruiskutusten syy?
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14279564/selvisiko-kemikaaliruiskutusten-syy

        Yleinen lääke voi lieventää kivun mutta latistaa tunteet
        Lähde: http://www.iltalehti.fi/terveys/2015041519519906_tr.shtml
        Keskiviikko 15.4.2015 klo 10.42

        "Parasetamoli voi olla hengenvaarallinen liikakäytössä, mutta turvallisinakin annoksina se voi turruttaa tunteesi - etkä edes huomaa näin käyneen.

        Parasetamoli saattaa tutkimuksen mukaan turruttaa tunteesi.

        Parasetamolista eli asetaminofeenista on löydetty uusi haittavaikutus: se turruttaa sekä positiivisia että negatiivisia tunteita.

        Tutkimukseen osallistuneille näytettiin hyvin miellyttäviä ja hyvin ikäviä valokuvia. Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka olivat syöneet parasetamolia, kuvailivat tunteitaan lievemmiksi kuin ne, jotka olivat syöneet lumelääkettä.

        Aiemmissa tutkimuksissakin on osoitettu, että parasetamoli tehoaa paitsi fyysiseen kipuun myös psykologiseen kipuun. Tuoreessa tutkimuksessa päästiin hieman pidemmälle, koska se osoitti myös sen, kuinka paljon tunteen lievenivät.

        Tutkimus tehtiin The Ohio State Universityssä, ja tutkimus julkaistiin Psychological Science -lehdessä.

        Iso ero tunteissa

        Useimmat tutkittavat eivät huomanneet lääkkeen vaikutusta tunteisiinsa. Tätä tutkijat pitävät merkittävänä tietona.

        Tutkittavat olivat opiskelijoita. Ensimmäisessä ryhmässä oli 82 opiskelijaa, joista puolet söi 1000 milligrammaa parasetamolia ja puolet söi lumelääkettä. Erilaisia tunteita herättäviä kuvia esitettiin tunnin kuluttua lääkkeen nauttimisesta.

        Kuvissa oli muun muassa itkeviä, aliravittuja lapsia ja toisaalta myös lapsia, jotka leikkivät iloisesti kissanpentujen kanssa. Jokaisen kuvan näyttämisen jälkeen tutkittavan piti määritellä kuvan positiivisuus tai negatiivisuus pisteiden avulla. Tämän jälkeen tutkittavia pyydettiin katsomaan samaa kuvaa uudelleen ja kertomaan, miten suuren tunteen se heissä herätti asteikolla nollasta kymmeneen.

        Parasetamolia nauttineet arvioivat kuvia vähemmän dramaattisiksi kuin ne, jotka olivat syöneet lumelääkettä. Vaikutus oli pienempi sekä ikävien että iloisten kuvien suhteen. Sama päti heidän omien tunteittensa suhteen.

        Esimerkiksi erittäin surullinen kuva aliravituista lapsista tai hyvin hilpeä kuva kissanpennuista ja lapsista sai käytetyllä asteikolla plaseboa syöneillä aikaan keskimäärin 6,76 suuruisen reaktion. Parasetamolia nauttineilla tunnereaktion suuruus oli keskimäärin 5,85.

        Mikä kaikki vaikuttaa?

        Tutkijat miettivät, että yksi selitys tälle tunteiden latistumiselle voisi olla se, että parasetamoli jollakin tavalla muuttaa ihmisen tapaa arvostella eikä vain tunteiden voimakkuutta.

        Näyttäisi siis siltä, että kyseessä ei ollut ero arviointikyvyn muutoksessa, vaan itse tunteiden tuntemisessa.

        Tehty tutkimus tukee teoriaa, jonka mukaan hyvin erilaiset arkiset asiat voivat vaikuttaa siihen, miten voimakkaasti koemme elämässämme hyvä ja pahat asiat".

        --

        Tämäkö selittäisi kemikaalilentojen syyn, sekä ihmisten koventuneiden oikeistolaisten asenteiden nousun ihmisläheisyyden sijaan? Kemikaalilennot sumuttavat parasetamolin tapaan vaikuttavia kemikaaleja, jotka vaikuttavat ihmisten tunteiden tuntemiseen, turruttaen niitä, mm. empatiakykyä lamaamalla, aiheuttaen kemiallisen psykopatian piirteitä???

        Tällaista on selvästi havaittavissa ajassa.

        --

        Selvisikö kemikaaliruiskutusten syy?
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13544284/selvisiko-kemikaaliruiskutusten-syy

        --

        Turun taivaan vanat
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14267121/turun-taivaan-vanat

        --

        Veteen laitetaan litiumia
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13883554/veteen-laitetaan-litiumia


      • ChempolTrails

        Kuulostavat tyypillisiltä trumputinistipersujen oireilta. Onko eliitti luomassa sotaa kemikaalimuokkauksella? Islamisteja noilla kemikaaleilla on sitten ruiskutettu jo kauan.


      • TTimo333

        Juu!
        Just tuon takia lääkkeitä testataanki sokkotesteillä, kun on olemassa toi ihan oikea ns. placebovaikutus!

        Jos sä USKOT, että se pullovesi on joku ihmeaine joka tekee sulle hyvää, niin sillon se tekee sulle hyvää! ;) Got it?


    • ...

      Juokaa energiajuomia Esim: RED BULLIA se kasvattaa pällejä!

      Energiajuomalla tarkoitetaan kofeiinipitoisia virvoitusjuomia, joita mainostetaan piristävinä. Energiajuomat eivät muutoin poikkea sokeria sisältävistä tai sokerittomista virvoitusjuomista, kuin että energiasisällön sijasta niiden piristävä vaikutus yritetään saada aikaan piristeillä: esimerkiksi kofeiinilla, guaranalla tai tauriinilla
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Energiajuoma

      Tauriini (C2H7NSO3, 2-aminoetaanisulfonihappo) on biologisesti tärkeä kemiallinen yhdiste. Se eristettiin ensimmäisen kerran vuonna 1827 sonnin sapesta.
      Energiajuomiin tauriinia on lisätty 1990-lopulta asti. On kuitenkin tutkittu ettei tauriinilla ole niissä merkittävää terapeuttista, joskaan ei haitallistakaan vaikutusta.HÄH SIVUA MUUTETTU 2.4.2010
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Tauriini

      Tauriinia on suhteellisen helppoa valmistaa teollisesti. Lähtöaineena on 1,2-dikloorietaani eli etyleenidikloridi, jota saadaan öljynjalostuksen yhteydessä tuotetusta eteenistä liittämällä eteenimolekyyliin klooria.

      1,2-dikloorietaanin pääkäyttökohde on muoviteollisuudessa vinyylikloridin (CH2=CH-Cl) valmistus, mutta sitä käytetään myös lähtöaineena synteettisen tauriinin teollisessa valmistuksessa. 1,2-dikloorietaania on käytetty myös lisäaineena lyijy-yhdisteitä sisältävissä bensiineissä.
      1,2-dikloorietaani on Suomessa luokiteltu työministeriön päätöksellä syöpävaaralliseksi aineeksi.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/1,2-dikloorietaani

      "On kuitenkin tutkittu ettei tauriinilla ole niissä merkittävää terapeuttista, joskaan ei haitallistakaan vaikutusta".SALIKAA MUN NAURAA!

      • KokomustaAgenda

        "Terveen ihmisen litium saa täysin apaattiseksi ja flegmaattiseksi. Tässä tilassa mikään ei tunnu miltään, mikään ei aiheuta ilon tunteita, muttei myöskään sureta. On vain loputon tylsyys jossa aika matelee".

        Olen huomannut roskaruuan ja sokerin vaikuttavan aivan samoin. Ei siis tarvitse ihmetellä miksi meidät koitetaan saada sokerihumalaan roskaruualla ja miksi niitä mainostetaan joka paikassa. Ihmiset halutaan typistää ja kastroida apaattisiksi laumasieluiksi.


    • M.C.

      Litium voi olla hyväkin lääke vakavasta bipolaarisesta mielialahäiriöstä kärsivälle. Sitä käytetään useinmiten kuitenkin viimeisenä vaihtoehtona, mikäli muilla valmisteilla ei hoitovastetta saavuteta.
      Terveen ihmisen litium saa täysin apaattiseksi ja flegmaattiseksi. Tässä tilassa mikään ei tunnu miltään, mikään ei aiheuta ilon tunteita, muttei myöskään sureta. On vain loputon tylsyys jossa aika matelee.
      Itsemurhia ehkäisevä vaikutus perustuukin ilmeisesti apaattiseen tilaan, jolloin itsemurhan tekemiseen vaadittavaa agressiivisuutta ei ole, vaikka kuoleman toiveet mielessä liikkuisivatkin.
      Litiumin lisäämisellä juomaveteen vaikuttaisikin olevan ainoastaan politiikkaan liittyviä tarkoitusperiä, yleisen terveydenhoidon suhteen sillä ei liene mitään asiallisesti perusteltua tekemistä.

      • kansasta

        ei millään ole mitään väliä.

        Ja tätä ainetta käytetään aika paljon, kun seurataan kuluneen vuosisadan historiaa, kansojen mentaliteettia ja viime vuosien tapahtumia.


      • videolla

      • ccxx

        sille on myös yksi sana: depressio.


    • ..................

      ......................

    • holo-kausti

      Hölmöt ei huomaa miten ihmisiä näännytetään melkein kuin juutalaisia kaasusuihkuissa. Nyt homma toimii vain hitaammin ja hienovaraisemmin. Keinoja on monia. Kohdekin on vaihtunut sitten 40-luvun. Voitaisiinko sanoa että osat ovat vaihtuneet?

    • Hyvinvointia liikaa?

      Tuntuu lähinnä pitävän lääketehtaat toiminnassa,ja ruuhkauttaa aikanaan erikoissairaalat,koska kyse on ilmeinen joukkokokeilu,jos se juomavedenkatta suoritetaan? Silloin lääkeannostus tulee myös halvemmaksi ilman Mielenterveys-asemia ja Terveyskeskuksia.Lääketehtaat voivat myös samalla kehittää lääkkeitä useampiin tauteihin samoin lääkkein.Vanhentuneita lääkkeitä ei myöskään kukaan kontrolloi vesijohto vedestä.Jos Ihmisillä tulisi tauteja enemmänkin,voisi se olla jokin epidemia mikä milloinkin tms? Ilmeisesti yhteiskunta säästäisi näin kuten lääkkeiden muutoksissa halvimpiin?

    • miten kehtaat

      hyi vittu oksettaa nähdä alex jonesteinin naama

    • litissä ollaan
    • TTimo333

      Juuei! :/

      Ensinnäki: Lääkinnällisesti käytetään vaan noita Litiumin suoloja! :)

      Toiseksee: "Common side effects include increased urination, shakiness of the hands, and increased thirst. Serious side effects include hypothyroidism, diabetes insipidus, and lithium toxicity."

      Toisaattaas olla kohtalaisen kohtalokasta jos saa sivuvaikutukseks ton lisääntyneen juomisen tarpeen, ja koska sitä on juurikin vedessä, niin ...

      Ja kolmanneks: "Lithium salts have a narrow therapeutic/toxic ratio, so should not be prescribed unless facilities for monitoring plasma concentrations are available."

      Niin sit jokaisen tarttis sit käydä solkenaa verikokeissa koska ton lääkinnällisen ja myrkyllisen pitosuuden rajan on melko olematon! :)
      Ja sittenki vielä myrkytyksiä tapahtuis varmaa ihan solkenaan!


      Ei jatkoon!

    • jkiyfcb

      Kerro tämä myös kaverillesi!
      Apteekista voi ostaa hammastahnaa johon ei ole lisätty flooria!

      Turkulaiset juo vettä jonka on kertaalleen juonut Tamperelaiset!
      Tamperelaisten jätevesi esipuhistetaan ja valutetaan 2012 virtaankankaan soraharjuun. Jonka jälkeen se pumpataan sieltä puhdistukseen ja juotetaan Turun, Naantalin ja Raision seudun veronmaksajille!

      Vedenpuhdistuslaitokset ei pysty puhdistamaan synteettisiä "e-pillerien jämiä" vedestä!
      Turun airiston kaloissa on huomattu suuria määriä "e-pillerien" jäämiä, joistakin kaloista on tullut kaksineuvosia! 8(

      • Turuntaudin.syy.selvisi

        "Turkulaiset juo vettä jonka on kertaalleen juonut Tamperelaiset!
        Tamperelaisten jätevesi esipuhistetaan ja valutetaan 2012 virtaankankaan soraharjuun. Jonka jälkeen se pumpataan sieltä puhdistukseen ja juotetaan Turun, Naantalin ja Raision seudun veronmaksajille!"

        Ei helvetti, nyt tiedämme turkulaisten ongelmien syyn, juovat tamperelaisten kusta, mielialalääkkeitä ja ehkäisyainejäämiä.


      • TTimo333

        No NOI mainitsemas niistä se ny PIENIN ongelma on, mut funtsinet ne joutuu juomaa TAPOLAN JÄÄMIÄ?! *Yööööökkk*

        Hmmm!? Eiku nii! Turkulaisistahan nyt puhuttiinkin?!
        Eli: on toi sittenki ihan jees!

        PS: Mitä helvettiä on "floori"?! :D Lattia vai?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 97
      1824
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1815
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1804
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1340
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1300
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1276
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1271
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe