AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / auton poisto rekisteristä???

auton poisto rekisteristä???

5 Vastausta 8 757 Lukukertaa
Haluaisin poistaa autoni rekistereistä, sillä sen konehuone paloi pari päivää sitten (eikä minulla tietenkään ole palovakuutusta). Mihin sen korin voi viedä? Eikö uuden lain mukaan autosta tarvitse enää maksaa ns. jätteenkäsittelykulua (kuulin että se olisi lisätty nykyään autojen hintoihin)? Voinko hinauttaa autoa, josta on jo kilvet poistettu vai hinataanko auto enin ja vasta sitten ruuvataan kilvet irti?

Jätelain muutos

Jätelain muutos on ollut tuloilaan ainakin jo 1,5 vuotta, ja siinä auton hävittäminen tulee olemaan maksutonta, täytyy toimittaa se vain kokonaisena vastaanottopisteeseen. Hävitysmaksu tulee uusiin autoihin vuonna 2007, siihen asti maksamme sen käyttömaksun korotuksena. Lain muutoksen jälkeen autoa ei saa pois rekisteristä ilman romutustodistusta, joten autopurkaamot ottavat nyt vastaan ilmaiseksi romuautoja ja varmasti noutavat ne samaan hintaan. Tulevaisuudessa ei Suomessa ole autopurkaamoja, koska kaikki autot tulevat menemään paalaukseen virallista tietä, samalla huonokuntoinen kalusto poistuu nopeammin liikenteestä. Itse olen purkanut varaosiksi kuusi Rellua kahta harraste-rellua varten.

hinauksesta

Rekisteröimätöntä autoa ei saa hinata. Vaikka autosi olisi rekisterissä, on palaneen auton hinaus hiukan kyseenalainen juttu. Eikö laki sano, että hinattavan auton täytyy olla periaatteessa ehjä eli valot, vilkut, jarrut ym. pitää toimia?

sattuipa somasti

Itsekkin hieman ihmetyttää, mutta valot ja vilkut toimivat vielä, vaikka konehuone melko mustalta näyttääkin. Kiitos tiedoistasi, eli kilvet kannattaa irroittaa vasta kun auto on viimeisellä leposijallaan.

Ei ehkä kelpaa

Mulla on ollut 80 luvun autoja joita on tarjottu romuttamoille mutta eivät kelvanneet joten lahjoitin palokunnalle harjoituskäyttöön.

Meillä ainakin

Meillä ainakin paikallinen autopurkaamo ilmoittelee lehdessä noutavansa ilmaiseksi kaikki romuautot.
 /   /  /  / auton poisto rekisteristä???

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta