Sivupersoona

Carpe diem

Olen viime aikoina huomannut että minussa selvästi kaksi eri persoonaa. Toinen epävarmempi ja varautuneempi ja toinen sosiaalisempi ja sananvalmiimpi. Molemmat ovat tietoisia toisistaan, mutta katsovat maailmaa eri tavalla ja haluavat pitää myös toisen persoonallisuuden mahdollisuutena.

Onko mitään keinoja hallita sitä kumpi persoona on vallitsevassa roolissa? On tilanteita, joissa toista tarvittaisiin enemmän ja elämä hankaloittuu kun väärä persoona onkin aktiivisena.

38

6996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • baarissa

      Mitä saisi olla?
      Kahvia "Irish coffee".
      Ihan vaan mustaa kahvia "Irish coffee".

      • nuoruus ja vanhuus

        Joka näyttäytyy aina erinlaisena eripäivinä ja hetkinä.


    • pulttibois

      Saattoi olla vain eräs tulkintamuoto mielen kerrostumista. Maisteri Jarl Fahler aikanaan tutki tätä, kirjoitti kirjojakin tästä ilmiöstä.
      Nykyään ei enää näe kirjoitettavan tai puhuttavan koko sivupersoonailmiöstä. On olemassa itsekasvatusmedoteja, joilla tätä mielen kaksinapaisuutta voidaan vähentää.

      Itselläkin tämä on hyvin vahvaa niin että mielen "itä ja länsi" eivät voi kohdata toisiaan. Koen niin, että vasen aivopuolisko on enemmän tukossa, mutta oikea puoli miten kuten toimii.

      • Minä....ja morrison"

        Hyvä "pulttibois" :). Hyvä vastaus...taidat olla ammattilainen. Kun puhut sivupersoonailmiöstä, niin mitä mieltä olet siitä seksuaalisuuden tasolla. Olen tavannut ihanan miehen, jonka "sivupersoona" seksuaalisuudessa tuli vasta ilmi pikkuhiljaa, kun olin jo rakastunut. Nyt yritän niellä asiaa käsittelemällä sitä harvakseltaan ja yrittämällä hakea siihen "hyväksyttyjä" käsitteitä. Hän on älykäs, huolehtivainen ja rakastava, mutta pelottaa vielä vähän ja tarvitsen jonkilaisen kokeneemman foorumin hyväksyntää. Hän on mielestäni s/m ja nimenomaan masokisti, jonka puitteissa hän haluaa vahvoja maksullisen naisen roolileikkejä minulta ja hän on se kärsijä. Tuntuu jotenkin pahalta, että hän on kiinnostunut heistä ja ns. huonoista, kovista naisista. Leikit sikseen ja miksikäs ei, hauskaahan se on ja uutta minulla, mutta ihmettelen sitä eläytymistä siihen "orjan" rooliin. Miten ihminen voi mennnä niin "sisälle" siihen. Olen miettinyt kaiken maailman traumat, kokemukset ja tapahtumat mitä hänelle on voinut tapahtua... voin olla ihan väärällä tiellä. Onkohan tää sisäsyntyistä vai mitä? Hän itse ei halua puhua asiasta. Muuten meillä on normaalia elämä. Olemme vielä seurustelu tasolla. Kerrohan mielipiteesi :) !




        imagojamielikuvitus


    • Hyvä aihe

      Mietinkin sitä, että kärsinkö minäkin jakautuneesta persoonasta. Isäntä-persoonana olen epävarma, avuton ja herkkä ihminen, mutta toinen henkilö on taas erittäin kylmä, psykopaattinen ja hyvin vahva. Hän sanoi vahingoittavan ihmisiä siksi, koska en ole tarpeeksi henkisesti vahva ja siksi hän menee kiusaamaan sellaisia ihmisiä, jotka ovat tehneet minulle vääryyksiä, niin menneitä kuin nyky-ajassakin!

    • kotkansohvi

      Kyllä sinun on nyt valittava kumpi persoona olat ,tai muuten sinä olet hullu ,olen tavannut tälläisiä jakautuneita ihmisiä he eivät ole henkisesti terveitä joten hoitoon jos sitä saa.

      • Camel boots

        Ei pidä paikkaansa, jokaisessa ihmisessä on vähintään kaksi puolta; valoisa ja pimeä. Ihmisen mieli on kummallinen ja outo juttu eikä sitä pidä latistaa käsityksesi lailla yksinkertaiseen muottiin. Ai miksikö ? Siksi, että sellaisesta toiminnasta niitä oikeita 'hulluja' vasta syntyykin.


      • terve hullu

        siinä taas yksi pällitohtori yrittää kusettaa rahat koittaen saada terve itsensä tunteva ihminen syömään lääkkeitä ja saada terver ihmine lääkekoukkuun jolta on koko loppuelämän helppo ryöstää rahat. munista killumaan tommoset ja napit niiden omaan naamariin perkele.

        Jokaisessa ihmisessä on kaksi puolta hyvä ja paha, hyvän ominaisuuksiin kuuluu tietty heikkous ja pahaan voimakas tahtoisuus. Nuo on ihna helposti kontrolloitavissa pottulautausella, jos et syö hyvin alkaa vituttamaan se on selviö. Jos voimakastahtoisuutta on omasta mielestä liikaa, sitä voi myös katsoa paljonko sitä kahvia tulee kitattua.


      • Äidilläni on monta

        Olen jo elämän iltapäivää elävä nainen, ja olen kärsinyt jo iäkkäästä äidistäni, jolla on ollut paljon persoonia. Häneen ei voinut luottaa. Hän lupasi meille lapsille erota isästämme, mutta ei sitä koskaan tehnyt vaan saattoi hänet hautaan. Asun kaukana äidistäni ja puhumme vain puhelimessa. Joskus hän saattaa kuulostaa oikein äidilliseltä ja joskus on hirviö.

        Silloin, kun hän kuulostaa äidilliseltä hän sopisi johonkin vanhaan Suomi-filmiin. Hänessä on menetetty näyttelijä.


    • taavipaavalitossava
    • johtuu tästä.--

      Tämä ilmiö johtuu siitä, että sinulla niin kuin kaikilla muillakin ihmisillä on kaksi eri aivolohkoa, vasen ja oikea. Ehkä voisit ajatella, että toinen puoli on periytynyt isältä, toinen äidiltä. Mieti kumpaa puolta milloinkin edustat, isää vai äitiä.

      • yksjukkis

        Hullut ovat kivoja ja eivät sitä itse huomaa, siinä se pieni ero, ihmisen persoona ei ole mikään kallioon kaiverru juttu,vaan voi muuttua, monihan on kuin kala vedessä. Ja kun nuoremman minän ajatuksia vertaa vanhempaan on siinä vissi ero, vaikka tausta on sama. Niin ja jos on kiva aurinkoinen sää vrt paha syksyn räntäsade, ero miellellä ja persoonalla on hieman erilainen, tai sitten kun baarista iskee viehättävän kauniin sopusuhtaisen naisen, jaa aamulla herää suuren p:n takaa, niin voi sanoa, että silloin huomaa että persoona oli jakautuneena. Sitten kun vielä laitat vaatteet päälesi ja juuri kun suljet ovea, niin peitonalta kuluu: vieläkö rakastat minnuu, se on persoonatesti.heheheheheh


    • jygujh

      Heh, heh.. Anteeksi kun kiroan, mutta v*ttu että mä inhoan noita tyhmiä provokaatioita. No mutta kun aloittaja ei ilmeisesti ole tosissaan, vaan höpöttää täyttä skeidaa, pitäen lukijaansa idioottina, niin laitan sitten samalla mallilla sulle:

      Kuule hei: tee silleen, että kun se ensimmäinen persoonasi sanoo jotakin ikävää, niin läpsäiset aina vasemmalla kädellä itseäsi poskelle, että "hyh hyh", elikkäs kun sun ensimmäinen persoonasi sanoo sulle, että nyt sun pitää mennä kakkahuussiin, niin sano, että "eikäs, vaan vasta viikon päästä"...

      Tsiisus, mikä idiootti. Jakautuneita toisistaan tiedottomia persoonallisuuksia ei ole olemassakaan, yleisimmän nykytiedekäsityksen mukaan. Olet varmaan toimeton notkunyt vähän liikaa yleisen kirjaston huuhaa- ja rajatietohyllyllä? Joku psykoosi ehkä voi ola tila, jossa ihminen ei kykene hallitsemaan ja pitämään kasassa persoonaansa kokoanisuutena, ja sellaisia tiloja voi syntyä mm. alkoholin tai huumeidenkäytön seurauksena, mutta kyllä sä varmaan oikein hyvin tonttu provojaakko tiedät, että sussa on tasan yksi persoona. Aika tyhmä sellainen kuitenkin, havaittavasti. Ja anteeksi, js joku muka haluaisi tuollaisesta aiheesta keskustella sivistyneestikin. Minä nimittäin en kuulu siihen joukkoon, vaan näen, ettäsä ketjun aloittanut olet pelle. Enkä olisi edes tullut kommentoimaan, jollei aloitustasi olisi nostettu ingressiin keskusteluiden etusivuille.

      Päivää... Syö omena.

    • tohtori kiminkinen

      Ei muuta, kun sinne vaan pakkopaitaan, niin johan selviää.

    • 20hullumpaavuotta

      Epävakaapersoonallisuushäiriö tai sen joku sen alamuoto?

      Tutkimuksiin jos menet saatat ehkä saada diagnoosinkin, mutta jos sanot keskustelvasti puoliesi kanssa, varo vaan... skitsofreenikoksi tai hulluksikin voivat sinut laskea. Äänien kuulemisellakin on vähän häilyvät rajansa, että onko se normaalia vai ei.

      Asianmukaista hoitoa et tule suomessa saamaan, ellet ole rahakas. Kyllä täällä yhdessä eletään kaikilla ongelmamme, toisilla isommat toisilla pienemmät. Opettele elämään omasi kanssa.

      • uhkuhkjh

        Heh, heh sinullekin. Etkö ymmärrä, että tuo ketjun aloittaja on joku kilinkarva, joka huvikseen provosoi? Sitä en käsitä, että miks tää saitti nostaa ingressiin tollasia jutteluita, kuin aloittajalla.

        Kuule mä en ole psykologi, mutta skitsari- diagnoosia tässä maassa ei tosiaankaan varmaankaan saa helpolla, luulen. Sellainen mielisairaus vaatinee laaja- alaista, toistuvaa elämänhallinnan menettämistä, useita jaksoja esim. psykiatirisissa hoitopaikoissa ja sitä rataa, tms. ylipäätään siten jatkuvasti poikkeavaa käytöstä yksilöltä suhteessa yhteiskuntaan tavanomaisessa kommunikoinnissa, että sellainen ko. sairaudesta kärsivä henkilö ei kykene esimerkiksi selviytymään arkipäivän tekemisistään, ei kykene esim. käymään kaupassa, hoitamaan raha- asioitansa, hoitamaan vaatehuoltoaan ja peseytymään tai hankkimaan vaikkapa ammattia. Kuuluisin skitsofreenikko Suomessa lienee Lauri Viita, mutta hänelläkin se sairautensa taisi olla siten lievä, että hän kykeni elämään muutenkin, kuin lepositeissä ja turpa koko ajan täysin lääkittynä.

        Ja psykiatrit lienevät sen verran fiksuja, että he osaavat erottaa, milloin joku hakee huomiota ja että milloin joku oikeasti on yläpäästään niin tööt, että kuvittelisi vaikkapa mainitsemallasi tavalla "kuulevansa ääniä" tai mölömölö. Minä tosin en ole minkään sortin mielenterveysongelmainen, eikä siten suureellistakaan käsitystä asiasta omaa, mutta kun mä alaikäisenä kakarana, anorektikkona ja koulukiusattuna hetkellisesti olin psykiatrisen avun piirissä, niin ei siellä kyllä diagnooseja lätkitä. Persoonallisuushäiriödiagnoosejakaan ei yksisellitteisesti määritellä, jos oletetaan, että kyse on tilapäisestä kriisistä.

        En koskaan ole kokeillut lsd:ta, mutta se voisi olla mielenkiintoista korkeintaan siksi, että siinä voisi eläytyä jonkun oikeasti skitson ajatusmaailmaan. Olisi mielenkiintoista tietää, että miten joku voi "kuulla ääniä" tai että millaisella ihmisellä ahdistus menee siihen pisteeseen, että konkreetisti todella kuvittelisi muiden esimerkiksi "vainoavan". Sellaisen täytyy olla todella pelottava kokemus kokijalleen.


      • Hah !
        uhkuhkjh kirjoitti:

        Heh, heh sinullekin. Etkö ymmärrä, että tuo ketjun aloittaja on joku kilinkarva, joka huvikseen provosoi? Sitä en käsitä, että miks tää saitti nostaa ingressiin tollasia jutteluita, kuin aloittajalla.

        Kuule mä en ole psykologi, mutta skitsari- diagnoosia tässä maassa ei tosiaankaan varmaankaan saa helpolla, luulen. Sellainen mielisairaus vaatinee laaja- alaista, toistuvaa elämänhallinnan menettämistä, useita jaksoja esim. psykiatirisissa hoitopaikoissa ja sitä rataa, tms. ylipäätään siten jatkuvasti poikkeavaa käytöstä yksilöltä suhteessa yhteiskuntaan tavanomaisessa kommunikoinnissa, että sellainen ko. sairaudesta kärsivä henkilö ei kykene esimerkiksi selviytymään arkipäivän tekemisistään, ei kykene esim. käymään kaupassa, hoitamaan raha- asioitansa, hoitamaan vaatehuoltoaan ja peseytymään tai hankkimaan vaikkapa ammattia. Kuuluisin skitsofreenikko Suomessa lienee Lauri Viita, mutta hänelläkin se sairautensa taisi olla siten lievä, että hän kykeni elämään muutenkin, kuin lepositeissä ja turpa koko ajan täysin lääkittynä.

        Ja psykiatrit lienevät sen verran fiksuja, että he osaavat erottaa, milloin joku hakee huomiota ja että milloin joku oikeasti on yläpäästään niin tööt, että kuvittelisi vaikkapa mainitsemallasi tavalla "kuulevansa ääniä" tai mölömölö. Minä tosin en ole minkään sortin mielenterveysongelmainen, eikä siten suureellistakaan käsitystä asiasta omaa, mutta kun mä alaikäisenä kakarana, anorektikkona ja koulukiusattuna hetkellisesti olin psykiatrisen avun piirissä, niin ei siellä kyllä diagnooseja lätkitä. Persoonallisuushäiriödiagnoosejakaan ei yksisellitteisesti määritellä, jos oletetaan, että kyse on tilapäisestä kriisistä.

        En koskaan ole kokeillut lsd:ta, mutta se voisi olla mielenkiintoista korkeintaan siksi, että siinä voisi eläytyä jonkun oikeasti skitson ajatusmaailmaan. Olisi mielenkiintoista tietää, että miten joku voi "kuulla ääniä" tai että millaisella ihmisellä ahdistus menee siihen pisteeseen, että konkreetisti todella kuvittelisi muiden esimerkiksi "vainoavan". Sellaisen täytyy olla todella pelottava kokemus kokijalleen.

        Jos aloittaja on "kilinkarva" niin mikä sinä kuvittelet olevasi ?


      • 760nh
        uhkuhkjh kirjoitti:

        Heh, heh sinullekin. Etkö ymmärrä, että tuo ketjun aloittaja on joku kilinkarva, joka huvikseen provosoi? Sitä en käsitä, että miks tää saitti nostaa ingressiin tollasia jutteluita, kuin aloittajalla.

        Kuule mä en ole psykologi, mutta skitsari- diagnoosia tässä maassa ei tosiaankaan varmaankaan saa helpolla, luulen. Sellainen mielisairaus vaatinee laaja- alaista, toistuvaa elämänhallinnan menettämistä, useita jaksoja esim. psykiatirisissa hoitopaikoissa ja sitä rataa, tms. ylipäätään siten jatkuvasti poikkeavaa käytöstä yksilöltä suhteessa yhteiskuntaan tavanomaisessa kommunikoinnissa, että sellainen ko. sairaudesta kärsivä henkilö ei kykene esimerkiksi selviytymään arkipäivän tekemisistään, ei kykene esim. käymään kaupassa, hoitamaan raha- asioitansa, hoitamaan vaatehuoltoaan ja peseytymään tai hankkimaan vaikkapa ammattia. Kuuluisin skitsofreenikko Suomessa lienee Lauri Viita, mutta hänelläkin se sairautensa taisi olla siten lievä, että hän kykeni elämään muutenkin, kuin lepositeissä ja turpa koko ajan täysin lääkittynä.

        Ja psykiatrit lienevät sen verran fiksuja, että he osaavat erottaa, milloin joku hakee huomiota ja että milloin joku oikeasti on yläpäästään niin tööt, että kuvittelisi vaikkapa mainitsemallasi tavalla "kuulevansa ääniä" tai mölömölö. Minä tosin en ole minkään sortin mielenterveysongelmainen, eikä siten suureellistakaan käsitystä asiasta omaa, mutta kun mä alaikäisenä kakarana, anorektikkona ja koulukiusattuna hetkellisesti olin psykiatrisen avun piirissä, niin ei siellä kyllä diagnooseja lätkitä. Persoonallisuushäiriödiagnoosejakaan ei yksisellitteisesti määritellä, jos oletetaan, että kyse on tilapäisestä kriisistä.

        En koskaan ole kokeillut lsd:ta, mutta se voisi olla mielenkiintoista korkeintaan siksi, että siinä voisi eläytyä jonkun oikeasti skitson ajatusmaailmaan. Olisi mielenkiintoista tietää, että miten joku voi "kuulla ääniä" tai että millaisella ihmisellä ahdistus menee siihen pisteeseen, että konkreetisti todella kuvittelisi muiden esimerkiksi "vainoavan". Sellaisen täytyy olla todella pelottava kokemus kokijalleen.

        Skitsofrenialla ei ole dissosiaatiohäiriön kanssa mitään tekemistä. Multiple personality disorder= dissosiaatiohäiriö tarkoittaa että on useita persoonia. Ja se on aika helppo havaita, kun aikuinen alkaa puhumaan kuin 4-vuotias kesken kaiken.
        Luulisin että ap on vain erilainen erilaisten ihmisten kanssa. Kun hän tapaa voimakkaan ihmisen, hän on arka ja ujo, mutta yksin tai heikompien seurassa hän on itse vahva luonne.
        Skitsofreniassa on mieli pirstaloitunut(?).


      • uhkuhkjh
        Hah ! kirjoitti:

        Jos aloittaja on "kilinkarva" niin mikä sinä kuvittelet olevasi ?

        Jaa? Minä en tapaa kuvitella mitään. Rakkauteni tiedeuskoon taitaa olla sitä luokkaa, että yleensä en kuvittele, koska kuvitteleminen on mielestäni tylsää ja epä-älyllistä. Kuvittelemista voi harrastaa vaikkapa proosaa lukiessaan, taideharrastuksissa tai läheisten kanssa tsoukkeillen, mutta en tunkisi provokaatiokuvitelmaa keskustelupalstalle, kuten toi tyhmä ketjun aloittanut provokaattori.

        Kuten jo aiemminkin sanoin, minä en ole psykologi, mutta sanoisin, että toi ketjun aloittaja voisi hankkia kehittävämpiä harrastuksia. Jos aloittaja oikeasti olisi psyykkisesti niin sekaisin, että hän luulisi itselläään olevan " kaksi persoonaa", kuten ketjun aloituksessaan esittää, niin tekstinsä ei olisi niin jäsennettyä, kuin tolla trolli-aloittajalla on. Minua vituttaa suoraan sanoen se, että ne jotka oikeasti hakevat vaikka vertaistukikokemuksia ja ylipäätään normaalia ajatuksenvaihtoa tuntemattomien kesken näillä keskustelupalstoilla, on häädetty tai laitettu paitsioon keskusteluissa näiden kaiken maailman tuhnuperu- sekoilijoiden vuoksi. Lisäksi kun olen nähnyt, että suurin osa palstojen kirjoittelusta on jotakin aivan mielihäiriöisten mustamaalaamista, en siten kertakaikkiaan jaksa lukea ja ottaa vakavasti kaikkea paskaa(!) ja trollaamista, mitä silmäni näkevät.

        Ota nyt silmä käteen ja kato, että onks toi aloittajamulkku muka edes yrittänyt keskustella hänelle vastanneiden kanssa. Jos se olisi vakavissaan, se keskustelisi aiheestaan hänelle vastanneiden kanssa.


      • johnu
        uhkuhkjh kirjoitti:

        Heh, heh sinullekin. Etkö ymmärrä, että tuo ketjun aloittaja on joku kilinkarva, joka huvikseen provosoi? Sitä en käsitä, että miks tää saitti nostaa ingressiin tollasia jutteluita, kuin aloittajalla.

        Kuule mä en ole psykologi, mutta skitsari- diagnoosia tässä maassa ei tosiaankaan varmaankaan saa helpolla, luulen. Sellainen mielisairaus vaatinee laaja- alaista, toistuvaa elämänhallinnan menettämistä, useita jaksoja esim. psykiatirisissa hoitopaikoissa ja sitä rataa, tms. ylipäätään siten jatkuvasti poikkeavaa käytöstä yksilöltä suhteessa yhteiskuntaan tavanomaisessa kommunikoinnissa, että sellainen ko. sairaudesta kärsivä henkilö ei kykene esimerkiksi selviytymään arkipäivän tekemisistään, ei kykene esim. käymään kaupassa, hoitamaan raha- asioitansa, hoitamaan vaatehuoltoaan ja peseytymään tai hankkimaan vaikkapa ammattia. Kuuluisin skitsofreenikko Suomessa lienee Lauri Viita, mutta hänelläkin se sairautensa taisi olla siten lievä, että hän kykeni elämään muutenkin, kuin lepositeissä ja turpa koko ajan täysin lääkittynä.

        Ja psykiatrit lienevät sen verran fiksuja, että he osaavat erottaa, milloin joku hakee huomiota ja että milloin joku oikeasti on yläpäästään niin tööt, että kuvittelisi vaikkapa mainitsemallasi tavalla "kuulevansa ääniä" tai mölömölö. Minä tosin en ole minkään sortin mielenterveysongelmainen, eikä siten suureellistakaan käsitystä asiasta omaa, mutta kun mä alaikäisenä kakarana, anorektikkona ja koulukiusattuna hetkellisesti olin psykiatrisen avun piirissä, niin ei siellä kyllä diagnooseja lätkitä. Persoonallisuushäiriödiagnoosejakaan ei yksisellitteisesti määritellä, jos oletetaan, että kyse on tilapäisestä kriisistä.

        En koskaan ole kokeillut lsd:ta, mutta se voisi olla mielenkiintoista korkeintaan siksi, että siinä voisi eläytyä jonkun oikeasti skitson ajatusmaailmaan. Olisi mielenkiintoista tietää, että miten joku voi "kuulla ääniä" tai että millaisella ihmisellä ahdistus menee siihen pisteeseen, että konkreetisti todella kuvittelisi muiden esimerkiksi "vainoavan". Sellaisen täytyy olla todella pelottava kokemus kokijalleen.

        Ihanaa lukea todella päivää piristäviä kirjoituksia joihin nyt tämä "kilinkarva" kuuluu. :D En ole näin nauranut aikoihin, kiitos! Ja juu, harhaisena tuntunee varmaan samalta kuin hallusinogeeneissä. Jännä juttu sinänsä, että joku siitä maksaa. ;)


      • johnu
        760nh kirjoitti:

        Skitsofrenialla ei ole dissosiaatiohäiriön kanssa mitään tekemistä. Multiple personality disorder= dissosiaatiohäiriö tarkoittaa että on useita persoonia. Ja se on aika helppo havaita, kun aikuinen alkaa puhumaan kuin 4-vuotias kesken kaiken.
        Luulisin että ap on vain erilainen erilaisten ihmisten kanssa. Kun hän tapaa voimakkaan ihmisen, hän on arka ja ujo, mutta yksin tai heikompien seurassa hän on itse vahva luonne.
        Skitsofreniassa on mieli pirstaloitunut(?).

        Ja tuo jakautunut persoona -härpäke on todella todella harvinainen ja sillon persoonat ei tiedä toistensa olemassaolosta. Kaikenlaista muutosta persoonassa ja käytöksessä eri aikoina on kaikilla.


      • Camel boots
        uhkuhkjh kirjoitti:

        Jaa? Minä en tapaa kuvitella mitään. Rakkauteni tiedeuskoon taitaa olla sitä luokkaa, että yleensä en kuvittele, koska kuvitteleminen on mielestäni tylsää ja epä-älyllistä. Kuvittelemista voi harrastaa vaikkapa proosaa lukiessaan, taideharrastuksissa tai läheisten kanssa tsoukkeillen, mutta en tunkisi provokaatiokuvitelmaa keskustelupalstalle, kuten toi tyhmä ketjun aloittanut provokaattori.

        Kuten jo aiemminkin sanoin, minä en ole psykologi, mutta sanoisin, että toi ketjun aloittaja voisi hankkia kehittävämpiä harrastuksia. Jos aloittaja oikeasti olisi psyykkisesti niin sekaisin, että hän luulisi itselläään olevan " kaksi persoonaa", kuten ketjun aloituksessaan esittää, niin tekstinsä ei olisi niin jäsennettyä, kuin tolla trolli-aloittajalla on. Minua vituttaa suoraan sanoen se, että ne jotka oikeasti hakevat vaikka vertaistukikokemuksia ja ylipäätään normaalia ajatuksenvaihtoa tuntemattomien kesken näillä keskustelupalstoilla, on häädetty tai laitettu paitsioon keskusteluissa näiden kaiken maailman tuhnuperu- sekoilijoiden vuoksi. Lisäksi kun olen nähnyt, että suurin osa palstojen kirjoittelusta on jotakin aivan mielihäiriöisten mustamaalaamista, en siten kertakaikkiaan jaksa lukea ja ottaa vakavasti kaikkea paskaa(!) ja trollaamista, mitä silmäni näkevät.

        Ota nyt silmä käteen ja kato, että onks toi aloittajamulkku muka edes yrittänyt keskustella hänelle vastanneiden kanssa. Jos se olisi vakavissaan, se keskustelisi aiheestaan hänelle vastanneiden kanssa.

        Sinä unohdat kaikki ne luovat hullut, jotka ovat tehneet kautta maailmanhistorian ihmisten mieliin syöpyneitä taiteita ja tieteitä. Sellaisia tuloksia ei tule eikä synny, jos ihminen ei osaa kuvitella, ajatella jotenkin muuten kuin järjellä, jotenkin muuten kuin muut. Useimpia heistä on varmaankin pidetty idiootteina omana aikanaan kun ovat ajatelleet ja eläneet erilailla kuin ns. normaalit, tavalliset tallaajat ja taapertajat, niin kuin sinäkin.

        Mikä lupa ns. normaalilla on käyttää muista ihmisistä sellaisia nimityksiä kuin sinäkin; kilinkarva, mulkku, tuhnuperu- (?) ... Ja kuka sun käskee olla täällä näitä lukemassa, hae tasoistasi seuraa, siis yksinkertaista, vailla luovuutta, hyvänoloista hulluutta, suvaitsevaisuutta, ymmärrystä ...


    • asiattomiin

      kommentteihin? Tämä lisää ns. pölhö-petterien vastauksiin.
      Asiasta tietämättömien täydellisten ihmisten spekulaatioihin, jotka ei sairastu koskaan (Iiro Viinanen jne.)
      Kyseessä bi-polaarinen oireyhtymä.
      Lääkärit tietää ja ei jaksa vastata terveiden provoon.
      Kukaan ns. asiantuntijat vain lukee, ja ajattelee - miten ihmiset jaksaa ottaa kantaa selvyyksiin,
      Olisikohan kivaa harrastaa vaikka omaa elämää, niinkauan kuin se on mahdollista ilman kontrollia.
      Joskus luen n- harvemmin kommentoin, koska tutkimusten / kolemuksen 99,8 % suomalaisista on tyhmiä.
      Paitsi tietysti ne kirjoitusvirheiden hakijat, joilla ei ole kantaa edes asiaan, jota kommentoivat.
      Älä ole huolissasi. kaikki jörjestyy, jos annat sen toisen persuunan olla voimana ja toiselle saat hyvöksynnön - vaikka eläkkeen muodossa

    • jos päättäisin itse

      pimppaa, mutta sivulla oleva persoonani haluaisi vain pimppaa.
      Vaikeaa on päättää edes haluista kun on sivupersoona.
      Mutta totuuden nimissä: minä haluan enemmin - tai ainakin luusisin uskovani, että haluaisin ja haluankin...
      Voi toki kirjoittaa eriävää mielipidettä, ellei jopa samansuuntaista osoon:
      [email protected]
      Vai mikä se oli.

    • ihannnormaalia

      niin me muutkin. Itsessäni myös epävarma "vaavi" ja terävä businessnainen samassa paketissa. Itse uskon, että oikea "persoona oikeassa tilanteessa" on automaattista ja vaistonvaraista. harjoittelemalla varmaan tulee tarvitessa haluttu puoli itsestä esiin. Itse kyllä pidän enemmäin omasta "intuiivisestä" itsestäni joka reagoi tilanteisiin vaistonvaraisesti tiettyllä tavalla/persoonalla.

    • 2 persoonaa

      Olen parikymppinen nuori naisen alku. Minua on koulukiusattu (henkisesti ja fyysisesti), elämässä on ollut myös muita kolhuja. Peruspilarit ovat kuitenkin aina olleet kohdallaan: on koulupaikka, työtä, ihana perhe, poikaystävä, muutama hyvä ystävä, kivoja harrastuksia jne.

      Perusluonteeltani olen iloinen ja sosiaalinen, reipas. Vastoinkäymiset tekivät minusta kuitenkin epävarman, ujon ja hiljaisen (mautonta, hajutonta ja näkymätöntä kiusaajille ja muille). Vaikka pääsin eroon kiusaajista, muutin uuteen kaupunkiin ja vaihdoin elämässäni lähes kaiken, silti minuun jäi varovaisuus, ujous ja hiljaisuus. Tavallaan pelkäsin ihmisiä ja sitä, että joku satuttaisi. Olin eleetön ja meikitön hissukka. Oikeastaan nörtti jollakin tavoin.

      Uudessa kaupungissa (missä kukaan ei tuntenut) pistin sitten yhtenä iltana meikit päälle ja hiukset kivasti, vaihdoin silmälasit piilareihin, pukeuduin seksikkäästi lyhyeen avokauluksiseen tunikaan ja legginseihin, korkeisiin korkoihin ja käyttäydyin itsevarmasti lähtiessäni yksin baariin (meikki lisäsi itsevarmuutta eikä kukaan tuttavanikaan tuntenut minua meikeissä, koska näytin niin erilaiselta). Tanssin villisti, koska rakastin irrottelua. Sain rutkasti huomiota, mihin en ollut tottunut. Eihän kukaan yleensä ollut kiinnostunut minusta. Nyt kaikki, jopa entiset kiusaajani (jotka eivät tunnistaneet minua, koska eivät olleet nähneet minua muutamaan vuoteen eivätkä tällaisessa asusteessa)yrittivät iskeä minua. Nuori, itsevarma, hoikka, siniset silmät omaava blondi.

      Jatkoin itseni seuraamista silloin tällöin. Minä ja mieheni huomasimme äkkiä, että vieraiden ihmisten joukossa ja meikit päällä olin kuin valepuvussa. Persoonallisuuteni muuttui täysin. Kiltistä tytöstä tuli hetkessä tuhma villikko. Olen huomannut, että minussa on se pieni söpö kissanpentu ja se villikissa, joilla on ero kuin yöllä ja päivällä. Toinen osa minusta on hullun rohkea, villi, hassu, seikkailunhaluinen jne, ja toinen osa kiltti, ujo, hiljainen jne. Oikeasti olen ehkä jotakin siltä ja väliltä. Etsin ehkä vielä itseäni ja sitä mitä olen. Nautin nyt kuitenkin molemmista puolistani. Se villikkopuoli saa minun ujoon puoleeni lisää itsevarmuutta ja se ujopuoli taas hiukan rauhoittaa sitä villikkopuolta.

      Meissä kaikissa on ehkä joitakin tapoja suojata itseään ja joitakin tapoja ja käyttäytymismalleja tiettyihin tilanteisiin. Mutta meissä kaikissa on myös arvuutuksellisuus, joka voi joskus puuttua peliin ja tehdä kaiken toisin.

    • Hullu oon

      Itselläni on n. kolme eri persoonallisuustyyppiä

      Arka, kiltti ja hiljainen
      Itsevarma ja agressiivinen ns. pystyn mihin tahansa
      Normaali perus iloinen ja ei mikään suupaltti mutta ihan normaali.

    • outoaoutoa..

      Itsekkin koen olevani jakautunut persoona. Yleensä en halua lähteä kotoa pois ja välttelen sosiaalisia kontakteja kodin lähellä. Päivät pitkät möllötän kotosalla tai puuhailen pihalla.
      Mutta opiskelupaikassa olen sosiaalinen. Juttelen paljon nauran ja olen jopa hauska. Mutta arka minä tulee esiin, kun pitäisi puhua opettajille jostain näytöstä yms. Laitan mieluiten viestin s-postiin. En koe olevani hullu, vaikka välillä olen apea ja haluton tekemään yhtään mitään.
      Minulla on monta roolia, jotka tulevat esiin, kuin automaattisesti. Kukaan ulkopuolinen ei tiedä että vietän paljon aikaa kotona ja tuijotan ikkunasta ulos, enkä mene edes postilaatikolle, jos naapuri sattuu olemaan pihalla.
      En usko olevani ainoa tälläinen. Riippuu paljon myös päivistä miten käyttäydyn. Varsinkin yksin kaupungilla ollessani olen joskus jopa pelokas ja arka. Mutta joskus taas en välitä ulkopuolisista yhtään vaan olen itsevarma yms..
      En ole enää nuori ja olen ollut tälläinen lapsesta saakka. En ole koskaan hakenut apua epävarmuuteeni, vaikka olisi tästä joskus kiva keskustella jonkun kanssa. Ujo ja arka olen ollut aina!

      • levoton sielu

        et ole ainoa. Töissä minä olen hyvinkin sosiaalinen ihminen, itsevarma, puhelias jne., toisaalta vapaa-ajalla jään mieluiten kotiin. Toimin mm. kouluttajana eräässä yrityksessä.

        Seurustelin hiljattain erittäin sosiaalisen ihmisen kanssa, joka taasen täysi vastakohta minusta eli pois kotoa ja kyläilemään, kokoajan menossa, mutta ei ilmeisesti mitään päämäärää. Mielestäni mukavaa roikkua mukana.

        Jätin hänet, mutta menen tapaamaan häntä tänään, tarkoitus puhua.
        En ymmärrä hänen käytöstään ja ei puhu ainakaan minulle. Siinäpä se syy, jotain palasia puuttuu.

        Olen hieman epävarma itsestäni siitä huolimatta, että monet puhuu, että olen tärkeä. Tuntuu, että kaikki vaan haluaa minulta jotain. No tällä exälläni ei ole rahaa, mutta olen sanonut miljoona kertaa, että ottaa pannuun, kun kokoajan ruinaat jotain. No olen antanutkin (lainannut) rahaa viimeksi eilen. Nyt haluaa 2 pulloa jaffaa, kun menen käymään. Toivoton tapaus, mutta no eipä rahan tekeminen ole minulle ikinä tuottanut ongelmia.

        Järki ja fiilikset pahasti ristiriidassa siis, mieliala vaihtelee nopeaa tahtia masentuneen ja olen voittamaton fiiliksen välillä.

        Itseasiassa pakenen omia ajatuksiani tekemällä älyttömästi ylitöitä tai vetämällä tajun kankaalle lääkkeillä.

        Pointti kenties sitä onkin kaksi omia ajatuksia pakenevaa? Toinen vaan säntäilee kuin päätön kana ja toinen tekee hulluna ylitöitä jne.

        Pohjoisessa, kun tuli oltua hommissa. Niin juttelin siellä erään kanssa ja hetken juteltuani hän totesi, että olen levoton sielu. Mielestäni paras kuvaus itsestäni.


      • Elohopeainen
        levoton sielu kirjoitti:

        et ole ainoa. Töissä minä olen hyvinkin sosiaalinen ihminen, itsevarma, puhelias jne., toisaalta vapaa-ajalla jään mieluiten kotiin. Toimin mm. kouluttajana eräässä yrityksessä.

        Seurustelin hiljattain erittäin sosiaalisen ihmisen kanssa, joka taasen täysi vastakohta minusta eli pois kotoa ja kyläilemään, kokoajan menossa, mutta ei ilmeisesti mitään päämäärää. Mielestäni mukavaa roikkua mukana.

        Jätin hänet, mutta menen tapaamaan häntä tänään, tarkoitus puhua.
        En ymmärrä hänen käytöstään ja ei puhu ainakaan minulle. Siinäpä se syy, jotain palasia puuttuu.

        Olen hieman epävarma itsestäni siitä huolimatta, että monet puhuu, että olen tärkeä. Tuntuu, että kaikki vaan haluaa minulta jotain. No tällä exälläni ei ole rahaa, mutta olen sanonut miljoona kertaa, että ottaa pannuun, kun kokoajan ruinaat jotain. No olen antanutkin (lainannut) rahaa viimeksi eilen. Nyt haluaa 2 pulloa jaffaa, kun menen käymään. Toivoton tapaus, mutta no eipä rahan tekeminen ole minulle ikinä tuottanut ongelmia.

        Järki ja fiilikset pahasti ristiriidassa siis, mieliala vaihtelee nopeaa tahtia masentuneen ja olen voittamaton fiiliksen välillä.

        Itseasiassa pakenen omia ajatuksiani tekemällä älyttömästi ylitöitä tai vetämällä tajun kankaalle lääkkeillä.

        Pointti kenties sitä onkin kaksi omia ajatuksia pakenevaa? Toinen vaan säntäilee kuin päätön kana ja toinen tekee hulluna ylitöitä jne.

        Pohjoisessa, kun tuli oltua hommissa. Niin juttelin siellä erään kanssa ja hetken juteltuani hän totesi, että olen levoton sielu. Mielestäni paras kuvaus itsestäni.

        Minäkin olen "levoton sielu", sukulaiset sanovat, että adhd-tapaus, niin vilkas, tarkkaavaisuutta löytyy onneksi ainakin omiksi tarpeiksi. Mutta tyhmäksi sielun levottomuus ja ylivilkkaus ei mua tee; en koskaan "vedä tajua kankaalle" minkäänlaisella aineella.

        Sen sijaan menen lenkille tai vaikka tanssimaan joskus ja säännöllisesti omaan harrastukseen, joka vie ajatukset kauas pois kaikesta muusta; työstä, arkipäivän pyörittämisestä, velvollisuuksista ...

        Ihmisessä voi olla monenlaisia puolia ja erilaisia / erikoisia särmiä, mutta järkikullan on hyvä olla kotona.


    • Itse muttuu koko aja

      Kyllä meillä on kaikilla vähän eri persoonia. Esimerkiksi vanhempien luona olemme erilaisia kuin vaikka rakastajan kanssa.

    • tällaista täällä...

      Mulla on niin, että välillä poltan, juon, pukeudun paljastaviin vaatteisiin, kiroilen ja biletän, mutta välillä taas pukeudun mekkoihin, syön leivoksia, autan kotitöissä ja olen sellainen täydellinen mamman tyttö. Tällaisena olen elänyt nyt jo monta vuotta... Vaikeaa se on, mutta ei mahdotonta! :)

    • tiedostava

      Carpe diem

      Minusta on hienoa, että huomaat itsessäsi eri puolia. Voit käyttää niitä itsesi kehittämiseen käytännössä. Kunpa kaikilla olisi tällainen "valaistuminen."

      Ihmisellä on vapaa tahto, jonka avulla voi tehdä valintoja. Kun valitset sosiaalisen vaihtoehdon, siitä voi ajan mittaan tulla tapa. Onnea elämääsi !

    • gugo

      Kuulostaa tosi tutulta. Koulussa (olen siis seiskalla) hiljainen ja ujo persoonani saa vallan, joka on tietysti huono asia, kun pitäisi viitata aina kun tietää ja olla aktiivinen tunnilla, jutella kavereille jne. Tämän takia en pysty solmimaan uusia kaverisuhteita. Kotona sitten mölyän kuin mikäkin apina (en käyttäydy aggressiivisesti, vaan ihan jotain päättömiä juttuja mölyän itsekseni tyyliin "Olkapäät ovat nyt hyvin langanomaiset." (keksin tuonkin päästäni)) ja olen kotona välillä hieman itsepäinenkin. Kotona uskallan paljon paremmin kertoa kantani asiaan ja olla äänessä, sanoa, mitä on kielen päällä.

      • gugo

        Kyllä minua harmittaa, kun en koulussa pysty kertomaan mielipiteitäni tai juttelemaan kellekään vieraalle. Tietysti vastaan, jos joku kysyy jotain, mutta en pysty aloittamaan keskustelua. Se minua ärsyttää ja syvästi. Ennen minä oleskelin kolmen hengen kaveriporukassa, mutta yhdelle tuli varmaan narsistinen persoonallisuushäiriö käytöksestä päätellen. En enää välitä koko paskasta, koska häntä ärsyttää kaikki minun kommenttini, ihan sama mitä sanon. Jos sanon vaikka: "Aurinko paistaa kauniisti.", niin hän katsoo minua murhanhimoisesti. Hän myös haukkui vaatteitani, ihan sama mitä puin. Muut kehuivat takkiani, hän haukkui. Kaikki varmaan johtuu siitä, että olen yhtä hyvä koulussa kuin hän, kymppejä pääsääntöisesti ja pari ysiä. Sain parhaan keskiarvon stipendin, joten hänen päässään kilahti. Nykyään en ole enää hänelle "uhka", koska hän on nyt syrjäyttänyt minut siitä kaveriporukasta. Kolmas porukan osapuolihan saa hieman huonompia numeroita kuin hän, joten hän voi kehua itseään ja tuntea taas itsensä parhaaksi. Ei se minua haittaa, haluaisin uusia ystäviä, mutta se on hyvin vaikeaa.


    • sivupersoona

      Mulla on diaknosoitu tuo sivupersoonalisuus, yhtä aikaa ei ole molemmat tietoisessa tilassa mutta osa muistoista näiden välillä siirtyy, myös sivupersoonallani on oma diaknoosinsa antisosiaalinen persoonallisuus häirö jota ei normi minulla ilmene. Huom tämän persoonan muutoksenkin on lääkärini ja psykiatrini molemmat nähneet.

    • Anonyymi

      On olemassa sairaus jonka nimi on dissosiatiivinen identiteettihäiriö tai sivupersoona häiriö. Siinä harvinaisessa sairaudessa sinussa on kaksi tai enemmän sivupersoonaa. Voit katsoa lisää infoa YouTubesta, videon nimi on : 7 kuumottavaa mielenterveyden häiriötä... Siinä videossa se on sijalla 3.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe