Voiko SDP:tä äänestää?

tunarit

Jutta Urpilainen:

- Minun mielestäni me olemme ottaneet kantaa ruotsin kysymyksessä. Keskustelussa kuinka oppilaiden Itä-Suomessa pitäisi opiskella ruotsia tai venäjää on SDP:n kanta ollut selvä - kaikkien oppilaiden pitää opiskella suomea ja ruotsia kouluissa, sanoo puheenjohtaja Jutta Urpilainen (SDP).

- Jag tycker att vi har profilerat oss mycket i fråga om svenskan. I diskussionen om huruvida eleverna i östra Finland ska studera svenska eller ryska har SDP:s åsikt varit klart - alla elever ska studera finska och svenska i skolorna, säger ordförande Jutta Urpilainen (SDP).

11

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • internautti

      Lainaus heidän politiikan aakkosista:

      "Ruotsin kielen asema
      Kannatamme ruotsin kielen säilyttämistä maamme toisena virallisena kielenä."

    • huusianna

      Kannattaa laajentaa keskustelua Virheiden-De gröna, Keskustan,SDPn ja Kokoomuksen keskustelupalstoille
      Pitää laajentaa keskustelua muille palstoille ja avata keskustelu kyseisillä palstalla. Täällä ei muiden puolueiden kannattajia paljon keskustele.

      Pakkoruotsista/koulutuksesta kannattaa keskustella opiskelu- ja koulupalstalla.

    • Oraakkeli.

      Odotetaan vielä tovi ja demarit kääntyy. Moni demaripoliitikko kannattaa kielivapautta. Veikkaan, että Heinäluoma reivaa puolueen kurssin kohti kielivapautta vielä ennen vaaleja.

      • Vanha jäärä

        Heinäluoma on samalla tavalla aivopesty kuin muutkin demarit. Niille on tärkeetä Ruotsinkieli ja -mieli. Eipä ihme että, myydään kaikki myytävissä oleva Ruotsiin.! Sen jälkeen duunarit sitten kilometritehtaalle, koska Suomen sosiaalidemokraatit osallistuu kansankodin hyvinvoinin ylläpitoon, viis veisaten oman maan työttömistä asukkaista..! Kertoo paljon näiden arvomaailmasta tuo, pakkoruotsin puolustaminen Suomessa ..?


    • esimerkiksi.

      on siellä ohjenuorana.

      Svenska.nu

      Tampereen viharikokset

    • 45

      liittyvästä? Jos puolueen johto ei sitä ymmärrä niin heidän ymmärryksen voi kyseenalaistaa. Politiikka on kansakunnan mielipiteiden peilausta siis politiikka lähtee kansasta eikä Lipposesta alaspäin sanelupolitiikkana. Yksinertaistettuna, poliittinen johto tekee sen mitä kansa haluaa, että he toimeenpanevat. Nyt moni poliitikko elää siinä harhaluulossa, että kansa tekee sen mitä poliitikot haluavat. Tästä harhaluulosta poliitikkojen olisi päästävä, mitä pikemmin sitä parempi.

    • 12<--.,

      Lipponen aloitti Suomen alasajon ja samalla SDP:n, tätä valittua linjaa vahvistamaan tuli Heinäluoma sitten Urpilainen ja nyttemmin Junger tullut vahvistamaan eli munille menee. Entisenä SDP kannattajana ihmettelen valittua linjaa sehän ei vastaa kentän mielipidettä mistä moinen valinta no ilmeiseti ovat lahjottuja eihän siinä ole muuten mitään järkeä ole....vai ???

      • Karerere

        Siksi omalla kohdallani ainakin kävi niin "surullisesti" että päätin äänestää perussuomalaisia. Tämä on ollut ERITTÄIN vaikea päätös, sillä aina ennen olen äänestänyt keskustaa tai kokoomusta. Nyt on kuitenkin niin että kokoomus on sooloillut minulle ja monelle muullekin tärkeässä asiassa niin pahoin että ihmetellä täytyy. KD:täkin mietin arvopuolueena, mutta heilllä tuntuu olevan epäselvä kanta pakkoruotsiin. (?) Soini ja persut sanovat suoraan sen mitä muut vasta uumoilevat.


      • kallis-KALLIS
        Karerere kirjoitti:

        Siksi omalla kohdallani ainakin kävi niin "surullisesti" että päätin äänestää perussuomalaisia. Tämä on ollut ERITTÄIN vaikea päätös, sillä aina ennen olen äänestänyt keskustaa tai kokoomusta. Nyt on kuitenkin niin että kokoomus on sooloillut minulle ja monelle muullekin tärkeässä asiassa niin pahoin että ihmetellä täytyy. KD:täkin mietin arvopuolueena, mutta heilllä tuntuu olevan epäselvä kanta pakkoruotsiin. (?) Soini ja persut sanovat suoraan sen mitä muut vasta uumoilevat.

        "KD:täkin mietin arvopuolueena, mutta heilllä tuntuu olevan epäselvä kanta pakkoruotsiin."


        KD:t ovat moneen otteeseen vannoneet PAKKORUOTSIN pysyttämisen puolesta - muistakaa, kuka oikeasti johtaa KD:tä: kallis-KALLIS.


    • leeko

      Ei tätä "pakkoruotsi"asiaa saa pitää ja pitkittää rahan ja röyhkeyden voimalla. KANSALAISET! Vaatikaa KANSANÄÄNESTYSTÄ "pakkoruotsista",niin päästään turhasta eroon ,ja rahaa säästyy tosi paljon.

    • PAKKORUOTSI POIS!

      Urpilainen on tyhmä kuin saapas. Ei muuta voi sanoa. Pakkoruotsittaja Lipponen vei demarit tuhon tielle ja Urpilainen jatkaa pakkoruotsituksen eli suomenkielisen kansan kyykyttämisen linjalla.
      Demarit on kuolleitten puolua, luusereita.

      PAKKORUOTSI POIS SUOMESTA!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11017
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      143
      2078
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      242
      1387
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1010
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      910
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      848
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      747
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      699
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      25
      685
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      679
    Aihe